Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Και νέα ισχυρά χαστούκια για το σαμαροαπόκομμα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις!

Η κατάντια της «νέας ΝΔ» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο! Αν ο Καραμανλής παρέδωσε στις 30 Νοεμβρίου 2009 ένα βαριά ασθενή στον διάδοχό του Αντώνη Σαμαρά, ο δεύτερος φροντίζει επιμελώς να τον οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα στο σκουπιδόλακκο της Ιστορίας! Δεν εξηγείται αλλιώς η πρωτόγνωρη δημοσκοπική καθίζηση τόσο της ΝΔ όσο και του ίδιου του σημερινού προέδρου της, που ως νέος αρχηγός και από την ευνοϊκή θέση της αντιπολίτευσης θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει… σταθεροποιήσει κάπως την κατρακύλα! Τουναντίον. Οι μετρήσεις αποκαλύπτουν, ότι ο ίδιος ευθύνεται πλέον για την αποδοκιμασία των πολιτών προς τη ΝΔ! Και αυτό προκύπτει από την κατάρρευση και της προσωπικής του εικόνας (-14,3% από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας!), όπως μάλιστα την εμφανίζει η δημοσκόπηση της MARC στο φιλοσαμαρικό (!) «Κυριακάτικο ΕΘΝΟΣ» (Βλ. εικόνα 1).
Συγκεκριμένα, σημαντικές απώλειες παρουσιάζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, βάσει των νέων δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συγκεντρώνουν ποσοστό 57,7%, παρουσιάζοντας σημαντικότατες απώλειες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό...

Έξω φρενών ο Καραμανλής με το Σαμαρά


Αισθάνεται ότι τον πούλησε ο αρχηγός Αντώνης, αν και του έδωσε το δαχτυλίδι και έστειλε ολόκληρο τον μηχανισμό του να τον στηρίξει.
Δεν μπορεί να το χωνέψει ο πρώην πρωθυπουργός. Σε κάθε προσυνεδριακή εκδήλωση δέχεται από τον αρχηγό Αντώνη εντονότερα χτυπήματα κάτω από τη μέση, στην προσπάθειά του να απεμπλακεί από το πρόσφατο παρελθόν της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.
Γιατί άραγε επαναλαμβάνει διαρκώς, ότι «δεν χρωστάει σε κανέναν», «δεν απολογείται πλέον για κανέναν» και «όταν λέμε κανένας εννοούμε κανένας»;
Ποτέ ο Καραμανλής δεν του ζήτησε προσωπική στήριξη. Ίσως επειδή την θεωρούσε αυτονόητη.
Κανένας από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού δεν μπορεί να κατανοήσει τις απότομες στροφές του αρχηγού και τις κωλοτούμπες. Ο αρχηγός άλλα λέει στο παρασκήνιο, άλλα στις προσωπικές του επαφές και άλλα δημοσίως. Σύρεται και φέρεται από περίεργους συμβούλους! Πολύ περίεργη αυτή η συμπεριφορά. Ακατανόητη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση!
Αυτό που πραγματικά αντιλαμβάνονται είναι ότι ο αρχηγός αδειάζει και αφήνει ακάλυπτο τον πρώην: «Πρόεδρε σε πούλησε ο Αντώνης»!

Το «μήλον» της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καβγάς για το πάπλωμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Νέα Δημοκρατία.
Τη θέση διεκδικεί ο «γνωστός» Μανώλης, αγωνιστής της Νέας Ρηγίλλης, που απαιτεί τη σιωπή κάθε διαφωνούντα ακόμα και αν ζητά αυτοκριτική για το πρόσφατο παρελθόν της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ξεχνώντας φυσικά τις δικές του πομπές!
Οι στενοσύμβουλοι Λαζαριδομουρούτηδες δεν βλέπουν με καλό μάτι την κάθοδο του Μανώλη στην Πελοπόννησο και θα προτιμούσαν να δουν σε αυτή τη θέση, κάποιον περισσότερο αξιόπιστο, όπως π.χ. ο Π. Σκανδαλάκης.
Ποιός είδε το Μανώλη και δεν τον φοβήθηκε; «Εγώ που έχω δώσει το αίμα μου για τον πρόεδρο, να με μαχαιρώνουν οι σύμβουλοί του»;

Ο καβγάς γίνεται γιατί οι στενοσύμβουλοι πιστεύουν ότι η Πελοπόννησος είναι η μόνη Περιφέρεια που ίσως κερδίσει η νέα Νέα Δημοκρατία.
Και δεν πρέπει να την χαραμίσουν σε κάποιον … Μανώλη!...!

Τι δουλειά κάνετε κ. διοικητά;

Μεγάλη πλάκα (καλοπροαίρετα το λέμε) με την πραγματική εργασία των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων. Άργησαν αλλά έπεσαν μέσα!

Στο Ασκληπιείο Βούλας είναι ναυπηγός-μηχανολόγος!
Στον Ευαγγελισμό είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας!
Στο «Αμαλία Φλέμινγκ» είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος!
Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είναι χημικός μηχανικός!
Στο Δαφνί …. Αρχιτέκτονας!

Καλή επιτυχία, πάντως!

Νεοδημοκράτισσα και Νεοδημοκράτη, μην κλαις...

Έλα, "μπλε στρουμφάκι" μου, μην κλαις. Ξέρω ότι δεν έχει περάσει χειρότερες στιγμές το κόμμα, αλλά δεν είναι καιρός για δάκρυα. Απαιτείται περισυλλογή και ορθή ανάλυση αυτού που συμβαίνει. Έστω κι αν σε πνίγει το ιδεολογικό σου δίκιο, έστω κι αν είδες τζάμπα να καίει η λάμπα του Καραμανλή που πίστεψες, παρά το γεγονός ότι θύμωσες με τα ψεύδη για χάριν εξουσίας του κ. Παπανδρέου, πρέπει να συνειδητοποιήσεις την λάθος επιλογή αρχηγού σου. "Το παιδί δεν κάνει", αλλά δεν είναι σωστό να τον κρεμάσουμε τώρα που τον έβγαλες.
Βέβαια, μα την αλήθεια μου, δεν έχω πεισθεί ότι τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στόχος του είναι να εκδικηθεί. Είναι αστός από τζάκι και τη φιλοδοξία του, την έχει χορτάσει από κούνια. Για λίγες ακόμα στιγμές δόξας, δε νομίζω να έδινε τα πάντα. Και πολύ περισσότερο, δεν τον έχω ικανό να χρηματοδοτήσει εκείνους που στις εκλογές τον ...

Το χρονικό της βίζας και η κατάργησή της

Κομβικής σημασίας οι παρεμβάσεις της Ντόρας Μπακογιάννη
Η ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, της κατάργησης της βίζας για τους Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, σήμανε το τέλος ενός κύκλου πολυετών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που άρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το visa waiver program, στο οποίο θα έπρεπε να ενταχθεί η χώρα μας, προκειμένου να ισχύσει η απαλλαγή έκδοσης βίζας, «έτρεχε» ήδη από το 1996.
Οι πρώτες συζητήσεις στην Αθήνα για το θέμα έγιναν ανάμεσα στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ...

Τί είν' ο Έλληνας;

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

«Μπροστά στο δικαστήριο της ... αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το ...

Μόνο μια φορά έχει συνεδριάσει η σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ !...!

«Σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ», όνομα και πράμα.
Και σκιώδης και ανύπαρκτη.
Μόνο μια φορά έχει συνεδριάσει μέχρι στιγμής. Θα μου πείτε ότι εκτελούν χρέη διακόσμησης στο εσωτερικό μιας καταποντισμένης παράταξης.
Πράγματι! Ο ρόλος των εκπροσώπων της σκιώδους είναι λίγο διακοσμητικός και λίγο επικοινωνιακός. Όλα λίγο.
Γιατί η ουσιαστική πολιτική παίζεται στις γραμματείες, όπου έχουν διοριστεί όλοι οι άνθρωποι του αρχηγού. Εκεί εκκολάπτονται οι  πραγματικοί πολιτικοί συνοδοιπόροι του προέδρου. Εκεί βρίσκονται οι άνθρωποι που συνομιλούν καθημερινά μαζί του.
Οι σκιώδεις δεν τον βρίσκουν ούτε … στο τηλέφωνο … Μαϊμουδιές δηλαδή!

"Οι Έλληνες στο εξωτερικό προχωρήσαμε γιατί είχαμε πολιτικά δικαιώματα"

«Το Βέλγιο είναι μια μίνι Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόβλεψή μου είναι ότι στο μέλλον, δυστυχώς ή ευτυχώς, η πολιτική θα μοιάζει όλο και πιο πολύ στο βελγικό μοντέλο...»

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ είναι Χρήστος Δουλκερίδης. Γεννήθηκα στις Βρυξέλλες το 1968, σε μια συνοικία από τις πιο φτωχές της πόλης, κοντά στην Gare du Νord. Έμεναν κυρίως Τούρκοι και Έλληνες μετανάστες και κάποιοι ηλικιωμένοι Βέλγοι. Μέχρι επτά χρονών μείναμε εκεί, σε ένα δυάρι. Στο ένα δωμάτιο κοιμούνταν οι γονείς και το άλλο λειτουργούσε ως σαλόνι, καθιστικό, κουζίνα και υπνοδωμάτιο για μας τα παιδιά. Δεν υπήρχε λουτρό. Κάναμε μπάνιο όπως παλιά, ζεσταίναμε το νερό και πλενόμασταν στη λεκάνη. Αναφέρω αυτή τη συνοικία γιατί προχθές πήγα ξανά στο ίδιο κτίριο όπου μεγάλωσα. Ως υπουργός Οικισμού για τις Βρυξέλλες τώρα πια, για να εγκαινιάσω ένα καινούργιο κτίριο...

●●●
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ είναι Πόντιος στην καταγωγή. Η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα από την Τουρκία, στις αρχές του περασμένου αιώνα, εγκαταστάθηκε στη Μακεδονία. Ο πατέρας μου μετανάστευσε στο Βέλγιο για να ...

Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση η κατάργηση του νόμου για το μεταναστευτικό

Όπως φαντάζονται ο Σαμαράς και τα λιβανιστήρια του….
Υπάρχουν μέρες που η Βουλή μετατρέπεται σε κοιλάδα των στεναγμών. Το είδαμε να συμβαίνει με τους βουλευτές της Ν.Δ. στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες. Οι ελεγειακοί τόνοι τους για όσα θα υποστεί η χώρα από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης είχαν κάτι από Χορό σε μέτρια παράσταση αρχαίου δράματος. Το διαπίστωσε και ο Αντώνης Σαμαράς. Και για παρηγοριά τούς ανακοίνωσε πως όταν αναλάβει η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα καταργηθεί!

Η προϋπόθεση που θέτει είναι συζητήσιμη: στον Κοινοβουλευτισμό η αξιωματική αντιπολίτευση κάποτε γίνεται κυβέρνηση- οπότε είναι εύλογο να ελπίζει. Το δεύτερο όμως χρειάζεται διευκρινίσεις. Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η δέσμευση; Αναφέρεται στον νόμο ή και στα αποτελέσματά του; Η κατάργηση του νόμου θα είναι δικαίωμα για μια κυβέρνηση που θα έχει την ...

Η από-κομματικοποίηση της περιφέρειας, ο ανύπαρκτος Μιχαλολιάκος και ο …. Σαμαράς!...!

Σοφή απόφαση μπρος στα καταστροφικά εκλογικά αποτελέσματα που αναμένονται στις οσονούπω δημοτικές εκλογές.
 Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της από-κομματικοποίησης της περιφέρειας».
Έτσι, αποφάσισε να μην δώσει χρίσματα, παρά μόνο στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις. Εκτός από την αποφυγή να χρεωθεί προσωπικά στον ίδιο η ...

Διακοινοβουλευτική συνάντηση με θέμα « Η βία κατά των Γυναικών» ...

.... θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου 2010.
Η συνάντηση διοργανώνεται από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ισότητας των δύο Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Όπως κάθε χρόνο, προσκαλούνται δύο εκπρόσωποι των Επιτροπών Ισότητας των Κοινοβουλίων των 27 μελών και των υποψηφίων μελών της Ε.Ε., όπως επίσης εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσουν η ...

Αποτυχίες και ατυχίες από το failblog /video/

Φαραωνική σαρκοφάγος επεστράφη στην Αίγυπτο από τις ΗΠΑ

Έπειτα από 125 χρόνια
Η ξύλινη σαρκοφάγος φιλοξενούσε τη μούμια του Εμούς
Στο Κάιρο επέστρεψε το Σάββατο μια φαραωνική σαρκοφάγος της 21ης Δυναστείας (1081-931 π.Χ.) που είχε εξαχθεί παράνομα από την Αίγυπτο πριν από 125 χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή της σπάνιας σαρκοφάγου από τις ΗΠΑ διήρκεσαν ενάμισι χρόνο, δήλωσε Ζάχι Χαουάς, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ο οποίος παρέλαβε το έκθεμα από την Εθνική Γεωγραφική Υπηρεσία στην Ουάσινγκτον.

Η ξύλινη σαρκοφάγος ανήκει σε άνδρα που ονομαζόταν Εμούς και είναι διακοσμημένη με ...

"Συνδεδεμένοι" - Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας

Στο βιβλίο τους με τίτλο Συνδεδεμένοι, oι συγγραφείς Nicholas Christakis και James Fowler παρουσιάζουν εκρηκτικά νέα στοιχεία σχετικά με το ότι τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν κάθε πλευρά της ζωής μας: το πώς αισθανόμαστε, το πόσα χρήματα κερδίζουμε, ποιον είναι πιθανότερο να παντρευτούμε, το αν θα αρρωστήσουμε ή αν τελικά θα πάμε να ψηφίσουμε —τα πάντα για εμάς σχετίζονται με το τι κάνουν, αισθάνονται και σκέφτονται οι άλλοι γύρω μας. 
Το βιβλίο εξηγεί ότι ο κόσμος μας διέπεται από τον Κανόνα των Τριών Βαθμών Επιρροής: επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε από άτομα που απέχουν από εμάς μέχρι και τρεις βαθμούς διαχωρισμού, τα περισσότερα από τα οποία δεν τα γνωρίζουμε καν. Για παράδειγμα, η φίλη της φίλης της φίλης σας επιδρά περισσότερο στην ευτυχία σας απ’ ό,τι ένα φουσκωμένο πορτοφόλι στην τσέπη σας. 
Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν τη βάση των ...

Η επίθεση των teddybears.

Από τον αραμπά στο Αirbus

Όταν πέθανε η μάνα μου ήταν τρία χρόνια μικρότερη απ΄ ό,τι είμαι εγώ σήμερα. Κι όμως, όσο μπορώ να αναπλάθω τα σαράντα χρόνια που έζησα μαζί της δεν κατόρθωσα να συλλέξω ούτε τη σοφία της ούτε την υπομονή της ούτε την κατανόησή της για τα ανθρώπινα
Oι εμπειρίες της ήταν πιθανόν, μαζί με όλους τους συγκαιρινούς της, ίσως οι συγκλονιστικότερες όλης της ιστορίας της ανθρωπότητας. Καμιά άλλη γενιά στην ιστορία δεν χρειάστηκε να καλύψει σε μια σύντομη ζωή τόσο μεγάλο χάσμα τεχνολογίας, τόσες συνταρακτικές τραυματικές συλλογικές απάνθρωπες συγκρούσεις, τόσα ιδεολογικά, ηθικά και οικονομικά πειράματα.

Γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα σε μια κωμόπολη της Ρούμελης από αγρότες γονείς που είχαν μια σεβαστή περιουσία που ήταν κυρίως η προίκα της. Ο γονιός της, αγροτικής κι αυτός καταγωγής, ήταν ο τυπικός επαρχιώτης Δάσκαλος, που έζησε εξάλλου λίγο και η ...

Δύο Ελληνες στη λίστα του «Forbes»

Δύο Έλληνες «κροίσοι» συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση, που κατάφερε να βελτιώσει την κατάταξή του, «σκαρφαλώνοντας» στην 114η θέση, έναντι της 149ης στη λίστα του 2009. Η περιουσία του κ. Λάτση και της οικογένειάς του αυξήθηκε φέτος στα 5,3 δισ. δολάρια, έναντι περιουσίας 3,8 δισ. δολαρίων της περσινής χρονιάς. Στη φετινή λίστα υπάρχει και μία νέα είσοδος, του εφοπλιστή Φίλιπου Νιάρχου, που καταλαμβάνει την 488η θέση, με περιουσία δύο δισ. δολαρίων.
Όσον αφορά τη γενικότερη κατάταξη, ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ Χελού κατάφερε φέτος να ...

Οι κολλητοί του Καραμανλή συνοδεύουν παντού το Σαμαρά

Από τις ταβέρνες ξεκινούν την πορεία τους οι αρχηγοί της Ν.Δ. Εκεί, κάνουν τις εξαγγελίες τους. Ο Καραμανλής είχε πάει στου «Μπαϊρακτάρη» και είχε προαναγγείλει το τέλος των νταβατζήδων. Την Πέμπτη το βράδυ ο Σαμαράς επέλεξε την ταβέρνα του «Καραβίτη» για να κάνει το δεύτερο «μαϊμού» υπουργικό συμβούλιο. Εκεί μάζεψε τη σκιώδη κυβέρνηση και άρχισε να κάνει φροντιστήριο. Έδειχνε αγχωμένος. Κοιτούσε δεξιά και αριστερά λες και περίμενε κάποιον να εισβάλει. Ο πανικός του Σαμαρά φαίνεται από το γεγονός ότι, την ίδια ώρα που έλεγε ότι θα ...

"Ζήτω το Ελλάντα"!

Η νέα Ρηγίλλης ανησυχεί ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έχουν δημιουργήσει ένα άκρως αρνητικό τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ. Οι βουλευτές δεν έχουν το κουράγιο να πάνε καν στη Βουλή. Οι περισσότεροι πηγαίνουν για να υπογράψουν και φεύγουν. Όπως, επίσης, είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Σαμαράς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μαζέψει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Μέχρι σήμερα έχει πάρει δύο τουλάχιστον εκδότες, παρακαλώντας τους, να μην δημοσιοποιήσουν την πρόθεση ψήφου. Και, του έκαναν το χατίρι. Αυτό όμως, δεν σημαίνει τίποτα, αφού.....
.....η διαφορά της Ν.Δ. βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 15 μονάδες. Ανεξάρτητα, πάντως, από την όποια ανησυχία καταβάλλει τον Σαμαρά, πρέπει να σημειωθεί και η εκτίμηση των δημοσκόπων, οι οποίοι προβλέπουν ότι τον Σεπτέμβριο το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό.
    Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για τα δύο μεγάλα κόμματα, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το Βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue και της Καθημερινής που φέρνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης, το 48% των πολιτών απαντούν ότι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα δεν είναι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το 38% απαντά πως καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία.
Όσον αφορά με το αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 32% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 18% της ΝΔ απαντούν «ναι». Αντίστοιχα το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνουν ...

Με διευρυμένο σώμα συνέδρων, το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ

Κείμενο πρωτοβουλίας στελεχών του ΣΥΝ, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος προτείνει να διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο με μικρότερο το μέτρο της εκλογής των αντιπροσώπων, ώστε να διευρυνθεί σημαντικά το σώμα του συνεδρίου.
 "Θεωρούμε ότι θα πρέπει περισσότερα μέλη του κόμματος να συνδιαμορφώσουν τις τελικές αποφάσεις του συνεδρίου και να βοηθήσουν στην αναγκαία συναίνεση.. Το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας (!) έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στο εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Επιχειρείται μια ...

Πολύ περίεργη η σπουδή του σαμαρολάγνου «ΕΘΝΟΥΣ» να απαλλάξει τον αρχηγό Αντώνη από τα ημερολόγια Χριστοφοράκου

Το «ΕΘΝΟΣ», έντυπο γνωστών διαπλεκομένων συμφερόντων, εργολαβικών και βάλε προσπαθεί εναγωνίως να πείσει τον αναγνωστικό κοινό του, ότι δεν πρόκειται για τον Αντώνη, ο Σαμαράς που αναφέρεται στα ημερολόγια Χριστοφοράκου… Με την περίεργη εμμονή στις αποδεδειγμένα ψευδείς καταγγελίες για το Gatering στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη. Άρα λένε ψέματα εις γνώσιν τους. Στήνουν απαλλακτικά και καταγγελτικά βουλεύματα κατά τα τρέχοντα συμφέροντά τους! Στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, δυστυχώς γι΄ αυτούς αναφέρεται ο ίδιος ο αρχηγός Αντώνης και μάλιστα αρκετές φορές.
Το «ΕΘΝΟΣ» ανήκει στα έντυπα των «μεγαλοδημοκρατικών παραταξιακών» αντιλήψεων και υπηρετεί τέλεια τα συμφέροντα των μεγαλύτερων εργολαβικών κέντρων της χώρας. Παράλληλα είναι εθισμένο στις σαμαρικές εμμονές της πολιτικής και αναπαράγει πιστά τα "γνήσια" εθνοξεσηκωτικά παραληρήματα που επιδίδονται ο αρχηγός Αντώνης και τα λιβανιστήρια του. Τίποτα βέβαια στο «ΕΘΝΟΣ» δεν γράφεται και συμβαίνει τυχαία. Υπάρχει μια ολόκληρη τεχνογνωσία υποστήριξης πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων στο παρασκήνιο της συγκεκριμένης εφημερίδας.
Τα ίδια ακριβώς συμφέροντα για τα οποία καταγγέλλεται ο Γιώργος Σουφλιάς για ...

Οι καρχαρίες της κερδοσκοπίας

ΤΟ WΗΟ ΙS WΗΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΑLΑΝ ΗΟWΑRD   Ιδρυτής-επικεφαλής του Βrevan Ηoward
Σε παγκόσμιο θέμα αναδεικνύεται η αντιμετώπιση των διεθνών κερδοσκόπων, καθώς Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει φρένο στην ασυδοσία των κεφαλαίων αυτών, που ποντάρουν στη χρεοκοπία χωρών, αποκομίζοντας κέρδη δισεκατομμυρίων.

Η γαλλική εφημερίδα Liberation παρουσιάζει την ταυτότητα των επικεφαλής πέντε μεγάλων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, των hedge funds που εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν φτάσει στο ζενίθ της δράσης τους, κερδοσκοπώντας τη μια κατά του ευρώ και την άλλη κατά της ελληνικής οικονομίας, ενώ ορισμένες φορές και κατά των δύο ταυτόχρονα. Η Fed, η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, επιδιώκει να ρίξει φως στις κινήσεις της Goldman Sachs, που αφορύν στις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχτηκε η Ελλάδα, ενώ, όπως έχει αναφερθεί σε άρθρο της Wall Street Journal, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης διερευνά την υπόθεση για να ...