Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Βολιβία θέλει να μας κάνει ο Τσίπρας!

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας, σημειώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.
Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ...


Αθηναϊκού Πρακτορείου, η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «θα μας κάνει Βολιβία» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στις τάξεις του έχει πάει το 'βαθύ ΠΑΣΟΚ'».

Για την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ήταν μία απαραίτητη απόφαση, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με τον Αντώνη Σαμαρά για καμία θέση και κανένα υπουργείο.

Συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο

Νωρίτερα, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, η κ. Μπακογιάννη είχε τονίσει τη βεβαιότητά της ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση΄.

Ζήτησε μάλιστα από τους Ευρωπαίους να αποφεύγουν δηλώσεις, οι οποίες «ωφελούν εκείνους που εργάζονται εναντίον της Ευρώπης».

Η κ. Μπακογιάννη επισήμαινε μεταξύ άλλων ότι, αν και οργισμένοι, οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιθυμούν την παραμονή στην Ευρωζώνη και με αυτό το σκεπτικό θα ψηφίσουν, ενώ αναγνωρίζει τη ευθύνη της γενιάς της για την κατάσταση της χώρας και κάνει λόγο για «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού».

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μεγαλύτερους συνασπισμούς και, ειλικρινά, χαίρομαι για αυτό. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον προσεκτικά, να δείξουμε μεγαλύτερη κατανόηση. Αν ούτως ή άλλως συμφωνούμε ότι ισχύει η αρχή της βούλησης παραμονής μας στην Ευρωζώνη, τότε θα συγκεντρώσουμε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε» τόνιζε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :