Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν υπάρχουν ασφαλή επίπεδα εισπνοής καπνού από τσιγάρο»

Έκθεση της Γενικής Αρχιάτρου των ΗΠΑ, Ρετζίνα Μπέντζαμιν, αναφέρει ότι η εισπνοή, ακόμη και μικρής ποσότητας καπνού από τσιγάρο μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοπάθεια και άλλα προβλήματα υγείας.
Η νέα έκθεση αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν ασφαλή επίπεδα εισπνοής καπνού από τσιγάρο» και ότι ακόμη και το περιστασιακό κάπνισμα ή παθητικό κάπνισμα βλάπτει τον .............

Το 80% των Γερμανών πρόθυμοι να καταγγείλουν τη διαφθορά

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς σήμερα και η Διεθνής Διαφάνεια δημοσίευσε το νέο βαρόμετρο διαφθοράς. Βασικό πόρισμα για τη Γερμανία: οι πολίτες πρόθυμοι να καταγγείλουν τη διαφθορά και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. 
Στη δημοσκόπηση του νέου βαρομέτρου ‘πρόσληψης’ της διαφθοράς έλαβαν μέρος 91.000 άνθρωποι από 86 χώρες. Η Έντα Μίλερ, πρόεδρος του παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας στη Γερμανία, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο  ..............

Η Κύπρος λέει ‘ναι’ στο άνοιγμα νέου κεφαλαίου για την Τουρκία

Ο υπ. Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βερστερβέλε. Στην ατζέντα οι διμερείς σχέσεις, θέματα που αφορούν την ΕΕ, το κυπριακό και τα ευρωτουρκικά. 
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη τύπου και μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού έδωσε την απάντηση που επιθυμούσε -και τελικά έλαβε- η γερμανική πλευρά: «Όσον αφορά το κεφάλαιο ανταγωνισμού, δεν περιλαμβάνεται στα κεφάλαια που ...............

Γερμανικός Τύπος: «Αδύναμα τα επιχειρήματα Γερμανίας, Γαλλίας για τη μη έκδοση ευρωομολόγου»

Οι προσπάθειες και οι προτάσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εκδοθεί ευρωομόλογο και ο αντίλογος της γερμανικής κυβέρνησης είναι σήμερα στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου.
«Το σχέδιο Γιούνκερ» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο άρθρο της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ Handelsblatt και στον υπότιτλο σημειώνεται: «Ο αγώνας για το ευρώ έχει εισέλθει σε μια νέα φάση.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιτέθηκε ευθέως χθες στη Γερμανίδα καγκελάριο και της επέρριψε 'αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά'.
Ο Λουξεμβούργιος αγωνίζεται για την έκδοση ευρωομολόγου». Το άρθρο αναφέρεται στις προσπάθειες που ...............

Τη μισή τους περιουσία προσφέρουν πλούσιοι Αμερικανοί για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Οι ιδρυτές του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Ντάστιν Μόσκοβιτς, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να χαρίσουν περισσότερη από την μισή τους περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Οι δύο νεαροί είναι μεταξύ των 17 από τους πλουσιότερους Αμερικανούς που θα συμμετάσχουν στη πρωτοβουλία «Η υπόσχεση» που ξεκίνησε από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπίλ Γκέιτς και τον μεγαλοεπενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δεσμεύσει τους πλουσιότερους αμερικανούς να ..............

11 Δεκεμβρίου:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η 11 Δεκεμβρίου και τα διαθέσιμα στοιχεία για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο ξετυλίγουν μια εφιαλτική πραγματικότητα. Εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς. Εκατομμύρια είναι τα θύματα της εμπορίας για σκοπούς μαύρης εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ συνεχώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα εμπορίας παιδικών οργάνων.
Ο μιλιταρισμός, οι ένοπλες συγκρούσεις και οι πόλεμοι, η φτώχεια και η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση επιδεινώνουν τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών. Ιδιαίτερα παραβιάζονται κατάφωρα τα ....................

Σε κελί της απομόνωσης ο Τζούλιαν Ασάνζ

BRISBANE, AUSTRALIA - DECEMBER 09: Demonstrators take to the streets during a rally in support of WikiLeaks founder Julian Assange on December 9, 2010 in Brisbane, Australia. Assange was remanded to a British prison today and is facing extradition to Sweden where he has been accused of raping one woman and molesting another earlier this year. (Photo by Marc Grimwade/Getty Images)Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, που βρίσκεται σε φυλακή του Λονδίνου από την Τρίτη για μία υπόθεση βιασμού, μεταφέρθηκε σε κελί της απομόνωσης, όπως δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του, η Τζένιφερ Ρόμπινσον.

Η φυλακή Ουάντσουορθ του Λονδίνου, όπου κρατείται, πήρε αυτή την απόφαση «για τη δική του ασφάλεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρόμπινσον.

«Είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για ...............

Προσχηματική η διαβούλευση για την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

Παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής:
« Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαβούλευση είναι προσχηματική. Με δεδομένη την ελάχιστη περιεκτικότητα του κοιτάσματος σε χρυσό και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο που θα καταστραφεί από την εξορυκτική δραστηριότητα, είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο. Ανησυχούμε για τα .............. 

WikiLeaks: Συμβιβασμό από τα Σκόπια για την ονομασία περιμένουν οι ΗΠΑ

A Chinese magazine featuring a front-page story on embattled Wikileaks' founder Julian Assange goes on sale at a news stand in Beijing December 9, 2010. China has blocked internet access to Wikileaks' release of more than 250,000 and counting U.S. Department of State cables, with its Foreign Ministry saying that it does not wish to see any disturbances in China-U.S. relations.   UPI/Stephen Shaver Photo via NewscomΤη θέση ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προβεί σε ορισμένες υποχωρήσεις, όπως στο ζήτημα της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, αλλά έχει λογικά επιχειρήματα σε άλλα ζητήματα, όπως η γλώσσα και ο ορισμός της υπηκοότητας, διατύπωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, όπως προκύπτει από έγγραφο, με τη διαβάθμιση «εμπιστευτικό», της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, που διέρρευσε μέσω του ιστοτόπου «WikiLeaks».

"Ο ποιητής του Αιγαίου"

Τριάντα ένα χρόνια 
από την απονομή του Νόμπελ 
στον Οδυσσέα Ελύτη, 
και 16 από τον θάνατό του.
Ο ποιητής είναι πάντα "ζωντανός"

Μπορούμε να γίνουμε σούπερ ήρωες;

Όταν οι δημιουργοί των κόμικς επιστημονικής φαντασίας έπλαθαν τους χαρακτήρες των σούπερ-ηρώων τους, μάλλον δεν είχαν κατά νου ότι, κάποια μέρα η επιστήμη θα "ξεπεράσει" τη φαντασία τους, όχι μόνο καταφέρνοντας να εξηγήσει τις υπερδυνάμεις των υπερφυσικών πλασμάτων τους, αλλά πολύ περισσότερο να κάνει πραγματικότητα κάποιες ιδιότητές τους!

Ο Superman (Σούπερμαν) σταματάει τρένα, τρέχει γρηγορότερα από μία σφαίρα, μπορεί να σηκώσει φορτηγά με το ένα χέρι ή να πηδήξει μ' ένα σάλτο πάνω από ..............

Η κλιματική Διάσκεψη του ΟΗΕ δεν εκμηδένισε τις διαφορές

Η κλιματική Διάσκεψη του ΟΗΕ στην μεξικανική πόλη Κανκούν δεν εκμηδένισε τις διαφορές γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Τη γνώμη εξέφρασε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου για τα ...............

Ένας νέος τόπος πολιτισμού

Λαμπερά επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 07/12/2010 στο κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της λεωφ. Συγγρού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια παρόντα, και δρομολογημένα μια σειρά από καλλιτεχνικά γεγονότα. Η Στέγη ..............

Νίκη του πολιτισμού. Ελεύθερη η Ιρανή που επρόκειτο να θανατωθεί με λιθοβολισμό

Οι Αρχές του Ιράν άφησαν τελικά ελεύθερη την Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με λιθοβολισμό και για την οποία είχε υπάρξει διεθνής κινητοποίηση υπέρ της σωτηρίας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ακόμα ο γιος της και ο δικηγόρος της που επίσης κρατούνταν.

«Λάβαμε την πληροφορία αυτή από το Ιράν ότι είναι ελεύθερη», δήλωσε η ...............

Δελτίο θυέλλης

Ανατροπές στις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και νέους φόρους φέρνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που εφαρμόζει πιστά τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. 
 
Ωρα Μνηµονίου για τον ιδιωτικό τοµέα 
Μαχαίρι έως 25% στους µισθούς των ∆ΕΚΟ 
Ολι Ρεν: Φως στο τούνελ το 2011  
Νέα µέτρα 19 δισ. ευρώ ζητούν οι Βρυξέλλες!

Καλό ..... χειμώνα!

Ερχεται ο...χειμώνας.
Επιδείνωση του καιρού από σήμερα, σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας εως και 12 βαθμούς, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ο κούνελος που «θεραπεύει» την ψυχούλα των παιδιών στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ο κ. Χνούδος.
Ένας ασυνήθιστος επισκέπτης μπαινοβγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να παίξει με τους μικρούς του φίλους και να βοηθήσει, εντέλει, στη «θεραπεία» της ψυχούλας τους. Ο αγαπημένος «γιατρός» των παιδιών «έρχεται από το ..........

Ογκώδεις διαδηλώσεις φοιτητών στο Λονδίνο, κατά της αύξησης των διδάκτρων.


LONDON, ENGLAND - DECEMBER 09: General view of broken window and thrown paint damage to Prince Charles and Camilla, Duchess of Cornwall's car which occurred en route to the Royal Veriety Performace at the Palladium on December 9, 2010 in London, England. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)Επίθεση και στο αυτοκίνητο του πρίγκιπα Κάρολου.
Ομάδες φοιτητών που διαδήλωσαν στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στα δίδακτρα των πανεπιστημίων, επετέθησαν εναντίον κυβερνητικών κτηρίων, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων στην Όξφορντ Στριτ και έβαλαν φωτιές σε

Αντιδρούν οι ΠΑΣΚΕ. Τα έχουν βρει με τον Σαμαρά

Είναι σίγουρο ότι αυτοί που θίγονται περισσότερο από τα νέα μέτρα είναι οι εργατοπατέρες. Οι βολεμένοι στο σύστημα του δικομματισμού. Οι εναλλαγές των δύο κομμάτων εξουσίας στην κυβέρνηση φούσκωνε τις τσέπες τους και τα «δικαιώματά» τους! Εις βάρος του συνόλου φυσικά. Εις βάρος της κοινωνίας. 
Αυτοί που χρησιμοποιούν ως άλλοθι την κοινωνία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μόνο που ένας εργατοπατέρας δεν έχει καμιά σχέση με τον εργάτη. Τα δικαιώματα των εργατών δεν έχουν καμιά σχέση με τα παχυλά βολέματα των εργατοπατέρων!
Είναι λογικό λοιπόν να αντιδρούν στην ΠΑΣΚΕ της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών. Στον καταρρέοντα ΟΣΕ έπεσε το μαχαίρι βαθιά. Το επίδομα θέσης διοίκησης στους ...........

Μειώνονται οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

Μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων προβλέπει: 

- Θέσπιση ανώτατου πλαφόν 4.000 ευρώ τον μήνα (μικτά) υπολογιζόμενα σε δωδεκάμηνη βάση. Εξαιρούνται Πρόεδροι, Διοικητές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι (για τους οποίους .................