Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μπήκαμε στη «Νέα Μεταπολίτευση».

Η Ελλάδα πάτησε το κουμπί. Προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στην Ελλάδα τα πάντα περνάνε μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του «κόμματος»! Και αναλόγως καταλήγουμε σε συμπεράσματα που ευνοούν και τα προσωπικά μας μικροσυμφέροντα. Το βήμα είναι μεγάλο, αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για επανεκκίνηση της Ελλάδας. Αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο μηδέν που ακόμα είναι αδιευκρίνιστο γιατί δεν ξέρουμε πού ακριβώς καταλήγει ο δρόμος που επιλέξαμε. Είναι μικροψυχία να κατηγορούμε αυτή τη στιγμή ο ένας τον άλλο. Οι σπατάλες, οι κομπίνες και η ψηφοθηρία μας έφεραν μέχρι εδώ. Όλοι φταίμε. Ας πάμε παρακάτω. Όλοι μαζί να θέσουμε νέους όρους μακριά από κουτοπόνηρες συμπεριφορές και άναρθρες κραυγές.
Η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε χθες. Με την Ελλάδα υπερχρεωμένη και τον ελληνικό λαό να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το πολιτικό κόστος πάει σε δεύτερη μοίρα και ο ιστορικός χρόνος, σε αυτές τις περιπτώσεις, ανταμείβει τους δυνατούς και αποφασισμένους. Η μεμψιμοιρία τυφλώνει και ο καταλογισμός ευθυνών πληγώνει και σκοτώνει τις επιλογές. Οι επόμενες εκλογές θα δείξουν ποιον θεωρεί ο ελληνικό λαός υπαίτιο της καταστροφής, σε ποιόν ρίχνει τις ευθύνες για την έξοδο από την κρίση και ποιός καλείται να οδηγήσει τη χώρα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Από την εποχή του Μητσοτάκη συζητάμε για μεταρρυθμίσεις και δεν γίνεται τίποτα. Στην αρχή δεν θέλαμε καθόλου την ΕΟΚ. Έπειτα θέλαμε την ΕΟΚ γιατί μας έδινε πακέτα και δεν θέλαμε τις μεταρρυθμίσεις. Η προσφυγή στο ΔΝΤ μας δίνει μια ευκαιρία να δούμε με καλύτερο μάτι τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός υπό την πίεση του λαϊκισμού και την πολιτικής εξαπάτησης άργησε να δει θετικά την είσοδό μας στην ΕΟΚ. Τώρα είναι η ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα και για τις μεταρρυθμίσει που χρειάζονται στην οικονομική ζωή και στις προσωπικές νοοτροπίες.

Ο Καραμανλής θα μπορούσε να λέει....

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Αντώνη είμαστε τυχεροί που δεν ζει ο μπάρμπας μου να δει τα χάλια της παράταξης. Ζωή σε μας..."

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Δημήτρη Τσάτσο

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Δημήτρη Τσάτσου.
«Ο Δημήτρης Τσάτσος, ήταν σε όλη του τη ζωή, τόσο στην πολιτική του δράση όσο και στην επιστημονική του εργασία, πρωτοπόρος, δημιουργικός και καινοτόμος. Πολιτική και ακαδημαϊκή προσωπικότητα, με διεθνή προσφορά και αναγνώριση, με το έργο του στο χώρο της νομικής επιστήμης, στο Ευρωπαϊκό και
Εθνικό Κοινοβούλιο, αλλά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης συνέβαλε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Ο χαμός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας. Και για μένα μια απώλεια ενός σπάνιου φίλου, από τις δύσκολες εποχές της δικτατορίας. Εκφράζω στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Ο Βασίλης Αξιώτης κατεβαίνει στις αυριανές εκλογές του ΤΕΕ

Μια καλή υποψηφιότητα με τη Δ.Κ.Μ έπεσε στην αντίληψή μας.

Ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, με αποδεδειγμένο ήθος και ικανότητες, είναι ο πολιτικός μηχανικός Αξιώτης Βασίλης Φοίβος που κατεβαίνει στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Δ.Κ.Μ. για την αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. (υπ’ αριθμ. 4 για το νομό Αττικής)


Έχει πολλά να προσφέρει…

Πανστρατιά ζητά ο πρωθυπουργός

"Τα στελέχη που πίστεψαν πως η ηγεσία Καραμανλή θα αποτελούσε μία ευκαιρία για την Ελλάδα γενικά, βρίσκονται στο σπίτι τους"

Αγαπητό περιοδικό
Πολλές από τις αναρτήσεις σου με προκαλούν να σου υποβάλλω τη δική μου μαρτυρία ως απάντηση, αλλά το αποφεύγω, καθώς πιστεύω πως πολλές φορές η σιωπή σημαίνει σύνεση, και αυτό, ως προς το βαθμό που δεν εκλαμβάνεται ως συναίνεση. Όμως, η ανάρτησή σου με τίτλο Πού βρίσκονται τα στελέχη του Καραμανλή; δε μου αφήνει κανένα περιθώριο να μην προβώ σε δημόσια τοποθέτηση, διότι το ερώτημα που θέτεις, το λαμβάνω επί προσωπικού, εφόσον θεωρώ τον εαυτό μου χαρακτηριστικό δείγμα στελέχους (ευτυχώς, όχι «συμβουλάτορα», όπως αναφέρεις σε άλλο σημείο της ανάρτησής σου), του Καραμανλή, υπό την έννοια ότι συντάχτηκα ενεργά με τη Νέα Δημοκρατία, εμπνεόμενος από την ηγεσία, το λόγο και το όραμα του πρώην προέδρου.
Στο ερώτημά σου Πού βρίσκονται τα στελέχη του Καραμανλή; η απάντηση έχει δύο σκέλη:
Τα στελέχη που πίστεψαν πως η ηγεσία Καραμανλή θα αποτελούσε μία ευκαιρία για την Ελλάδα γενικά, βρίσκονται στο σπίτι τους. Κυριολεκτικά, ή μεταφορικά.

Τα στελέχη που υπολόγισαν ότι η ηγεσία Καραμανλή θα αποτελούσε μία .....

Με αυτή την φωτογραφία το HST γιόρτασε την εικοστή επέτειό του.

This NASA Hubble Space Telescope image was released to celebrate the 20th anniversary of Hubble's launch and deployment into an orbit around Earth
Η εντυπωσιακή φωτογραφία από το Hubble Space Telescope έχει συλλάβει την χαοτική δραστηριότητα σε μια στήλη αερίων και σκόνης που υπολογίζεται ότι έχει διαστάσεις τριών ετών φωτός. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία τα κοντινά αστέρια «τρώνε» την σκόνη.
Αυτή η μπερδεμένη κοσμική πυραμίδα βρίσκεται μέσα σε έναν θυελλώδη αστρικό βρεφικό σταθμό που λέγεται νεφέλωμα Carina και βρίσκεται 7.500 έτη μακριά από τη γη, στο νότιο αστερισμό Carina.

REUTERS/NASA/Handout (UNITED STATES - Tags: SCI TECH) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

Το πιο μεγάλο "βαρίδι" της ΝΔ...

Δύσκολα τα πράγματα για τον Αρχηγαντώνη. Μετά τη μεγάλη «χυλόπιτα» των νεολαίων της ΝΔ στο πρόσωπο του εκλεκτού του Κώστα Χατζή, έχει να αντιμετωπίσει τα λεγόμενα «βαρίδια» και την πολυθρύλητη «αυτοκάθαρση»… Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει καταλάβει πως για μια πολύ μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της ΝΔ το πιο επαχθές «βαρίδι» είναι ο… ίδιος και η φασιστοπαρέα των μυστικοσυμβούλων που λυμαίνονται τη Ρηγίλλης! Θα το διαπιστώσει, όμως, στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται… Και η «μπανάνα» θα είναι πολύ… τσουχτερή!...!

Πέτρες εναντίον δακρυγόνων

Palestinian throws a stone at Israeli troops during a protest near NablusIsraeli troops watch during a protest near NablusAn Israeli border policeman fires tear gas towards Palestinian stone-throwers during a protest near Nablus
Παλαιστίνιος πετά μια πέτρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών μετά τη διαδήλωση Παλαιστινίων ενάντια στην επέκταση που προωθούν οι Ισραηλινοί στο χωριό Har Bracha κοντά στην πόλη Nablus, στη Δυτική Όχθη. Ισραηλινός στρατιώτης απαντά με δακρυγόνα.
REUTERS/Abed Omar Qusini (WEST BANK - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Αρμενίων στον Λίβανο

Thousands of Lebanese Armenians march on a main highway to mark the 95th anniversary of the mass killing of Armenians in the Ottoman Empire in 1915, in east Beirut

Χιλιάδες Αρμένιοι του Λιβάνου και Λιβανέζοι διαδήλωσαν σήμερα υπέρ των Αρμενίων και διεκδίκησαν αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις «Μεγάλες Δυνάμεις». Με την ευκαιρία της 95ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915.
. REUTERS/ Mohamed Azakir (LEBANON - Tags: POLITICS CRIME LAW ANNIVERSARY)
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Ακολουθούν φωτογραφίες από εκδηλώσεις στην Αρμενία, Τουρκία και αλλού:

Οι τελευταίες δοκιμές για τους αστροναύτες του Atlantis

Atlantis Astronauts Take Part In Dress Rehearsal For Shuttle Launch
Για τις 14 Μαΐου προγραμματίζεται η νέα επιχείρηση του Atlantis. Το προσωπικό του Atlantis βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών. Βρισκόμαστε ήδη στο countdown.

Από αρστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: o commander Ken Ham, ο πιλότος Tony Antonelli, ο ειδικός επί της αποστολής Michael Good και το προσωπικό Garrett Reisman, Steve Bowen και Piers Sellers.

(Photo by Matt Stroshane/Getty Images)
Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Ιδιωτικοποιούνται τα ανθρακωρυχεία της Ινδίας. Τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

A girl plays in a railway coal yard as her parents work nearby in Ahmedabad
Ένα κορίτσι παίζει σε ένα ανθρακωρυχείο όπου οι γονείς του εργάζονται. Στην πόλη Ahmedabad στις Δυτικές Ινδίες.
Η ινδική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τις κρατικές επιχειρήσεις άνθρακα, όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες άνθρακα στον κόσμο. Προβλέπεται να επιλεγεί η προσφορά από έξι τράπεζες και μάλιστα εντός Μαΐου.

REUTERS/Amit Dave (INDIA - Tags: POLITICS BUSINESS SOCIETY
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Τι λένε ο Elvis και ο Gordon Brown;

Elvis impersonator Right speaks with Britain's PM Brown backstage before a Labour party election campaign performance at Lodge Park technology college in Corby

Σωσίας του Elvis Presley μιλά με τον Gordon Brown και τη γυναίκα του Σάρα πριν την ομιλία του Gordon Brown στο Lodge Park technology College στο Corby.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν το Εργατικό κόμμα στην τρίτη θέση με τους Συντηρητικούς να προηγούνται και τους Φιλελεύθερους να ακολουθούν.

REUTERS/Luke Macgregor (BRITAIN - Tags: POLITICS ELECTIONS)
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Μετά τον σεισμό ..... ανεμοθύελλες πλήττουν την Qinghai

A local resident covers himself with a piece of cardboard during a sandstorm in the earthquake-hit Gyegu town of Yushu County

Κάτοικος της περιοχής Gyegu στην Qinghai προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του από την ανεμοθύελλα που πλήττει την περιοχή. Ο μεγάλος σεισμός των 7,1 Ρίχτερ, στις 14 Απριλίου, άφησε πίσω του 2.192 νεκρούς.

REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

95 χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων

Armenia's President Sarksyan and other officials attend the ceremony marking the anniversary of the 1915 mass killings of Armenians in the Ottoman Empire
Ο Πρόεδρος της Αρμενίας και το σύνολο της ηγεσίας της χώρας παρακολουθούν το μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του 1915 από τους Τούρκους.

REUTERS/David Mdzinarishvili (ARMENIA - Tags: POLITICS OBITUARY)
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Η συνταγή της αποτυχίας του Αρχηγαντώνη: "Καραμανλής στη θέση του Καραμανλή"...

Πώς να πείσει ο Σφουγγάρης για την «αυτοκάθαρση» και τα άλλα αστεία που ξεστομίζει ευκαίρως ακαίρως, όταν βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια και συνεννόηση με τον αμαρτωλό νεοκαραμανλισμό που εξέθρεψε τα σκάνδαλα και τη διαφθορά τα προηγούμενα χρόνια; Όταν συγκροτεί ήδη το δικό του κλειστό «κλαμπ» πραιτοριανών και καρεκλοκενταύρων, απομονώνοντας τους αγωνιστές της ΝΔ, χάρη των παρείσακτων που τον λιβανίζουν; Πολύ καλά, λοιπόν, του έστειλε το «μήνυμα» ο Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης με τη σημερινή του συνέντευξη στον «Κόσμο του Επενδυτή»: «Τώρα το θέμα δεν είναι τόσο τα πρόσωπα του παρελθόντος (που έστω και τώρα είναι σωστό να κριθούν από την δικαιοσύνη), αλλά το πώς τα φαινόμενα αυτά δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον. Πώς δεν θα επαναληφθούν οι αρχηγοκεντρικές αναρριχητικές στρατηγικές, η συλλογική αφωνία και η θεωρία του αρχηγικού αλάθητου, που μας οδήγησε εκεί»...

Του έπεσε το παντελόνι

Mexican poet Jose Emilio Pacheco tries to stop his pants from falling, before a ceremony where he received the Premio Cervantes Literature Award at the University of Alcala de Henares, near Madrid, April 23, 2010. King Juan Carlos awarded Pacheco with Spain's top literary prize, an annual award named after the 16th century Spanish author Miguel de Cervantes. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: PROFILE ENTERTAINMENT)
Πρόκειται για τον Μεξικάνο ποιητή Jose Emilio Pacheco .
Στην κυριολεξία του έπεσε το παντελόνι λίγο πριν την παραλαβή του μεγαλύτερου λογοτεχνικού βραβείου Cervantes από τον βασιλιά Juan Carlos, στο Πανεπιστήμιο Alcala de Henares


REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: PROFILE ENTERTAINMENT)
Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Σπάει την σιωπή του ο Καραμανλής...

Ετοιμάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής. Ήδη έχουν αρχίσει να του κάνουν τα πρώτα φροντιστήρια. Γι' αυτό και έχει πυκνώσει τις επαφές με τον Ρουσόπουλο. Θα δώσει συνέντευξη σε μεγάλη εφημερίδα. Όσοι συνομιλούν μαζί του, λένε, ότι δείχνει αμετανόητος. Αισθάνεται δικαιωμένος και αφήνει να εννοηθεί ότι τον οδήγησαν στην έξοδο οι Αμερικάνοι. Κουταμάρες με το τσουβάλι. Πέραν της οικονομίας ο πρώην καταλληλότερος θα μιλήσει και για τη Ν.Δ. Δείχνει ενοχλημένος με τον Σαμαρά. Γι' αυτό και σκέφτεται να αφήσει διάφορα υπονοούμενα. Άλλωστε, θυμίζει ότι είχε προειδοποιήσει ότι: «θα έχει να κάνει μαζί μου όποιος πάει να κάνει κακό στο κόμμα».


Σχόλιο περιοδικού: Όχι μόνο οι Αμερικάνοι, Πρόεδρε, αλλά και οι... εξωγήινοι και τα ούφο και το... ηφαίστειο της Ισλανδίας φταίνε που τα 'κανες θάλασσα! Αυτοί σε είχαν υπνωτίσει μπροστά στο "Playstation" και δεν είχες βάλει καν... "αυτόματο πιλότο", γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... Και ως χώρα και ως παράταξη! Σα δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ!

Σα να του είχαν κάνει κλύσμα...

Και μη χειρότερα!!! Εδώ τα "παραπολιτικά" λένε τη σημερινή  (σ.σ. χθεσινή) εμφάνιση του Σαμαρά... ηγετική!! Μα είναι δυνατόν; Έχει χαθεί πλέον κάθε κριτήριο ή μας δουλεύουνε οι παρατρεχάμενοι ανοιχτά; Ο άνθρωπος σήμερα ήτανε απελπισία, τον έβλεπα και σκέπαζα τα μάτια μου από ντροπή... Το μάτι καρφωμένο στο μόνιτορ -και στο ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ σημείο- για όση ώρα διάβαζε τη δήλωση (του είναι τόσο δύσκολο να μιλήσει χωρίς κείμενο άραγε;), και αυτός αμήχανος και φανερά με αγωνία, πραγματικά έμοιαζε σαν να του είχαν κάνει κλύσμα και να περίμενε το αποτέλεσμα
Ήμαρτον πια, δεν είμαστε ζώα να χάφτουμε ό,τι σερβίρουν!

Αλ. Γερμανός


Να ζήσουν οι Ελληναράδες!

Χωρίς καμία έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι το ατελείωτο πάρτι του λαϊκισμού και της ηλιθιότητας έχει ξεκινήσει στα διάφορα blogs και ΜΜΕ.
Επειδή λοιπόν πουλάει, θα σας προτείνουμε κι εμείς να αρχίσετε να βρίζετε όλους τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.
Βρίστε τους γιατί μόνοι τους ανέλαβαν την εξουσία.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ δεν τους ψήφισε. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ δεν αντάλλαξε την ψήφο του με έναν διορισμό ή μια επιδότηση. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ δεν ψήφισε ποτέ κάποιο κόμμα που αποδεδειγμένα είχε εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο.
Μόνοι τους μπήκαν στη Βουλή. Δεν φταίμε σε τίποτα εμείς οι αθώοι πολίτες. Σταυρώστε τους αλλά κρατήστε και μερικά...

Γειά σου ρε λεβέντη κρητίκαρε!

Μας το στέλνει η αναγνώστης μας Κ.Π.:

Ποιος είναι τώρα ο γκαντέμης;
Ποιός είναι τώρα ο βρυκόλακας;
Ποιός τα φώναζε και πήγε να τα εφαρμόσει το 1990;
Ποιός τον έριξε;
Ο νυν (ο Αντωνάκης) κι ο πατέρας του Γώγου...
Η ιστορία σε δικαίωσε... και χαίρομαι που είσαι εν ζωή να το δεις...
Γειά σου ρε Μητσοτάκαρε ηγέτη - μόνο εσύ έλεγες την αλήθεια, τη φώναζες και προσπάθησες να την εφαρμόσεις...
Γειά σου ρε λεβέντη κρητίκαρε - δικαιώνεσαι έστω και τώρα...

Νέα Ν.Δ.: εγκλωβισμένη στη λαϊκή Δεξιά

Ασκήσεις ισορροπίας κάνει η Ρηγίλλης ανάμεσα στη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή για την οικονομία και σε μια πιο διαλλακτική στάση, μπροστά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.
O Αντώνης Σαμαράς, όπως αναγνωρίζουν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ., κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τους εκπροσώπους της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, εάν αποφασίσει να κινηθεί σε ένα συναινετικό πλαίσιο με την κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος όχι μόνον αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος που χρησιμοποίησε ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη εσωκομματική μάχη για τη γαλάζια ηγεσία, αλλά έχει πλέον καταλάβει και επιτελικές θέσεις στο νέο κομματικό οργανόγραμμα.
Μήνυμα Μανώλη. Το μήνυμα ότι η Ρηγίλλης πρέπει να παραμείνει σε τροχιά σκληρής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει να στείλει ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, μεταφέροντας εν πολλοίς και το κλίμα που ......

Τα είπαν στο πόδι Σαμαράς - Καραμανλής

ΗΤΑΝ εκεί αι γενεαί πάσαι των καραμανλικών - αρχής γενομένης από Πέτρο Μολυβιάτη και Γιάννη Βαρβιτσιώτη - εκτός από τον Μιχάλη Λιάπη. Ο λόγος για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έγινε χθες το πρωί. Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. Δεδομένης της επικαιρότητας της χθεσινής ημέρας μπορεί να φαντασθεί κανείς το περιεχόμενο των όσων ειπώθηκαν μεταξύ τους. Παρών και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

"Μικροπολιτικός"

Ο Αρχηγαντώνης σε νέες... ποιητικές περιπέτειες! (βίντεο)


Αυτά παθαίνει ο Αρχηγαντώνης μας μετά από κάθε νέα δημοσκόπηση... Αρχίζει το παραμιλητό και τα ποιματάκια. Απολαύστε τον στον τελευταίο ποιητικό του οίστρο μετά από το... χαμηλό βαρομετρικό της Public Issue...

24 Απριλίου 1915:Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας 1.500.000 Αρμενίων

Τώρα χρειάζονται .... συνεννόηση, συναίνεση, προοπτική

Μπαρόζο: «Καλό για τη ζώνη του ευρώ το αίτημα της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εκτίμησε σήμερα από τη Λισαβόνα όπου βρίσκεται, ότι το αίτημα για οικονομική βοήθεια της Ελλάδας που έχει επιβαρυνθεί με ένα χρέος ρεκόρ, είναι πολύ καλό πράγμα «για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ»:
«Προτεραιότητα τώρα είναι η προετοιμασία ενός προγράμματος προσαρμογής για το οποίο εργάζονται ομάδες της ΕΕ, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι μια πολύπλοκη εργασία».