Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ναι στην εξεταστική για τα πλαστά στοιχεία

Εκεί προσανατολίζονται οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι της Ρηγίλλης. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι δεν μπορούν να κάμουν διαφορετικά. Όσο και αν το παίζουν νταήδες τελευταία.
Όλοι ξέρουμε ότι λόγω των ψευδών στοιχείων που έδινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κυβέρνηση Καραμανλή, η χώρα μας θεωρείται αναξιόπιστη και διασύρεται καθημερινά στο εξωτερικό. Οι Βρυξέλλες προαναγγέλλουν παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σε τέτοια περίπτωση, που δεν είναι καθόλου απίθανη, ανάλογες διαδικασίες θα κινηθούν και στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ σοβαρό επίπεδο λόγω ευρωπαϊκής πίεσης. Αυτές τις πληροφορίες είχε υπόψην του και ο Κ. Μητσοτάκης και ζήτησε εξεταστική για τη διερεύνηση των στατιστικών στοιχείων που δίναμε στην Ευρώπη.
Ο ίδιος ο Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την τύχη του ...

Δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό το Λούλη στη Ρηγίλλης

Η νεοδεξιά νομενκλατούρα της Ρηγίλλης έχει τους δικούς της μηχανισμούς προερχόμενους κυρίως από το επιτελείο της Πόλαν. Προσπαθούν να κόψουν κάθε σχέση με τους πρώην συμβούλους και αξιωματούχους μια και δεν εκτιμούν καθόλου ούτε τις γνώσεις τους, ούτε τη δουλειά τους. Τους φορτώνουν και την πρόσφατη ήττα παραβλέποντας τελείως την συμβολή τους στις νίκες των προηγούμενων ετών.
Δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες εκτιμήσεις του Γιάννη Λούλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα ΝΔ. Εκτιμά ότι το Πασόκ παραμένει πολιτικά κυρίαρχο ενώ η ΝΔ δεν καρπώθηκε απολύτως τίποτα από την αλλαγή ηγεσίας. Συνήθως οι αλλαγές ηγεσίας προκαλούν κέρδη ακόμα και σε κόμματα που αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα ή μόλις έχουν υποστεί εκλογική ήττα. Στην περίπτωση Σαμαρά, η κοινωνία δεν έχει συνειδητοποιήσει το στίγμα του νέου προέδρου. Αντιθέτως υπάρχει σύγχυση στη στρατηγική που ακολουθεί και τεράστιο πρόβλημα πολιτικών στελεχών.
Όταν ακούνε κάτι τέτοια οι στρατηγοί του ...

Στοπ στο σύστημα Σαμαρά-Ρουσόπουλου, στην ΕΡΤ, από τον Γερουλάνο

Ο Γερουλάνος έχει βαλθεί να δώσει ένα τέρμα στο αμαρτωλό σύστημα Σαμαρά-Ρουσόπουλου που είχε στήσει το πρώην Μαξίμου και το πρώην Υπουργείο Πολιτισμού στην ΕΡΤ.
«The party is over». Και όταν λέμε πάρτι εννοούμαι χρυσούς μισθούς, τεράστιες σπατάλες και περίεργες συμβάσεις.
Το σύστημα Ρουσόπουλου αλλά και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού που δεν είναι άλλος από τον Σαμαρά, είχαν στήσει έναν αμαρτωλό και πολυδάπανο μηχανισμό ευνοούμενων και κολλητών. Για να χρησιμοποιηθεί φυσικά αυτός ο μηχανισμός  στην επερχόμενη εσωκομματική διαδικασία.
Ο Γερουλάνος αποφάσισε να νοικοκυρέψει το μαγαζί και όλο αυτό το μπάχαλο.
Συμφωνούμε απόλυτα.
Σε πρώτη φάση θα εξοικονομηθούν άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ!...! Τόσο σπάταλο ήταν το σύστημα Σαμαρά-Ρουσόπουλου.

Η ντουλάπα άνοιξε... Ανατριχίλες…

Κάποιος είπε, ότι «η Ιστορία ούτε παραγράφεται ούτε ξαναγράφεται»… Ναι, συμφωνούμε απόλυτα με αυτή τη θέση. Και είναι η γνώση της Ιστορίας που μας… τρομάζει. Ιδίως όταν βλέπουμε εικόνες προπολεμικές, εικόνες του μεσοπολέμου, εικόνες που η ανθρωπότητα ακόμη προσπαθεί να ξεπεράσει... Πού; Στην κατεξοχήν Φιλελεύθερη Παράταξη του τόπου: τη Νέα Δημοκρατία.

«Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς»… «Αλήτη, Προδότη Σαμαρά»… Θεωρητικά, και τα δύο αυτά συνθήματα εκπορεύτηκαν από την ίδια «βάση»: τους Νεοδημοκράτες… Λέμε θεωρητικά, γιατί το πρώτο και τότε και τώρα βγαίνει από την σεκτιστική προσωπολατρία των «ορφανών» της ΠΟΛ.ΑΝ... Αυτών που εισέβαλαν στη Ρηγίλλης, χάρη στους εγωκεντρικούς και καταστροφικούς σχεδιασμούς του συστήματος Καραμανλή-Ρουσόπουλου, με στόχο την «επιβίωση»…

Η Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ σήμερα προκάλεσε...

Μια διαφημισούλα από τον ΟΠΑΠ

Το τηλέφωνο χτύπησε στο γραφείο του Μίλτου Παπαρόπουλου, στην γραμμή ήταν η γραμματέας του. Ρωτούσε αν θα ήθελε να τον συνδέσει με κάποιον κύριο που τον ζήτησε. Από τότε που είχε αναλάβει τα νέα καθήκοντα είχε εγκατασταθεί στα κεντρικά του κόμματος και οι υποχρεώσεις είχαν μεγαλώσει. Βαριεστημένα της είπε πως θα του μιλούσε. Μεγάλη η χάρη του, σκέφτηκε, να διακόψει την ανάγνωση της αθλητικής εφημερίδας για να επικοινωνήσει με κάποιον άγνωστο.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε μία άγνωστη φωνή. “Καλησπέρα, είμαι ο blogger Φούξια Σαύρα. Έχω το fouxiasavra.blogspot.com και δίνω μεγάλες μάχες για την παράταξη…”

“Μάλιστα, σας γνωρίζω” απάντησε ο Μίλτος Παπαρόπουλος. Σιγά μην τον γνώριζε, o υπολογιστής που του είχαν φέρει τα κορίτσια μάζευε σκόνη στο γραφείο του. Η οθόνη βέβαια ήταν πολύ χρήσιμη μιας και εκεί του κολλούσε η ξαδέλφη του η Κούλα τα ...

Η απομόνωση της Ντόρας που επιδιώκει ο Σαμαράς, βοηθά τη ΝΔ;

Του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ
Ο Σαμαράς λέει ότι θέλει τη Ντόρα δίπλα του στην πρώτη γραμμή, αλλά σπεύδει να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να την υποχρεώσει να αναλάβει ρόλους!
Δείχνει με τη δήλωσή του αυτή στον "Κόσμο του Επενδυτή" ότι έχει αποφασίσει να πορευτεί χωρίς εκείνη, πιστεύοντας ότι θα πετύχει και τη ΝΔ να αναγεννήσει και την ίδια να εκθέσει, εμφανίζοντάς την ως αρνούμενη να βοηθήσει το κόμμα της!
Ο κίνδυνος για τον Σαμαρά είναι να κάνει λάθος και στα δύο. Πράγμα διόλου απίθανο! Τα γκάλοπ δείχνουν ότι η ΝΔ δεν έχει κερδίσει ούτε πόντο στους 2 μήνες της προεδρικής θητείας του. Και πώς αλλιώς, αφού οι μισοί βουλευτές -που είχαν στηρίξει τη Ντόρα- κάνουν "λευκή" απεργία, οι... αποκλεισμένοι πρώην υπουργοί του Καραμανλή απέχουν από τα πάντα και έχουν μείνει να εκπροσωπούν το κόμμα Μαρκόπουλος, Μιχαλολιάκος, Δένδιας και Παναγιωτόπουλος!
Είναι αυτή νέα ΝΔ; Προφανώς όχι.
Εδώ ο Σαμαράς εμφανίστηκε προχθές με Ζαγορίτη από τη μια και Τραγάκη από την άλλη! Παρακμιακή εικόνα! Αν συνεχίσει έτσι ...

Με Μιχαλολιάκο και Μανώλη, η νέα εποχή Σαμαρά;


Του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ

Να σημειώσω κάτι ακόμη από τη συν/ξη Σαμαρά, που είναι σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα.

Είπε ότι σταδιακά δημιουργεί κόμμα χωρίς "δουλείες" και "γραμμάτια" από το παρελθόν.

Αυτά τα δημιουργεί με ποιούς; Με τον ακροδεξιών καταβολών Μιχαλολιάκο; Με τον γραφικό Μανώλη; Με τον συνεχώς θυμωμένο Μαρκόπουλο; Με τον απερίγραπτο Κεφαλλογιάννη; Με τον Δένδια, που έβλεπε τον Παλαιοκώστα να φεύγει "ελικοπτεράτος" από τον Κορυδαλλό; Με τους εξαφανισμένους Γκιουλέκα και Χαρακόπουλο; Ο Παπανδρέου κατάφερε πριν από ένα χρόνο να...



Ο Μητσοτάκης στο ALTER - 14-01-10


Ποιοι έγιναν πλούσιοι από την "πανδημία"...

...ρωτάει το κυριακάτικο "ΕΘΝΟΣ" και απορούμε σε ποιους... απευθύνεται... Σε μας; Γιατί δεν ρίχνουν μια ματιά στο "νούμερο" (2...) της Ρηγίλλης; Κάτι θα ξέρει αυτός... Τι περίεργο "πέπλο προστασίας" έχουν απλώσει οι Νταβατζήδες στον κανακάρη τους και τη νεοδεξιά παρεούλα του;

Καταζητείται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή

Τέσσερις είναι οι ύποπτοι που εμπλέκονται στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Οι τρεις είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, 32 χρόνων από το Τσέρι, Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, 29 χρόνων από την Ανθούπολη και Κώστας Προεστού, 37 χρόνων από το Στρόβολο.
Η Κυπριακή Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του τέταρτου υπόπτου, ο οποίος και καταζητούσε από το βράδυ της Παρασκευής.
Πρόκειται για το Γρηγόρη Ξενοφώντος, 29 ετών, από τη Λευκωσία. Ο Ξενοφώντος φέρεται να είναι αυτός που καθοδηγούσε τους τρεις δράστες και τους έδινε πληροφορίες για να διαφύγουν μετά τη δολοφονία. Δεν έχει θεαθεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες και εικάζεται ότι είτε κρύβεται είτε έχει διαφύγει στο εξωτερικό, με τη δεύτερη εκδοχή να είναι και η επικρατέστερη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη (δηλαδή από την επομένη της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή) σε χώρα του εξωτερικού. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τον φέρουν να βρίσκεται στην Μολδαβία. Άγνωστο βέβαια για το αν ο Ξενοφώντος έφυγε από τις ελεύθερες περιοχές ή από τα κατεχόμενα, αφού κατά τον χρόνο που φέρεται ότι διέφυγε, δεν είχε μπει στο stop-list, καθώς δεν ήταν ύποπτος.
Η ομολογία των τριών υπόπτων σε φίλους τους για το φόνο που ...

Οι 100 πρώτες ημέρες: Γιατί κυριαρχεί το ΠΑΣΟΚ;



Όσοι θα προσπαθούσαν να προσδώσουν μια μονοδιάστατη όψη για τις αντιδράσεις στις πρώτες εκατό ημέρες της νέας κυβέρνησης θα διολισθαίνανε σε μία απλουστευτική προσέγγιση.
Ειδικά μάλιστα όσοι θα αρκούντο στις κατηγορίες περί ‘παλινωδίας’.
Και τούτο διότι η κυβερνητική πορεία έχει πολλά επίπεδα. Συνυπάρχουν βεβαίως και οι παλινωδίες. Όμως εμφανίζονται και στοιχεία αποφασιστικότητας. Αλλού υπάρχουν στόχοι, αλλού δεν υπάρχουν και κάπου γίνονται αναπροσαρμογές.
Σε ορισμένους τομείς μοιάζει να υπήρξε προετοιμασία. Ενώ σε άλλους υπήρχε απουσία σχεδίου. Έγιναν λάθος χειρισμοί (π.χ. στα τέλη κυκλοφορίας, στο Λιμάνι του Πειραιά, στον τομέα της περικοπής δημοσίων δαπανών, κλπ) μερικοί από τους οποίους δεν διορθώθηκαν, ενώ άλλοι μοιάζουν να διορθώνονται.

Με δεδομένες όμως τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, η κυβέρνηση, ως ομάδα και παρά τις επιμέρους αδυναμίες, τείνει συνολικά να ...


Το Έλατο, η Συναγωγή, κι οι φλόγες της υποκρισίας μας

Καίγεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και συγκλονίζεται το πανελλήνιο.

Καίγεται η ιστορική συναγωγή στα Χανιά και κάνουμε σα να μην τρέχει τίποτα. 

Έχει δηλαδή προ καιρού καεί και το φιλότιμο και η συνείδηση μας, στις φλόγες της υποκρισίας μας.

Φλόγες αφεγγείς που τρέφουν τον σκοταδισμό, την εσωστρέφεια, και την οπισθοδρόμηση — τα σαράκια δηλαδή που θα μας αποσυνθέσουν τελικά.

Η συναγωγή των Χανίων είναι κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.

Αυτοί που κάψαν την συναγωγή κάψαν κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.  ....

Τι παίζεται για την Ελλάδα... Ο Σόρος και πόσο μας επηρεάζει...

MONO ΣΤΟ UDEMANDImage and video hosting by TinyPic

Tην Πρωτοχρονιά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου την πέρασε με τον κ. Στέλιο Ζαβό, τον επιχειρηματία ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε καλέσει τον Σόρος να μιλήσει στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Είναι γνωστή η σύνδεση Ζαβού -Σόρος και με ποιο τρόπο οι εντολές του Σόρος φθάνουν στην καρδιά της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αυτό δεν θα σήμαινε τίποτε το ιδιαίτερο εάν δεν υπήρχαν περίεργα γεγονότα που προηγήθηκαν για να δούμε και να τα συσχετίσουμε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την σαρωτική νίκη, χωρίς να έχει πει τίποτα σχετικό προεκλογικά, κάνει διάφορες βιαστικές αλλά ....

Η πρώτη μεγάλη γκάφα του Αντώνη Σαμαρά

Άρχισαν τα δύσκολα για τον Σαμαρά. Η αφορμή δόθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό της Ν.Δ. Η δήλωση που έκανε ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι οι δηλώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου και του Θόδωρου Καράογλου. «Δεν είναι δυνατόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές και σε περίοδο κρίσης να βγαίνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να κάνει περί ακυβέρνητης χώρας» έλεγε στο parapolitika.gr βουλευτής της Ν.Δ. Όσοι γνωρίζουν τον Σαμαρά αποδίδουν την γκάφα του, στο γεγονός ότι προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον Καρατζαφέρη. Προφανώς, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει κατανοήσει ότι είναι ....


Τα αθλητικά της Κυριακής [17-01-2010]


Η ΝΔ έχει έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού


ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΛΟΥΛΗ
Της λείπει ο στρατηγικός προσανατολισμός αλλά και τα πολιτικά στελέχη (λόγω σφουγγαριού). Γι' αυτό και δεν μειώνεται η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ αλλά αντιθέτως αυξάνεται απελπιστικά!
Ο Γιάννης Λούλης, ο επικοινωνιολόγος των επιτυχιών της Κυβέρνησης Καραμανλή, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους καινούργιους της Ρηγίλλης, κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά τα λεγόμενα του και φυσικά ο λόγος είναι ότι η παρουσία του θυμίζει Καραμανλή...
Πλέον η ομάδα αγοράζει συμβουλές μόνο από την MRB του Δημήτρη Μαύρου!!!

dexihalf.blogspot

Κλασσικός Αβραμόπουλος! Χρησιμοποίησε το φίλο και μετά τον άδειασε

Ποιο μεσαίο -αλλά πολύ σοβαρό και σεβαστό σε ολόκληρη την παράταξη- στέλεχος χρησιμοποίησε ο κος. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης, προκειμένου να διεκδικήσει στην τετ-α-τετ διαπραγμάτευσή του με την κα. Ντόρα Μπακογιάνη μετεκλογικά αξιώματα και προνόμια;

Ως γνωστόν, η κα. Μπακογιάννη δεν δεσμεύτηκε για οτιδήποτε προεκλογικά, με αποτέλεσμα ο κος. Αβραμόπουλος να πάει αποφασισμένος, όχι για διεκδικήσεις, αλλά για παραχωρήσεις πλέον, στον κο. Σαμαρά. Όσο για το πρόσωπο που ενέπλεξε ο κος. Αβραμόπουλος σε αυτή την ιστορία, τώρα παριστάνει πως .....

Τα οπισθόφυλλα των Kυριακάτικων [17-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Μην ανοίγετε βεντέτα με τη νοημοσύνη μας για την τρομοκρατία

Την ίδια εποχή που γνωστή -από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις- διεθνολόγος υπαινισσόταν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ανοικτή κλίμακα, όπως αυτό που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής κατά ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραπέμπουν στην ακροδεξιά με βάση τη διεθνή εμπειρία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος. Μιχάλη Χρυσοχοϊδης εξομοίωνε τους τρομοκράτες, με τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές!!! Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπαινίχθη επίσης κάτι περί ακροδεξιάς και αναφορικά με χθεσινή τοποθέτηση του «σκιώδους» αντιστοίχου του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, κου. Νίκου Δένδια.
Επιπλέον, στην ίδια χρονική καμπή που τρομοκράτες έβαλαν βόμβα στον Άγνωστο Στρατιώτη και κουκουλοφόροι εφόρμησαν στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης ξυλοκοπώντας υπαλλήλους, κάτι γελοίοι τύποι που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες από την ταινία “V for Vendetta” οργάνωσαν ένα ντου σε αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί φιλομεταναστευτική εκδήλωση, προκειμένου να πετάξουν χάρτινα ελληνικά σημαιάκια και να γράψουν συνθήματα, δίνοντας έτσι λαβή για σχόλια σχετικά με τον κίνδυνο της ακροδεξιάς απειλής.
Κολοκύθια τούμπανα!
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η παραμικρή εμπειρία, έστω και υπόνοια για ακροδεξιά τρομοκρατία, εκτός και αν ...

Oι παράλογες απειλές των Ευρωπαίων και οι δικές τους ευθύνες.

Ακούστηκε οτι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να στήσουν την Ελλάδα στο σκαμνί για ψευδή στοιχεία και για το παράλογο ύψος του χρέους της. Ξέχασαν όμως να μας υπενθυμίσουν οτι εκτός την εσωτερική κάκιστη κακοδιαχείριση των οικονομικών στην Ελλάδα απο σπατάλες, golden - boys, κακή οικονομική πολιτική έχουν και αυτοί ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες.
Κε Σαρκοζί, και κα Μέρκελ εσείς πώς έχετε την απαίτηση στο αποκορύφωμα της παγκόσμιας οικονομικής χρήσης τον Ιανουάριο του 2009 να αγοράσει η Ελλάδα τα άχρηστα εξοπλιστικά σας συστήματα, αναγκάζοντας της να ....

Φοβάται διαρροές ο Γιωργάκης για τον εκλογικό νόμο

Ο πρωθυπουργός ήταν προχθές στη συνάντησή του με τους διευθυντές των εφημερίδων ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Εξέφρασε αρχικώς την αισιοδοξία του ότι ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί, υποστήριξε ωστόσο ότι «αν διαφωνήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δεν ψηφιστεί ο νόμος, τότε θα πέσει η κυβέρνηση...».

Να προσέξει μην χτυπήσει πέφτοντας...δεν είναι ίδια με το ποδήλατο αυτή η περίπτωση

atithasos.blogspot

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων [17-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Του κόπηκαν τα χαμόγελα του Ταρζάν

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ
Την ουρά στα σκέλια έχει βάλει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, τα άκουσε ακόμα και από τον Κουρή. Πλέον κανένας δεν τον υπολογίζει! Μόνο η Κιμ... κι αυτή όχι για πολύ ακόμα.

Έχει γίνει πολύ ρόμπα ο καημένος, έχουν πέσει απελπιστικά τα νούμερα του και έχει ....

Στο σκαμνί της εξεταστικής Αλογοσκούφης - Παπαθανασίου - Μαρκόπουλος.

Τεράστιος κίνδυνος για την χώρα μας τις τελευταίες χώρες να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου απο την Ευρωπαική Ένωση για κοροιδία, για ψευδή στοιχεία που της παρουσίασε σχετικά με το έλλειμμα. Την ευθύνη βέβαια σε αυτό δέν έχουν μόνο οι προηγούμενοι υπουργοί Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και οι προηγούμενοι την κυβέρνησης Σημίτη την περίοδο 2000 - 2004 που έκαναν το ίδιο πράγμα. Αλλά σε αυτή την τόσο τραγική στιγμή που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα οι πρώτοι που φωτογραφίζονται απο τους ίδιους τους Ευρωπαίους είναι οι αμέσως προηγούμενοι οι Αλογοσκούφης  - Παπαθανασίου. Μαζί με αυτούς και ο στενότερος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Ευβοίας Κ.Μαρκόπουλος για την απίστευτη οικονομική κακοδιαχείριση στο ....

Τουρκία: Από το ναδίρ στο ζενίθ µέσα σε µία δεκαετία


Τo 2001 αντιµετωπιζόταν διεθνώς ως η «επόµενη Αργεντινή» και προσέφευγε στο Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο για να αποφύγει την κατάρρευση. Το 2009 είχε σκαρφαλώσει από την 26η στην 17η θέση µεταξύ των µεγαλύτερων οικονοµιών του κόσµου, µε φιλοδοξίες για ακόµη καλύτερες επιδόσεις. Αν υπάρχει µία λέξη η οποία να συµπυκνώνει όσα διαδραµατίζονται στην οικονοµία της γείτονος Τουρκίας, αυτή είναι αναµφίβολα η λέξη «δυναµισµός».
Στο τηλεοπτικό µήνυµά του για την έλευση του νέου έτους, ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν έκρυβε την ικανοποίησή του: «Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του ΟΟΣΑ, η Τουρκία θα είναι το 2010 η δεύτερη, µετά τη Νότια Κορέα, ταχύτερα αναπτυσσόµενη οικονοµία, επί συνόλου 30 εξεταζόµενων χωρών, ενώ το 2011 θα είναι η υπ’ αριθµόν ένα ταχύτερα αναπτυσσόµενη οικονοµία. Πιστεύω πως η Τουρκία το νέο έτος θα ακούει το όνοµά της να µνηµονεύεται συχνότερα».«Οπωσδήποτε αντιµετωπίσαµε προβλήµατα λόγω της κρίσης. Όµως η τουρκική οικονοµία δεν βίωσε τα ...