Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Βίαιες διαδηλώσεις στην Αϊτή. Έκλεισαν όλα τα αεροδρόμια.

Έκλεισαν σήμερα όλα τα αεροδρόμια στην Αϊτή, μεταξύ αυτών και το διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα, εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αερολιμένα του Πορτ-ο-Πρενς.
Οι αεροπορικές εταιρείες ...........

Φανταστείτε .... all the people!

Σαν σήμερα (8 Δεκεμβρίου 1980) δολοφονήθηκε ο John Lennon

Μπουρλότοοοο. Δείτε πόσο εύκολα θα μπορούσαν, εάν ήθελαν, αντί να παπαρολογούν και να λένε ψέματα διαρκώς, να δώσουν πίσω τό ΕΚΑΣ. Αλλά δέν θέλουν...

Οτι οι βολευτές και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είναι υποκριτές και λένε συνεχώς ψέματα στόν κόσμο είναι κάτι πού βέβαια αποτελεί στη χώρα μας κοινό τόπο...
Ομως άλλο να το λές και άλλο να το βλέπεις ανάγλυφο μπρός στα μάτια σου...
Οπως ξέρουμε έκοψαν πέρυσι οι υποκριτές απο τα πιό φτωχά γεροντάκια (δηλαδή απο αυτούς πού δικαιούνται ΕΚΑΣ) 145 εκ. ευρώ...
Η αναλγησία αυτή τού αισχίστου βαθμού , εφόσον μιλάμε για .............

Η κολακεία των νέων είναι παλιά ιστορία του δημοσίου λόγου. Και ο πιο ασφαλής τρόπος αφοπλισμού τους.

Τον Δεκέμβρη τον βάφτισαν κίνημα όλοι αυτοί, κόμματα και μέσα ενημέρωσης, που ήθελαν ή να προβάλουν πάνω του τα δικά τους ελλείμματα ή να τον κοντύνουν δια της νομιμοποιήσεως. 
Τώρα που μεσολάβησαν δύο χρόνια καταλαβαίνουμε όλοι ευκρινέστερα αυτό που και τότε φαινόταν με ψύχραιμο μάτι. 

Ότι επρόκειτο για μια στιγμιαία έκρηξη των παιδιών που ταυτίστηκαν με τον ...............

Τραγωδία του Μποπάλ: Έγκλημα χωρίς τιμωρία!

bhopalTης Χριστιαννας Λουπα           Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3ης Δεκεμβρίου 1984, σε μια πόλη της κεντρικής Ινδίας, χιλιάδες κάτοικοι δεν ξύπνησαν για να πάνε στις δουλειές τους, χιλιάδες παιδιά δεν σηκώθηκαν για να παίξουν, να τρέξουν ή να πάνε σχολείο. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν φύγει για το μεγάλο ταξίδι στη διάρκεια του ύπνου τους, αμέτρητες οικογένειες πέρασαν στην αντίπερα όχθη και οτιδήποτε ζωντανό, βρέθηκε νεκρό σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς ένα εφιαλτικό τοξικό φωτεινό σύννεφο τύλιγε το Μποπάλ.

Η Συμμαχία για τα προβλήματα στην Παιδεία

Δημοσιοποιήθηκε η «Έκθεση της Πίζας», την οποία εκδίδει Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), και η οποία αξιολογεί τα διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα των μελών του και 35 ακόμα χωρών. Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς, για μία ακόμα φορά, ότι η χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο σε όλους σχεδόν τους δείκτες, ενώ οριακή μόνο βελτίωση εμφανίζεται φέτος στην «κατανόηση κειμένου», τις «φυσικές επιστήμες» και τα «μαθηματικά».
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι:
1. Τα αποτελέσματα αντανακλούν τον συγκεντρωτικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος, που ................ 

Ο πρώτος Διαδικτυακός Πόλεμος: Οι υποστηρικτές του Wikileaks "έριξαν" το site της Mastercard!

 
- Ονομάζεται "Επιχείρηση Εκδίκηση". 'Ολο το Διαδίκτυο στο πλευρό του Mr. Wikileaks
- Υποστηρικτές του ιδρυτή του Wikileaks επιτίθενται σε όσες επιχειρήσεις διέκοψαν μαζί του
- Πρώτος στόχος μια ελβετική τράπεζα - "Κάτω" και το site της MASTERCARD!
- Χτύπησαν και την σουηδική εισαγγελεία
Την έχουν ονομάσει "Επιχείρηση Εκδίκηση". Εχουν λογαριασμό στο Twitter και εκεί ενημερώνουν για την ............

«Λάθος μας το πρωτοσέλιδο του Focus» λέει ο Γερμανός διευθυντής της Bild.

«Ξεπεράσαμε τα όρια στην προσπάθεια μας να σχολιάσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και να σατιρίσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό» παραδέχθηκε χθες ο Νίκολαους Μπλόμε διευθυντής της γερμανικής Bild αναφερόμενος στην πρωτοσέλιδη εικονογράφηση με «πρωταγωνίστρια» την Αφροδίτη της Μήλου.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία σε δημόσια συζήτηση με θέμα τα ΜΜΕ και την κρίση που διοργανώθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ και την Γερμανική Πρεσβεία, ο επικεφαλής της Bild αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που .............

Με αφορμή το ενδεχόμενο έκδοσης κοινού ευρωομολόγου

Στα χαρακώματα Μέρκελ - Γιούνκερ 
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών με αφορμή την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγου, με στόχο να αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Στις επικρίσεις του προέδρου της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί «απλοϊκού τρόπου σκέψης» όσον αφορά την πρότασή του για την έκδοση ευρωομολόγου, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου απάντησε: «Γενικά, δεν βοηθά κανέναν στην Ευρώπη όταν μεμονωμένοι παίκτες αποκαλούν ο ένας τον ..............

Μόνο του θα μας .... επιμηκύνει το ΔΝΤ!

Ακούγεται και δεν διαψεύδεται. 
Ηχεί και σαν απειλή προς την άκαμπτη Μέρκελ. 
Το ΔΝΤ θα επιμηκύνει μόνο του την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. 
Συζητήθηκε και χθες στα ραντεβού του Στρος Καν. 
Φαίνεται ότι και ο γαλλογερμανικός άξονας περνά την δική του κρίση ....

Ανυπακοή σε σένα, Μίκη

Σου µιλάω στον ενικό Μίκη, γιατί υπήρξες ίνδαλμα της εφηβείας, όχι µόνο της δικής µου, και ξέρω ότι αυτό θέλεις να είσαι, οικείος σε όλους, πάνω από συµβατικές σχέσεις. Είχες στα χέρια σου την τέχνη της µουσικής, µια τέχνη που δρα στο υποσυνείδητο και το ασυνείδητο και µπορεί να κατευθύνει τις µάζες. Τις συνεπήρες λοιπόν τις µάζες και τις κατηύθυνες.

Εξάλλου το έγραψες κιόλας, «Μουσική για τις µάζες», ένα βιβλίο που έβγαζα τα µάτια µου να καταλάβω σε .............

Η ευθύνη μιας γενιάς


Tη χρονιά που γεννήθηκα, δολοφονήθηκαν ο Κένεντι και ο Λαμπράκης. Ακολούθησε η επτάχρονη δικτατορία, το “επιστέγασμα” μιας ταραγμένης μετεμφυλιακής πορείας 30 ετών - ενός κατ’ ουσίαν προτεκτοράτου, που προσπαθούσε να λέγεται δημοκρατία.


Το 1974, ήρθε η πολυπόθητη δημοκρατία, με την καθοριστική συμβολή του ιδίου που έκανε κάποτε τις εκλογές βίας και νοθείας. Το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε - και μαζί με αυτό και η ελευθερία του λόγου. Για να αποχουντοποιηθεί όμως η Ελλάδα, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, σε μερικούς τομείς πάνω κι από δεκατία.

Το 1981, ήμουν φρέσκος φοιτητής στην Πάτρα, όταν ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Το 1987, άρχισε - με πρωτοβουλία των δημάρχων της αντιπολίτευσης - η περιπέτεια της ελεύθερης ραδιοφωνίας, που .............

Ερωτήσεις προς Στρος-Καν στην Επιτροπή Οικονομικών από τον Μίμη Ανδρουλάκη


Μαγεμένος έφυγε από την Ελλάδα ο Ντομινίκ!

Τι το ήθελε και συναντήθηκε με τον Αντώνη ο Στρος Καν; Δεν του έφταναν οι διαδηλώσεις που τον περίμεναν; Έπρεπε να φάει στη μάπα και την παρεούλα του Αντώνη Σαμαρά; 
Και όμως . Τόσα που άκουγε, επιδίωξε ο ίδιος τη συνάντηση. Τον είχε φάει η αγωνία και η περιέργεια γι’ αυτό το .... μαγικό μίγμα. 
Ο Αντώνης τον κέρασε σφηνάκι μείγμα και ο άνθρωπος έφυγε. Αλλαξοπίστησε. Από σοσιαλιστής έγινε οπαδός της Νέας ΝΔ., του Φαήλου και του Μηταράκη. 
Ζήτησε ένα μεγάλο πόστερ του Αντώνη, να το .............

Τιμή για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κομινάκη η επιλογή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για τον «8ο αγώνα κατά της φτώχειας»αποτελεί τιμή για τον σύλλογο και την Ελλάδα.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη» το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου θα τραβήξουν πάνω τους όλα τα φλας, καθώς ένας σημαντικός αγώνας με εξέχουσες παρουσίες θα φιλοξενηθεί στον «ΝΑΟ» του ΘΡΥΛΟΥ.
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η ..............

Το ρίσκο του Μαρινάκη

Ένα κλισέ του ποδοσφαιρικού παρελθόντος έλεγε ότι η μπάλα είναι το όπιο του λαού. Αυτό, πλέον, έχει αλλάξει. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, έχει… ισοφαριστεί από τις δύο μεταγραφικές περιόδους της χρονιάς.

Και, μάλιστα, δεν είναι μόνο οι οπαδοί των ομάδων που περιμένουν πώς και πώς τα πρώτα ονόματα να πέσουν στο τραπέζι. Είναι και η φάρα μας. Εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες που με ταχύ πια ρυθμό κατακτούν όλο και ...............

Ίσα ρε Λαλάκη...

Ο Λάκης Λαζόπουλος έγινε Στάθης Ψάλτης, που θέλει να γίνει Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος θέλει να γίνει Αριστοφάνης, στη θέση του Αριστοφάνη.
Θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχει αυτό, και τους προβάλλει ανελλιπώς στις εκπομπές του, όπως χθες βράδυ, που έβαλε κωλοδάχτυλο στον Πρωθυπουργό με ένα κακοφτιαγμένο βιντεάκι.
Και κωλοδάχτυλο και προχειροδουλειά.
Προχειροδουλειά, γιατί έχει και το θέατρο που απορροφά τον χρόνο του, μια και είναι άνθρωπος της τέχνης.
Ή μήπως είναι άνθρωπος του χρόνου που απορροφά την τέχνη;
Πάντως, δεν προλαβαίνει.
Και καλά η προχειροδουλειά, άλλωστε δεν είναι ο πρώτος που πουλάει τα σκουπίδια του πανάκριβα στην τηλεόραση.
Αλλά να βάζει κωλοδάχτυλο σε ............

Έρχεται η σειρά της Ελλάδας, απειλεί το Wikileaks

«Η ροή των διαρροών δεν πρόκειται να αλλάξει» διαμηνύει με δήλωσή του στα Νέα ο εκπρόσωπος του Wikileaks Κριστίν Χράφνσον, προειδοποιώντας πως «κατά τη διάρκεια των ερχόµενων εβδοµάδων θα υπάρξουν μεγάλες αποκαλύψεις για τα περισσότερα κράτη», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στον ιστότοπο, άλλωστε, έχουν ήδη διαρρεύσει 1.385 τηλεγραφήματα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

«Πολύ σύντοµα, ίσως σε μερικές εβδοµάδες, θα αρχίσουµε να δίνουµε στη δηµοσιότητα τα τηλεγραφήµατα που προέρχονται από την αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Όµως μη με ρωτήσετε για το .................

Made in Germany ..... über alles

Το 2011, οι γερμανικές εξαγωγές αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, που αποτελεί ένα συμβολικό όριο. Η Κίνα πουλάει όμως πλέον ακόμη περισσότερα προϊόντα και η Γερμανία αναμένεται να χάσει τον τίτλο του μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο, τον οποίο «έκλεψε» από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003.
Tο μυθικό made in Germany, η Γερμανία το χρωστά στη Βρετανία. Όταν αισθάνθηκαν ότι απειλούνται από τις γερμανικές εισαγωγές, οι βρετανοί βιομήχανοι απαίτησαν την υιοθέτηση το 1887 του Merchandise Marks Act. 
Όλα τα γερμανικά προϊόντα που πωλούνταν στη Βρετανία θα έπρεπε πλέον να αναγράφουν made in Germany. Ο στόχος ήταν να στραφούν οι βρετανοί καταναλωτές μακρυά από αυτά τα προϊόντα «δεύτερης κατηγορίας». Γρήγορα όμως συνέβη το αντίθετο. Πολλαπλασιάζοντας τις καινοτομίες, η Γερμανία ξεπέρασε γρήγορα τη Βρετανία στην ποιότητα. Χάρις στην εκπαίδευση πολλών .............

Απίστευτο! Ο Στρος Καν βγήκε ζωντανός απ’ τη συνάντηση με τους Σαμαράδες.

Ο Αντώνης Σαμαράς, τα αντωνάκια του και ο τόπος έχασαν μια ιστορική ευκαιρία για να γλυτώσουμε μια και καλή απ’ το αφεντικό του ΔΝΤ και των μνημονιακών δυνάμεων κατοχής! Πέντε πέντε και χωρίς νερό έπαιρναν τα χαπάκια οι ακροδεξιοί της Νέας ΝΔ. 
Άσε τους μεγάλους υποψήφιους νομπελίστες οικονομολόγους. Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν. Τα Maalox εξαφανίστηκαν από τα φαρμακεία του Συντάγματος.
Ενώ είχαν προμηθεύσει με τις κατάλληλες χατζάρες τον Αντώνη, εκείνος την τελευταία στιγμή δείλιασε. Μέχρι και σχέδιο διαφυγής και ταυτόχρονου ξεσηκωμού του έθνους είχαν οργανώσει. Τίποτα. Τελικά είδαν τον δυνάστη Δομήνικο να .........

Έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, διαπιστώνει ο Χέλμουτ Σμιτ

Έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, διαπιστώνει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, και επικρίνει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη. «Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι λείπουν ηγετικές προσωπικότητες στην Ευρώπη, πρόσωπα στα ανώτατα αξιώματα των εθνικών κρατών, που να έχουν την απαιτούμενη εποπτεία και ικανότητα αποτίμησης σε εθνικά και διεθνή ζητήματα. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αλλά η χώρα του είναι πολύ μικρή για να παίξει ουσιαστικό ρόλο», λέει ο κ. Σμιτ σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Handelsblatt» (Χάντελσμπλατ, 07.12.2010).
Κριτική ασκεί ο Χέλμουτ Σμιτ στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, διαπιστώνοντας ότι ................

Συμβολικές καταλήψεις διοδίων

Σε συμβολικές καταλήψεις στα διόδια Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή, θα προχωρήσουν κάτοικοι και φορείς του νομού Πιερίας.
Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Νομού Πιερίας κ.ά.
Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς, με το άνοιγμα των διοδίων από τις 11:00 - 15:00.
Εάν η Πολιτεία «κωφεύσει» και δεν «εισακουστούν» τα ............