Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ανδρέα μου, συγνώμη που θα στο πω, «σου την έφερε» ο Γιώργος… o B'

 chris vasiliadis

Χωρίς αμφιβολία, η μάχη για την πρωτιά της Β’ Αθηνών, είναι η «μητέρα όλων των μαχών».

Για την πρωτιά «κονταροχτυπήθηκαν» ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοϊδης. Και έγινε το μη αναμενόμενο: ένας κατεξοχήν «Βενιζελικός» πήρε την πρωτιά.

«Κρόσσια» τα νεύρα του Γεωργίου του Β’. Και αμέσως μετά σκέφθηκε: «τώρα θα σου δείξω εσένα».

Υπουργό δεν ήταν δυνατό να μην το κάνει. Θα φαινόταν εμπαθής και μικρόψυχος στα μάτια του κόσμου.

Τον κάνει Υπουργό Εργασίας και έτσι έχει με έναν «σμπάρο δυο τρυγόνια». ΚΑΙ τον «καίει» ως πρωτοκλασάτο βουλευτή (είδατε τι έπαθε η Πετραλιά και η Καλαντζάκου), ΚΑΙ δεν φαίνεται κακός…

Ο Ανδρέας, παρότι πανέξυπνος και έμπειρος πολιτικός, έπεσε στην παγίδα του Γιώργου.

Τώρα ψάχνει εναγωνίως πόρτα εξόδου (έστω φεγγίτη) αλλά ...

Ο σωτήρας της παράταξης!

 


...Ο υποστράτηγος τη νίκης!

http://apodeltiosi.blogspot.com/

H sexy Αντριάνα Σκλεναρίκοβα



Κάποιες γυναίκες είναι φτιαγμένες για να μας αναστατώνουν για... πάντα!

Δείτε την Αντριάνα Σκλεναρίκοβα να τα δίνει ......όλα στην ιταλική τηλεόραση! Και είμαστε σίγουροι ότι δε χρειάζεστε περισσότερα για να... περάσετε καλά!!!

Είναι πραγματικά άλλη κλάση!!!

Δείτε το βίντεο παρακάτω


cobra-argos.blogspot

Εχουμε κράτος – τέρας!..


ΣΑΣ έγραφα προ ημερών ότι η αγωνιώσα κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, φορολογεί «ό,τι κινείται και ό,τι… δεν κινείται»! Δηλαδή τα αυτοκίνητα και το σπίτι του κοσμάκη…

…Προσπαθώντας να «βγάλει ξίγκι από τη μύγα»! (Οπου «μύγα» είναι ο φορολογούμενος πολίτης και «ξίγκι» το… πορτοφόλι του ή η τσέπη του!).
Την κρίση, όμως, αντί να την πληρώνει ο άτυχος φορολογούμενος, είναι ευκολότερο να την πληρώσει το παρασιτικό και σπάταλο κράτος…
Και μ’ αυτό θα ασχοληθούμε και πάλι σήμερα…

***
ΤΑ στοιχεία είναι επίσημα και δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση…
Ξέρετε ότι .....

Ο Αβραμόπουλος έχει στραβώσει


ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ

Ο ρόλος "Πρόεδρος - Μαριονέτα" στο Τακτικό συνέδριο της ΝΔ δεν τον καλύπτει, αφού περίμενε ότι θα είναι πραγματικά "No2" στο κόμμα του Σαμαρά.

Καταλαβαίνει ότι δεν τον παίρνουν πολύ στα σοβαρά οι άνθρωποι του Προέδρου και νιώθει ξένος μέσα στη Ρηγίλλης.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι μια καθοριστική συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Ο Αβραμόπουλος θα επιδιώξει προσωπική πολιτική εξασφάλιση, θα ζητήσει πάρα πολλά, όπως και για χρίσμα σε φίλους του για τις δημοτικές εκλογές, στο τέλος όμως ξέρει ότι στην καλύτερη περίπτωση να κερδίσει μόνο για τον εαυτό του κάτι...

Στα βασικά πλάνα του είναι να κατέβει για Δήμαρχος αν η Αθήνα γίνει Μητροπολιτικός Δήμος (οι δημοτικές εκλογές μπορεί να παραταθούν για να εφαρμοστεί αυτό).

dexihalf.blogspot

Ερώτηση Κωστή Χατζηδάκη για τις ταμειακές στα πρατήρια βενζίνης

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά πετρελαιοειδών, μετά από πρόταση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πιο συγκεκριμένα για τις ταμειακές μηχανές στα πρατήρια βενζίνης.

Ο κ. Χατζηδάκης ζητάει να μάθει από την κυβέρνηση αν έχει προχωρήσει στην προετοιμασία για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι οποίες θα συνδέονται με ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η εφαρμογή αυτού του μέτρου όχι μόνο θα επιτύχει ...
τον έλεγχο σε όλα τα στάδια εμπορίας στην αγορά των πετρελαιοειδών, αλλά θα περιορίσει σημαντικά το παράνομο εμπόριο (λαθρεμπόριο, νοθεία) και τη φοροδιαφυγή σε αυτόν τον κλάδο.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά επίσης να πληροφορηθεί αν θα δοθεί οικονομική ενίσχυση προς τους πρατηριούχους, έτσι ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν τους μηχανισμούς.

atithasos.blogspot

Oι ιστοσελίδες διαγράφονται...η ιστορία όμως όχι!


Από το blog udemand

Σε χθεσινή μας ανάρτηση σας παρουσιάσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας την αναφορά που γινότανε για τον Α.Σαμαρά...Στο επίσημο λοιπόν site του κόμματος (www.nd.gr) ο νυν πρόεδρος παρουσιαζόταν ως ο άνθρωπος που έριξε την κυβέρνηση κάτι που δεν τον κολακεύει!!!! Δείτε την χθεσινή ανάρτηση εδώ! Φαίνεται όμως πως στην Ρηγίλλης διαβάζουν UDemand και κατάλαβαν το λάθος τους!

Στην κεντρική σελίδα αριστερά εκεί που λέει Νέα Δημοκρατία αφαίρεσαν την κατηγορία "ιστορικό" της Ν.Δ έτσι ώστε να μην εμφανίζεται η πορεία του Α.Σαμαράς στην Ν.Δ...

Δυστυχώς για τον ίδιο οι ιστοσελίδες μπορεί να παραγράφονται...η ιστορία όμως όχι!

O τόπος στο έλεος των μεγαλεργολάβων

Τα Μέσα Ενημέρωσης αυτού του τόπου μοιράζονται σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη της σημερινής κατάντιας. Οι ιδιοκτήτες τους, ανέκαθεν έβλεπαν σε αυτήν τους τη δραστηριότητα, τη δυνατότητα να αναπτύξουν άλλες επιχειρηματικές δράσεις με σημαντικές προσόδους. Λέγω απλώς το κοινότοπο: ο Τύπος υπήρξε για αυτούς πάρεργο, με το οποίο εκβίαζαν διαχρονικά κυβερνήσεις προκειμένου να πλουτίσουν από την ανάθεση μεγάλων έργων σε κατασκευαστικές ή άλλες εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους. Το αποτέλεσμα; Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να ασκήσουν με νηφαλιότητα και φερεγγυότητα την επιχειρηματική τους δράση, να φτιάξουν δηλαδή ένα τόσο καλό προϊόν που θα τους αποδίδει κέρδη από μόνο του, αλλά αντίθετα ξεπουλήθηκαν στον έναν ή τον άλλο πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος και τους πλήρωνε αδρά (με κρατικές δουλειές ή κρατική διαφήμιση) για τις υπηρεσίες τους.

Η υποκρισία τόσο περισσεύει στα ελληνικά μίντια, όσο απουσιάζει και η ενημέρωση. Ο καθένας έχει τους δικούς του εκλεκτούς , ανάλογα με τις κρυφές μισθοδοσίες στις οποίες περιλαμβάνεται, τους οποίους προασπίζει με κάθε μέσο, έστω κι αν λέγονται οφθαλμοφανείς παραλογισμοί. Κορυφαίο παράδειγμα; Ο απελθών πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου το ηγετικό του χάρισμα εκθειαζόταν μέχρι τελευταίας στιγμής, προτού απογυμνωθεί πλήρως η μικρή καρικατούρα που τόσα χρόνια με επιμέλεια κάποιοι εκδότες και δημοσιογράφοι έκρυβαν.

Η υποκρισία στα ελληνικά μίντια καλύπτει τους εκλεκτούς, ακόμη κι όταν εκείνοι πολιτικά έχουν πλέον τελειώσει. Κορυφαίο παράδειγμα; Η πρόσφατη τραγωδία των Τεμπών, με τον έναν νεκρό. Το θέμα κυριάρχησε στα δημοσιογραφικά πάνελ για μια ημέρα, ενώ ....

Βάφτηκε με αίμα η Ασούρα και στο Πακιστάν


Λουτρό αίματος σήμερα και στο Καράτσι του Πακιστάν. Καμικάζι αιματοκύλισε τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή των σιιτών, την Ασούρα.
Ζωσμένος εκρηκτικά, έπεσε πάνω στην πομπή των σιιτών μουσουλμάνων, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων.
Επακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και εξαγριωμένων σιιτών, που κατήγγειλαν τις αρχές του Πακιστάν ότι δεν προστάτευσαν όπως θα έπρεπε τη γιορτή τους. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που ρίχνει λάδι στη φωτιά των τεταμένων σχέσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών

Εξαφανίστηκε η σωρός του Σέγεντ Αλί Μουσαβί

.... του ανιψιού του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευση Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, που σκοτώθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη.
Βρίσκονταν στο νοσοκομείο Εμπν ε Σινά. Τώρα δεν ξέρει κανένας που βρίσκεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Parlemannews.ir. Νωρίτερα, η ιρανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος υποστηρικτών του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του ανιψιού του μπροστά από το νοσοκομείο Εμπν ε Σινά.

Συνδέουν "Επαναστατικό Αγώνα"


Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβαν την έκρηξη στην Εθνική Ασφαλιστική

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της στο indymedia.

Oι Αρχές πάντως παραμένουν επιφυλακτικές.

Η βόμβα εξερράγη το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο ισόγειο ενός εκ των δύο κτιρίων του συγκροτήματος, όπου στεγάζεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Μικρότερης έκτασης είναι οι ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί καθώς η αστυνομία είχε ...

Ο ανιστόρητος και προκλητικός κ. Γκρούεφσκι ξαναχτύπησε ...

...... με απίστευτα, αλλά κατ’ αυτόν αληθινά επιχειρήματα. Παρακολουθήστε τον αδιανόητο συνειρμό της σκέψης του: «Ζούμε μία εποχή παράξενων και αστείων συζητήσεων, σχετικά με αρχαίους και Σλάβους Μακεδόνες», είπε χθες σε εκδήλωση στα Σκόπια για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν φέτος στην ΠΓΔΜ. Κατά Γκρούεφσκι λοιπόν, στην περιοχή της σημερινής ΠΓΔΜ έζησαν και αναπτύχθηκαν αρκετοί πολιτισμοί και η χώρα δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από κάποιον και να ταυτιστεί με έναν μόνο συγκεκριμένο πολιτισμό!

«Νομίζω ότι μετά από 50-100 χρόνια, οι επόμενες γενιές θα απορούν τι συνέβη στην περίοδο που ζούμε εμείς σήμερα. Είναι αστείο να .....

Τουρκική προβοκάτσια σε τριπλό ταμπλό


Ένταση παρατηρείται στο εσωτερικό της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί εντέχνως να περάσει προς τα έξω ότι δεν υφίστανται προβλήματα μεταξύ του στρατού και της κυβέρνησης. Μία σειρά γεγονότων τις τελευταίες ημέρες, η απόπειρα δολοφονίας πολιτικού, οι συλλήψεις στρατιωτικών και Κούρδων, οι συλλήψεις πρακτόρων, η δίωξη κατά του Ντογάν, η εκ νέου αναφορά στην Εργκένεκον, η διάσταση που έλαβε η συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, καθώς και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου τα Χριστούγεννα, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι στη γειτονική χώρα εξελίσσεται μία μάχη.
Τα νέα γεγονότα που αφορούν στην Ελλάδα είναι δύο. Συνήθως τέτοιου τύπου «αντιπερισπασμό» έχουμε όταν κάτι «τρέχει» στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αρχικά, λοιπόν, υπήρξε η είδηση ότι .....

Πράκτορας του FBI ερευνά την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι στην προσπάθεια ανεύρεσης της σωρού του Τ. Παπαδόπουλου συνέδραμε και λειτουργός του FBI, ο οποίος, είναι τοποθετημένος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, επισκέφθηκε την Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη βδομάδα, ενημερώθηκε για τις διεξαγόμενες έρευνες, μετέβη στην περιοχή του κοιμητηρίου της Δευτεράς, έμεινε στο νησί για δυο μέρες και έφυγε ήδη για την Αθήνα.

Ο Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι βάσει των στοιχείων που περισυνέλεξε, ο λειτουργός αυτός του FBI ετοίμασε σχετική έκθεση την οποία διαβίβασε στο Αρχηγείο του FBI στην Ουάσινγκτον από το οποίο αναμένεται να ληφθεί απάντηση για το τι είδους βοήθεια μπορεί να προσφερθεί στην κυπριακή Αστυνομία στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει για την ανεύρεση της σορού.

Αναφορικά με τη βοήθεια που ζητήθηκε από την Ελλάδα και το Ισραήλ, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι .....

Σκληρό ροκ για εξεταστικές


Ελεύθερος Τύπος
Στο Μαξίμου δεν το παραδέχονται και παραπέμπουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για διαφάνεια παντού. Ωστόσο, η εσπευσμένη κατάθεση των προτάσεων για Εξεταστικές Επιτροπές σε πέντε υποθέσεις με οσμή σκανδάλων (ομόλογα, Βατοπαίδι, Siemens, «Γερμανός», Χρηματιστήριο) και με την έκτη να αναμένεται εντός των ημερών (υποκλοπές) οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως στο επιτελείο του πρωθυπουργού συνδέουν απολύτως το θόρυβο που θα δημιουργηθεί για σκάνδαλα και διαφάνεια με τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική. Με δεδομένο ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι η συζήτηση τουλάχιστον τριών υποθέσεων στη Βουλή (ομόλογα, Βατοπαίδι, «Γερμανός») θα «στριμώξει» τη Νέα Δημοκρατία. Για την υπόθεση Siemens θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις θα πλήξουν και τα δύο κόμματα, σε ό,τι αφορά όμως το κυβερνών κόμμα, όχι τον πρωθυπουργό και τους εσωκομματικούς υποστηρικτές του.
Για το Χρηματιστήριο πιστεύουν ότι η έρευνα που έχει ζητήσει ο ίδιος ο ...

Σε ποια δεκαετία ανήκει το 2010; Στην πρώτη ή τη δεύτερη του 21ου αι.;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν για ευνόητους λόγους ότι με το 2010 ξεκινά η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αν π.χ. σας ρωτήσουν σε ποια δεκαετία ανήκει το 1950, οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω του 5, θα πουν στη δεκαετία του 50 του 20ου αιώνα.
Τους διαφεύγει όμως μια μικρή λεπτομέρεια. Ότι έτος 0 (μηδέν) στο ημερολόγιό μας, δεν υπάρχει! Άρα οι χρονολογίες με μηδέν (10,20,30 …) ανήκουν στην προηγούμενη δεκαετία.
Το ημερολόγιό μας ξεκινά από το έτος 1 μια και μηδέν δεν υπάρχει! Το έτος 1 τοποθετούμε τη γέννηση του Χριστού. Η προηγούμενη, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει ,είναι το έτος 1 προ Χριστού. Το έτος 2 μ.Χ. συμπληρώθηκε το πρώτο έτος της πρώτης δεκαετίας. Και στο τέλος του 10 μ.Χ. συμπληρώθηκε η πρώτη δεκαετία. Έτσι σκεπτόμενοι, κανονικά όταν ολοκληρωθεί το 2010, θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη μας δεκαετία του 21ου αι. και θα ξεκινήσει η δεύτερη.
Ευτυχισμένο λοιπόν 2010 που είναι το τελευταίο έτος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.
Και του χρόνου!

Οι σημαντικότερες πανδημίες γρίπης τα τελευταία 120 χρόνια


  •  
  • 1889:Ρωσική γρίπη

  • 1900:«Παλαιά γρίπη» του Χονγκ Κονγκ (H3N8)
  •  
  • 1918:Ισπανική γρίπη(H2N2)
  •  
  • 1957:Ασιατική γρίπη(H2N2)
  •  
  • 1968:Γρίπη του Χονγκ Κονγκ(H3N2)
  •  
  • 2009:Γρίπη των χοίρων(H1N1)

"Παύση" στις συνομιλίες λόγω «εκλογών» στην κατεχόμενη Κύπρο εισηγείται ο Ταλάτ

O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλι Ταλάτ δήλωσε ότι εάν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν εξευρεθεί λύση, θα ήταν προτιμότερο η διαδικασία των συνομιλιών να αναβληθεί μέχρι τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

Ο Ταλάτ υποστήριξε ότι η ανάπαυλα θεωρείται αναγκαία για να μην γίνει το Κυπριακό αντικείμενο προπαγάνδας κατά την προεκλογική περίοδο.

Αναφερόμενος στη διαπραγματευτική διαδικασία, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι έχουν ήδη συζητηθεί τα θέματα: «Διακυβέρνηση και Κατανομή Εξουσιών», «Οικονομία και Ευρωπαϊκή Ένωση» για τα οποία, όπως είπε, έχουν ετοιμαστεί τριάντα έγγραφα σύγκλισης και απόκλισης.

Ο Ταλάτ ανέφερε επίσης, ότι προσεχώς θα συζητηθούν και τα κεφάλαια «Εγγυήσεις – Ασφάλεια», «Περιουσιακό» και «Εδαφικό».

Προβάδισμα της εθνικιστικής Δεξιάς στην Κατεχόμενη Κύπρο

Ο εθνικιστής πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, θα κέρδιζε στις προεδρικές εκλογές, εάν αυτές γίνονταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 13 και 20 Δεκεμβρίου, με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης. Μετείχαν 500 Τουρκοκύπριοι.

Το 60,8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα νικήσει ο Ερογλου, ενώ το 51,6% δήλωσε ότι θα τον ψηφίσει. Ο νυν πρόεδρος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συγκεντρώνει μόλις το 29% των προτιμήσεων.

Διαδηλώσεις όλη μέρα σήμερα στο Παρίσι για την επέτειο της Γάζας


Διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «Δεν ξεχνάμε τη Γάζα» οργανώθηκαν σήμερα στο Παρίσι από διάφορους φορείς. Την κεντρική πορεία οργάνωσε το MSRPP (Movement of Support for Palestinian People's Resistance) για να τιμήσει τα θύματα των ....

Που το πάει ο Σαμαράς; Δεξιότερα ή στο βάθος «κήπος»;


Στην αγωνία του ο Σαμαράς και οι μυστικοσύμβουλοί του να ανταγωνιστούν το ΛΑΟΣ, για υφαρπαγή ψήφων, στρίβουν διαρκώς και δεξιότερα. Αφενός για να δείξουν τις διαφορές τους με το ΠΑΣΟΚ που τείνει κεντροδεξιότερα, πιέζοντας το Σαμαρά να πάει δεξιότερα. Και αφετέρου για να δημιουργήσουν νέο ιδεολογικό στίγμα, εντελώς διαφορετικό από το πρώην Μαξίμου. Στην αρχή δημιούργησαν τη φήμη ότι μεγαλοστελέχη του ΛΑΟΣ εγκαταλείπουν το κόμμα τους και «επιστρέφουν» στη δεξιά πλέον νέα ΝΔ. Η τακτική αυτή αποδείχτηκε καταστροφική. Ακόμα και εάν υπήρχαν τέτοιες προθέσεις κάηκαν πρόωρα.
Ένα από τα στελέχη του ΛΑΟΣ που συμπαθούν ιδιαίτερα οι μυστικοσύμβουλοι του Σαμαρά και μάλιστα εμπνέονται από την ιδεολογία του είναι ο Μάκης Βορίδης. Πιστεύουν ότι η φυσική του θέση είναι δίπλα στον Αντώνη. Θα έδιναν τα πάντα για να εισχωρήσει στο επιτελείο τους.
Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι ο Σαμαράς δεν έχει ....

Διεθνείς αντιδράσεις για τη βία στο Ιράν


Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα την «χρήση βίας από το ιρανικό καθεστώς σε βάρος διαδηλωτών...που θέλουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος του να συνέρχονται ειρηνικά».
Στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανησυχητική την έλλειψη αυτοσυγκράτησης»από τις δυνάμεις της τάξης στην καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στο Ιράν.Ο βρετανός υπουργός χαιρέτισε το «μεγάλο θάρρος» των διαδηλωτών κατά την διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων που στοίχισαν την ζωή σε οκτώ ανθρώπους σε όλη την χώρα, σύμφωνα με ένα τελευταίο επίσημο απολογισμό.
Στη Ρώμη,σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει «σθεναρά τα βίαια κατασταλτικά μέτρα που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο, τραυματισμούς και συλλήψεις διαδηλωτών» στο Ιράν όπου η κατάσταση παρακολουθείται με «προσοχή και ανησυχία».
Νωρίτερα είχε καταδικάσει τα βίαια επεισόδια σε βάρος των διαδηλωτών και η γερμανίδα καγκελάριος ....

Οι παράξενες ειδήσεις του 2009

Εκτός από την παγκόσμια ύφεση, τις πρωτοβουλίες Ομπάμα και την κλιματική σύνοδο της Κοπεγχάγης, το 2009 μας προσέφερε και άφθονο γέλιο, με τις παράξενες ιστορίες που κατέγραψαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
  • - Αξιωματούχοι υπηρεσιών καταπολέμησης της διαφθοράς στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, βρήκαν τον καλύτερο τρόπο πρόληψης της αποδοχής δωροδοκιών από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου. Τους εφοδίασαν με πανταλόνια χωρίς τσέπες.
  • - Νορβηγός βρήκε τον μπελά του, όταν η αστυνομία τον συνέβαλε να κάνει έρωτα με τη φίλη του, ενώ το όχημά του κινείτο με ταχύτητα 130 χμ την ώρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Όσλο.
  • - Παλιά τεχνολογία τέθηκε στην υπηρεσία νέας φυλακής στη Βραζιλία, όπου οι φρουροί ανακάλυψαν ότι οι κρατούμενοι εξασφάλιζαν απαγορευμένα κινητά τηλέφωνα, που τους αποστέλλονταν δεμένα στη ράχη ταχυδρομικών περιστεριών.
  • - Αγοράκι 11 μηνών τηλεφώνησε κατά λάθος στην αστυνομία, ενώ έπαιζε στο σπίτι του στο δυτικό Καναδά. Αφού έφτασε η αστυνομία, οι αστυνομικοί συνέβαλαν τον πατέρα, που καλλιεργούσε ινδική κάνναβη στον κήπο του.
  • - Οι κτηνοτρόφοι, που δίνουν σημασία στις αγελάδες τους, δίνοντάς τους για παράδειγμα ονόματα, ανταμείβονται με μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος, σύμφωνα με ......

Κωνσταντίνος Βήτα:"Άστρο"


Και όμως

Τη διαγραφή του Μητσοτάκη από τη Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει ο Μαρκόπουλος. Το παίζει βασιλικότερος του βασιλέως και «αγνός» ιδεολόγος της σαμαρικής νέας ΝΔ. Το επιτελείο των στρατηγών της Ρηγίλλης και των σκληρών λαϊκών δεξιών μελέτησε σενάρια διαγραφής του Μητσοτάκη και ο Κ. Μαρκόπουλος ήταν ο ένθερμος υποστηρικτής τους. Έτσι θα ενισχύονταν και ολοκληρώνονταν ο αντιμητσοτακισμός που καλλιεργήθηκε στις εσωκομματικές εκλογές και θα γίνονταν κύριο δεξιό ρεύμα στην κοινωνία με προεκτάσεις εκλογικού θριάμβου στις αμέσως επόμενες εκλογές. Ο Μαρκόπουλος πιστεύει επίσης ότι ο επίτιμος δεν πρόκειται να σταματήσει τις παρεμβάσεις του και αυτές οι παρεμβάσεις δεν βοηθούν το Σαμαρά, οπότε έπειτα από μια τέτοια παρέμβαση Μητσοτάκη …. να διαγραφεί, εν θερμώ. Πάντως οι σκληροί Δεξιοί το σκέφτονται και οι μυστικοσύμβουλοι μελετούν όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης.

Έρχονται οι «αστυνομικοί της γειτονιάς»


Από τις 4 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι περιπολίες των «αστυνομικών της γειτονιάς» σε διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας, καθώς στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι η αύξηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η καταπολέμηση του μικροεγκλήματος, το οποίο μαστίζει αρκετές περιοχές.

Επιστρέφουν οι έξι Έλληνες ναυαγοί


Για τις Ολλανδικές Αντίλλες έφυγαν δύο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος για τις απαραίτητες ενέργειες της διαδικασίας επαναπατρισμού των έξι Ελλήνων ναυτικών, καθώς και των σορών των τριών άτυχων συναδέλφων τους που βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με έξι αλλοδαπούς , ανήμερα Χριστούγεννα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο φορτηγό πλοίο Aegean Wind.

Οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι «δικαστές»


115 vs 60 και 46 vs 35 .Οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι «δικαστές»
Επέλαση με νέους φόρους σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, αντικειμενικές αξίες ακινήτων, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης κλπ σάλπισε πριν τις γιορτές ο υπουργός Οικονομικών, κ.Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μέσα από το μοντέλο της «δήθεν» κοινωνικής διαβούλευσης μέσω του διαδικτύου, ανοίγει παράθυρο ... επιβαρύνσεων σε γενικευμένα εισοδήματα και ενάντια στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ.

Αυτά παθαίνουμε όταν εμπιστευόμαστε μαθητευόμενους μάγους. Φόροι και πάλι ...Φόροι! Η εύκολη λύση !
Σίγουρα η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας χρειάζεται άμεση θεραπεία. Όμως αυτή δεν δύναται να επιτευχθεί μέσω των φοροεπιδρομών επί δικαίων και αδίκων.

Η εφαρμογή μιας αυστηρής πολιτικής περιστολής δαπανών, παράλληλα με ......

Διαβάστε περισσότερα στο Politis-gr

Ευχές

..

Γκάφα Σαμαρά στο επίσημο βιογραφικό του.


Στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας http://www.nd.gr/ στο βιογραφικό του Αντώνη Σαμαρά ώς προέδρου του κόμματος γράφει επι λέξη

" ... Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004. "

Μα η Πολιτική Άνοιξη διαλύθηκε το 1999, 5 χρόνια πριν το 2004 μετά την συντριβή της στις ευρωεκλογές οπου δέν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε το οριακό ποσοστό για την εκλογή ευρωβουλευτή. Στις εκλογές του 2000 και του 2004 υποστήριξε ανοιχτά Νέα Δημοκρατία και Καραμανλή  Tί πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης ως το 2004 μας γράφετε λεβέντες μου?  Όσο για τα κατορθώματα του σάν ...

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας

.... για τη συμπλήρωση ενός έτους από την μεγάλη επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Πάντως μόνο 3 χιλιάδες μέλη της Χαμάς συμμετείχαν σε δημόσια εκδήλωση μνήμης, ενώ οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι αγνόησαν την επέτειο.

Οι σειρήνες ήχησαν τον πρωί της Κυριακής σ’ ολόκληρη της Λωρίδα της Γάζας, την ίδια ώρα που .....

Δεν τραβά η κυβέρνηση


Γιατί δεν τολμά, 
δεν κινείται, 
αδυνατεί να λάβει αποφάσεις 
για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος

Μια ακόμα σύλληψη στην πτήση προς Ντιτρόιτ


Ένας ακόμα Νιγηριανός συνελήφθη από το FBI, αλλά δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στην κατοχή του. Ο άνδρας πήγε επανειλημμένως στην τουαλέτα του αεροπλάνου και δεν αντέδρασε όταν η αεροσυνοδός του ζήτησε να επιστρέψει στην θέση του, μία ώρα πριν την προσγείωση.

Για το γεγονός ενημερώθηκε ο...

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στο Ελ. Βενιζέλος


Eνισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις προς ΗΠΑ και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την απόπειρα ....

Πηγή… πληροφοριών για τους Έλληνες το Internet


Τις προτιμήσεις των ελλήνων χρηστών Internet καταγράφει νέα έρευνα. Σύμφωνα με αυτήν, το 54% αναζητούν γενικές πληροφορίες, ενώ το 46% διαβάζουν τα ειδησεογραφικά θέματα.
Η έρευνα έγινε στις άρχες του μήνα από την εταιρεία ερευνών GfK Custom Research για λογαριασμό της Wall Street Journal σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, στην Ελλάδα το ....

Συνελήφθη ο πιστολέρο με το μαύρο τζιπ


Στα χέρια της Αστυνομίας ο πιστολέρο με το μαύρο τζιπ, που είχε τρομοκρατήσει τις προηγούμενες ημέρες την Αθήνα πυροβολώντας και τραυματίζοντας ανυποψίαστους πολίτες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας 31 ετών, οδηγός ταξί, και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ενώ ....

Πρόωρες εκπτώσεις σε άδεια μαγαζιά

Η φτώχεια φέρνει σούπερ προσφορές στο παρά 5.     Kάτι σαν διαφημιστικό τρικ για να τονωθεί η σκοτωμένη αγορά. Πάντως αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται πατατράκ στις τιμές.

Free Iran


Σε άλλα σημεία του Ιράν γιορτάζουν την Ασούρα


Οι πιστοί καλύπτονται με λάσπες σε «ευλογημένους» λάκκους. Στις φωτογραφίες η γιορτή της Ashura στο Khorramabad, 370 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης. Με τον τρόπο αυτό, οι Σιίτες μουσουλμάνοι τιμούν το ...

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τεχεράνη


Αναφέρθηκαν τουλάχιστον 15 νεκροί. Εκατοντάδες συλληφθέντες.
Ο Guardian έγραψε ότι: σύμφωνα με το ρεφορμιστικό site Rah-e Sabz. ακόμα και ηλικιωμένοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν νεκρούς, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην οδό Enghelab κοντά στη γέφυρα Kalej. Στις συγκεντρώσεις κυριάρχησαν συνθήματα κατά του Αγιατολαχ Ali Khamenei.
Οι Los Angeles Times:«Η Ιρανική πρωτεύουσα συγκλονίστηκε από ογκώδεις διαδηλώσεις. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν στους δρόμους με ...