Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Χαστούκι στον Αρχηγαντώνη από τους Ευρωπαίους Χριστιανοδημοκράτες! Απομονώνεται η «Νέα ΝΔ» από όλα τα συγγενή διεθνή fora…

Η πρόσκληση στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη να είναι η επίσημη ομιλήτρια στην εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα στο Βερολίνο η Ακαδημία «Κόνραντ Αντενάουερ» με θέμα: «Η Ευρώπη και η Ελλάδα, η κρίση ως ευκαιρία», αποτελεί την πιο ηχηρή μέχρι σήμερα αποδοκιμασία της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς προς τον Αντώνη Σαμαρά και τη «Νέα ΝΔ» του. Και αυτό, γιατί η Ακαδημία ανήκει στο πολιτικό φάσμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, δηλαδή του χώρου που είναι ιδεολογικά συγγενής στη ΝΔ… Το λογικό θα ήταν να είχε προσκληθεί ο «επίσημος» εκπρόσωπος της Ελληνικής Κεντροδεξιάς, δηλαδή ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ.
Και όμως, οι Ευρωπαίοι του Λαϊκού Κόμματος δεν δεσμεύονται από τέτοιας λογής πολιτικά συμπλέγματα. Γι’ αυτούς, σημασία έχουν οι... αρχές και οι πράξεις των προσώπων, όχι τα κομματικά οφφίτσια που ευκαιριακά κατέχουν… Στον Αντώνη Σαμαρά διακρίνουν με ανησυχία έναν αντιευρωπαϊστή λαϊκιστή πολιτικάντη, που παίζει περισσότερο το «παιχνίδι» των ΗΠΑ, σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προοπτικών της. 
Γι’ αυτό άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος του Ιδρύματος "Αντενάουερ", κ. Χανς-Γκέρτ Πέτερινγκ συνεχάρη θερμά τη Ντόρα Μπακογιάννη για την υπεύθυνη απόφασή της να ψηφίσει το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής Οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια θαρραλέα απόφαση της κ. Μπακογιάννη, που έχει κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση όλων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια :