Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το παράσημο της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκδήλωση στη Γαλλική Πρεσβεία πριν από λίγο. Απονομή του παράσημου της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Γαλάζιες δημοσκοπήσεις σε όλους τους μεγάλους Δήμους


Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων τρέχουν το τελευταίο διάστημα στη Ρηγίλλης. Κοστοβόρες και χρονοβόρες δημοσκοπήσεις. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα πρόσωπα και στη στελέχωση των συνδυασμών για τους μεγάλους Δήμους.

Ξέρετε ποιος είναι υπεύθυνος και επιμελείται τη ροή των δημοσκοπήσεων; Ο Γκιουλέκας που θέλει να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Πολύ αξιόπιστες θα είναι! Ειδικά αυτές που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη!

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ

Η παράξενη διαφήμιση της NIKE με τον Tiger Woods

Τρικυμία στο κρανίο έχουν οι ΝΝΔίτες της Ρηγίλλης με τις "ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ"!!!!!!!!!


Άκουσα τον αρχηγαντώνη να δηλώνει:
-- Έβδομο, αλλαγή ονομασίας των οργάνων μας:
Το Τακτικό Συνέδριο .......ΘΑ ονομάζεται στο εξής «Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος»
Η Κεντρική Επιτροπή .......ΘΑ ονομάζεται «Πολιτική Επιτροπή»
Το Πολιτικό Συμβούλιο ..... ΘΑ ονομάζεται «Εκτελεστική Γραμματεία»
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ!
"ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ!
Η "ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ"
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ... ΑΠΌ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!!!!
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Η ΝΔ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ!
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΒΑΦΤΙΣΙΑ" ... ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!
/ / liberalserres.blogspot / /

Από 140 ευρώ και πάνω η μείωση στο μισθό του 2ου 15-ημέρου

Από 140 ευρώ και πάνω θα είναι η μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το δεύτερο 15-ημερο του Απριλίου λόγω της αναδρομικής παρακράτησης που θα ισχύσει στους μισθούς από 1-1-2010.
Έχω ξαναπεί ότι πρόκειται για μια απροκάλυπτη ληστρική επιδρομή στο εισόδημα των...
δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους καθώς η εφαρμογή του "μέτρου" γίνεται για όλους και όχι μόνο για τα ρετιρέ του δημοσίου.

Έχω ξαναπεί επίσης ότι όσο ποσό περικόπτεται από τους μισθωτούς, τόσο ακριβώς ποσό κόβεται και από την αγορά.
Το εισόδημα που στερούνται οι ...

Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Είμαστε λοιπόν ρατσιστές; Αυτό το ερώτημα σέρνεται τα τελευταία χρόνια στις συζητήσεις και στα άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Το ίδιο ερώτημα πριν από 20 χρόνια ήταν άγνωστο. Ώσπου, γύρω στο 1990, άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα μας κατά κύματα πρώτα οι Αλβανοί και μετά Αφρικανοί, Ασιάτες και Ανατολικοευρωπαίοι.
Από χώρα εξαγωγής μεταναστών γίναμε χώρα εισαγωγής. Στην αρχή τους καλοείδαμε. Είχαμε διαθέσιμη άφθονη και φθηνή, ανασφάλιστη εργασία. Όμως, σιγά-σιγά, αρχίσαμε να τους αποστρεφόμαστε – κυρίως όσους έχουν μαύρο χρώμα και άλλη θρησκεία.
Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αρχίσει να αγριεύουν. Έχουμε βόμβες και επιθέσεις σε καταυλισμούς μεταναστών (π.χ. νέα παιδιά έκαψαν σπίτια τους στη Σπάρτη) σε αυτοσχέδιους λατρευτικούς χώρους και συγκρούσεις με μετανάστες και ρατσιστές στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμα και η βόμβα στα Πατήσια, Αφγανό σκότωσε, ενώ η δεκάχρονη αδελφούλα του μάλλον θα μείνει τυφλή.
Θα έλεγε κανείς ότι όλα αυτά είναι περιστασιακά, ότι οφείλονται στην οικονομική κρίση κτλ. Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν ...

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA

Προτεραιότητα ο Ελληνισμός της Διασποράς
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Progressive Association) με επικεφαλής τον Ύπατο Πρόεδρό της κ. Νικόλα Καρακώστα.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Πετσάλνικος ανέπτυξε τις επίσημες θέσεις της Ελλάδας για το Κυπριακό και την ονομασία της FYROM, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρουμε» τονίζοντας την ανάγκη «να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και θυσίες».
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε, επίσης, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να υπονομεύεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο», ενώ τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ακόμη, ο κ. Πετσάλνικος ενημέρωσε τους ομογενείς για την ...

Ο Hu έφτασε στη διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια

President of China Hu Jintao begins to deplane as he arrives in advance of his participation in the nuclear security summit in Washington, called by U.S. President Barack Obama, at Andrews Air Force Base, Maryland, April 12, 2010. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS MILITARY)

Λίγες μέρες μετά την ιστορική υπογραφή της νέας Συνθήκης START II για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιείται διεθνής σύνοδος για την πυρηνική ασφάλεια, στο «Andrews Air Force Base» του Maryland με οικοδεσπότη τον Μπάρακ Ομπάμα και προσκεκλημένους 47 ηγέτες άλλων κρατών. Το ζητούμενο είναι να υφανθεί ένα διεθνές δίχτυ ασφαλείας για να μην πέσουν πυρηνικά όπλα στα χέρια τρομοκρατών. Στο παρασκήνιο πραγματοποιήθηκαν κατ' ιδίαν συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου με επίκεντρο νέες κυρώσεις κατά του Ιράν...

Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος της Κίνας Hu κατά την άφιξή του στην Ουάσιγκτον. REUTERS/Jonathan Ernst (UNITED STATES - Tags: POLITICS MILITARY)  Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ψηφίζουν στο Σουδάν

A Sudanese voter casts her ballot at a polling station in the town of Malakal in Upper Nile state, April 12, 2010. REUTERS/Finbarr O'Reilly (SUDAN - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ψήφισαν οι Σουδανοί σε πολυκομματικές εκλογές, επιλέγοντας πρόεδρο, μέλη κοινοβουλίου, τοπικούς κυβερνήτες και πρόεδρο της ημιαυτόνομης περιοχής του νοτίου Σουδάν.

Μεταξύ άλλων, οι εκλογές θα καθορίσουν τη μοίρα του προέδρου Ομάρ αλ-Μπασίρ, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ.

Εξαιτίας της αποχής των κύριων αντιπάλων του από τη διαδικασία όμως, δεν θεωρείται απίθανη η εκλογή του.
REUTERS/Finbarr O'Reilly (SUDAN - Tags: POLITICS ELECTIONS) Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Σε group therapy κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή της ΝουΝουΔού.

Υποτίθεται έγινε το έλα να δεις στην ΚΕ της ΝΔ. «Αποδείχτηκε» η αδιαμφισβήτητη μονοκρατορία και «αυτοκρατορία Σαμαρά». Ο αρχηγός επέμεινε στα μέτρα-ανάσες, 23 ανάσες τον αριθμό. Διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι η κυβέρνηση υποχωρεί υπό το βάρος της πίεσης που δέχεται από τη Νέα ΝΔ και από το φόβο της (!) αποσύρει διάφορα μέτρα που δεν αρέσουν στον Αντώνη και όπως συνήθως λέει τελευταία τον πληγώνουν η εσωστρέφεια, οι προσωπικές στρατηγικές και ο πολιτικός εγωισμός, από καθαρό ενδιαφέρον για το κόμμα κινούμενος φυσικά. Πέρασαν στο ντούκου οι υποχωρήσεις του σε θέματα όπως την εκλογή των Προέδρων από τις ΝΟΔΕ και τους εκλεγμένους από τη βάση μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα υποχωρήσεις σε θέσεις Ντόρας, αντίθετα οι εφημερίδεςε του ΠΑΣΟΚ (κυρίως ΕΘΝΟΣ) πανηγύριζαν με τον θρίαμβο και την «παντοκρατορία Αντώνη». Τι ζόρι που τραβάει αυτός ο Μπόμπολας!...!
Πανταχού παρούσες η μούχλα, η ανασφάλεια, η καμαρίλα και τα κουρασμένα παλικάρια της Άνοιξης. Εξάλλου από το face control της πόρτας δεν μπορούσαν να περάσουν νέες ιδέες και ανεπιθύμητες τάσεις. Μόνο λίγοι και καλοί. Λίγοι και αρεστοί. Ο λόγος του αρχηγού υπερβολικά διανθισμένος με ανιαρές ατάκες του Λαζαρίδη και ποιματάκια τρίτης γυμνασίου, άρχισε να κουράζει το ακροατήριό του και δεν είναι λίγοι αυτοί που χασμουριούνται όσο μιλά ο Πρόεδρος! Ακόμα και οι κολλητοί βαρέθηκαν τις μπαρουφολογίες και τους διαλογισμούς του Μουρούτη και του Λαζαρίδη. Οι δε ολίγον διαφωνούντες υποχρεούνται να συμπεριφέρονται «άψογα» μια και οι «συμπεριφορές» καταγράφονται και βαθμολογούνται. Μόνο το δυνατό χειροκρότημα παίρνει καλούς βαθμούς!

Ανδρέας Παπαμιμίκος:"Οι προτάσεις μου για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ"

Από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, υποψήφιο Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Συμμετέχεις, Αποφασίζεις, Προσφέρεις, Δημιουργείς.
Κατέθεσα στον προσυνεδριακό διάλογο τις προτάσεις μου για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Οι προτάσεις μου στηρίζονται στο τρίπτυχο:
Περισσότερη Δημοκρατία - Περισσότερη Διαφάνεια - Μεγαλύτερη Συμμετοχικότητα.
Πρότεινα:
* Οι εκλογές στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να γίνονται με ανοιχτές διαδικασίες από όλα τα μέλη κάθε πόλης και κάθε σχολής.
* Να μπουν όρια στις θητείες των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα όργανα της παράταξης και στα όργανα συνδιοίκησης.
* Να δημιουργηθούν όργανα ελέγχου.
* Να ενισχυθεί η παραγωγή πολιτικής στην οργάνωση.
Στόχοι:
* Οι διαδικασίες ν’ ανοίξουν προς τη βάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
* Η οργάνωση ν’ αντλεί τη δύναμή της από τη βάση, από κάθε Δαπίτισσα και κάθε Δαπίτη.
* Η ηγεσία ν’ αποδίδει λογαριασμό στη βάση.
* Όλοι να έχουν ρόλο, φωνή.
* Να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε και να εκφράζουμε πρωτοπόρες θέσεις.
Οι προτάσεις αναλυτικά:

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Προθεσμία για την Τετάρτη και την Πέμπτη πήραν από τον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», στους οποίους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.
Πρόκειται για τους Νικόλαος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα (41 χρονών), Χριστόφορος Κορτέσης (31 χρονών), Ευάγγελος Σταθόπουλος (32 χρονών), Σαράντος Νικητόπουλος (32 χρονών), Κώνσταντίνος Γουρνάς, 30 χρονών.
Από το οπλοστάσιο που βρέθηκε αποδεικνύονται οι σχέσεις τρομοκρατίας και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.
Χαρακτηριστικό του Επαναστατικού Αγώνα είναι το σκληρό ύφος των προκηρύξεων. Στην προκήρυξη μετά την αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του Γιώργου Βουλγαράκη τα μέλη της οργάνωσης έγραψαν ότι ...

Ακόμη μια ύψιστη τιμητική διάκριση για τη Ντόρα Μπακογιάννη!


Σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου στις 19:00 σε ειδική εκδήλωση στη Γαλλική Πρεσβεία θα απονεμηθεί στην πρώην Ελληνίδα Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογάννη το παράσημο του Ιππότη της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής.
Υπομονές, Ζιγδαντώνη μου... Και για να σου περάσει πιες ξύδι -αν σου τέλειωσαν τα χαπάκια και δεν βρίσκεις φαρμακείο...

Πως ξετύλιξε το κουβάρι ο Χρυσοχοΐδης

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» ξεκίνησε από τη μοιραία συνάντηση του Λάμπρου Φούντα με την Αστυνομία, στις 10 Μαρτίου 2010. Τότε, ο 38χρονος μαζί με έναν συνεργό του, είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ένα αυτοκίνητο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από πλήρωμα περιπολικού.
Κατά την ανταλλαγή πυρών έπεσε νεκρός ο Φούντας, και αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με τρομοκράτη. Ο νεκρός ήταν οπλισμένος σαν αστακός, φορούσε διπλά γάντια, είχε κλεισμένα με λάστιχα τα μπατζάκια του παντελονιού αλλά και τα μανίκια του, έφερε ασύρματη επικοινωνία και φυσικά, δεν δίστασε να πυροβολήσει στο ψαχνό τους αστυνομικούς.
Έκτοτε, οι έρευνες προχώρησαν και αξίζει να σημειωθεί ότι όλα έγιναν με απόλυτη μυστικότητα. Τα ευρήματα στο σπίτι του 38χρονου βιολόγου, λίγα μόνο μέτρα μακρύτερα από το κτίριο της ΓΑΔΑ, φαίνεται ότι απέδωσαν περισσότερα απ’ ό,τι άφηναν οι αστυνομικοί να διαρρεύσουν. Σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών, στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, είχε ήδη μπει ο Μαζιώτης και η σύντροφός του και λίγο αργότερα και οι υπόλοιποι. Με όλα τα τεχνικά μέσα που διέθετε Αστυνομία και ΕΥΠ, ο κλοιός της ...

Ο Σαμαράς έλεγε τις ανοησίες του και τα ζώα από κάτω χειροκροτούσαν


Αυτό που συμβαίνει στη ΝΔ ούτε το πιο διεστραμμένο μυαλό δε θα μπορούσε να το φανταστεί.
Ο Σαμαράς στο βήμα ως αρχηγός να δηλώνει ότι όσοι πλήγωσαν την παράταξη θεωρούνται τελειωμένοι και τα ζώα από κάτω να χειροκροτούν.
Τι χειροκροτούσαν στο Θεό σας ρε παιδιά;
Το Σαμαρά που ΔΕΝ πλήγωσε ο ίδιος την παράταξη;
Το Σαμαρά που ΔΕΝ ήταν μέλος ο ίδιος της κυβέρνησης Καραμανλή, που οδήγησε στην πανωλεθρία του Οκτωβρίου;
Το Σαμαρά που φίλησε κατουρημένες ποδιές για να μπει ξανά στη ΝΔ;
Το Σαμαρά που θα τελειώσει ποιους; Αυτούς που έκοψε ήδη ο Καραμανλής;
Το Σαμαρά που έφερε τη ΝΔ στο 20%;
Το Σαμαρά που έκανε την κότα στο λαθρομεταναστευτικό;
Ποιον και τι χειροκροτούσαν τα ζώα;

Μεσίστιες οι σημαίες στη Ρωσία

The Russian national flag flies at half mast with a statue of the founder of the Soviet state Vladimir Lenin in the foreground in the centre of Stavropol during the day of national mourning for the victims of the weekend crash, April 12, 2010. Polish President Lech Kaczynski's coffin returned home to a stunned nation on Sunday, a day after he and much of the country's political and military elite perished in a plane crash in Russia. REUTERS/Eduard Korniyenko (RUSSIA - Tags: TRANSPORT DISASTER POLITICS)
 
Για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα όπου μεταξύ άλλων βρήκε το θάνατο ο Πολωνός Πρόεδρος Lech Kaczynski
REUTERS/Eduard Korniyenko (RUSSIA - Tags: TRANSPORT DISASTER POLITICS)
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Γνώριμος από παλιά ο Νικόλαος Μαζιώτης

Nikolaos Maziotis (C),39, is escorted by policemen to a prosecutor's office in Athens April 12, 2010. Greek police arrested six people suspected of belonging to one of the country's most militant guerilla groups and taking part in bomb attacks, officials said on Sunday. REUTERS/Stringer (GREECE - Tags: CRIME LAW) GREECE OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN GREECE
Ο Μαζιώτης 39 ετών, παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, έκανε από νωρίς εμφανή την στάση του, όταν στα 19 του αρνήθηκε να καταταγεί στο Στρατό. Πέρασε στρατοδικείο και φυλακίστηκε. Το 1991, συλλαμβάνεται ξανά κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενώ το 2001 συνελήφθη εκ νέου, όταν βρέθηκε αποτύπωμά του, σε βόμβα που δεν εξερράγη και είχε τοποθετηθεί από τον ίδιο στο υπουργείο Βιομηχανίας. Αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών. Όμως, στο Εφετείο μειώθηκε η ποινή του, καθώς ο εισαγγελέας είχε αποδεχθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει βόμβα, η οποία από κατασκευαστικό λάθος δεν επρόκειτο να λειτουργήσει. Αποφυλακίστηκε αμέσως καθώς είχε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Από τους αστυνομικούς θεωρείται ως ο σκληρός πυρήνας του «Επαναστατικού Αγώνα». Κατά την ανάκριση κρατά σταθερά αρνητική στάση.
REUTERS/Stringer (GREECE - Tags: CRIME LAW) GREECE OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN GREECE, Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Πλήρως ικανοποιημένο το State με την σύλληψη μελών του «Επαναστατικού Αγώνα»

Μεγαλεία και πάλι για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Πιστώνεται με άλλη μια τεράστια επιτυχία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οι τελευταίες συλλήψεις ενδιαφέρουν άμεσα και το State Department μια και η συγκεκριμένη οργάνωση είχε χτυπήσει την αμερικάνικη πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, με αντιαρματική ρουκέτα, τον Ιανουάριο του 2007.
Χτύπημα που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τα ανώτερα κλιμάκια του State Department που έκτοτε αρνούνταν να δεχτούν ότι έληξε το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

 Χθες πάντως έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Κόλπα ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο αρχηγός!


Στο μυαλό του αρχηγού:«Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα τη μεγαλύτερη κρίση της για μια γενιά…». Η κρίση φυσικά ήρθε τώρα. Με τη νέα κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όμως μέσα σε λίγους μήνες, καθυστέρησε απίστευτα και έχασε τον έλεγχο». Πριν υπήρχε σε μια κατάσταση χειμέριας νάρκης. Τώρα έγινε «αδύνατος κρίκος» της ευρωζώνης και είναι «δακτυλοδεικτούμενη» … Έτσι ξαφνικά είπε να επισκεφτεί την Ελλάδα πριν λίγους μήνες.
Η κρίση «αρχηγέ αγωνιστή» δεν έγινε ξαφνικά χειρότερη. Υπήρχε! Λόγω της ανικανότητας Καραμανλή να διαχειριστεί το χρέος. Μάλιστα οι προσπάθειες να πέσουν όλες οι ευθύνες στην πολιτική Αλογοσκούφη είναι ατυχείς γιατί οι κύριοι υπεύθυνοι της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ο Καραμανλής και το επιτελείο του. Αυτό το επιτελείο που έχει βρει τώρα σκέπη στη Νέα Ρηγίλλης και δίπλα στον Αντώνη και τους μυστικοσυμβούλους που έχει στο πλευρό του.
Πώς να γίνει κάθαρση στη ΝΔ όταν όλοι αυτοί έχουν μαζευτεί στο πλευρό του Αντώνη και το παίζουν αίφνης νεοδεξιοί και υπερπατριώτες και έχουν γίνει «αγωνιστές και αγωνίστριες της Νέας ΝΔ», δηλαδή παίζουν παλαμάκια του Μέγα Αντώνη. Εκτός και αν ο αρχηγός εννοεί την αυτοκάθαρση ως σφουγγάρισμα των εσωτερικών τάσεων στο κόμμα. Τον ενοχλεί η πολύ δημοκρατία τον πρόεδρο! Τον πειράζει στα νεύρα. Και μετά θα θέλει τα χαπάκια του!

Μεγάλη πρόοδος στη Νέα ΝουΔού.

Το Τακτικό Συνέδριο θα ονομάζεται στο εξής «Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος». Μεσολάβησαν τα εθνικιστικά στοιχεία της Νέας Ρηγίλλης που δεν μπορούν να απαλλαγούν εύκολα από τα ακροδεξιά τους απωθημένα.
Μεγαλεία. Ο Ζιγδαντώνης φουλάρει τις μηχανές της μονοκρατορίας.

Παραλειπόμενα από την ΚΕ της ΝΝΔούλας…


Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν πήγε στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή (ή… Ντροπή;) της ΝΝΔούλας, αλλά ούτε και ο Μεϊμαράκης εθεάθη από τους «επιτρόπους»…
Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι, ότι έλειπαν πάνω από τους… μισούς βουλευτές του κόμματος!!!
Σχεδόν… απαρατήρητη πέρασε η είσοδος του Κώστα Καραμανλή στην αίθουσα της Κ.Ε της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που καταδεικνύει την ανυποληψία στην οποία έχει περιπέσει ο πρώην πρωθυπουργός ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του! Μάλιστα προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα, ένα γαλάζιο στέλεχος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του Καραμανλή, κάλεσε τα μέλη της Κ.Ε που κάθονταν γύρω του να σηκωθούν και να χειροκροτήσουν…

Στήνουν σκηνικό νοθείας στην ΟΝΝΕΔ!

Σχέδιο νοθείας καταστρώνουν συγκεκριμένα κέντρα την ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΟΝΝΕΔ. Η ενεργοποίησή του θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή. Αν στις κάλπες προσέλθει πολύς κόσμος, είναι πολύ πιθανόν να δούμε την επανάληψη όσων είχαν συμβεί και στις εσωκομματικές εκλογές. Να πέσει το σύστημα. Εκεί, θα γίνουν τα μαγειρέματα. Ανεξάρτητα, πάντως, από τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την επόμενη Κυριακή, εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χθεσινή αποκάλυψη του parapolitika.gr, σχετικά με την τηλεφωνική δημοσκόπηση. Στο στρατόπεδο Χατζή, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Και, αυτό γιατί βλέπουν ότι δύσκολα μπορούν να ανατρέψουν το ξεκάθαρο προβάδισμα που καταγράφει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι από την ώρα που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας, έχουν ξεσαλώσει οι Μαρκόπουλος και Μιχαλολιάκος.

Το παρασκήνιο μιας κηδείας...


Δεν θέλησα να γράψω μέρες γιορτινές για κηδεία. Δεν είμαι τόσο προληπτικός, αλλά δεν έχω φθάσει και σε τέτοιο σημείο εμμονής με την καταγραφή για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μου. Παρά ταύτα, ακόμα και σήμερα μαθαίνω για τα όσα συνέβησαν δίπλα στη σωρό του πρώην Πρωθυπουργού, Τζαννή Τζαννετάκη και δεν αντέχω να μην αφιερώσω μια αράδα.
Αν και αγαπητός και πολιτικός με χρόνια παρουσία, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι παρευρέθη πλήθος κόσμου. 300 άτομα με το ζόρι. Συνεπώς, οι κινήσεις των ανθρωποειδών που φέρουν την ιδιότητα του πολιτικού ήταν παραπάνω από έκδηλες. Παρόντες πέριξ του φέρετρου στην νεκρώσιμη ακολουθία, σε σταυροειδή μορφή και αντικριστά, ήταν ο...

Η Νατάσα δεν θα πάει μαζί του...;

Δραπετεύει και πάλι ο καταστροφέας της ΝΔ και της Ελλάδας!


…Τη δεύτερη δραπέτευση σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρώην καταλληλότερος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα, βλέποντας ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα περιθώρια των προσωπικών του ελιγμών, έχει αρχίσει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει για ένα μεγάλο διάστημα την πολιτική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το πολύ στενό περιβάλλον του, ο Καραμανλής σκέφτεται να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος.
…Η σκέψη δεν είναι φρέσκια. Την είχε κάνει και μετά την εκλογική συντριβή του περασμένου χρόνου. Τότε όμως πείστηκε από τους Αγγέλου, Παυλόπουλο, Αντώναρο, Ανδριανό και Στυλιανίδη ότι θα έπρεπε να μείνει για να δρομολογήσει και τις εξελίξεις της διαδοχής του. Πέραν των παραπάνω, καθοριστικό ρόλο είχε παίξει και ο...

Κουϊζάκι: Γιατί έχει τέτοια μούτρα ο Καραμανλής;

1) Ακομη να χωνεψει τις πιτσες και τις μακαροναδες που περιδρομιασε στην Ιταλια!
2) Εμαθε πως την Κυριακη εχει συνεδριαση η Κ.Ε. της Νεας Δημοκρατιας και θα χασει το ματς.
3) Δεχθηκε προσκληση για κοντρα με τον Παπανδρεου στο κανοε καγιακ, αλλα μετα συνειδοτοποιησε πως θα ειναι πραγματικη και οχι στο Playstation!
4) Ειναι το φυσικο του!

Απών και ο Άρης από το κάδρο της αποτυχίας…


Νέος και φέρελπις ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σιγά μην κάτσει να γίνει κλακαδόρος του Ζιγδαντώνη, σαν τον πρώην καταλληλότερο χοντρόΑπών και αυτός λοιπόν από τη χθεσινή αποτυχημένη και θεατρική συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΝΔ. Είχε, βλέπετε, «ανειλημμένες υποχρεώσεις» στην Πάτρα… Καλά, Άρη, δεν χρειάζεται να απολογείσαι στο Σφουγγάρη. Πες του τα κατάμουτρα! Πες του, ότι οδηγεί την Παράταξη σε πρωτόγνωρη απομόνωση, συρρίκνωση και μιζέρια. Πες του, ότι εκείνος είναι το «ξένο σώμα», αυτός που «πλήγωσε το κόμμα», αυτός που «εξόργισε τους νεοδημοκράτες», αυτός που έβαζε πάντα πάνω απ’ όλα τις «προσωπικές στρατηγικές» και τον «πολιτικό εγωισμό»!
Εκείνος, Άρη μου, είναι ο «καμμένος και κομμένος» από τις συνειδήσεις των αληθινών οπαδών της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης και έρχεται σήμερα και κάνει τον τιμητή και τον εισαγγελέα!

Εκτίθεται όταν μιλάει για προσωπικές στρατηγικές...

Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει περί προσωπικών στρατηγικών στην παράταξη της Δεξιάς είναι ο Σαμαράς. Γι' αυτό και οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές) αναφορές του, ηχούν σαν ανέκδοτο στ' αυτιά των στελεχών της Ν.Δ. Όσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως νεόφερτος στην πολιτική ζωή του τόπου τόσο θα χάνει σε επίπεδο αξιοπιστίας. Οι πάντες γνωρίζουν ότι την δεκαετία του '90 αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική διαδρομή. Να βρεθεί απέναντι από την Ν.Δ. Επομένως, ας αφήσει τα περί προσωπικών στρατηγικών γιατί τον εκθέτουν, τόσο τον ίδιο, όσο και τον στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Αβραμόπουλο.