Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ντέρμπι στον πρώτο γύρο και σαφές προβάδισμα Ντόρας στον δεύτερο, δείχνει το γκάλοπ της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»

ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

«Κεφάλι παίρνει» και πάλι η Ντόρα Μπακογιάννη στην κούρσα της διαδοχής, σύμφωνα με αποκλειστική έρευνα της Focus για λογαριασμό της «Α». Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής της Α’ Αθήνας προηγείται στην πρόθεση ψήφου, τόσο στο σύνολο των Νεοδημοκρατών όσο και μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα ή μάλλον να ψηφίσουν στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, ενώ και στην περίπτωση δεύτερου γύρου διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αντώνη Σαμαρά.

Για πρώτη φορά σε πλαίσιο γκάλοπ τίθεται ευθέως το ερώτημα «ποιον θα ψηφίσετε;» και όχι απλώς «ποιον προτιμάτε για πρόεδρο της Ν.Δ;», γεγονός με ιδιαίτερη σημασία σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο δημοσκοπικό τοπίο. Για να αντιμετωπισθεί αυτή ακριβώς η δυσκολία ανίχνευσης του εκλογικού σώματος, οι απαντήσεις των ερωτηθέντων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή το σύνολο των Νεοδημοκρατών, όσους δηλώνουν ότι είναι πιθανόν να πάνε να ψηφίσουν και όσους δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν.
διαβάστε περισσότερα

Τι έλεγαν οι Γάλλοι για τον Χίτλερ το 1924...


«Ο Χίτλερ δεν είναι ανόητος. Είναι ένας ικανός δημαγωγός, κάτι σαν τον Ιταλό Μουσολίνι». Κάπως έτσι έβλεπαν τον Γερμανό δικτάτορα οι Γάλλοι το 1924, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την καρτέλα που διατηρούσαν στα Εθνικά Αρχεία.

Όπως αναφέρει η El Pais, οι πληροφορίες για τον Χίτλερ συγκεντρώθηκαν την περίοδο που τα στρατεύματα των νικητών Γάλλων βρίσκονταν στην ηττημένη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου Γερμανία.

«Δεν είναι ανόητος, είναι ένας ικανός δημαγωγός» έγραψε με την πένα του ο Γάλλος πράκτορας, συμπληρώνοντας ότι ο Χίτλερ «ελέγχει παραστρατιωτικές ομάδες φασιστικού προσανατολισμού».

Ο κόσμος τότε, δεν έδειχνε να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κινήσεις του Γερμανού, αφού και από τα Εθνικά Αρχεία προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία προτροπή για ανάληψη δράσης εναντίον του.

Μαζί με την καρτέλα του Χίτλερ, υπάρχουν αναφορές στους (μετέπειτα) κορυφαίους συνεργάτες του, όπως τον Γκέμπελς, τον Γκέρινγκ και τον Χίμλερ. Ο τελευταίος περιγράφεται ως ρατσιστής.
Σημειώνεται ότι ακόμα και το ίδιο το μεταλλικό κουτί, όπου βρίσκεται η καρτέλα του Χίτλερ έχει ιστορική αξία: κατασκευάστηκε το 1791 κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Μέσα σε αυτό υπάρχουν πάνω από 800 κείμενα, όπως τα ημερολόγια του Λουδοβίκου 16ου και της σύζυγού του Μαρίας Αντουανέτας. Και οι δύο οδηγήθηκαν στη γκιλοτίνα το 1793.
Τα έγγραφα αυτά μεταφέρθηκαν στο Παρίσι το 1930 και έκτοτε συντηρούνται στα Εθνικά Αρχεία.

Ο μαφιόζος και ο λογιστής

Ο μαφιόζος ανακαλύπτει ότι έχει έλλειμμα γύρω στα 100 εκατομμύρια Ευρω. Αμέσως σπεύδει στο σπίτι του κωφάλαλου λογιστή του και τον βρίσκει να πίνει καφέ με τον αδερφό του.

- Πες του αδερφού σου, λέει ο μαφιόζος, να μου πει τι έγιναν τα 100 εκατομμύρια.

Ο αδερφός εξηγεί στον κωφάλαλο με τη γλώσσα των νοημάτων και ο τελευταίος απαντά ότι δεν έχει ιδέα.

Εξοργισμένος ο μαφιόζος, τραβάει το πιστόλι και το κολλάει στο κεφάλι του λογιστή.

- Ρώτα τον που τα έχει κρύψει, γιατί θα του τινάξω τα μυαλά στον αέρα.

Ο αδερφός μεταφράζει και ο λογιστής καταϊδρωμένος του λέει πάλι με νοήματα ότι τα λεφτά τα έχει βάλει σε μια κρύπτη πίσω από τον καθρέφτη του μπάνιου.

- Τι είπε; ρωτάει ο μαφιόζος, που έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του.

Και ο αδερφός:

- Είπε να πας να πνιγείς!

Γαλάζιες διαπιστώσεις...





Πολύ δυνατή η Ντόρα στη Βέροια. Δεν είπα εγώ στον Καραμανλή να κάμει εκλογές!



Επιτέλους να τελειώνουμε και  με αυτή την καραμέλα. 
Η Ντόρα έσπασε τη σιωπή της και σε αυτό το επιχείρημα του «συστήματος Σαμαρά». 
Σάμπως ο Καραμανλής είναι μικρό παιδί και τον τραβούσε η Ντόρα απ’ το μανίκι ή μήπως εννούν ότι του τραβούσε το αυτάκι;
Προσπαθούν να φορτώσουν στη Ντόρα ότι έγινε ή δεν έγινε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή. 
Σα να κυβερνούσε αυτή και όχι ο Πρωθυπουργός με το Υπουργικό του Συμβούλιο. 
Επιτέλους κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, γιατί πολύ το παρατράβηξαν! 

Το σημείο που η Ντόρα συγκίνησε στη Βέροια.


Εγώ έκαμα τα στέγαστρα στη Βεργίνα! …. 
Στο σημείο αυτό η Ντόρα καταχειροκροτήθηκε και το κοινό δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. 
Στην πραγματικότητα ο "υπερπατριώτης" Σαμαράς ακόμα και όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού, δεν είχε κάμει απολύτως τίποτα για τους αρχαιολογικούς χώρους στη Βεργίνα. Περιέργως το παίζει "μακεδονομάχος" και κάποιοι οπαδοί του είναι έτοιμοι για εκστρατείες σε …….. άλλους τόπους και άλλες παραλίες!
Πως είναι δυνατόν να είσαι "μακεδονομάχος" και ταυτόχρονα να μην έχεις αφιερώσει ούτε ένα λεπτό για τα σημαντικότερα μνημεία που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της μακεδονικής ιστορίας;


Η Ντόρα μιλάει στο Mediasoup, για την αγωγή στο Veto, το ''τυφλό μίσος'' και τον ''σεξισμό''


-Κυρία Μπακογιάννη, την προηγούμενη Κυριακή, στην εφημερίδα «Veto», γίνατε στόχος μιας πολύ σκληρής προσωπικής επίθεσης. Γιατί νομίζετε ότι συνέβη αυτό;

Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Εδώ και καιρό δέχομαι συντονισμένες επιθέσεις από πολλά

κέντρα, με στόχο να με πλήξουν σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

Όμως αυτή τη φορά η αθλιότητα ξέφυγε από κάθε όριο. Επειδή δεν βρίσκουν πολιτικά

επιχειρήματα, επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση, με αθλιότητες για την

προσωπική μου ζωή, ακόμα και για τη σχέση μου με τα παιδιά μου.


ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΙΣΜΟΣ

Είναι πια επίθεση απίστευτης χυδαιότητας, η οποία αντανακλά σε κάθε γυναίκα που θέλει να

έχει παρουσία στα δημόσια πράγματα.

Είναι μια επίθεση που καθοδηγείται από τυφλό μίσος και από έναν απαράδεκτο σεξισμό.

Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί και φυσικά όσοι επιχαίρουν με αυτήν.


-Κινηθήκατε και δικαστικά εναντίον της εφημερίδας, του κ. Τριανταφυλλόπουλου, ζητώντας 3.000.000 ευρώ ..


Μεγάλες αγάπες στο Mega


πω πω γλύκες;
Δεν κρύβονται οι αγάπες στα μέσα που ελέγχει ο Μπόμπολας! Όλα για τον Αντώνη. Δεν έχουν μάθει τίποτα από το πάθημα με τις εσωκομματικές εκλογές στο Πασόκ όπου ηττήθηκαν κατά κράτος απ΄τον Γιώργο και δεν έκρυβαν και τότε την στήριξή τους στο Βενιζέλο. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός .....

Veto Ντόρας στον Μάκη



Ζητά 3 εκατομμύρια ευρώ. Θα τα διαθέσει στο Ίδρυμα Αστέγων και στο Σωματείο "Ελπίδα". 

Λέγεται ότι ο Μάκης προσπαθεί να βγάλει από πάνω του ότι χρήματα και περιουσιακά στοιχεία έχει. Η «πονηρή» Ντόρα έχει μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες. Ο Μάκης δεν μπορεί να κάνει καμιά μεταβίβαση γιατί θα θεωρηθεί δόλια.

η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά αποζημίωση 3 εκατομμυρίων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της κυριακάτικης εφημερίδας "Veto". Αφορμή όπως ξέρουμε δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, το οποίο αναφερόταν σε προσωπικές και οικογενειακές πτυχές της ζωής της.

VETO Μπένυ στον Μάκη

Ολόκληρο το κείμενο της αγωγής έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Διαδικασία άρθρου 681Δ ΚΠολΔ

Α Γ Ω Γ Η
Του Ευάγγελου Βενιζέλου του Βασιλείου, δικηγόρου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βουλευτή Θεσσαλονίκης και Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατοίκου λόγω της ιδιότητός μου Αθηνών, οδός Βουκουρεστίου αριθμός 34.

Κ Α Τ Α
1. Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που εδρεύει στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (συμβολή των οδών Πηγών και Ερυμάνθου, Νέα Κηφισιά), όπως εκπροσωπείται νόμιμα, ιδιοκτήτριας και εκδότριας της εφημερίδας VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 2. Των: (α) Χρήστου Μουλίνου, (β) Παντελή Ζαγοριανίτη, (γ) Ευθυμίου (Μάκη) Τριανταφυλλόπουλου και (δ) Αθανασίου Λάλα, μελών της συντακτικής ομάδας διεύθυνσης της ως άνω εφημερίδας, κατοίκων Νέας Κηφισιάς Αττικής, 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (συμβολή των οδών Πηγών και Ερυμάνθου).


Τι θα σήμαινε η εκλογή γυναίκας στη ΝΔ...


Από τον Γιώργο Βογιατζή
Τον τελευταίο καιρό στη ΝΔ, όπως ακριβώς πριν δύο χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε τον αλληλοσπαραγμό στελεχών, που πρόσκεινται στη μία ή την άλλη πλευρά.
Ποιο είναι όμως το διακύβευμα αυτής της εκλογής;
Η ΝΔ είναι ένα βαθύτατα συντηρητικό κόμμα, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο διακυβέρνησης από τον κ. Καραμανλή. Ως συντηρητικό κόμμα δύσκολα θα μπορούσε να δεχτεί μία γυναίκα για αρχηγό του. Συνεπώς η εκλογή Σαμαρά, φαντάζει ως ο μόνος ορθός δρόμος για ένα κόμμα συντηρητικό και όλα συνεχίζουν όπως μέχρι σήμερα, μέχρι το ΠΑΣΟΚ να φθαρεί φυσιολογικά και να ξαναγίνει κυβέρνηση η ΝΔ και ο Σαμαράς πρωθυπουργός.
Τι θα σήμαινε όμως, μία εκλογή της κας Μπακογιάννη;
Ανατροπή στην καθεστυκία νοοτροπία ενός συντηρητικού κόμματος. Μία ανατροπή, μία υπέρβαση. Θα έδειχνε ότικάτι θα άλλαζε, στον συντηρητικό χώρο. Μία κίνηση προοδευτική μέσα σε ένα χώρο βαθύτατα συντηρητικό.
Και ναι μεν μιλάμε για την κα Μπακογιάννη, με όλα τα αρνητικά που φέρει πάνω της και κυρίως ότι είναι κόρη του Μητσοτάκη, πλην όμως είναι αυτή τη στιγμή η μόνη γυναίκα υποψήφια στα δύο κόμματα εξουσίας.
Είναι η μεγάλη ευκαιρία της ΝΔ να δείξει ότι δεν είναι ένα αναχρονιστικό συντηρητικό κόμμα, αλλά ένα κόμμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς.
Λαμπρό παράδειγμα η Μέργκελ στη Γερμανία. Παλαιότερα η Θάτσερ, με όλα της τα αρνητικά. Η Τιμοσένκο στην Ουκρανία, η οποία θα έκενε θαύματα αν δεν είχε απέναντί της ένα συντηρητικό πρόεδρο δημοκρατίας.
Η κα Μπακογιάννη, μπορεί......να κάνει την ανατροπή μέσα στη συντηρητική παράταξη και να αποδείξει ότι αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει πιο προοδευτικός. Άλλως, η εκλογή Σαμαρά θα σημάνει μία παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τουλάχιστον για μία 8ετία και η ΝΔ θα εγκλωβιστεί στα στενά πλαίσια του χώρου της, χωρίς να μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά. Δίκαια τότε θα γίνεται λόγος για ένα συντηρητικό κόμμα, δηλ. ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλει να κάνει υποτίθεται ο κ. Σαμαράς. Ας μη χασει η ΝΔ την ευκαιρία να εκλέξει μία γυναίκα πρόεδρο, κάνοντας την υπέρβαση και αφήσει αυτό το προνόμιο στο ΠΑΣΟΚ και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Και απο ιδεολογία, ...σκίζουμε!!!



Τρεκλίζει η κυβέρνηση. Χικ, χικ. Τον μέθυσε τον ήλιο!


Παγώνει, ξεπαγώνει! Μπρος πίσω! Δηλώνει Προϋπολογισμούς, ξεδηλώνει!
Πασόκ ή Μπαχαλόκ;

Κοινή λογική...

Το να πιστεύει κανείς ότι δυο άνθρωποι που δίχασαν στο παρελθόν αποτελούν εγγύηση ενότητας και που απέτυχαν ως αρχηγοί μικρών κομμάτων μπορούν να είναι φορείς νικηφόρων αποτελεσμάτων, δεν εκφράζει απλώς μια αφελή πολιτική σκέψη αλλά ένα κραυγαλέο λάθος κοινής λογικής.

Ψηφίζω, στηρίζω Ντόρα διότι για να υλοποιήσει μία παράταξη την αξιοκρατία, την αποτελεσματικότητα και την δικαιοσύνη στην κοινωνία θα πρέπει πρώτα να την κάνει πράξη στον ίδιο της τον εαυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΒΕΛΗΣ

Ποιός έστειλε τη Μαρία στις ...... Βρυξέλλες;

 

Ο αναμάρτητος ....... Λιάπης

Μετά από μια μακρά και κουραστική περιήγηση σε χειμερινούς Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, έτσι όπως ήταν περαστικός από την Αθήνα, ο κύριος Μιχάλης, πετάχτηκε να δώσει και μια συνέντευξη στον "Κόσμο του Επενδυτή". Βρήκε να πει χίλια καλά λόγια για τη Ντόρα Μπακογιάννη και ούτε μια λέξη για τον Αντώνη Σαμαρά.
Το απέφυγε γιατί και καλές κουβέντες να έλεγε, ...πάλι ζημία θα έκανε.
Ο κύριος Μιχάλης, που δεν έβλαψε καθόλου τη Ν.Δ. …αυτός έβλαψε μόνο τον εξάδελφό του.

Ο Αντώνης Σαμαράς αδιαφόρησε σε πρόσκληση της ΝΟΔΕ Πιερίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Αντώνη Μπάσδρα ….. για τις εσωκομματικές διαδικασίες
Δυστυχώς όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην απαξιωτική συμπεριφορά προς τη ΝΟΔΕ Πιερίας και κατ’ επέκταση στη βάση του κόμματος, του υποψηφίου προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επέλεξε όχι απλά να αγνοήσει τη ΝΟΔΕ, αλλά και να εμπαίξει τα μέλη της, κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Κατερίνη.
Μας θλίβει το γεγονός, ότι ο κ. Σαμαράς, δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί, έστω και για τους τύπους, τα γραφεία της ΝΟΔΕ, να συνομιλήσει με τα μέλη της, να ακούσει τις απόψεις τους ….. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σαμαρά, συνεργάτες του με πλησίασαν εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφθεί τελικώς τη ΝΟΔΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας. Τελικώς μάταια περιμέναμε τον κ. Σαμαρά …..
Η άστοχη επιλογή του κ. Σαμαρά, ελπίζουμε ότι δεν αποτελεί μήνυμα σε όλους εκείνους, που θεωρεί ότι δεν είναι στο πλευρό του, στη μάχη που δίνει, αλλά ότι οφείλεται σε λάθος πληροφορίες που του έδωσαν συνεργάτες του, για τους οποίους όμως φέρει και πάλι την ευθύνη.

Οργή για τη μασκαράτα...

Οργή, αγανάκτηση και απορία μου προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην Βουλευτού κ. Μιχάλη Λιάπη στο σημερινό «Κόσμο του Επενδυτή»!
Ποιος... μίλησε; Ο Μιχάλης Λιάπης! Ο άνθρωπος που με τις ύποπτες «σχέσεις» και συναλλαγές με τον Χριστοφοράκο, με τα γνωστά ταξίδια στη Γερμανία το 2005 παρέα με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, κατάφερε να μετατρέψει -με την βοήθεια και των ΜΜΕ που σήμερα υποστηρίζουν το Σαμαρά… - το σκάνδαλο Siemens από σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ σε «σκάνδαλο ΝΔ»! Επί… δύο βδομάδες ασχολούμασταν με το αν ο κ. Λιάπης πήγε μαζί με το Χριστοφοράκο στη Φραγκφούρτη, εάν πήγε με… αεροπλάνο ή με τα πόδια, εάν του πλήρωσε τα εισιτήρια η Siemens ή όχι, εάν, εάν… Η ζημιά έγινε και μέτρησε καθοριστικά σε βάρος της ΝΔ, κάτι που αμέσως καταγράφηκε στις τότε δημοσκοπήσεις!
Και έρχεται σήμερα ο κ. Λιάπης -που προεκλογικά «άδειασε» τον ξάδελφό του Κώστα Καραμανλή, φυγομαχώντας από τον αγώνα και καταγγέλλοντας τον πρ. πρωθυπουργό, ούτε λίγο ούτε, πολύ ως... βλάκα!- να επιρρίψει… «ευθύνες» στην κ. Μπακογιάννη για το εκλογικό αποτέλεσμα; Και να εξισώσει θρασύτατα τις υποτιθέμενες αυτές «ευθύνες» με την αποστασία και προδοσία του Σαμαρά το 1993; Με τον πόλεμο του τελευταίου ενάντια στην Παράταξή μας επί δέκα τουλάχιστο χρόνια;
Τι είδους «ηθική» είναι αυτή που εκφράζει και υπηρετεί ο κ. Λιάπης; Ο οποίος μάλιστα έχει το θράσος να… καταδικάζει την «οικογενειοκρατία»;!;! Ποιος; Ο άνθρωπος που αν δεν ήταν πρωτανιψιός του Εθνάρχη Καραμανλή και πρώτος εξάδελφος του απερχόμενου Προέδρου της ΝΔ δεν θα τον έπαιρναν ούτε για… κλητήρα!!!
Επειδή το θράσος και η αμετροέπεια των υποστηρικτών του κ. Σαμαρά έχει ξεπεράσει πια και τα πιο ακραία όρια, εμείς που καθημερινά δεχόμαστε αυτές τις αήθεις και προκλητικές παρεμβάσεις γινόμαστε όλο και πιο εδραίοι και σταθεροί στην απόφασή μας να πούμε στις 29 του Νοέμβρη ένα βροντερό ΟΧΙ στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά-αποτυχημένων» που απεγνωσμένα πασχίζει να επιβάλει τον ΠΡΟΔΟΤΗ της Παράταξής μας ως αρχηγό μας!!!
Αιδώς, Αργείοι!

Κωνσταντίνος Παντελίδης, Πειραιάς

Η νίκη της Μπακογιάννη θα βάλει αμέσως τη Νέα Δημοκρατία σε τροχιά εξουσίας...


O Ανδρέας Ανδριανόπουλος μιλά στον Αντώνη - Μάριο Παπαγιώτη.

O επτά φορές βουλευτής Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, μετέχων σαν Υπουργός και Υφυπουργός σε έξη κυβερνήσεις της και εκλεγμένος Δήμαρχος Πειραιά (1986), σχολιάζει τους διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος που υπηρέτησε, κρίνει τα πρώτα βήματα της νέας Κυβέρνησης και μιλά για τα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας. Ίσως, ο πιο σταθερός πολιτικός της μεταπολιτευτικής Ελλάδος στα πιστεύω του, καταθέτει τις δικές του σκέψεις για την ιδεολογία της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και έχοντας ένα βιογραφικό που θα ζήλευε ο καθείς, μιλά για τις κινήσεις του στο μέλλον.
Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου aρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που έχετε υπηρετήσει επί μακρόν, πιστεύετε ότι οι νεοδημοκράτες πρέπει να κρίνουν ποιον από τους διεκδικητές θα υποστηρίξουν σύμφωνα με τα ιδεολογικά τους πιστεύω ή το συναίσθημα;
Λογικά, η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας. Και με κριτήριο τα προσόντα, τις ικανότητες, το πολιτικό στίγμα και το τι έχει δείξει ο καθένας μέχρι σήμερα.
Εσείς, ως γνήσιο φιλελεύθερο πνεύμα, συμφωνείτε με μια ενδεχόμενη εθνικοπατριωτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας;
Σε καμία περίπτωση. Όποτε η χώρα γύρισε σε «εθνικοπατριωτικές» γραμμές ακολούθησαν εθνικές τραγωδίες. Εξάλλου, όπως σημείωσα, δεν θα πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο της εκλογής αρχηγού. 
Ποιος κατά τη γνώμη σας, εκ των υποψήφιων προέδρων της ΝΔ, εκφράζει καλύτερα αυτό που το 1997 αναφέρατε ως «Δημοκρατικό Καπιταλισμό»; διαβάστε περισσότερα ........

Εφημερίδεεεεςςς!!! Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει... Σαμαρά!



Δείτε όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα εδώ

Εμπορικός κανιβαλισμός στο Περού. Πουλούσαν ανθρώπινο λίπος!


Simply unbelievable! Ο πλανήτης σοκαρισμένος! Αν και σήμερα αμφισβητούνται πολλοί απ' τους ισχυρισμούς της συμμορίας!
Συμμορία στο Περού, με την ονομασία Los Pishtacos, παραδέχτηκε ότι σκότωσε δεκάδες χωρικούς με σκοπό να πουλήσει το λίπος τους για να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα ομορφιάς. Ποιες άραγε εταιρείες ενδιαφέρονται για τέτοια «προϊόντα»; μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα.
Η ονομασία της συμμορίας αναφέρεται σ’ ένα δαίμονα που σκοτώνει τα θύματά για να πάρει το λίπος τους. Τέσσερα μέλη έχουν ήδη συλληφθεί ενώ επτά παραμένουν ασύλληπτα. Η αστυνομία κατέσχεσε πακέτο που αργότερα διαπιστώθηκε ότι περιείχε ανθρώπινο λίπος. διαβάστε περισσότερα
Η συμμορία έχει πολυετή δράση και φέρεται να ευθύνεται για την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιά, από τις επαρχίες Χουανούκο και Πάσκο. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός, αν και υπολογίζεται σε περίπου 60. Το λίπος των θυμάτων λέγεται ότι πωλούνταν προς 15.000 δολάρια το κιλό σε ευρωπαϊκές εταιρείες που φτιάχνουν προϊόντα ομορφιάς. Θεωρείται επίσης πιθανό η συμμορία να έκανε και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.
«Χρησιμοποιούσαμε μια wincha για να κόψουμε τα κεφάλια τους. Κρεμάγαμε τα διαμελισμένα πτώματα από γάντζους, και μετά ανάβαμε έξι ή οκτώ κεριά από κάτω τους, και περιμέναμε δυο τρεις μέρες για να στάξει το λίπος στο μπουκάλι»
Πάντως σήμερα έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση πολλοί απ' τους ισχυρισμούς των μελών της συμμορίας. Ειδικοί διατυπώνουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο η μέθοδος των μελών της ευσταθεί.

Οι άνδρες με τα ..... ΠΟΛάΝ


από παλιά ....... κολάν.

2012


O Ρόλαντ Εμεριχ δεν είναι γνωστός για σεμνότητα και μετριοπάθεια. Εχει διαλύσει τη Νέα Υόρκη με ένα τέρας («Γκοντζίλα»), έχει φέρει τους εξωγήινους να τα κάνουν λίμπα («Ημέρα Ανεξαρτησίας»), έχει παγώσει τον πλανήτη («Μετά την επόμενη μέρα»), τώρα τον λιώνει με το «2012»...

Στο σφυρί ο... εγκέφαλος του Μουσολίνι!

Μέρος του εγκεφάλου και αίμα του Μπενίτο Μουσολίνι προσπάθησαν να πουλήσουν άγνωστοι μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών eBay, με τιμή εκκίνησης 15.000 ευρώ. Η «προσφορά» αναρτήθηκε το πρωί της Παρασκευής, αλλά η διαχείριση της ιστοσελίδας την αφαίρεσε αφού έγινε αντιληπτή.

Η αγγελία αφαιρέθηκε με το αιτιολογικό ότι στην ιστοσελίδα απαγορεύεται η πώληση βιολογικών υλικών, ενώ συνοδευόταν από φωτογραφίες ενός ξύλινου κουτιού και αμπούλων αίματος.

«Είναι ντροπή να προσπαθεί κάποιος να πουλήσει τον εγκέφαλο και το αίμα του παππού μου» δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky TG24η Αλεσάντρα Μουσολίνι, η εγγονή του δικτάτορα που πρόσφατα αναμείχτηκε και στην πολιτική.

Σύμφωνα με την ίδια, τα λείψανα του «Ντούτσε» φυλάσσονταν στο νοσοκομείο Πολικλίνικο του Μιλάνου, κάτι όμως που το νοσοκομείο διαψεύδει. Μετά το θάνατο του δικτάτορα, το σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία, οι γιατροί του όμως αναφέρουν ότι τα όποια λείψανά του καταστράφηκαν τα χρόνια που ακολούθησαν.

Η Όπρα λέει αντίο...

Η Αμερικανίδα τηλεοπτική σταρ Όπρα Γουίνφρι ανακοίνωσε σε απευθείας μετάδοση και με δάκρυα στα μάτια ότι θα σταματήσει το καθημερινό της τοκ-σόου το 2011 μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον «αέρα». Δεν αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια, αλλά λέγεται ότι πρόκειται να αποκτήσει το δικό της τηλεοπτικό κανάλι.
«Λατρεύω αυτήν την εκπομπή. Είναι η ζωή μου και την αγαπώ αρκετά για να γνωρίζω πότε ακριβώς είναι η στιγμή να πω αντίο» δήλωσε η «βασίλισσα» των τοκ-σόου, λέγοντας ότι πήρε την απόφασή της μετά από «πολλές προσευχές και μήνες προσεκτικής σκέψης».

«Είκοσι πέντε χρόνια μου φαίνονται μια χαρά. Είναι ένα υπέροχο νούμερο και μια ιδανική στιγμή» πρόσθεσε δακρυσμένη.

Η εκπομπή της που μεταδίδεται σε 145 χώρες βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά το 1985 και ονομάστηκε Το σόου της Όπρα Γουίνφρι και έκτοτε έγινε ένας πραγματικός θεσμός στις ΗΠΑ.

Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίας Προέδρου της ΝΔ κ. Ντόρας Μπακογιάννη


Φίλες και φίλοι,


Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση για την εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει δυναμικά την επαφή της με τον κόσμο της παράταξης σε όλη την Ελλάδα.


Αυτό το Σαββατοκύριακο η υποψήφια για την αρχηγία της ΝΔ θα βρίσκεται στη Μακεδονία. Το Σάββατο (21/11), το απόγευμα στις 17.30, θα μιλήσει στη Βέροια (Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», Νέα περιφερειακή οδός Βέροιας-Νάουσας) και στις 19.30 στην Κοζάνη (Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Ν. Κοζάνης). Την Κυριακή (22/11), το πρωί στις 11.30, θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη στο 16ο περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης.


Τη Δευτέρα (23/11), το απόγευμα στις 18.30, η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε Νεοδημοκράτες της Αργολίδας (Αίθουσα «Κολιζέρας» στις Μυκήνες) και το βράδυ στις 20.30 θα βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου, Αλέκου Παναγούλη 13).

25 χρόνια νεκροθάφτης...

Είναι λοιπόν ένας τύπος σε ένα ταξί, οπότε θέλει να πει κάτι στον ταξιτζή. Όπως είναι από πίσω του λοιπόν, κάνει λίγο μπροστά και τον χτυπάει ευγενικά στον ώμο με τα δάχτυλα. Ο ταξιτζής τρελαίνεται! Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πέφτει πάνω σε ένα σκουπιδοτενεκέ, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, περνάει ξυστά από μία γριούλα, και σταματάει λίγα εκατοστά μπροστά από μία βιτρίνα σε ένα μαγαζί. Γυρίζει στον πελάτη έξαλλος και του λέει:
" Μα είσαι τρελός; Κόντευα να πάθω καρδιακή προσβολή! "
" Μα κύριε, απλά σας ακούμπησα λίγο στον ώμο για να σας μιλήσω! "
" Χμ... Ναι, ξέρετε , δίκιο έχετε, αλλά είναι η πρώτη μέρα που δουλεύω ταξιτζής. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια οδηγούσα νεκροφόρα! "

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την Καθημερινή



Τι καιρό θα έχουμε σήμερα;

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 19 βαθμούς στην Ήπειρο, από 4 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 22 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί ενώ το Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Σαν σήμερα... 21 Νοεμβρίου

1791: Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε στρατηγό και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1864: Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

1877: Ο αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τη δημιουργία του φωνόγραφου, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».

1916: Το αγγλικό πλωτό νοσοκομείο «Βρετανικός» βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, αλλά να διασωθούν 1300.

1942: Ο αμερικανός σκιτσογράφος Μπομπ Κλάμπετ δημιουργεί τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Τουίτι Μπερντ, το κίτρινο καναρινάκι, που είναι ο αιώνιος στόχος του γάτου Σιλβέστρου.

1945: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

Ταφόπλακα στη ΝΔ η ενδεχόμενη εκλογή Σαμαρά...

Από τον "ΑΧΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟ"


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικασία των εκλογών στην ΝΔ. Έχουμε δύο υποψηφίους – ο νομάρχης απλά ευτελίζει την διαδικασία – με διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά, διαφορετικό πολιτικό παρελθόν και διαφορετική στόχευση. Ο Σαμαράς δηλώνει δεξιός και στοχεύει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Η Ντόρα κεντρώα-κεντροδεξιά και στοχεύει στους κεντροδεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους.
Το δεδομένο στην Ελλάδα - όπως έχει αποτυπωθεί στο σύνολο των εκλογών των τελευταίων ετών – είναι η κεντροαριστερή τοποθέτηση του περίπου 60% του εκλογικού σώματος. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι μειοψηφική στην Ελλάδα και για να κατακτήσει την νίκη θα πρέπει να προσελκύσει ψηφοφόρους που ανήκουν στο κέντρο.
Σε περίπτωση νίκης του Σαμαρά και με δεδομένο το στόχο του να απευθυνθεί στους δεξιούς ψηφοφόρους ο χώρος του κέντρου μένει μόνο για το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ με τον Σαμαρά δεν έχει πιθανότητα νίκης και θα επιστρέψει στα χρόνια του Έβερτ όταν η δεξιά ρητορική και πρακτική του καταδίκασε τη ΝΔ να μείνει χρόνια στην αντιπολίτευση. Χρειάστηκε να έρθει ο Καραμανλής και να στοχεύσει στο κέντρο ώστε η ΝΔ να κερδίσει το 2004 μετά από πολλά χρόνια και να ξανακερδίσει το 2007. H ήττα του 2009 οφείλεται στα αίσχη και στην απραξία πολλών υπουργών του Καραμανλή και όχι στην απώλεια των δεξιών ψηφοφόρων που δεν ξεπερνούν το 40%.
Ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος εάν θέλει να δει το κόμμα του πάλι στην κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό θα γίνει μόνο με την Μπακογιάννη και όχι με τον Σαμαρά. Ένα κόμμα εξουσίας θα πρέπει να στοχεύει στην σύνθεση των απόψεων που υπάρχουν στην κοινωνία και όχι στην περιχαράκωση εντός των ιδεολογικών τοίχων του. Η μειοψηφούσα δεξιά ιδεολογία στο εκλογικό σώμα δεν έχει ελπίδα νίκης εάν δεν ανοιχτεί στο κέντρο. Εάν οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν μια συμπαγή δεξιά – ακροδεξιά παράταξη με καθαρότητα ιδεολογίας αλλά χωρίς προοπτική νίκης θα πρέπει να ψηφίσουν Σαμαρά. Εάν επιθυμούν μια δεξιά παράταξη με κεντρώα ιδεολογικά χαρακτηριστικά που μπορεί σίγουρα να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψηφίσουν Ντόρα.
Η εποχή που ζούμε είναι η εποχή της συναίνεσης, των συγκλίσεων και όχι ακροτήτων. Ο Σαμαράς το 1992 είχε έρθει σε συμφωνία με τον Μιλόσεβιτς για διαμελισμό της ΠΓΔΜ και προσάρτηση μέρους αυτής στην Ελληνική επικράτεια και ήταν ο λόγος που ο Καραμανλής τον είχε πετάξει έξω από συμβούλιο των αρχηγών. Διότι ο σοφός Κωνσταντίνος Καραμανλής γνώριζε ότι αυτή η πράξη θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ελλάδα αφού καταφανώς αντίβαινε στο διεθνές δίκαιο και στην λογική της ΕΕ. Έτσι λοιπόν όταν επικαλείται το δάκρυ του εθνάρχη θα πρέπει να επικαλείται και το σάλιο του για το γεγονός της αποβολής του από το συμβούλιο των αρχηγών, όντας εκείνη την εποχή ΥΠ.ΕΞ. Δεν χωρούν λοιπόν το 2009 πολιτικές ακροτήτων και απόψεις ακραίες καλά κρυμμένες και ξεχασμένες από την σκόνη της πολιτικής απραξίας.
Τέλος είναι γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν έχει το ειδικό βάρος και την εμπειρία να αντιπαρατεθεί με τα μεγάλα στελέχη του κόμματος και η επιμονή του στις απόψεις του θα αποτελέσει αιτία τριβών και αποχωρήσεων από τη ΝΔ. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα παρατηρητικών στελεχών από τη ΝΔ που θα έρθουν σε ρήξη με τον Σαμαρά και μερικών από το ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλευτούν το κενό στο κέντρο από την δεξιά κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΝΔ και θα βρουν χώρο να δημιουργήσουν ένα νέο κεντρώο κόμμα που θα βάλει ταφόπλακα στη ΝΔ.

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Δαρβίνου


H φωτογραφία που κέρδισε ''Δενδροβάτραχος πάνω σε λειχήνες'' (Simon Roberts)


H φωτογραφία που μας προβλημάτισε ''Φωλιά Κύκνου φτιαγμένη απο σκουπίδια'' (Katya Schouvaloff)


Από τον διαγωνισμό του Μουσείου Horniman


Πηγή ΒΒC