Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Σκληρό ροκ για εξεταστικές


Ελεύθερος Τύπος
Στο Μαξίμου δεν το παραδέχονται και παραπέμπουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για διαφάνεια παντού. Ωστόσο, η εσπευσμένη κατάθεση των προτάσεων για Εξεταστικές Επιτροπές σε πέντε υποθέσεις με οσμή σκανδάλων (ομόλογα, Βατοπαίδι, Siemens, «Γερμανός», Χρηματιστήριο) και με την έκτη να αναμένεται εντός των ημερών (υποκλοπές) οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως στο επιτελείο του πρωθυπουργού συνδέουν απολύτως το θόρυβο που θα δημιουργηθεί για σκάνδαλα και διαφάνεια με τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική. Με δεδομένο ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι η συζήτηση τουλάχιστον τριών υποθέσεων στη Βουλή (ομόλογα, Βατοπαίδι, «Γερμανός») θα «στριμώξει» τη Νέα Δημοκρατία. Για την υπόθεση Siemens θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις θα πλήξουν και τα δύο κόμματα, σε ό,τι αφορά όμως το κυβερνών κόμμα, όχι τον πρωθυπουργό και τους εσωκομματικούς υποστηρικτές του.
Για το Χρηματιστήριο πιστεύουν ότι η έρευνα που έχει ζητήσει ο ίδιος ο ... πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών επιφυλάσσει εκπλήξεις και για κάποια υψηλόβαθμα (μέχρι πρότινος) στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Άποψη "Περιοδικού":Σας έχουμε πει πολλές φορές από εδώ ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί μα τα εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στα ταμεία ΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος) και ΝΔ (Βαρθολομαίος). Η αναμόχλευση των σκανδάλων αποτελούν στάχτη στα μάτια των πολιτών για αποπροσανατολοσμό από τα καυτά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και χρυσή ευκαιρία της "συγκυβέρνησης" Παπανδρέου-Σαμαρά για ξεκαθάρισμα εσωκομματικών αντιπάλων και μετάθεση ευθυνών σε δευτεροκλασάτες υποθέσεις του τεράστιου οικονομικού σκανδάλου της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια :