Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Κ. Πίκουλα είστε λάθος!

Τις τελευταίες μέρες υπέπεσε στην αντίληψή μας, ένας ενδοοικογενειακός Ολυμπιακός «καβγάς». Μια κριτική στον κ. Πίκουλα (www.gavros.gr) από το www.olympiakos24.gr. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι είμαστε υπέρ οποιασδήποτε κριτικής, ακόμα και της σκληρής. Η δε απάντηση στην κριτική είναι επίσης απαραίτητη και καλοδεχούμενη. Δεν γνωρίζουμε καθόλου τους 

ιδιοκτήτες-διαχειριστές των δύο sites (ούτε τον κ. Πίκουλα, ούτε του olympiakos24) αν και τα διαβάζουμε και τα δύο!
Το olympiakos24 σε ανάρτησή του με τίτλο «Οι Δήθεν «Γαύροι»» επεχείρησε αυστηρή κριτική στους αυτόκλητους υπερασπιστές των συμφερόντων του Ολυμπιακού, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τον κ. Πίκουλα. Θεωρώ ότι η κριτική κινήθηκε στα όρια της ευπρέπειας αν και σκληρή σε ορισμένα σημεία.

Τα κύρια σημεία της εν λόγω ανάρτησης είναι τα εξής:
Καταγγέλλονται άτομα που παίζουν «παιχνιδάκια» με τον ….μαγευτικό κόσμο των μάνατζερ». Ο κ. Πίκουλας χρησιμοποιώντας την τακτική των απαξιωτικών έως υβριστικών χαρακτηρισμών προσπαθεί να κατευθύνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ομάδας και να οικειοποιηθεί τον ρόλο του «Ολυμπιακάρα», του «σωτήρα» και του «προστάτη» του Ολυμπιακού.
Οι αυτόκλητοι φωστήρες της ομάδας επιδιώκουν μια οριοθέτηση των εξελίξεων προκειμένου να τις σπρώξουν προς την κατεύθυνση που βοηθά τους ίδιους και τους φίλους τους. Έτσι επιδίδονται σε κάθε είδους «τσαλίμια» με κάθε λογής παράγοντες, παραγοντίσκους, παρετραχάμενους και μάνατζερ. Καταλήγει το άρθρο στον αφορισμό: «ΚΟΜΜΕΝΗ ΠΙΑ Η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ».

Η απάντηση όμως ξεπέρασε τα όρια. Καταρχήν ο κ. Πίκουλας συνέχισε στην τακτική της απαξίωσης και των ύβρεων δικαιώνοντας σε αυτό το olympiakos24! Είναι γνωστό ότι οι ύβρεις είναι απόδειξη άμυνας, ψευτοτσαμπουκά και σύγχυσης. Όταν βρίζεις έχεις χάσει την ψυχραιμία σου.

Κανένας δεν αμφισβήτησε την διαχρονική αφοσίωση του κ. Πίκουλα προς τον Ολυμπιακό. Άρα η ανάγκη για διαρκή υπενθύμιση της απόλυτης και παιδικής αφοσίωσης στην ομάδα, μάλλον ενισχύει το περιεχόμενο της κριτικής. Όσο για την απόλυτη και «άρρωστη» αφοσίωση στον Πρωταθλητή Ελλάδος είναι σίγουρο ότι δεν είναι ο μόνος, γιατί δίνει την εντύπωση ότι αυτοπροσδιορίζεται ως ο … μοναδικός και τελευταίος Ολυμπιακός επί της Γης! . Σίγουρα «οι άλλοι» δεν είναι ΑΕΚτζήδες και Βάζελοι, ούτε "πληρωμένοι αληταράδες" και "βρωμερά υποκείμενα της δημοσιογραφίας"!

Η εμπλοκή επίσης των παιδιών της Θύρας 7 είναι άλλο ένα μεγάλο λάθος. Σε κανένα σημείο του άρθρου στο Olympiakos24 δεν ετέθη θέμα για εμπλοκή στα καταγγελλόμενα, των παιδιών της Θύρας 7. Οπότε η οποιαδήποτε αναφορά γίνεται εκ του πονηρού. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από τη Θύρα.
Μεγάλο λάθος επίσης θεωρώ την εμπλοκή του ονόματος του Μανόλη Κονταρού, για τον οποίο και το δικό μας ιστολόγιο ενδιαφέρεται και ασχολείται τακτικά. Νομίζουμε ότι η αναφορά γίνεται εσκεμμένα τη στιγμή μάλιστα που ο Μανόλης ούτε γράφει αθλητικά, ούτε ασχολείται αυτή την περίοδο που δοκιμάζεται σκληρά η υγεία του και ο ίδιος είναι απόλυτα προσηλωμένος στην πλήρη αποκατάστασή του.
Ο Μανόλης μόλις προ ολίγων μηνών βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατο και μέχρι σήμερα το μόνο που τον απασχολεί είναι η υγεία του. Ο κ. Πίκουλας οφείλει να αποκαταστήσει την συνειδητή  παραπληροφόρηση .… .Εάν πράγματι έχει παλέψει για τη ζωή του και είναι βιοπαλαιστής, από σεβασμό και μόνο δεν θα έπρεπε να αναφερθεί εσκεμμένα στον Μανόλη Κονταρό. Φαίνεται ότι κάπου αποσκοπεί διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις. Η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος.  
Προφανώς και μπορούμε να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Με την αντίληψη όμως που έχει ο 
κ. Πίκουλας, για την κουβέντα αυτή, χάνει το όποιο δίκιο του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :