Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά του Μιχαλολιάκου το 2001;

Μια περίεργη υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο, προς νέα διερεύνηση, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.. Πρόκειται για την βόμβα που είχε εκραγεί έξω από το σπίτι του βουλευτή στον Πειραιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Η υπόθεση αρχικώς είχε χρεωθεί στην «17 Νοέμβρη» και εν συνεχεία τέθηκε στο αρχείο ως «αγνώστων δραστών».
Μετά από καταγγελίες του επιχειρηματία Σωτήρη Μπολέτση, καταδικασμένου για υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος», , οι οποίες ερευνήθηκαν τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από την Εισαγγελία Εφετών. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση του παραδικαστικού, δικηγόρος που απαλλάχθηκε, σε συνάντηση που είχαν, πριν την απόφαση του δικαστηρίου, τον είχε απειλήσει αναφέροντας του «ο Μιχαλολιάκος την γλύτωσε, εσένα θα σε στείλουμε» ώστε να μην προβεί σε καταγγελίες.
Με το βούλευμα διατάσσεται η άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών, κατηγορίες που θα κληθεί να προσωποποιήσει ο ανακριτής που θα χρεωθεί την δικογραφία.

Η ένοχη σιωπή του Μικρού Καραμανλή!...!

Στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις, του πρώην πρωθυπουργού με τους προσωπικούς του φίλους, που τον επισκέπτονται στην Παναγή Κυριακού, πίσω από την Πρεσβεία, παραδέχεται ότι έγιναν κάποια λάθη, αλλά δεν τον ευνοούν οι συγκυρίες για να βγει να μιλήσει … «Γιατί να μιλήσω και τι να πω;».
Επικροτεί την κίνηση του φίλου του, Αντώνη να διαγράψει τη Ντόρα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο διέγραψε και αυτός τον Σουφλιά. Το σωστό θα ήταν κάποια στιγμή να επιστρέψει η Ντόρα για να δημιουργηθεί η αίσθηση της επανένωσης αλλά δεν πιστεύει ότι το προσωπικό επιτελείο του Αντώνη διάκειται φιλικά προς τη  Ντόρα, οπότε "η Ντόρα τελείωσε για το κόμμα. Ευτυχώς!". "Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα με Σαμαρά να επιστρέψει η Ντόρα"! «Είναι πολύ νωρίς πάντως να κριθεί αντικειμενικά ο Αρχηγός. Ας του δώσουμε μερικές ευκαιρίες».
Στις απορίες των βουλευτών που τον επισκέπτονται «Γιατί απέτυχε τόσο πολύ η κυβέρνησή μας»; επισημαίνει ότι  έπρεπε να εγκαταλείψει. Ήταν ο μόνος που ήξερε από πρώτο χέρι ότι οδεύουμε προς το ΔΝΤ. «Προσπάθησα όσο μπορούσα αλλά απέναντί μου συναντούσα ένα τείχος αντιδράσεων, ένα “όχι” σε όλα». «Δυστυχώς η πλειονότητα των πολιτών δεν ενέκρινε την πολιτική που πρότεινα». «Με εμπόδισε η ισοπεδωτική αντίδραση των βολεμένων του συστήματος». Σε όλους μιλά για την ισοπεδωτική αντίληψη των βολεμένων. ….. «Αυτή η βολεμένη νοοτροπία φταίει για όλα»!
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια βασικής μορφής αυτοκριτική. Δεν φταίει σε τίποτα "σχεδόν"! Ήταν σωστός και υποστηρίζει με πάθος ότι είχε προβλέψει πως, αν δεν υιοθετηθούν οι κατευθύνσεις του σχεδίου που πρότεινε, θα επιβάλλονταν αναπόφευκτα πολύ πιο επώδυνα μέτρα. Του φταίνε φυσικά όλοι οι άλλοι. Το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ, τα συνδικάτα, ο Μανώλης, οι 151 βουλευτές και ο Χατζηπετρής. Προτιμά την σιωπή σε αυτή την συγκυρία γιατί κανένας δεν θα μπορέσει να τον ακούσει. Τον φτύνουν οι πάντες. Πάντως καλεί πιστούς φίλους στο γραφείο του και συζητάνε για τις πιθανές απαντήσεις που πρέπει να δώσει σε περίπτωση που αναγκαστεί από τις συνθήκες να προχωρήσει σε κάποιας μορφής απολογία. Πέφτουν στο τραπέζι οι ευθύνες και τα σενάρια των απαντήσεων. Το σενάριο της ερώτησης που αφορά πάντως το έλλειμμα στα 13,7% παραμένει εφιαλτικό. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις ερωτήσεις για την οικονομία στην Εξεταστική που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας.

Καταπέλτης ο Βουλγαράκης στην Εξεταστική για την Siemens

Αφόρητες πιέσεις από τον ξένο παράγοντα που προειδοποιούσε με έλευση στην Ελλάδα ξένων στρατευμάτων, ή δυνάμεων του ΝΑΤΟ, για να τελεσθούν με ασφάλεια οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, παραδέχθηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο μάρτυρας είπε, ότι όταν ανέλαβε το Μάρτιο του 2004, το επίπεδο προετοιμασίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο σχέδιο ολυμπιακής ασφάλειας, ήταν απογοητευτικό, ενώ «το περίφημο σύστημα C4I στο οποίο είχαμε επενδύσει πάρα πολλά επικοινωνιακά και το οποίο υποτίθεται ότι θα .......

Ρε παιδιά! Τα πιστεύει αυτά που λέει;

Διάβασα προσεκτικά την τοποθέτηση του προέδρου της νέας Νέας Δημοκρατίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και δυστυχώς διαπίστωσα κάτι που φοβόμουν.
Ο Σαμαράς δεν παίζει κανένα μικροκομματικό παιχνίδι. Δεν επενδύει στην κατάρρευση της χώρας. Πιστεύει πραγματικά ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια άλλη λύση αλλά όχι ανθρώπινη. Προφανώς, περίμενε τον Superman ή κάποιον συνάδελφο του!
Όταν λες...
Μας ρώτησαν αν εγκρίνουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, αυτό το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής, αυτό το συγκεκριμένο τρόπο να μειώσουμε το έλλειμμα. Κι αυτό ασφαλώς δεν μπορούσαμε να το εγκρίνουμε. Γιατί είναι λάθος. Γιατί είναι επικίνδυνο μείγμα. Γιατί διαιωνίζει το φαύλο κύκλο της ύφεσης.
...είναι προφανές ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Αν ήταν μια φορά αποπροσανατολιστικό το "Λεφτά υπάρχουν", πόσο πιο γελοίο είναι το "Θα τα καταφέρουμε χωρίς ύφεση". Αν ο Αντώνης έχει τη λύση, χαραμίζεται. Θα μπορούσε να είναι στη θέση του Τρισέ ή του Μπαρόζο και η Ευρωζώνη δεν θα είχε ποτέ κλονιστεί...

Μπράβο στην γιαγιά που ξεφτίλισε τον Καραμανλή!

Ο πρώην καταλληλότερος βγαίνει έξω συχνά και τα πίνει με τα φιλαράκια του πρώην Μαξίμου! Χτυπά εφτά οχτώ μπιρόνια και τρεις τέσσερις μπριτζολίτσες στην καθισιά του! Πάει συνήθως στο «17» και μπεκρουλιάζει ή συμπληρώνει την παχυλή διατροφή του με πρωτεΐνες! Σάμπως του λείπουνε δηλαδή, αλλά τι να κάνουμε, έχει αδυναμίες ο Καταστροφέας με Μάστερ!
Πέρασε απαρατήρητο αλλά την προηγούμενη βδομάδα τον μυρίστηκε μια γιαγιά ότι έτρωγε την τσιπούρα του, παρέα με τη συμμορία του! Μπήκε λοιπόν μέσα η γιαγιά με τις πατερίτσες και τον έφτυσε. Δεν έφτανε αυτό αλλά έφτυσε και πάνω στην τσιπούρα! Φώναξε και δυνατά για να την ακούσουν όλοι:«Είσαι μόνο για να τρως, χοντροτεμπέλαρε»! Και σηκώθηκε με φοβερό τουπέ και έφυγε! Η συμμορία έμεινε εμβρόντητη. Φυγάδευσαν τον «καταλληλότερο» από την πίσω πόρτα. Τους φτύνουν και οι Αντώναροι νομίζουν ότι ο λαός ζητά απ’ τον Καραμανλή να επιστρέψει να συνεχίσει την καταστροφή! Πόσο ανόητοι Θεέ μου!

Ζήτω η Ελληνική δημοσιοκαφρίλα

Την Δευτέρα το βράδυ είδα μια πολύ πρωτότυπη συνέντευξη, Η Ντόρα Μπακογιάννη έπαιρνε συνέντευξη στη Κοραή, τη Πυριώτη και τη Στάη μαζί με τον Χατζηνικολάου. Έτσι εξηγήται το γεγονός ότι η Ντόρα μιλησε συνολικά 10 λεπτά και οι δημοσιογράφοι 50
Μπράβο. Αύριο ελπίζω να δω τον Σαμαρά να παίρνει συνέντευξη στο δελτίο του ALTER από τους εκεί μόνιμους καλεσμένους..
Ζήτω η Ελληνική δημοσιοκαφρίλα

Η πρώτη επίσημη συνεργασία Κάμερον - Κλέγκ

David Cameron & Nick Clegg Hold Their First Joint News ConferenceBritain's Prime Minister Cameron and Deputy Prime Minister Clegg walk away after their first joint news conference in London
Η πρώτη κοινή press conference των δύο ηγετών στον κήπο της Downing Street 10.
Photo by Christopher Furlong - WPA Pool /Getty Images - Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Στις πόσες Περιφέρειες σώζεται ο Αντώνης Ζίγδης; Στις πέντε; Στις έξι; Να βάλουμε εφτά;

Κόψτε κάτι! Κόψτε κάτι, ρε παλικάρια του Προέδρου!
Ο δρόμος για την Ιθάκη του Αντώνη Ζίγδη είναι μακρύς. Απ’ την Ιθάκη πάντως δεν κατάγεται! Άρα δεν υπάρχει Ιθάκη για τον Ηγέτη. Μόνο μακρύς δρόμος, χωρίς προορισμό! Στο βάθος γκρεμός!
Σε πόσα τέρμινα άραγε, θα γίνει νεοδεξιός ο ελληνικός λαός, άνθρωπος δεν ξέρει, το φλιτζάνι δεν το λέει. Για νάχουμε και καλό ρώτημα, με πόσες Περιφέρειες ο Αντώνης θα θεωρείται Νικητής, Μεγάλος Ηγέτης και Σωτήρας του Έθνους; Υπάρχει άραγε μέτρο σύγκρισης ή πάμε στ’ όνειρο της Νέας Εθνεγερσίας, με βάρκα την Ελπίδα του Ηγέτη; Δεν πρέπει να τεθεί ένας πήχης; Γιατί στη Νέα Ρηγίλλης φοβούνται τόσο πολύ να θέσουν κάποιο όριο;
Η απάντηση είναι απλή! Διότι τους περιμένει πατατράκ. Δεν θα έχει ματαδεί τέτοια χάλια η Νέα ΠΟΛΑΝ. Οι Δημοτικές εξελίσσονται για τη Νεολαϊκή Δεξιά, σε εφιάλτη στον δρόμο με τις πράσινες λεύκες. Η οργή του λαού είναι τέτοια για τους μυστικοσύμβουλους του Ηγέτη αλλά και για την πενταετία Καραμανλή που φοβούνται ακόμα και να σκεφτούν τι έχει να γίνει. Της ……. τομάτας! Και μην ξεχνάτε:
Τομάτα είναι μόνο μία. Σαν του Αντώνη Κέτσαπ καμία!

Η δημοσκοπική φοβία της Νεοδεξιάς

Είναι γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις, τα τελευταία χρόνια, έχουν μετατραπεί σε εργαλείο "ανάδειξης" ή "καψίματος", διαφόρων πολιτικών εξελίξεων. Το "κάψιμο" επέλεξαν αυτοί που φρόντισαν ήδη την επόμενη μέρα της διαγραφής της Ντόρας Μπακογιάννη στης 7 Μαΐου (όπως αναφέρει η ταυτότητα της έρευνας) να παραγγείλουν και... να πληρώσουν βεβαίως, μια έρευνα της κοινής γνώμης για ένα κόμμα που δεν υπάρχει. Έτσι λοιπόν διαβάσαμε στο www.zooomnews.gr και ακούσαμε στον "Αθήνα 9,84", όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος που τροφοδοτεί το ενημερωτικό site, την έρευνα για το...

Not in our name! - Όχι στο όνομά μας!...!

Μετά τη μεθόδευση για τη διαγραφή της Ντόρας, φίλοι μου λεν και διαβάζω παντού ότι δεν πάνε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Έτσι οι δικές μας ιδέες από πλειοψηφία στη βάση θα γίνουν μειοψηφία και θα χρησιμοποιηθούμε για μεγάλη συμμετοχή κτλ. Αφού λοιπόν δεν θα πάμε όλοι και δεν θα ακουστεί η γνήσια φωνή της βάσης προτείνω να το συζητήσετε και με τους φίλους σας και να μην ψηφίσει ΚΑΝΕΝΑΣ. Να αφήσουμε και τα παιδιά να βγάλουν αποτέλεσμα 1, 2 εκατομμύρια......"Οχι στο όνομα μας" και εδώ λοιπόν. Not in our name!

Επτά θανάσιμα αμαρτήματα

Η γοητεία της οικονομικής επιστήμης έγκειται στην απλή απεικόνιση μιας σύνθετης πραγματικότητας. Τρία νούμερα, το έλλειμμα, το χρέος και το επιτόκιο του δανεισμού, συμπυκνώνουν με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο τη θλιβερή κατάληξη μιας ολόκληρης εποχής.
Η προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, δηλαδή η ουσιαστική παραδοχή της χρεοκοπίας, πιστοποιεί μια προφανή αντίφαση: αυτή που ορίζει το χάσμα ανάμεσα στα .......

Η ψήφος του ολετήρα Καραμανλή!

Καταστροφική συμπεριφορά για το κόμμα του και για τη Χώρα.
(Φυσικά αφήνουμε το κόμμα και κρατάμε την Ελλάδα, γιατί αυτό έχει σημασία).
Μας οδήγησε στην πλήρη Οικονομική διάλυση και απαξίωση ως κράτος...
Μας οδήγησε σε εκλογές τον Οκτώβρη με απελπισμένο ζητούμενο τη λήψη μέτρων...

Χτες ψήφισε κατά του Μηχανισμού Στήριξης και των (δυστυχώς) αναγκαστικών μέτρων σωτηρίας

Για τον άνθρωπο δεν πρέπει να υπάρξει "Επόμενη Φορά"
Είτε δεξιός, είτε πασόκος, είτε κουκουές, κανείς να μην του επιτρέψει να ξανα-απασχολήσει τη χώρα με τα ολέθρια τερτίπια του...
Ποτέ! Για το θεό...
/ /  1klik-aristera / /

Η κρίση θέλει και δικαιοσύνη

Την περασμένη Τρίτη, την ώρα που η Standard & Poor’s υποβάθμιζε το ελληνικό χρέος στην κατηγορία των «σκουπιδιών», στην Ουάσιγκτον στελέχη της Goldman Sachs άκουγαν τα μέλη επιτροπής της Γερουσίας να τους αποκαλούν «ανήθικους» και να τους εγκαλούν επειδή κέρδισαν από τη διεθνή οικονομική κρίση. Ενώ τα ελληνικά ομόλογα έπεφταν στο έσχατο σκαλί της απαξίωσης, η αξία των μετοχών της Goldman Sachs ανέβαινε. Η ρίζα του προβλήματος και στις δύο υποθέσεις είναι τα χρέη ανθρώπων που δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν: στην Ελλάδα όλη η χώρα βυθίστηκε στον αλόγιστο δανεισμό των κυβερνήσεων και των πολιτών, ενώ η Goldman Sachs «τύλιγε» μέσα σε πολύπλοκα επενδυτικά πακέτα τα στεγαστικά δάνεια ανθρώπων που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ......

Η Ντόρα, η Siemens και οι παπαγάλοι του Αντώνη Ζίγδη

Οι παπαγάλοι της Ρηγίλλης δείχνουν τεράστια επιπολαιότητα ακόμη και στην ανάλυση των γεγονότων. Έχοντας μάθει στο περίπτερο της «Πολιτικής Άνοιξης» δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι οι απαιτήσεις του (πρώην) μεγάλου πολιτικού μαγαζιού είναι πολύ μεγαλύτερες. Μετά την διαγραφή της Ντόρας άρχισαν να λένε (και να γράφουν διάφορα) σχετικά με τις Εξεταστικές και την Siemens. Ακόμη και μετά την πρόσφατη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου ασκούσαν κριτική προς τους δημοσιογράφους επειδή δεν έκαναν καμία ερώτηση στην Μπακογιάννη για την Siemens. Επειδή, η επιπολαιότητά τους, κινείται σε επίπεδα μικρών παιδιών, πρέπει να βγει κάποιος και να τους πει, ότι η Ψηλή με την ανεξαρτητοποίησή της, έδειξε ότι...

Ολα είναι στο χέρι μας

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώνεις σαν χώρα με το παραμύθι πως όλοι σου χρωστάνε και να ξυπνάς μια μέρα απότομα ανακαλύπτοντας πως (α) δεν σου χρωστάει κανείς τίποτα και (β) εσύ χρωστάς σε όλους. Οσο δυσάρεστο και αν ακούγεται, υπάρχει μια πολύ μεγάλη διάσταση ανάμεσα στο πώς βλέπουμε εμείς τους εαυτούς μας και πώς μας βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος μάς χρωστάει πολλά για όσα του δώσαμε πριν από 2.500 χρόνια. Δεν έχει σημασία αν η νεοελληνική κουλτούρα και η μετριοκρατία του σύγχρονου ελληνικού πανεπιστημίου δεν έχουν απολύτως τίποτα να κάνουν με αυτά που .......

«Ο άνθρωπος είναι ένας ερειπωμένος θεός»

Ο ΕΡΜΗΣ, Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Ο ΤΖΟΝ
ΜΠΑΝΒΙΛ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ. ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΙΠΟΝ
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕGΑRΟΝ ΡLUS ΔΙΝΕΙ ΤΑ
ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ».
«Μα, τι περίμενε; Παρουσιάζεται μπροστά τους μεταμορφωμένος, κρύβεται πίσω από την όψη ενός ταύρου, ενός αετού, ενός κύκνου ή, στην .....

Παιδική χαρά...

Πιο πολύ κι από τις τοποθετήσεις της Ντόρας, αυτοί που έκλεψαν την παράσταση προχθές ήταν οι δημοσιογράφοι που την "ανέκριναν".
Στάη, Πυργιώτη, Κοραή, Κύρτσος και Χατζηνικολάου ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε λαϊκισμό δίνοντας την εικόνα παιδικής χαράς κι όχι δημοσιογράφου πάνελ.
Είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο που η Μπακογιάννη μιλάει για τις προοπτικές δημιουργίας νέου κόμματος και πριν ολοκληρώσει αρχίζουν οι δημοσιογράφοι τα "οοοοοο" και τα "αυτό είναι προαναγγελία νέου κόμματος", "ιιιιιιιιιιιιι" κτλ.

Απλά τραγικοί...

Το πραγματικό τέλος της Μεταπολίτευσης; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Η κρίση που ενέσκηψε ήρθε για να μείνει. Και η «αναγκαία» υποταγή στα κελεύσματα του ΔΝΤ και της ΕΕ ίσως σηματοδοτεί το τέλος της Μεταπολίτευσης όπως τη γνωρίσαμε. Τα ερωτήματα της «νέας εποχής» μοιάζουν- και είναι- βασανιστικά, σχεδόν υπαρξιακά. Η Μεταπολίτευση ήταν βίαιο φαινόμενο. Τι θα συμβεί τούτη τη φορά; Μπορούν στο καινούργιο τοπίο οι νεότερες γενιές και οι ελίτ της Ελλάδας να απαλλαγούν από το βάρος κατεστημένων νοοτροπιών και συμπεριφορών; Θα καταφέρουν κάτι καλύτερο στο μέλλον το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα, οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες που οδήγησαν τη χώρα σε junk κατάσταση; 
Ρητά ή σιωπηρά, όλοι το έχουμε πάρει απόφαση: η κρίση που ενέσκηψε ήλθε για να μείνει. Για τους περισσότερους ανάμεσά μας το μέλλον προβάλλει μουγκό και .....

Μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος

Στο «όνειρο» του καλοπληρωμένου, «βρέξει χιονίσει» δημοσίου υπαλλήλου, όπως όλα δείχνουν, μπαίνουν τίτλοι τέλους. Το σπάταλο Δημόσιο-εργοδότης είναι βρόχος για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει, υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης του μηχανισμού στήριξης, τη δημιουργία ενός μικρότερου και πιο ευέλικτου κράτους, με πάγωμα μισθών και προσλήψεων, αλλά και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Στη χώρα μας σχεδόν ένας στους δέκα Ελληνες έχει εργασιακή σχέση με το Δημόσιο, είτε ως μόνιμος υπάλληλος, είτε ως συμβασιούχος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών). Αλλά και τα επίσημα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, είναι ενδεικτικά, ενώ μόνον η μισθοδοσία των περίπου 760.000 δημοσίων υπαλλήλων αγγίζει το 40% του ΑΕΠ. Αντιστοίχως, στην Αυστρία ή στην Πορτογαλία, χώρες με τις οποίες έχουμε σχεδόν τον ίδιο ......

The Conservative Party is back in government

"Periothiko" received the following email by the new British Prime Minister David Cameron:


Thank you for all your patience over these past few days. I know that you must have found it frustrating not knowing exactly what was going on while negotiations continued. However, the great news is that after 13 years, our party is back in government.
So first, I want to thank again for all your hard work and dedication, not just over the past few weeks but over the past few years. I literally could not have done this without you. We can be immensely proud of how far we have come from our defeat in 2005.
We have seen the election of nearly 100 extra MPs, we have gained more seats than in any election since 1931 and we are now the party of government once again. No-one should underestimate the scale of our achievement in such a short space of time, and it would not have been possible without your support and commitment to the cause.
Second, I want to tell you what I can about the agreement we have made with our new partners in government, the Liberal Democrats. As I said after the election last week, more than anything else Britain needs...

Οι μισoγύνηδες

Είναι περισσότεροι από εκείνους που διακρίνετε και έχουν ένδοξους προγόνους. Σίγουρα έχετε προβληματιστεί από την αέναη αναπαραγωγή τους, αλλά κατά βάθος ξέρετε ότι κι εσείς δεν είστε τελείως άμοιρες ευθυνών. Μήπως τελικά το όποιο πρόβλημά τους αξίζει να αντιμετωπιστεί με τρελό γέλιο;
Είναι οι γυναίκες άνθρωποι; Ενδιαφέρον ερώτημα - και πολύ παλιό επίσης. Το έτος 585, στη ......

O Μεντβέντεφ στην Τουρκία με δεκάδες συμφωνίες

Russia's President Dmitry Medvedev and Turkey's President Abdullah Gul review honour guards in AnkaraTurkey's President Abdullah Gul and his Russian counterpart Dmitry Medvedev pose with their spouses in Ankara
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Τούρκος ομόλογός του Αμπντουλάχ Γκιουλ θα υπογράψουν είκοσι συμφωνίες μεταξύ των οποίων με το ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom και την πετρελαϊκή εταιρία Rosneft.
H Ρωσία είναι ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας και ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται είναι οι συμφωνίες στο τομέα της ενέργειας και ειδικά το μνημόνιο για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία από μια ρωσική κοινοπραξία υπό τη ρωσική κρατική εταιρία Atomstroyexport.
Επιπλέον οι συνομιλίες θα περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς εμπορίου και τουρισμού, με την κατάργηση της βίζας.
REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: POLITICS) Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, οι υποκλοπές και οι διαρροές σε blog

Αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με επίκεντρο έρευνα για τις δραστηριότητες υπαλλήλου, εναντίον του οποίου διατάχθηκε, την περασμένη Πέμπτη, προκαταρκτική έρευνα για πράξεις που εάν επιβεβαιωθούν, επισύρουν βαριές πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του θέματος είναι ότι μεταξύ των υπό διερεύνηση υποθέσεων περιλαμβάνεται η υπερτιμολόγηση προμήθειας του πλέον σύγχρονου ηλεκτρονικού υλικού που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ, με αξία που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και παρότι επισήμως δεν αφορά το συγκεκριμένο στέλεχος, πληροφορίες στο παρασκήνιο αναφέρουν ότι είχε κεντρικό ρόλο στην επιτροπή που αξιολόγησε και υλοποίησε την προμήθεια του συστήματος.
Οι φήμες για όσα διαδραματίζονταν μέχρι πριν από λίγους μήνες στο εσωτερικό της υπηρεσίας, φτάνουν μέχρι το σημείο να εμπλέκονται «ελεγχόμενα» πρόσωπα ακόμα και σε υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτών για λογαριασμό επιχειρηματιών. Πηγές της «Κ» μάλιστα αναφέρουν ότι αντικείμενο έρευνας θα αποτελέσει και παλαιότερη απόφαση των διοικούντων την ομοσπονδία υπαλλήλων της ΕΥΠ να προχωρήσουν στην υπογραφή ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων με την εταιρεία «Ασπίς Πρόνοια» ιδιοκτησίας Παύλου Ψωμιάδη.
Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση χρονολογούνται ήδη από τον ....

Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...

"Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του, οι οποίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, στη Ρηγίλλης και συνεχίστηκαν στο σπίτι του, ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι τις αποφάσεις του. Οι Στ. Μάνος, Γ. Σουφλιάς, Β. Κοντογιαννόπουλος, Ν. Κάκαλος, Π. Τατούλης, Α. Παπαληγούρας, Γ. Παναγιωτόπουλος παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής.
Το σκεπτικό για την παραπομπή των 7 βουλευτών στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΔ ότι με τη στάση τους "επέλεξαν στην ουσία να βρεθούν εκτός κόμματος", στηρίχτηκε στα εξής σημεία: Πρώτο, η προχτεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ ήταν "πολύ κρίσιμη", όχι μόνο σε σχέση με το αποτέλεσμα, "αλλά κυρίως με σχέση με το περιεχόμενο και το συμβολισμό της" (!). Δεύτερο, "είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή να προσφέρουν κάποιοι στήριγμα και άλλοθι σε μια κυβέρνηση η οποία ζημιώνει τον τόπο". Τρίτο, η εντολή του συνεδρίου της ΝΔ ήταν "να μπει οριστικά τέρμα στη νοσηρή εσωστρέφεια" και άρα "το χτες δεν μπορεί να κρατάει όμηρο το αύριο"." (πηγή: //rizospastis//)

Αλήθεια, πόσο... επίκαιρα φαντάζουν όλα τα παραπάνω! Μόνο τα ονόματα αν αλλάξει κανείς, έρχεται στο τραγικό σήμερα, όπου ο...

ΝΔ: Βαθύ πολιτικό και ψυχικό χάσμα - Κύμα αποχωρήσεων από τη "νέα ΝΔ"...

Ως προάγγελος αποχωρήσεων στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη λειτούργησε η απόφαση του στενότερου συνεργάτη της στη Θεσσαλονίκη και κουμπάρου της, Λεωνίδα Φάκα, να παραιτηθεί από το κόμμα.

Ο ίδιος μιλάει για “ατομική πράξη συνείδησης”, ωστόσο μόνο χθες την απόφασή του ακολούθησε και η Λίτσα Άγκερκοπ, κομματικό στέλεχος με πορεία άνω των 30 χρόνων στη ΝΔ και μακρά θητεία ως υπεύθυνη Γυναικών Θεσσαλονίκης. Σε ανάλογες κινήσεις προσανατολίζονται και άλλα κομματικά στελέχη του στενού περιβάλλοντος της κ. Μπακογιάννη, ενώ ήδη αρκετοί διαχωρίζουν την πορεία τους βλέποντας αγεφύρωτο το πολιτικό και ψυχικό χάσμα με τη νέα ηγετική ομάδα. “Δεν πρόκειται ούτε να ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές της 30ής Μαΐου”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο...

Είδηση! Δεν είπε ποιματάκια στον ΣΕΒ ο ΚετσαπΑντώνης


Δεν αισθάνομαι καλά! Ένα κενό μέσα μου. Δεν άκουσα για το μούχρωμα του δειλινού, ούτε διάβασα για το πύρωμα της ψυχής! Κοίταξα προσεκτικά τον λόγο που έγραψε ο Λαζαρίδης στον Ηγέτη για να τον απαγγείλει στους σύντροφους βιομήχανους. Όλοι με κάτι ασχολούνται. Ο Αντώνης με κέτσαπ …. ως γνωστόν!

Και όμως στον λόγο του Αντώνη δεν υπήρχαν ποιματάκια. Πάει χάλασε και ο Ηγέτης! Μάλλον, δεν χρειάζονται την τέχνη οι σύντροφοι βιομήχανοι! Η τέχνη δεν σώζει τους βιομήχανους. Οι βιομήχανοι την αγοράζουν και την πουλάνε. Δεν χάνουν τον χρόνο τους με σημαινόμενα και δομικές αναλύσεις. Γι’ αυτούς ο χρόνος είναι χρήμα και όχι τέχνη! Ακόμα και όταν εκφέρεται από τον Ηγέτη! Γι' αυτούς ο χρόνος είναι τυρογαριδάκια, γαλοπούλες βραστές και τοματοπολτός από τομάτες Ναυπλίου!...!

Οι νεοδημοκράτες προτιμούν τη Ντόρα «μέσα» για να την κάνουν Αρχηγό τους…

Μια και αναφερθήκαμε ήδη στη δημοσκόπηση του Κόκκαλη (βλ. εδώ) να επισημάνουμε άλλη μία παράμετρο της συγκεκριμένης έρευνας. Μόνο και μόνο για να αποδείξουμε, πως σημασία δεν έχουν τόσο τα ευρήματα, όσο η ερμηνευτική προσέγγιση σε αυτά. Προκύπτει λοιπόν από τη μέτρηση της RASS, ότι το 77% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι αρνητικό στη δημιουργία νέου κόμματος από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Δεκτόν. Η δημοσκόπηση παρουσιάζει το ποσοστό, όχι όμως και την αιτιολογική βάση των απαντήσεων. Αυτή τη γνωρίζουμε όλοι όσοι συναναστρεφόμαστε νεοδημοκράτες ψηφοφόρους. Και είναι πολύ απλή και καθόλου μα καθόλου αρνητική για την κ. Μπακογιάννη: το μεγαλύτερο μέρος αυτών των νεοδημοκρατών θέλει τη Ντόρα μέσα στη ΝΔ, όχι με δικό της κόμμα, για να τη στηρίξει σε μία νέα διεκδίκηση της ηγεσίας, όταν ο Αρχηγαντώνης θα πάει από κει που ήρθε… Οι νεοδημοκράτες, που έχουν γαλουχηθεί στο πνεύμα της Μεγάλης Πολυσυλλεκτικής Παράταξης, βλέπουν με καχυποψία την...

Σήκωσαν μπαϊράκι για τον Ερντογάν... Αντωνάκη πας καλά?


Η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα προκαλεί τριβές μεταξύ μετριοπαθών και σκληρών στη Νέα Δημοκρατία

Με επιθετικούς τόνους υποδέχεται η Ρηγίλλης τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια στιγμή κατά την οποία στο εσωτερικό της ΝΔ συγκρούονται παρασκηνιακά δύο σχολές σκέψης: από τη μία πλευρά υπάρχουν στελέχη που επιχειρηματολογούν υπέρ της αναβολής της επίσκεψης του κ. Ερντογάν και από την άλλη βρίσκονται στελέχη που υπεραμύνονται της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς θέτει ως «κόκκινη γραμμή» του κόμματός του την αποφυγή διαβουλεύσεων για τα εθνικά θέματα εν όψει και της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας, ενώ προχθές το βράδυ ο βασικός σύμβουλός του κ. Χρ. Λαζαρίδης σε εκδήλωση με τίτλο «Αντίσταση στο νεο-οθωμανισμό- όχι στην αυτοκρατορική επίσκεψη Ερντογάν» εμφανίστηκε επικριτικός για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες.
Παράλληλα ο τομεάρχης Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις, επιμένει σε...

Όταν ο Κόκκαλης έχει κέφια…

…κάνει και μια δημοσκόπηση με τη RASS! Για να ανεβάσει το ηθικό του χαϊδεμένου του Αρχηγαντώνη! Και να τον καθησυχάσει, ότι αν η Ντόρα κάνει δικό της κόμμα δεν θα πάρει ούτε την… ψήφο της! Αυτά περίπου διαβάζουμε στο «κοκκαλικόν» Zoomnews.gr, όπου -εν μέσω κρίσης και κοσμογονίας- οι δύσμοιροι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν εάν θέλουν ή όχι «νέο κόμμα από τη Ντόρα»… Λες και τέτοια ερωτήματα μπορούν να λάβουν έγκυρες και τελικές απαντήσεις αυτήν την ώρα… Που τα πάντα ξεθεμελιώνονται, που η Ελλάδα ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί… Σε κάθε περίπτωση -και παρά τις «στρατολογημένες» ερμηνείες- τα πορίσματα της δημοσκόπησης του σαμαρικού Zoomnews δεν είναι καθόλου αρνητικά για την κ. Μπακογιάννη
Όταν πάνω από το ¼ των ψηφοφόρων (26,1%) θέλει να κάνεις δικό σου κόμμα, τότε ο «πειρασμός» είναι μεγάλος! Ιδιαίτερα, τη στιγμή που απέναντι σ’ αυτό το 26,1% τοποθετείς το… 18,5% της «νέας ΝΔ» του Αρχηγαντώνη

Η πρώτη μέρα του David Cameron

David Cameron Becomes The British Prime Minister In A Coalition GovernmentDavid Cameron Begins To Put Together His Coalition CabinetDavid Cameron Becomes The British Prime Minister In A Coalition GovernmentDavid Cameron Becomes The British Prime Minister In A Coalition Government
Η πρώτη μέρα του David Cameron στο νούμερο 10 της Downing Street.
Photo by Christopher Furlong/Getty Images / / Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

"Η απέραντη λιακάδα ενός ανύπαρκτου μυαλού..."

Κύριε διευθυντά,

Πάνω που αναρωτιόμουν, τι να γίνεται αυτή η ψυχή, επανέκαμψε. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ευ. Αντώναρος βγήκε στο ραδιόφωνο για να δηλώσει, αναφερόμενος στη φημολογούμενη πρόθεση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να ιδρύσει νέο κόμμα: «Πιστεύω ότι τα κόμματα που υπάρχουν είναι υπεραρκετά για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας!». Δηλαδή, κατά τη γνώμη του, όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Οι έχοντες αντιρρήσεις, το κεφάλι κάτω! Ή ας αναζητήσουν μιαν άλλη Δημοκρατία που θα χωράει περισσότερους. Και που δεν θα φοβάται την πολυφωνία.

Μετά τιμής η (μετά συγχωρήσεως) δημοκράτισσα

ΠΑΝΔΩΡΑ (Από το σημερινό «ΒΗΜΑ»)

O... SuperSam!!!

Διάβασα προσεκτικά την τοποθέτηση του προέδρου της νέας Νέας Δημοκρατίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και δυστυχώς διαπίστωσα κάτι που φοβόμουν.
Ο Σαμαράς δεν παίζει κανένα μικροκομματικό παιχνίδι. Δεν επενδύει στην κατάρρευση της χώρας. Πιστεύει πραγματικά ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια άλλη λύση αλλά όχι ανθρώπινη. Προφανώς, περίμενε τον Superman ή κάποιον συνάδελφο του!
Όταν λες... Μας ρώτησαν αν εγκρίνουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, αυτό το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής, αυτό το συγκεκριμένο τρόπο να μειώσουμε το έλλειμμα. Κι αυτό ασφαλώς δεν μπορούσαμε να το εγκρίνουμε. Γιατί είναι λάθος. Γιατί είναι επικίνδυνο μείγμα. Γιατί διαιωνίζει το φαύλο κύκλο της ύφεσης.
...είναι προφανές ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Αν ήταν μια φορά αποπροσανατολιστικό το "Λεφτά υπάρχουν", πόσο πιο γελοίο είναι το "Θα τα καταφέρουμε χωρίς ύφεση". Αν ο Αντώνης έχει τη λύση, χαραμίζεται. Θα μπορούσε να...

Η πολιτική αχαριστία του Μεϊμαράκη

Αχάριστος αποδεικνύεται ο Μεϊμαράκης. Δεν εκτιμά τίποτα και κυρίως δεν υπολογίζει τίποτα. Το απέδειξε για άλλη μια φορά με αφορμή την διαγραφή της Ντόρας. Ο πρώην υπουργός με το πρωτοπαλίκαρό του στην Κ.Ο. Κώστα Τασούλα, λέγεται ότι πρωτοστάτησαν στα όσα διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο. Ο διαχρονικά Μητσοτακικός για να μην πούμε Ντοράκιας, Βαγγέλας, θεωρούσε ότι ήταν λάθος η στάση που επέλεξε η Μπακογιάννη. Προφανώς, έχει ξεχάσει ότι στην πολιτική διέπρεψε ως Φιλελεύθερος και όχι ως ακροδεξιός. Όπως, προφανώς, έχει ξεχάσει ότι πριν από τις εσωκομματικές εκλογές αποκαλούσε τον Σαμαρά προδότη. Τώρα, έχει αρχίσει τις κωλοτούμπες κάνοντας όνειρα για διάφορους θώκους. Ωστόσο, οι πάντες γνωρίζουν ότι ο πιο βολικός, είναι αυτός της «Βιβλιοθήκης».

Μάκης... ο φίλος του Αρχηγαντώνη...


Eδώ και ημέρες κυκλοφορεί το ακόλουθo email (δεξιά) το οποίο μας το έστειλε αναγνώστης μας... Δείτε τι λέει για τον Mr Tarzan!

Οι Τούρκοι διεκδικούν την ιδιοκτησία της Αγιάς Σοφιάς

Η βοήθεια στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει τα 600 δισ. ευρώ

Το συνολικό ύψος του υπό μελέτη σχεδίου βοηθείας στις χώρες της ζώνης του ευρώ ενδέχεται να φτάσει και τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 500 θα δοθούν από την Ευρώπη και τα 100 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφεραν αργά το βράδυ της Κυριακής ευρωπαίοι διπλωμάτες.
Το σχέδιο που συζητείται από τους υπουργούς Οικονομίας των χωρών της ΕΕ, που συνήλθαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες, περιλαμβάνει 60 δισ ευρώ δάνειο από την Ευρωπαική Επιτροπή καθώς και 440 δισ. ευρώ, εάν χρειαστεί από τις χώρες του ευρώ υπό μορφή διμερών δανείων καθώς και 100 δισ. ευρώ που μπορεί να δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε η ίδια πηγή που πρόσθεσε ότι «το σχέδιο είναι πολύ κοντινό με το σύστημα που έχει τεθεί σε ισχύ για την Ελλάδα».
/ / thegreekcrisis.blogspot / /

Μετά την Απελευθέρωση της Ντόρας από το Κόμμα Σαμαρά πυκνώνουν οι φίλοι της και στο Διαδίκτυο!

Ξεπέρασε και πάλι τους 11.000 θαυμαστές η σελίδα της Ντόρας στο Facebook! Για τη σύγκριση και μόνο σας πληροφορούμε πως η αντίστοιχη του Αρχηγαντώνη μόλις και μετά βίας φτάνει τα 5.000 μέλη (και είναι αρχηγός κόμματος…)!!!
Επίσης, το επίσημο site της Ντόρας (www.dorabak.gr) βρίσκεται -σύμφωνα με την alexa- στην παγκόσμια κατάταξη 737,089 και στη θέση 3,679 στην Ελλάδα. Ενώ το αντίστοιχο του Σαμαρά παγκοσμίως στο 2,247,705 και στην Ελλάδα στη θέση 17,469!!!
Συμπέρασμα: Η Ντόρα σκίζει παντού. Κάθε της λόγος και εμφάνιση κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Γιατί μιλάει από καρδιάς και όχι από το… “autocue” με τους «δεκάρικους» του Λαζαρίδη!