Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αυτιάς για δήμαρχος

Κυκλοφορεί έντονα και όπου υπάρχει καπνός …. ξέρετε υπάρχει και φωτιά!
Στη Ρηγίλλης σκέφτονται σοβαρά να κατεβάσουν για δήμαρχο στον Πειραιά τον Γ. Αυτιά. Κάποιοι γελάνε. Αλλά κάπως σαν ανέκδοτο ξεκινάνε πολλά στη σημερινή Νέα Νέα-Δημοκρατία.
Έτσι έγινε και στην εξεταστική για την οικονομία. Αυθόρμητα ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Θ. Καράογλου, πρότεινε, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης, να επεκταθεί η έρευνα στο …. 1996. Όταν άκουσαν στον πάνω όροφο της Ρηγίλλης τις δηλώσεις Καράογλου, άρχισαν τα γέλια. Αμέσως άρχισαν οι διαρροές για δυσφορία του αρχηγού. Έπειτα το σκέφτηκαν «καλύτερα» και πρότειναν έρευνα από το 1981. Έγιναν πιο Καράογλοι!
Γι’ αυτό σας λέω. Μη δείτε τον Αυτιά υποψήφιο Νομάρχη. Ο Γιώργος έχει προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες στον Αντώνη διαχρονικά και πρόσφατα. Μέχρι και στην πτώση του Καραμανλή βοήθησε. Από κάπου πρέπει να εκτιμηθεί ο αγώνας του.

Η Ρηγίλλης ζητά να κλείσει το «Μετεξέλιξη»

Το ιστορικό περιοδικό της Νέας Δημοκρατίας μάλλον δεν έχει μέλλον. Φαίνεται ότι έχει ήδη ζητηθεί να κλείσει. Δεν ταιριάζει ο χαρακτήρας του στα νέα ήθη της Ρηγίλλης, δεν αρέσει και στον πρωθυπουργό Γιώργο! Τα στελέχη της Νέας Άνοιξης το θεωρούν πολύ open democracy. Αντίθετα από το αρχηγικό ύφος που θέλουν να δώσουν σε όλα τα έντυπα, sites και blogs που ελέγχουν οι μυστικοσύμβουλοι.
Ο κυριότερος πάντως λόγος είναι ότι ο Γιάννης Χατζής δεν έχει καταθέσει τα όπλα στα νέα αφεντικά του νεοκλασικού και συνεχίζει να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Μεϊμαράκη. Στα φάουλ του Μεϊμαράκη καταχωρούνται και πρόσφατες φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Βαγγέλας διαδίδει ότι αυτός επέβαλλε τον Τασούλα στο επιτελείο του αρχηγού. Σε αυτή την συγκυρία την πληρώνει το ιστορικό πλέον περιοδικό της Νέας Δημοκρατίας με τα έξυπνα εξώφυλλα και το πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, που ξέφευγε από τον στενό κομματικό φανατισμό.

Διαψεύδει η Γερμανία τα περί αποζημιώσεων

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.

“Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές”, δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. “Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην ......

Έντονα δυσαρεστημένος συνεχίζει να είναι ο Λυκουρέντζος

Παρά τις χαρές και τα πανηγύρια που έστησαν γνωστά για τις σαμαρικές τους υπερβολές στελέχη της Νέας Ρηγίλλης, μετά την περίτρανη «νίκη» Τασούλα, ο Λυκουρέντζος συνεχίζει να είναι σφόδρα ενοχλημένος. Δεν ήταν λίγο πράμα η πόρτα που έφαγε από το Σαμαρά. Είναι μια από τις λεπτομέρειες που αποφεύγονται για να μην περάσει η συζήτηση στην περίπτωση Λυκουρέντζου.
Ήταν σίγουρος για τη θέση του «Τασούλα». Τέτοιο άδειασμα δεν το περίμενε. Είναι θύμα του παρασκηνίου και των εσωκομματικών ισορροπιών. Όπως και θα συνεχίσει να είναι στις νέες υποσχέσεις για την Γραμματεία του κόμματος. Συνήθως αυτός που την πατάει μια, δεν βρίσκει πάτο. Την πατάει και πάει. Ήταν ο πιο σκληρός

Υπεύθυνη στάση της Ντόρας στο ζήτημα της Οικονομίας


Την ώρα που η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται αμετροεπής και αναξιόπιστη στο ζήτημα της Εξεταστικής για την Οικονομία, η Ντόρα Μπακογιάννη με σημερινή της παρέμβαση στη Βουλή επέκρινε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις ανεύθυνες και ρεβανσιστικές προθέσεις της. Τόνισε, ότι η Εξεταστική για την Οικονομία είναι λάθος που θα βάλει την Ελλάδα σε μια δίνη απρόβλεπτων εξελίξεων. Παρά το γεγονός δε, ότι διαφωνεί και με την πρόταση Σαμαρά για Εξεταστική από το… 1981, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι συνυπέγραψε το σχετικό αίτημα της ΝΔ για λόγους «κομματικής πειθαρχίας».
Ο Σαμαράς αντιθέτως ενώ από τη μια επέκρινε δήθεν το ΠΑΣΟΚ για την πρόθεσή του να συγκροτήσει τη συγκεκριμένη επιτροπή, από την άλλη «αντεπιτίθεται» με πρόταση για… μεγαλύτερο ανακάτεμα και διασυρμό της Ελλάδας… Είναι προφανές, ότι για να υπάρξει σωστός έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης των τελευταίων 39 ετών που ζητά η ΝΔ θα απαιτηθούν μήνες ή και… χρόνια ενδελεχούς έρευνας! Πρόκειται συνεπώς για κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού και αδιέξοδου τακτικισμού εξίσου επιζήμιες για τη χώρα με τις αντίστοιχες επιδιώξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Εντυπωσιακές σημερινές photo από το Λονδίνο

Τα χάπια μου! Ο αρχηγός θα κάμει ένα βήμα μπρος

Εδώ τα σαμαρούλια. Από κεί οι σαμαρούλες.
Καλείται ο πρόεδρος αρχηγός να κάμει ένα βήμα εμπρός. Όβερ.
Καλείται ο πρόεδρος αρχηγός να ξεκολλήσει. Όβερ.
Καλείται ο πρόεδρος αρχηγός να φάει θεριό, για να γίνει θηρίο ανήμερο και  να λευτερωθεί η Κρήτη. Έλα.
Εδώ σφυρί καλεί δρεπάνι. Δρεπάνι ακούς;
Δεν θα αντέξω το επόμενο βήμα του αρχηγού. Ένα βήμα και θα συγκλονιστεί το σύμπαν. Θα ανατραπούν οι διαστάσεις του παρόντος και θα περάσουμε αυτομάτως σε διαστάσεις λαϊκής δεξιάς. Το εκκρεμές μετακινήθηκε και ο ελληνικός λαός ξύπνησε. Από εκεί που νόμιζε ότι ήταν αριστερός ξαφνικά διαπίστωσε ότι είναι δεξιός. Ένα βήμα εμπρός και λύθηκαν τα προβλήματά μας.
Έλα ήλιε αρχηγέ Αντώνη.
Ολαρία ολαρά, ήλιος αρχηγός περνά.
Έλα ήλιε αρχηγέ, σήκω ήλιε πιο ψηλά
να σε δούνε τα παιδιά, να χορέψει η κοπελιά ..... με στεφάνι στα μαλλιά.

[Ήρεμα σύντροφοι πατριώτες. 
Μη μου ζορίζεται τον πρόεδρο]

Ο Alex Salmond παρουσίασε σήμερα το σχέδιο Ανεξαρτησίας της Σκωτίας

Ο Αlex Salmond, πρώτος τη τάξη Υπουργός της Σκωτίας παρουσίασε σήμερα τις λεπτομέρειες και το σχέδιο για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας. Έθεσε μάλιστα το δίλημμα στις ερχόμενες εκλογές οι πολίτες να αποφασίσουν μεταξύ ισχυρότερου Κοινοβουλίου ή κατευθείαν για ανεξαρτητοποίηση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γίνεται της ΠΟΛιτικής ΆΝοιξης στις γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας.

Μόνο τα απομεινάρια της ΠΟΛΑΝ προωθούνται σε θέσεις κλειδιά. Γνήσιοι Νεοδημοκράτες θεωρούνται ύποπτοι. Σε όλες τις Γραμματείες προωθούνται μόνο άνθρωποι του Σαμαρά και της ΠΟΛΑΝ. Παντού επικρατεί η σκληρή γραμμή. Ακόμα και στο Συμβούλιο Αιρετών Αυτοδιοίκησης επικράτησε η σκληρή γραμμή. Πρόκειται για Συμβούλιο της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης. Και λέω «ακόμα» γιατί στην Αυτοδιοίκηση η Νέα Δημοκρατία έχει επιδείξει πραγματικά ανοίγματα προς το Κέντρο και την Αριστερά. Στην σχετική γραμματεία όμως προΐσταται ο γνωστός σε όλους μας Μιχαλολιάκος. Σκληρός λαϊκοδεξιός και ένθερμος Σαμαρικός. Συμφωνεί απόλυτα με την επιστροφή της Δεξιάς στις ρίζες της και στην πλήρη επικράτηση στο εσωτερικό του κόμματος της καθαρής δεξιάς ιδεολογίας. «Να μην ντρεπόμαστε που είμαστε Δεξιοί». «Επιτέλους η κοινωνική πλάστιγγα να ....

Ορκίστηκε σήμερα ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου μετά την ορκωμοσία του, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι «Η Ουκρανία θα είναι μια αδέσμευτη ευρωπαϊκή χώρα», προσθέτοντας ότι δεν επιδιώκει την πρόσδεση της Ουκρανίας ούτε στη Ρωσία, ούτε στη Δύση.

Όλους τους σφουγγάρισε ο Μιχαλολιάκος.

Μεγάλες φουρτούνες και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δράση του σκληρού Μιχαλολιάκου στην γραμματεία για την Αυτοδιοίκηση.
Με το πλασματικό και φτηνιάρικο επιχείρημα του ασυμβίβαστου στην ιδιότητα του αιρετού και του στελέχους της αυτοδιοίκησης έκοψε όποιον δεν διαθέτει πιστοποιητικά σαμαρικής καθαρότητας και δεν έχει κόψει ένσημα στο αξέχαστο κόμμα της ΠΟΛΑΝ.
Αυτό αφορά τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ουσιαστικά έπρεπε να κατασκευαστεί ένα επιχείρημα για να κοπούν τα στελέχη που δεν είναι αρεστά στον στενό κύκλο επιρροής του αρχηγού Αντώνη. 

Κάπως έτσι εκδιώχθηκαν από την Γραμματεία όσοι δεν ανήκαν στο σκληρό μπλοκ των σαμαρικών υποστηρικτών στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.
Ακόμα και αν έχουν διαπρέψει στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ακόμα και εάν αποδεδειγμένα είναι έμπειροι σε αυτοδιοικητικά θέματα, και αιρετοί με μεγάλες πλειοψηφίες σε δήμους και νομαρχίες.

Περιττό να σας αναφέρουμε τις αντιδράσεις που ....

O Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μόρφου κ. Χ. Πίττα.

Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί για την Ελλάδα απόλυτη προτεραιότητα, δήλωσε απερίφραστα τη στήριξη της Ελληνικής Βουλής στις προσπάθειες της κυπριακής ηγεσίας για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τη ....

Τι κάνετε όταν σας κυνηγά ένα τέρας; (short film)

"Terminus" by Trevor Cawood

Το ΔΗΚΟ παραμένει στην κυβέρνηση Χριστόφια

Με καθαρή πλειοψηφία η Κεντρική επιτροπή του ΔΗΚΟ είπε «ναι» στην εισήγηση για παραμονή στην κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια.
Υπέρ της παραμονής ψήφισαν 124 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 73%, ενώ για αποχώρηση ψήφισαν 46 μέλη, ή ποσοστό 27%. Ένα μέλος τήρησε αποχή και μία ψήφος ήταν άκυρη.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για .....

Mouse Fitness

Από τη σημερινή προπόνηση της Real Madrid

Οι star της Real Madrid "Kaka" και Ronaldo στην σημερινή τους προπόνηση.

Xειμερινή Ολυμπιάδα Ζώων

Obama ft Beatles "Taxman"

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει αντικαπνιστική διαφήμιση στη Γαλλία

“To smoke is to be a slave to tobacco”
Υπονοεί ότι δεν πρέπει να είσαι σκλάβος του τσιγάρου αλλά το κοινό την εξέλαβε ως πορνογραφική. Εκεί το μυαλό του κοινού. Φυσικά έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων λόγω του τρόπου απόδοσης της «δουλείας»!        / full story / nytimes /

Από τους «γαλαζοαίματους» στους… «ημίθεους»!

Μετά τη «μαγεία» και τα ξόρκια του «Χάρρυ Πόττερ» το Χόλλυγουντ επιχειρεί να επιβάλει μια νέα παγκόσμια «μανία»: τους «ημίθεους» του «Πέρσυ Τζάκσον». Πρόκειται για μια νέα πενταλογία θεαματικών ταινιών, όπου ο ομώνυμος ήρωας ανακαλύπτει πως δεν είναι «κοινός θνητός», αλλά ημίθεος, γιος του «Ποσειδώνα»… Και καλείται να τα βάλει με «Ερινύες», «Μέδουσες», «Λωτοφάγους», «Ύδρες» και άλλα στοιχειά της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.
Όλα θα ήταν ένα ωραίο παραμύθι, εάν δεν ήμασταν επιφυλακτικοί για το ρόλο που παίζει ο αμερικάνικος εμπορικός κινηματογράφος στην προπαγάνδα και χειραγώγηση των λαών… Και το ζήτημα δεν είναι, ότι θα κινδυνεύσουμε να πιστέψουμε στους… «Ολύμπιους». Ο κίνδυνος ελλοχεύει στα «κρυφά μηνύματα» και το μαζικό «υπνωτισμό» που επιχειρείται με τέτοιες παραγωγές. Γιατί μέσα στην πρώτη από τις ταινίες με τίτλο «Η κλοπή της αστραπής», που ήδη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, μαθαίνουμε πως οι διάφοροι «διάσημοι» και «ισχυροί» της γης κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κοινοί θνητοί, αλλά… «διασταυρώσεις» θνητών με τους «Ολύμπιους»! Άλλωστε και ο «Χάρρυ Πόττερ» ήταν «ημίαιμος»…
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Ας έχουμε το νου μας, και ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την αλλοτρίωση τέτοιων φασιστικών μηνυμάτων που παραπέμπουν σε «άρια φυλή», «ευγονική» και παρόμοια σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ιδεολογικής σχιζοφρένειας…

Σαμαρική αξιοκρατία...

Ακόμα ένα ΦΕΚ με γαλάζιους διορισμούς...!

Πέντε γαλάζια παιδιά (πιο γαλάζια από τα υπόλοιπα που είναι στην απ' έξω) διορίζονται σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, με τα απίστευτα προσόντα του απολυτηρίου λυκείου!!! Αυτοί είναι οι άξιοι του Σαμαρά, που ευτυχώς η μοίρα τους επιφύλασσε κάτι πολύ καλύτερο... σε αντίθεση με τα ξεθωριασμένα γαλάζια παιδιά των stage!
Μια καλή κουβέντα για τους ξεκρέμαστους πτυχιούχους των stage έχετε να μας πείτε κ.Σαμαρά;
Έτσι όπως πάει... θα ξεχρεώσει σύντομα τις υποχρεώσεις του ο Αντώνης!

Ο Κακλαμάνης ανοίγει πλατεία μετά από 100 χρόνια!!!

Μια νέα πλατεία προορίζεται να δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας! Ουσιαστικά, θα είναι η πρώτη πλατεία που κατασκευάζεται στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία 100 χρόνια!!! Δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, στην οδό Βερανζέρου, το κτίριο του ΝΑΤ που έχει κριθεί ακατάλληλο μετά τον σεισμό του 1999 θα κατεδαφιστεί. Στη θέση του, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, θα δημιουργηθεί μια πλατεία που θα έχει έκταση 1.300 τ.μ. Ο δήμος αγόρασε το κτίριο που ανήκε στο ΝΑΤ και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει προχωρήσει στην κατεδάφισή του. Το κτίριο καταλαμβάνει σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και στον χώρο που θα ελευθερωθεί, θα συμπεριληφθεί και ένα μικρό οικόπεδο, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς και το οποίο αγοράστηκε και αυτό από τον δήμο. Η πλατεία θα επιστρωθεί με κυβόλιθους και θα δεντροφυτευτεί με περίπου 40 δέντρα. Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως επειδή η καινούργια πλατεία βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, θα εισηγηθεί ώστε να ονομαστεί Πλατεία «Μινωτή- Παξινού», για «να τιμήσουμε δύο ανθρώπους οι οποίοι σφράγισαν με την παρουσία τους την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου».

Οργή και θυμηδία

Κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο και δέχεται παθητικά τις εντολές των γραφειοκρατών των Βρυξελών τις οποίες ... μεταφέρει στους πολίτες, είναι πλέον η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.
Με τις υπογραφές του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πλην των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων την περίοδο 2004-2009.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητηθεί η διεύρυνση της περιόδου αυτής, ενώ επιμένουν ότι με τη σύσταση Εξεταστικής η κυβέρνηση διασπά το εσωτερικό μέτωπο και ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί ότι η κίνηση αυτή μπορεί να βλάψει τον τόπο.
«Είναι απαράδεκτο να διασαλεύεται η εθνική συνεννόηση για τα θέματα της Οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο, διχάζοντας τον λαό και καταθέτοντας μία πρόταση για την περίοδο 2004-2009» δήλωσε χαρακτηριστικά από την Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.
«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται να πάμε από το 1981» πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης λέγοντας ότι «θα έχει πάρα πολλά για να απολογηθεί».
Επόμενο βήμα είναι η συζήτηση της πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο ακριβής χρόνος σύστασης της Εξεταστικής παραμένει προς το παρόν άγνωστος, αλλά το πιθανότερο είναι να...

Οι ''σταθερές απόψεις'' του Βγενόπουλου

Όταν ο κ. Βγενόπουλος μας πουλούσε το παραμύθι περί ''Μονοπωλίου'' στις αερομεταφορές, εάν έπαιρνε την Ολυμπιακή η Aegean.
Δείτε Εδώ
Τώρα μας πουλάει το παραμύθι της ''Δεσπόζουσας θέσης'', του ''Κρατικού καπιταλισμού'' στην υπηρεσία του ''λαού'' και άλλα ζαρζαβατικά προς κατανάλωση.

Περί φιλελευθερισμού και νέων μέτρων

Περί φιλελευθερισμού

Το να κρίνει κάποιος με φιλελεύθερη ματιά τα μέτρα μιας, κατ' όνομα τουλάχιστον, σοσιαλιστικής κυβέρνησης είναι δύσκολο και άχαρο. Αν αυτά είναι πιστά με την ιδεολογία της, τότε η αντίθεση βρίσκεται σε επίπεδο αρχών και εύκολα θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος το επιχείρημα της πρόσφατης και εμφατικής επικράτησης. Αν πάλι η τάση είναι ελαφρώς πιο δεξιόστροφη θα πρέπει να επαινέσεις και να παροτρύνεις για μεγαλύτερα βήματα κάποιον που δεν ξέρεις μέχρι που θέλει να φθάσει κι αν έχει κάποιο γενικό σχέδιο για το πώς πρέπει να λειτουργεί η χώρα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και σαφέστερο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα το μόνο που δεν έχουν είναι ιδεολογία, σχέδιο, όραμα, ο,τιδήποτε τέλος πάντων που να ξεπερνάει τη διαχείριση της στιγμής.
Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των τρόπων προσέγγισης της κοινωνικής εξέλιξης και κατά συνέπεια του φιλελευθερισμού, να είναι η αδυναμία των περισσοτέρων εξ' ημών να αντιμετωπίσουν τα πράγματα με μετριοπάθεια. Αυτή η ανάγκη όλων μας να ανήκουμε σε ένα σύνολο με κοινές αρχές και ιδέες είναι πιθανότατα η κύρια αιτία εκφυλισμού κοσμοθεωριών πολύ πιο σύνθετων από τη αντιληπτική ικανότητα του μέσου νοός. Το αποτέλεσμα είναι ορατό στην κοινωνία. Κάποιοι λίγοι φανατικοί οδηγούν την όποια ιδεολογία στα άκρα, κάποιοι άλλοι προβάλλουν εκεί τα δικά τους συμπλέγματα και κάποιοι ετεροπροσδιορίζονται μέσω της άρνησης. Ελάχιστοι δικαιούνται να φέρονται ως γνήσιοι εκφραστές μιας ιδεολογίας και ο γράφων σίγουρα δεν είναι ένας από τους θεωρητικούς του φιλελευθερισμού. Το ίδιο όμως ισχύει και για όσους αντιλαμβάνονται τη συγκεκριμένη ιδεολογία είτε ως άλλοθι για την καταστρατήγηση κάθε νόμου είτε ως το υπέρτατο κακό το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί οπωσδήποτε. Κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν συνέβη και στον κομμουνισμό.
Η δύναμη του συνόλου σε σχέση με την ατομική είναι αυτή που συνέβαλε στη δημιουργία κοινωνικών ομάδων που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις. Το σύνολο αυτό είναι πάντα σεβαστό από όλες τις ιδεολογίες. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος επίτευξης της γενικής προόδου (δεδομένης μιας κοινής αντίληψης για την προόδο). Έτσι για κάποιους εξ' ημών η ευημερία μιας κοινωνίας προκύπτει από...

Ο Σαμαράς δεν μπορεί «να φύγει μπροστά», όσο και αν το θέλει…


Αγαπητό περιοδικό,

Διάβασα στο διαβόητο «αντινιούζ» ένα άρθρο με τίτλο «Ο Σαμαράς πρέπει να φύγει μπροστά (επειγόντως)»… Το μόνο ενδιαφέρον από αυτό το αστείο κείμενο είναι πως άρχισαν και οι ίδιοι να διαπιστώνουν, ότι το «μεσσηνιακό άτι» τους δεν είναι παρά ένα «κουτσάλογο», ανίκανο και ανήμπορο να οδηγήσει μπροστά μια μεγάλη παράταξη όπως η ΝΔ! Γι’ αυτό και έχουν αρχίσει τις «παραινέσεις», οι οποίες όμως αποκαλύπτουν, ότι ο Σαμαράς δεν είναι ηγέτης, αλλά «αχυράνθρωπος» όλων αυτών των όψιμων «νεοδημοκρατών» του Ζήση και του Λαζαρίδη… Ο αληθινός ηγέτης μπαίνει μπροστά και οδηγεί, δεν περιμένει τις «προτροπές» των διαφόρων «φακτόρων» και πρακτόρων…
Στο προαναφερόμενο κείμενο γίνεται κακοποίηση της αλήθειας, παρουσιάζεται κυριολεκτικά το μαύρο ως άσπρο και αντίστροφα. Γι’ αυτό και…

Σύντροφοι Κομμουνιστές...τα "καλά" παιδιά...(!)

Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ αποφάσισαν χτες να προχωρήσουν σε μία κίνηση μέγιστης επαναστατικής σημασίας. Απέκλεισαν το κάστρο του καπιταλισμού, το Χρηματιστήριο Αθηνών, και επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συνεδρίαση. Θα ήταν ένα καίριο κτύπημα στην καρδιά του συστήματος.
Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κάποιοι είχαν μία ακόμη φαεινή ιδέα για το πώς θα δώσουν επιπλέον τροφή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη σύγχρονη Ελλάδα. Μπορεί να ονειρεύονται την πτώση του καπιταλισμού, να φαντασιώνονται ότι μπορούν να ιδρύσουν την πρώτη νέα «Λαϊκή Δημοκρατία στην Ευρώπη» μετά από την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος.
Αυτοί, λοιπόν, ζουν μέσα σε μία παράνοια. Το συντεταγμένο κράτος, πού βρίσκεται για να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας; Ως πότε όποιος θέλει θα κάνει ό,τι θέλει, δίχως συνέπειες; Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου τι σκοπεύει να κάνει; Θα...

Χωρίς θαύμα το σενάριο...