Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Πράκτορας του FBI ερευνά την κλοπή της σορού του Τ. Παπαδόπουλου

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι στην προσπάθεια ανεύρεσης της σωρού του Τ. Παπαδόπουλου συνέδραμε και λειτουργός του FBI, ο οποίος, είναι τοποθετημένος στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, επισκέφθηκε την Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη βδομάδα, ενημερώθηκε για τις διεξαγόμενες έρευνες, μετέβη στην περιοχή του κοιμητηρίου της Δευτεράς, έμεινε στο νησί για δυο μέρες και έφυγε ήδη για την Αθήνα.

Ο Μιχάλης Κατσουνωτός είπε ότι βάσει των στοιχείων που περισυνέλεξε, ο λειτουργός αυτός του FBI ετοίμασε σχετική έκθεση την οποία διαβίβασε στο Αρχηγείο του FBI στην Ουάσινγκτον από το οποίο αναμένεται να ληφθεί απάντηση για το τι είδους βοήθεια μπορεί να προσφερθεί στην κυπριακή Αστυνομία στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει για την ανεύρεση της σορού.

Αναφορικά με τη βοήθεια που ζητήθηκε από την Ελλάδα και το Ισραήλ, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ..... οι δύο χώρες δεν αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια αλλά απάντησαν στην έκκληση της Κύπρου ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από αυτά που έχει ήδη διεκπεραιώσει η κυπριακή Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :