Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ιστορικές στιγμές:Τα 20 μέτρα σταθμός που αποτελούν το «μείγμα» πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος για να σωθεί

Ανακοινώθηκε το εναλλακτικό πρόγραμμα του ταλαντούχου Έκγονου Αντώνη και «το άλλο μείγμα πολιτικής» που περιμένει με αγωνία ο ελληνικός λαός … Επιτέλους δόθηκε στη δημοσιότητα το «μείγμα πολιτικής» που υποτίθεται ότι χρειάζεται ο τόπος για να σωθεί!
Επιτέλους ο Αντώνης παρουσίασε το οικονομικό του πρόγραμμα. Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός άκουσε μια ολοκληρωμένη οικονομική σωτηρία από τα χείλη ενός εκκολαπτόμενου Μεσσία. Μας είχε προδιαθέσει από τις 7 Ιουλίου στο Ζάππειο, για το μεγαλειώδες πρόγραμμα που θα απελευθερώσει την Ελλάδα από την ΕΟΚ και τους μηχανισμούς στήριξης, από το ΔΝΤ, από το ΠΑΣΟΚ και προπάντων από τα δεκανίκια.
Ο πολύ έξυπνος και συνάμα σεμνός Αντώνης έχει βρει την διέξοδο από την Ύφεση και την Απελπισία. Με Ανάκαμψη, Ανάπτυξη και πολύ Ελπίδα. Αυτό λέγεται και «άλλο μείγμα πολιτικής» αν και κάποιοι κακεντρεχείς διαδίδουν ότι ο Αντώνης πήρε δυο δράμια φούμαρα και πέντε καπιτάλι... …κι έδωσε στα τσιράκια του και φτιάξανε κεφάλι…. Πόσο κακεντρεχείς είναι!...! Μα να μην αφήνουν τον Αντώνη να .......

Τα στρίβει ο Σαμαράς για το Μνημόνιο

Σε δύο βάρκες πατά ο Αντ. Σαμαράς σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπό τον φόβο μιας γενικής πανωλεθρίας. Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., υπάρχει πολιτικό διακύβευμα στις 7 Νοεμβρίου, αλλά “ασφαλώς δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου, δεν χρειάζεται άλλωστε”. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε διαγραφές, αν “γαλάζια” στελέχη δεν υποστηρίξουν τις επίσημες επιλογές της Ρηγίλλης σε δήμους και περιφέρειες.
Η εισήγηση του προέδρου της Ν.Δ., στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, είχε πολλά στοιχεία οικονομικά, παρότι η σύσκεψη αφορούσε την αναμέτρηση του Νοεμβρίου. “Σε κανονικές περιόδους και σε ομαλές συνθήκες το καθαρό αυτοδιοικητικό στοιχείο είναι .......

Ο Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση …. τάκανε πάνω της.

Ο γοητευτικός, πολυαναμενόμενος, θετικός, έξυπνος, ρεαλιστής, δραστήριος, σεμνός, λογικός, ταλαντούχος και χαρισματικός ηγέτης της ΝΔ, που δεν λαϊκίζει ποτέ (προπάντων δεν λαϊκίζει), σύμφωνα με την βαθυστόχαστη Σοφία του Γιανναρά, επετέθη στην ανάλγητη κυβέρνηση και στον ολίγιστο πρωθυπουργό για τις οικονομικές του επιλογές. Ήταν και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, μετά τις διακοπές, οπότε ο ταλαντούχος Αντώνης έπρεπε να δείξει το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας, το αδίστακτο, το αιμοβόρο. Τον κάνει πιο γοητευτικό αυτό το αιμοβόρικο. Του δίνει ένα χολιγουντιανό τόνο στο γυαλί. Κάτι που δεν έχει ούτε ο Γιωργάκης, ούτε τα δεκανίκια του!....! Λάμψη που μόνο ο Αντώνης διαθέτει γιατί μόνο ο Αντώνης κρύβει έναν Μεγάλο Ηγέτη μέσα του!...!
Αποτέλεσμα. Οι πάντες έχουν κρυφτεί και φοβούνται να ξεμυτίσουν. Η εποχή του Αντώνη ήρθε. Οι διαφωνούντες να πάνε στα μοναστήρια για τα οποία φροντίζουν οι φίλοι του Αντώνη από τώρα για την ανακαίνισή τους. Ώστε να χωρέσουν και όλοι οι διαφωνούντες ντεμισέκ Δεξιοί. Οι «βρώμικοι», οι «μολυσμένοι» και οι «ακάθαρτοι» Δεξιοί. Κάτι ξέρουν οι φίλοι. Αντί να τους κλείνουν στις φυλακές θα τους ωθούν σε αναγκαστικό μοναχισμό. Και τα μοναστήρια να ξαναγεμίσουν και αυτοί να ησυχάσουν από τους «άρρωστους»!
Το τι είπε ο Αντώνης δε λέγεται. Ο Γιωργάκης μας έφερε λουκέτα και ανεργία. Ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕΕ δικαιώνουν τις επιλογές του (λίγο ΟΧΙ στο μνημόνιο, λιγουλάκι ΟΧΙ στην στήριξη από την ΕΟΚ, σαν τους Σλοβάκους και τους Τσέχους ένα πράμα οι Βιομήχανοι και ο ταλαντούχος Αντώνης).
«Η ασφυξία σκοτώνει, δεν λυτρώνει την Οικονομία». Πω πω σοφία ρε παιδάκι μου! Ο Γιανναράς είσαι;
Αλλά τα καλά τα είχε για το τέλος. Η ύφεση ήρθε τώρα και την έφεραν ο Γιωργάκης και τα δεκανίκια. Καμμιά σχέση ο καταλληλότερος! Ο πληθωρισμός, τώρα ξεκίνησε. Και το έλλειμμα δεν κατεβαίνει καθόλου. Σου ρίχνει λοιπόν το συμπέρασμα ο ταλαντούχος: «Νέα έκτακτα μέτρα είναι σχεδόν αναπόφευκτα».
Πόρωση ο Έκγονος Αντώνης. Δεν παίζεται. Έχει να μας δώσει ελπίδα και μέτρα με το κιλό!...! ....

Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Τάσος Παπάζογλου

Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ο Τάσος Παπάζογλου. Ο νεαρός άσος, βρέθηκε την Παρασκευή στον Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρώσει και επίσημα την μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους». O δυναμικός αμυντικός, πέρασε το πρωί της Παρασκευής από ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρος Θεοδωρίδης και τους εκπροσώπους του, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Ολική» η απαγόρευση του καπνίσματος

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος αυτή την φορά θα εφαρμοστεί καλύτερα, δεν υπάρχουν πλέον παραθυράκια, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως είπε η απαγόρευση θα είναι ολική και δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση.
Η υπουργός είπε επίσης πως αυτή τη φορά έχουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αναφέροντας χαρακτηριστικά τους επόπτες δημόσιας υγείας, την δημοτική αστυνομία ακόμα και το λιμενικό.
Επισήμανε πως τη Δευτέρα θα γίνει ........

Θανατηφόρες επιπτώσεις από την ρύπανση του Ασωπού


Τελικά, οι φόβοι των κατοίκων των Οινοφύτων επιβεβαιώνονται. Μεγάλη αύξηση των θανάτων από σπάνιες μορφές καρκίνου στην περιοχή την τελευταία εντεκαετία αποδεικνύει επιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, η πρώτη του είδους στη χώρα μας. Ως κυριότερη αιτία θεωρείται η επί μακρόν πόση νερού, στο οποίο περιεχόταν εξασθενές χρώμιο, από τους κατοίκους των Οινοφύτων. Η έρευνα στην περιοχή συνεχίζεται έχοντας να αντιμετωπίσει την επιφυλακτικότητα όσων από χρόνια βλέπουν την προσπάθεια να συγκαλυφθεί η ρύπανση του Ασωπού αλλά και τον φόβο ότι η αποκάλυψη του προβλήματος θα διώξει τις επιχειρήσεις, άρα πολύτιμες θέσεις εργασίας από την περιοχή...
Η επιδημιολογική μελέτη, το πρώτο μέρος της οποίας .......

Πρόσθετα νομισματικά μέτρα προτείνει ο Μπερνάνκι

WASHINGTON - JULY 22: Federal Reserve Board Chairman Ben Bernanke testifies during a hearing before the House Financial Services Committee July 22, 2010 on Capitol Hill in Washington, DC. Bernanke testified on the 'Monetary Policy and the State of the Economy' and advised Congress on the continuation of goverment stimulus spending for economic recovery. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, με σημερινές δηλώσεις του επισήμανε ότι η ανάκαμψη της ομοσπονδιακής οικονομίας «είναι ηπιότερη της αναμενόμενης και προς το παρόν ανολοκλήρωτη», έστω κι αν «η ανάπτυξη αυτή το 2011 θα εδραιωθεί». Αρα, «πρέπει να ληφθούν από την Fed και πρόσθετα νομισματικά μέτρα, για να υποστηριχθεί η ομοσπονδιακή οικονομία».

Επέστρεψαν οι κουκουβάγιες στην Ακρόπολη

Περίπου δέκα χρόνια πέρασαν από την πρώτη προσπάθεια ενοποίησης του ιστορικού και αρχαιολογικού κέντρου της Αθήνας, που υποσχόταν και την ενότητα του φυσικού τοπίου της περιοχής. Οι παρεμβάσεις της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ) ανέδειξαν τα μνημεία, μεταμόρφωσαν το κέντρο σε ένα ανοικτό μουσείο, προσιτό στο ευρύ κοινό, που μια δεκαετία πριν, όχι περισότερο, σπανίως επισκεπτόταν τους μείζονες αυτούς αρχαιολογικούς χώρους.
Κομβικό σημείο του έργου ήταν η κατάργηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στους πρόποδες της Ακρόπολης, με την .......

Ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού για τις ανασκαφές στην Ιθάκη

«Οι αρχαιολόγοι υποβάλλουν τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής τους έρευνας στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ, η οποία στη συνέχεια γνωμοδοτεί στον υπουργό για τη συνέχιση ή μη των ερευνών, με βάση τα αποτελέσματα κάθε αρχαιολογικής έρευνας».
Με αυτήν την ανακοίνωση απάντησε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού στα δημοσιεύματα που φέρουν δυο Έλληνες αρχαιολόγους να ανακαλύπτουν το μυκηναϊκό ανάκτορο του Οδυσσέα στην θέση Αγ. Αθανάσιος στην Ιθάκη.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για την έγκριση αρχαιολογικών ερευνητικών προγραμμάτων και συστηματικών ανασκαφών.

Τώρα μας θέλουν … στρατιωτάκια. Εν, δύο, κάτω!...!

Όσο πάει και χουνταίνει το παιχνίδι της Νέας Ρηγίλλης. Με δηλώσεις του ο γνωστός Σταϊκούρας ζητά από τους «στρατιώτες» του κόμματος να ακολουθούν τις εντολές του αρχηγού-στρατηγού και τίποτε άλλο.
Ενημέρωσε ο Σταϊκούρας τον Μιχαλολιάκο που διαδίδει ότι η καινούργια ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα; Τελικά τι θα πει ανοιχτό κόμμα; Να ακολουθούν όλοι τον Μεγάλο Αρχηγό και οι υπόλοιποι είτε να το βουλώνουν, είτε να πηγαίνουν στα μοναστήρια;
Οι δηλώσεις αυτές είναι η ταφόπλακα του δήθεν μεγάλου και φιλελεύθερου κόμματος που διαδίδουν ότι είναι, όποτε τους συμφέρει! Ας αποφασίσουν επιτέλους. Δεν είναι κακό να παραδεχτούν ότι επιλογή τους είναι η «καθαρή δεξιά». Εμείς το ξέρουμε. Αυτοί γιατί το κρύβουν; Για τους ψήφους;

27 Αυγούστου 1922:"Η Σμύρνη στις φλόγες"

«Εβλεπον την καταιγίδα πάντοτε απειλητικήν» 
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ τη θλιβερή επέτειο 88 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία εκείνη εις βάρος του Ελληνισμού δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί ερήμην της Δύσης. Αρκούσε και μόνο η υπαναχώρηση των θέσεων Γαλλίας και Μ. Βρετανίας για να οπλίσει τα χέρια των φανατισμένων μουσουλμάνων που επί τρεις ημέρες έσφαζαν αμάχους, έκαιγαν και κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Οι χριστιανοί οι οποίοι κατεσφάγησαν όμως δεν ήταν μόνο Ελληνες, και ας ήταν η συντριπτική πλειονότητα. Ηταν επίσης Αρμένιοι, Γάλλοι, Βρετανοί και αμερικανοί καθολικοί.Επρόκειτο καθαρά για τη σύγκρουση δύο κόσμων, δύο διαφορετικών πολιτισμών. Το ότι έκτοτε η Ελλάδα αποτέλεσε διαρκή στόχο της γείτονος, συγκρατώντας μόνη τον εξ Ανατολών κίνδυνο,κανείς Ευρωπαίος δεν μπορεί να αρνηθεί. Ειρωνεία; Σήμερα που η Τουρκία πασχίζει να γίνει δεκτή στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια είναι οι ίδιες ακριβώς χώρες που ενώ εξυπηρέτησαν τότε τους στόχους της, αντιμάχονται με δέος την είσοδό της σε αυτήν...
Μικρή χώρα η Ελλάδα από την ανεξαρτησία της και μετά αναζητούσε, λανθασμένα τις περισσότερες φορές, «φιλέλληνες» στο πρόσωπο ξένων ηγετών, ξεχνώντας ότι κάθε .......

Αντωνάκη, μην πολυκουνάς την φτέρην...

Κάποτε, ο Κωστάκης ο Τυροπιτάκιας συνήθιζε να χλευάζει τον αντίπαλό του και τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, με παροιμίες και ανεκδοτάκια (κάτι σαν τον Καρατζαφέρη δηλαδή επί το... ολιγότερον «ακραίον»...) Όταν ο Γιώργος ζητούσε επίμονα εκλογές (και αυτός ο... ανυπόμονος πήγαινε γυρεύοντας!) του έλεγε σκωπτικά: «Λαγός την φτέρην έσειε...» και «Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά...» Ο Γιωργάκης πειραζόταν πολύ, τσατιζόταν, και μια φορά στη Βουλή απάντησε με σκληρό τρόπο στις ψευτομαγκιές του Ακαταλληλότερου. Τσατιζόταν, όμως, άδικα. Γιατί δεν είχε καταλάβει το πραγματικό νόημα των νεοκαραμανλικών «πειραγμάτων»... Σήμερα, ως Πρωθυπουργός, αναγκασμένος να διαχειρισθεί τη χρεωκοπία του χθες (τόσο των Κυβερνήσεων του κόμματός του όσο και της τελευταίας περιόδου του νεοκαραμανλισμού) κατάλαβε πια τι εννοούσε ο Τυροπιτάκιας... Όχι, δεν αμφισβητούσε την ικανότητα του Γιώργου να τον κερδίσει (πράγμα που τελικά έγινε), αλλά του υπεδείκνυε τι τον περίμενε αφού θα είχε κερδίσει τις εκλογές... Με τέτοιο μπάχαλο που είχε καταντήσει τη χώρα ο Κωστάκης έκανε και αστειάκια με τους επίδοξους διαδόχους του!
Άραγε, το πάθημα του Γιωργάκη λέει τίποτα στον Αντωνάκη; Γιατί κι αυτός ετοιμάζεται να σείσει την φτέρην (του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων) χωρίς να υπολογίζει την οργή του εξαπατημένου Λαού...

Κανένα παραμύθι δεν θα σώσει τον Ακαταλληλότερο!

«Ο Καραμανλής έχει ηγετικά προσόντα, αλλά τον “έφαγαν” οι κακοί συνεργάτες...» Πρόκειται για το νέο ανεκδοτάκι που κυκλοφορεί ευρέως τους τελευταίους μήνες με σπόνσορα την ίδια την Πλατεία Μαβίλη. Και όμως, παρά το γελοίον του πράγματος, ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί ούτε να υπομειδιάσει με τέτοια «κουφά» που διαδίδουν οι αμετανόητοι του νεοκαραμανλισμού! Είναι τόσο βαριά η κληρονομιά του Ολέθρου που άφησε πίσω του ο Ανικανότερος Πρωθυπουργός του Αιώνα, που μόνο οργή προκαλούν τέτοιοι αβάσιμοι ισχυρισμοί. Γιατί το Νο1 κριτήριο για την ηγετική επάρκεια είναι η επιλογή των σωστών συνεργατών. 
Άρα, όσο πιο λαμόγια εμφανίζονται οι «κακοί συνεργάτες» τόσο το χειρότερο για εκείνον που τους επέλεξε και τους έκατσε στο σβέρκο της Ελλάδας, για να της πιουν το αίμα και ν’ αφήσουν πίσω τους συντρίμμια και αποκαΐδια...

Τι είναι τούτοι, ωρέεε...;

Καμαρώστε στο πλάι τη... λαμπερή εικόνα της «Νέας Ανοιξιάτικης ΝΔ»! Πρόσωπα... «φρέσκα» είν’ αυτοί ή το ‘σκασαν από κάνα Ίδρυμα;! Θου Κύριε! Με γουρλωμένα μάτια σα να προσπαθούν να... εννοήσουν την «επανάσταση του αυτονόητου» του Προέδρου Αντώνη! Καλά, αυτή δεν την κατανοείς ούτε με IQ Αϊνστάιν, πόσο μάλλον εάν ανήκεις στη συμπαθή κατηγορία των διπλανών «φωστήρων»...

Ο Λυκουρέντζος έστειλε απειλητικά μηνύματα! Και μετά ξύπνησε!

Τον Λυκουρέντζο, αυτόν τον διαρκώς νυσταγμένο και κουρασμένο τύπο έβαλαν να στείλει απειλητικά μηνύματα στους "αντάρτες". Τον βλέπεις και χασμουριέσαι. Είναι όμως πρωτοπαλίκαρο του νεοκαραμανλισμού. Του πρώην Μαξίμου. Τον έβαλαν να απειλήσει τους διαφωνούντες στη Νέα Δημοκρατία. Mε την απειλή του τύπου: «Όποιος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ στις Περιφέρειες δεν επιθυμεί να είναι στη ΝΔ». Είτε ασπάζεστε δια της βίας τις επιλογές μας, είτε είστε εχθροί μας. Λογική Φαήλου και Χρύσανθου. Ενδιάμεση επιλογή απορρίπτεται πάραυτα. Χουντοκαταστάσεις στο εσωτερικό της καινούργιας ΝΔ.
Βρε Λυκουρέντζο κάνε μας μια τσικουλάτα τσικιτά.

Κρίσιμη η κατάσταση του Σ.Αναστασάκη-με κατάγματα ο Μποτζάκης- νεκρός ο τρίτος πιλότος

Τα δύο F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος.
Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.
Οι δύο εκ των χειριστών περισυνελέγησαν σώοι αλλά τραυματίες και μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Ο τρίτος (Μπαλατσούκας
Τάσος) βρέθηκε νεκρός από παραπλέον ψαροκάικο!
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών
Ο ένας διασωθείς , ο Σήφης Αναστασάκης από το Ηράκλειο, χειρουργήθηκε αλλά η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή, καθώς ........