Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Και τελικά τους πήρε ο χείμαρρος...

Σε κάθε περίπτωση το 8ο Συνέδριο της ΝΝΔ σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και αυτού του κύκλου μαύρου χρήματος του professora Σαμαρά με τους δημοσιογράφους. Και το προφίλ της απόλυτης επικράτησης μπορεί να χτίστηκε πάνω στην άμμο των… 200 σκληροπυρηνικών και της απόλυτης αποστροφής των νεοδημοκρατών στα όσα συμβαίνουν στη νέα ΠΟΛΑΝ, σίγουρα όμως κάποιοι σε λίγο θα αρχίσουν να τσαντίζονται που δεν έχουν γευτεί ακόμα το «μέλι» που ξεκίνησε ρυάκι και έγινε ποτάμι
Και τελικά τους πήρε ο χείμαρρος...

Χρόνια Πολλά βρε Αντώνη. Σήμερα γιορτάζεις!...!

Σαμαρούλες και Σαμαρούλια μου σήμερα γιορτάζετε βρε κουτά! Σαν σήμερα ιδρύθηκε η Πολιτική σας Άνοιξη. Το μεγαλύτερο πολιτικό κίνημα όλων των εποχών. Του Σωτήρα σας. Του Αρχηγού Αντώνη. Του γίγαντα Σαμαρά. Το κίνημα που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και της μικρής μας χώρας που περιμένει να μεγαλώσει κάτω από την καθοδήγηση των συμβούλων του Αντώνη. Οι σύμβουλοι κρατάνε το μαγικό ραβδάκι όλων των λύσεων. Έχουν τα κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες σε όλα μας τα προβλήματα. Και γιατί όχι! Και τα κλειδιά του Παραδείσου! Σήμερα που γιορτάζετε σας ευχόμαστε χρόνια πολλά. Καλά νάστε βρε και σεις και ο Αντώνης σας. Θα πάμε κούπες, όλοι μαζί.

Την πρώτη της πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη.


Ο Φώτης Κουβέλης περιέγραψε τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων του κόμματος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου κόμματος.
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι στόχος του νέου κόμματος είναι να φέρει την πολιτική στους πολίτες και τους πολίτες στην πολιτική και τόνισε ότι θεμέλιο των προτάσεων και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι οι ανανεωτικές ιδέες, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική παρέμβαση και εγρήγορση.
Αυτή την κρίσιμη περίοδο, είπε ο κ. Κουβέλης η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά, με δυναμική την παρουσία της στη διαμόρφωση κοινωνικών προοδευτικών συσπειρώσεων και αυτό το κενό μόνο η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να καλύψει, ενώ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα .

Μετά από απειλές αποσύρθηκε ο Κουρτίνας

Έπειτα από απαίτηση απόσυρσης από τον ίδιο τον Σαμαρά, την έκανε ο Κουρτίνας. Αφού είδε ότι και ο Καραμναλής του την έφερε δεν είχε πλέον κανένα λόγο να επιμένει! Έτσι κι’ αλλιώς με όρους Μαφίας λειτουργεί τις περισσότερες φορές η παρέα του Αντώνη. Με απειλές και εκβιασμούς. Οπότε ουσιαστικά νέος γραμματέας είναι πλέον ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Αφού έμεινε μόνος του στην κούρσα για την διαδοχή του Ζαγορίτη, επόμενο είναι……

Δεν ψήφισαν ούτε οι… μισοί Σύνεδροι! Απόντες και οι περισσότεροι Βουλευτές…

Τι συμβαίνει τελικά με το Σαμαρά και τη ΝΝΔ…; Πώς… συρρικνώνονται τόσο άγαρμπα και ραγδαία οι αριθμοί, τα ποσοστά, η συμμετοχή; Ακόμη και στο Συνέδριο, από τα 4.500 μέλη, ούτε… 2.400 δεν ψήφισαν στην κρίσιμη εκλογή της Κυριακής για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος! Πού πήγαν οι… υπόλοιποι; Την πρώτη μέρα ήταν εκεί μάλλον μόνο και μόνο για να χειροκροτήσουν τον Καραμανλή!!! Στην ψηφοφορία ούτε ο Καραμανλής πήγε ούτε οι… κλακαδόροι του… Το μεγαλύτερο, όμως, χαστούκι στο Σαμαρά και την ομάδα του ήταν η ηχηρή απουσία των περισσότερων Βουλευτών της ΝΔ! Μπορεί τα ΜΜΕ του Μπόμπολα και του Θέμου να έσκουζαν για τη δήθεν «επικράτηση Σαμαρά», για «το νέο ξεκίνημα» και την «αναγέννηση» της ΝΝΔούλας, όμως ο Αρχηγαντώνης απώλεσε στην ουσία τον έλεγχο του κόμματος! Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εκλέξει το πρωτοπαλίκαρό του, το...

Βρε Αντώνη με τέτοια «Πολιτική Επιτροπή» πας στη «Νέα Εποχή»;

Η νέα εποχή Σαμαρά ξεκινά με χαστούκι στους Σαμαρικούς
Τι ήταν αυτό που έπαθε πάλι ο Αρχηγός Αντώνης στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της «Πολιτικής Επιτροπής» (πρώην Κ.Ε.); Η λίστα που κυκλοφόρησαν οι μυστικοσύμβουλοι στους διαδρόμους του Συνεδρίου κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Κάπως έτσι γκρεμίστηκαν ... τα φέουδα και τα βιλαέτια! Με δυνατό χαστούκι στους μυστικοσύμβουλους του Αρχηγού Αντώνη! Στα 4.500 μέλη, ψήφισαν 2.400 και ο μουστακλής Χρύσανθος έλαβε με νοθεία μόλις 185 ψήφους, ενώ «μεγάλη επιτυχία» σημείωσε ο φουλ σαμαρικός Δραβίλος που έλαβε μόλις 196 σταυρούς (το ταβάνι των Σαμαρικών). Η νοθεία πήγε καλύτερα στην περίπτωση Δραβίλου!...!
Αχ βρε Αντώνη στον λάκκο με τα φίδια έπεσες. Ήταν δυνατόν να σε αφήσει ο πρώην καταλληλότερος να πάρεις το 70% όπως νόμιζες; Ο Καραμανλής σε άφησε σαν πόλη κουρσεμένη και ας κάνεις πως δεν κατάλαβες τί έγινε! Έτσι θα κάμεις τη «νέα εποχή»; Έτσι θα κυβερνήσεις; Με την δαμόκλειο σπάθη του Καραμανλή πάνω απ’ το κλούβιο κεφάλι σου;
Με 196 σκληροπυρηνικούς; Βρε δεν πας ούτε για βρούβες!

Η Siemens γίνεται και ... τράπεζα

Ο γερμανικός κολοσσός έχει 9 δις ενεργητικό και θα αιτηθεί άδεια για να φτιάξει τη δική της τράπεζα, επενδυτικής φύσεως, μιας και οι πληροφορίες λένε ότι δεν ενδιαφέρετε για το retail banking. Η Siemens θα προσπαθήσει να διασφαλιστεί, μειώνοντας την εξάρτηση της από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, μιας και εκτιμά ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης τραπεζών σε διάφορες χώρες, έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Όχι τίποτα άλλο ... να μην χάσει και αυτά που κέρδιζε από άλλες "δουλειές", κρίμα θα ναι ...

Πρωτόγνωρη νοθεία (και) στο 8ο Συνέδριο της ΝΝΔούλας!

Τα πρωτοπαλίκαρα του σαμαρισμού έχουν αριστεύσει στη «βία και νοθεία». Τόσο στις εσωκομματικές του περασμένου Νοεμβρίου, όσο και στις πρόσφατες για την εκλογή προέδρων ΝΟΔΕ του κόμματος, οι κραυγαλέες παρατυπίες και αλλοιώσεις της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων υπήρξαν το «σήμα κατατεθέν»… Το Συνέδριο του περασμένου Σαββατοκύριακου δεν αποτέλεσε, δυστυχώς, εξαίρεση στον κανόνα του φαύλου εσωκομματικού σαμαρικού κύκλου...
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Συνεδρίων της ΝΔ οι υποψήφιοι για την Πολιτική Επιτροπή ήταν ταυτόχρονα και… μέλη της Οργανωτικής και της Εφορευτικής Επιτροπής!!! Αγγελάκας, Ζωντανός, Μανώλης, Παπακώστα, Πανοζάχος, Σταμενίτης, Σκανδαλάκης… Αυτοί ψήφισαν, αυτοί καταμέτρησαν, αυτοί ανακοίνωσαν και αυτοί… εξελέγησαν! Και ομολογουμένως… «θριάμβευσαν»!...!

B.I.G Party Ierapetra Xperience vol.2 ! ....... 30/07/2010

Για δεύτερη χρονιά, και μετά την επιτυχία του B.I.G Party το προηγούμενο καλοκαίρι, οπου πάνω από 3500 άτομα επισκέφθηκαν την Ιεράπετρα, ετοιμαζόμαστε για ακόμη μια φορά να ταρακουνήσουμε τα μουσικά δρώμενα του νησιού. Με την σφραγίδα του 'Καλοκαίρι Στο Νότο' της μοναδικής παγκρήτιας ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδίδεται μέσα απο τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Κρήτη, και αυτό το καλοκαίρι το B.I.G Party αναμένεται να ξεπεράσει κάθε αναμενόμενη συμμετοχή. Με την βοήθεια όλων εκείνων που συμβάλουν στην μεγάλη παραγωγή, των clubs της πόλης που εκείνη την ημέρα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά και την πλειοψηφία των συλλογικών φορέων φιλοδοξούμε να μαζέψουμε όλη την Κρήτη σε μια παραλία ! Το καλύτερο όμως είναι ο ενθουσιασμός και η κινητοποίηση της προετοιμασίας. Φέτος υπάρχει ενδιαφέρον απο διάφορες επιχειρήσεις που θα στηρίξουν την προσπάθεια ωστε να καλυφθούν τα έξοδα και φυσικά θα υπάρχουν συνεργασίες με πολλούς φορείς απο όλη την Κρήτη. Φέτος θα υπάρχει και ελεγχόμενος χώρος camping αλλα και προνομιακές τιμές ξενοδοχείων και ΚΤΕΛ.

Τον Σεπτέμβρη ο Χαρβαλιάς σε κεντρικό πόστο στη ΝΔ!

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο ανάληψης κεντρικού ρόλου στα κεντρικά της ΝΔ από τον πρώην διευθυντή του «ΕΘΝΟΥΣ». Ο Χαρβαλιάς θεωρείται υπαριθμόν ένα εχθρός της Νέας Δημοκρατίας. Κανένας δεν ξεχνά τον βρώμικο ρόλο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και το ρόλο που έπαιξε ο Χαρβαλιάς στην πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή. Ένα πράγμα που δε λένε να κατανοήσουν οι μυστικοσύμβουλοι είναι ότι το κόμμα ανήκει στον Καραμανλή και όταν γίνεται λόγος για «όσους πλήγωσαν την παράταξη» εννοείται ότι και ο Χαρβαλιάς ανήκει στην κατηγορία των εχθρών. Άσε που είναι επιβεβαιωμένο ότι θα αποτελεί πράκτορα του Μπόμπολα στο εσωτερικό της ΝΔ. πώς γίνεται να μς ενοχλούσε ο ?Σουφλιάς για τη συμμετοχή του σε ένα χορό του Άκτορα και να σφυρίζουμε αδιάφορα για τον υπηρέτη του συστήματος Μπόμπολα!!...!! Οι μυστικοσύμβουλοι βέβαια επιθυμούν διακαώς την ενεργοποίηση του φίλου τους Χαρβαλιά στο σχέδιο πρωθυπουργοποίησης του Αρχηγού Αντώνη. Ίσως θα είναι καλύτερα να δοθεί ρόλος back office στον κολλητό του Προέδρου. Ρόλος δηλαδή παρασκηνίου. «Τέχνη» όπου έχει διαπρέψει στο παρελθόν ο Χαρβαλιάς. Σκέψεις υπάρχουν ακόμη και για ρόλο στο Ίδρυμα ΚΚ αλλά είναι κάθετα αντίθετοι οι Καραμανλικοί για τους λόγους που προαναφέραμε.
Πολλοί αναρωτιέστε για το πείσμα των μυστικοσυμβούλων να  ......

Πλησιάζει η στιγμή...!

Φτάνουμε στην στιγμή μας, αγαπητοί αναγνώστες!
Είμαστε πολύ κοντά στη λύτρωση
Δυστυχώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει πάψει εδώ και καιρό να μας θυμίζει τον πολιτικό μας φορέα.
Έχει έρθει η στιγμή για το μεγάλο βήμα που θα μας ξαναγεμίσει με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.
Μπροστά θα μπει η Ντόρα Μπακογιάννη για να χαράξει τον δρόμο της επιτυχίας και να επαναφέρει την αισιοδοξία στα πρόσωπα των Ελλήνων.
Δίπλα της θα είμαστε όλοι εμείς! Είμαστε ανυπόμονοι!
Στο νέο ξεκίνημα όλα θα πρέπει να γίνουν όπως πρέπει. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Ποτέ άλλωστε δεν είπαμε μεγάλα λόγια για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Ο κόσμος που μας περιβάλλει και μας αγκαλιάζει ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς αντιπροσωπεύουμε Οι πόρτες μας είναι ανοικτές για όλους εκείνους που δεν τους εκφράζει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
Η Νέα Προσπάθεια που θα κάνουμε δεν αφορά μόνο τους Νεοδημοκράτες, δεν πρόκειται για ένα κόμμα "τσιμπούρι" που πίνει παλιό αίμα.
Στόχος μας είναι η...

Ο Κουρτίνας Μαρκόπουλος υποψήφιος για τη θέση του ΓΓ της Νέας ΝΔ

Υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο Κουρτίνας Μαρκόπουλος, πρωτοπαλίκαρο του Αρχηγαντώνη και ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Χτυπάνε τη θέση του αποτυχημένου Ζαγορίτη, όχι πως οι δύο υποψήφιοι είναι καλύτεροι!
Και οι δύο ανήκουν στο στρατόπεδο του Προέδρου αν και είναι σίγουρο ότι η Μουρούζη θέλει να ξεφορτωθεί τον Κουρτίνα και προωθεί τον «σεμνό και ταπεινό» Λυκουρέντζο. Ο Κουρτίνας πληρώνει για τα σκάνδαλά του και τις υπερβολές του. Ακούγεται μάλιστα ότι θα γίνει προσπάθεια ο Κουρτίνας να συσσωρεύσει την τις διαμαρτυρίες εναντίον των επιλογών Σαμαρά. Κάπου μαζεύει ψήφους και από το πανταχού παρών Καραμανλικό στρατόπεδο. Γενικά μύλος η Νέα ΝΔ. Με σαλάτα νέας εποχής ξεκινά η μετασυνεδριακή περίοδος κυριαρχίας του Αντώνη. Τα διαλυτικά φαινόμενα ξεκίνησαν αμέσως μετά το Συνέδριο, αν και τα φίλα προσκείμενα μέσα κρύβουν επιμελώς τις διαφωνίες, τους καβγάδες και την προσπάθεια επικυριαρχίας των μυστικοσυμβούλων στο κόμμα.
Οι Σαμαρικοί βέβαια διαδίδουν ότι ο εκλεκτός Λυκουρέντζος πρόκειται να ξεπεράσει το 80%.. και ο Κουρτίνας είναι επίσης παίγνιο του Λαζαρίδη για να συγκεντρώσει τις ψήφους διαμαρτυρίας των Καραμανλικών, άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αρχηγού. Και πάλι όμως δεν κρύβεται η διχόνοια και η οργή πολλών Νεοδημοκρατών εναντίον των μυστικοσυμβούλων. Απλώς τα παίγνια κρύβουν προς το παρόν την έντονη δυσαρέσκεια.

Παρά τις πολύμηνες και… αγωνιώδεις προσπάθειες, το Συνέδριο αποδοκίμασε το Σαμαρά και τους «πραιτοριανούς» του!!!

Έκανε τα πάντα ο Αρχηγαντώνης, για να στήσει ένα Συνέδριο της ΝΝΔ στα -μικρά- μέτρα του. Διέγραψε, διέσπασε, συρρίκνωσε την πάλαι ποτέ Μεγάλη Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά Παράταξη, έφτασε… αισίως στο 18 και το 12,7 τοις εκατό, αλλά… Αλλά και πάλι, τα «κουκιά» δεν του βγήκαν! Οι στενοί μυστικοσύμβουλοι, το “alter ego” του, οι άνθρωποι που βρίσκονται από πίσω, μπροστά, δίπλα και γύρω-γύρω του, δέχτηκαν την ψυχρολουσία των «αποστειρωμένων» μελών του 8ου Συνεδρίου! Ακόμη και εκεί μέσα, σ’ αυτό το μικρό και ευνουχισμένο πολιτικά ακροατήριο, ο Αντωνάκης υπέστη την αποκαρδιωτική αποδοκιμασία των κεντρικών επιλογών του! Η «λίστα του Προέδρου» για την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κ.Ε.) περιφρονήθηκε από τους 4.500 Συνέδρους… Συγκεκριμένα, ο «εξ απορρήτων» λογογράφος και ιδεολογικός καθοδηγητής, Καπτάν Χρύσανθος πήρε μόλις…

Είναι ο Σαμαράς ένας πολιτικός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση;

Το συνέδριο της ΝΔ που έγινε το σαββατοκύριακο είχε προαναγγελθεί ως κομβικό στην ιστορία του κόμματος.
Ο νέος πρόεδρος και τα στελέχη του μιλούσαν για μια νέα αφετηρία μετά τη συντριβή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Υπόσχονταν ότι αυτό το συνέδριο θα ήταν το φόρουμ διαλόγου από το οποίο θα προέκυπτε η νέα πολιτική και η νέα στρατηγική του κόμματος,θα ξεκαθάριζε το ιδεολογικό του στίγμα και θα γινόταν η αυτοκριτική για τα λάθη της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Θα έδινε με πειστικό τρόπο την απάντηση στο τι πήγε στραβά την περίοδο 2004-2009, ποιοί έφταιξαν και τι αλλάζει ώστε οι πολίτες να εμπιστευθούν ξανά τη ΝΔ.
Αντ' αυτών το 48ωρο του συνεδρίου αναλώθηκε σε πανηγυρικές ομιλίες με τις γνωστές γενικόλογες προσεγγίσεις χωρίς καν να αγγίξει αυτά που η ΝΔ και ο τόπος έχει ανάγκη. Αυτοκριτική δεν υπήρξε ούτε για τα προσχήματα. Λες και ξεχάστηκε κιόλας η συντριβή του Οκτωβρίου. Ο Κ. Καραμανλής παραβρέθηκε και όπως είχε σχεδιαστεί έγινε δεκτός με ρίγη ενθουσιασμού! Αρα κανείς και τίποτα δεν έφταιξε. Και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος δεν...

Οι βρικόλακες ξαναδαγκώνουν... με το αζημίωτο

Αύριο η παγκόσμια πρεμιέρα της τρίτης κινηματογραφικής μεταφοράς μπεστ σέλερ της Στέφανι Μέγερ με ήρωες βαμπίρ
«Από την εποχή που ελήφθη η απόφαση ο Χάρι Πότερ να γυριστεί κινηματογραφική ταινία έχει να φανεί τόσο μεγάλη αγωνία από φανατικούς θαυμαστές μυθιστορημάτων για την κινηματογραφική μεταφορά τους » έγραφε εν έτει 2008 το έγκριτο περιοδικό ψυχαγωγίας «Εntertainment Weekly» για το πρώτο πέρασμα στο σινεμά της τετραλογίας μυθιστορημάτων τρόμου της Στέφανι Μέγερ «Το έπος του λυκόφωτος» («Τhe Τwilght Saga»).

Ηταν φυσικό. Το ρομάντζο ανάμεσα στην Μπέλα, ένα 17χρονο κορίτσι, και τον Εντουαρντ, απόγονο οικογένειας βαμπίρ, είχε προκαλέσει πανικό σε ........

Κεντρί μέλισσας κατά της αρθρίτιδας

Ερευνητές στη Βραζιλία υποστηρίζουν ότι το δηλητήριο που έχει το κεντρί της μέλισσας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που διαπίστωσαν ότι το εν λόγω δηλητήριο ενεργοποιεί τον μηχανισμό παραγωγής των γλυκοκορτικοειδών (αντιφλεγμονώδεις ορμόνες), τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να βοηθήσουν, και μάλιστα αποτελεσματικά, στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
Η ανακάλυψη εξηγεί και ορισμένες ανεπίσημες αναφορές για άτομα που .......

Απεργίες και στη Μαδρίτη

A sign on an empty subway platform informs passengers of the subway workers' strikes during morning rush hour in Madrid June 29, 2010. Striking workers protesting a 5 percent austerity pay cut forced the closure of the metro in the Spanish capital of Madrid on Tuesday after they flouted minimum service agreements in a second day of industrial action. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: CIVIL UNREST TRANSPORT EMPLOYMENT BUSINESS)Συνεχίζεται στη Μαδρίτη η απεργία των εργαζομένων στο μετρό για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Τα συνδικάτα αντιδρούν για τις μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%, που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος της χώρας. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: CIVIL UNREST TRANSPORT EMPLOYMENT BUSINESS) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Η Ντόρα Μπακογιάννη διορίστηκε... "εξωκοινοβουλευτικό μέλος" του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας!!! - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
Η διπλανή εικόνα (κλικ για μεγέθυνση) ελήφθη σήμερα από την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από το Γιώργο Βουλγαράκη -που ως φαίνεται ξαναβρήκε θέση στην... καρδιά του Προέδρου Αντώνη- πληροφορούμαστε και το διορισμό της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη ως "εξωκοινοβουλευτικού" μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας! Θα μου πείτε, η Ντόρα είναι Βουλευτής. Ναι, αλλά επειδή είναι Ανεξάρτητη, τοποθετήθηκε ως "εξωκοινοβουλευτική", για καθαρά τυπικούς λόγους...

"Larry King Live" ..... τέλος.

Ο βετεράνος τηλεοπτικός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα σταματήσει την βραδινή εκπομπή Larry King Live. Πρόκειται για τη μακροβιότερη τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ με τον ίδιο παρουσιαστή, ενώ πρόσφατα μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τα 25 χρόνια μετάδοσης της και τους 40.000 καλεσμένους που φιλοξένησε.

Παύλος Χαϊκάλης: «Θέλει σεβασμό η Επίδαυρος»

Ο δημοφιλής ηθοποιός κρατά τον ρόλο του Αλλαντοπώλη στους «Ιππής» του Αριστοφάνη, που ανεβαίνουν την Παρασκευή
«Σπατάλες, διαφθορά στο Δημόσιο αλλά και ευθύνες του λαού... Τα θέματα στους “Ιππής” είναι σήμερα - και μάλιστα αυτή τη συγκεκριμένη εποχή- ιδιαίτερα επίκαιρα και σύγχρονα. Γι΄ αυτό και είναι πραγματικά ευτυχής η συγκυρία για το ανέβασμά τους. Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό έργο, που ανεβαίνει σε μια δύσκολη πολιτικά στιγμή»: Ο Παύλος Χαϊκάλης , ο Αλλαντοπώλης στην κωμωδία του Αριστοφάνη, κατεβαίνει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, στην παραγωγή που θα εγκαινιάσει μάλιστα, την προσεχή Παρασκευή, τα εφετινά Επιδαύρια.

Σταμάτησαν οι εργασίες περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού

ELMER'S ISLAND, LA - JUNE 29: Oily absorbent material is seen on the beach as efforts to clean the beach from effects of the Deepwater Horizon spill stopped due to bad weather created by Tropical Storm Alex on June 29, 2010 in Elmer's Island, Louisiana. Millions of gallons of oil have spilled into the Gulf since the April 20 explosion on the drilling platform. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού εξαιτίας του τυφώνα Άλεξ. Εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου διέρρευσαν στον Κόλπο από την 20η του Απρίλη μέχρι σήμερα. 

(Photo by Joe Raedle/Getty Images) - Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

70 τουλάχιστον νεκροί στη Γκάνα από κατάρρευση χρυσορυχείου

Το θάνατο εβδομήντα τουλάχιστον εργαζομένων προκάλεσε η κατάρρευση χρυσορυχείου στην Γκάνα και συγκεκριμένα στην πόλη Ντάνκουα-ον-Όφιν. Τα θύματα, ερασιτέχνες χρυσωρύχοι, παγιδεύτηκαν όταν η βροχή προκάλεσε υποχώρηση του εδάφους και κατάρρευση του ορυχείου. 140 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, εργάζονταν στο χρυσωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος, ενώ εκφράζονται φόβοι πως δεν υπάρχουν επιζώντες.

Η πρώτη επίσημη ήττα Σαμαρά!

Με την σφραγίδα του ελληνικού κοινοβουλίου!

Μέχρι τώρα πολύς λόγος έχει γίνει για τις διάφορες αποτυχίες του Αντώνη Σαμαρά κυρίως σε επίπεδο ελέγχου της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αλλά και του κόμματος γενικότερα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο εξάλλου έφτασε και στο σημείο να πραγματοποιήσει το πλέον συρρικνωμένο συνέδριο όλων των εποχών για το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πολύς λόγος έχει γίνει επίσης για τις άστοχες κινήσεις του όπως η καταψήφιση του πακέτου στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, τη στιγμή που όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας (οι υπολογίσιμες τουλάχιστον) συναινούσαν με στόχο το εθνικό συμφέρον και τον οικονομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μας. Ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι τώρα έχει χάσει πολλές μάχες αν όχι όλες. Χθες όμως, γνώρισε την πρώτη επίσημη ήττα του και μάλιστα αυτή η ήττα ήταν κοινοβουλευτικού επιπέδου. Για πρώτη φορά διαφάνηκε το γεγονός ότι δεν ελέγχει την ΚΟ της ΝΔ. Για πρώτη φορά έχει επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα από κάλπη, το οποίο τον αμφισβητεί επί της ουσίας του ρόλου του και των επιλογών του. Έβαζε όλο αυτόν τον καιρό τον Κώστα Κιλτίδη στο κάδρο των ευθυνών για το Βατοπέδι με σκοπό να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος προκειμένου να τον διαγράψει. Γι' αυτό είχαμε και την ύπαρξη στημένων δημοσιευμάτων τα οποία γίνονταν κατά παραγγελία σε συγκεκριμένες φυλλάδες. Ο Κιλτίδης όμως, ο οποίος είναι τελικά και ο...

Η επανάσταση της αυτονόητης βλακείας

Εμπρός για την επανάσταση του αυτονόητου, μας είπε ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης.
Ο οποίος πρέπει να έχει μεγάλο σφουγγάρι αφού κατάφερε να σβήσει τις αμαρτίες του Κωστάκη.

Όλο αγκαλίτσες και φιλάκια ήταν με τον τέως κουρασμένο και νυν μαυρισμένο.

Ποια είναι όμως η επανάσταση του αυτονόητου;
Εξαρτάται από την οπτική γωνιά που το βλέπει κανείς.

Αν το δεις από την πλευρά του Αντώνη το αυτονόητο είναι να στηρίξει ο λαός την ΝΔ αφού η κυβερνητική της θητεία ήταν απόλυτα πετυχημένη.
Να χειροκροτεί τον .......

Ηράκλειο: Το αρχηγείο της Ντόρας στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης!

Κοντά στα δικαστήρια, στον α' όροφο το αρχηγείο της Ντόρας
Ετοιμα είναι τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο και οι υποστηρικτές της περιμένουν από την ίδια να κάνει τις ανακοινώσεις του ονόματος και του καταστατικού για να παραγγείλουν και τις εξωτερικές πινακίδες που θα κοσμήσουν τα γραφεία σε όροφο πολυκατοικίας στη λεωφόρο Δικαιοσύνης που έχουν ήδη νοικιαστεί! Κατά τις πληροφορίες, ο χώρος όχι μόνο έχει εξευρεθεί, αλλά τα συνεργεία είναι έτοιμα να δουλέψουν για τη διαμόρφωση των κομματικών γραφείων. Οι πληροφορίες της «Τ» αναφέρουν ότι τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκονται επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης λίγο πιο κάτω από το Μέγαρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Στο μεταξύ οι υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη μιλώντας στην «Τ» είπαν ότι δεν επιθυμούν να υποδείξουν τον αριθμό επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης όπου βρίσκονται τα γραφεία, φοβούμενα δολιοφθορές από το αντίπαλο στρατόπεδο. Οι πηγές της «Τ», ωστόσο, αναφέρουν ότι τα γραφεία βρίσκονται στον...

Ο Σαμαράς αλλάζει σύμβολα

του Ηλία Μακρή απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27/6/2010

Δύσκολες ώρες για τον Αγγέλου


Προθεσμία για τις 19 Ιουλίου προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και έλαβε ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας του Μαξίμου Γιάννης Αγγέλου ο οποίος βαρύνεται με κακουργηματική κατηγορία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Χθες πήγε χθες στην ανακρίτρια αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Το αδίκημα αυτό, που όπως εκτιμούν έγκυρες νομικές πηγές αποδίδεται στον κ. Αγγέλου, αφορά το ρόλο του "διευθυντηρίου" στην υπόθεση που αποδίδουν μάρτυρες και κατηγορούμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του πρώην υπουργού (που επίσης παραπέμπεται) Π. Δούκα ήταν εξόχως επιβαρυντική για τον κ. Αγγέλου.
Επί της ουσίας λοιπόν η ανακρίτρια του αποδίδει...

30 Ιουνίου 1993. Χρόνια Πολλά Κύριε Σαμαρά.!

Οποία σύμπτωσις.!
Σαν σήμερα και πριν ακριβώς 17 χρόνια, ο εκλεγείς από τη ...βάση του κόμματος και με πλήρως ..."διαφανείς διαδικασίες" (δύο ευρώ το ...κεφάλι και όσοι ...πιστοί προσέλθετε) νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Αντώνης Σαμαράς, ίδρυσε το νέο - τότε - πολιτικό φορέα ''Πολιτική Ανοιξη'' (ΠΟΛΑΝ), ο οποίος (φορέας) σύμφωνα με τη διακήρυξή του εξέφραζε - όπως και σήμερα - την "υπέρβαση του διπολισμού στην πολιτική ζωή της χώρας και άνοιγε μια νέα σελίδα στην αξιοποίηση των δυνάμεων του ελληνικού έθνους πέρα από τεχνητά ιδεολογικά σύνορα".Δυό μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1993, προέτρεψε τους προσκείμενους σε αυτόν βουλευτές της ΝΔ να ανεξαρτητοποιηθούν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών.
Σε αυτές τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993, πήρε μέρος ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ η οποία συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές, και έπεται συνέχεια...

Κύριε Σαμαρά,
Λύστε μας μερικές απορίες, αν έχετε την καλοσύνη:
Ποία οικονομική υπερδύναμη βρισκόταν πίσω σας το...

Τώρα μαζί σου...

Λέξεις χωρίς σημασία

Πλήρης εμπνεύσεως, ο Αντώνης Σαμαράς διεκτραγωδεί από το βήμα του συνεδρίου της Ν.Δ. την έκπτωση των παλιών καλών αξιών και προτύπων: «Στη θέση τους άνθησε η φτήνια του ακριβού lifestyle. Ο εξυπνακισμός που υποκατέστησε την ευφυΐα. Η αυθάδεια που υποκατέστησε την αξιοπρέπεια. Το θράσος που υποκατέστησε το θάρρος. Η εύκολη ανέλιξη που υποκατέστησε την κοινωνική διάκριση. Η άναρθρη κραυγή που υποκατέστησε τον Λόγο. Τα προνόμια που υποκατέστησαν τα δικαιώματα. Και η αλαζονεία που υποκατέστησε το δημόσιο ήθος. Ολα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα έφερε. Το ΠΑΣΟΚ τα εμπέδωσε. Το ΠΑΣΟΚ τα υπερασπίστηκε».
Σύμφωνοι. Ομως, καθώς περνούν αστραπιαία από την οθόνη του μυαλού μου οι ευγενείς μορφές του...

Κοντή μνήμη

Πριν από όλα, θα ήθελα να συγχαρώ τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε πολύ μικρό χρόνο κατάφερε να συγκροτήσει έναν τεράστιο στρατό γαλάζιων blogs που τον παρουσιάζουν ως απόγονο του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ.
Στην ουσία τώρα, διαβάζω ότι δήθεν τα ΜΜΕ πολεμούν τον Σαμαρά δημοσιεύοντας στα λεγόμενα του και την απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Θα ήθελα απλά να τους θυμίσω ότι είτε συμπαθεί κανείς τη Ντόρα είτε όχι, περίπου το 40% των μελών της Νέας Δημοκρατίας την επέλεξε για αρχηγό του κόμματος πριν μερικούς μήνες. Δεν είναι μια απλή ανεξάρτητη βουλευτής που τυγχάνει υπερπροβολής.
Τέλος, αν έχει και ο Σαμαράς παράπονο από την αντιμετώπιση του από τα ΜΜΕ, τι να πουν κι άλλοι...

Σύντομα εκλογές βλέπει το CNN…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, εάν και εφόσον ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου το αποφασίσει και θελήσει να προβεί στη λήψη ακόμα πιο δυσάρεστων μέτρων για την ελληνική κοινωνία.
Εδώ και μέρες έχουμε πει, ότι τα επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, αναμένοντας πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Τα σενάρια που ακούγονται είναι τα εξής. Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, παράταση της διοίκησης των Δημοτικών αρχών για ένα έτος ακόμα και Περιφερειακές εκλογές μόνο τον ερχόμενο Νοέμβριο. Δεύτερο σενάριο...
Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί το Νοέμβριο και τρίτο σενάριο, Εθνικές και Περιφερειακές εκλογές το .......