Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τελευταίο ευφυολόγημα των παπαγάλων …..



…… του συστήματος Πασόκ. Ο όγκος των προσερχόμενων στις κάλπες. 
 Είδαν ότι δεν έπεισαν τα γκάλοπ στο "σύνολο των ερωτηθέντων" και το γύρισαν στο πόσοι θα πάνε να ψηφήσουν.

Υποτίθεται αν πάνε να ψηφήσουν πολλοί θα βγει ο Σαμαράς και αν θα πάνε κάτω των 300.000 θα βγει η Ντόρα. Πατάτα. Έσκασαν που η Ντόρα πήρε το λεκανοπέδιο. Το φυσάνε και δεν κρυώνει. Και δεν μπορούν να δουν την αλήθεια κατάματα. Η Αττική θα βγάλει πρόεδρο. Και γι’ αυτό θέλουν έστω και την τελευταία στιγμή να καλλιεργήσουν κλίμα αισιοδοξίας στην Ρηγίλλης και στο επιτελείο Σαμαρά.

«Πόρτα» στο Ρεθεμνιώτη Κ. Σχοινά από οργισμένους ψηφοφόρους του!

Ο διαγραφείς από τη ΝΔ πρ. πολιτευτής του κόμματος στο Ρέθυμνο Κωστής Σχοινάς, μετά την υπόγεια «σύμπραξή» του με το ΠΑΣΟΚ κατά τις τελευταίες Εκλογές υπέρ του εκλεγέντος Βουλευτή Μανώλη Όθωνα (μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), προχώρησε σε ένα ακόμη απονενοημένο διάβημα που αυτή τη φορά εξόργισε και τους πιο φανατικούς οπαδούς του! Συντάχθηκε με την υποψηφιότητα του… Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός, ότι αποτελούσε τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των «μητσοτακικών» στο Ρέθυμνο… Και όλα αυτά από προσωπικό καπρίτσιο, επειδή η τοπική Βουλευτής της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη… πρόλαβε και εξέφρασε τη στήριξή της στη Ντόρα Μπακογιάννη!
Έγκυρες πληροφορίες φέρουν τη συντριπτική πλειοψηφία των προσωπικών οπαδών του να μην ακολουθούν τον κ. Σχοινά στην «προδοτική» και «εξευτελιστική» -όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν- επιλογή του να υποστηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες ο Κωστής… κρύβεται, γιατί φοβάται τις όποιες «αντιδράσεις» των πιο… θερμόαιμων Ρεθεμνιωτών που είναι φυσικό να ψηφίσουν μαζικά τη «δικιά τους» Ντόρα στην αυριανή ψηφοφορία

Επαγρύπνηση για αποτροπή της αθλιότητας...

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στ’ αυτιά μας για μυστικές συνεννοήσεις του συστήματος Σαμαρά με το σύστημα ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο κάποιων περιφερειών της χώρας (όπως Κόρινθος, Τρίπολη, Σέρρες και Ρέθυμνο), προς… άγραν «πράσινων» ψήφων υπέρ Σαμαρά, καθιστούν αυξημένη την ανάγκη επαγρύπνησης των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να αποτραπεί το πολιτικά ανήθικο και χυδαίο ενδεχόμενο να… επηρεάσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ την εκλογή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας!
Βέβαια, παρά τις υπόγειες άνομες συναλλαγές και τις εξ αυτών «προσδοκίες», είναι τέτοιο το κύμα βουβής οργής των Νεοδημοκρατών ενάντια σε όσους κατεργάζονται παρόμοιες αθλιότητες, που πολλοί θα εκπλαγούν από τα αποτελέσματα της αυριανής κάλπης
Όλες οι τελευταίες εκτιμήσεις συγκλίνουν στην καθαρή εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία!
Αυτό είναι και το συμφέρον για τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη.

«Οι Βατοπεδινοί ας ψηφίσουν άλλον για αρχηγό»

Η μυστική συμφωνία Σαμαρά - Ρουσόπουλου

Το γράφουμε εδώ και μέρες ότι όλα σχεδόν τα πρωτοπαλίκαρα του Ρουσόπουλου έχουν στρατοπεδεύσει στο επιτελείο του πρώην προέδρου της «Πολιτικής Άνοιξης» Αντώνη Σαμαρά. Οι άνθρωποι που προκάλεσαν και πλήγωσαν την Ν.Δ. Η Ντόρα χθες κατά την διάρκεια της ομιλίας της, ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί δεν έχουν θέση στη Ν.Δ. του αύριο. «Ας ψηφίσουν άλλον για αρχηγό» είπε χαρακτηριστικά. Θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον ν' ακούγαμε και από τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει ανάλογη δήλωση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνει, από την στιγμή που έχει μαζέψει στον σκληρό πυρήνα του επιτελείου όλα τα golden boys. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι το πρωτοσέλιδο θέμα του «Καρφιού» του Νίκου Κακαουνάκη, όπου κάνει λόγο για κανονική συμφωνία Σαμαρά - Ρουσόπουλου. Μάλιστα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι «προξενητής» ήταν μεγαλοεκδότης. Ότι κι' αν κάνει ο Σαμαράς, όσες εταιρείες δημοσκοπήσεων κι' αν χρησιμοποιήσει, με όσες διαφημιστικές κι'αν συνεργαστεί δεν πρόκειται να αλλοιώσει την πραγματικότητα. 

Γιατί ψηφίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη στις 29 Νοεμβρίου

  • Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί δεν θέλουμε αύριο η Νέα Δημοκρατία να κυβερνάται από τη δυαρχία των πρώην αρχηγών αποτυχημένων κομμάτων και να έχει ηγετική ομάδα τους Μανώλη/Παπακώστα/Παναγιωτόπουλο/Πιπιλή/Μιχαλολιάκο/Μαρκόπουλο/Γεροντόπουλο/Γκιουλέκα.  
  • Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί δεν θέλουμε να μείνουμε στην αντιπολίτευση ως το 2017 και βλέπουμε. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί ήταν μαζί μας στον αγώνα της 4ης Οκτωβρίου ενώ ο Μεσσήνιος Μεσσίας διατηρούσε το προσωπικό του ίματζ άφθαρτο και κρυβόταν στην εκλογική του περιφέρεια. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί ζήτησε διάλογο και πήρε άρνηση, δεσμεύτηκε για θητεία και προκριμματικές εκλογές και πήρε "ίσως", βγήκε σε όλα τα μέσα, φίλια και εχθρικά, και δεν κρύφτηκε σε μονολόγους μπροστά σε χειροκροτητές. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί δεν κοιτούσε 8 χρόνια τους τοίχους του σπιτιού της. Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί δεν έκανε 7 ερωτήσεις 3 χρόνια ευρωβουλευτής. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί αυτός που πάτωσε το κόμμα του και οδήγησε σε αύξηση της Αριστεράς το 1996 δεν θα δώσει ιδεολογική λάμψη στην Κεντροδεξιά το 2013. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί δεν έχει πορεία εκκρεμούς, να είναι υπερβατική κεντρώα το 1993 και Σαρκοζική δεξιά το 2009. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την ιστορία μας και τους τρεις μας αρχηγούς εναντίον των οποίων κατέβηκε ο Σαμαράς στις εκλογές.
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί ο Εθνάρχης πέταξε έξω τον Σαμαρά από το Προεδρικό Μέγαρο. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί μας έκανε για πρώτη φορά μετά από χρόνια να χαμογελάσουμε για το Σκοπιανό. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί το καπρίτσιο του Σαμαρά ανέτρεψε την βούληση τριών εκατομμυρίων Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων. 
  •  Στηρίζουμε Ντόρα Μπακογιάννη γιατί το μεγαλύτερο πολιτικό της επίτευγμα τα τελευταία 15 χρόνια δεν είναι που στερέωσε το πόδι της Ίριδας στο νέο Μουσείο. 
  •  Για τον Παύλο, για την Ευρυτανία, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για την Α' Αθηνών, για το Δήμο Αθηναίων, για το ΥΠΕΞ, για την εργατικότητα της, για την ευφυΐα της, για τη μαχητικότητα της, για την πίστη της, για την αδιάλειπτη παρουσία της σε καλές και κακές στιγμές, Ντόρα Μπακογιάννη στις 29 Νοεμβρίου.

Στο τελευταίο του sms ο Sam υπόσχεται …. πολύ ελπίδα


«Όλοι ψηφίζουμε Αντώνη Σαμαρά για να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία την ελπίδα της Ελλάδας και μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα της Ελπίδας » (το μήνυμα εστάλη σε κεφαλαία)
Αντώνη μου το πρόβλημα είναι ότι έχουμε χορτάσει από ελπίδες και άλλα φούμαρα. Φτάνει πια δεν θέλουμε άλλες ελπίδες και οράματα . Βαρεθήκαμε να χτίζουμε «νέες Ελλάδες». Κάτι πιο χειροπιαστό έχεις να μας δώσεις πέραν της ελπίδας;
Σε πληροφορούμε ότι ελπίδα του Πασόκ και του Γιωργάκη τρώμε και αυτή την στιγμή. Με μια διευκρίνιση ….. Η ελπίδα δεν χορταίνει. Έτσι όπως την καταντήσατε, προκαλεί γέλια η επίκλησή της.
Με λίγα λόγια. Τις βαρεθήκαμε τις ελπίδες σας Αντωνάκη……. Προσφέρει τίποτε άλλο το μενού σου;

Ευρωπαϊκές κωλοτούμπες του Σαμαρά

Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του αυτή την ώρα στην ΝΕΤ:

Eίμαι Ευρωπαϊστής 100%

Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στις 17/6/1993:

Δεν θα πρέπει να μας φοβίζει ο αντιευρωπαϊσμός και ο απομονωτισμός
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=20411

Επειδή χάνει προσπαθεί να "διασώσει", ό,τι μπορεί. Πάντα παρατηρούσαμε ότι κινούνταν με  στρατηγικές του ποδαριού και της τελευταίας στιγμής. Είναι όμως αργά. Ο κόσμος κατάλαβε!

Το «περιβόητο ποτάμι τους», προφανώς τους πήρε μαζί του…

Γράφει ο Φρ. Σολδάτος
(αναγνώστης fimotro)

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές συγκεντρώσεις της κας Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά. Αργότερα, στην εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" στο EXTRA 3, όταν ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής είπε ότι αποδεδειγμένα ήταν μεγαλύτερη η συγκέντρωση της κας Μπακογιάννη, ο κ.
Μανώλης έσπευσε να μειώσει την καταφανέστατη διαφορά σε πλήθος και παλμό που είχε η συγκέντρωση της κας Μπακογιάννη από αυτήν του κ. Σαμαρά, λέγοντάς του ότι ο μηχανισμός της Ντόρας επιστράτευσε τον κόσμο… Ευτυχώς του απάντησε κατάλληλα ο δημοσιογράφος και τον... έβαλε στη θέση του. Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι οι καταγγέλλοντες την Ντόρα για μηχανισμούς είναι αυτοί που προσπαθούσαν εδώ και τόσο καιρό να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη μέσα από blogs (βλ. antinews), ραδιοφωνικές εκπομπές (βλ. Τράγκας),εφημερίδες κ.τ.λ. Η μέγιστη απόδειξη της χθεσινής συγκέντρωσης της Ντόρας και το ηθικό δίδαγμα αυτής είναι ότι όση λάσπη κι αν ρίξεις σε έναν άνθρωπο, όσα ψέματα κι αν πεις, η βάση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ! Η συγκέντρωση της κας Μπακογιάννη χθες, δεν θύμιζε συγκέντρωση υποψηφίου για την αρχηγία του κόμματος, αλλά προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας σε βουλευτικές εκλογές γιατί είχε και πλήθος και πάθος και παλμό . Οι Φιλοσαμαρικοί δεν μπορούν να δεχτούν, ότι το «περιβόητο ποτάμι τους», προφανώς τους πήρε μαζί του… και κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να μειώσουν την εμφανή πλέον κυριαρχία της κας Μπακογιάννη.

112 Δευτερόλεπτα Νίκης!

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση!

Στην χθεσινή μεγάλη ομιλία της Ντόρας Μπακογίαννη στην πλατεία Κοτζιά, δύο πράγματα μου έκαναν μεγάλη εντύπωση!

1. Φίλος Νεοδημοκράτης, από τα νότια προάστια, ένθερμος υποστηρικτής και στέλεχος της ΠΟΛ.ΑΝ, του κ. Αντώνη Σαμαρά, παρακολουθούσε την ομιλία με δέος, από το περιστήλιο του Δημαρχείου…..

-Ρε, τι κάνεις εδώ; Πώς και δεν είσαι στο Ζάππειο;

Απάντηση δεν πήρα… Δεν περίμενα άλλωστε να πάρω… Αλλά μόνο η αλλαγή των χρωμάτων στο πρόσωπό του μου έφτανε… Έφυγε γρήγορα να πάει να δώσει αναφορά, για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της ΝΤΟΡΑΣ

-Σα.΄..ο, χάσατε και το ξέρετε!

2. Όλοι οι φίλοι, σχολίαζαν φεύγοντας από την συγκέντρωση… πόσο περήφανος θα πρέπει να αισθάνεται ο Κ. Μητσοτάκης, βλέποντας αυτή την παλλαϊκή συγκέντρωση και την επερχόμενη νίκη της ΝΤΟΡΑΣ!

Η Ιστορία ξαναγράφεται ...ας ελπίσουμε αυτή την φορά χωρίς τους “εφιάλτες”… “εντ γιου νοου γουατ αϊ μιν!

Πανικός και... "ανφέρ" στο ανυπόληπτο δελτίο του Μίνωα...


Έχασαν τα αβγά και τα καλάθια στο παραπαίον δελτίο "ειδήσεων" του Κυριακού με τη συγκλονιστική συγκέντρωση της Ντόρας στην Πλατεία Κοτζιά! Προσπάθησαν απεγνωσμένα να αλλοιώσουν την αυτόθωρη εικόνα που τα έλεγε όλα! Πάσχισαν απελπισμένοι να εμφανίσουν "ισοδύναμες" τις δύο συγκεντρώσεις, Ντόρα και Σαμαρά, και στο τέλος πέταξαν και τη δηλητηριώδη ατάκα της γκεμπελίστικης προπαγάνδας: "τα στελέχη με τη Ντόρα, οι πολίτες με το Σαμαρά"!!! Τι άλλο να πούμε εμείς για το κατάντημα του πάλαι ποτέ σοβαρού Antenna; Όταν οι προσωπικές εμπάθειες και τα συμφέροντα των καναλαρχών ξεπερνούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την απαίτηση για αντικειμενική πληροφόρηση, τότε έχουμε τέτοια τηλεοπτικά εκτρώματα σαν αυτό που εμφανίζεται στο παρακάτω βίντεο... Ντροπή! Και η απάντηση την Κυριακή...


Και επειδή η εικόνα είναι πάνω από τους... ευσεβείς πόθους του Μίνωα, δείτε το παρακάτω βίντεο και κάντε μόνοι σας τις συγκρίσεις...


"Νέο" προσβλητικό sms κυκλοφορεί κατά της Ντόρας

Ντροπή τους!Έφτασαν στο σημείο να εμπλέξουν και τον Παύλο Μπακογιάννη στην εκστρατεία κατά της Ντόρας.
Το νέο sms που κυκλοφορεί είναι και υβριστικό και ανήθικο και απειλητικό:
«Μην ψηφίσεις την κόρη του αποστάτη γιατί θα σε βρούμε σαν το Μπακογιάννη».....
Οι Σάμηδες έχουν ξεφύγει εντελώς … Αντωνάκη τους εγκρίνεις, αυτούς τους τύπους; Δεν σε ακούσαμε να καταδικάζεις τα υβριστικά δημοσιεύματα του Μάκη και ανησυχούμε!

Ο Κύρκος ζητά «επανίδρυση» της «Ανανεωτικής Αριστεράς» και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ


Τέλος στο «πείραμα» του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ευθέως ο Λεωνίδας Κύρκος. Παροτρύνει τους συντρόφους του στην Κουμουνδούρου να απαλλάξουν την «Ανανεωτική Αριστερά» από την καταστροφική της συνύπαρξη με το συγκεκριμένο «μόρφωμα» του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμβουλεύει μάλιστα τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να δώσουν τη μάχη μέσα στον Συνασπισμό, όμως σε περίπτωση που -όπως λέει- οι ιδέες τους δεν εισακουστούν, να αποχωρήσουν και να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου κόμματος.
Η «εκ βαθέων» συνέντευξή του Λ. Κύρκου, δόθηκε στα «ΝΕΑ» και δημοσιεύθηκε σήμερα. Αποκαλύπτει επίσης ότι το μέγιστο λάθος της ζωής του που, όπως λέει, ήταν η συναίνεση στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκφράζει και την επιθυμία του συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ.


Επιμένουν οι ερευνητές της NASA ότι ανακάλυψαν «ίχνη ζωής από τον Αρη»


Οι ερευνητές της NASA που έγιναν πρωτοσέλιδο το 1996, όταν υποστήριξαν ότι βρήκαν ίχνη μικροβιακής ζωής σε έναν μετεωρίτη από τον Αρη, επιμένουν τώρα με νέα μελέτη ότι η επιστημονική κοινότητα είχε άδικο να απορρίψει τον ισχυρισμό τους.

«Πρόκειται για πολύ ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής στον Αρη» δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Ντέιβιντ Μακέι, ερευνητής στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA και μέλος της ομάδας που μελετά τον επίμαχο μετεωρίτη από την ανακάλυψή του το 1984.

Η νέα έρευνα επανεξέτασε τις μικροσκοπικές, μακρόστενες δομές που είχαν ανακαλυφθεί κάτω από τα επιφανειακά στρώματα του βράχου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να προέρχονται από μη βιολογικές διεργασίες.
Ο μετεωρίτης Allan Hills 84001 βρέθηκε το 1984 στην Ανταρκτική. Οι σχετικές αναλογίες διαφόρων αερίων στο εσωτερικό του ταίριαζαν με τα φασματικά δεδομένα από την αραιή ατμόσφαιρα του Αρη. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο μικρός βράχος αποσπάστηκε από την επιφάνεια του πλανήτη κατά την πρόσκρουση κάποιου αστεροειδή και ταξίδευε στο διάστημα 16 εκατομμύρια χρόνια πριν φτάσει στη Γη. Geochimica et Cosmochimica Acta

39 νεκροί έπειτα από βομβιστική επίθεση σε ρώσικο τραίνο


Οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες αυξήθηκαν στους 39 με την ανάσυρση και άλλων πτωμάτων από τα κατεστραμμένα βαγόνια.
Το Εξπρές Νιέφσκι μετέφερε 661 επιβάτες και είχε αναχωρήσει από την Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 20:34,ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 350 χιλιόμετρα βόρεια της Μόσχας.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 95 τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε, κατά το Ιντερφαξ, ότι στις γραμμές εντοπίστηκε κρατήρας διαμέτρου ενός μέτρου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα ισχυρό κρότο λίγο πριν τον εκτροχιασμό.

Νέο τραγικό δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας


Δέκα εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους ύστερα από έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου σε ένα ανθρακωρυχείο στην νοτιοδυτική Κίνα, στο ανθρακωρυχείο Ζενσίνγκ στην περιοχή Σινγκρέν της επαρχίας Γκουιζού. Πρόκειται για το τρίτο δυστύχημα αυτή την εβδομάδα σε ανθρακωρυχείο. Την στιγμή εκείνη βρίσκονταν μέσα 172 εργαζόμενοι.

Σε ένα άλλο δυστύχημα στην βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για να σώσουν 17 παγιδευμένους ανθρακωρύχους σε υπόγειες στοές ανθρακωρυχείου που πλημμύρισε χθες το απόγευμα.

Πριν από μία εβδομάδα 108 ανθρακωρύχοι έχασαν την ζωή τους μετά από έκρηξη οφειλόμενη σε διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Χειλοντζιάνγκ.Πέρυσι είχαν χάσει την ζωή τους σε δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία στην Κίνα 3.215 άτομα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία αλλά αναλυτές εκτιμούν ότι ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος .

Θεμελιώδες δικαίωμα η χρήση του Διαδικτύου

«Είναι η πρώτη φορά που ένα νομοθετικό κείμενο αναφέρεται στη χρήση του Διαδικτύου ως θεμελιώδες δικαίωμα», ανέφερε η εισηγήτρια του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την έγκριση για το θέμα, έδωσαν οι ευρωβουλευτές με σημαντική πλειοψηφία (510 ψήφους υπέρ, 40 κατά και 24 αποχές), αποδεχόμενοι σε τρίτη ανάγνωση και με τη διαδικασία της συναπόφασης, την μεταρρύθμιση που διέπει τις τηλεπικοινωνίες.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα νομοθετικό κείμενο αναφέρεται στη χρήση του Διαδικτύου ως θεμελιώδες δικαίωμα. Θελήσαμε να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των πολιτών δεν θα αγνοηθούν και δεν θα καταπατηθούν», δήλωσε η εισηγήτρια Γαλλίδα σοσιαλίστρια, κ. Κατρίν Τροτμάν (Catherine Trautmann).

Θρασύς, δημαγωγός ή απλώς….Σαμαράς;

  • Πως λέγεται εκείνος ο οποίος κατακεραυνώνει όσους «πλήγωσαν την παράταξη» όταν ο ίδιος όχι μόνο έριξε μια κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ίδρυσε διασπαστικό κόμμα ; Θρασύς, δημαγωγός ή απλώς….Σαμαράς;
  • Πως λέγεται εκείνος που ισχυρίζεται ότι δικαιώθηκε στις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική με τις οποίες είχε διαφωνήσει ακόμη και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής ; Θρασύς, δημαγωγός ή απλώς….Σαμαράς;
  • Πως λέγεται εκείνος που διατυμπανίζει ότι δεν ευθύνεται για την ήττα της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, ενώ κατείχε κυβερνητική θέση; Θρασύς, δημαγωγός ή απλώς….Σαμαράς;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι ο Αντώνης ο Σαμαράς εκλέγεται σε μια «ασφαλή» εκλογική περιφέρεια (Μεσσηνία) από την οποία δεν έχει μετακινηθεί ούτε ρούπι;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι ο Αντώνης ο Σαμαράς όταν είχε μια υπεύθυνη και σημαντική θέση (του υπουργού Εξωτερικών) απέτυχε, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί με απόφαση όλων των τότε πολιτικών αρχηγών και του τότε προέδρου της δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι μόλις έχασε την καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών , έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το κόμμα της ΝΔ και ίδρυσε δικό του κόμμα ;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι πολέμησε, όχι μόνο τον πρόεδρο της ΝΔ Κων/νο Μητσοτάκη, αλλά και τον επόμενο πρόεδρο , τον Μιλτιάδη Έβερτ;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι ακόμη και όταν επανέκαμψε στην ΝΔ, ο Κώστας ο Καραμανλής τον δέχθηκε μόνο και μόνο ως ευρωβουλευτή στις ….Βρυξέλλες;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι η Ντόρα η Μπακογιάννη, παρά τα όσα της έχουν πει κατά καιρούς , έδειξε μια συνέπεια και έργων και λόγων ;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι η Ντόρα η Μπακογιάννη ξεκίνησε από την μονοεδρική της Ευρυτανίας και στην συνέχεια δεν δίστασε να αγωνιστεί στην «πολύ δύσκολη» Αθήνα;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι η Ντόρα η Μπακογιάννη όταν της ζήτησε η ΝΔ να πάει για δήμαρχος , πήγε και κέρδισε ;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι η Ντόρα η Μπακογιάννη και σαν υπουργός Πολιτισμού παλαιότερα αλλά και σαν υπουργός Εξωτερικών πρόσφατα όχι μόνο χαρακτηρίστηκε ως πετυχημένη, αλλά ασχέτως με το αν είχε ή όχι διαφορετικές απόψεις από τον πρόεδρο της ΝΔ, εργάστηκε με συνέπεια στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και χωρίς να σηκώσει δικό της μπαϊράκι όπως έχει κάνει ο συνυποψήφιός της;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι ο ένας είναι ένας πολιτικός άχρωμος, με βεληνεκές από την Καλαμάτα μέχρι την…Καρδαμύλη, που το πολύ πολύ να καταφέρει να «εμβολίσει» το…ΛΑΟΣ αφήνοντας όμως ανέπαφο το…ΠΑΣΟΚ ;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί το ότι η άλλη είναι μια πολιτικός διεθνώς καταξιωμένη με τεράστια εμπειρία στην πολιτική, με συνέπεια και με υποστήριξη της πλειοψηφίας των νυν στελεχών της ΝΔ;
  • Πως είναι δυνατόν να αγνοηθεί ότι εκείνος που φωνάζει για δήθεν “μηχανισμούς” και καταφέρεται εναντίον τους , είναι ο ίδιος που εδώ και δύο μήνες έχει αναδειχθεί ως ο “εκλεκτός” των συγκροτηματαρχών-μεγαλοεργολάβων του Τύπου οι οποίοι φρόντισαν να θάψουν ακόμη και την χθεσινή δημοσκόπηση της “Newstime” που δείχνει προβάδισμα της Ντόρας της Μπακογιάννη ;
Η τελική επιλογή θα γίνει από εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή. Μόνο που πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ψηφίζουν μόνο για την ΝΔ. Ψηφίζουν για την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια πορεία που είναι ακόμη πιο σημαντική μπροστά στα αδιέξοδα που συναντά η σημερινή κυβέρνηση για να μπορέσει να ξεφύγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Και στο σημείο αυτό, ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξ ίσου σημαντικός με εκείνον της κυβέρνησης.
Επομένως η εκλογή της Κυριακής πρέπει να απαντήσει και στα εξής ερωτήματα : Ποια αρχηγός της ΝΔ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση, να πιέσει, να κριτικάρει, να συνομιλήσει με τον Γιώργο τον Παπανδρέου εάν και όταν χρειαστεί να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να βγει η οικονομία από το αδιέξοδο; Ποια μπορεί υπεύθυνα να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει η ΝΔ κυβέρνηση; Ποιος όταν θα χάσει την καρέκλα που θέλει, θα την κάνει και πάλι με ελαφρά πηδηματάκια, όπως το έχει άλλωστε ξανακάνει;

Ποιά deal έχει κλείσει ο Βατοπεδινός Ρουσόπουλος με τον Sam;


Τι γυρεύει ο Βατοπεδινός Ρουσόπουλος στην αυλή του Αντωνάκη;

Η Αθήνα μίλησε ......


Gummy Bear PASOKUS