Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε τελικά η Άντζελα Γκερέκου..

Έγινε αποδεκτή η παραίτηση που έθεσε στην διάθεση του πρωθυπουργού, η υφυπουργός Πολιτισμού, από το θέμα που έφερε στην επικαιρότητα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»
Το θέμα, με την εφορεία, δεν έχει να κάνει με την Άντζελα, δεδομένου ότι δεν την ήξερα όταν μου καταλογίζουν αυτά τα αδικήματα, ανέφερε ο Τόλης Βοσκόπουλος σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας.
Ο πρωθυπουργός έδειξε για άλλη μια φορά ότι λειτουργεί με εντελός διαφορετική λοιγική, απ' αυτήν που επί 5.5 χρόνια λειτουργούσε ο Καραμανλής.
Περιμένουμε τώρα και την έντονη αντίδραση του υπουργείου οικονομικών, που πρέπει να προχωρήσει στην άμεση είσπραξη των οφειλών από τον Πρίγκιπα του λαϊκού τραγουδιού.


Σχόλιο "περιοδικού": Νωρίς άρχισαν τα όργανα... Γιατί ξαφνικά θυμηθήκαμε μια ανάλογη "παραίτηση ευθιξίας" από σπόντα του Τσιτουρίδη στον 6ο μήνα της πρώτης Κυβέρνησης Καραμανλή; Ας προσέξει ο Γιώργος, γιατί και ο Καραμανλής το έπαιζε "άτεγκτος" όταν είχε 165 βουλευτές... Όμως η ηθική δεν είναι ζήτημα αριθμών, αλλά στάση ζωής.

Παραιτήθηκε από την ΚΕ της ΝΔ και η Βιβή Ξένου

Πριν λίγο παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας η κα. Βιβή Ξένου.
Οι λόγοι θα εξηγηθούν με γραπτή της ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα.
Η κα. Ξένου ανήκει στο στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη και προφανώς οι λόγοι της αποχώρησης της έχουν να κάνουν με την διαγραφή της πρώην υπουργού Εξωτερικών...!
Επίσης την παραίτησή του απο την Νέα Δημοκρατία κατέθεσε και ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του δήμου Ασσου-Λεχαίου κ.Ζαχαρίας Νικολόπουλος.
Οι πληροφορίες μας λένε οτι αναμένονται και άλλες απο στελέχη του κόμματος στην Κορινθία.\
/ / Diogenis Press / /

Καταστροφικές πλημμύρες στην Τσεχία

A man tries to get in his car on a flooded street in the town of BohuminA man tries to get in his car at a flooded street in the town of Bohumin

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σερβία.
Στη βόρεια Ουγγαρία περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν σήμερα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς οι πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου απέκλεισαν χωριά και προκάλεσαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της χώρας.
τα βορειανατολικά της Τσεχίας μία 69χρονη είναι το πρώτο θύμα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η γυναίκα πνίγηκε από την υπερχείλιση χειμάρρου κοντά στο σπίτι της.
REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC - Tags: DISASTER ENVIRONMENT)- Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Το 1 το καλό, στον Πρόεδρο Ομπάμα!

U.S. President Barack Obama holds up a basketball jersey given to him by the University of Connecticut women's basketball team during a ceremony where they were honored for their 2010 NCAA championship win, in the East Room of the White House in Washington May 17, 2010. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS SPORT BASKETBALL)US President Obama waves to the University of Connecticut women's basketball team in WashingtonUS President Obama holds up a signed basketball in Washington
Η γυναικεία ομάδα του Πανεπιστήμιου του Connecticut χάρισε ένα basketball jersey στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην ανατολική αίθουσα του Λευκού Οίκου όπου η ομάδα τιμήθηκε για το πρωτάθλημα που κατάκτησε για το 2010.
REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: POLITICS SPORT BASKETBALL) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Τι θα προτείνει ο Σαμαράς στον ολετήρα Καραμανλή;

Επίκειται ραντεβού Σαμαρά – Καραμανλή! Όχι πως δεν τα λένε; Αλλά στο πιο επίσημο, μια και πρόκειται ο πρώην να μιλήσει, οσονούπω! Το ραντεβού ζητήθηκε από τον ίδιο τον Ηγέτη Αντώνη! Ο Ηγέτης που βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τίτλο του Μεγάλου θα ζητήσει από τον πρώην καταλληλότερο να πει συγκεκριμένα πράγματα που έχουν σκεφτεί ο Λαζαρίδης στην συνέντευξη που ετοιμάζεται να δώσει και να διευκολύνει την παράταξη. Όπως διαρρέουν οι κολλητοί του Αντώνη, δεν μπορούν να επωμιστούν το βάρος των αποκαλύψεων που έρχονται στο φως και το καλύτερο θα ήταν να σκηνοθετηθεί η παραίτηση του πρώην. Έτσι ώστε να αποδώσει ός το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη στον Ηγέτη! Στόχος είναι νε ξεπεράσει η ΝΔ το ψυχολογικό φράγμα των 20 μονάδων. Τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα. Οι 20 πρώτες μονάδες είναι δύσκολες! Ο Ηγέτης πρέπει οπωσδήποτε να απεμπλακεί από το καταστροφικό παρελθόν του πρώην. Σε αντάλλαγμα του υπόσχεται ότι θα τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πέντε χρόνια. Μικρός είναι μπορεί να περιμένει πέντε χρόνια στη γωνία. Και μέχρι τότε ο ελληνικός λαός θα έχει ξεχάσει τις καταστροφικές συνέπειες της καραμανλικής πενταετίας. Ενδέχεται και να γίνει Πρόεδρος ο Κωστάκης! Αρκεί να έχει ζητήσει πολλά συγνώμη προηγουμένως! Τα στελέχη της άνοιξης αυτό προτείνουν στον πρώην, να βγει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος! Ας δουλέψει και μια φορά στη ζωή του, αν και δεν έχει ανάγκη! Το κόμμα αν και χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής του μπορεί να καλύψει τα έξοδα του Κωστάκη, εφόσον φυσικά υπακούσει στις εντολές τους !...!

Κάνε κουμπάρο να δεις καλό


Και τί πως ήρθε ο κουμπάρος του Καραμανλή στην Αθήνα;
 Ούτε να τον δει δεν ήθελε!
Κάμε κουμπάρο να δεις καλό.
Ούτε τηλέφωνο δεν τον πήρε.
 Μακριά κι’ αγαπημένοι!
Βρε Ταγίπ, ούτε ένα τηλέφωνο;
Κάποιος έπρεπε να πει στον κουμπάρο Ταγίπ ότι ο Κωστάκης ξημεροβραδιάζεται στο «17» μπας και τούκανε την έκπληξη!
 Τίποτα!
Πάνε τα ελληνοτουρκικά μεγαλεία του ολετήρα!

Νόμος «Ντάνιελ Περλ» για την ελευθερία του Τύπου από τον Ομπάμα

President Obama Signs Freedom Of Press Act At White HousePresident Obama Signs Freedom Of Press Act At White HousePresident Obama Signs Freedom Of Press Act At White House
Ο νόμος έχει το όνομα «Ντάνιελ Περλ», του Αμερικανού δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στο Πακιστάν το 2002. Ο Ντάνιελ Περλ ήταν δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal για τη Νότια Ασία. Απήχθη στο Καράτσι τον Ιανουάριο του 2002, όταν προσπάθησε να έρθει σε επαφή με αντάρτες ισλαμιστές. Ο αποκεφαλισμός δημοσιεύτηκε σε διάφορες ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
Ο πρόεδρος Ομπάμα, υπέγραψε και δημοσίευσε σήμερα το νόμο για την ελευθερία του Τύπου. Η υπογραφή του νόμου πραγματοποιήθηκε σε μία σύντομη τελετή στο Οβάλ Γραφείο, παρουσία της οικογένειας του Ντάνιελ Περλ.
Αυτό το νομοσχέδιο «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τις βασικές αξίες μας που αφορούν την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ γύρω του βρισκόταν η οικογένεια του Ντάνιελ Περλ: οι γονείς του, οι δύο αδελφές του, η χήρα του Μαριάν και ο 7χρονος γιος του, που γεννήθηκε τρεις μήνες μετά από τη δολοφονία του.
UPI/Mark Wilson/POOL Photo via Newscom - Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Τι δουλειά έχει η Ντόρα σε ένα κόμμα που αμφισβητούσε την πορεία της και την ηθική της;

Η έξοδος της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ αποτελεί μια κοινή απάντηση σε τρία διαφορετικά ερωτήματα.
Ενα ερώτημα προσωπικό: Γιατί η πρώην υπουργός Εξωτερικών να παραμένει και να πασχίζει σε ένα κόμμα το οποίο όχι μόνο δεν τη θέλει για αρχηγό αλλά επιπροσθέτως αμφισβήτησε την ηθική βάση της υποψηφιότητάς της χωρίς να αξιολογήσει την πολιτική προσφορά της;
Ενα ερώτημα παραταξιακό: Μπορεί να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα και μάλιστα με όρους επιβολής της μιας επί της άλλης δύο αντιλήψεις για την πολιτική και την κοινωνία τόσο διαφορετικές και τόσο αντίθετες όσο αυτές που εκφράζουν ο Α. Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη;
Ενα ερώτημα πολιτικό: Είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν, να χρεοκοπεί η χώρα βροντωδώς, και το πολιτικό σύστημα να μένει ίδιο κι απαράλλακτο, σαν να μην τρέχει τίποτα;
Τα υπόλοιπα δεν ήταν παρά οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στην έξοδο.
Το βέβαιον είναι ότι η Ντόρα πήδηξε πρώτη από το καράβι. Τώρα θα δείξει αν ξέρει κολύμπι και αν αντέχει τα κύματα. Αλλά, αν δεν πνιγεί, έχει μεγάλες πιθανότητες να φτάσει πρώτη στην ακτή.

Ευχαριστούμε που μας διευκολύνετε να φύγουμε χωρίς συναισθηματικά βάρη…

Για όσους «ρομαντικούς» της Κεντροδεξιάς έχουν συνδέσει βιωματικά την πολιτική τους ύπαρξη με τα σύμβολα και τα ονόματα της «Νέας Δημοκρατίας», όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα… Ο Αρχηγαντώνης δέχεται και ακούει με θετική διάθεση τις εισηγήσεις των στενών μυστικοσυμβούλων του για αλλαγή του ονόματος της «ΝΔ», των συμβόλων κλπ. Το πιθανότερον είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν. Μεγάλη χαρά και ανακούφιση για όσους «κωλύονται» από συναισθηματισμούς. Η ούτως ή άλλως αναπόφευκτη έξοδος από το απόκομμα Σαμαρά όσων δεν αισθάνονται Ακροδεξιοί και Νεοφασίστες θα καταστεί πλέον και ψυχολογικά απρόσκοπτη. Ευχαριστούμε, κ. Λαζαρίδη!

Σκληρή επίθεση του ΛΑΟΣ κατά Σαμαρά για τη "διαπλοκή" με το ΚΚΕ!

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστας Αϊβαλιώτης, απαντώντας στις δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα μετά το τέλος της συνάντησής της με τον κ. Σαμαρά, τόνισε:
«H κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις ασχήμιες τους, όπως ο αποκλεισμός των κρουαζιεροπλοίων και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, βρήκαν αναγνώριση από τον κ. Σαμαρά. Όσον αφορά στις επαναλαμβανόμενες ύβρεις τους ισχύει η γνωστή συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τον Πλουμίδη, τον Μπελογιάννη, τον Ζαχαριάδη, ακόμη και για τον Άρη Βελουχιώτη. Η μιζέρια. Οι ηττημένοι του χθες αναζητούν τη ρεβάνς σήμερα. Ελπίζουμε ότι η Ρηγίλλης θα σταματήσει να ταΐζει το ΚΚΕ όπως όταν ήταν κυβέρνηση. Τότε το στήριζε οικονομικά, τώρα ηθικά. Μπράβο της!»

Παραιτήθηκε τελικά η Άντζελα Γκερέκου

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή, η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της.

Τελειωμένος ο Κουρτίνας


Ο κύριος Μαρκόπουλος, γνωστότερος τελευταία ως κουρτίνας, θεωρείται τελειωμένος από τη Νέα Ρηγίλλης. Και πολύ τον άντεξαν, διαδίδουν τα στελέχη της Άνοιξης! Ο κόκκινος Πάνος δεν δείχνει καμιά διάθεση υποστήριξης. Αφήνει το «θέμα Μαρκόπουλου» να το ελέγξουν πλήρως οι σύντροφοι του Ηγέτη Αντώνη! Ήδη τα πρώτα μηνύματα εστάλησαν. Για τη θέση του προορίζεται ο Λυκουρέντζος, με πολλές συμπάθειες στο νεοδεξιό Προεδρικό Επιτελείο μια και έχει διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος της ΔΗΑΝΑ. Πολύ θετική δραστηριότητα στο βιογραφικό του. Σύντροφος από άλλο κόμμα. Τελευταία «όσοι δεν έφυγαν ποτέ» αποτελούν ντροπή για το Κόμμα!...!

Ο Αγγελάκας «μαγειρεύει» τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Σε τραγωδία πρόκειται να εξελιχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα ΝΔ! Το παραμύθιασμα με τους 800.000 πολίτες που ψήφισαν Αρχηγό Αντώνη οδεύει προς το τέλος του. Μόνο κάφροι έχουν πιστέψει ότι ψήφισαν τον Αντώνη 800.000 Νεοδημοκράτες. Και «έστειλαν μήνυμα»! Που να δούνε το μήνυμα που θα στείλουν τώρα οι Νεοδημοκράτες!
Οι μηχανισμοί της Ρηγίλλης είχαν τόσο καλά οργανώσει την παραμύθα που εν τέλει την πίστεψαν και οι ίδιοι. Πόσοι όμως θα πάνε από τα 800.000 μέλη που βαυκαλίζονται ότι έχουν, στις εσωκομματικές εκλογές; Οι προβλέψεις μιλάνε για ελάχιστη συμμετοχή. Έτσι, έχει ενεργοποιηθεί ο Αγγελάκας για να μαγειρέψει το νούμερο! Εξειδικεύεται στο πώς οι 60.000 θα γίνουν 600.000. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, για να μπει ένα μηδενικό! Μπορούν άραγε να επαναληφθούν τα «πεσμένα συστήματα» και οι μεταφορές οπαδών από το ένα σημείο στο άλλο; Ο σκληρός μηχανισμός της Ρηγίλλης το σκέφτεται!

Και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με χρέος 7 εκατ. ευρώ;

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τον εξάδελφό του, εμφανίζεται σε εταιρία, που χρωστά ....
Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία, και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από τις αποκαλύψεις της «Ελευθεροτυπίας» για τον Τόλη Βοσκόπουλο, και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του στο ελληνικό δημόσιο, ακόμη μια περίπτωση, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αττικής, αυτή την φορά, έφτασε ως πληροφορία στο parapolitika.gr
Έως τώρα ξέρουνε λίγοι για το θέμα που περιμένουμε να σκάσει από ώρα σε ώρα.Οι πληροφορίες μας αναφέρουν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τον εξάδελφό του, εμφανίζεται σε εταιρία, που χρωστά στο ελληνικό δημόσιο, περί τα 7 και κάτι εκατομμύρια ευρώ.
Περιμένουμε να καταλαγιάσει η σκόνη που αφήνει η υπόθεση του Τόλη Βοσκόπουλου, και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο πολιτικό μέλλον της συζύγου του, και θα επανέλθουμε στο θέμα, με στοιχεία..

Βαγγέλας και «κύριος Τίποτα» σκάβουν το λάκκο στον Αρχηγαντώνη!...!

Αφού «καθάρισαν» (όπως αφελώς πιστεύουν…) με τη Ντόρα, τώρα ήρθε και η ώρα του Αρχηγαντώνη! Όλο μυστικές συναντήσεις και «διαβουλεύσεις» δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στις δύο παρωχημένες φιγούρες του θνήσκοντος παλαιοκομματισμού: το Μεϊμαράκη και τον Αβραμόπουλο. Εκεί μελετούν… εμβριθώς τα πρωτόγνωρα χάλια και την κατρακύλα της «Νέας Νέας Δημοκρατίας» του Σαμαρά, διαπιστώνοντας (σώπα ρε!) ότι «ο Αντώνης δεν τραβάει…» Προφανώς, οι ταλαντούχοι αυτοί γλύφτες και τιποτολόγοι θεωρούν τον εαυτό του έκαστος ως την καλύτερη «διάδοχη λύση»… Κούνια που τους κούναγε… Οι νεοδημοκράτες εγκαταλείπουν ήδη μαζικά το βυθιζόμενο σκάφος του «νεοκαραμανλισμού» και αυτοί συζητούν ποιος θα γίνει «καπετάνιος» στο… βυθό! Δεν πήραν χαμπάρι ακόμη, ότι η Κεντροδεξιά πάει γι’ άλλα…

Ο Σαμαράς "άδειασε" την ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη

Μεγάλο άδειασμα για την Όλγα Κεφαλογιάννη.
Με αφορμή το θέμα Γκερέκου, φάνηκε ότι η Ρηγίλλης έχει αρχίσει να κρατά αποστάσεις από την νεαρή Κρητικιά βουλευτίνα.
Το γεγονός ότι δεν έβγαλε ανακοίνωση η αρμόδια για τα θέματα Τουρισμού τομεάρχης, αλλά το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., δείχνει ότι ο Σαμαράς έχει αποφασίσει τον παραγκωνισμό της ανιψιάς του Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε, ότι το θέμα θα έχει ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα.

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία

Συνεχίζουν να αποχωρούν στελέχη από τη Νέα ΝΔ. Ο νεοδεξιός χαρακτήρας που επιβάλλουν τα στελέχη της Άνοιξης σε ένα πρώην «κεντροδεξιό φιλελεύθερο» κόμμα εξαναγκάζει σε παραίτηση πλήθος στελεχών. Επώνυμα αλλά και απλούς αγωνιστές μιας παράταξης που μετατρέπεται σε «καθαρόαιμο» όπως λένε δεξιό κόμμα. Από τα σημαντικότερα στελέχη που έχουν μέχρι στιγμής παραιτηθεί είναι ο Λεωνίδας Φάκας, ο Δημήτρης Πασαρίδης, η Λίτσα Άγκερκοπ, ο Κ. Παρχαρίδης και σήμερα ο Κοσμάς Πουγαρίδης. Και έπεται συνέχεια. Όλοι οι παραιτηθέντες αναγνωρίζουν αλλοίωση στη φυσιογνωμία του κόμματος, επιβολή αρχηγικού μοντέλου, ακροδεξιά στροφή στο κόμμα, απώλεια της ταυτότητας της «μεγάλης κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης», παραγκωνισμούς, διώξεις στελεχών, διακοπή της λειτουργίας των οργάνων του κόμματος, αλαζονικές συμπεριφορές από στελέχη της ΠΟΛΑΝ και εγκατάλειψη του κοινωνικού φιλελεύθερου κέντρου.

Ξεκίνησε η Επανάσταση! Ο Ηγέτης Αντώνης στα οδοφράγματα με την Αλέκα

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες. Με μπροστάρη στους αγώνες για την πλήρη αναδιανομή του πλούτου ο Ηγέτης Αντώνης. Το τελικό στάδιο του σοσιαλισμού βρίσκεται ένα βήμα πριν την πραγμάτωση. Δεν είναι ουτοπία, δεν είναι φάρσα, ούτε κωμωδία. Το όνειρο γίνεται reality show. Η Επανάσταση του προλεταριάτου είναι μονόδρομος. Το κατεξοχήν αστικό κόμμα της Ελλάδας, η Νουδού, στη νέα συσκευασία της Νουνουδού, συμμαχεί με τον ταξικό του εχθρό. Εδώ σφυρί καλεί δρεπάνι! Αλέκα ακούς; Ηγέτης Αντώνης εδώ! Οι λαϊκές δυνάμεις και το προλεταριάτο ετοιμάζουν την Τελική Επίθεση στο Μεγάλο Κεφάλαιο. Αλεκίζει ο Αντώνης ή μήπως η Αλέκα προσχωρεί στις τάξεις της Νεοδεξιάς; Τί από τα δύο συμβαίνει; Με τις θεωρίες του χάους όλα είναι δυνατά! Και στο βάθος δικτατορία του προλεταριάτου με ΓουΓου τον Αρχηγαντώνη και πιονέρους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του Χατζή. Δεν την γλυτώνουμε με τίποτα! Μπροστά ο Ηγέτης κρατά το σφυρί και πίσω η Αλέκα κραδαίνει το δρεπάνι. Το τελικό στάδιο του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού είναι αναπόφευκτο και αποτελεί φυγείν αδύνατο του ιστορικού υλιστικού προτσές !...!
Με τις υγείες σας ….

Νέα επιστολή παραίτησης από τη Νέα ΝΔ:"Φθάσαμε, στο σημείο να μην έχουμε – ούτε ΝΕΑ, αλλά ούτε και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ."

Προς κύριο Λευτέρη Ζαγορίτη
Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Φίλε Λευτέρη,
Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, στη Νέα Δημοκρατία και το ρεβανσιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που φαίνεται να ακολουθεί η νέα ηγεσία του κόμματος, δημιουργεί ερωτηματικά στο λαό και προσβάλει την κομματική μας βάση.
Η απομοίωση των κομματικών στελεχών, που έδωσαν πολύμορφους και πολύχρονους αγώνες, με πίστη και ανιδιοτέλεια και σήμερα θεωρούνται μηχανισμός, προσβάλει την Ιστορική μνήμη.
Η μη λειτουργία των οργάνων, οι αλλαγές και οι απομακρύνσεις οδηγούν σε συρρίκνωση της παράταξης και σε δημιουργία αρχηγικού μοντέλου.
Η διαρχία Σαμαρά – Αβραμόπουλου εξακολουθεί την τακτική πλήρους ελέγχου των πάντων και εξοβελισμού όλων αυτών που στήριξαν την οργάνωση, όταν οι ίδιοι δημιουργούσαν τα προσωπικά τους κόμματα.
Η μη εμπιστοσύνη στα αιρετά στελέχη, που διαχρονικά υπηρέτησαν τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε την .....

«Καλώς ορίσατε, κύριε Βενιζέλο!»

ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ δεν διαφεύγει το γεγονός ότι η σχέση μας με την Τουρκία αποτελεί κεντρικό θέμα της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής.Οσο σκληρή όμως και αν απεδείχθη η ιστορική μοίρα των δύο λαών, ελληνικού και τουρκικού, οι οποίοι βρέθηκαν «καταδικασμένοι» να γειτονεύουν,είναι υπερβολικό
σήμερα να ισχυρίζεται κανείς ότι η ιστορία τους όπως και οι μεταξύ τους σχέσεις προδιαγράφουν τη σημερινή ή αυριανή πολιτική συμπεριφορά τους. Μια τέτοια προσκόλληση, όπως τόσο σοφά επεσήμαινε ο βαθύς γνώστης των ........

Πού πάει το ευρώ ?

Ενα τεράστιο βήμα έκαναν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της νύχτας της περασμένης Κυριακής, θεσπίζοντας τον μηχανισμό στήριξης των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εξάπλωσης και την επιτακτικότητα της κατάστασης ξεπέρασαν επιτέλους δύο ταμπού. Αρχισε να εφαρμόζεται η αρχή της αλληλεγγύης, μέσω του μηχανισμού των εγγυήσεων των χωρών της ευρωζώνης ύψους 440 δισ. ευρώ, στα οποία προστίθενται 60 δισ. ευρώ που θα δοθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αγοράσει άμεσα κρατικά ομόλογα και ιδιωτικούς τίτλους από τις αγορές, μια παρέμβαση που επιτρέπεται κατά τις ευρωπαϊκές συνθήκες ενόψει συστημικών κινδύνων.

Πάντως, την Πέμπτη 6 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωνε ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν ......

Η λεβέντικη εκτόνωση του Ελληνα

Greek standard bearers march in front of the parliament during a patriotic ceremony in AthensΗ Θεά Ανάγκη (ρίζα της το «ανάσσω»), η κατά τους αρχαίους ημών Ειμαρμένη, επιτάσσει στροφή νοοτροπίας και βιοθεωρίας για τον Ελληνα πολίτη.
Τη στροφή προκάλεσε ο ίδιος με την ψήφο του. Οι νομίμως, με τη δική του ψήφο, επιλεγόμενες κυβερνήσεις μαρτυρούν το επίπεδο νοημοσύνης του πολίτη, που σήμερα δικαιούται να πικραίνεται αλλά και υποχρεούται να συμμορφωθεί προς «τας εξ Αλλοδαπής υποδείξεις» (Αριστοτέλης: Ανάγκη- δοτική- ουδέ θεοί μάχονται).
Οι τυφλές παλαιο-επαναστατικές και εκ του πονηρού φούριες της Αριστεράς, σε στυλ Στάλιν 1920, είναι ρομαντική ματαιοπονία με στόχο τη φιλόπτωχο κάλπη του κόμματος. Ομοίως και η μελιχρά τορνευμένη, σε ύφος προπολεμικής λαϊκιάς μοιρολογίστρας, φρασεολογία Τύπου και ραδιο-τηλεοπτικών «ειδημόνων». Απομένει όμως στον .....

Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες, μύρισε θυμάρι και βασιλικό, σφυρί δρεπάνι και γροθιά, η φλόγα δεν πάει μακριά…

Αντώνης Σαμαράς: «Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα» σχόλιο ιστολογίου:
καλά μιλάμε, για την φοβερή δήλωση. Ο Μουρούτης του την έγραψε;
Αλέκα Παπαρήγα: «Εμείς λέμε ότι, για παράδειγμα, με το μήνυμα της αποχής στις Ευρωεκλογές δεν διορθώθηκε τίποτα. Για το λόγο αυτό τα λαϊκά στρώματα (πρέπει) να κινητοποιηθούν και να πάρουν θέση υπέρ της λαϊκής εξόδου από την κρίση και κατά των μεγάλων κομμάτων».
σχόλιο ιστολογίου:
Αλέκα γρήγορα μπάνια σε ιαματικά λουτρά… μπορεί να βρεις και αυτούς που ξέμειναν από τις ευρωεκλογές!

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά με την Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο γραφείο του πρώτου, στη Βουλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν προκειμένου να μιλήσουν για τα καυτά θέματα της οικονομίας ενώ αύριο θα υπάρξει αντίστοιχη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
στο τέλος τραγούδησαν και το υβριδικό άσμα:
πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες,
μύρισε θυμάρι και βασιλικό,
σφυρί δρεπάνι και γροθιά,
η φλόγα δεν πάει μακριά…

Οι βρετανικές αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία των 500 ευρώ στη χώρα

Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ αποκαλείται «Μπιν Λάντεν»: ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει, αλλά ουδείς το βλέπει - εκτός αν είναι εγκληματίας. Γι΄ αυτό οι βρετανικές αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία του στη χώρα
Είστε ένας βαρόνος των ναρκωτικών, ηγείστε μιας επιχείρησης αξίας εκατομμυρίων στερλινών, όμως δεν μπορείτε να εμφανίζεστε στην τράπεζα όπως ένας συμβατικός επιχειρηματίας, διότι θα σας τεθούν ερωτήσεις. Ετσι προτιμάτε να συναλλάσσεστε με μετρητά, όμως όταν οι ποσότητες αυξάνονται, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα μεταφοράς και αποθήκευσης.
Εως τον περασμένο μήνα, πολλοί βρετανοί γκάνγκστερ αποθήκευαν τη λεία τους με τη μορφή χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ. Ενώ 1 εκατ. στερλίνες ζυγίζουν 50 κιλά σε χαρτονομίσματα των 20 στερλινών, το ίδιο ποσόν ζυγίζει μόνο 2,2 κιλά σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Μετά την εισαγωγή του, το 2002, το ευρώ διευκόλυνε τη ......

Το χασίς καλείται να σώσει την οικονομία της Καλιφόρνια

Η Ηλιόλουστη Πολιτεία θα αποφασίσει με δημοψήφισμα αν θα νομιμοποιήσει την καλλιέργεια μαριχουάνας για να κλείσει την τρύπα στον προϋπολογισμό της
Η μαριχουάνα είναι η πιο κερδοφόρα καλλιέργεια στην Καλιφόρνια. Παλιοί χίπηδες, μαζί με καλλιεργητές «ιατρικής κάνναβης» αλλά και καρτέλ ναρκωτικών μεγαλώνουν εκεί τις ποικιλίες τους. Οι Καλιφορνέζοι σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα νομιμοποιήσουν πλήρως την καλλιέργεια χασίς, μήπως και κλείσουν έτσι την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της πολιτείας...
Στη δεκαετία του ΄60, οι χίπηδες κατέφευγαν στα δάση της Βόρειας Καλιφόρνιας για να καλλιεργήσουν μαριχουάνα. Εκεί μαζί με τους καλλιεργητές της «ιατρικής μαριχουάνας»- που χορηγείται με «υπόδειξη» γιατρού- και μαζί με τα μεξικάνικα καρτέλ των ναρκωτικών, μετέτρεψαν την κάνναβη στην πιο .....

Οι "φυλές" και τα "ρεύματα" του ΠΑΣΟΚ


Μετά την αποστασιοποίηση του κ. Χρ. Παπουτσή δεν υπάρχει κανένας για να βάλει αναχώματα στην αυξανόμενη γκρίνια των βουλευτών. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου, αν και στήριξε τον κ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές, τώρα εκφράζει διαφωνίες για την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, πρώην σύμμαχος του κ. Παπανδρέου, έχει βρεθεί απέναντί του λέγοντας ότι «αν η κυβέρνηση αποφάσισε να αυτοκτονήσει εφαρμόζοντας αυτά τα μέτρα, είναι δικό της πρόβλημα»
1.Βενιζελικοί με τον Γιώργο
Ενα διακριτό ρεύμα αποτελείται από παλαιά εκσυγχρονιστικά στελέχη, πολλά από τα οποία βρέθηκαν το 2007 στο πλευρό του κ. Ευ. Βενιζέλου και το τελευταίο διάστημα έχουν στηρίξει όλες τις δύσκολες αποφάσεις του κ. Παπανδρέου. Τα στελέχη αυτά, ύστερα από μακρά περίοδο παροπλισμού, έχουν αποκτήσει ξανά ρόλο. «Η πορεία από τους ΚΤΕ στην Ολομέλεια της Βουλής δεν ήταν ρόδινη» ομολογεί ένας από αυτούς. «Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, γιατί ξέρουμε από σκληρά μέτρα» προσθέτει. Η ομάδα αυτή πίεζε για λήψη μέτρων από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών. Πάντως η υπεράσπιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα του μηχανισμού έπεσε στις πλάτες τους, καθώς εισηγητές ορίστηκαν οι κκ. Γ. Φλωρίδης και Ν. Αλευράς. Οι βουλευτές αυτοί ( Κ. Καρτάλης, Εκτ. Νασιώκας, Π. Κουκουλόπουλος, Μιλένα Αποστολάκη, Οδ. Κωνσταντινόπουλος κ.ά.) δεν έσπασαν ποτέ τους δεσμούς μεταξύ τους.

2.Οι πρώην υπουργοί
Το τελευταίο διάστημα διαμορφώνεται μια ομάδα, χωρίς συνεκτικούς δεσμούς, από βουλευτές με κυβερνητική θητεία, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και ακολουθούν ο καθένας τη δική του αυτόνομη πορεία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν η .....

1974-76:Τα άγνωστα δάνεια του ΔΝΤ.

«Ξεχασμένα» δάνεια της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την περίοδο του 1974-1976 φέρνει στο φως έρευνα των «ΝΕΩΝ» που αποκαλύπτει πως δεν είμαστε εντελώς πρωτάρηδες στο συγκεκριμένο... σπορ.
Μπορεί η βοήθεια που έλαβε τότε η χώρα να ήταν υποπολλαπλάσια του σημερινού ποσού, όμως το επιτόκιο ήταν αρκετά υψηλότερο και η εξόφληση των δανείων διήρκεσε περίπου 7 χρόνια. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και το ΔΝΤ σε πρόσφατη αναφορά του, «όλες οι υποχρεώσεις προς το Ταμείο εκπληρώθηκαν εντός των χρονικών ορίων».

Φθινόπωρο 1974. Οι αυξήσεις στην τιμή του αργού και στα εισαγόμενα προϊόντα πετρελαίου προκαλούν στο .....

Πολιτικό θέμα από τις οφειλές του Τ. Βοσκόπουλου


Χρωστάει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία.
Πολιτικό θέμα δημιουργείται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, από τις οφειλές ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου, προς την εφορία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ΔΟΥ, επί 17 χρόνια ο γνωστός τραγουδιστής οφείλει το συγκεκριμένο ποσό χωρίς έως σήμερα να έχει γίνει η αποπληρωμή του ή η κατάσχεση μέρους της ακίνητης και κινητής περιουσίας του.
/ / Καθημερινή / /

Μαδάει τη μαργαρίτα ο Καραμανλής !...!

ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ο Καραμανλής. Που παριστάνει τον Βούδα. Δεν μιλάει.
Παρακολουθεί, αλλά δεν μιλάει. Γιατί δεν μιλάει; Αντε ντε, πες κι εσύ. Τι κι αν τον προκάλεσε ο Γιώργος στη Βουλή; Τίποτε αυτός. Η σιωπή του προς απάντησή μας. Τέτοιο πράγμα. Δεν πρέπει να πεις κάτι μεγάλε, για το πώς τα κατάφερες και φτάσαμε ώς εδώ; Οχι, σου λέει. Διαβουλεύεται με τον Προκόπη, τον Σιούφα, τον Αντώναρο και τον Αγγέλου.
Μπορεί να μαδάει και τη μαργαρίτα. Να μιλήσω, να μη μιλήσω, να μιλήσω, να μη μιλήσω. Το ίδιο και οι σύμβουλοί του. Κι αυτοί τη μαργαρίτα μαδάνε. Τώρα είμαστε στη φάση ότι θα μιλήσει. Οχι όμως τώρα. Αργότερα. Οταν η κυβέρνηση φέρει πρόταση στη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Θα μιλήσει, λέει, προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για το πώς η χώρα έφτασε ώς εδώ, στο μη περαιτέρω. Στον πάτο του βαρελιού. Και θα μιλήσει για να προετοιμάσει το έδαφος πριν να κληθεί στην Εξεταστική να καταθέσει για τη δική του συμμετοχή στο πώς φτάσαμε ώς εδώ. Πώς θα το κάνει; Εδώ οι πληροφορίες ομονοούν: με συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο.

Ανεκτική ή αυτιστική κοινωνία;

Ανεκτική κοινωνία σημαίνει προφανώς ανοχή απέναντι στις ιδέες του άλλου· όμως δεν ιδρύεται ανοχή εάν κυκλοφορώ με μια σημαία, ένα σταυρό, ένα σφυροδρέπανο, μια σβάστικα χαραγμένη στο κούτελο.

Σπεύδω να διατυπώσω τη βαθιά αυτή πίστη μου, στην οποία καταφεύγω κάθε φορά που στέκομαι αμήχανος μπροστά στα εξαιρετικά περίπλοκα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τη σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία, με τη θρησκευτική ελευθερία, την ελευθερία της έκφρασης κτλ. Τελευταία μου αφορμή, η μπούρκα και η απαγόρευσή της στο Βέλγιο ή σύντομα, όπως φαίνεται, στη Γαλλία, ένα πρόβλημα που δεν ....

Τα βραβεία Webbies για τις καλύτερες ιστοσελίδες

Δήλωση Παπανδρέου εκ του ασφαλούς για δικαστικές αγωγές κατά των Αμερικάνικων τραπεζών.

Σε συνέντευξη του στο CNN ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δήλωσε σχετικά με τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο οικονομικό πατατράκ που έχει πέσει η χώρα μας: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα κοιτάξει στο παρελθόν για το πώς τα πράγματα κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιου είδους πρακτικές ήταν αρνητικές».
Στην συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το άν έχει σκοπό να στραφεί δικαστικά κατά των Αμερικάνικων κερδοσκοπικών τραπεζών απάντησε οτι δέν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βέβαια η απάντηση αυτή δέν προεξοφλεί τίποτα σχετικά με το οτι θα γίνει, απο το "δέν μπορώ να αποκλείσω" μέχρι την ώρα που θα γίνει η αγωγή υπάρχουν ακόμα χαώδεις αποστάσεις, άν πραγματικά πραγματοποιήσει την αγωγή θα είναι κάτι το εξαιρετικά θετικό για το κύρος της χώρας μας και τον ίδιο. Εγώ τουλάχιστον προσωρινά το αποκλείω, άν διαψευστώ θα αναθεωρήσω την στάση μου.
Η δήλωση είναι εκ του ασφαλούς γιατί...

Ο Μεγάλος Αδερφός στην υπηρεσία της Εφορίας στην Φιλαδέλφεια (πραγματική διαφήμιση)

"Find us Before We find You"!

Την Ντόρα και όχι τον Βενιζέλο "έχρισε" διάδοχο ο Τσάτσος...

Στα ψιλά των κυριακάτικων εφημερίδων πέρασε η είδηση της επιστολής που έλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με την οποία ενημερώθηκε ότι ο προσφάτως εκλιπών διακεκριμένος ακαδημαϊκός και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Δ. Θ. Τσάτσος, εκ των ηγετικών μορφών του Ινστιτούτου και ισόβιο μέλος αυτού, είχε ενημερώσει τους υπευθύνους ότι μετά το θάνατό του προτείνει να τον διαδεχτεί στη θέση του η κ. Μπακογιάννη. Έκπληξη δεν ένιωσε μονάχα η τελευταία, αλλά και σίγουρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που υπήρξε μαθητής, συνδιδάσκαλος και στενός φίλος με τον εκλιπόντα. Έκπληξη θα ένιωσαν και όλοι όσοι από τους...

Πόσο "ιστορική" ήταν η συνάντηση Γιώργου-Ταγίπ;

Τι πραγματικά αλλάζει στις σχέσεις Ελλάδος –Τουρκίας μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα;
Κατά πόσο οι 21 συμφωνίες «χαμηλής» πολιτικής που υπέγραψαν οι δύο πλευρές θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση των ανοιχτών ζητημάτων της «υψηλής» πολιτικής;
Απάντηση προς το παρών σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει μόνο ο χρόνος θα μας απαντήσει…
Μπορούν δηλαδή οι οικονομικές συμφωνίες και συνεργασίες στην ενέργεια στις μεταφορές στον τουρισμό και αλλού να ανοίξουν τον δρόμο για την επίλυση του Κυπριακού και των προβλημάτων στο Αιγαίο;
Παρά τα χαμόγελα την οικειότητα και τις θερμές συνομιλίες των δύο ανδρών φάνηκε πως...

Δυναμικά και κάθετα

Εμμένουν οι οργανώσεις αριστερών κομμάτων στην απόφασή τους να κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν και άλλο την ανεργία και να βυθίσουν τη χώρα στο τέλμα. Τώρα απειλούν με νέες κινητοποιήσεις για να σταματήσουν κρουαζιερόπλοια που θέλουν να δέσουν σε ελληνικά λιμάνια. Η Ελλάδα ζει από τον τουρισμό και δεν αντέχει άλλη ζημιά από τέτοιες κινήσεις. Η εικόνα της χώρας διεθνώς απωθεί τουρίστες και βεβαίως επενδυτές. Αν η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου δεν αντιδράσει δυναμικά και κάθετα στις παράλογες προκλήσεις των οργανώσεων αυτών, το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο για όλους μας.

Επικίνδυνοι εναγκαλισμοί με Αριστερά

Μέτωπο με την Αριστερά θέλει να φτιάξει ο Σαμαράς ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί στις 12 στη Βουλή με την Παπαρήγα και αύριο, την ίδια ώρα, με τον Τσίπρα. Το άνοιγμα αυτό του προέδρου της Ν.Δ. δείχνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα τηρήσει ανάλογη αρνητική στάση και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Σαμαράς ρίχνει βάρος στην πτέρυγα της λαϊκής δεξιάς προκειμένου να περιορίσει τις διαρροές προς το ΛΑΟΣ ενώ υπολογίζει ιδιαίτερα το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, προσπαθώντας να δημιουργήσει στεγανά προς τα δεξιά και τα αριστερά ώστε να κλείσει τους «δρόμους».

Η τακτική του είναι παρακινδυνευμένη καθώς τα κόμματα της Αριστεράς έχουν αποφασίσει να κορυφώσουν σε ακραίο βαθμό, την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση ενόψει και της γενικής απεργίας την Πέμπτη.

ΠΑΣΟΚ, κοντα στον πολιτη….