Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Μεϊμαράκης μαινόμενος

Πολλοί απορούν για την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την Παρασκευή. Γιατί την κάνουν τόσο έκτακτα και παραβαίνοντας το καταστατικό; Επίσης γιατί ξέχασαν να συγκαλέσουν και την Κεντρική Επιτροπή, ως όφειλαν;
Ο πιο οργισμένος πάντως απ’ όλους εμφανίζεται να είναι ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης. Τους δίνει σε όλους τους τόνους. Άσχετους τους ανεβάζει, άσχετους τους κατεβάζει! Αγνοούν τα αυτονόητα και ποδηγετούν τους κανονισμούς. «Αυτοί οι τύποι είναι εγκληματίες»!

Εν αναμονή στη Β. Ιρλανδία για την Αγγλική εκδοχή του «Bloody Sunday», το 1972

LONDONDERRY, NORTHERN IRELAND - JUNE 14: A woman walks past a mural in the Bogside area of Londonderry close to where the Bloody Sunday killings took place in 1972 on June 14, 2010 in Londonderry, Northern Ireland. Tomorrow Lord Saville is due to publish his report into the killing of 13 people by the British Army Parachute Regiment on January 30, 1972. The cost of the Saville Inquiry, which commenced in 1998, is estimated to have cost 191m GBP. (Photo by Oli Scarff/Getty Images)

LONDONDERRY, ΒΟΡΕΙA ΙΡΛΑΝΔΙΑ – Αύριο αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα, από τον Lord Saville, η έκθεση που αφορούσε το θάνατο των 13 Βορειοϊρλανδών από Βρετανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στις 30 Ιανουαρίου 1972.
Στην φωτογραφία, μια γυναίκα περπατά στο Bogside του Londonderry, όπου σκοτώθηκαν το 1972, διαδηλωτές που ζητούσαν την απελευθέρωση της Βόρειας Ιρλανδίας. Η μέρα έμεινε γνωστή ως «Bloody Sunday»

Photo by Oli Scarff/Getty Images - Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Ο Κώστας Κιλτίδης δεν χρειάζεται «υποβολέα»… Έφυγε μόνος του από «τη ΝΝΔ του Σαμαρά», και καλά έκανε! (video)

Η σημερινή ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή Κιλκίς κ. Κώστα Κιλτίδη έδωσε την αφορμή στα κέντρα παραπληροφόρησης της ΝΝΔ να οργιάσουν, διαδίδοντας φήμες για δήθεν «σχέδιο της Ντόρας να διασπάσει τη ΝΔ»… Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η κ. Μπακογιάννη προσπάθησε να αποτρέψει τον κ. Κιλτίδη, όταν πληροφορήθηκε τις προθέσεις του. Δεν επιθυμεί να χρεωθεί τη διάλυση της ΝΔ, που άλλωστε αποτελεί αποκλειστικό… «προνόμιο» και «κατόρθωμα» του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά και των ψυχωτικών που τον περιβάλλουν!
Ο Κώστας Κιλτίδης αποφάσισε μόνος του και σύμφωνα με τη συνείδησή του να αποχωρήσει από «τη ΝΔ του Σαμαρά», όταν διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζεται εχθρικά από τη νέα ηγεσία και τα τσιράκια της. Όταν κατάλαβε, ότι πασχίζουν απεγνωσμένα να τον εμπλέξουν, χωρίς καμία απολύτως νομική βάση, στις «αμαρτίες» του νεοκαραμανλισμού…

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο…

Ιταλία - Παραγουάη: 1-1

Italy players pose for a team photo before their 2010 World Cup Group F soccer match against Paraguay at Green Point stadium in Cape Town June 14, 2010. REUTERS/Oleg Popov (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)A fan waits for the start of the 2010 World Cup Group F soccer match between Paraguay and Italy at Green Point stadium in Cape Town June 14, 2010. REUTERS/Stefano Rellandini (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)Paraguay players players pose for a team photo before their 2010 World Cup Group F soccer match against Italy at Green Point stadium in Cape Town June 14, 2010.  REUTERS/Stefano Rellandini / / Carlos Barria / / (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

REUTERS/Stefano Rellandini (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)- Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Χαστούκι στον Αρχηγαντώνη από τους Ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες! Απομονώνεται η «Νέα ΝΔ» από όλα τα συγγενή διεθνή fora…

Η πρόσκληση στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη να είναι η επίσημη ομιλήτρια στην εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα στο Βερολίνο η Ακαδημία «Κόνραντ Αντενάουερ» με θέμα: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, η κρίση ως ευκαιρία», αποτελεί την πιο ηχηρή μέχρι σήμερα αποδοκιμασία της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς προς τον Αντώνη Σαμαρά και τη «Νέα ΝΔ» του. Και αυτό, γιατί η Ακαδημία ανήκει στο πολιτικό φάσμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, δηλαδή του χώρου που είναι ιδεολογικά συγγενής στη ΝΔ… Το λογικό θα ήταν να είχε προσκληθεί ο «επίσημος» εκπρόσωπος της Ελληνικής Κεντροδεξιάς, δηλαδή ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ.
Και όμως, οι Ευρωπαίοι του Λαϊκού Κόμματος δεν δεσμεύονται από τέτοιας λογής πολιτικά συμπλέγματα. Γι’ αυτούς, σημασία έχουν οι...

Οι Νεοδημοκράτες συγχαίρουν τον Κώστα Κιλτίδη για τη γενναία απόφασή του! Φυσικό, αφού θα τον μιμηθούν...

Πληθαίνουν ώρα με την ώρα τα συγχαρητήρια μηνύματα στον Ανεξάρτητο Βουλευτή Κιλκίς, Κώστα Κιλτίδη, για τη γενναία και ανθρώπινη απόφασή του να εγκαταλείψει τη μούχλα και το σκοτάδι της ΝΝΔ του Αρχηγαντώνη και των λοιπών νεοδεξιών φαντασμάτων. Πέραν των εκατοντάδων τηλεφωνικών μηνυμάτων, των τηλεγραφημάτων, των emails με προορισμό το πολιτικό γραφείο του βουλευτή, υπάρχει και ο αμεσότερος τρόπος επικοινωνίας στο Facebooκ, στην προσωπική του σελίδα (βλ. εδώ). Από εκεί σταχυολογούμε κάποια από τα μηνύματα των αγνών Νεοδημοκρατών που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ώρες…

Διαβάστε τα παρακάτω…

Ακόμα και τα στελέχη της Ν.Ο. Σερρών "γύρισαν την πλάτη" στη ΝΝΔ του Ζιγδαντώνη

Ψήφισαν μόνο 456 από σύνολο 750!!!
Από τα 750 (περίπου) μέλη της ΝΟ.Σ. προσήλθαν και ψήφισαν χθες στις εκλογές για τη ΝΟΔΕ μόνο 456!!!
Η κοινωνία γυρίσε την πλάτη στους φοβικούς αυτοσχεδιασμούς της "νέας" Ρηγίλλης!
/ / liberalserres / /

Και ο Καραμανλής "φτύνει" οριστικά τον Αρχηγαντώνη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «περιοδικού», ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είναι αποφασισμένος να… ψήσει τον Αντώνη Σαμαρά σιγά-σιγά… Σφόδρα χολωμένος με τον αρχηγό της ΝΝΔ και τις απαξιωτικές του αναφορές στην περίοδο της δικής του ηγεσίας στη ΝΔ, εμφανίζεται αποφασισμένος να απέχει σε πρώτη φάση από την επικείμενη συνεδρίαση της Κ.Ο. την ερχόμενη Παρασκευή. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν, ότι «θα φτύσει πλήρως το Σαμαρά και δεν θα μιλήσει ούτε στην Κ.Ο., αλλά ούτε και στο Συνέδριο» (αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης…)! Θα αφήσει μόνο του τον Αρχηγαντώνη να εκτεθεί και να πιει το πικρό ποτήρι της διάλυσης της ΝΔ… Μιας διάλυσης, βέβαια, για την οποία φέρει την κύρια ευθύνη ο ίδιος, αφού με τις δικές του πλάτες εξελέγη πρόεδρος ο Ζιγδαντώνης…

Παραιτήθηκε και ο Αθανάσιος Κούβελος από τη Νέα ΝΔ

Αίτημα διαγραφής μου, από τα μητρώα του κόμματος

Αποδέχομαι ότι, προαπαιτούμενο για την ύπαρξη των κοινωνιών, είναι η «διαφορετικότητα», η οποία απαιτεί ρητά την συνύπαρξη ευφυών και μη ευφυών ανθρώπων.

Διαπιστώνω λοιπόν ότι υπάρχει σωρεία κοινωνιολογικών φαινόμενων, που απορρέουν από την παραδοχή αυτή, όπως

1. Δεν είναι ασύνηθες το φαινόμενο ότι, άνθρωποι μειωμένων ικανοτήτων, μερικές φορές, να καταλαμβάνουν πρόσκαιρα σπουδαίες θέσεις στην κοινωνία. Επακόλουθο είναι, η υποκουλτούρα, η έλλειψη πνεύματος, η έλλειψη βαθειάς γνώσης των προβλημάτων, η αδυναμία ανάλυσης των δεδομένων και του σχεδιασμού, να ωθεί για λόγους αυτοσυντήρησης, στη μορφή «οργάνωσης ομοίων». Πρόκειται για ......

Επιτέλους και κάτι καλό από το ΥΠΠΟ, για την Αθήνα μας:"You in Athens"

You in Athens -- copyright: Greek National Tourism Organisation
production: ERT
music: Lollipop by Monsieur Minimal, published by Timespace Music Publishing Ltd, (p) + © 2008 The Sound Of Everything

Θερμά λόγια και καθολική αναγνώριση για τη Ντόρα Μπακογιάννη από την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά

Ο Πρόεδρος της γερμανικής Ακαδημίας «Κόνραντ Αντενάουερ» (επίσης πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), κ. Χανς-Γκερτ Πέττερινγκ συνεχάρη την Ανεξάρτητη Βουλευτή κ. Ντόρα Μπακογιάννη για την καθαρή και ευρωπαϊκή της στάση, που στηρίζει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μάλιστα, εξέδωσε δελτίο τύπου εκ μέρους της Ακαδημίας, όπου μιλάει με θερμά λόγια για την Ελληνίδα πρώην Υπουργό Εξωτερικών. 
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Ιδρύματος «Αντενάουερ», ο κ. Πέττερινγκ μίλησε για «θαρραλέα απόφαση της κ. Μπακογιάννη, που έχει κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση όλων».

Στο συγκρότημα ΜΠΟΜΠΟΛΑ δουλεύει ο πρώην Γ.Γ. του ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Τρυφωνίδης;

Στο συγκρότημα ΜΠΟΜΠΟΛΑ δουλεύει πλέον ως σύμβουλος ,ο τέως Γ.Γ του ΥΠΕΧΩΔΕ και πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ.
Δεν έχει ξεχάσει τα ΕΡΓΑ που έχει δώσει στις Εταιρείες του ΜΠΟΜΠΟΛΑ και τώρα ήρθε η ώρα της ανταμοιβής
Tο κακό είναι ότι στην επιχείρηση έχει ξεκινήσει σχέδιο "εξόδου" εκατοντάδων εργαζομένων, διά της "εθελουσίας" αποχωρήσεως. Οι "καλοί" πάντως δεν πρόκειται να απειληθούν.

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Βερολίνο για την κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη   μίλησε σήμερα σε εκδήλωση που οργάνωσε  το   Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, στο Βερολίνο  με θέμα: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, η κρίση ως ευκαιρία».
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «αυτή η κρίση είναι μια ευκαιρία: μια ευκαιρία για μια πιο αποτελεσματική, πιο ενωμένη και πιο δυναμική Ευρώπη. Είναι και μια ευκαιρία για την Ελλάδα: μια μοναδική ευκαιρία να απελευθερώσουμε τον δυναμισμό του λαού μας και να εκμεταλλευτούμε τα πολλά γεωστρατηγικά, πολιτιστικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Αυτή είναι επίσης και μια ευκαιρία για μια καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση του παγκόσμιου συστήματος.»
Αναφερόμενη στην κρίση της ελληνικής οικονομίας είπε ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας, κυρίες και κύριοι, ουδέποτε πρέπει να θεωρηθεί εναλλακτική λύση. Τα αποτελέσματά της θα ήταν ευρύτατα, κατά μεγάλο μέρος απρόβλεπτα και πιθανόν ακόμα και καταστροφικά – κι όχι μόνο για την Ευρώπη». Ενώ μιλώντας για τις διεθνείς διαστάσεις της κρίσης σημείωσε: «είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια κρίση ρευστότητας: χαμηλά κρατικά έσοδα, μεγάλα ελλείμματα, συσσωρευμένα δημόσια χρέη. Αυτή είναι η καινούρια αρνητική παγκόσμια οικονομική δυναμική.»
Αναφέρθηκε στις δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας αλλά και σ΄ αυτές της ευρωζώνης καθώς και πως επηρέασε στην εξέλιξη της κρίσης τόσο η διασύνδεση της παγκόσμιας οικονομίας όσο και οι  επιπτώσεις που είχαν οι καθυστερημένες αντιδράσεις τόσο των ελληνικών κυβερνήσεων, όσο και της Ε.Ε. και της Γερμανίας.  Παρουσίασε τη θέση της ελληνικής οικονομίας όπως προκύπτει από διάφορα στοιχεία,  αναφέρθηκε στις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις και τη διασύνδεση της ελληνικής οικονομίας με αυτή της Γερμανίας και έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες για την Ελλάδα στην γερμανική κοινή γνώμη. 
Σημείωσε ότι υπό τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ένα ειδικό καθήκον. Για την Ελλάδα είπε ότι «Το υπέρτατο καθήκον της Ελλάδας είναι ταυτόχρονα ηθικό και πρακτικό. Η χώρα μου χρειάζεται να κοιτάξει τις ευθύνες της έναντι τόσο των εταίρων της όσο και, ιδίως, του λαού της. Να αναμορφώσει το σύνολο του οικονομικού και πολιτικού της συστήματος: λιγότεροι και πιο αποτελεσματικοί δήμοι και Περιφέρειες, πιο περιορισμένη, «καθαρότερη» και πολύ πιο αποτελεσματική κεντρική διακυβέρνηση. Έχουμε απόλυτη ανάγκη να ξυπνήσουμε εκ νέου - και εντός της Ελλάδος - την επιχειρηματική δύναμη του λαού μας. Να περιορίσουμε το χρέος, όχι μόνο με μέτρα λιτότητας, αλλά επίσης με μία ενδυνάμωση της ανάπτυξης, που θα αρχίσει σταδιακά να δημιουργεί πλεονάσματα. Μόνον έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το υψηλό δημόσιο χρέος μεσοπρόθεσμα: προσελκύοντας συνεχώς όλο και μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες επενδύσεις και αναζωογονώντας γενικότερα την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα.»
Αναφερόμενη στα θέματα της Ευρώπης τόνισε ότι «Η Ευρώπη έχει υποστεί κριτική ότι στερείται και τα δύο: ότι στερείται ηγεσίας και ότι στερείται ενός οράματος για το μέλλον. Τώρα χρειάζεται και τα δύο: και να επιδείξει δύναμη και να ξαναδώσει ελπίδα στους πολίτες της. Διαθέτουμε ήδη δύο μηχανισμούς υποστήριξης. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι, κατ’ αρχάς, μια πλήρη αναμόρφωση της οικονομικής μας διακυβέρνησης». Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη  μελλοντική ενοποίηση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ.Ντόρας Μπακογιάννη  (Παρατίθεται το γερμανικό κείμενο της ομιλίας σε ελληνική μετάφραση)

Βουβουζέλες, το μελίσσι που κεντρίζει τον "πολιτισμό"...


Η βουβουζέλα είναι πλέον ο χαρακτηριστικός ήχος που κυριαρχεί μέσα στα σπίτια μας όταν η τηλεόραση μεταδίδει αγώνα του Μουντιάλ...
Ένα εκκωφαντικό βουητό χιλιάδων μελισσών που λες κι΄ έρχεται από σαβάνες και ζούγκλες της αφρικανικής γης σαν αποδοκιμασία προς ένα "πολιτισμένο" κόσμου που ψυχαγωγείται -σ΄αυτή τη περίπτωση με το ποδόσφαιρο- ενώ χιλιάδες χιλιάδων παιδιά υποφέρουν από δίψα, πείνα και αρρώστιες στη μαύρη ήπειρο...
Οι βουβουζέλες είναι το μελίσσι που κεντρίζει τον...

Δήλωση του Ανεξάρτητου βουλευτή Κιλκίς Κ. Κιλτίδη

Τη στιγμή που η Πατρίδα μας βρίσκεται στην δυσκολότερη οικονομική κατάσταση μεταπολιτευτικά και ο λαός δοκιμάζεται αναζητώντας ελπίδα και προοπτική, ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν στην Ν.Δ. επιδίδονται σε εσωτερικές αναδιατάξεις και εκκαθαρίσεις. Το πολιτικό σύστημα αποσυντίθεται και ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων. Ζούμε τον ατομισμό της μάζας και η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση πλέον έχει παγιδευτεί στο πλαίσιο του εκφυλισμού, αντί του αναγεννητικού ρόλου κάθε αντιπολιτεύσεως.
Εκχώρησα την συνείδησή μου δύο (2) φορές τους τελευταίους έξη (6) μήνες, στις επιλογές της ηγεσίας της Ν.Δ. επιδεικνύοντας ανοχή και ........

Το τελευταίο πιο σύντομο ανέκδοτο είναι...


..."εκτάκτως συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ"!!! Πότε; Την Παρασκευή...
Ελπίζουμε μέχρι τότε να υπάρχει... "ομάδα" για να συνεδριάσει!...!

Η Ντόρα στο Βερολίνο

Σήμερα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Χανς Γκέρτ Πέττερινγκ, (Πρόεδρο του Ιδρύματος Αντενάουερ, πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρόεδρο του Λαϊκού κόμματος). Στη συνέχεια είχε συνάντηση με γερμανούς δημοσιογράφους της Deutsche Welle και της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung και αυτή τη στιγμή έχει συνάντηση με τον Δρ. Νόρμπερτ Λάμμερτ, Πρόεδρο του Bundestag (γερμανική Κάτω Βουλή).

Ρήξη μέσω διαρροών

Ο παγιδευμένος στο αυτοκαταστροφικό στρατηγικό του λάθος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως γράφαμε και πριν από μέρες ψάχνει εναγωνίως να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Αφού δεν έχει αποφασίσει να βγει φανερά να συγκρουστεί με τις επιλογές της νέας ηγεσίας της Ν.Δ., έχει επιδοθεί σε ένα παιχνίδι διαρροών, που εμφανίζονται σε παραπολιτικές στήλες και διαδίκτυο, επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και να διαχωρίσει τη θέση του, ώστε την "επόμενη μέρα", που βλέπει πως θα έρθει σύντομα, να μπορεί να πείσει πως διαφωνούσε.
Από την άλλη μεριά, στο Σαμαρικό στρατόπεδο, τον θεωρούν τελειωμένο. Όπως διαβάζουμε στο press-gr.blogspot.com, λένε χαρακτηριστικά για τον Αβραμόπουλο: "Απέτυχε ως υποψήφιος αρχηγός, απέτυχε και ως υποψήφιος υπαρχηγός..."

Ο απίστευτος κυνισμός αυτών που έχουν μάθει στα μικρά…

«Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη ΝΔ. Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε την πορεία, που ο ίδιος είχε χαράξει εδώ και καιρό». Με αυτήν τη… συγκλονιστικά κυνική δήλωση αντέδρασε η «επίσημη» ΝΝΔ στη σημερινή αρνητική για το κόμμα εξέλιξη της απώλειας ενός ακόμη μέλους της, ούτως ή άλλως συρρικνωμένης, Κοινοβουλευτικής της Ομάδας! Δεν υπάρχει προηγούμενο για μεγάλο κόμμα εξουσίας να… επιχαίρει σχεδόν, όταν το εγκαταλείπουν οι Βουλευτές του. Αυτά τα σχιζοφρενικά φαινόμενα μόνο στη ΝΝΔ του Σαμαρά παρατηρούνται, για πρώτη φορά στη νεώτερη ελληνική πολιτική ιστορία. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην ανεξαρτητοποίηση των «ανανεωτικών», παρά τις τεράστιες ιδεολογικές αποκλίσεις τους από την ηγεσία του…
Δυστυχώς, ο Σαμαράς αποδεικνύεται καθημερινά «κατάλληλος» για ό,τι έχει μάθει: να προεδρεύει αποκομμάτων που συγκροτούνται από λωβοτομημένα πειθήνια ανδρείκελα, υποταγμένα στα χαοτικά παίγνια του Λαζαρίδη και των λοιπών «ανοιξιάτικων» μυστικοσυμβούλων. Δεν αντέχει ο άνθρωπος ούτε στην έννοια ούτε στο εύρος της Παράταξης! Θέλει μια μικρή, πολύ μικρή, και απόλυτα ελεγχόμενη ΝΝΔ. Ε, λοιπόν, ας του κάνουμε το χατίρι… Η Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη θα αναζητήσει και θα βρει άλλο φιλόξενο σπίτι!

Όπως πάμε, σε λίγο θα έχουμε… Ανεξάρτητη Κυβέρνηση!

Με ραγδαίους και μη αναστρέψιμους ρυθμούς αποσυντίθεται το ισχύον παρωχημένο και ένοχο κομματικό σύστημα. Αυτά που συμβαίνουν στην παρούσα Βουλή δεν έχουν προηγούμενο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης! Η Βουλή αυτή ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 2009 με 5 συμπαγείς Κοινοβουλευτικές Ομάδες και κανένα Ανεξάρτητο Βουλευτή. Σήμερα, 8 μόλις μήνες μετά τις Εκλογές, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες… τρεκλίζουν επικίνδυνα, ενώ πριν από λίγες ώρες η «Κ.Ο. των Ανεξάρτητων» απέκτησε αισίως το 9ο μέλος της!!!
Όπως πάμε, σε λίγο οι Ανεξάρτητοι θα αποκτήσουν… αυτοδυναμία!...!

Η Ντόρα Μπακογιάννη κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ


Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου το βράδυ θα είναι η κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που οργανώνει το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, η κρίση ως ευκαιρία». Αύριο η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα πάει στο Ντόρτμουντ όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει δεξαμενή σκέψης (think tank) σε συνεργασία με την κοινότητα των Ξένων με το ίδιο θέμα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Γερμανία η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Δρ. Βεστερβέλλε, τον Χανς Γκέρτ Πέττερινγκ Πρόεδρο του Ιδρύματος Αντενάουερ, πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρόεδρο του Λαϊκού κόμματος και τον πρόεδρο της Βουλής Δρ. Λάμμερτ. Επίσης θα δώσει συνεντεύξεις στο γερμανικό Τύπο.

Πέντε συνέδρια μετά…*

Το 1995 χωρίς καλά καλά να έχω κλείσει τα 21 βρέθηκα στο Λουτράκι, εκλεγμένος σύνεδρος από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής μου για να παρακολουθήσω το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Παράξενη εμπειρία για ένα νέο παιδί που δεν είχε ακόμα προλάβει να εντρυφήσει στα της ΟΝΝΕΔ και είχε εμπειρίες μόνο από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το συνέδριο στο Λουτράκι ήταν κατά κάποιο τρόπο το συνέδριο της ωριμότητας της ΟΝΝΕΔ. Το τελευταίο που δεν εξέλεξε απευθείας τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ μιας και τότε ο πρόεδρος εκλεγόταν από την Κεντρική Επιτροπή. Ίσως μαζί με αυτό του Ρίου το τελευταίο στο οποίο υπήρξαν «σκληρές» διαδικασίες.
Το κλίμα περίεργο, η Νέα Δημοκρατία ακόμα έγλυφε τις πληγές της από το 1993, ο Μιλτιάδης Έβερτ προσπαθούσε να ελέγξει το μηχανισμό και αρκετά στελέχη (πάντως κανένα κορυφαίο) της ΟΝΝΕΔ είχαν .........

«Ελεύθερος Τύπος»: Είμαστε «ιερόδουλες», όχι… «π@@@@@@ς»!!!

Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται οι νουνεχείς το «θίξιμο» του «Ελεύθερου Τύπου», που αντέδρασε σήμερα με νέα δισέλιδα λιβελλογραφήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στην δίκαιη διαμαρτυρία της τελευταίας για τις καθημερινές υβριστικές επιθέσεις που δέχεται από το νεοδεξιό συγκρότημα.
Οι σημερινοί εκδότες και συντάκτες του «Ε.Τ.», καπηλευόμενοι ένα όνομα και μια δημοσιογραφική παράδοση που δεν τους ανήκει, ξεχνούν, ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε φτάσει στο απόγειο της δόξας της (πρώτη πανελλαδικά σε κυκλοφορία!), όταν αρχηγός της ΝΔ ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκδότης ο Άρης Βουδούρης και διευθυντής ο Δημήτρης Ρίζος (σήμερα εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου»). Τότε η εφημερίδα αυτή εξέφραζε το DNA του κεντροδεξιού πολίτη και είχε επάξια μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Από τη στιγμή που άρχισαν οι περίεργες περιπέτειες με τις αλλαγές αφεντικών, το κλείσιμο και την άρον-άρον επαναλειτουργία πριν από τις εσωκομματικές της ΝΔ τον περασμένο Νοέμβριο, ο «Ε.Τ.» έπαψε να είναι αυτό που ήταν. Όχι μόνο από απόψεως κύρους και κυκλοφορίας (πίσω από όλες τις μεγάλες εφημερίδες), αλλά και από πλευράς «γραμμής» και σκοπιμοτήτων που υπηρετεί.
Από τις 30 Νοεμβρίου 2009 μετεβλήθη σε...

Οι ντορικοί άλλωσαν την Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ιωαννίνων

Σε μεγάλη νίκη των "ντορικών" εξελίχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ιωαννίνων.Τόσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ν.Μαυρομάτης όσο και το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων που εξελέγησαν,είναι άνθρωποι με ιδιάιτερα καλές σχέσεις με την Δ.Αρεοπαγίτου. Άλλωστε στα Γιάννενα, ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν την συμβολή του κουμπάρου της Ν.Μπακογιάννη ,Νίκου Γερασιμίδη αλλά και του παραιτηθέντα απο την Νέα Δημοκρατία Άκη Μπάφα,στην εκλογή του προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Eνας Παλιός Οννεδίτης των Ιωαννίνων θυμάται...

Παίρνω το θάρρος να γράψω αυτό το κείμενο βλέποντας πολλούς καλούς και παλιούς συναγωνιστές να απελευθερώνονται και να εκφράζουν την άποψη τους πλέον δημόσια. Είμαι κι εγώ ένας παλιός ΟΝΝΕΔίτης των Ιωαννίνων. Ένας άνθρωπου που από τα 14 χρόνια μου αγωνίστηκα για αρχές και αξίες, αυτές που μας εμφύσησε ο Ευάγγελος Αβέρωφ και γίνανε οδηγός στη ζωή μας στο μέλλον. Είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που αγωνίστηκα επίσης για τον Κώστα Καραμανλή και απογοητεύθηκα για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε η ελπίδα και πάλι μέσα μου όταν με .......

Παραιτήθηκε ο Κιλτίδης

Πριν από λίγο ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη ΝΔ ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης.
Με επιστολή του, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο, την ανεξαρτητοποίησή του.
Ο Κώστας Κιλτίδης θεωρεί το κόμμα του και κυρίως την ομάδα των προσωπικών συμβούλων του Αρχηγού Αντώνη ως υπεύθυνους για την ανάμιξη του ονόματός του στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Στο «απόσπασμα» οι γυναίκες

Στο... απόσπασμα με ποινή έως και 15 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2011, στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αλλά και των μητέρων ανηλίκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί από την τρόικα ώστε να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, εν μέσω εργατικών κινητοποιήσεων.
Ηδη έχουν κλειδώσει οι σημαντικές αλλαγές (μετά τις συζητήσεις της τρόικας και του υπ. Εργασίας) οι οποίες αφορούν την ανατροπή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και τη μείωση των  .......

H προηγούμενη και η νέα Ελλάδα

Οι συζητήσεις είναι πολλές, τα σενάρια που ορισμένοι αποτολμούν να διατυπώσουν σαφώς λιγότερα. Η ραστώνη του καλοκαιριού που ξεκίνησε, αυτή τη φορά είναι ισχνή. Η ανησυχία των πολιτών πρόδηλη. Κανείς δεν έχει διάθεση για πολλά. Πόσα θα αντέξει η τσέπη μας; Ξηλωμένη, ήδη, των περισσότερων, ξεχυλωμένη επίσης, από τους λογαριασμούς που στριμώχνουν για να μην τους βλέπουν. Οι διακοπές μπροστά μας και πίσω μας. Κυρίως ψυχολογικά, γιατί το στρίμωγμα στον Έλληνα λειτουργεί αντίθετα. Η αυτοσυντήρηση τον οδηγεί στη διαφυγή, πάσης φύσεως. Γι΄αυτό, οι έχοντες και κατέχοντες (σπίτι στο χωριό) είναι εντάξει. Ήδη ετοιμάζονται, γιατί η Αθήνα δεν .......