Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πολιτική αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ η εκμετάλλευση του πόνου των καρκινοπαθών

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών, κάνοντας λόγο για «πολιτική αθλιότητα».
«Γίναμε μάρτυρες μιας ...


 πολιτικής αθλιότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών για να χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή δεν ψήφισε καμιά από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας για τη μείωση της σπατάλης, για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, με κόστος αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Πίσω, όμως, από κάθε αλλαγή στον χώρο της Υγείας ξεσπά ένας σκληρός πόλεμος συμφερόντων που θίγονται και ταλαιπωρούν τους πολίτες στην πρώτη εφαρμογή των νέων θεσμών», είπε και πρόσθεσε: «Έτσι είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το ΕΣΥ, τώρα με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα με τη ροή των φαρμάκων των καρκινοπαθών λύθηκε οριστικά, «σε πείσμα συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας που προσπάθησαν να φορτώσουν το δικό τους πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πρωτοφανές και απαράδεκτο», ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, επαγγελματικές ομάδες να κρατούν «ομήρους», όπως είπε, τους Έλληνες πολίτες, ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σημείωσε δε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική και συνδικαλιστική ευθύνη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της δανειακής σύμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι αυτοί που οικοδομούν την πολιτική τους στη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, για την υγεία, την παιδεία και την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα «παράδοξο αδιέξοδο», καθώς, όπως ανέφερε, από τη μια υπάρχει «ο δημαγωγικός τυχοδιωκτισμός» της μονομερούς καταγγελίας και, από την άλλη, η «ολοκληρωμένη υπεύθυνη» εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, με διατήρηση των θετικών σημείων της, «με την Ελλάδα σταθερά στην Ευρώπη και το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :