Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Άρχισαν το πετροβόλημα στη ΔΗΜΑΡ

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το παρελθόν, υιοθετώντας – όπως όλα δείχνουν – τη στρατηγική της μαχητικής αλλά υπεύθυνης αντιπολίτευσης. 
Δείγμα γραφής των αποφάσεων της Κουμουνδούρου έδωσε χθες ο ...


επικεφαλής του κόμματος Αλ. Τσίπρας. 
Με συνέντευξή του στο Ρόιτερ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει στους δρόμους τους ψηφοφόρους του για να διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων λιτότητας, αντιθέτως οι δώδεκα συνιστώσες του θα εστιάσουν την ενέργειά τους στο πώς θα δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας για όσους πεινάνε και έχουν ανάγκη»...

Την ίδια στιγμή, ακριβώς στον αντίποδα – όπως έγινε ήδη σαφές – θα κινηθεί η Κουμουνδούρου σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση που θα ασκήσει στον τρίτο εταίρο της κυβέρνησης συνεργασίας – τη ΔΗΜΑΡ! Στόχος της Κουμουνδούρου, η οποία αρνήθηκε χθες «χωρίς δεύτερη σκέψη» ακόμη και να λάβει μέρος σε μία «εθνική διαπραγματευτική ομάδα» για την αλλαγή του Μνημονίου, είναι να ροκανίσει όσο γίνεται τη ΔΗΜΑΡ. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους, λέγοντας: «Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν μειώσουν κι άλλο τους μισθούς», «τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν πουλήσουν την κρατική περιουσία» κ.λπ.

«Η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι το ίδιο σημαντικά, αυτή τη στιγμή όμως περισσότερο σημαντική είναι η αλληλεγγύη» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας μια πρόγευση των επόμενων κινήσεων. Στην ίδια γραμμή, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δημήτρης Κοδέλας, προερχόμενος από την ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), έκανε λόγο για προτεραιότητα στην προστασία των αδυνάτων, ενώ ο οικονομολόγος και συνεργάτης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παρασκευόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ, αλλά και σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως «τις απεργιακές κινητοποιήσεις τις οργανώνουν τα συνδικάτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολιτικά τα αιτήματα των εργαζομένων».

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης – στο Ρόιτερ – τη βεβαιότητά του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας» και τον ισχυρισμό ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα «γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρί

Δεν υπάρχουν σχόλια :