Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Η σχέση πολιτών - πολιτικής, η αναδιαπραγμάτευση, οι αγορές κι εμείς

του Κώστα Μποτόπουλου
Οι δεύτερες εκλογές της κρίσης θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε μία φράση: πήραμε μια προσωρινή ανάσα. 
Το αν η ανάσα αυτή θα γίνει μονιμότερη, το πώς θα τη δυναμώσουν, εάν τη δυναμώσουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας και το πόσο ανηφορικός θα είναι ο ...

Επέστρεψαν στην ΝΔ όχι μόνο η Ντόρα αλλά και όλοι οι ψηφοφόροι της

Θετικός ήταν ο απολογισμός της συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την Δημοκρατική Συμμαχία στις εκλογές της Κυριακής όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά σε περιοχές όπως η ...

Αφήστε τις ηθικολογίες και τελειώστε την κρίση!


Η καταστροφική στρατηγική της Ευρώπης και η άμεση ανάγκη για τερματισμό της κρίσης. Άρθρο του οικονομολόγου Charles Wyplosz.
Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να σώσει το Ευρώ (από μόνη της). Έχει δίκιο. 

Τελικά η "ώρα ΠΑΣΟΚ" δεν πεθαίνει ποτέ!

Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά ποτέ τον χαρακτήρα του και την ... ιστορία του. Έχει αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του τόπου ακόμη και σε λεπτομέρειες. Όπως η ώρα ΠΑΣΟΚ! 
Στα απανωτά ραντεβού της ιστορίας των τελευταίων ημερών δεν ξέχασαν να καθυστερήσουν ακόμη και στα ραντεβού για ...

Δηλαδή αν μας νικήσουν οι Γερμανοί μεθαύριο, τί έγινε;

Του κόσμου οι θεωρίες και συνωμοσίες έχουν ακουστεί στο διαδίκτυο για την αναμενόμενη νίκη μας μεθαύριο (ποτέ δεν ξέρεις) στον αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας. 
Επειδή μάλιστα θα είναι παρούσα και η ίδια η Μέρκελ, το μήνυμα πρέπει να ...

Οι Συριζάτοι θα πάνε να υποστηρίξουν και τον Ιφικράτη Αμυρά;

Ο εισαγγελέας της Αθήνας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη κατά του Ιφικράτη Αμυρά που καλούσε - μέσω διαδικτύου- σε ένοπλη εξέγερση τους πολίτες. 
Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ...

13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης ο Αντώνης Σαμαράς!

Μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρωθυπουργός, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συναντήθηκε με τον Π. Πικραμμένο για να αναλάβει τα καθήκοντά του. Νωρίτερα, κατά την έξοδό του από το ...

«Στη σέντρα, αδέλφια»

του Κώστα Λεονταρίδη
Ακριβώς πριν από τριάντα χρόνια η Αργεντινή, που κυβερνιόταν από δικτατορικό καθεστώς, υπέστη ταπεινωτική ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία στον πόλεμο των Φόκλαντς. 
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής αμφισβήτησε την κυριότητα του νησιωτικού συμπλέγματος που βρίσκεται στη ...

Ο δρόμος επιστροφής στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι μόνο το πρώτο βήμα, μια απολύτως αναγκαία αλλά μη επαρκής συνθήκη για τη διάσωση και ανάταξη της χώρας. Για την οριστική έξοδο από την κρίση απαιτείται μια εθνική προσπάθεια, που θα είναι ...

Ασκήσεις κωλυσιεργίας

του Στέφανου Κασιμάτη
Από την αρχή της κρίσης δεν έτρεφα την αυταπάτη ότι αυτοί που προκάλεσαν το πρόβλημα θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση. Παρ’ όλα αυτά, δεν περίμενα ότι για ένα γλίσχρο κομματικό όφελος θα βλέπαμε πάλι τις πιρουέτες της κωλυσιεργίας. Δεν το περίμενα, ίσως επειδή πάντα δυσκολεύομαι να ...

Θύελλα ήταν και πέρασε(;) στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ

Σκληρή γραμμή υπέρ της μη συμμετοχής εν ενεργεία βουλευτών και πρώην υπουργών στο κυβερνητικό σχήμα τηρεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Τη στάση αυτή τήρησε χθες και κατά την τρίωρη θυελλώδη συνεδρίαση με τα στελέχη της ...

Άρχισαν το πετροβόλημα στη ΔΗΜΑΡ

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το παρελθόν, υιοθετώντας – όπως όλα δείχνουν – τη στρατηγική της μαχητικής αλλά υπεύθυνης αντιπολίτευσης. 
Δείγμα γραφής των αποφάσεων της Κουμουνδούρου έδωσε χθες ο ...

Η Εύα Καϊλή στέλνει kill-μήνυμα στον Μπένι!Αν και δεν έχω ενημερωθεί, συμπεραίνω πως επέλεξε πάλι Θεσσαλονίκη, οπότε..ας μη μιλήσω άλλο, μόνο αυτό..

Η Ελλάδα της παρακμής και η τηλεόραση

του Αλέξη Παπαχελά
Αυτή η χώρα δεν θα πάει μπροστά αν δεν αντιμετωπισθεί κάπως το φαινόμενο της τηλεοπτικής της δημοκρατίας ή... δικτατορίας, όπως το πάρει κανείς. 
Δεν συμφωνώ καθόλου με την κριτική πως –δήθεν– η ιδιωτική τηλεόραση απέκλεισε τις ...

Πρόστιμα από τον Δήμο Αθηναίων σε κόμματα για την αφισορρύπανση

Εβδομήντα πέντε εργαζόμενοι από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δούλευαν επί ένα δεκαήμερο για να περισυλλέξουν περίπου 10 τόνους χαρτιού από τις προεκλογικές αφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν σε κάθε γωνιά του ...

Αναδιαπραγμάτευση Μνημονίου χωρίς αλλαγή στόχων

«Οποιος επιμένει ότι δεν επίκεινται αλλαγές του υπάρχοντος προγράμματος έχει παραισθήσεις», λένε κύκλοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Ε π ιτ ροπή το διαψεύδει, το Βερολίνο διατυπώνει ισχυρές επιφυλάξεις, αλλά η Ευρωζώνη είναι ...

Πολυκομματική κυβέρνηση

Ο δρόμος προς την Αβάνα είναι στρωμένος με φιλελεύθερες προθέσεις

Ο πειρασμός για έναν φιλελεύθερο είναι μεγάλος. Αναμφίβολα κυβέρνηση Σύριζα με τις παλαβές πολιτικές της θα προκαλέσει την ολοκληρωτική διάλυση του κρατισμού στην Ελλάδα. 
Η πολιτική ζημιά για την αριστερά θα είναι ιστορικά ισοδύναμη με ...