Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μπαινοβγαίνει στο γραφείο του Ηγέτη Αντώνη, ο …. Αντώναρος!

Κύλισε ο Αντώναρος και βρήκε τον Αντώνη!
Τι γυρεύει άραγε στο γραφείο του Ηγέτη ο Αντώναρος; Τι ζητά ο Καραμανλής από τον Ηγέτη και τι ακριβώς μηνύματα στέλνουν πίσω οι Λαζαριδομουρούτηδες; Οι σωματοφύλακες του Ηγέτη θέλουν να ξέρουν τι ακριβώς θα πει στη συνέντευξη που θα δώσει σε γνωστή εφημερίδα. Ζητάνε να τηρήσει συγκεκριμένη γραμμή στις τοποθετήσεις του, σύμφωνη με τις απόψεις των μυστικοσυμβούλων. Με πολύ μεγάλη δυσκολία οι σύμβουλοι του χάους ανέχονται να συνομιλούν με τους συμβούλους της καταστροφής, αλλά τί να κάνουν!

Πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων, ο Γιώργος Παπανδρέου!...!

Ποιά θα είναι η στάση του πρωθυπουργού άραγε στις απεργίες που έχουν εξαγγελθεί από τη ΓΣΕΕ; Θα κατέβει και αυτός στους δρόμους; Θα συμπαρίσταται στους διαδηλωτές από τον καναπέ του Μαξίμου; Ή θα κάνει διάγγελμα συμπαράστασης με υψωμένη την γροθιά, όπως έκανε πριν δύο χρόνια, την περίοδο που ήταν μπροστάρης στους αγώνες κατά του ασφαλιστικού της προηγούμενης κυβέρνησης; Πορεία για πορεία δεν άφηνε! Μέχρι και στις κάμερες μπροστά έκλαιγε! Μπορεί ο ίδιος να ξέχασε τι έκανε (λόγω φόρτου εργασίας!), εμείς πάντως δεν ξεχνάμε! Θα θυμόμαστε πάντα τον Γιώργο που αγαπήσαμε στα μπλόκα και στις πορείες κατά της «ανάλγητης Δεξιάς» όπως συνήθιζε να λέει!...!

Διασυρμός της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο! Ακούς Αντώνη;

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή το πακέτο στήριξης προς την καταρρέουσα οικονομία της Ελλάδας. Η πολύπαθη ελληνική οικονομία είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα πλέον και δεν αφήνει αδιάφορες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Είναι λογικό να ανέβουν και οι τόνοι στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να «βγάζουν τα μάτια τους» ο Γερμανός ηγέτης Martin_Schulz με τον Joseph_Daul, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αιτία ήταν η ανώριμη και εξοργιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά, κατά την διάρκεια της ψήφισης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, του πακέτου στήριξης. Ενώ όλα τα Κοινοβούλια ενέκριναν την πολυέξοδη στήριξη προς την Ελλάδα, στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά έκανε μπάχαλο τη διαδικασία και πουλούσε αντιευρωπαϊκό τσαμπουκά στους εγχώριους ακροατές της.
Όταν λοιπόν ο Joseph_Daul επετέθη στον Martin_Schulz για την βραδυπορία της Γερμανικής ηγεσίας να παραδεχτεί την αναγκαιότητα της στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο Γερμανός υπεραμύνθηκε της στάσης των συμπατριωτών του και επεσήμανε την στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία στο σχετικό δημοψήφισμα που διεξήχθη στο ελληνικό Κοινοβούλιο: «Είδαμε και τη δική σας Νέα Δημοκρατία τι ψήφισε»!
Πάλι ρόμπες μας έκανε ο Αντώνης!

Παρέμβαση ευθύνης του Ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (video)


Πρόκειται για σημερινή ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι υπεύθυνοι Ευρωβουλευτές έχουν επιφορτισθεί με το βαρύ καθήκον να εξηγήσουν την ανεύθυνη απόφαση Σαμαρά να καταψηφίσει τον μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Ήδη ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται σε δυσμένεια από το σύνολο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι η ΝΔ.

Νικητής η τεράστια αποχή στις φοιτητικές εκλογές! Θάνατος για το ισχύον κομματικό κατεστημένο

Πρωτόγνωρη αποχή σημειώθηκε στις σημερινές φοιτητικές εκλογές. Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς περαιτέρω απαξίωσης των ήδη χαμηλής βαρύτητας (λόγω της αδυναμίας έκδοσης κοινών αποτελεσμάτων…) εκλογικών διαδικασιών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, είναι στατιστικά και πολιτικά αδύνατη η εξαγωγή των όποιων έγκυρων συμπερασμάτων. Σημασία δεν έχει τι ποσοστό της «πίτας» μοιράζονται οι φοιτητικές παρατάξεις, αλλά το ανησυχητικό γεγονός, ότι αυτή η «πίτα» φέτος έχει συρρικνωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Οι νέοι αφήνουν πίσω τους το γερασμένο και καταδικασμένο ισχύον κομματικό σύστημα. Είναι σαφές, ότι η αναζήτηση του καινούριου και πραγματικά ελπιδοφόρου προκύπτει και από τη στάση αυτή των φοιτητών της Ελλάδας.

Αναμένει "ψυχρολουσία" το Σαμαρά στην επόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!

Το θέμα της καταψήφισης του τριετούς προγράμματος σταθεροποίησης στο ελληνικό κοινοβούλιο, από μέρος των Ελλήνων βουλευτών, σχολιάσθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους «μηχανισμούς ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης» στην ΕΕ.
Ειδικότερα, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης (ΕΛΚ) ευρωβουλευτής, Βέρνερ Λάνγκεν (Werner Langen) χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη συμπεριφορά των Ελλήνων βουλευτών, που καταψήφισαν το πρόγραμμα.
Με την ευκαιρία δικής της παρέμβασης, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, κάλεσε τον κ. Λάγκεν «να επαναλάβει αυτές τις συστάσεις στο πλαίσιο της επόμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, γιατί στο ΕΛΚ ανήκουν αυτοί οι συνάδελφοι, που όλως τυχαίως, είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, μέχρι πριν από λίγους μήνες».

Πάλι πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρά τις “Κασσάνδρες”

Μόλις λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών και για ακόμα μία χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διατηρώντας τις εκλογικές της δυνάμεις, παρέμεινε πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η γαλάζια φοιτητική παράταξη παραμένει σταθερή στα ποσοστά της παρά την σημαντική πτώση της συμμετοχής που διαφαίνεται.
Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσχερείς κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι φετινές εκλογές, καθώς και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρά τις “Κασσάνδρες” που μιλούσαν για συντριβή, έρχεται πρώτη σε μια στιγμή κατά την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταποντίζεται σε όλους σχεδόν τους συνδικαλιστικούς χώρους.
Αντίθετα, χάρη στις προσπάθειες και των κόπο των χιλιάδων ΔΑΠιτών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διατηρεί το σημαντικότατο προβάδισμα της έναντι της ΠΑΣΠ, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ρίχνει μεγάλη διαφορά στη Νέα Δημοκρατία.

Ο διασυρμός του κυρίου Γ. Κουμουτσάκου

«Η ΝΔ ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί. Επαναλαμβάνω, η ΝΔ δεν αντιτάχθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ». Το συγκεκριμένο ανέκδοτο ακούστηκε σήμερα από τον (δήθεν;) σοβαρό ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, κατά την διάρκεια της παρέμβασης που έκανε στην Ολομέλεια του ΕΚ στη συζήτηση για την "Στρατηγική 2020" και τον Μηχανισμό Στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ο άνθρωπος η είναι εκτός πραγματικότητας ή εξακολουθεί να ζει στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών που έλεγε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Τότε, που μαζί με τον Ζαγορίτη και τον Δασκαλάκη περιέφεραν το...

Φεύγουν οι τουρίστες από την Ταϊλάνδη

A group of Iranian nationals evacuate their residence in Bangkok May 19, 2010. Rioting and fires swept Bangkok on Wednesday after troops stormed a protest encampment, forcing protest leaders to surrender but sparking clashes that killed at least six and triggering unrest in northern Thailand. A night curfew has been declared in Bangkok and 21 provinces. REUTERS/Adrees Latif (THAILAND - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)

Οι τουρίστες εγκαταλείπουν κακήν κακώς την ταραγμένη Μπανγκόγκ. Οι αρχές αιματοκύλισαν την πρωτεύουσα. Όλη νύχτα οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές επιδίδονται σε όργιο βίας και συλλήψεων.
REUTERS/Adrees Latif (THAILAND - Tags: CIVIL UNREST POLITICS) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

O Mick Jagger στο Φεστιβάλ Καννών

Rolling Stones lead singer Mick Jagger arrives at a photocall to promote the film Stones in Exile at the 63rd Cannes Film Festival May 19, 2010. REUTERS/Yves Herman (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE)Rolling Stones lead singer Mick Jagger poses during a photocall to promote the film Stones In exile at the 63rd Cannes Film Festival May 19, 2010. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE)

Ο Mick Jagger έφθασε σήμερα στις Κάννες για την προώθηση του φιλμ «Stones in Exile» που συμμετέχει στο 63ο Φεστιβάλ Καννών
REUTERS/Yves Herman (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επίσημα μέλος του «Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Μελετών» στις 4 Ιουνίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αποδεχτεί την πλήρωση της θέσης του εκλιπόντος Δ. Τσάτσου στο «Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών» (ΙΝΕΑ). Η Ντόρα Μπακογιάννη θα γίνει δεκτή κατά τη διάρκεια του επίσημου Forum που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και θα πραγματοποιηθεί φέτος από 4-6 Ιουνίου στο Βερολίνο.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στον εκλιπόντα Δ. Τσάτσο θα αναφερθεί ο Hans Dietrich Genscher, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και ο Frank Walter Steinmeier. Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, θα αναπτύξει τις απόψεις της για την διεθνή οικονομική κατάσταση, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κινητικότητα και δραστηριότητες εθνικιστικών κύκλων στο αλβανικό τόξο

Όσοι στη Δύση είχαν πιστέψει ότι με την ανεξαρτησία του Κοσόβου το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια έκλεισε οριστικά ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Μεταδίδονται τον τελευταίο καιρό ειδήσεις για κινητικότητα και δραστηριότητες εθνικιστικών κύκλων στο αλβανικό τόξο, που δεν μπορεί να αγνοηθούν. Στην ΠΓΔΜ, όπου οι σχέσεις Αλβανών και Σλαβομακεδόνων σε επίπεδο κοινωνίας ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί, έκανε προσφάτως την επανεμφάνισή του ο αποκαλούμενος Αλβανικός Εθνικός Στρατός (ASK) σε ένοπλη συμπλοκή με τη σλαβομακεδονική αστυνομία. Η οποία σε μια άλλη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες στα σύνορα της χώρας με το Κόσοβο, ανακάλυψε κρύπτες με ....

Η Ελλάδα μια πληγή που χαίνει. Μια αρένα που πάλλεται. Ενα καζάνι που ξεβράζει οργή ...

Η Ελλάδα μια πληγή που χαίνει. Μια αρένα που πάλλεται. Ενα καζάνι που ξεβράζει οργή, πίκρα, χολή. Στο χείλος της χρεοκοπίας, της απώλειας του ελέγχου, σχεδόν λίγο πριν από το ξέσπασμα ενός εμφύλιου σπαραγμού. Ανάμεσα σε απεργούς και απεργοσπάστες, σε στρατευμένους και απολίτικους, διαδηλωτές και αστυνομικούς, κοινό και δημοσιογράφους, υπεύθυνους και ανεύθυνους, εργαζομένους και αργόμισθους, μονοθεσίτες και πολυθεσίτες, φοροκαταβάλλοντες και φοροδιαφεύγοντες, εργαζομένους και εργοδότες, τίμιους και κλέφτες. Ή όπως ο καθείς αυτοχαρακτηρίζεται και αυθαιρέτως ονοματοδοτεί τους άλλους.
Στα πρόσωπα των υπαλλήλων της Marfin που πάσχιζαν να σωθούν από την πυρά, αρκετοί από το οργισμένο «ποτάμι» είδαν –πριν ο θάνατος αναδιατάξει τα πράγματα σε μια νέα φρικαλέα και ανεπίστρεπτη τάξη– τον εχθρό με τα .....

Paul Krugman:"Τέλος παιγνιδιού για την Ελλάδα"


Πολλοί σχολιαστές πιστεύουν τώρα ότι η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει τελικά το χρέος της – κάτι που σημαίνει ότι θα αρνηθεί ένα μέρος του. Συμφωνώ. Αλλά τα επιχειρήματα φαίνεται ότι σε αυτό σημείο στερεύουν. Λάθος.
Στην ουσία, η κοινή εκτίμηση πως η Ελλάδα θα καταλήξει σε στάση πληρωμών, είναι πιθανόν υπερβολικά αισιόδοξη. Εχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα στο τέλος θα εγκαταλείψει και το ευρώ.
Ηδη, ο συλλογισμός μου έχει διαφανεί: ακόμη και με την αναδιάρθρωση του χρέους, η Ελλάδα θα έχει ......

Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, για τις Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές.

Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, αποτελούν τη κορυφαία πράξη έκφρασης της βούλησης των νέων ανθρώπων.
Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, για 25η χρονιά, όλα δείχνουν πως είναι και πάλι πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, διατηρώντας όπως φαίνεται τα ποσοστά της.
Επιμένουμε στην πρόταση μας για κοινά αποτελέσματα από όλες τις παρατάξεις, χωρίς να .....

19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Να πάει φυλακή ο Καραμανλής»

«Λάδι στη φωτιά» της δυσαρέσκειας για το πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή έριξε χθες ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά.
«Αν το προβλέπει το ελληνικό δίκαιο να πάει φυλακή ή να πληρώσει πρόστιμο ή να του γίνει στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης ο οποίος άφησε αιχμές και για τις ικανότητες του τέως πρωθυπουργού.
«Είχε χαμηλό επίπεδο πολιτικής συνείδησης και πάντα απορούσα πως μπορεί να τρέξει μια χώρα» είπε σκωπτικά ο ευρωβουλευτής που αποκάλυψε ότι σύντομα. Αλογοσκούφης και Καραμανλής θα κληθούν στις Βρυξέλλες να δώσουν εξετάσεις.
Μάλιστα, ο κ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε πως τελικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του. «Να σταματήσει να παίζει το κομπολόι του στο καφενείο και να μας πει τι έκανε» είπε για το Γιώργο Αλογοσκούφη ο ευρωβουλευτής.
/ / Παραπολιτικά / /

Εκπτώσεις και στις αιτήσεις για συμμετοχή στις εσωκομματικές της ΝουΝουΔού! Από 5 ευρώ ζητάνε 2 σήμερα!

Παρά του ότι δεν συμπληρώνονται οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εσωκομματικές της Νέας ΝΔ, ξευτιλίζονται ακόμα περισσότερο τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Οι μόνοι που πράγματι εμπιστεύεται ο Ηγέτης Αντώνης. Όλοι οι άλλοι αντιμετωπίζονται με καχυποψία και φόβο! Για να προσελκύσουν άτομα να προσέλθουν και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για συμμετοχή, έφτασαν στο σημείο να παρατείνουν όπως σας είπαμε την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή και να ρίξουν το αντίτιμο της συμμετοχής.
Από 5 ευρώ πήγαν τη συμμετοχή στα 2. Θαρρούν πως τα πέντε ευρώ ήταν απαγορευτικό στην προσέλκυση υποψηφίων. Πολύ αστεία τα στελέχη της Άνοιξης!
Τους προτείνουμε να μην ξεχάσουν να δώσουν τώρα αποδείξεις! Γιατί στις εσωκομματικές δεν έδωσαν και κρατάνε ακόμα «μυστικούς» τους φακέλους της συμμετοχής. Απαγορεύεται να πλησιάσει … μη αρεστός στους μηχανισμούς της Ρηγίλλης και της Άνοιξης!
Ανοίξτε λίγο ρε παιδιά, τα παράθυρα να μπει λίγο δημοκρατία εκεί μέσα. Τα πάντα έχει σκεπάσει η χούντα του Αντώνη!

Απιστεύτου! Δεν βρίσκουν άτομα για τις εσωτερικές εκλογές στη Νουνουδού!

Χαμός στο ίσιωμα! Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν αιτήσεις για τις υποψηφιότητες στη Νέα ΝουΔού. Πλήρης απροθυμία για να τεθούν υποψηφιότητες. Κυκλοφόρησε και η φήμη ότι θα γίνει το παν για να υπερτερήσουν οι κολλητοί των μυστικοσυμβούλων και όσοι έχουν διατελέσει στελέχη της Άνοιξης! Υπάρχει βέβαια και πλήρης απαξίωση των οργάνων αλλά και δυσαρέσκεια για τις επιλογές των στελεχών της Νέας Ρηγίλλης. Εξού και η πλήρης απροθυμία των γνήσιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή. Η απροθυμία πάντως εκλαμβάνεται από τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης ως …. λευκή αποχή …. Πέφτουν τηλέφωνα αυτή τη στιγμή για να μεταπεισθούν στελέχη και να δηλώσουν συμμετοχή, άσχετα εάν χάσουν! «Για να μην γίνουν ρεζίλι»!
Τους δίνουν μάλιστα περιθώριο μέχρι την Παρασκευή που πήραν παράταση οι αιτήσεις για συμμετοχή! Υπενθυμίζουμε ότι έληγε σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις!

O Βορίδης στηρίζει Ντόρα


Να ανταποδώσει το χειροκρότημα που του έδωσε πριν μερικές μέρες στη Βουλή επιχείρησε χθες ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη.
«Έχει να πάρει μια δύσκολη απόφαση για την ίδρυση ή μη νέου κόμματος, όμως ο φιλελεύθερος πόλος είναι υπαρκτός και καταγεγραμμένος στο εσωτερικό της ΝΔ και βρίσκεται σε δυσαρμονία με την ηγεσία της» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος διέψευσε και τα όποια σενάρια κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίησή του.
Παράλληλα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί την πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για συνεργασία στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «αλλιώς διακινδυνεύει η πρόταση αυτή να γίνει δεκτή στα κάτω της ΝΔ, από τους υποψήφιους και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που βλέπουν την αναγκαιότητα».
Όσο για τις συναντήσεις του αρχηγού της ΝΔ με τους ομολόγους του των κομμάτων της Αριστεράς; «Αν πιστεύει ότι θα βρει κοινή πλατφόρμα με το ΚΚΕ και τον Τσίπρα με γειά του με χαρά του» είπε χαρακτηριστικά.

Πολύ εκνευρισμένος ο Ολετήρας Καραμανλής με τον Αντώνη Ζίγδη

Δεν μιλιέται σήμερα ο Καραμανλής. Πόσες τυρόπιτες θα φάει για να πάνε κάτω τα φαρμάκια, άνθρωπος δεν ξέρει! Στήριξε με κάθε μέσο και μηχανισμό που διαθέτει τον Αντώνη και χθες, οι έμπιστοί του, έκαναν παιχνίδι εντυπώσεων για την «αξιολόγηση του Καραμανλή»! "Και ο Καραμανλής θα περάσει από το Συμβούλιο Αξιολόγησης"! Πώς τολμά ο Αντώνης να την φέρνει έτσι στον ευεργέτη του! Μάλλον ξεχνά ο κυκλοθυμικός και ανεμοδούρας Αρχηγός, ότι το κόμμα είναι δικό του.... Καραμανλικό! Ό,τι και να κάνουν οι μυστικοσύμβουλοι δεν πρόκειται ποτέ να μετατρέψουν το μαγαζί, σε Πολιτική Άνοιξη. Όσο και να προσπάθησε να τα συμμαζέψει λίγο ο Πρόεδρος, η ζημιά έγινε! Οι σωματοφύλακες του πρώην πρωθυπουργού ξέρουν πολύ καλά τα κανάλια που διαρρέουν τέτοιες ειδήσεις στην πιάτσα και για ποιο λόγο το κάνουν. Ένας ακόμα παραπάνω λόγος για να βγει ο πρώην να μιλήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να πιεστεί ο Αντώνης να παραδεχτεί ότι στηρίζει την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι μυστικοσύμβουλοι πάντως προτείνουν στον Ηγέτη, να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από τον πρώην γιατί ο Καραμανλής βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου της καταστροφής!

Λίγα τους είπε ο Ερντογάν...

Αυτό κι εάν είναι «ανεξάρτητη δημοσιογραφία».
Για τη γνωστή υπόθεση Γκερέκου-Τόλη έγραφε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Έκρυβαν το φάκελο για επτά μήνες στα συρτάρια του υπουργείου οικονομικών».
Όπως είναι γνωστό αυτή η υπόθεση της οφειλής του Τόλη «κρατάει» εδώ και 15 χρόνια.
Κατά συνέπεια λογικότατη είναι η απορία: «Πριν από τους επτά μήνες που βρισκόταν ο φάκελος;»
Προφανώς σε κάποια άλλα συρτάρια των προηγούμενων κυβερνητικών παραγόντων δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας.
Με αυτού του είδους την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και πάλι λίγα τους είπε ο Ερντογάν στη πρόσφατη συνάντηση του με τους διευθυντές των εφημερίδων.

Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

Πάνω από το 1,5 ευρώ παραμένει η τιμή της αμόλυβδης, με τη χώρα μας να έχει πλέον την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο νομό Μαγνησίας η ακριβότερη, στη Θεσσαλονίκη η φθηνότερη.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,524 ευρώ το λίτρο, από 1,528 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μειώθηκε κατά 0,4 λεπτά.
η χώρα μας είναι η ακριβότερη στην ΕΕ και ακολουθούν Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Γερμανία. Στις υπόλοιπες χώρες - μέλη η μέση τιμή διαμορφώνεται κάτω από 1,4 ευρώ.

Τα κινητά τηλέφωνα προστατεύουν από τον καρκίνο!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αφού έδειξε πως οι χρήστες κινητών παρουσίαζαν μικρότερα ποσοστά καρκίνου.
Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε πως ίσως οι ίδιες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έβαλαν το χεράκι τους για αυτό το αποτέλεσμα αλλά θα είχε άδικο.
Οι συντάκτες της έρευνας είναι εμφανέστατα δυσαρεστημένοι που δεν βγήκε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν και ζητούν περισσότερα κεφάλαια για να συνεχίσουν, ελπίζοντας πως στο τέλος κάτι κακό θα καταφέρουν να βρουν. Στα πρώτα 10 χρόνια της έρευνας πάντως δεν τους βγήκε...

Παζαρεύει την ασυλία του ο Καραμανλής...

Σε παζάρι για την διάσωσή του βρίσκεται ο Καραμανλής. Βλέποντας τις ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, κρίνει σκόπιμο -όσο ποτέ άλλοτε- να διατηρήσει την ασυλία που του παρέχει, έστω και με μειωμένη δοσολογία η νέα ηγεσία της Ρηγίλλης. Όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρώην πρωθυπουργό τις τελευταίες μέρες, έκαναν λόγο «περί ενός φοβισμένου τύπου που είναι σαν να περιμένει να κριθεί ένοχος». Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις τόσο στην Εξεταστική για το Βατοπέδι, όσο και τα όσα διαδραματίζονται στο πεδίο της οικονομίας, ότι φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Καραμανλή. Αν σ' αυτό προστεθεί και το αίτημα της κοινής γνώμης, σχετικά με την...

Δεν απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι!

Η ΕΣΗΕΑ μεταθέτει την απεργία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση

Δεν συμμετέχουν τελικά οι δημοσιογράφοι στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών μεταθέτει την 24ωρη απεργία για την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η απόφαση μετάθεσης της απεργίας ελήφθη με σκοπό στην αυριανή 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να καταστεί δυνατή η πλήρης ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Τα κόμματα σε αναταραχή...

«Εν βρασμώ» τελούν τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και ο ΣΥΝ, μεσούντων της οικονομικής κρίσης και των επώδυνων μέτρων, που δοκιμάζουν συνολικά το πολιτικό σύστημα. Η αποπομπή της κ. Αντζελας Γκερέκου και το κενό που δημιουργείται στο κυβερνητικό σχήμα επανέφερε στο προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση περί ανεπαρκειών στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω ανασχηματισμού. Μάλιστα, τα σχετικά σενάρια ενισχύθηκαν χθες από τη δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, απαντώντας από τη Μαδρίτη σε καταιγισμό ερωτήσεων, σημείωσε ότι «αυτά θα τα δούμε στην Αθήνα».

Στη Ν.Δ. καταγράφεται πλέον ρήγμα στις...

Αντώνης Ζίγδης - Παπαρήγας όπως Αβέρωφ - Τοσίτσας

Από το πρωί έχουμε δεχτεί πολλά μηνύματα και mail από αναγνώστες του parapolitika.gr, οι οποίοι αντιδρούν στην «μετονομασία» του προέδρου της Ν.Δ. Οι περισσότεροι εξ αυτών έδειχναν προτίμηση στο προγενέστερο «Αντώνης Ζίγδης», αντιδρώντας στο όψιμο «Αντώνης... Παπαρήγας». Επειδή, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς προέχεται από ένα «μαντρί», στο οποίο ο πολιτικός «πατέρας -εφευρέτης» Ευάγγελος Αβέρωφ «κυκλοφορούσε» με διπλό επώνυμο «Αβέρωφ - Τοσίτσας», αποφασίσαμε μετά από μακρά περίσκεψη, από σήμερα να τον αποκαλούμε ως «Αντώνη Ζίγδη - Παπαρήγα». Με το νέο σύνθετο ονοματεπώνυμο δεν θα αδικούμε το πολιτικό μεγαλείο του προέδρου της Ν.Δ., που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της (τεράστιας) προσωπικότητας του Γιάννη Ζίγδη, αλλά και τις πολιτικές αρετές των θέσεων της Αλέκας Παπαρήγα.

Ecce noxius!

  • Ιδού ο ένοχος!
  • Ιδού ο υπαίτιος όλης της σημερινής μας εθνικής, οικονομικής και πολιτικής ακαταστασίας!
  • Ιδού ο πιο καταστροφικός και μοιραίος άνθρωπος των τελευταίων 50 τουλάχιστον ετών της Ιστορίας μας!
  • Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε επιχειρήματα, ούτε καν αποδείξεις.
  • Η ένοχη σιωπή του είναι η μεγαλύτερη και ωμότερη ομολογία που ακούστηκε ποτέ.

Η συνέντευξη της Ντόρας στο Stern.

Μια Ελληνική τραγωδία.

Η Αθήνα θρηνεί τους νεκρούς των διαδηλώσεων. Παρόλ’αυτά, η οργή για την οικονομική κρίση αυξάνεται συνεχώς. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ενα καυτό καλοκαίρι.  Οι φωνές της λογικής ίσα που ακούγονται. 

Η ημέρα, κατα την οποία  η κρίση της Ελλάδας οδηγεί σε κόκκινο συναγερμό, ξεκινά με παθητική επαναστατική μουσική και ελληνικά αλλά και ισπανικά εργατικά τραγούδια απο πολλά μεγάφωνα στην πλατεία Ομονοίας όπου γίνεται η γενική απεργία.

Περίπου 100.000 άτομα  συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ της Βουλής και του Πολυτεχνείου. Φοιτητές κρατούν πλακάτ όπου φαίνεται ένας .....

Το απωθημένο κόμπλεξ της Έλλης...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Διαβάζω στο W/E (Woman's Enigma) που κυκλοφόρησε αυτή τη Κυριακή με την "ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ", τη συνέντευξη της Έλλης Στάη στην Αθηνά Γκόρου και λύνω τα αινίγματα που καιρό τώρα παρέμεναν άλυτα στο μυαλό μου για την "σιδηρά κυρία".
Για παράδειγμα, κατάλαβα γιατί έχει εμπάθεια για την κ. Μπακογιάννη. Συνειδητοποίησα γιατί όπου σταθεί, σε όποιο βήμα της δοθεί (βλ.π. τελευταία συνέντευξη της πρώην υπουργού στο ΑLTER, όπου ανάμεσα στους συνεντευξιάζοντες ήταν και η κ. Στάη) και απ' όποιο βήμα έχει (όπως πχ. το portal της, όπου τόσο η ίδια όσο και τα τσιράκια της σε γλώσσα δημώδη είναι επικριτικοί στις κινήσεις της κ. Μπακογιάννη) είναι ιδιαίτερα καυστική, ειρωνική και ενίοτε άδικη με την πρόσφατα διαγραφθείσα (νεο)δημοκράτισσα βουλευτή. Ο λόγος είναι η...

Τα ζόρικα κόλπα του Αντώνη συνεχίζει και ο εξάδελφος Γερουλάνος;

Κύριε Πρωθυπουργέ μήπως και ο Υπουργός Πολιτισμού πρέπει να πάρει τον δρόμο τον δύσκολο;

Αυτόν που πήρε και η υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου;

Golden Boys μεσούσης κρίσεως στον ΟΠΑΠ;

Υπουργέ του πολιτισμού και του τουρισμού, κύριε Γερουλάνε , τι γίνεται σε αυτό το μαγαζί;

είναι αλήθεια τα όσα γράφονται εδώ;

Φιλε Παναγώτη (@vrypan ) τι γίνεται; εσύ μας λες οτι δεν παίρνεις μια , σαν μέλος του ΔΣ!

Πως αφήνεις να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί;

Τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, τον κράζατε (τα βατόμουρα) τόσο καιρό … τώρα τι θα κάνετε;

Μάλλον τίποτα αφού είναι δικά σας παιδιά…

 / / brexians / /

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποδέχεται την θέση του Δ. Τσάτσου στο «Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών»

Σας είχαμε ενημερώσει για την πρόταση Δ. Τσάτσου, που αφορούσε την πλήρωση της θέσης του στο «Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών», σε περίπτωση που πεθάνει. Ο Δ. Τσάτσος ως ισόβιο μέλος είχε το δικαίωμα να προτείνει άτομο που θα τον αντικαθιστούσε. Πρότεινε λοιπόν τη Ντόρα Μπακογιάννη ως ιδανική να συνεχίσει να παρίσταται στη θέση του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη αποδέχθηκε την θέση που της επροτάθη απ τον μεγάλο εκλιπόντα συνταγματολόγο.
Θα είναι σίγουρα ανακουφισμένη που διεγράφη από τη Νέα ΝΔ και δεν υποχρεούται πλέον να ζητήσει εγγράφως και με χαρτόσημο των πέντε, άδεια από τον Λαζαρίδη και τον υπαρχηγό Αβραμόπουλο ή τον κόκκινο Πάνο για να αποδεχτεί τη θέση!...!

Eμετική αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Το λιγότερο εμετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη αφίσα της συντηρητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΦΚ. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο! Αυτή είναι η νέα ΟΝΝΕΔ και η νέα ΔΑΠ του Παπαμιμίκου; Αλήθεια η αφίσα αυτή έχει την έγκριση της Ριγήλλης; Ο Σαμαράς είναι γνώστης; Πώς κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για αίμα στα χέρια όταν ακόμα το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα δεν έχει στεγνώσει από τα δικά τους;
Πώς κάποιοι τολμούν να εκμεταλλεύονται τις 3 άδικα χαμένες ζωές τον καθημερινών αυτών ανθρώπων- συμβόλων της σημερινής κοινωνίας μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν 30 ψήφους στις φοιτητικές εκλογές ; Αν αυτά είναι τα ιδανικά σας να τα χαίρεστε εμείς δεν θα πάρουμε....

Λάκης Λαζόπουλος: Ο μεγαλύτερος «γκαντέμης» της show biz!

Άστε τα με το Λάκη. Το γνωστό μας Σάτυρο, Παντογνώστη, Πανεπιστήμονα και Πολυπράγμονα πρώην «γύφτο» και νυν Μέγα Διδάσκαλο του «Αλ τσαντίρι Νιουζ». Δεν του βγαίνει τίποτα… Σκέτη αποτυχία και… «γκαντεμιά»! Όποιον βάλει στο μάτι και στο… «άθυρον» στόμα του τον ανεβάζει! Το Γιώργο (με τον οποίο έχει μόνιμο «κόμπλεξ» από την στιγμή που έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ) κατάφερε να τον κάνει μέχρι και Πρωθυπουργό!!! Γι’ αυτό και ο Γιώργος -ως φύσει ευγενικό παιδί- του έστειλε μια ευχαριστήρια ανθοδέσμη πρωί-πρωί στις 5 Οκτώβρη του 2009…
Αλλά η «γκαντεμιά» του Λάκη μετράει κι απ’ την ανάποδη… Όποιον «καλύπτει», «συγκαλύπτει» και «προμοτάρει», τελικά τον οδηγεί στα… αζήτητα!!! Εδώ έχουμε δύο τρανταχτά παραδείγματα μέχρι στιγμής: Τον...