Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Προσυνέδριο «Νέας Δημοκρατίας»: Θεαματική αυλαία ή… κύκνειο άσμα;

Μπομπολοκάναλα και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» του συστήματος ΠΑΣΟΚ -που στηρίζουν με πάθος και τον «φίλο» Αντώνη- έσπευσαν να μας πουν απόψε στα κεντρικά δελτία «ειδήσεων»: «Θεαματική αυλαία για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!» Βέβαια, ο όρος «θεαματική» μπορεί να σημαίνει πολλά. Τόσο πολλά που δεν ξέρεις τελικά εάν πρόκειται για θετική ή για αρνητική αναφορά… Για παράδειγμα, κατεξοχήν «θεαματική» είναι και η επιτυχημένη παράσταση ενός τσίρκου ή κάποιου «περιοδεύοντος θιάσου»… Δεν χωρά καμιά αμφιβολία, ότι τα συμπεράσματα πρέπει να τα βγάλουμε μόνοι μας, χωρίς τη «βοήθεια» των συστημικών κέντρων προπαγάνδας…
Ως προς το πλήθος των επιμελώς κινητοποιηθέντων και συγκεντρωθέντων στο ΣΕΦ, γράψαμε ήδη αρκετά (διαβάστε εδώ και εδώ). Για όσους θέλουν περισσότερο «απτές» αποδείξεις, θα δώσουμε άλλο ένα μέτρο σύγκρισης: με ασήμαντα «μέσα» στη διάθεσή του και πολύ μικρότερη κινητοποίηση το...

Είναι μεγάλος ποιητής ο Αντώνης

Ξέρουμε όλοι ότι ο Αντώνης ή οι λογογράφοι του αγαπάνε τη ρίμα, τις απανωτές μεταφορές, τα στιχάκια και την ποίηση.

Σε κάθε λόγο του εμφανίζει και διάφορες στροφές από διάσημα ποιήματα αν και δεν αναφέρει ποτέ της πηγές του, ως όφειλε!

Ακόμα και όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών είχε έφεση στην ποίηση. Χρησιμοποιούσε τότε πολύ Σεφέρη. Για το «Κυπριακό» χρησιμοποιούσε την έκφραση «χρυσοπράσινα φύλλα», σεφερικής εμπνεύσεως φυσικά.

Στην εσωκομματική διαμάχη κατέφυγε σε γλαφυρές μεταφορές και φυσικές παραστάσεις. Όπως «τα ρυάκια που θα γίνουν ποτάμια». Μεταφορικός ρεαλισμός!

Τελευταία, παίζει με τη δυσπιστία. Ελιοτικός ποιητικός τύπος. Το ξεκίνησε με «πάμε για αναβολή της δυσπιστίας» και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να παίζει με την δυσπιστία πάνω σε ελιοτικές επιρροές. 

Αφού του αρέσει τόσο πολύ ο Έλιοτ (προσωπικά προτιμώ τον Γέητς) θα του επρότεινα την «Έρημη Χώρα». Θα δραματοποιούσε περισσότερο τις ....

Ρηγίλλης προς Γκιουλέκα: Κώστα συμμαζέψου!

Βλέποντας την αδυναμία σύνταξης προγραμματικού λόγου στη Ρηγίλλης πάνε να τα ρίξουν στον Γκιουλέκα και την αποτυχημένη ομάδα του. 
Ο Γκιουλέκας ως γνωστόν είναι γραμματέας του Προγράμματος. Μόνο που δεν ασχολείται καθόλου με το πρόγραμμα. Τον έχει απορροφήσει η υποψηφιότητά του στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Χωρίς να είναι δεδομένη η έγκριση της Ρηγίλλης για κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές. .
Τυπικά μπορεί στη Θεσσαλονίκη να αρνήθηκε ο Γκιουλέκας την ανάμιξή του στα δημοτικά, στο παρασκήνιο πάντως συνεχίζει ακάθεκτος να τηλεφωνεί και να δέχεται «συνεργασίες» στο γραφείο του.

Ο αρχηγός Αντώνης μην ξεχνά. Οφείλει την εκλογή του στον Καραμανλή ….

Αυτά που λέει για τους 800.000 που τον ψήφισαν είναι ιστορίες για αγρίους!

Σήμερα πήρε το πρώτο μήνυμα. Αναμένεται να δούμε πως θα το επεξεργαστούν οι μυστικοσύμβουλοι.

Ο αρχηγός Αντώνης δεν πρέπει να ξεχνά ότι το βαθύ καραμανλικό κόμμα και κράτος, του παρέδωσε τα σκήπτρα της ΝΔ.
Αυτό να το βάλει καλά στο μυαλό του γιατί τώρα είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και να αφήσει τους παλικαρισμούς και τα σούξου μούξου μανταλάκια.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το βαθύ κομματικό κατεστημένο ψήφησε Αντωνάκη. Γιατί παρείχε όλα τα εχέγγυα για πλήρη υποστήριξη της καραμανλικής οικονομίας και εν γένει πολιτικής. Κάτι που δεν εξασφάλιζαν από τη Ντόρα, πιο ανεξάρτητη πάντα.
Ο Αντώνης να το πάρει απόφαση και ας υπερασπιστεί το νέο-καραμανλισμό. Όσο και αν θέλει να απογαλακτιστεί (έτσι νομίζει) τόσο πιο βαθιά χώνεται στο κάδρο της πρόσφατης κυβερνητικής θητείας και των καραμανλικών μηχανισμών.
Στο γραφείο του Καραμανλή γελάνε όταν η ...

Το «μεγάλο χτύπημα» σήμερα στο Σαμαρά, ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι νεοδημοκράτες στον Καραμανλή!

Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε ότι παρά την κινητοποίηση, το ΣΕΦ δεν γέμισε όπως περίμεναν οι επιτελείς της Ρηγίλλης.
Και παρά τη σκηνοθεσία το κλίμα παρέμεινε χαλαρό, χλιαρό και παγωμένο. Η μόνη στιγμή στην οποία υπήρξε ενθουσιασμός ήταν η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρώην πρωθυπουργό οι νεοδημοκράτες. 

Παρά τις σκηνοθεσίες και τους στημένους κλακαδόρους μέσα στο στάδιο, η ατμόσφαιρα δεν άναψε και το κλίμα παρέμεινε παγωμένο και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού Αντώνη.
Παρά τις επίμονες προσπάθειές του να θερμάνει την κερκίδα. Ίδρωνε, ξεΐδρωνε, φώναζε και χτυπιόταν στο βήμα του προσυνεδρίου, αλλά τίποτα! Αραιά και που χειροκροτήματα και από συνθήματα ... τίποτα!
Τίποτα δε θύμιζε τις παλιές καλές εποχές του Καραμανλή. Όταν δεν χρειάζονταν κινητοποίηση και το κλίμα ήταν διαρκώς ενθουσιώδες.
Τα στελέχη του Σαμαρά συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς τις ...

Κλίνατε επί νέο-δεξιά, στο Συνέδριο της ΝΔ!

Όσο και να θέλουν να το κρύψουν, η χαρά τους δεν κρύβεται.

Περήφανοι "νεο-δεξιοί" διαλαλούν την πολιτική τους πραμάτεια και διαβεβαιώνουν τους συνομιλητές τους ότι ήρθε η ώρα να μην ντρεπόμαστε που "είμαστε Δεξιοί".

Να μπορούμε να πούμε στα καφενεία, στις πλατείες και τους δρόμους ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε Δεξιοί.

Τώρα με τον Αντώνη, οι μάσκες της «φιλελεύθερης κεντροδεξιάς» θα γκρεμιστούν για πάντα. Μέχρι το Συνέδριο, όλα θα έχουν φτιάξει!

Σε πολλά πηγαδάκια της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της ΝΔ στο ΣΕΦ, κυριάρχησε η επιστροφή στις «πολιτικές μας ρίζες».

Επιτέλους θα μπορούν ξανά να φωνάξουν δυνατά:.....

Αποτυχία! Ούτε 7.000 δεν μάζεψε η τεράστια κινητοποίηση της Νέας Ρηγίλλης

Μέτρια θεωρείται η πραγματική εικόνα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας στο ΣΕΦ.


Οι επικοινωνιολόγοι του αρχηγού κινούν κάθε διασύνδεσή τους για να μην περάσει αυτή η μετριότητα στα κανάλια. Τα τηλέφωνα έχουν ανάψει, για τον επηρεασμό των δελτίων, πριν βγουν στον αέρα.

Η πρωτοφανής καμπάνια, τα sms, τα τηλέφωνα, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις, η τεράστια κινητοποίηση και τα λεωφορεία δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Δηλαδή την έλευση τουλάχιστον δέκα χιλιάδων οπαδών στο ΣΕΦ.

Τελικά μαζεύτηκαν 7.000 με το ζόρι.


Παρά την διασπορά φανατικών στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης, σε διάφορα σημεία του Σταδίου, για τη δημιουργία ενθουσιώδους κλίματος, ούτε το κλίμα έγινε ενθουσιώδες.
Ήταν χλιαρό και δεν θύμιζε σε τίποτα το κλίμα των καραμανλικών ημερών.
Τότε που .....

Μας κοροϊδεύει ο πρώην;


Μα τι κάνει ο άνθρωπος;

Γιατί γελά έτσι;

Χάθηκε κάθε σοβαρότητα;

Αυγά του καθαρίζουν
ή μας κοροϊδεύει όπως ακούγεται;

Διακύβευμα της εποχής μας η ένταξη των μεταναστών, λέει ο Κάρολος Παπούλιας

Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα των μεταναστών.
Ο Πρόεδρος μιλώντας στο δείπνο που του παρέθεσε στα Ιωάννινα ο δήμαρχος Ιωαννιτών Νικόλαος Γκόντας, χαρακτήρισε ως «διακύβευμα της εποχής μας» την ένταξη των νόμιμων μεταναστών «στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, σε μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα συνοδεύεται από πολιτικές αναγνώρισης και συμμετοχής».
Υπογράμμισε επίσης ότι η πλήρης εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, που προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος αποτελεί «στοιχείο ωριμότητας και βαθιά δημοκρατικής παιδείας . Ας μην ξεχνάμε ότι δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού».

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε και στους Έλληνες μετανάστες τα

Σαν σήμερα, κυκλοφόρησε το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" των Μαρξ και Ένγκελς

Το μανιφέστο του κομμουνιστικού κόμματος (κομμουνιστικό μανιφέστο) γράφτηκε από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Έγκελς στα τέλη του 1847-αρχές του 1848. Αποτελεί μάλλον το πιο διαδεδομένο κείμενο της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής φιλολογίας.

Η πρώτη φράση του Μανιφέστου: «Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: το φάντασμα του κομμουνισμού», χαρακτηρίζει το ύφος του κειμένου!

Στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του Μανιφέστου (photo) υπήρχε και η χαρακτηριστική προτροπή "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" που στιγμάτισε την σοσιαλιστική σκέψη.

/ ολόκληρο το κείμενο /

Η πολλή χρήση του Ίντερνετ σχετίζεται με την κατάθλιψη

Οι άνθρωποι που περνάνε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως συναντά αντιδράσεις, μεταξύ άλλων επειδή δεν είναι ξεκάθαρο αν το Ίντερνετ προκαλεί κατάθλιψη ή αν αντίστροφα οι καταθλιπτικοί άνθρωποι έλκονται από αυτό.

Η έρευνα, που μελέτησε περίπου 1.300 άτομα ηλικίας 16 - 51 ετών (από τους οποίους το 1,2% χαρακτηρίστηκαν "εθισμένοι" στο Ίντερνετ), έγινε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Λιντς υπό την Κατριόνα Μόρισον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Psychopathology" (Ψυχοπαθολογία), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.

Οι ερευνητές, όπως ανέφεραν, βρήκαν "εντυπωσιακά" στοιχεία ότι ...

Κάντε μια φωτογραφία σας ...... σκίτσο

skizze
Ανεβάστε μια φωτογραφία από τον υπολογιστή σας
πατώντας αναζήτηση,

και μετά πατήστε Continue......
[www.dumpr.net].


/ Rc-Cafe /

Αρβανιτόπουλος προς Μπεκίρη:«Μπορώ να εισηγηθώ τη διαγραφή σου ....»

Έμεινε άγνωστο το παρασκήνιο της συνάντησης Αρβανιτόπουλου – Μπεκίρη, όπου εκλήθη ο βουλευτής Αχαΐας, εξαφορμής των δηλώσεών του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας λόγω οικονομικής κρίσης.....

Τέτοιες απόψεις που κυκλοφορούν δεν αρέσουν καθόλου στο επιτελείο του αρχηγού Αντώνη. Κυρίως γιατί ανάλογες εκτιμήσεις για έξοδο από την κρίση έχει και ο Μητσοτάκης. Άρα εκ των προτέρων απορριπτέες.

Ο Μπεκίρης συνδέθηκε αυτομάτως με τον Μητσοτάκη, οπότε και εκλήθη να δώσει εξηγήσεις, σε μια άτυπη ανάκριση με ανακριτή τον πλέον κατάλληλο για τη θέση, λόγω ύφους και επαγγέλματος. Τον Κ. Αρβανιτόπουλο, άλλοτε σφόδρα Καραμανλικό και προσφάτως ς ταχθέντα, με τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού, στο πλευρό του αρχηγού Αντώνη. Έχει δώσει εξετάσεις στον καραμανλισμό (λόγω της διατριβής του, καθηγητής γαρ) και τώρα δίνει εξετάσεις «πίστης και αφοσίωσης» στο ...

Τζούφιες οι «αποκαλύψεις» του Μάκη. Μόνο από εμπάθεια και υπακοή στους μυστικοσυμβούλους, συνεχίζει να εμπλέκει τη Ντόρα!

Οι νέες Νεοδημοκρατικές δυνάμεις βλέπουμε ασχολούνται μετά μεγάλης σπουδής και ευλαβείας με ό,τι «ακούγεται» γύρω από το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τίποτα συνεχίζουν να κατασκευάζουν ή παραποιούν γεγονότα όπου έχει υπάρξει φανερή και δημόσια συμμετοχή της.

Ο γνωστός κιτρινιάρης Μάκης, με τη μέθοδο της σκηνοθετημένης αναμονής (έρχονται μεγάλες αποκαλύψεις, τα λέμε όλα και … λοιπές δημοσιογραφικές απάτες χαμηλού επιπέδου) συνεχίζει να ασχολείται με τη Ντόρα, υπακούοντας τυφλά στα σκοτεινά επιτελεία της Νέας "ανοιξιάτικης" Ρηγίλλης. Τα οποία φαίνεται έχουν πάθει λάστιχο και επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών στην προσπάθειά τους να δώσουν «χαρακτήρα» στα νεοδεξιά κενά τους και να προσωποποιήσουν τους ακροδεξιούς πειραματισμούς τους..

Τα συνδεδεμένα με τους μυστικοσύμβουλους νέα και παραδοσιακά μέσα αναλαμβάνουν άκριτα και χωρίς περίσκεψιν, να αναμασήσουν τις αναμασημένες «αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου της «Αποκάλυψης», Μάκη.
Τόσο χαμηλά πέφτουν στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν "νέες κλειστές ομάδες" εξουσίας γύρω από το νέο πρόεδρο.

Γι’ αυτό και προωθούν μια άθλια εκστρατεία λάσπης και αποπροσανατολισμού κατά της Μπακογιάννη, όπως η περίφημη «συνάντηση» με τον Χριστοφοράκο! Η οποία παρουσιάζονταν, σαν το ...

Μήπως το ΠΑΣΟΚ … μεγαλουργεί και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Έχω χάσει λογαριασμό πόσο καιρό κυβερνάει ο ΓΑΠ, αλλά θα σας κάνω εγώ τον απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη, γιατί θα είμαι κυνικότερος απ΄ ότι συνήθως.
Μια χαρά τα έχει καταφέρει ο ΓΑΠ. Αν το δείτε από την σκοπιά του ιδίου, ή μάλλον του περιβάλλοντός του. Γιατί μπορεί εσείς ή εγώ να κοπτώμεθα για την εθνική ακεραιότητα, ή την ελληνική ιστορία, ή την οικονομική αποτελεσματικότητα, ή την ελευθερία της αγοράς, αλλά αυτά ποσώς ενδιαφέρουν τον μικρό κύκλο των κυβερνώντων μας. Αυτό που τους νοιάζει είναι τι εντυπώσεις αφήνουν και πόσο καιρό θα καθίσουν στις καρέκλες τους και πόσες δουλειές θα κλείσουν για λογαριασμό των συμφερόντων που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.
Αν το δείτε από αυτή την σκοπιά, μια χαρά τα έχουν καταφέρει.
Κατ’ αρχάς σε μια τρελή και δύσκολη κατάσταση, δεν φταίνε αυτοί.Φταίνε οι προηγούμενοι, φταίνε οι κακοί ξένοι, οι Αγγλοσάξονες, οι Γερμανοί, οι κερδοσκόποι, η … Γκόλντμαν, η Μούντυς κλπ.
Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί προσπαθούν να μας προστατεύσουν, να μας στηρίξουν, αλλά ο κακός Γερμανός μας σπρώχνει στον κακό Αμερικάνο και το ΔΝΤ, ή ο κακός Αμερικάνος μας σπρώχνει στον κακό Ναζί. Το έχουν πλασάρει έτσι ώστε, ανάλογα με τις .....

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, από το STERN

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής, Walter Wüllenweber:

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, ....

Λυπηρή η πραγματικότητα της ΝΔ

Από την ειδησεογραφία: "Στο δρόμο για το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στις 25, 26 και 27 Ιουνίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στην οργανωμένη βάση και στους φίλους του κόμματος να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή την πρώτη εκδήλωση αλλά και να πάρουν μέρος με ουσιαστικές παρεμβάσεις ..."

Μαζικές φιέστες και ουσιαστικός διάλογος δεν πάνε μαζί κε Αβραμόπουλε...Κρίμα που η ΝΔ επιλέγει μια λαϊκίστικη φιέστα αντι μιας σοβαρής και αξιοπρεπούς διαδικασίας διαλόγου και πολιτικού προσδιορισμού.  Βεβαίως δεν μας εκπλήσσει η όλη εξέλιξη ...Αντικατοπτρίζει πλήρως την ποιότητα και την αισθητική των "Ανοιξιάτικων" κατοίκων της Ρηγίλλης. 

Οι δε "λοιποί" σκύβουν απλά συγκαταβατικά το κεφάλι, υποκλινόμενοι στο "κράτος των ....

Οι προκλήσεις των τουρκικών F-16 στο πεδίο βολής της Άνδρου

Πυρηνική δύναμη ετοιμάζεται να γίνει η Τουρκία;

Από το 1989 προετοιμαζόταν ο Σαμαράς...

Ετοιμάζεται να μετατρέψει το συνέδριο σε σόου


Αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η Ρηγίλλης για την πρώτη μεγάλη εσωκομματική εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. Στόχος είναι να δημιουργηθεί πανηγυρικό κλίμα στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και θα αποτελέσει την αφετηρία για το 8ο τακτικό συνέδριο του Ιουνίου. Ήδη στο Οργανωτικό της ΝΔ έχει σημάνει συναγερμός και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να γεμίσει το ΣΕΦ με 10.000 άτομα, εκτός των συνέδρων, ώστε να υπάρξει το κατάλληλο επικοινωνιακό περιβάλλον και να ενισχυθεί η εικόνα του κ. Σαμαρά. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα σε μέλη του κόμματος, ενώ έχει αρχίσει και η αποστολή σχετικών επιστολών. Στο προσυνέδριο θα μιλήσουν ο κ. Σαμαράς και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου κ. Αβραμόπουλος. Τα προσυνέδρια αναμένεται να αποτελέσουν και πεδίο αντιπαράθεσης, αφού θα συζητηθούν αναπόφευκτα και τα αίτια της εκλογικής συντριβής της ΝΔ.