Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Εκτός Παναθηναϊκού Βγενόπουλος - Πατέρας

Άδοξο τέλος είχε η πορεία του Βγενόπουλου και του Πατέρα στον Παναθηναϊκό. 
Η παραίτησή τους βέβαια εγείρει πολλά ερωτήματα. 
Κυρίως διότι o Βγενόπουλος δεν επιθυμεί πλέον να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. 
Μήπως αυτός ήταν και ο σπουδαιότερος λόγος παραίτησης και όλα τα άλλα είναι φούμαρα; 
Η ομάδα βρίσκεται από σήμερα σε ........................

Οι απλήρωτοι εργαζόνενοι στην Απογευματινή συνεχίζουν το δρόμο της Νίκης!

Μία ακόμη θετική εξέλιξη σε δικαστικό επίπεδο είχαμε τη περασμένη Παρασκευή οι επί πέντε μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι της Απογευματινής, καθώς ανεβλήθη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει εναντίον μας η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”.

Υπενθυμιζεται ότι η “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να μην επιτρέπεται στους απλήρωτους και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζόμενους ούτε καν την προσπάθεια είσπραξης των χρημάτων μας, με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους.

Το δικαστήριο είχε καταρχήν στις 24 Νοεμβρίου απορρίψει το αίτημα της ..............

Ο Μουρμούρας, ο «σοφός» του Σαμαρά, δεν είχε βγάλει άκυρα τα συμβόλαια μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου;

Περίεργη σύμπτωση θα μου πείτε. Πέντε «σοφούς» έχει ο Σαμαράς. Χρύσανθο Λαζαρίδη, Θεόδωρο Βάρδα, Νότη Μηταράκη, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Μουρμούρα. Ο κ. Μουρμούρας είναι ο μοναδικός καθηγητής που συμμετέχει στην ομάδα των «σοφών» οικονομολόγων που περιστοιχίζουν το Σαμαρά.
Ε λοιπόν. . Στη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Μουρμούρας είχε τοποθετηθεί ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και αργότερα ως πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Από τη θέση αυτή είχε «κάψει» τη ΝΔ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, καταθέτοντας το 2008 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι 8 από τα 31 συμβόλαια που συνήφθησαν μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου στο πλαίσιο των ανταλλαγών ήταν άκυρα, καθώς οι εν λόγω εκτάσεις είναι δασικές αλλά αποχαρακτηρίστηκαν παράνομα.
Περίεργες συμπτώσεις, έτσι; Και όμως. Οι συμπτώσεις άρχισαν να γίνονται πολλές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο κ. Μουρμούρας συμμετείχε με πράξεις στην πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή. Το σχέδιο αρχηγοποίησης Σαμαρά είχε ξεκινήσει τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια και η ομάδα κρούσης που δημιουργήθηκε γύρω του, έκανε τα πάντα για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

"Μιλάτε για φοροδιαφυγή και αφήνετε υπόθεσεις 5,5 εκ σαν της τηλεπερσόνας-μεγαλοεκδότη"

Ευθεία επίθεση της Μπακογιάννη στο ΠΑΣΟΚ που το κατηγόρησε έμμεσα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί διαφορα ΜΜΕ με "τα τελευταία πακέτα ευκολου και βρώμικου χρήματος" ... "Αυτό που λέω τώρα πάω στοίχημα ότι δεν θα το μεταδώσει κανένας δημοσιογράφος, ούτε κανάλι ... Μιλάτε για φοροδιαφυγή αλλά για δυο συνεχόμενες κυβερνήσεις και δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμα από που βρέθηκαν 5,5 εκατομμύρια στο λογαριασμό του γνωστού εκδότη τηλεπερσόνας... ".
Απλά έξω από τα δόντια τα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για ένα θέμα που κανένας μέσα στη Βουλή δεν ξανασυζήτησε από την εποχή του "σκανδάλου" Ζαχόπουλου και των DVD επί Καραμανλή...και ενοείται ότι και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και μεγαλοεπιχειρηματίες και εκδότες έχουν πιεί το νερό της λησμονιάς! Αφήνουν υπόθεση 5,5 εκατομύρριων στο σκοτάδι και τρέχουν μετά να τα μαζέψουν από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μισθωτούς!

Οι καλύτερες εφαρμογές για το i-phone

Games

Έφυγε από τη ζωή η ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί

Η μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του College de France, πέθανε χθες σε ηλικία 97 ετών
Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, γνωστή για τις μελέτες της στο χώρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, η οποία ενσάρκωνε μια ουμανιστική αντίληψη του πολιτισμού, έγραψε σε διάστημα άνω των 60 ετών, πολλά έργα. Το 1988 έγινε η δεύτερη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της γαλλικής Ακαδημίας, μετά την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ. Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών έλαβε την ελλκηνική υπηκοότητα το 1995 και ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του ελληνισμού το 2.000.
H Ζακλίν ντε Ρομιγύ και η ελληνική γλώσσα

Τό γραψε ο τοίχος ......

Σε απόγνωση ο Σαμαράς!

Σε απόγνωση βρίσκεται το σύστημα Σαμαρά. Πίεζαν τον Ηγέτη να υπόσχεται στους πάντες θέσεις στην σκιώδη Κυβέρνηση. Αμέσως μετά την (κατ’ ευφημισμόν) «ολική επαναφορά» των Αυτοδιοικητικών ξεκίνησε ο Ανασχηματισμός των τομεαρχών αλλά δεν τους βγαίνει με τίποτα. Σε τόσους που έταξαν χάθηκε ο έλεγχος. 
Εκτός και αν αυξηθούν τα Υπουργεία για να χωρέσουν μέσα και «Ντορικοί» και Καραμανλικοί, πράγμα αδύνατο! 
Ο δε Καραμανλής έχει δώσει δική του λίστα εκλεκτών. Δύσκολοι καιροί για ρουσφέτια. 
Για να μη φύγουν κάποιοι από το μαντρί του λύκου «εξασφάλισαν» θέση στους Τομεάρχες και στο ................. 

Πρωταθλητής Χειμώνα ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής χειμώνα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Με αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35' νίκησε 1-0 μέσα στη Λάρισα, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ετσι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στον πίνακα πέντε βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ η ΑΕΛάρισας κατρακύλησε στον πάτο της βαθμολογίας.

Σχολικό Συμβούλιο υπό την απειλή όπλου ....

washingtonpost

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Χάλκης ο Ομπάμα

President Barack Obama speaks before signing the middle-class tax cut bill in the Eisenhower Executive Office Building on December 17, 2010 in Washington DC. The measure would extend tax cuts for families at every income level, renew jobless benefits for the long-term unemployed and enact a new one-year cut in Social Security taxes that would benefit nearly every worker who earns a wage.  UPI/Olivier Douliery/POOL Photo via NewscomΘέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, θέτει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει λόγο για «ευέλικτες» αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τονίζει ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική όσο ποτέ άλλοτε.