Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

«Ατελέσφορη επί δύο κυβερνήσεων η υπόθεση των αγνώστου προελεύσεως 5,5 εκ. του Θ. Αναστασιάδη»

Με περίσσιο θάρρος, πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά μας ήθη, η Ντόρα Μπακογιάννη κατήγγειλε τον λαϊκισμό που απειλεί και κατατρώει τα σωθικά της χώρας. Αναφερόμενη μάλιστα στην πτώση του επιπέδου των ελληνικών μέσων ενημέρωσης κατήγγειλε τις «ύποπτες πράξεις» που αφορούν ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους, που βρίσκονται συνεχώς στο απυρόβλητο. 
Κάποιος έπρεπε να καταγγείλει τη διαρροή μαύρου χρήματος στους λογαριασμούς δημοσιογράφων και αυτή ήταν η Ντόρα.
Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στην σκοτεινή υπόθεση που αφορά τα 5,5 εκ. του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου Θ. Αναστασιάδη. Τις περίφημες μαύρες σακούλες με ................

Ο Μιχαλολιάκος θέλει συναίνεση, παρουσία Σαμαρά!

Αντεπαναστατικά πράγματα συμβαίνουν κάτω στον Πειραιά το λιμάνι.
Το πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά  και σκληρός λαϊκοδεξιός Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, θέλει συναίνεση και τη ζήτησε παρουσία του Ηγέτη της αντιμνημονιακής «αντίστασης», τον ίδιο το Σαμαρά!
Αυτοί που λένε όχι σε όλα, που δίνουν τα ρέστα τους σε λαϊκισμό και κολακεία των αδυνάτων, που υπόσχονται εξωπραγματικές λύσεις με παραμύθια μηδενισμούς, μόλις ήρθαν σε δύσκολη θέση ζητούν συναίνεση και .... «κοινή πορεία»!
Αυτή είναι και μια πρόγευση των πεποιθήσεων και συμπεριφορών που θα βλέπουμε από δω και πέρα από την παρέα της Ρηγίλλης.
Κωλοτούμπες και επαναστάσεις γιαλατζί ….. 
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something

Οι κακοί ξένοι και οι αθώοι πολίτες!

Αυτή τη φορά θα διαφωνήσω με τα αγαπητά μου ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Και μάλιστα «κάθετα», όπως συνήθιζε να λέει το παραδοσιακό και ξεχασμένο πια Πασόκ. 
Στο εξώφυλλο του περασμένου τεύχους το περιοδικό αναφώνησε πως 1.000.000 άνεργοι θα δημιουργηθούν το επόμενο έτος, θα χρεοκοπήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και στο θάνατο οδηγείται η μεσαία τάξη. Μέχρι εδώ καμία ένσταση. 
Όλα αυτά είναι πιθανότατο να συμβούν. Όχι όμως πως αποτελούν αυτά, όπως τόνισε το περιοδικό, συνέπεια των επιταγών της τρόικας και του μνημονίου. 
Εκεί βρίσκεται η ριζική μου διαφωνία. Σαν δηλ να ήσαν όλα καλά και ήρθαν οι κακοί ξένοι να τα ανατρέψουν. Στα τραγικά αυτά συνεπακόλουθα μας οδηγεί το  ...........

Τα επαναστατικά τα λόγια τα μεγάλα

Ακούσαμε μεγάλα λόγια αυτές τις μέρες σχετικά τα επείγοντα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Κουβέντες βαριές, που όμως δεν εκπλήσσουν κανέναν. 
«Δεν θα συμβάλω σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα», δήλωσε δανειζόμενος την κομμουνιστική ορολογία ο κ. Αντώνης Σαμαράς. 
«Δεν θα γίνω νεκροθάφτης της κοινωνίας», αποκρίθηκε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. «Τώρα αρχίζει ο πόλεμος», σάλπισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα. 
«Νομοσχέδιο εργασιακής, εθνικής και κοινωνικής ταπείνωσης» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης. 
Σιμά κοντά και κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σαν ................

Την τύχη του πατέρα του είχε ο Παπαχρήστος

Ο βουλευτής Πρέβεζας Β. Παπαχρήστος είναι από την Τρίτη εκτός … ΠΑΣΟΚ.
Κάτι που ίσως σας διαφεύγει είναι ότι εκτός ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και ο πατέρας του Καλλίμαχος, αλλά σε άλλο χώρο και χρόνο.
Ο Παπανδρέου τον είχε αποπέμψει από µια συνεδρίαση της Κ.Ο. στα πρώτα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου, το 1983.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ανδρέα προς τους βουλευτές, ο Καλλίµαχος Παπαχρήστος διεκδίκησε τον λόγο για να ...............

Έξτρα κίνητρο από Μαρινάκη. Οι δύο νίκες φέρνουν πριμ...

Η ευκαιρία να ξεφύγει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα και να κλείσει τον πρώτο γύρο με το καλύτερο τρόπο, δεν πρέπει να χαθεί. Εκτός από τους παίκτες αυτό το ξέρουν και στην διοίκηση. Πρώτος απ’ όλους ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο μεγαλομέτοχος αγωνιά περισσότερο απ’ όλους και δικαιολογημένα, από τη στιγμή που σε τόσο χαλεπούς καιρούς για την οικονομία, έχει κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «rednews» το αφεντικό των ερυθρόλευκων είναι ................

Δυναμίτης το κλίμα πριν το ματς του Ολυμπιακού στη Λάρισα

Ξύλο έπεσε έξω από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα του Ολυμπιακού. Θερμόαιμοι οπαδοί της Λάρισας επιτέθηκαν στους παίκτες του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να παρέμβουν σεκιούριτι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Καθόλου φιλόξενοι οι οπαδοί της Λάρισας! Ελπίζουμε τα επεισόδια να σταματήσουν εκεί και να μην είναι υποκινούμενα!

Με αποχώρηση απειλούν Πατέρας και Βγενόπουλος!

Ένα μπάχαλο εμφανίζεται στον Παναθηναϊκό. 
Έχει καταντήσει γραφική αντίδραση. Μόλις δουν τα σκούρα απειλούν με αποχωρήσεις. Παλικαρισμοί της φακής. 
Υπάρχει βέβαια και το άλλο ενδεχόμενο. Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. 
Εδώ δεν μπορούν να πάρουν μια κοινή απόφαση, οι παίχτες τους φταίνε! Ο ένας το μακρύ του, ο άλλος το κοντό του. 
Λογικό είναι ότι στο τέλος το μόνο που θα ...............

Η ήττα έφερε επεισόδια και γκρίνια!

Αμέσως μετά την θλιβερή παρουσία του Παναθηναϊκού χθες, συνέβησαν απίθανα πράγματα στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί του ΠΑΟ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις κατά των παικτών.
Οι παίκτες άρχισαν να τρέχουν προς τα αποδυτήρια για να αποφύγουν τα αντικείμενα που εκσφενδονίζονταν από όλες τις κατευθύνσεις. Άναυδος παρακολουθούσε τα επεισόδια ο ο προπονητής των πρασίνων, Φερέιρα. Γενικώς ρεζιλίκια ....

Πρωταθλήτρια χρεών στις Τράπεζες η Νέα Δημοκρατία

Τα πολιτικά κόμματα, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στη χώρα, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς, χθες.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι κανένα από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα (τα παλιά τουλάχιστον) δεν έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό και όλα είναι υπερχρεωμένα. Μάλιστα κατέφυγαν μέχρι και σε δανεισμό από τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους.
Πρωταθλήτρια σε τραπεζικά χρέη είναι η ....................

"ΛΑΒΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ": Μόλις κυκλοφόρησε

Το «Λάβε τα Μέτρα σου» είναι ένα απάνθισμα από κείμενα τις τελευταίας εξαετίας (και όχι μόνο), που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα blogs της LIFO κι αργότερα του BLOGGER. Σαν πινελιές στο παζλ που συνέθεταν μέρα με τη μέρα και μήνα με το μήνα, όλα όσα ερχόταν από χρόνια, για να διαταράξουν τη μακαριότητα των βαλκανικών διακοπών και την ανεμελιά του μεσογειακού ταπεραμέντου μας.

Το δέσιμο των κειμένων σ’ ένα σώμα, έκλεισε σκέψεις και συναισθήματα, καταστάσεις και γεγονότα, για τα οποία ο καθένας θα μπορούσε να πει «έτσι είναι». Δεν διεκδικούν τίποτε περισσότερο από το να κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά, διατηρούν όμως την ..................

Κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά!

Ε! Όχι και ιδεολογία ο … τραμπουκισμός

Έμεινα έκπληκτος από την προσπάθεια κάποιων – ευτυχώς λίγων – να πείσουν ότι η επίθεση κατά του Χατζηδάκη έγινε εξαιτίας της «συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης» !
Και για να δικαιολογήσουν την άποψη που προφανώς συμφέρει συγκεκριμένους κύκλους, αναμάσησαν το παλιό παραμύθι ότι τάχατε αυτοί που τραμπούκισαν δεν ήταν «γνωστοί – άγνωστοι» αλλά πολίτες σαν και εμάς!
Πέρα από το αστήρικτο αυτής της λογικής (μπορεί πολίτες σαν και εμάς να είναι οι χιλιάδες διαδηλωτές αλλά ..................

Η ιερή κότα

Οι ευαγγελιστές μιλούν απο τηλεοράσεως και όχι μόνον, για την ιερή αγελάδα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αυτή η αγελάδα που θα ταΐζεται μεν (με χαμηλή φορολογία, με φτηνό εργατικό δυναμικό, με επιχορηγήσεις μέσα από τον αναπτυξιακό και το ΕΣΠΑ), αλλά βρε παιδί μου, αυτή θα γεννά, θα παράγει θέσεις εργασίας, απασχόληση, πλούτο, και ότι άλλο βάλει ο νους του ...ανθρώπου. Το λένε και ...ανάπτυξη, οι πολιτικοί κλισαδόροι.
Στην Ελλάδα λοιπόν, το 98% των επιχειρήσεων απασχολούν λιγότερο από 10 εργαζόμενους και μόλις το 2,5% των ελληνικών επιχειρήσεων έχει τα ¾ του πελατολογίου του εκτός συνόρων. Τα στοιχεία είναι από την μόλις εκδοθείσα μελέτη του .....................

Fidelity, Μηταράκης και Σαμαράς

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Fidelity ήταν ο μεγαλύτερος ξένος θεσμικός επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών για κάποια διαστήματα τα προηγούμενα χρόνια. 
Αρκετοί θυμούνται ακόμη την παρέμβαση της Fidelity πριν από λίγα χρόνια για να μην τοποθετήσει το Δημόσιο τον δικό του εκλεκτό ως εκπρόσωπο των μετόχων μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. 
Αν και στη Σοφοκλέους επενδύουν διάφορα funds της Fidelity, είναι γνωστό στους παροικούντες την Αθήνα ότι ο άνθρωπος που έχει επωμισθεί τις ....................

ΔΝΤ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της τρίτης δόσης
Στην πιο κρίσιμη καμπή μπαίνει το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, σύμφωνα με την τριμηνιαία αξιολόγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ενέκρινε την εκταμίευση της τρίτης δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα.
Οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ, εκτιμούν ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε καλά και η χώρα βρίσκεται γενικά σε καλό δρόμο, συμφωνούν ότι είναι άνευ προηγουμένου ο περιορισμός του ελλείμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, φοβούνται όμως ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα μπορεί να κολλήσουν.

Η απάντηση στο χθεσινό ερώτημα που αφορούσε τον Μηταράκη

Σήμερα οφείλουμε να σας απαντήσουμε στο ερώτημα που θέσαμε χθες. Την σχέση του Μηταράκη, συμβούλου επί των οικονομικών(αναπληρωτής τομεάρχης) και κουμπάρου του Σαμαρά με την ….. Marfin.

Ο Νότης Μηταράκης είναι στέλεχος ως γνωστόν του μεγάλου αμερικανικού fund, Fidelity (Η FIDELITY INVESTMENTS INTERNATIONAL είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης θεσμικών χαρτοφυλακίων στον κόσμο).
Συχνά μάλιστα εμφανίζονταν στον τύπο ως «Ο Νότης Μηταράκης της Fidelity»! Έτσι συμμετέχει και στην «Συμβουλευτική Επιτροπή των Μετόχων» της Marfin I.G. Η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται από 12 μέλη, καθένα από τα οποία εκπροσωπεί έναν από τους δώδεκα μεγαλύτερους μετόχους (με εξαίρεση την εταιρεία Dubai Financial LLC, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Ο Νότης εκπροσωπεί στην Επιτροπή, όπως καταλαβαίνετε, την FIDELITY INVESTMENTS.
Η συμμετοχή της Fidelity, στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG (Marfin Investment Group) έχει σχολιαστεί κατά καιρούς, ποικιλοτρόπως.
Με δεδομένο ότι η MIG είναι εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών (Private Equity), η συμμετοχή της Fidelity έχει κι ένα άλλο νόημα που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Πώς ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Προστίθενται σταδιακά και δεκάδες νέα!
ΕΝΤΟΣ των εορτών προγραμματίζεται η ανακοίνωση της απελευθέρωσης δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων με το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών. 
Πρώτα στη λίστα είναι όσα ζητεί το Μνημόνιο, δηλαδή κατάργηση φραγμών σε νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές, ιδιοκτήτες λιμουζινών και περιστασιακές μεταφορές. 
Επιπροσθέτως, θα δίνεται εντολή στα ..................

To Wikileaks και η Operation payback

Του Σπύρου Κυριάκη*
Η ελευθερία του λόγου καθώς και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, είναι έννοιες θεσμικά  κατοχυρωμένες στο σύνολο του δυτικού κόσμου ύστερα από επίπονες προσπάθειες.Πολλές φορές η αναγνώριση των ελευθεριών αυτών από τους κατέχοντες την εξουσία , κατακτήθηκε μέσα από  αγώνες που απαιτησαν  θυσίες και οδήγησαν σε λαϊκές εξεγέρσεις.
Το κυριότερο μέσο διάδοσης ιδεών,ειδήσεων και πληροφοριών του  20ου  αλλά και του 21ου αιώνα είναι το διαδίκτυο.Εάν και το ίντερνετ ξεκίνησε αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την στρατιωτική χρήση για την .......................

Ολόκληρο το WikiLeaks on line στην «Ε»

Η «Ελευθεροτυπία» από προχθές φιλοξενεί στο σάιτ της ένα άλλο σάιτ. Το WikiLeaks. Συμμετέχει έτσι σε μια παγκόσμια κίνηση για να μείνει ζωντανή μια μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη: τα τηλεγραφήματα των διπλωματών των ΗΠΑ, το λεγόμενο Cablegate.
Διαθέτοντας το πρώτο ελληνικό mirror (αυτόματη ταυτόχρονη αναπαραγωγή) σε ολόκληρο το περιεχόμενο του WikLeaks, όπως αυτό εμφανίζεται, πράγμα που κάνουν και ...................