Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μας πυροβολούν στην Ευρώπη: "Το δημοψήφισμα είναι μια ακόμη ελληνική απάτη"

Εξοργισμένοι είναι στην Κομισιόν μετά από τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων - ακόμα και άνθρωποι που είναι κανονικά ήπιων τόνων, αφήνουν την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσει. 

«Είναι μια ακόμη Ελληνική απάτη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα πάρετε μερικά ακόμα μέτρα, ή θα τρέχετε με μια πέτρα στο χέρι για να βρείτε ρύζι για το παιδί σας από το σούπερ μάρκετ. Τότε θα γίνετε Αργεντινή» τόνιζαν στελέχη της Κομισιόν στο Real.gr.

Πρόσθεσαν επίσης ότι «το ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή 

Πίσω από ένα αμφίβολο δημοψήφισμα κρύβεται ο Παπανδρέου! Επιτέλους ο Παπανδρέου κάνει πράξη το σύνθημα «Κάτω η Χούντα της ΕΟΚ»!

Το κουτί με το ζονγκ προτίμησε ο Παπανδρέου. Το δημοψήφισμα. 
Όταν είναι γνωστό ότι τα «ΟΧΙ» βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε έξαρση και έχουν θολώσει το μυαλό των Ελλήνων. 
Οπότε θέλει ο Παπανδρέου να απορριφθεί η συμφωνία των Βρυξελλών και να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. 
Με τον ολέθριο Σαμαρά παρά πόδας για να 

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τα δημοψηφίσματα

Μεγάλη εντύπωση προκαλούν
αυτοί που απαιτούσαν δημοψήφισμα
για το μεταναστευτικό
και τώρα θεωρούν αντισυνταγματικά
τα δημοσψηφίσματα!
Δύο ειδών δημοψηφίσματα προβλέπονται στο Σύνταγμα και στον προσφάτως ψηφισθέντα από τη Βουλή εφαρμοστικό νόμο: το πρώτο είναι για «κρίσιμα εθνικά θέματα» και απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και το δεύτερο για ψηφισμένο νομοσχέδιο που προκηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών.

Ειδικότερα, στο άρθρο 44 του Συντάγματος προβλέπονται τα εξής:

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για 

Ο Παπανδρέου μας οδηγεί στον γκρεμό του ΔΝΤ, εκτός Ευρώπης και την απόλυτη πτώχευση!

Αφού δεν κατάφερε να μας οδηγήσει (αποκλειστικά) στο ΔΝΤ, όπως είχε υποσχεθεί στον Στρος Καν, αναγκάστηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία να μας οδηγήσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. 
Τώρα κάνει τα πάντα για να μας οδηγήσει στην απόλυτη χρεοκοπία και ακολούθως (μόνο) στο ΔΝΤ που ήταν και ο αρχικός του σχεδιασμός! Με το ...... δημοψήφισμα!
Οι περισσότεροι δεν βλέπουν την συμπαιγνία με

«Αν ήμουν Ελληνας...»

Ενα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην ελληνική κρίση με τίτλο "Αν ήμουν Έλληνας" φιλοξένησε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην κυριακάτικη έκδοσή της.
Το αφιέρωμα αποτελείται από πολλά ρεπορτάζ που έκαναν 20 συντάκτες της εφημερίδας, οι οποίοι επισκέφτηκαν επί τούτου τη χώρα μας και παρουσιάζουν διάφορες πτυχές της οικονομίας και 

Επίθεση Βαρβιτσιώτη στην «επαναδιαπραγμάτευση» του Σαμαρά


Από εκεί που δεν το περιμένει έρχονται οι σφαλιάρες στον Μεγάλο Πατριώτη Αντώνη! 
Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας (όταν ακόμα η Νέα Δημοκρατία ήταν κεντροδεξιά και ολίγον φιλελεύθερη), σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1, αποκεφάλισε το δυνατό χαρτί της «επαναδιαπραγμάτευσης» της Νέας ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. 
Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι ανεδαφική οποιαδήποτε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση, έπειτα από την απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους!
Τέτοιο άδειασμα ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν 

Έως το καλοκαίρι του 2012 αναμένονται 183.000 «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών και την τόνωση της αγοράς, προκειμένου να αποφευχθούν τα χιλιάδες νέα «λουκέτα» και οι δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και 

Ανάγκη συνεργασίας των Φιλελεύθερων και Μεταρρυθμιστικών Δυνάμεων

Η χώρα μας και το πολιτικό σύστημά της βρίσκονται σε τραγική κατάσταση: Το πολιτικό σκηνικό ουδέποτε είχε τέτοια «διάταξη καταστροφής» όπως σήμερα.
Μια Δεξιά πιο συντηρητική, λαϊκιστική και αντιευρωπαϊκή από ποτέ. 
Ένα ΠΑΣΟΚ ανίκανο για ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, φοβισμένο και διχασμένο. 
Μια ακροδεξιά αλλοπρόσαλλη και δύο 

Μέχρι το 2012 φεύγουν 150.000 από το δημόσιο


Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα 

Τα όρια της διαμαρτυρίας / / Πώς κερδίζεται η νομιμοποίηση

Δεν νομίζω να εξεπλάγη πραγματικά κανείς με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και αλλού. 
Το ότι κάποιοι θα εκμεταλλεύονταν την περίσταση για να δημιουργήσουν άλλο ένα επεισόδιο εναντίον πολιτικών ήταν απολύτως βέβαιο. 
Αυτό που θα πρέπει όμως να προσέξουμε δεν είναι τόσο οι εκ των προτέρων οργανωμένοι τραμπουκισμοί, αλλά οι 

Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη που είπε ότι θα συμμαχήσει με το διάβολο για την πατρίδα, σειρά είχαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος!

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ALTER είχε πει ότι θα συμμαχήσει και με το διάβολο για το καλό της πατρίδας. Λίγες μέρες μετά ο Σαμαράς αναφερόμενος στη νέα συμφωνία των Βρυξελλών που κατέληξε σε «κούρεμα», θέλοντας και πάλι να διαφωνήσει είπε ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».
Οπότε το παίρνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και 

Καταστάσεις... Βαϊμάρης

Τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου δεν πρέπει να αιφνιδίασαν κανένα και ας κάνουν πολλοί τον αιφνιδιασμένο. Εδώ και δυο χρόνια ζούμε καταστάσεις Βαϊμάρης. 
Μια καχεκτική δημοκρατία σε καιρούς κρίσης αξιών και βαθύτατα απελπιστικής οικονομικής κρίσης, ευρισκόμενη σε παντελή αδυναμία να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, αφήνει συνεχώς την κατάσταση να της ξεφεύγει από τα χέρια. 
Την ίδια στιγμή παρατηρείται το φαινόμενο πολιτικές ομάδες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους να 

Τότε ήμασταν ενωμένοι. Σήμερα δεν είμαστε!

«Τότε ήμασταν ενωμένοι. Σήμερα δεν είμαστε. 
Και το άλλο πρόβλημα, ότι τότε υπήρχε προθυμία για την ύψιστη θυσία... 
Σήμερα δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε ούτε 

Η Δικτατορία της μειοψηφίας

Πολύ σωστά το έθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης: 
Σήμερα ζούμε την «Δικτατορία της μειοψηφίας» ενώ η πλειοψηφία σιωπά και επιδεικνύει ανοχή σε όλα τα φαινόμενα διαμαρτυρίας:
"Αυτή η μειοψηφία ματαίωσε, για 

Η πανηγυρική δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά !!!

Τα έχουν πάρει στη Συγγρού. Πανηγυρίζει και η «Αυριανή της Δεξιάς Δραχμής»: «Ορίστε κύριοι, ο Αντώνης δικαιώθηκε απόλυτα» … «Ακόμη και ο Κοέλιο της Πορτογαλίας ζητά επαναδιαπραγμάτευση». Αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν το άσπρο, μαύρο και να 

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα! Οι δικαστές ξέχασαν τον ρόλο τους και ανταγωνίζονται τη ΔΑΚΕ

Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στην προσπάθεια της σκληροπυρηνικής Συγγρού να προσεταιριστεί δικαστικούς λειτουργούς για να βοηθήσουν και οι δικαστές στη μπαχαλοποίηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και να στηθούν τα ειδικά δικαστήρια (ή τα Γουδιά που θέλουν οι πατριωτικότεροι προς το εθνικιστικό) ….
Το πιο επικίνδυνο για τη χώρα μας είναι οι εκτιμήσεις που κάνουν συγκεκριμένοι δικαστές και 

H γενεαλογία της κουκουλοφορίας

Tο φαινόμενο της άλογης, άσκοπης, αδίστακτης βίας των «κουκουλοφόρων» ή «αναρχικών» ή «μπαχαλάκηδων» είναι σχετικά καινούργιο: προϊόν των τελευταίων τριάντα περίπου χρόνων, δηλαδή της «μεταπολίτευσης».

Mάλλον το γέννησε και αυτό η δικτατορία. Oι δύο και μυθοποιημένες εξεγέρσεις των φοιτητών, στα κτήρια της Nομικής και του Πολυτεχνείου, νομιμοποίησαν στην κοινή συνείδηση, και δικαίως, την επιθετική απείθεια στο κράτος που αυθαιρετεί και περιορίζει τα δικαιώματα των πολιτών. 
Δυστυχώς, αφέθηκε έκτοτε στην κρίση κάθε 

Τρισέ: «Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί»


Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάνει λόγο για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής ενώ κάνει έκκληση για μια ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στις 17 χώρες της ευρωζώνης.

Η κρίση χρέους την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν έχει ξεπεραστεί παρά τα