Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ψωμιάδης:…εν αναμονή Περιφερειάρχης, γεφυροποιός Νομάρχης

Τι ζόρια τραβά ο Ψωμιάδης; Τι είναι αυτά τα καραγκιοζιλίκια και θεατρινιλίκια που αραδιάζει στις εκπομπές του Αυτιά; Θα ανεβάσει στις εξέδρες τη Ντόρα, να τα βρει με τον Αντώνη και "να ζήσει αυτός καλά"! Τώρα ξαφνικά την είδε γεφυροποιός; Σε λίγο θα τη δει και μεγάλο-εργολάβος…. Με τη φόρα που έχει πάρει όλα να τα περιμένουμε.
Πόσο χαμηλά θα πέσει πια με τις προτάσεις του ο Νομάρχης Ψωμιάδης; Εντάξει θέλει να τον προσέξει ο αρχηγός και να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια. Γλείψιμο δηλαδή. Αλλά και τέτοιες χαζομάρες μόνο γέλιο προκαλούν και τη συμπάθεια του Αυτιά! . Αν και είναι συνηθισμένος ο Παναγιώτης. Μπορεί να κάμει τα πάντα για να γίνει Περιφερειάρχης. Δεν μπορείτε να φανταστείτε που μπορεί να φτάσει!
Είπαμε τέρμα οι ταμπέλες, τέρμα οι αποκλεισμοί. Ο κόσμος χάνεται και στη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται με αγκαλίτσες και φιλάκια! Αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του ελληνικού λαού που υποφέρει κάτω από μια αδίστακτη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή, οι γέφυρες τους μάραναν! Μάλλον ο κατήφορος του εν' αναμονή Περιφερειάρχη δεν έχει πάτο.
Μέχρι τις εκλογές θα τα δούμε όλα!

Πολύ τρομαγμένος ήταν ο Αρχηγαντώνης στην ταβέρνα του «Καραβίτη»!

Μου μετέφεραν την εικόνα ενός τρομαγμένου Σαμαρά, στο πρόσφατο γεύμα που παρέδωσε στη σκιώδη κυβέρνησή του, στην ταβέρνα του «Καραβίτη». Ούτε το φαγητό του δεν έφαγε!
Τον είχε περικυκλώσει ολόκληρη η παλιά φρουρά της Νέας Δημοκρατίας (Ζαγορίτης, Δασκαλάκης, Παναγιωτόπουλος και άλλοι πρώην) και αυτός κοίταζε τρομαγμένος τους «υπουργούς» του, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος! Ήταν εκνευρισμένος με κάτι ασαφές και κοίταζε πολλές φορές έντονα στην .. πόρτα και στο κενό! Σα να ήθελε να φύγει και να πάει σπίτι του ή σα να περίμενε κάποιον που δεν ήθελε να δει.
Ήθελε να ανακοινώσει κάποια πράγματα στους σκιώδεις, όπως την μετακόμιση του κόμματος και την ανανέωση του site της Νέας Δημοκρατίας. Και καλά, όποιος έχει κάποιες προτάσεις να τις καταθέσει …. στα αρμόδια όργανα.
Πάντως η εικόνα που έδωσε ήταν ενός τρομαγμένου ανθρώπου που βρίσκονταν σε σύγχυση και δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε! Ειδικά αυτό το φοβικό κοίταγμα δεξιά και αριστερά συνεχώς, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση!

Ανάμεσα στον ψεύτη και τον εμπαίκτη ή το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο...

Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, έλεγε ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης. Στην Ελλάδα, όμως, του σήμερα το κατεστημένο νοσηρό πολιτικό σκηνικό συνθέτει την αποκαρδιωτική εικόνα ενός απόλυτου και εφιαλτικού αδιεξόδου…
Από τη μια ο Γιωργάκης που έγινε «Γιώργος» ή, κατ’ άλλους «Γιώργαρος», πρωταγωνιστής σε σενάριο πολιτικής φαντασίας, πασχίζει να ισορροπήσει ανάμεσα στο «σοσιαλιστικό παράδεισο» του «λεφτά υπάρχουν!» και στην δεινή υπερκομματική πραγματικότητα του «χρεωκοπήσαμε»… Μια χρεωκοπία στην οποία το κόμμα του φέρει την κύρια αναλογικά ευθύνη, έχοντας κυβερνήσει τα 20 από τα 16 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Με τα πρώτα 4 από αυτά (1981-1985) να συνιστούν μια πρωτόγνωρη ιστορικά ναρκοθέτηση σε βάρος της Ελληνικής Οικονομίας.
Από την άλλη ο...

Εκλογές ΟΝΝΕΔ:Ξεκίνησαν τα ίδια βρώμικα κόλπα τα λιβανιστήρια του Μέγα Αρχηγαντώνη!


Όπως και στις εσωκομματικές εκλογές. Για να υποστηρίξουν τον εκλεκτό του Μουρούτη, σκαρφίζονται ότι μπορείτε να φανταστείτε για τον «αντίπαλό» τους, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Εάν δεν το ξέρετε ο Χατζής είναι κολλητός του Μουρούτη και άρα χαίρει της εμπιστοσύνης των φοβικών στενοσυμβούλων που θέλουν να μετατρέψουν τη Νέα Δημοκρατία σε περιχαρακωμένη μετεξέλιξη της Πολιτικής Άνοιξης.
Έτσι οι ίδιοι ακριβώς κύκλοι που έπαιξαν βρώμικα κόλπα στις εσωκομματικές εκλογές διαδίδουν σήμερα ότι οι υποστηρικτές της Ντόρας στηρίζουν Παπαμιμίκο. Σκεφτείτε πόσο διχαστικοί και αδίστακτοι είναι, μπροστά στις επιδιώξεις τους. Τη στιγμή που η Ντόρα δεν ασχολείται καθόλου με τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ. Είναι αλήθεια ότι πολλοί υποστηρικτές της έχουν πάει με τον Παπαμιμίκο, λόγω κομματικών αντανακλαστικών. Τίποτα παραπάνω. Πολλοί όμως, όπως ο Αρούλης, έχουν πάει με το Χατζή.
 Ας κόψουν λοιπόν τα σάπια οι προσκυνημένοι του Σαμαρά.

Ξεφουσκώνει η «υπόθεση Φούντα»;

Φαίνεται ότι τα στοιχεία που έχει περισυλλέξει η αντιτρομοκρατική δεν οδηγούν σε μια νέα «υπόθεση Ξηρού». Όταν από ένα λάθος , από μια σύμπτωση, εξαρθρώθηκε η τελευταία γενιά των εκτελεστών της 17 Νοέμβρη. Ο Φούντας φαίνεται ότι σχετίζεται και με την τρομοκρατία αλλά και με το οργανωμένο έγκλημα. Είναι όμως νεκρός. Δεν την γλύτωσε όπως ο Ξηρός και να «ομολογήσει»! Γιατί κάπως έτσι έπεσε η 17Ν …..
Στην "περίπτωση Φούντα" από την βεβαιότητα περάσαμε στην σύγχυση. Μάλιστα ο Χρυσοχοΐδης είναι πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα τρομοκρατών δεν έχει σχέση με το πολιτικό αντάρτικο όπως παλιότερα αλλά με το οργανωμένο έγκλημα, κυρίως. Πάντως ο σχεδιασμός φαίνεται ότι προέρχεται από ακραία κέντρα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την πολιτική ταυτότητα των εκτελεστών. Όπως ο Φούντας που είναι δεξιών καταβολών και εξυπηρετούσε τέλεια τους σκοτεινούς σχεδιασμούς ακραίων αναρχοαριστερίστικων ομάδων που το παίζουν αντάρτες.
Συμπέρασμα: μάλλον δεν ήταν τόσο τυχερός όσο το 2002 με τον Ξηρό, ο Χρυσοχοΐδης. Ενδέχεται πάλι η σύγχυση που διαρρέει να είναι καλοστημένο αντιτρομοκρατικό σχέδιο που έχει σκοπό να προκαλέσει τους τρομοκράτες και να τους ωθήσει στην λάθος κίνηση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με την δικαιοσύνη.

Με τον Χατζή και ο Αρούλης …


Σύμφωνα με τις βλακείες που διαδίδουν οι στενοσύμβουλοι του αρχηγού όλοι οι υποστηρικτές της Ντόρας πήγαν με τον Παπαμιμίκο, άρα να ψηφίσετε skinhead Χατζή που είναι ο εκλεκτός του Μουρούτη, του Μαρκόπουλου και όλης της παρδαλής παρέας στη Νέα Ρηγίλλης.Γνωστή και ως παρέα του 20% ...
Τότε πως εξηγείται η προσχώρηση του Αρούλη στο στρατόπεδο Χατζή; Διαδίδουν πολλά, αλλά μην μου πείτε ότι δεν μπορεί και μόνος του να αποφασίσει; Φυσικά και μπορεί . Όταν ο άνθρωπος του Άρη στην ΟΝΝΕΔ, ο Γιώργος Καραγιάννης στηρίζει Χατζή και κάνει τα κονέ του Άρη με τους στενοσύμβουλους του αρχηγού, τότε λογικό είναι να πάει ο Άρης με τον Μαρκόπουλο, το Λαζαρίδη και τον Μουρούτη! Να τον δει λιγάκι και ο πρόεδρος μπας και του δώσει καμιά καρέκλα!
Πάντως οι υπόλοιποι νεολαίοι που σχετίζονται με τον Άρη φαίνεται ότι πήγαν με τον Παπαμιμίκο. Αδιαφορεί όμως ο Άρης γιατί δεν τον νοιάζει καθόλου η ΟΝΝΕΔ αλλά η Νέα Ρηγίλλης και το δικό του μέλλον! Ούτε καν ενδιαφέρεται αν θα βγει ο Χατζής ή θα χάσει. Πάνω απ’ όλα το δικό του μέλλον!

Ξέρετε πόσες σελίδες έχει η δικογραφία της Siemens?

Μόλις 120.000 ! Έχει να πέσει δηλαδή πολύ διάβασμα. Μάλλον στη Βουλή, πρέπει να τις μελετήσουν με βάρδιες, παυσίπονα και βιταμίνες.
Φυσικά από τις σελίδες παρελαύνουν πλήθος κομματικών παραγόντων από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η «εμπλοκή» τους, αποδεικνύει κάποια ενοχή.
Περιέργως τα λιβανιστήρια της Ρηγίλλης και οι αυλοκόλακες της Ιπποκράτους στέκονται σχεδόν αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο της Ντόρας, στο gatering του Παύλου Μπακογιάννη και σε ένα δημόσιο γεύμα, όπου συμμετείχε και η Ντόρα, στη Γερμανία.
Ακόμα και χθες η Χριστίνα Κοραή επέμενε στην Ελευθεροτυπία ότι αυτά είναι το σκάνδαλο Siemens και από εκεί θα τη βρει ο καημένος ο αρχηγός Αντώνης! Όταν θα αρχίσουν να παρελαύνουν από την εξεταστική, η Ντόρα και ο Κυριάκος. Ω τι κατάντια! Νομίζουν ότι με τα αποδεδειγμένα ψέματά τους απαλλάσσουν από τις ευθύνες τους, τους πραγματικούς ενόχους και τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ε δεν μπορεί 120.000 σελίδες να είναι ένα γεύμα και ένα τηλεφωνικό κέντρο που το έχει πληρώσει η Ντόρα; Εκτός και αν η δικογραφία χάνεται μεταξύ κυρίως πιάτου και επιδορπίων ...

Δυστυχώς αυτά παθαίνουν όσοι έχουν εμπάθειες και εμμονές. Δυστυχώς!

"Δώδεκα":Ειδικά αφιερωμένο στην παρέα του 12%

«Δώδεκα κι’ ούτε ένα τηλεφώνημα». Η παρέα της Νέας Νέα Δημοκρατίας κατάφερε να ρίξει την παλιά Νέα Δημοκρατία στα χαμηλότερα ποσοστά της ever! Σύμφωνα με γκάλοπ της Kάπα Research με αναγωγή φτάνει στο 20%.... Άρα τους ταιριάζει απόλυτα το τραγούδι «Δώδεκα» της Άννας Βίσση
Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα
τον αριθμό της μοναξιάς μου δε χτυπάς
και μεγαλώνει η απόσταση για μας.
Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα
μες στου μυαλού μου το αβάσταχτο κενό
μοιάζεις με όνειρο που φεύγει μακρινό...

Πάει για σουτάρισμα ο Αρβανιτόπουλος;

Άλλο ένα παράξενο ειδύλλιο στην Ρηγίλλης οδεύει προς το τέλος του! Οι πρώτες ρωγμές είναι ήδη ορατές.
Έξω φρενών με τον Αρβανιτόπουλο, είναι τα στελέχη της ΠΟΛιτικής ΆΝοιξης, στη Νέα Ρηγίλλης. Τους θυμίζει την παλιά Νέα Δημοκρατία και όλοι αυτοί ανήκουν στη Νέα Νέα Δημοκρατία που λέει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αντώνης.
Άσε που ο Αρβανιτόπουλος δε λέει να ξεκόψει από τις κακές παρέες με τον πρώην πρωθυπουργό. Κατάντησε να είναι η φωνή του πρώην στην παρεούλα του Αντώνη. Δεν πάει άλλο! Το κόμμα ανήκει τώρα στον Αντώνη και ο Αρβανιτόπουλος δε λέει να βάλει μυαλό. Να ξεκόψει απ΄ το αμαρτωλό παρελθόν και να δοθεί ολόψυχα στις "μεγαλοφυείς" ποιητικές «ανάσες» του προέδρου, χωρίς περιστροφές, αμφιβολίες και τις παλιές συναναστροφές.
Διαφορετικά ας αποχαιρετήσει τα διευθυντιλίκια του Προέδρου!

Οι Ρώσοι μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους σε τανκς!

Πώς ήταν τα σπίτια στην αρχαία Ρώμη;

Εντυπωσιακή διαφήμιση του ΙΚΕΑ στο μετρό του Παρισιού

Έχετε αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν η Γη σταματούσε;

Αν η Γη ξαφνικά σταματούσε να περιστρέφεται όλα όσα βρίσκονται στην επιφάνειά της θα συνέχιζαν την πορεία τους όπως ακριβώς οι άνθρωποι και τα αντικείμενα μέσα σ' ένα αυτοκίνητο που προσκρούει σ' έναν τοίχο. Οι άνθρωποι, τα ζώα, τα φυτά, τα σπίτια και τα θαλάσσια ρεύματα θα συνέχιζαν να κινούνται, ακολουθώντας την περιστροφική κίνηση της Γης, και μετά θα έπεφταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Αν κάποιοι επιβίωναν θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους βίαιους ανέμους που θα δημιουργούνταν για τον ίδιο λόγο κοντά στην επιφάνεια της Γης και που μπροστά τους θα ωχριούσαν οι πιο καταστροφικές θύελλες. 

Ένας απλός μαθηματικός υπολογισμός αρκεί. Εφόσον ο πλανήτης μας έχει ...

You're not funny anymore...

Τον Λάκη Λαζόπουλο τον πρωτοείδα (στην τηλεόραση) όταν ήμουν μικρό παιδί.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα σκετς του για τους σεισμοπαθείς του ’81 (αν δεν μ’απατά η μνήμη μου) όπου διακωμωδούσε τους «επί τόπου». Θα ήταν σίγουρα άδικο να αμφισβητήσω το κωμικό του ταλέντο.
Έστω και αν στην αρχή της καριέρας του «δανείστηκε» πολλά στοιχεία από τον Χάρρυ Κλυνν, είχε μια συνεπέστατη πορεία στον χώρο της κωμωδίας και της σάτιρας, φτάνοντας στο απόγειό του με τους «Δέκα μικρούς Μήτσους». Εκεί, κατάφερε με εντυπωσιακή ακρίβεια να «πιάσει» όλες τις μορφές του νεοέλληνα. Από τον βλάχο «μπάτσο» μέχρι την «κυρία» των ΒουΠου και από τον φλώρο Κολωνακιώτη έως τον «πατημένο» μισθωτό. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του όμως ήταν πως...

Ποιηματάκια απ' τους... "κομμένους"!

Ποιηματάκια της δεκάρας δεν ξέρει να λέει μόνο ο αρχηγός Αντώνης... Τα... ψάλλουν καλά και οι υποψήφιοι "κομμένοι" της "αυτοκάθαρσης"... Απολαύστε τους "με τη ματιά του Κρητικού"...

Το χάσατε το τρένο Κύριοι!

Γράψαμε σήμερα εδώ ένα άρθρο - κριτική κατά του προέδρου της Ν.Δ. και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρισθήκαμε ως... ταλιμπάν.!
Δεκτός ο χαρακτηρισμός, αφού η ...δημοκρατία μας, τα επιτρέπει όλα.
Προσωπικά, δεν θέλαμε να δικαιωθούμε, αλλά φαίνεται πως δεν είμαστε οι μοναδικοί που κατά την συνήθη τακτική και πρακτική, θα πρέπει εσαεί και αναγκαστικά να χαϊδεύουμε τα αυτιά των ...ηγετών, γιατί όταν τα χαϊδεύουμε, μειώνουμε την ...ακοή τους.
Ως ...ταλιμπάν λοιπόν, αναδημοσιεύουμε αυτούσια και χωρίς καμία δική μας παρέμβαση σχετική ανάρτηση του ιστολογίου paideia και αφήνουμε σε όλους εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
________________
Είχαμε πρόσφατα γράψει, πως σε μικρό χρονικό διάστημα ο Σαμαράς θα αποφάσιζε μόνος του για το αν θα αναδεικνυόταν σε εθνικό ηγέτη, ή θα κατέληγε άλλη μία από Έβερτ.
Δυστυχώς για τον ίδιο φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, υπέκυψε στις οδηγίες του ΔΟΛ και της πρεσβείας και οδεύει ολοταχώς προς την έξοδο, μία έξοδο που μπορεί να καθυστερήσει ίσως μερικά χρόνια, αλλά είναι αναπόφευκτη πλέον.
Ξέχασε γρήγορα βλέπετε τις...

Να ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς ποιους εννοεί!

Σε σύγχυση βρίσκονται τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μια ακούνε τον αρχηγό του κόμματος να υποστηρίζει από το βήμα του εκτάκτου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ότι η αυτοκριτική έγινε, σειρά έχει η αυτοκάθαρση, αλλά ουδείς μπορεί- πολλώ δε μάλλον θέλει- να προχωρήσει σε ονοματολογία των στελεχών που με τη συμπεριφορά τους πλήγωσαν την παράταξη. Αντ’ αυτού επιδεικνύουν καθημερινά αυτοκριτική διάθεση στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση. Οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά δέχονται καθημερινά πολλές εισηγήσεις προκειμένου ο μεσσήνιος πολιτικός να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό ποια στελέχη δε θα ανήκουν πια στο δυναμικό της παράταξης. «Κάθε μέρα κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω» λένε με εμφατικό τρόπο, επισημαίνοντας ότι δεν ξέρουν ποια υποστηρικτή γραμμή να ακολουθήσουν. Με αυτά τα δεδομένα δεν προκαλεί καμιά έκπληξη το γεγονός ότι εμφανίζεται η ΝΔ να μην έχει μια κοινή αντιπολιτευτική γραμμή και καθημερινά να τρέχει ο κ. Τασούλας να μαζεύει και να επιπλήττει βουλευτές που προχωρούν σε ...ατοπήματα δηλώσεων.

parapolitika.gr


Μητσοτάκης: Θα βρουν μπελά δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή...

... για την Siemens!

Την εκτίμηση ότι δύο πρώην υπουργοί που συμμετείχαν στην κυβερνήσεις Καραμανλή θα βρουν τον μπελά τους, από τις αποκαλύψεις για την Siemens, εκφράζει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης.
Ο Ψηλός πιστεύει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δύσκολα θα την γλιτώσουν.
Ο ένας εκ των δύο το έχει συνειδητοποιήσει και έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο.

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για αναπτυξη


Τα «μαζεύει» ο Σαμαράς μετά τις αντιδράσεις

Να «μαζέψει» τις αντιδράσεις απέναντι στη «διακήρυξή» του για αυτοκάθαρση επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τον «σάλο» που προκάλεσε το ζήτημα στο εσωτερικό της ΝΔ και την δυσαρέσκεια του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Με διαρροή μέσω «κύκλων» αλλά και με την υπεράσπιση του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο» που εκδίδει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, η Ρηγίλλης επιχείρησε σήμερα να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», αλλά αφού προηγουμένως η μεγάλη ζημιά είχε γίνει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και ο… Αριστοτέλης Παυλίδης εμφανίσθηκε σαν «τιμητής» να τοποθετείται υπέρ της «αυτοκάθαρσης» (αλλά που θα αφορά τους άλλους και όχι τον ίδιο…), ενώ στους κόλπους του κόμματος ξέσπασε μεγάλη κόντρα για το ίδιο ζήτημα.
«Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για αυτοκάθαρση έθεσε το γενικό πλαίσιο πολιτικής. Από εκεί και πέρα ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει όποτε θεωρεί εκείνος ότι είναι επιβεβλημένο» ήταν η διαρροή μέσω «κύκλων» της Ρηγίλλης. Στο ίδιο πνεύμα ενδεχομένως εντάσσεται και η πληροφορία ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας επικοινώνησε με τον βουλευτή Θόδωρο Καράογλου και τον επέπληξε για τη δήλωσή του περί «σαβούρας», σε μια έμμεση έτσι διάψευση ότι ο αναπληρωτής τομεάρχης ήταν «λαγός» της ηγεσίας στη συγκεκριμένη αναφορά.
Εκτός από «διαρροές» και φήμες, η Ρηγίλλης προσπάθησε και επισήμως σήμερα να...