Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο μεγάλος Νίκος Ζωϊδάκης «παρών» στο πλευρό του Στέλιου Νικηφοράκη!...!

Μεγάλος και πανελλήνιας εμβέλειας καλλιτέχνης ο Νίκος Ζωϊδάκης. Δεν μαγεύει τα πλήθη μόνο με τη λύρα και τα τραγούδια του, αλλά έχει και άποψη για τα κοινά και για τον τόπο του.
Στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται την επόμενη Κυριακή (β΄ γύρος εκλογών) στο Δήμο Πλατανιά του Νομού Χανίων, ο Ζωϊδάκης βρίσκεται στο πλευρό του άξιου ευπατρίδη, Στέλιου Νικηφοράκη. Είμαστε βέβαιοι πως θα παίξει με πολύ πάθος και χαρά στο επινίκιο γλέντι του Στέλιου και των εκλεκτών συνεργατών του!

Εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ σ’ όλη την Ελλάδα υπ’ ατμόν για το Κίνημα της 21ης Νοεμβρίου!...!

Γ. Αναστασόπουλος, Θ. Κούβελος, Θ. Παρασκευούδη, Αθ. Μπαντής
Η ψεύτικη ευφορία που πάσχισε να δημιουργήσει στις τάξεις του αποκόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα κρατήσει για πολύ... Ήδη, εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ σ’ όλη τη χώρα διαπιστώνουν το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την πάλαι ποτέ Μεγάλη Παράταξη ο Αποστάτης του ’93 και ετοιμάζουν... βαλίτσες διαφυγής από το τραίνο που οδηγείται στο γκρεμό...
Η Λάρισα, και γενικά ο θεσσαλικός κάμπος, θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα κινηματική προσπάθεια που ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου. Εκτός από την πρωτοπόρα στους αγώνες, Θέκλα Παρασκευούδη που ευθύς εξαρχής τάχθηκε στο πλευρό της Ντόρας, πολλοί άλλοι κορυφαίοι εγκαταλείπουν το παρακμιακό περιβάλλον του Κοκκινούλη και του Νασίκα και ανοίγουν πλώρη για το Badminton!

Συνεχίζεται η αποσύνθεση της ΝΝΔ του Σαμαρά... Αποχωρούν μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής!

Φαίνεται πως η «ολική επαναφορά» του Αρχηγαντώνη δεν πείθει ούτε τα πιο κεντρικά στελέχη της ΝΝΔ! Η αποσύνθεση του αποκόμματος της Ακρονεοδεξιάς αναμένεται να προσλάβει ραγδαίους ρυθμούς στο εγγύς μέλλον, μετά και την ίδρυση του νέου Κινήματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ήδη μαθαίνουμε πως αύριο η Άννα Σταματεράκη, από τα εκλεγέντα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΝΔ στο τελευταίο συνέδριο, ανακοινώνει την παραίτησή της από το κόμμα του Σαμαρά. Προφανώς, η κ. Σταματεράκη βλέπει ως μοναδική «ολική επαναφορά» την επιστροφή της στη λογική και την υπευθυνότητα, αρετές που απειλούνται όσο παραμένει στο ακραίο μόρφωμα του Μεσσήνιου Αρχιλαϊκιστή...

Τι φαντάζεστε ότι έριξε η γιαγιά στην κάλπη;

Το περιστατικό έγινε σε εκλογικό κέντρο στο κέντρο του Ηρακλείου. Μια ηλικιωμένη μπήκε στο παραβάν και εκεί, έγινε το λάθος. Στην ίδια τσέπη είχε το ψηφοδέλτιο και 20€! Η γιαγιά μπερδεύτηκε, δεν πρόσεξε καλά τι έπιασε και έτσι μέσα στο φάκελο έβαλε εκτός από το ψηφοδέλτιο και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ!

Σφράγισε το φάκελο, τον έριξε στην κάλπη, όμως πριν απομακρυνθεί, συνειδητοποίησε ότι έλειπαν τα χρήματα από την τσέπη της. Σύμφωνα με το cretalive, η ηλικιωμένη προσπαθούσε για ώρα να ...........

Πρώτοι οι υποψήφιοι της Ντόρας στο Δήμο Αθηναίων

Μια καλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων στους σταυρούς των υποψηφίων καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι της Ντόρας είναι πρώτοι.

Γκρίνια για τη Ρηγίλλης
Γκρίνια από το επιτελείο του Νικήτα Κακλαμάνη για τη Ρηγίλλης, οι ...........

Προσχωρήσεις πριν καν ιδρυθεί το νέο κόμμα

Με «μαγιά» τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές Χρ. Μαρκογιαννάκη και Κ. Κιλτίδη, οι οποίοι επιβεβαίωσαν χθες την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην ομάδα του νέου κόμματος, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ίδρυση του νέου πολιτικού σχηματισμού στις 21 Νοεμβρίου.
Η πρώην υπουργός εμμένει στην απόφασή της να μη συνοδευθεί η ανακοίνωση του νέου κόμματος με αποχωρήσεις άλλων βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά την προκήρυξη των εκλογών, η οποία ούτως ή άλλως το επιτελείο της θεωρεί ότι δεν αργεί.
Σε ό,τι αφορά τους δύο ανεξάρτητους, θα

Κινδυνεύει και η θέση του κόκκινου Πάνου;

Στο μπαράζ εκκαθαρίσεων που επίκειται στο εσωτερικό της Νέας ΝΔ ακούγεται ότι κινδυνεύει και η θέση του Πάνου! Οι σχέσεις με τους προσωπικούς συμβούλους του Αντώνη είναι πολύ κακές παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και από τις δύο πλευρές. Το αντικείμενο εργασίας του Πάνου δεν είναι απόλυτα καθορισμένο. Άσε που αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης από τρίτους που «γεννήθηκαν δεξιοί»! Η επικοινωνιακή ομάδα δεν πάει με τίποτα τον Πάνο. Ως εκπρόσωπος τύπου δεν πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της «σαμαρικής σχολής». Επιπλέον έχει επαφές με δημοσιογράφους που δεν είναι αρεστοί στο σύστημα Σαμαρά. Και μάλιστα με δημοσιογράφους που δεν εγκρίνει ο Λαζαρίδης! Τα πράγματα είναι πολύ χύμα στον τομέα επικοινωνίας της ΝΔ.

Έρχεται αναδόμηση των τομεαρχών στη Νέα ΝΔ. Ο Αντώνης δεν ξεχνά!

Ο Λαζαρίδης είναι ανένδοτος. Αμέσως μετά τις εκλογές απαιτείται αναδόμηση τομεαρχών. Ήρθε η ώρα να χώσουν ακόμη περισσότερους Πολανίτες στην Ρηγίλλης και στην υπηρεσία του «σχεδίου»! Κεντρικός στόχος του «σχεδίου» είναι η κατάληψη της εξουσίας και μάλιστα το γρηγορότερο δυνατόν. Με καραμανλικούς, μεγαλοβαρόνους και δελφίνους, εξουσία δεν έρχεται. Ενώ οι Πολανίτες είναι δοκιμασμένοι! Εξυπηρετούν το «σχέδιο». Εάν όπως φαίνεται οι πρόωρες διεξαχθούν την άνοιξη, το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο από κάθε άποψη. Και ιδεολογικά και στελεχιακά. Τα μετριοπαθή στελέχη είναι κομμένα και καμένα. Η καλύτερη ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι αμέσως μετά την δεύτερη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, τότε χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Άφαντοι και οι αντιπρόεδροι

Πουθενά δεν φάνηκαν οι Αντιπρόεδροι Δήμας – Αβραμόπουλος. Κρατάνε αποστάσεις από τους πανηγυρισμούς. Ειδικότερα ο Δήμας εμφανίστηκε ελάχιστα. Καλλιεργεί «σοβαρό» προφίλ, λόγω ευρωπαϊκής προϋπηρεσίας! Ο δε Αβραμόπουλος έχει άλλους λόγους να επιθυμεί την αποτυχία του Ηγέτη Αντώνη! Ούτε στην Τρίπολη πήγε, όπου είχε πρόσκληση και βρήκε πάλι πρόχειρες δικαιολογίες για να απουσιάζει! Βλέπει στην μετά-Σαμαρά εποχή που πιστεύει ότι έρχεται πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου ….

Ροναλντίνιο και Μπέκαμ μαζί;

Συμπαίκτης του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Λος Άντζελες πιθανόν να γίνει ο Ροναλντίνιο, καθώς η αμερικανική ομάδα ετοιμάζει δελεαστική πρόταση στον Βραζιλιάνο άσο της Μίλαν. .............

Τα πολιτικά τροπάρια του μητροπολίτη Ανθιμου

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος δεν διστάζει να παρεμβαίνει στις πάσης φύσεως πολιτικές εξελίξεις. Αλλωστε συχνά απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία που ουδείς άλλος από τους ιεράρχες έχει.
Το πολιτικό ρεπερτόριό του περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, από τα εθνικά θέματα, το ρόλο των μεταναστών, μέχρι βεβαίως ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος στην πόλη που διακονεί. Πρόσφατα, τη μέρα που γιόρταζε ο πολιούχος Δημήτριος, μέσα στο ναό απαίτησε από τον Μπουτάρη να ανασκευάσει την κριτική που του έκανε αλλιώς... «δεν θα εκλεγεί δήμαρχος» και λίγο αργότερα ζήτησε απ' τον πρωθυπουργό να τον... «συμμαζέψει»!
Ο βίος και η πολιτεία του Ανθιμου έχει πολλά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από τις ...........

Λεωφορείο γίγας καταπίνει την κίνηση!!!

Είναι η λύση του μέλλοντος στις αστικές και όχι μόνο συγκοινωνίες; Ο χρόνος θα το δείξει, αλλά σίγουρα είναι μια πρωτοποριακή ιδέα. ..............

Η καρδιά του σε ένα «βαλιτσάκι»

19χρονος ζει µε µηχανική υποστήριξη τα τελευταία δύο χρόνια και ελπίζει για δότη
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε µέρα στην Ελλάδα ενώ περιµένει να βρεθεί το κατάλληλο µόσχευµα που θα µπορούσε να του χαρίσει τη ζωή. Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει την τελευταία θέση στην προσφορά οργάνων.
Ακόµη και οι τυχεροί που τελικά βγαίνουν νικητές αναγκάζονται να ζήσουν την αγωνία της πολύχρονης αναµονής έως ότου να βρεθεί συµβατό µόσχευµα.

Ενας από αυτούς που ζουν αυτή την αγωνία είναι ο Παναγιώτης Σταµατίου ο οποίος κλείνει τα 19 τον Δεκέµβριο. Στο στήθος του χτυπάει µηχανική καρδιά – έχει ...............

Η ξανθιά στο πλυντήριο...



Το e-προφίλ των Ελληνόπουλων

Tα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε όλο και μικρότερες ηλικίες. Στη Σουηδία ξεκινούν την on-line ζωή τους από την ηλικία των επτά, ενώ στην Ελλάδα στα έντεκα.

Η χρήση του Ιντερνετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους: στην Ελλάδα το 95% των παιδιών 9-16 ετών σερφάρει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ πάνω από τα μισά παιδιά (55%) συνδέονται καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά.

Το 31% των παιδιών ηλικίας 11-16 ετών αναφέρει «παρενέργειες» από την «πολύ συχνή» ή «σχετικά συχνή» χρήση του Διαδικτύου. Οι κυριότερες είναι η αδιαφορία για τους ...........

Το κομματικό τέρας

Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος το χαρακτήρα της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων μηνών για να καταλάβει γιατί αυτή η χώρα χρεοκόπησε.
Η σημερινή κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι το έλλειμμα ήταν γύρω στο 12% (τελικά ξεπέρασε το 15%) και με χρέος 115%, έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».
Η σημερινή αντιπολίτευση, γνωρίζοντας τα ίδια στοιχεία, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία και βγάζει λάδι τα στελέχη της για την κατάσταση που παρέδωσε. Και όχι μόνο αυτό.
Η Ν.Δ. καταψηφίζει στη Βουλή τη συμφωνία για το δάνειο, τη στιγμή που ................

Κούρεμα...καπέλο!


Τεράστια προβλήματα και στο Alter του Κουρή

Η «Απογευματινή» ήταν η αρχή. Και ήταν μια εφημερίδα 58 ετών! Τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα ότι πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το Alter του Κουρή! Γι’ αυτό τα έχει πάρει η «Αυριανή» με την κυβέρνηση!...! Τα χρέη υπερβαίνουν τα τριακόσια εκατομμύρια και λέγεται ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη…….
Πάντως η ομάδα του Alter περνάει καλά. Δεν χάνει παράσταση για παράσταση. Χθες επί παραδείγματι ήταν όλοι στο «Παλλάς» και στην τετράωρη παράσταση του Σαιξπηρικού «Βασιλιά Ληρ». Παρόντες Άδωνις, Μανωλίδου, Μπουλέ, Μουρατίδης Ακρίτα, Νταϊφά και θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα του σταθμού. Αναρωτιόντουσαν επίσης τί θα γίνει έτσι και κλείσει ο σταθμός! Ο Αυτιάς, ο Χατζηνικολάου, ο Χαρδαβέλλας και η Νικολούλη θα μείνουν άνεργοι; Πού θα πάνε όλοι αυτοί;
Κάποιοι θα μείνουν … απέξω!...!

Η θρυλική κολεκτίβα στην Αθήνα

Ένα μουσικό ταξίδι στην Αβάνα θα μας χαρίσουν την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου οι μετρ του είδους, Buena Vista Social Club. Το συγκρότημα έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η θρυλική κολεκτίβα συνεχίζει την μακρά μουσική της πορεία στην παραδοσιακή μουσική της Κούβας, με τους θαυμαστές τους να λικνίζονται σε ήχους σάλσα, τσα-τσα και μπολερό. .............

Έχασε την ψυχραιμία του ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Τα πήρε στο κρανίο ο Μπαρμπα-Γιάννης Κεφαλογιάννης όταν είδε τον κουμπάρο της Ντόρας στο Ρέθυμνο σε χθεσινοβραδινή κοινωνική εκδήλωση. Ο πατέρας της Όλγας αναψοκοκκίνισε και αποχώρησε αμέσως! Σίγουρα μια σπασμωδική κίνηση που αποδεικνύει τη νευρικότητα και το φανατισμό του Γιάννη Κεφαλογιάννη. Πάντως με τέτοιες κινήσεις, το πολιτικό μέλλον της κόρης του δε μπορεί να είναι απόλυτα ευοίωνο αφού, ήδη η πρώτη “κατραπακιά” ήρθε και αντί να υπάρξει ώριμη σκέψη στο Κεφαλογιαννικό στρατόπεδο, ανακαλύπτονται εχθροί στο πρόσωπο του κουμπάρου της Ντόρας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Κονταρός ποτέ δεν έπαψε να εκτιμά και να διατηρεί καλές σχέσεις με την κόρη του, ενώ στις πρόσφατες εκλογές, τιμώντας το λόγο του, στάθηκε δίπλα στην κουμπάρα του, σαν γνήσιος Κρητικός. Ένα πάντως είναι σίγουρο: με τέτοια νοοτροπία, η πολιτική παρακμή δεν είναι μακριά για την Όλγα, που πρέπει πλέον να “πατήσει πόδι”..

Τη Βέρμαχτ χρηματοδοτούσε η λεηλασία των εβραϊκών περιουσιών από τους Ναζί

Βερολίνο, Γερμανία
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε εμπλακεί στο διωγμό των Εβραίων από τους Ναζί περισσότερο από όσο ήταν γνωστό μέχρι τώρα, αποκάλυψε επιτροπή ιστορικών. ............

Μπροστά ο Κονταρός όταν οι άλλοι...λάκιζαν

Το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό στην Κρήτη πήρε στο Ρέθυμνο η “Μάχη για την Κρήτη” (20,50 %) και αναμφίβολα προκάλεσε αίσθηση σε όλους τους πολιτικούς κύκλους. Για όσους όμως γνωρίζουν, όπως ακριβώς κάνει ο tsiliadoros, η εξήγηση έχει δύο λέξεις: Μανώλης Κονταρός!
Ο κουμπάρος της Ντόρας ήταν μπροστά όταν όλοι οι άλλοι λάκιζαν. Χλευάσθηκε εντόνως από τους σκληρούς Κεφαλογιαννικούς κύκλους.
Ο Κονταρός όμως, ούτε χθεσινός είναι, ούτε “μασάει” από αυτά. Δεν απάντησε σε καμία πρόκληση και ............

«Έξυπνο» χάπι θα…παρακολουθεί τον ασθενή

Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας ακόμα και το φάρμακο σου μπορεί να σε παρακολουθεί (για το καλό σου!). Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis είναι έτοιμη να υλοποιήσει την τεχνολογία του «έξυπνου» χαπιού, καθώς σχεδιάζει να ζητήσει τους επόμενους μήνες έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές για την κυκλοφορία ενός καινοτομικού χαπιού, που θα περιέχει ένα «τσιπάκι» . ...................

Από άντρας έγινε γυναίκα ... και ξανά άντρας!

Το 1987 αποφάσισε να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου και να γίνει γυναίκα. Επτά χρόνια αργότερα διαπίστωσε ότι η καινούρια του "ταυτότητα" δεν ήταν αυτό που ήθελε, και με μια δεύτερη εγχείρηση αλλαγής φύλου, έγινε ξανά άντρας! ..............

Απούσα η Ελλάδα από τα «καλύτερα πανεπιστήμια»

Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνεται στα 200 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 2004 το ειδικό ένθετο της βρετανικής εφημερίδας Times για την εκπαίδευση. Η λίστα περιλαμβάνει πάντως 82 πανεπιστήμια της Ευρώπης. .............

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

Πατριώτες Νικήσαμε!!!
Ούτε καλημέρα ούτε τίποτα!! Προέχει να πανηγυρίσουμε την μεγάλη μας Νίκη!!
Τα είδατε και τα μάθατε πατριώτες; Όπως είπε ο Ηγέτης μας (τον σταυρό σας αμέσως και μια υπόκλιση από σήμερα) έγινε "ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ", άρα η νίκη είναι μεγάλη για το κόμμα μας!!!
Εγώ πατριώτες για να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω τι θα πει "επαναφορά";; Μοιάζει λίγο με εκείνο το "υπέρβαση" της πρώην ΠΟΛ.ΑΝ που κανένας δεν καταλάβαινε τι εννοούσε εκτός από τον ίδιο την Ηγέτη μας. Θα μου πείτε βέβαια ότι εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Ότι λέει ο...

Tο χρυσό νήμα...

Το χέρι του δεξιοτέχνη ράφτη κρατάει το χρυσό νήμα με το οποίο κεντάει το κάλυμμα για την Κάαμπα, το ιερό κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου στη Μέκκα.