Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ο Αρχηγαντώνης διέταξε την διαγραφή Παυλίδη

Με τυχοδιωκτικές διαδικασίες προχωρά η «αυτοκάθαρση» της Νέας ΝΔ. Συνοπτικές διαδικασίες και τυχάρπαστες μεθόδους. Ο μπαμπούλας της Δεξιάς διαγράφει τα βαρίδια για να δημιουργηθεί ζωτικός χώρος για τους πραγματικούς ένοχους βαρέων βαρών. Στη νέα ΝΔ δεν υπάρχει χώρος για βαρίδια μόνο για πρωταθλητές στην καταστροφή της χώρας. Μιλάμε γι’ αυτούς που κυβερνούσαν τη χώρα από το Μαξίμου και κάρφωναν στα ΜΜΕ όσους ήταν ανεπιθύμητοι, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όσοι παραδίδονταν στη φωτιά των πασοκικών ΜΜΕ δεν είχαν λερωμένη τη φωλιά τους. Το σημαντικό όμως ήταν να καλυφθούν οι πραγματικοί σκανδαλοπαραγωγοί.
Τα μεγάλα ψάρια πάντα τρώνε τα μικρά και μεις πολύ αργότερα μαθαίνουμε ποιος είναι το αφεντικό και ποιος υπέγραφε τα συμβόλαια με τις καταδίκες. Ακόμα και ο Γιαγκούλας θα δικαιούνταν απολογία. Ο Παυλίδης …. όχι δεν δικαιούται. Αφού έτσι επιθυμεί ο Αρχηγός. Χωρίς να ενημερωθεί κανένας και μακριά από τα φώτα των δελτίων ειδήσεων. Στους σκοτεινούς διαδρόμους της νέας Ρηγίλλης αποφασίζονται οι εκτελέσεις και τρέχει το αίμα. Στήνεται το υπεραρχηγικό κόμμα του Αντώνη. Με τέτοια μυαλά θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Ο Παυλίδης ακόμα και αν είναι μπερδεμένος σε υπόθεση που «μάτωσε την παράταξη» δικαιούνταν καλύτερης μεταχείρισης. Καυτηριάζουμε τις μεθόδους Πολιτικής Άνοιξης, που επιχειρείται δια της δήθεν αυτοκάθαρσης, να επιβληθούν στη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα υπέρμαχο των δημοκρατικών διαδικασιών. Ένα κόμμα του οποίου η φυσιογνωμία αλλοιώνεται και το «ταμείο που θέλει να κάμει ο Αρχηγός» θυμίζει όχι δημοκρατία αλλά αρένα μίσους και σφαγής. Το αίμα να τρέξει από τις σκάλες για να φύγουν οι ανεπιθύμητοι και όχι γιατί πράγματι επιδιώκεται μια αντεπίθεση στο ΠΑΣΟΚ ή ένα καλύτερο μέλλον για το κόμμα. Η κάθαρση είναι εκ των προτέρων αποτυχημένη γιατί κινείται σε ρυθμούς δημοσκοπήσεων και όχι σε ειλικρινή διάθεση ανανέωσης.
Καλό κουράγιο αύριο στη Ρόδο, όπου μαθαίνω ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα και μεγάλη οργή.

Ο Σαμαράς είναι από τους κυριότερους υπεύθυνους για τα σημερινά χάλια της Ελλάδας.-

Σε μεγάλο αγώνα επιδίδονται τα στελέχη της Νέας-Νέας Δημοκρατίας για να απενοχοποιήσουν το παρελθόν του Αρχηγού Αντώνη. Ακόμα και εφημερίδες φιλοκυβερνητικές και μεγάλων συμφερόντων, απαγορεύουν σε δημοσιογράφους τους, να καταπιάνονται με οτιδήποτε θίγει τον Αρχηγό Αντώνη. Τον έχουν από κοντά γιατί έχει ξαναπαίξει το παιχνίδι των συμφερόντων τους και της απρόσκοπτης συνέχισης των δανεικών. Τους κάνει! ! Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ αποθεώνουν τον άνθρωπο που γκρέμισε την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και έτσι βοήθησε να ισχυροποιήσουν την ....

Τελείως αρνητική και η τελευταία δημοσκόπηση για τη Νέα ΝΔ

Ο Πάνος δεν θέλει να βγάλει τον κόσμο της ΝΔ στους δρόμους και να πανηγυρίσει. Καλά το κάνει γιατί ο κόσμος δεν πρόκειται να βγει. Στην χθεσινή δημοσκόπηση της GPO επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν έχουν πειστεί για την πολιτική του Αρχηγού Αντώνη. Η νέα ηγεσία δεν μπορεί ούτε τον κόσμο της να συσπειρώσει, όχι να βγάλει στους δρόμους τους ψηφοφόρους της; Πόσο μάλλον όταν το 35% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι

Στον πάτο της ξεφτίλας. Γίναμε «junk» !...!

Δεν έχει πιο κάτω και δεν αισθανόμαστε καθόλου καλά! Γίναμε τζάνκηδες! Τα δανεικά κατέστρεψαν τη χώρα μας. Στην κατηγορία «junk» υποβάθμισε την Ελλάδα η Standard & Poor's.Σε ΒΒ+ από BBB+ υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η S&P, διατηρώντας αρνητικές προοπτικές. Πρόκειται για την χειρότερη κατηγορία την επονομαζόμενη «junk». Οι Οίκοι είχαν προειδοποιήσει ότι το υψηλό κόστος δανεισμού μπορεί να φέρει νέες υποβαθμίσεις. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα το spread των ελληνικών ομολόγων ξεπέρασε τις 700 μονάδες βάσης.

Μαύρα χάλια για τον Αρχηγαντώνη και στην χθεσινή GPO

Οι αρνητικές γνώμες για Σαμαρά αυξάνονται και πάνε. Πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά για νέο Αρχηγό και μάλιστα αρχηγό ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που όλα δείχνουν ότι μετατρέπεται σε μια δευτεροκλασάτη παράταξη. Οι αρνητικές γνώμες για Σαμαρά αυξήθηκαν κατά 3.5% και πήγαν στο 54%. Όσο για τους Νεοδημοκράτες που δεν αισθάνονται καθόλου καλά με τον Αντώνη, επίσης αυξάνονται διαρκώς, με ένα 33% να βαθμολογεί τον Αρχηγό αρνητικά!
Έξι μήνες μετά την νίκη που έδωσαν "800.000 μέλη της ΝΔ" στον ....

Νέο κόμμα και στην χθεσινή GPO

Η ερώτηση στην χθεσινή GPO είχε ως εξής:"υπάρχει κοινωνικός χώρος για νέο κόμμα;".
Θετικά απαντούν το 37,2% και αρνητικά το 60%. Αν και δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία, το ποσοστό είναι αξιοσημείωτο, γιατί έχει μια οριζόντια τομή σε όλο το πολιτικό σύστημα. Το 1/3 των ψηφοφόρων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ θεωρούν ότι υπάρχει κοινωνικός χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό, ενώ είναι αξιοπρόσεκτο ότι το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50% στους ψηφοφόρους τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΛΑΟΣ. Δυστυχώς στην έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία για την αδιευκρίνιστη ψήφο που έχει ένα σημαντικό ποσοστό στην έρευνα (16%).

Ο Κ. Παπούλιας για την κρίση

Ντόρα Μπακογιάννη - Πελατειακές Παροχές με Δανεικά

Σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά που εθελοτυφλεί... ο σύμβουλος του κ. Θόδωρος Βάρδας Πρόεδρος του Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως είπε ότι "έχουμε καθυστερήσει για το ΔΝΤ"...

Το ίδιο και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει μία ρεαλιστική ανάλυση για τα κακώς κείμενα του Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα... και πρότεινε συνταγματική αναθεώρηση...
/ / infopress-gr / /

«Πήραμε τη ζωή μας· λάθος»

Ο ΓΑΛΛΟΣ Ή Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΙ. Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝ, ΚΑΘΟΤΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΟΧΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΣΩΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΛΑΛΗΣΕΙ ΕΙΣ ΕΠΗΚΟΟΝ ΟΛΩΝ
Ως γνωστόν η άνω τελεία που μεσολαβεί ανάμεσα στη «ζωή μας» και το «λάθος» στο ποίημα Αρνηση του Γιώργου Σεφέρη δεν ακούγεται στην υπέροχη μελοποίηση του Θεοδωράκη. Υπέροχη και κάτι παραπάνω. Τραγούδι που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και αν ακόμη και σήμερα ακούγοντάς το συγκινούμαι αυτό δεν οφείλεται μόνο στις νοσταλγικές του παρηχήσεις.
Τραγούδι τόσο δυνατό που μοιάζει να έχει προγραμματίσει τη ....
 

Με πατερίτσες ο David Beckham

David Beckham Visits The Late Show With David Letterman On April 26, 2010 In New York CityDavid Beckham Visits The Late Show With David Letterman On April 26, 2010 In New York CityDavid Beckham Visits The Late Show With David Letterman On April 26, 2010 In New York City
Με πατερίτσες πήγε ο David Beckham στο «Late Show» του David Letterman
New York City (Photo By: dandg/ Meet The Famous). Photo via Newscom

Ο Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης εξηγεί γιατί η Ευρώπη κατέφυγε στο ΔΝΤ (βίντεο)

Λόγια μεστά και τεκμηριωμένα από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη (ευτυχώς έχουν απομείνει ακόμη σοβαρές φωνές στη ΝΔ...), ο οποίος ερμηνεύει το λόγο που η ΕΕ υποχρεώθηκε να βάλει στο μηχανισμό στήριξης των κλυδωνιζομένων οικονομιών της Ευρωζώνης το ΔΝΤ. Ουσιαστικά πρόκειται για ομολογία αποτυχίας των ευρωπαϊκών μηχανισμών, που αδυνατούν από μόνοι τους να ελέγξουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας...

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη...

CMA: Τι περισσότερες πιθανότητες χρεοκοπίας έχει παγκοσμίως η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας βρέθηκε σήμερα η Ελλάδα, αφού οι πιθανότητες της διαρκώς αυξάνονται. 
Στη γενική κατάταξη της η CMA, διαμορφώνει τις πιθανότητες της Ελλάδας να χρεοκοπήσει στο 43,67%, περισσότερες από την τρεις φορές χρεοκοπημένη Αργεντινή (42,92%) και τη Βενεζουέλα η οποία κατείχε για περισσότερο από ένα χρόνο τη δεύτερη θέση.
Στις αρχές του Απριλίου η χώρα μας βρισκόταν στην έκτη θέση με 26% πιθανότητα χρεοκοπίας, περισσότερες όμως πιθανότητες από το Ιράκ, οι θεσμοί του οποίου δεν έχουν ακόμα διαμορφωθεί, μετά την ανοικοδόμηση του από τις ΗΠΑ. 
Μέσα στη 10άδα και η Πορτογαλία, η θέση της οποίας διαρκώς αυξάνεται φτάνοντας τις 23,85%.
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα από το CMA:...

Ο ρόλος του διαδικτύου στη πολιτική πόλωση

Το 2001, ο συνταγματολόγος Cass R. Sunstein δημοσίευσε μια εργασία του στο περιοδικό Boston Review με τίτλο: «Κάνει καλό στη δημοκρατία το διαδίκτυο;». Ο Sunstein είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, και σήμερα υπηρετεί  ως επικεφαλής ειδικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου, με αντικείμενο τη μελέτη και σύνταξη πολιτικών  επί θεμάτων πληροφοριών και τεχνολογίας. Με την εργασία του αυτή, ο Sunstein αναρωτήθηκε αν το διαδίκτυο βλάπτει τα δημόσια πράγματα.
Στα μέσα του 20ου αιώνα, οι Αμερικανοί μάθαιναν τα νέα μέσα από μερικά μεγάλα δίκτυα και τα περιοδικά μαζικής κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να έρχονται σε επαφή με πολιτικές απόψεις που ήταν διαφορετικές από τις δικές τους. Πέραν αυτού, τα ΜΜΕ μοίραζαν στο αμερικανικό κοινό, μια ενιαία για όλους εμπειρία. Αν συναντούσατε κάποιον ξένο σε κάποιο κουρείο, είναι σίγουρο πως...

Θερμή υποδοχή Dmitry Medvedev στο Όσλο

Medvedev s visit to Norway continuesMedvedev gives interview to Danish Broadcasting CorporationMedvedev s visit to Norway continues
Συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη του ρώσου προέδρου στη Νορβηγία. Σήμερα επισκέφτηκε το παλάτι, όπου η βασίλισσα της Νορβηγίας Σόνια του επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Συγχωνεύσεις στο Δημόσιο!

Κωστάκη, το Pro 10 είναι αρκετά καλό...

Εδώ κι αρκετές εβδομάδες, υπάρχει μια φήμη περί ενδεχόμενης δημόσιας τοποθέτησης του Καταλληλότερου με την οποία θα υπερασπιστεί τα πεπραγμένα των 5,5 χρόνων της διακυβέρνησης του.
Υποστηρίζουν ότι ο Καραμανλής θα βγει και θα υποστηρίξει ότι όλα αυτά τα είχε προβλέψει γι' αυτό και στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου υπήρξε "ειλικρινής".
Η δική μας εκτίμηση είναι ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί ο Καραμανλής γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινωνία δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό.
Φυσικά, στη Δημοκρατία όλα επιτρέπονται και θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να...

Το σύνδρομο του Ελπήνορα

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΒΟΥΣ πολλούς. Μέσα σε έξι μήνες ξορκίσαμε πολλά «Αδιαπραγμάτευτα» με κατηγορηματικές διαψεύσεις: Ο δέκατος τέταρτος μισθός δεν κινδύνευε. Η επέμβαση του ΔΝΤ δεν ήταν στο τραπέζι. Δεν θα ζητούσαμε ποτέ την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Το περίστροφο θα τρόμαζε τους κερδοσκόπους.
Ολα τα ταμπού στα οποία προσπάθησε να οχυρωθεί η κυβέρνηση αποδείχθηκαν συνθήματα κενά, εύκολη λεία για τις αγορές. Γιατί οι αγορές έχουν κάτι κοινό με το έγκλημα: προηγούνται πάντα των θεσμών.
Οι αναλυτές- οι επίμονες αλογόμυγες πάνω στα αυτιά των επενδυτών- προηγούνται της πολιτικής. Δεν είχαν προβλέψει απλώς, είχαν προδιαγράψει τις εξελίξεις. Και η κυβέρνηση τους διέψευδε μετά βδελυγμίας, πριν σπεύσει ανήμπορη να τους επιβεβαιώσει.
Η επόμενη πράξη του δράματος γράφεται ήδη στις στήλες του ξένου Τύπου: Η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, θα...

Οι Συγκάτοικοι της δυστυχίας μας...

Και ενώ ο ένας όργωνε τα Δωδεκάνησα και απάγγελλε τη νέα ποιητική του ανθολογία «Καστελόριζο-Ιθάκη: το δρομολόγιο του τρόμου», ο… δικός μας πήγε -πού αλλού;- στην Καλαμάτα (εντάξει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν πάλι στο Ναύπλιο) και μελετούσε από βήματος Προσυνεδρίου τα «βαρίδια», τα λάθη της πενταετίας, το ξεκαθάρισμα στη ΝΔ (το «σφουγγάρι» το πέταξε στα σκουπίδια μάλλον), το παρελθόν με το οποίο «δεν συμβιβάζεται», τις «αυτόνομες πορείες» που τις καταδικάζει (βλέπετε εκείνος ήταν πάντα «νομιμόφρων» και «κομματικός»!) και ένα σωρό άλλα άσχετα.
Το δε καλύτερο ήταν πως ο πολιτικός χρόνος για τον ίδιο και τη ΝΔ ξεκινά μετά το...

Καταστροφή! Στις 680 μονάδες τα spreads

Εντείνονται οι ήδη ασφυκτικές πιέσεις στο κόστος κρατικού δανεισμού, με το spread στο 10ετές ομόλογο να σημειώνει νέο αρνητικό ρεκόρ 12ετίας την Τρίτη, πάνω από τις 680 μονάδες βάσης, ενώ στις αγορές «παίζει δυνατά» το σενάριο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Νευρικότητα προκαλεί και η άκαμπτη στάση της κυβέρνησης Μέρκελ. Η Ελλάδα συνεχίζει να κινδυνεύει να μην λάβει οικονομική βοήθεια, αν δεν καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της, σύμφωνα όσα δήλωσε την Τρίτη ο ειδικός επί θεμάτων προϋπολογισμού των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP), του κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συναπισμό και έχει τις πιο επιθετικές θέσεις για το θέμα του δανεισμού της Ελλάδας.

Απογοήτευση στους καραμανλικούς για τη «συγγνώμη» του κ. Σαμαρά

Περισσεύουν η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια στο «καραμανλικό» στρατόπεδο από τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο κ. Σαμαράς για «όσα δεν έκανε η ΝΔ» τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση. Η διαχωριστική γραμμή που χάραξε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή ενόχλησε πολλούς «καραμανλικούς» βουλευτές και στελέχη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς έθεσε εκτός πλαισίου κριτικής τον τέως πρωθυπουργό. Αν και αποφεύγουν να εκφράσουν δημόσια τα παράπονά τους, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν δηλώσεις υποστήριξης. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι φαίνονται άριστες οι σχέσεις των δύο πολιτικών, υπάρχει έντονη...

Επαθε ...αμνησία ο Π. Παναγιωτόπουλος...

και ...ξέχασε τις ευθύνες του Αβραμόπουλου για τα χάλια της Υγείας!
To ανέκδοτο της βραδιάς: Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε στην "Ανατροπή" ότι ο Σαμαράς, ο ίδιος και ο Αβραμόπουλος δεν ευθύνονται για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της ΝΔ μέχρι τις εκλογές. Και το είπε ο αθεόφοβος λίγες ώρες αφότου οι ελεγκτές του ΔΝΤ είχαν πάει στο υπουργείο Υγείας και δεν πίστευαν στα μάτια τους απ΄αυτά που διαπίστωσαν ότι συνέβαιναν για χρόνια εκεί.
Και αν το ξεχνάει ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπουργός Υγείας από το 2006 ήταν ο κ. Αβραμόπουλος που ...δεν φταίει σε τίποτε.
Γειά σου ρε Πάνο, πολιτικέ γίγαντα...
Ο Αδιάκριτος

Μια ανίκανη και φοβική ηγεσία θα μας βγάλει από το τέλμα…;

Ο Γιωργάκης ξεκίνησε βάζοντας «κόκκινες γραμμές», μόνο και μόνο για να κοροϊδέψει άλλη μια φορά τους πολίτες και τον εαυτό του… Μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις, λανσάρεται ως «ηρωικό θύμα» των «κερδοσκόπων», της Μέρκελ, του ΔΝΤ, των εξωγήινων, της… Αλ Κάϊντα… Η ουσία είναι η αποτυχία: Όταν θέτεις «κόκκινες γραμμές», σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος να τις υπερασπιστείς ακόμη και με τη ζωή σου! Διαφορετικά, αποδεικνύεσαι αφερέγγυος και ανίκανος προς πάσα κατεύθυνση…
Ο Αντωνάκης -έτερος πόλος της ελλειμματικής πολιτικής ηγεσίας- άρχισε το δικό του «ρόλο» στη νέα πράξη του «θεάτρου των συγκατοίκων» παριστάνοντας τον «τσαμπουκά», τον «αγανακτισμένο», τον «θυμωμένο»… «Έγινε αυτό που δεν έπρεπε», μας είπε καρφωμένος σαν «χάντικαπ» μαθητής στο autocue της νέας Ρηγίλλης. Τον επισκέφθηκαν, όμως, χθες οι… «εισβολείς» της τρόικας και, αφού τους κέρασε γαλλικό καφέ, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ακριβά βουτήματα με επικάλυψη σοκολάτας, έγινε γρήγορα… αρνάκι και «υποσχέθηκε» πως θα σταματήσει τις «κραυγές κατά του ΔΝΤ»!
Συμπέρασμα: Πορευόμαστε στην...

Ανεπάρκεια στην εκπροσώπηση της ΝΔ

Η πολυγλωσσία και η διαφορετικότητα των απόψεων που εμφανίζει η ΝΔ στο ζήτημα του ΔΝΤ είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Χωρίς ενιαία γραμμή σε ζητήματα αιχμής, χωρίς σχέδιο και προτάσεις για θέματα της καθημερινότητας, το κάθε στέλεχος κινείται αυτόματα χαράσσοντας προσωπική πολιτική.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ομοιογένεια δεν υπάρχει ούτε στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι είθισται να εκφράζουν την κεντρική γραμμή του κόμματος.
Ο Κώστας Τζαβάρας με τις κατά καιρούς επιθέσεις του στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μετρά ήδη μέρες, ενώ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τη δήλωσή του για δημοψήφισμα, δημιούργησε τριγμούς στη ΝΔ.
Όσο για τον Κώστα Μαρκόπουλο, μπορεί να εκφράζει πιο πιστά από όλους τη νέα ηγεσία, ωστόσο, επιλογές του, όπως η στήριξη στον Κώστα Χατζή για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, έχουν ρίξει τις μετοχές του.

Τα τρομερά μωρά!

Καραμανλής: "Ρωτήστε τον Σαμαρά..."

O Αντώνης Σαμαράς απο το βήμα της συνδιάσκεψης της ΝΔ για την υγεία, που έγινε στην Καλαμάτα, έκανε αυτοκριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας: "Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, η προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε σοβαρά σφάλματα, δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος, δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους, διόγκωσε το κράτος δεν το συρρίκνωσε, το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό, δεν το άλλαξε...".
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΩΡΕ ?...


Πιο πολύ και απ’ τους ενόχους ο Λαός θα τιμωρήσει τους αμετανόητους!

Το λιγότερο που έχουν να κάνουν πάνω στην κορύφωση της κρίσης και της οργής, όσοι σώφρονες πολιτικοί υπάρχουν ακόμη, είναι να επιδείξουν πραγματική σεμνότητα και ταπεινότητα (όχι σαν εκείνη του Καραμανλή…) Να αφουγκραστούν με προσοχή τη δίκαιη αγανάκτηση των απλών πολιτών που απεγνωσμένα ζητούν απαντήσεις στο ερώτημα: «Πού πήγαν τόσα λεφτά;…;» Δεν είναι ώρα για να βγάζει κανείς την ουρά του απ’ έξω, πολύ περισσότερο, όταν συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 30 ετών που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού…
Γι’ αυτό, μόνο ως πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα μπορεί να εκληφθεί το ψευδεπιχείρημα των «σαμαρικών», ότι ο Αρχηγαντώνης δεν έχει… ευθύνη, είτε γιατί ήταν «έξω από την ηγετική ομάδα του Καραμανλή», είτε -ακόμη χειρότερα- γιατί ήταν… «εκτός πολιτικού συστήματος»!!! Αίσχος και ντροπή τους να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη και τη μνήμη μας!
Η μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη του Σαμαρά (βαρύτερη και από εκείνη του Καραμανλή ή οιουδήποτε άλλου!) είναι...

Απελπιστικη κατασταση….

Για γέλια και για κλάματα ο Πανάρας χθες στο MEGA!

Χθες το βράδυ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στο πάνελ της «Ανατροπής» του Γιάννη Πρετεντέρη, εκ μέρους της «νέας ΝΔ», για το σχολιασμό της νέας δημοσκόπησης της GPO (δείτε εδώ). Ευτυχώς που ο σκηνοθέτης τον… λυπήθηκε και δεν έδειχνε τα ξινισμένα του μούτρα, όταν έπεφταν οι κάρτες των αποτελεσμάτων, που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι το «μεσσηνιακό άτι» είναι κουτσάλογο και «δεν τραβάει» με τίποτα… Ενώ ο κόσμος συγκλονίζεται και είναι σε συντριπτικά ποσοστά αντίθετος με την προσφυγή στο ΔΝΤ, η «νέα ΝΔ» μοιάζει «στοιχειωμένη» στο 21%, 10 ολόκληρες μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ και αδύναμη να εκφράσει οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Ο «κόκκινος Πάνος», με την ξύλινη και βερμπαλιστική «ευγλωττία» του, πάσχιζε ο κακομοίρης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά τι να πει; Κάποια στιγμή ψέλλισε (προκαλώντας μειδιάματα και οίκτο), ότι «αυτός, ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος» δεν έχουν ευθύνες για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Καραμανλή, γιατί τάχα «ήταν έξω από την τότε ηγετική ομάδα»!!! Δηλαδή, βρίσκονταν…

Καταρρέουν οι χάρτινοι πύργοι του κρατισμού

Μια συγγνώμη προς Μάνο, Ανδριανόπουλο και Μητσοτάκη κάποιοι την οφείλουν...πλέον!

Όσοι δεν πήραν χαμπάρι τι συνέβη με την πτώση του τοίχου του Βερολίνου, θα το νοιώσουν στο πετσί τους με την βροντώδη κατάρρευση του τείχους του ελληνικού σοσιαλ-κρατικιστικού μοντέλου.

Δημοσκόπηση GPO-MEGA: Στο 9,6% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - Συγκλονίζεται ο δικομματισμός - 38% λένε «ναι» σε νέο κόμμα!

Συμβαίνει τώρα!
Τη δραματική κατάρρευση του δικομματισμού των «συγκατοίκων» επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της GPO που προβλήθηκε πριν από λίγο στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.
Σύμφωνα με την έρευνα το ΠΑΣΟΚ παίρνει ποσοστό 30,6% (-1,2 από προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας) και η ΝΔ βρίσκεται πίσω με 9,6 μονάδες, κινούμενη στο 21% (-0,1 από πρ. έρ.)... Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9% (+0,2), ο ΛΑΟΣ με 6,9% (+0,1, σαφώς ενισχυμένος από τις τελευταίες εκλογές) και με 3,2% (-0,9) ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως βλέπουμε, τα δύο κόμματα μετά δυσκολίας ξεπερνούν το 50%! Επίσης, παρά τη σαφή μειωτική τάση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ όχι μόνο δεν καρπώνεται, αλλά συμμετέχει στη… φθορά του ΠΑΣΟΚ, έστω και οριακά.
Δυναμική εμπιστοσύνης αυτήν την ώρα δεν διαθέτει κανένας από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς, ενώ είναι εντυπωσιακό εύρημα το 38% (!!!) που βλέπει θετικά την ίδρυση νέου κόμματος. Το ρεύμα αυτό, όπως εύστοχα παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, μπορεί και να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα των δραματικών εξελίξεων στο χώρο της Οικονομίας