Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε και ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος, τ. μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΝΟ.ΔΕ Κεντρικού Τομέα και Ιδρυτής και πρόεδρος της ΔΑΚΕ-ΔΕΘ. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Πρόεδρε,
Υπηρέτησα τη Ν.Δ. επί 32 χρόνια ακριβώς. Είχα την τιμή να υπηρετήσω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Κώστα Καραμανλή. Παρά τα σοβαρά λάθη του τελευταίου, κανείς αρχηγός μας δεν σκέφθηκε ποτέ να αλλάξει την ιδεολογία της Ν.Δ.
Όλοι τους απευθύνθηκαν ξεκάθαρα στον κεντρώο και φιλελεύθερο χώρο, ενίσχυσαν την πατριωτική φυσιογνωμία αλλά κανείς δεν μετέβαλε τη Ν.Δ. σε λαϊκιστικό κόμμα, ουρά της αριστεράς.
Είχα την τιμή να υπηρετήσω όλους τους αρχηγούς που με ευθύτητα και χωρίς φόβο απευθύνονταν στον Ελληνικό λαό και με πράξεις διόρθωναν τα .....

Ο Ισίδωρος Κούβελος μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας , ανακηρύχθηκε σήμερα στην Λωζάννη μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, έπειτα από πρόταση του Προέδρου της ΔΟΕ κ. Jacques Rogge .



Ο κ. Ισίδωρος Κούβελος είναι ο τρίτος Έλληνας που ανακηρύσσερται μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μετά τον πρωθυπουργό k. Γ. Παπανδρέου και την πρώην υπουργό k. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ διακωμωδούν έμπρακτα την εξυγίανση

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν τα πολιτικά μας κόμματα δεν θέλουν να αντιληφθούν τα αίτια που οδηγούν στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, είναι ανίκανα και να το διασώσουν. Θα επισημάνουμε κάτι που από ορισμένους ίσως θεωρηθεί ανίερο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπαν την εβδομάδα αυτή ακριβώς τα ίδια πράγματα για την προϊούσα κατάρρευση του συστήματος. Η παρέμβαση του κ. Παπούλια, η οποία περιέλαβε και συγκεκριμένες εισηγήσεις (!), για να εφαρμοστούν από τα κόμματα, θεωρήθηκε θέσφατη. Σε ομαλή περίοδο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί βασίμως η συνταγματικότητά της, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι –και μάλιστα υπό όρους– ρυθμιστής και όχι ύπατος επόπτης του πολιτεύματος. Αντίθετα οι ταυτόσημες δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου αποδοκιμάσθηκαν από τα κόμματα ως βέβηλες και υπονομευτικές. Ωστόσο και οι δύο περιπτώσεις είχαν κοινό έρεισμα. Εξέφραζαν αυθεντικά και καθολικά το λαϊκό αίσθημα. Τούτο «νομιμοποίησε» την υπέρβαση του κ. Παπούλια και αυτό προσπάθησε να ......

Ενοχλημένος ο Καραμανλής με τα περί φυλακής

sketch-karamanlis-prison-Grey[1].jpg
Ο Καραμανλής τα έχει πάρει στο κρανίο. Σήμερα, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους πολύ στενούς συνεργάτες του. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο που στόχο έχει την πολιτική του εξόντωση.
 Μάλιστα, πιστεύει ότι ρόλο στα όσα ακούγονται στην πιάτσα έχει παίξει και ο Σαμαράς.
Αν και μέχρι πρότινος είχε αποφασίσει να μην μιλήσει στο Συνέδριο, εσχάτως φαίνεται να το ξανασκέφτεται. Στην περίπτωση που θα αποφασίσει να σπάσει την σιωπή του, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη και για τον Σαμαρά.

Δεν βγήκε κανείς από τη "λίστα Μανώλη"...


Στο 27ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στο Σ.Ε.Φ. την περασμένη Κυριακή από την  ΔΑΚΕ εκλέχτηκαν -από τις 67 υποψηφίους για τη Διοίκηση του ΕΚΑ και τους 29 για την αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ- για μεν την Διοίκηση 6 άτομα, οι Γιάννης Βασιλόπουλος, Κώστας Βερικάκης, Αθανάσιος Κατσέτης, Νίκος Κούνιδας, Γιώτα Μπίσιλα και Στάθης Χαρίτος.
Για δε τη ΓΣΕΕ 5, οι Γιάννης Βασιλόπουλος, Κώστας Βερικάκης, Μιχάλης Γαζής, Γιώργος Κακαργιάρης, Αλέξανδρος Κομίνης.
Σημειώνεται ότι κανένας από τους...

Αμελέτητος ο... Σαμαράς στα δείπνα με τους "αντιφρονούντες" βουλευτές...

Τους μαζεύει στου "Καραβίτη", πληρώνει το τραπέζι και περιμένει να γλύψουν εκεί που έφτυναν... Θέλει να τους ξεφτιλίσει πρώτα και μετά να τους πετάξει έξω απ' τα ψηφοδέλτια, με τη γνωστή "επιτροπή αξιολόγησης"... Ο λόγος για τους βουλευτές της ΝΔ που δεν προσκύνησαν τον Ηγέτη Αντώνη και δεν τον στήριξαν στην κούρσα της διαδοχής. Κάποιοι ενδίδουν, άλλοι αντιστέκονται... Ο χρόνος θα δείξει ποιοι φοράνε παντελόνια και ποιοι γίνονται "χανούμισες" του εκάστοτε αρχηγού!
Αλλά το πιο εξωφρενικό είναι, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει... "αμελέτητος" σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Οι βουλευτές πάνε την κουβέντα στο ασφαλιστικό, στον Καλλικράτη, στην Οικονομία, πασχίζοντας να εκμαιεύσουν τη θέση που θα κρατήσει το κόμμα τους στο μέλλον. Μάταιος κόπος: ο Πρόεδρος δεν έχει ακόμη (;) "εικόνα των πραγμάτων"... Ρε, μπας και είναι αδειούχος ο Λαζαρίδης...;

Φωτογραφίες από την πορεία - 2

A demonstrator waves national flag outside Greek parliament during a day of strikes in AthensA couple of demonstrators sit in front of riot police outside the Greek parliament during a day of strikes in AthensDemonstrators gather in Syntagma Square outside parliament during a day of strikes in Greece
REUTERS/John Kolesidis/Pascal Rossignol  / (GREECE - Tags: CONFLICT POLITICS)

Έρχονται οι Κινέζοι!

Οι φάκελοι της κινεζικής συμμετοχής σε μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως ο εμπορευματικός σταθμός του Θριασίου Πεδίου, η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Ικόνιο με το Θριάσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η εκμετάλλευση σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και σε άλλα λιμάνια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου), η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ο τουρισμός, η κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου στο Καστέλλι στην Κρήτη και άλλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, άνοιξαν χθες και θα βρεθούν σήμερα και αύριο στην ατζέντα των επαφών του Γουέι Τζιαφού με στελέχη και άλλους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.
/ / ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Πουλερές / / ΤΑ ΝΕΑ / /
/ / Ενδιαφέρον Cosco για το Θριάσιο  / / Καθημερινή / /

Κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για το μέλλον του ευρώ

German Chancellor Merkel makes point during speech in BerlinGerman Chancellor Merkel makes point during speech in Berlin
Με τη γερμανική «πρωτοβουλία» εναντίον των κερδοσκόπων να έχει προκαλέσει επιπτώσεις στο ευρώ, αλλά και αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών - μελών της ΕΕ, πραγματοποιούνται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις (εμπειρογνωμόνων, Ecofin, Eurogroup) με αντικείμενο την οικονομική διακυβέρνηση και τον έλεγχο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Αρνείται το Παρίσι ότι υπάρχει κόντρα με τη Γερμανία.
REUTERS /Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: POLITICS BUSINESS)

Από το 5ο ετήσιο "Hot 100 Party" του Maxim στο Los Angeles

The Fifth Annual Maxim Hot 100 Party in Los AngelesThe Fifth Annual Maxim Hot 100 Party in Los AngelesThe Fifth Annual Maxim Hot 100 Party in Los AngelesThe Fifth Annual Maxim Hot 100 Party in Los Angeles
Το "Hot 100" πάρτι του Maxim έγινε φέτος στα στούντιο της Paramount στο Los Angeles. Στις παραπάνω φωτογραφίες οι Nicole Scherzinger, Tila Tequila, Dawn Olivieri, Ciara Fame Pictures, Inc - Content © 2010 famepictures All rights reserved.
Ακολουθούν περισσότερες προσκεκλημένες:

Το εντυπωσιακότερο έκθεμα στην 17η Biennale στο Σίδνεϋ

Visitors view an installation by Chinese artist Cai Guo-Qiang titled Stage One at the 17th Biennale of SydneyVisitors view an installation by Chinese artist Cai Guo-Qiang titled at the 17th Biennale of Sydney
Είναι το «Stage One» του Κινέζου καλλιτέχνη Cai Guo-Qiang. Αληθινά αυτοκίνητα κρέμονται στον αέρα, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες!
REUTERS/Tim Wimborne (AUSTRALIA - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Ολοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δεν μαθαίνει από αυτά. Κι έτσι επαναλαμβάνει κινήσεις για τις οποίες πριν από λίγο καιρό δήλωνε μετανοημένη. Για παράδειγμα, το 1997 ο κ. Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την εκλογή του, ξεσήκωνε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας κατά του πρώτου προγράμματος συνένωσης δήμων «Καποδίστριας». Υποσχέθηκε, τότε, πως σαν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τις συνενώσεις και θα κάνει τοπικά δημοψηφίσματα για εθελοντικές συνενώσεις. Τελικά ως κυβέρνηση αναγνώρισε την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης και υποσχέθηκε τη διεύρυνσή της. Ο γαλάζιος «Καποδίστριας ΙΙ» ήταν μια ακόμη υπόσχεση που έμεινε υπόσχεση.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς ακολουθεί την πεπατημένη Καραμανλή. Αμέσως μετά την εκλογή του ξεσηκώνει τους...

Φωτογραφίες από την πορεία

Μακάβρια τέχνη. «Ο Μάο και ο Φιντέλ είναι νεκροί»!

Visitor views a life sized model of a dead Mao Zedong which is part of an installation by Chinese artist Shen Shaomin titled at the 17th Biennale of SydneyVisitors view a life sized model of a Fidel Castro which is part of an installation by Chinese artist Shen Shaomin at the 17th Biennale of Sydney

"Ο Mao Zedong και ο Fidel Castro είναι νεκροί". Σύμφωνα με την τέχνη του Κινέζου καλλιτέχνη Shen Shaomin. Τα installations παρουσιάζονται στην 17η Biennale του Sydney στο νησί Cockatoo μπροστά στο λιμάνι του Sydney.
Συμμετέχουν πάνω από 440 εκθέματα και 36 χώρες. Η έκθεση θα διαρκέσει τρεις μήνες.
REUTERS/Tim Wimborne (AUSTRALIA - Tags: SOCIETY IMAGES OF THE DAY) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Το μεγάλο Φαγοπότι στα ΕΛ.ΤΑ. του κ. Χατζηεμμανουήλ (video)

Έκρυθμη κατάσταση στην Ταϊλάνδη

Firefighters spray water at the Central World shopping mall building set on fire by anti government red shirt protesters in BangkokA Thai soldier removes red flags from after red shirt protesters abandoned their camp in BangkokA security guard pushes back on-lookers as firemen try to extinguish a blaze which gutted the Central World shopping mall in Bangkok
Συνεχίζεται το χάος στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μετά την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Τουλάχιστον 27 κτίρια πυρπολήθηκαν από την Τετάρτη, ενώ φωτιές εξακολουθούν να καίνε στο κέντρο της Μπανγκόκ. Για ακόμη τρεις νύχτες θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
REUTERS/Kerek Wongsa, Fayaz Kabli, Adrees Latif, Paula Bronstein, Chaiwat Subprasom(THAILAND - Tags: CIVIL UNREST POLITICS
Ακολουθούν εικόνες καταστροφής από την σημερινή Μπανγκόγκ:

Οι γαλάζιοι ζουν τον εφιάλτη τους - Το ΕΛΚ βγάζει τον Σαμαρά στη σέντρα...


ΑΣΧΗΜΑ μαντάτα για τη Ρηγίλλης από το Ευρωκοινοβούλιο. Εχω ζοφερή ανταπόκριση για το κλίμα απομόνωσης που δημιουργείται για τη Ν.Δ. στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αφορμή την καταψήφιση της συμφωνίας στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Αντιμέτωποι με την οργή της ευρωπαϊκής Δεξιάς, μάλιστα, βρέθηκαν οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
ΧΘΕΣ το πρωί λοιπόν είχε προγραμματιστεί συζήτηση για τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής και του ΕCΟFΙΝ για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας και σταθερότητας της ευρωζώνης, όπως επίσης και για τη...

Θερμή υποδοχή στον Γ. Παπανδρέου στο Λίβανο

Greek Prime Minister Georges Papandreous visits LebanonGreek Prime Minister Georges Papandreous visits Lebanon
Τη δημιουργία ενός φόρουμ ευρωμεσογειακής συνεργασίας πρότεινε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια του Αραβικού Οικονομικού Φόρουμ.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας ξένων επιχειρήσεων, πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μάλιστα συγκροτήσει γι' αυτό ειδική ομάδα, την οποία συντονίζει ο ίδιος. «Αλλάζουμε τα πάντα στο κράτος και τον επιχειρηματικό κόσμο», υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου και έδωσε έμφαση στην αλλαγή των διαδικασιών.
Content © 2010 ZumaPress All rights reserved.(TAGS - Beirut, Lebanon, Lebanese Prime Minister Saad Hariri, Greek Prime Minister George Papandreou)

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Ο Καραμανλής βούλιαξε την Ελλάδα και πρέπει να πληρώσει - Πολιτικοί με τόλμη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη θα παίξουν ρόλο στο μέλλον (video)

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Τόνισε ότι σήμερα ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα υποφέρει λόγω μιας πολιτικής που ακολουθήθηκε. Αναρωτήθηκε εάν έχει πληρώσει αυτός που ήταν υπεύθυνος για την πολιτική αυτή.
Ο κ. Χατζημαρκάκης προανήγγειλε την δημιουργία εξεταστικής επιτροπής στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ αναγνώρισε τις ευθύνες που έχει η Γερμανία στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.
Τόνισε επίσης ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον κόμματα και αναγνωρίζονται μόνο όσα πολιτικά πρόσωπα έχουν κάποια αξιοπρέπεια.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι είναι ένας σημαντικός θεσμός για την Ελλάδα, ως ένας σημαντικός άνθρωπος που αναγνωρίζεται στο εξωτερικό.
Αναγνώρισε επίσης και την Ντόρα Μπακογιάννη που υπερψήφισε τα μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή ήθελε μεγάλη αποφασιστικότητα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη συνέντευξη του Γιώργου Χατζημαρκάκη στην "Πρώτη Γραμμή" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ...

Ιδιόρρυθμος και ακατανόητος ο πολιτικός λόγος του κ. Σαμαρά

Απηλλάγη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, διότι παραβίασε την εντολή κομματικής πειθαρχίας όταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπερψήφισε τα έκτακτα μέτρα της Τρόικας, που επεβλήθησαν στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της χώρας από την Ενωση και το ΔΝΤ.

Προ διημέρου ο κ. Σαμαράς προχώρησε ένα βήμα ακόμη και ανακοίνωσε τη...

Απομόνωση της "Νέας ΝΔ" στην Ευρωβουλή...

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στη Ρηγίλλης το κλίμα απομόνωσης που δημιουργείται για τη Ν.Δ. στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αφορμή την καταψήφιση της συμφωνίας στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Αντιμέτωποι με την οργή της ευρωπαϊκής Δεξιάς βρέθηκαν χθες οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Μάλιστα ο επικεφαλής της Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ευρωβουλευτών (της μεγαλύτερης εθνικής συνιστώσας του ΕΛΚ, αλλά και της Ευρωβουλής) Βέρνερ Λάνγκεν εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του ελληνικού κόμματος που μετέχει στο ΕΛΚ να καταψηφίσει «το πακέτο για την Ελλάδα» και τόνισε ότι με την απόφασή της αυτή η Ν.Δ. «επέδειξε στάση ανευθυνότητας».

Γίναμε σάκος του μποξ για κάθε Γερμανό που λέει το μακρύ του και το κοντό του

Διαβάζω πως ο Mr Bundesbank, Καρλ Ότο Πελ, με μια βαρυσήμαντη συνέντευξη στο “Spiegel” προφητεύει ακόμη χειρότερες ημέρες για το κοινό νόμισμα, αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!
Όταν όμως ο κ. Πελ ήταν διοικητής της Bundesbank και ο πολιτικός του προϊστάμενος Χέλμουτ Κολ μετέτρεψε τα ανατολικογερμανικά μάρκα σε δυτικογερμανικά στην παράλογη αναλογία του ένα προς ένα η οικονομική ορθοδοξία του κ. Πελ έκανε διακοπές για να επανεκλεγεί το αφεντικό του.
Τώρα που τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι, τον ακούω και σκέπτομαι τις...

Νέα διαδικασία υποβολής αίτησης για τουριστική βίζα ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το προξενικό τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ανακοίνωσε την αναβάθμιση της διαδικασίας για την έκδοση μη- μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας χρησιμοποιείται μόνο μια διαδικτυακή αίτηση που ονομάζεται DS-160 που είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας στη διεύθυνση: http://athens.usembassy/gov.non-immigrant-visas.html .
Η νέα αίτηση DS-160 ενσωματώνει και τις τρεις προηγούμενες αιτήσεις (DS-156, DS-157 και DS-158) σε μια διαδραστική διαδικτυακή αίτηση.
Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεται στα αγγλικά και είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου 2010.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα διαδικασία μειώνει δραστικά τη χρήση χαρτιού και έτσι είναι φιλική προς το περιβάλλον. Μετά τη συμπλήρωση της DS-160, το μόνο που πρέπει να παρουσιάσουν οι αιτούντες την ημέρα της συνέντευξής τους είναι η .....

Δεν πάει ο Σαμαράς στη ΔΑΠ, που κατέγραψε νέα νίκη στις εκλογές!

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, να μην επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μετά την ολοκλήρωση των φοιτητικών εκλογών. Σημειώνεται, ότι ούτε κατά την προεκλογική περίοδο της ΔΑΠ πραγματοποίησε ομιλία σε κάποιο Πανεπιστημιακό αμφιθέατρο.
Το "έθιμο" αυτό -να βρίσκονται δηλαδή κοντά στην "γαλάζια" φοιτητική νεολαία κατά την προεκλογική περίοδο και την ημέρα των φοιτητικών εκλογών- είχαν ακολουθήσει όλοι οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Μητσοτάκης, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο το...

Πώς έγιναν «ρόμπα» ο Σαμαράς και η «Νέα ΝΔ» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! (video)

Παρακολουθήστε το βίντεο από τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά σειρά μιλούν οι: 1) Daul Joseph (Γάλλος Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η ΝΔ), 2) Schulz Martin (Γερμανός Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην οποία ανήκει το ΠΑΣΟΚ), 2) Langen Werner (Γερμανός Ευρωβουλευτής του Ε.Λ.Κ.) και 4) Άννυ Ποδηματά (Ελληνίδα Ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών).
Πολλά είναι εκείνα που χωρίζουν τις δύο βασικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες), αλλά στη σημερινή συζήτηση τους ένωσε μια κοινή διαπίστωση: Η ανευθυνότητα που επέδειξε η ΝΔ καταψηφίζοντας στην Ελληνική Βουλή το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής Οικονομίας! 
Διαβάστε επίσης και τις σχετικές αναρτήσεις: (1), (2), (3)

Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο...

Δήλωση Παπαμιμίκου για την πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα της προεδρίας του! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αναδείχθηκε για 25η χρονιά πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, γεγονός που αποκτά ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι φετινές εκλογές.
Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στην δήλωση που εξέδωσε για τη νίκη της γαλάζιας φοιτητικής παράταξης, τονίζει: "Σήμερα οι φοιτητές και σπουδαστές σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη για 25η χρονιά. Τη στιγμή που οι νέοι αμφισβητούν τα πάντα, έδειξαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας", υπογραμμίζει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και προσθέτει:"Εξ' αρχής εμείς μιλήσαμε ξεκάθαρα και κάναμε λόγο για αναμέτρηση πολιτικών, για σύγκρουση νοοτροπιών. Οι νέες και οι νέοι έκαναν μια ξεκλαθαρη επιλογή. Ακολούθησαν τον δημιουργικό δρόμο της πρωτοπορίας και της ευθύνης. Τον δρόμο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ".
Καταλήγοντας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος καλεί τις παρατάξεις σε συνεννόηση για την έκδοση κοινών αποτελεσμάτων. "Ακόμη και τώρα καλούμε το σύνολο των παρατάξεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εκδώσουμε από κοινού αποτελέσματα. Στόχος μας η αναβίωση ενός σύγχρονου φοιτητικού κινήματος ικανού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της νέας γενιάς", επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Κωλοτούμπες Κουμουτσάκου. Καμουτσίκι που τους χρειάζεται!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στη Νέα Ρηγίλλης. Οι άνθρωποι ούτε γραμμή δεν μπορούν να βγάλουν μεταξύ τους  και την ίδια στιγμή απαιτούν από τους υπόλοιπους, κομματικές πειθαρχίες και άλλα κουραφέξαλα. Σε βασικά, βασικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, λακίζουν και λαϊκίζουν. Έγιναν επαγγελματίες της εξαπάτησης, του διασυρμού και της πολιτικής κωλοτούμπας. Έξω διαβεβαιώνουν τους συνομιλητές τους, ακριβώς τα αντίθετα που υποστηρίζουν στο εσωτερικό. Πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς, για εσωτερική κατανάλωση και ψηφοθηρία και παρουσιάζονται στο εξωτερικό ως "προστάτες" της ευρωπαϊκής πολιτικής. Συμπεριφέρονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξαπατούσαν οι Έλληνες τους Ευρωπαίους, τόσα χρόνια. Τα greek logistics στην σαμαρική έκδοση των greek politics. Λες και δεν μας έχουν πάρει χαμπάρι. Τους πουλάμε πορτοκάλια και βάζουμε στον πάτο τα σάπια. Έπειτα σφυρίζουμε αδιάφορα και κάνουμε τους κουτούς! Μέχρι πότε; Πιάσαμε πάτο! Σαπίσαμε, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής Καραμανλή! Μόνο η ΝΔ του Σαμαρά δεν το κατάλαβε ακόμα ή δεν θέλει να το καταλάβει! Αφού έχουν καταπατήσει στο εσωτερικό κάθε έννοια ευρωπαϊσμού, λόγω τσαμπουκά της φυλής, το παίζουν έξω κουτοπόνηροι και ένθερμοι Ευρωπαϊστές. Παράνοια! Greek politics σε νεοδεξιό σαμαρικό πακέτο! Το κακό είναι ότι οι φανατισμένοι ακροδεξιοί οπαδοί του Ηγέτη Αντώνη, αφομοιώνουν μόνον την «εσωτερική κατανάλωση» στο μαγαζί που έχουν στήσει οι γραφικοί σωματοφύλακες του Ηγέτη και δεν κοιτάζουν παραπέρα. Να δούνε τι ακριβώς λένε οι φωστήρες της Νέας Ρηγίλλης στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νεοδεξιάς κωλοτούμπας, ο περιλάλητος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Μιλά λες και δεν τον «ακούμε»! Προσέξτε μερικές από τις κοτρώνες που πέταξε στην Ολομέλεια του ΕΚ για την "Στρατηγική 2020" και τον Μηχανισμό Στήριξης της ελληνικής οικονομίας:
  • «Η ΝΔ ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας» (γι’ αυτό καταψήφισε το πακέτο στη Βουλή!)
  • «Υποστηρίξαμε την ανάγκη αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής»(χωρίς να το λένε δημόσια. Μεταξύ τους τα υποστήριζαν).
  • «Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε προηγούμενη συνεννόηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση» (Γι’ αυτό ο Ηγέτης Αντώνης αρνήθηκε να μετάσχει στην σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και μόνο μετά από τον θάνατο τριών εργαζομένων στην Marfin, δέχτηκε απλώς να παρίσταται! Τρέχει όμως σε ραντεβού με την Αριστερά, όπου συμφωνεί σχεδόν σε όλα!)
  • «Ευχαριστούμε για την στήριξή των εταίρων μας» (Τότε γιατί δεν ψηφίσατε το πακέτο στήριξης αλλά το παίζετε "Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας - ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο";).