Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Να δώσετε τους δικούς σας μισθούς Γιωργάκη και να αφήσετε τους ανθρώπους ήσυχους!

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση της οικονομίας .

Στο απόγειο των υποκριτικών του ικανοτήτων ανέφερε πως συγκινείται βλέποντας ανθρώπους του μόχθου στον δρόμο να του λένε "για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω".

Τα παπαγαλάκια των δελτίων το είδαν ως προάγγελο των σκληρών μέτρων που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση. Ίσως ανακοινωθούν και μεθαύριο.  
Προσωπικά είναι σίγουρος ότι λέει ψέματα. Υπερέβαλε ως συνήθως.
Πότε πρόλαβε να μιλήσει με τον … απλό άνθρωπο; Παραμύθια. Έπρεπε κάτι να βρουν οι σύμβουλοί του για να διεκτραγωδήσουν την κατάσταση. Να τα ρίξουν στον «άνθρωπο του μόχθου»…

Αφού είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα ας δώσουν το δικό τους μισθό και να κρατήσει το δικό του, ο απλός άνθρωπος. Έτσι θα ήταν πολύ καλύτερα. Και να ξεχάσουν τους μισθούς των απλών εργαζομένων που πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Τα ψεύτικα τα λόγια και η ανικανότητα της κυβέρνησης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται μέτρα τα οποία θα σώσουν τον τόπο. Μέτρα πήρε πολλές φορές και ο Σημίτης και ο Καραμανλής. Με την επωδό και την ευχή «τα μέτρα και οι θυσίες του ελληνικού λαού, να πιάσουν τόπο».
 Περιττό να ερευνήσουμε αν πράγματι έπιασαν τόπο. Μάλλον τον έπιασαν τον τόπο και τον βάρεσαν αλύπητα! Ακόμα και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξαναπαίρνει μέτρα γιατί τα πρώτα δεν άρεσαν στην Μέρκελ και τον Σαρκοζί, τα λεφτά των οποίων προσπαθούμε να δανειστούμε. Και φυσικά θέλουν να ξέρουν αν μπορούμε να τα δώσουμε πίσω!
Γενικά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ως η πιο απροετοίμαστη κυβέρνηση που ανέλαβε με τόσο μεγάλες προσδοκίες τα ηνία της χώρας. Από τα ευχάριστα προεκλογικά αχαχούχα προσγειώθηκε απότομα στην δύσκολη πραγματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει με την ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει τον απέραντο κρατικό μηχανισμό και τα έξοδά της. Σίγουρα δεν μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Μην το ξαναλέμε! Λεφτά δεν υπάρχουν. Υπήρχαν μόνον ως αναφορά στα χαρτάκια του Γιωργάκη. Οι περικοπές που καλούνται να εφαρμόσουν αφορούν πρωτίστως το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ, μια και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός (επιτυχία και αυτή του Καραμανλή) ελέγχεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα η μάχη μεταξύ νέου ΠΑΣΟΚ και κράτους που ελέγχεται από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Τη νοοτροπία του τουλάχιστον. Θα μου πείτε δεν είχαν σχέδιο για τη χώρα και τις λεπτομέρειες θα κοίταζαν; Μόνο που σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι λεπτομέρειες κρίνουν την πορεία στα μεγάλα και μείζονος σημασίας. Οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα.

Με τα "φρουτάκια" θα χρηματοδοτηθεί ο "Καλλικράτης" ;

Στα φρουτάκια ποντάρει η κυβέρνηση για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις νέες συνενώσεις των Δήμων.

Για χάρη του «Καλλικράτη» θα στηθούν σε όλη τη χώρα πάνω από 200.000 μηχανάκια, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα καταβάλλουν αναλόγως των θέσεων, ετήσιο τέλος στον οικείο Δήμο.

Έτσι πιστεύεται θα εισρεύσουν στα κρατικά και δημοτικά ταμεία ένα μέρος των έξι δισ. ευρώ που μοιράζονται ετησίως, παράνομα φυσικά, οι «φρουτοπαραγωγοί».

Με το νέο νόμο που θα καταθέσει εντός του Μαρτίου η κυβέρνηση, επαναφέρονται τα τεχνικά ψυχαγωγικά (!) παιχνίδια, η λειτουργία των οποίων θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα internet cafe.

Για να λάβουν την άδεια εγκατάστασης, θα .....

Ο Μιχαλολιάκος απειλεί όσους στήριξαν Ντόρα Μπακογιάννη

Ο γνωστός σε όλους μας λαϊκοδεξιός και νυν φαν της σαμαρικής νεοδεξιάς, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις παλιές κακές συνήθειες της βαθιάς δεξιάς.
Όπως διαβάσαμε στο epirusgate.blogspot , η εκδήλωση για τη διοικητική μεταρρύθμιση, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, σημαδεύτηκε από δύο θερμά επεισόδια με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο Μιχαλολιάκο και το «ήθος» που τον διακρίνει. Όχι πως το ξεπέρασε ποτέ. Αλλά να. Τα τελευταία χρόνια καταπίεζε τον εαυτό του και δεν έβγαζε προς τα έξω την «αξέχαστη δεξιά». Και τώρα με τον αρχηγό Αντώνη του βγαίνει αβίαστα. «Απελευθερώνεται» προς το χειρότερο φυσικά.
Το πρώτο θερμό επεισόδιο συνέβη μεταξύ του Μιχαλολιάκου και του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Τάσο Σιαφάκα. Ο Μιχαλολιάκος του ζήτησε να μην κάνει εισήγηση! Όταν αυτός αρνήθηκε-όπως ήταν φυσικό-ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την παραίτησή του! Χωρίς πολλές διαδικασίες. Τι γραμματέας θα ήταν άλλωστε εάν δεν μπορούσε να διώξει όσους δεν γουστάρει προσωπικά;
Το δεύτερο επεισόδιο συνέβη όταν το γνωστό στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. κ. Μιχάλης Μπίγγος, πλησίασε τον «μεγαλειότατο» Μιχαλολιάκο για να τον χαιρετήσει. Τι το ήθελε κι’ αυτός; Ο Μιχαλολιάκος αρνήθηκε και φυσικά ως γνήσιος «δεξιός» αιτιολόγησε την άρνησή του ως εξής:"Δεν σε χαιρετώ. Να ζητήσεις συγνώμη γιατί στήριζες την Ντόρα"!!!
Ένα είναι σίγουρο. Έτσι όπως πάει, στον επόμενο Ντορικό θα αρχίσει να ρίχνει με σιδερογροθιές!
Περιττό να σας πούμε ότι με την απίστευτη αλαζονεία του Μιχαλολιάκου και το θράσος που τον διακρίνει παραλίγο να πέσει πολύ ξύλο στην εκδήλωση. Ο άνθρωπος δεν πάει καθόλου καλά. Όπως και πολοί άρτι αφιχθέντες στη Νέα Ρηγίλλης!

Στην Κύπρο η Ντόρα για επαφές και συζητήσεις

Προσκεκλημένη του ΔΗ.ΣΥ. για να μιλήσει , μεθαύριο, 3 Μαρτίου, σε εκδήλωση για την "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" στο FOUR SEASONS της Λεμεσού, ώρα 6.00 μ.μ.

Την Κύπρο επισκέπτεται αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη, προσκεκλημένη του ΔΗ.ΣΥ.

Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την Τετάρτη με τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριο Κάρογιαν και τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού.

πρακτικός σοσιαλισμός:τα σκληρά μέτρα ανέβασαν το χρηματιστήριο




Η άφιξη του Όλι Ρεν στην Αθήνα αλλά και τα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που μαγειρεύονται στο Μέγαρο Μαξίμου οδήγησαν το χρηματιστήριο ξανά στην άνοδο. Είχε πάει κατά τριβόλου …. τελευταία.


Η επερχόμενη λαίλαπα των αδίστακτων μέτρων ανεβάζει το δείκτη και τα κέρδη αυτών πού ήδη βρίσκονται σε κερδοφορία, σε περίοδο κρίσης. Κυρίως οι Τράπεζες και οι μεγαλοεργολάβοι. 
Μη χάσουν από το χρηματιστήριο;

Προς τι όλος αυτός ο τσαμπουκάς του Γιωργάκη στην Ευρώπη;

Το έπαιξε παλικαράς, το έπαιξε μάγκας αλλά τελικά χρειάζεται δάνειο για να ξελασπώσει επί του παρόντος. Βγάζουμε λοιπόν τη μάσκα του τσαμπουκά και φοράμε τη μάσκα … «τώρα πάρτε τα όλα» … Δίνουμε γη και ύδωρ με θύμα τον ελληνικό λαό! Οι δυσβάσταχτοι όροι που θέτουν οι Γαλλογερμανοί παρουσιάζονται από τα κανάλια και τα δελτία της διαπλοκής κάτι σαν θρίαμβο της κυβέρνησης!
Κάποιοι λένε ότι το επίπεδο διαβίωσης θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω και θα αυξηθεί η φτώχεια. Οι περικοπές στους μισθούς θα έχουν βαρύτατες συνέπειες στην αγοραστική δύναμη των πολιτών άρα και η αγορά θα αισθανθεί άμεσα τις μειώσεις στο εισόδημα των πολιτών. Ό,τι κατήγηγγειλε προεκλογικά ο Παπανδρέου, τώρα τα θεωρεί ως τις μόνες δυνατές και σωστές λύσεις!...! Τί ξεπεσμός είναι αυτός;

Οι εξεταστικές είναι φανερό πια ότι είναι προπέτασμα καπνού για τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας. Όπως το παίζει παλικάρι της φακής στο εξωτερικό ο Γιωργάκης έτσι το παίζει και στο εσωτερικό. Όλα για το show των οχτώ.
Μέχρι και τον Αλμούνια καλούνε τώρα να έρθει να καταθέσει στην Ελλάδα. Και τον Μπαρόζο και την Μέρκελ. «Φυλακή θα τους βάλουμε» διαδίδουν οι απανταχού αγωνιστές του σοσιαλιστικού κινήματος! Σιγά που θα μας ξέφευγαν! Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να καταφύγουμε σε τόσο ευφάνταστα σενάρια πολιτικής εξαπάτησης!

Κακό καιρό μας έφερε ο Όλι Ρεν

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές χώρες της Β. Ευρώπης. Μπορεί στην Ελλάδα να μην έρθει αυτό το κύμα ήρθε όμως ο Όλι Ρεν και μας φέρνει πάρα πολύ κακό καιρό με τα μέτρα που προτείνει. Χιονοθύελλες στις τσέπες του ελληνικού λαού. Επιπλέον μέτρα. Όταν βγαίνει ο Προβόπουλος και λέει ότι "θα χρειαστούν περισσότερες προσπάθειες" , τότε τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός με τις επευφημίες των μέσων ενημέρωσης, προβλέπεται να είναι πολύ σκληρά. Νέο πακέτο επώδυνων μέτρων για να πάρουμε δάνειο που θα μας ξελασπώσει στις τρέχουσες ανάγκες μας, αλλά το ερώτημα παραμένει. Πώς θα ξεπληρώσουμε και αυτό το δάνειο; Με τα δώρα του Όλι Ρεν; Νέα αύξηση του ΦΠΑ, νέες αυξήσεις στα καύσιμα και στους ειδικούς φόρους και νέες μειώσεις στους μισθούς; Μεγάλη κακοκαιρία στην ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει άλλο.

Ο Μιχαλολιάκος διαδίδει και πάλι ότι αυτός είναι το φαβορί στον Πειραιά.

Μετά τα σενάρια του Σαββατοκύριακου για ολική επαναφορά Μαντούβαλου στα δημοτικά του Πειραιά, λόγω της πλήρους αθώωσής του από το παραδικαστικό, σήμερα βλέπουν και πάλι το φως της δημοσιότητας …. σενάρια Μιχαλολιάκου.
Διαδίδεται μάλιστα ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα αυτοδιοικητικά του κόμματος και βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την παρέα του αρχηγού. Οπότε μην του κουνιέται κανένας αλεξιπτωτιστής, τύπου Μαντούβαλου! Παλικάρι μιας χαψιάς! Όποιον θέλει κόβει και όποιον θέλει βάζει ο Βασίλης! Μόνο να το ζητήσει και απλά θα λέει πως «κάνει ό,τι του πει ο πρόεδρος Αντώνης». Με το ζόρι τον τραβάνε να κατέβει στον Πειραιά και να σώσει τους Πειραιώτες απ' τον Φασούλα και τον …… Μαντούβαλο, που σήκωσε κεφάλι ξαφνικά ...

Πρόταση του Προέδρου της Βουλής για δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος διατύπωσε την πρόταση για δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, που αναζητούν τρόπους συμβολής τους στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την πολύ δυσχερή θέση που έχει περιέλθει.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ΜEGA, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σε μία εξόχως δυσχερή κατάσταση, από την οποία πρέπει να βγούμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας προσπάθειες και θυσίες. Μην περιμένουμε ότι θα μας σώσουν κάποιοι άλλοι. Δεν ζητούμε ούτε ελεημοσύνη από τους εταίρους μας, ούτε τα χρήματά τους. Εκείνο που ζητούμε, βεβαίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η .....

Το "Stairway To Heaven" από τους Beatnix

Ο Jimi Hendrix φταίει για την παγκόσμια κρίση !...!

Σοκολάτα κατά μιζέριας

kareena-nigar

Ξημέρωσε ξανά και η μέρα προβλέπεται, για ακόμα μια φορά, δύσκολη. Δεν πτοούμαι όμως! Φοράω την καλή μου διάθεση( έχω άδεια σήμερα, και δεν θα αφήσω τίποτα να μου πάει στραβά), βάζω τα ακουστικά οι U2 μου εύχονται "Have a nice day" οι Guns and Roses "Take me down to the Paradise city" και οι Jet με ρωτάνε..."Are you gonna be my girl?"
Ε, ναι λοιπόν είμαι full από θετική ενέργεια και πανέτοιμη να ξεκινήσω τη μέρα!Μόλις όμως βγω στη λεωφόρο, ο Γιάννης(Αγγελάκας) με προειδοποιεί "Δε χωράς πουθενά" και δεν εννοεί τις θέσεις του parking...Γιατί βλέπω παντού μίζερες φάτσες; Γιατί κανένας μα κανένας άνθρωπος δε χαμογελάει πια; Γιατί κανένας δεν απαντά σε μία ευδιάθετη καλημέρα; Τι να πω; Ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας θα πω.
Δουλεύουμε, αγχωνόμαστε, τρέχουμε να προλάβουμε...τι ακριβώς; Τις 15 maximum μέρες διακοπών; Σε αυτές τις 15 μέρες κρύβεται η ευτυχία μας; Και οι άλλες 350;;; Κάθε μέρα μπορεί να .......

Νέο test δεξιοτήτων στις δημόσιες υπηρεσίες

Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας κυκλοφόρησε ηλεκτρονικό τεστ δεξιοτήτων για τον διορισμό στο Δημόσιο.


Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να περάσει αυτό το test
Δείτε το test εδώ->


Ο χορός της συγκάλυψης καλά κρατεί

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής παραχώρησε ο Ευτύχης Βασιλάκης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Aegean όπου μίλησε για την επερχόμενη συγχώνευση της εταιρίας του με την Olympic Air.

H συνέντευξη ήταν εφάμιλλη αυτή του Ανδρέα Βγενόπουλου στο Alter καθώς ο δημοσιογράφος έθεσε όλες κι όλες 4(!) ερωτήσεις στον Βασιλάκη!

Ο αντιπρόεδρος της Αegean ακολούθησε τη γραμμή Βγενόπουλου και ....

παΣΟΚ και ΔΕΟΣ!

Ερχονται μέτρα με άρωμα ΔΝΤ εντός των ημερών

- Μελετούν αύξηση του ΦΠΑ ως 3,5% και νέα μείωση μισθών για να σωθεί ο 14ος 

ΣΥΜΦΩΝΑ με ανώτατες κυβερνητικές πηγές τα «έκτακτα μέτρα» που θα ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πρωτοφανή και θα υπερβαίνουν τις προβλέψεις καθώς η χώρα έχει κυριολεκτικά την τελευταία ευκαιρία για να επιχειρήσει «διάσωση με δικά της μέσα» και να πετύχει
τη σταδιακή αποκατάσταση των «πιστωτικών γραμμών» τόσο για τον κρατικό Λεβιάθανόσο και για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.  
Μεταξύ άλλων εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ ως και 3,5% (!) ενώ, παρά τις διαψεύσεις, στην πράξη δεν έχει αποκλειστεί η.......

Η μελαγχολική οικονομία

Το καλοκαίρι του 2007, όταν κανείς δεν φανταζόταν ότι σε λίγους μήνες θα ξεσπούσε η χρηματοπιστωτική κρίση που θα οδηγούσε την παγκόσμια οικονομία στη βαθύτερη ύφεση από το κραχ του 1929, οι Ελληνες διαισθάνονταν τα μελλούμενα. Ισως γιατί είχαν την πικρή εμπειρία των πρώτων χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ, ίσως γιατί αντιλαμβάνονταν ότι έρχεται το τέλος του ενάρετου κύκλου της ένταξής μας στο ευρώ...

Τότε, ο πρώην υπουργός κ. Ν. Χριστοδουλάκης σημείωνε από τις στήλες του «Βήματος»:

« Οπως έδειξε το ευρωβαρόμετρο, η ....

Η WASHINGTON POST το γλεντάει…

Η αμερικανική εφημερίδα WASHINGTON POST βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την αμερικανική επιφυλακτικότητα απέναντι στην ευρωζώνη και να αναπαράξει εμμέσως το στερεότυπο των εργατικών και πειθαρχημένων Γερμανών που διαφέρουν από τους “άσωτους” Ελληνες. Ο συντάκτης εμπνεύστηκε από τις πρόσφατες αναφορές του Θόδωρου Πάγκαλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ επισημαίνει τη διαχωριστική γραμμή που θεωρεί ότι υπάρχει ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον ευρωπαϊκό Νότο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υιοθέτηση του Ευρώ προ δεκαετίας εξασφάλισε πρόσβαση σε φτηνά δάνεια στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι οποίες προέβησαν σε αλόγιστες δημοσιονομικές σπατάλες που τις φέρνουν τώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Από την άλλη όμως, η αύξηση της κατανάλωσης από την «ασωτία» αυτή του Ευρωπαϊκού νότου έχει συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας , που πλήττεται εδώ και χρόνια από ανεμική εγχώρια ζήτηση. Οι γερμανικές πωλήσεις προς την Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία κατά 66%, 59%, και 30% αντίστοιχα.

Και συνεχίζει το .....

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διεκδικεί δάφνες διαφάνειας»

Αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών θα φέρουν τα κυβερνητικά μέτρα ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαικής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι. Επίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα δώσει διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα πάρει ή αν προτίθεται να μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.
Κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας» και πως δεν ενημερώνει το λαό για τις διαπραγματεύσεις που κάνει και τα μέτρα που θα πάρει. Όπως ανέφερε .....

Η ΠολΑν κυβερνά τη Ρηγίλλης

Στελέχη με σκληρή δεξιά ρητορική, σε κοινωνικά και εθνικά θέματα, συγκροτούν τον πυρήνα των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ
ΜΕ ΔΕΣΜΟΥΣ... «πολιτικού αίματος», από την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης, συνδέονται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς και μια σειρά βουλευτών και στελεχών που έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Σαμαρά, αλλά και στα άλλα κτίρια όπου στεγάζονται οι Γραμματείες του κόμματος, τον πρώτο ρόλο έχουν τα στελέχη που είναι μαζί του, κυρίως τις δύο τελευταίες δεκαετίες,
και τα οποία τον στηρίζουν σε όλες τις πολιτικές του αποφάσεις, συγκροτώντας τον στενό πυρήνα των συνεργατών του. Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των εξ απορρήτων συνεργατών του κ. Σαμαρά, που έχουν καθοριστικό λόγο στη διαμόρφωση της στρατηγικής του κόμματος, είναι ότι εκφράζουν σκληρές θέσεις σε κοινωνικά και εθνικά ζητήματα. Για πολλά μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, τα περισσότερα εκ των οποίων στηρίζουν την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη,η αξιωματική αντιπολίτευση κλίνει προς τα δεξιά με τους «πραιτωριανούς» του κ. Σαμαρά να δίνουν τον τόνο, καθώςεκφράζουν σκληρές θέσεις. Κατά καιρούς έχουν ......

Λαγκάρντ: "Δεν βγαίνει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη"

Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1.
Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, υπάρχει πολύ ισχυρό δέσιμο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και δεν είναι εύκολο να αποχωρήσει κάποια από αυτές, ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αδιέξοδο .

"Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επαναχρηματοδοτηθεί με μέσα που εξατάζουμε σήμερα και για τα οποία έχουμε ορισμένες προτάσεις στους κόλπους της ζώνης ευρώ", σχολίασε σχετικά με την χρηματοδότηση της Ελλάδας και έκανε αναφορά σε μικτή λύση, ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα.

Ανέφερε όμως .....