Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ντόρα:"Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό"

Από την συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη, στο Mega και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Καψή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για το Βατοπαίδι

Από την συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη, στο Mega και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Καψή.

Ντόρα: Όχι στις εξεταστικές επιτροπές

Κατά των πρακτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις εξεταστικές επιτροπές εμφανίσθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega και στον Ι. Χασαπόπουλο , ενώ υποστήριξε και πάλι ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. «Δεν μπορεί πολιτικός να δικάζει πολιτικό. Δεν είναι δικαστής» τόνισε και επανέφερε την πρότασή της να καταργηθεί εντελώς η βουλευτική ασυλία και να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Όσον αφορά τις εξεταστικές, συμφώνησε με την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «τσουβαλιάσει» σε αυτές άσχετα με τις υποθέσεις πρόσωπα για κομματικούς λόγους. «Αυτές οι εξεταστικές θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ» ανέφερε η πρώην υπουργός, η οποία συμφώνησε με την παρατήρηση του συμμετέχοντος στη συζήτηση δημοσιογράφου Μ. Καψή ότι ...........

Απαιτείται σοβαρότητα

Ενώ οι πολίτες καλούνται σε θυσίες και περικοπές μισθών και συντάξεων βλέπουν έκπληκτοι τα μέλη της κυβέρνησης είτε να αφήνουν έκθετους τους συναδέλφους τους με την σιωπή τους, είτε να διαφωνούν ανοιχτά κοντράροντας επιβεβλημένες από την Τρόϊκα αποφάσεις, πολλές εκ΄ των οποίων γίνεται συζήτηση στην Ελλάδα πάνω από είκοσι χρόνια. Θα μπορούσαμε δηλαδή να τα είχαμε κάμει, μόνοι μας!
Βλέπουν και την αντιπολίτευση να υπόσχεται «και του πουλιού το γάλα»! Θα μας βγάλει απ’ το ΔΝΤ και «θα τα βρούμε μόνοι μας τα λεφτά»!...! Καθόλου σοβαρότητα, περίσσεια ανευθυνότητα!...!
Ο λαός δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αριστερή σοσιαλιστική ταυτότητα της κυβέρνησης, ούτε για τις ιδιαίτερες λαϊκοδεξιές ανησυχίες των μυστικοσυμβούλων του Αντώνη. Δεν του καίγεται καρφάκι για τις ιδεολογίες τους!
Είναι λογικό λοιπόν να έχει χαθεί πλήρως η εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό τους. Ειδικά όταν βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται εξαιτίας πράξεων, υποχωρήσεων και παραλείψεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας ΝΔ.

Από τον Τσε στη σιδερογροθιά...

Κοιτούσα τις φωτογραφίες που έχουν τα ΝΕΑ δίπλα-δίπλα τη μια από την άλλη (17 Ν - Σέχτα) στο ρεπορτάζ για την προκήρυξη της Σέχτας και σκεφτόμουνα το εξής:
Τι σχέση έχουνε τα "ζαγάρια" της 17 Ν με τους επαγγελματίες της Σέχτα;
Ερασιτέχνες, εκτελεστές της κακιάς ώρας από τη μια και πληρωμένοι δολοφόνοι, μπορεί και εισαγόμενοι, που έχουν την άνεση να χτυπάνε χωρίς κουκούλες από την άλλη...
Μπορεί οι Άι-Σιχτίρ της Σέχτας να στήνουνε τον οπλισμό τους για να μοιάζουνε οι δυο φωτογραφίες σαν δαρβινική εξέλιξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, σαν μια ........

Και ο Γιάννης Αγγέλου είναι μόνιμος υπάλληλος της Βουλής;

Πρόλαβε και διόρισε στην Βουλή και τον εαυτό του ο Αγγέλου; Όχι θάχανε! Τον ξέραμε ως διευθυντή του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού. Του κουβαλούσε τις τυρόπιτες και τα κεφτεδάκια. Τώρα στα έγγραφα της ανακρίτριας, όπου ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, αναφέρεται ως Υπάλληλος της Βουλής. Πότε και πως διορίστηκε στη Βουλή; Μήπως με συνοπτικές διαδικασίες; Με προσωπική μεσολάβηση του πρώην; Μπορεί άραγε μετά από τον διορισμό του να θεωρείται φερέγγυος «μάρτυρας» ενός τεράστιου σκανδάλου, όπου εμπλέκεται ολόκληρο το πρώην Μαξίμου; Θα μας ενημερώσει κάποιος με ποιές ακριβώς διαδικασίες έγινε μόνιμος υπάλληλος της Βουλής;

Χτυπούν στη Ν.Δ. τα τύμπανα του εμφυλίου

Η ΚΑΛΤ φυσιογνωμία του βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα τείνει να αναδειχθεί σε σύμβολο του νέου εμφυλίου που απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση: τα τύμπανα ήδη ηχούν. Σαμαρικοί εναντίον καραμανλικών! Το πρώτο επεισόδιο διαδραματίστηκε χθες, με πρωταγωνιστή τον εν λόγω βουλευτή- συμπαθέστατο κατά τα λοιπά- που θεωρείται τυπικός εκπρόσωπος των νεο-σαμαρικών της Ρηγίλλης.
ΑΓΝΩΣΤΟ πόθεν παρακινούμενος, ο Τζαβάρας έριξε χθες μια ευθεία βολή εναντίον του Κώστα Καραμανλή, προσωπικώς. Αφού τον λιβάνισε σε στυλ «είναι πολιτικό κεφάλαιο» και τα τοιαύτα, το προχώρησε αλλιώς:
- Κανείς δεν δικαιούται να διακινεί σενάρια για επαναφορά του στην παράταξη με ενοποιητικό ρόλο.
ΟΥΔΕΜΙΑ αμφιβολία μπορεί να υπάρξει για τον στόχο. Αλλωστε, καλλιεργημένος άνθρωπος όπως είναι, διάνθισε την παρέμβασή του και με ολίγον Ηράκλειτο.
- Δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης. ΣΤΗΝ ΠΙΟ κατανοητή μετάφραση: «Δεν μπορείς να περάσεις το ίδιο νερό του ποταμού δυο φορές».
Ψίθυροι
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ μια παρένθεση. Ψίθυροι περί της μέλλουσας επιστροφής του τέως πρωθυπουργού για να ενώσει τα κομμάτια και θρύψαλα της Δεξιάς, πράγματι ακούγονται. Ακόμη και εντός της Ν.Δ. στελέχη όπως .........

Απεργία και «απεργία»

Τον τελευταίο καιρό, συχνά-πυκνά, οι φορείς κάποιων κατηγοριών επαγγελματιών που, όπως οι ίδιοι διατείνονται, επιτελούν «δημόσιο λειτούργημα» (δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί κ.ο.κ.), προκειμένου να διατηρήσουν κάποια συντεχνιακά τους «κεκτημένα» ή να διεκδικήσουν νέα, προβαίνουν σε μορφές διαμαρτυρίας που δύσκολα μπορούν να συμβιβαστούν με τη διεκδικούμενη από τους ίδιους ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού.
Οι φορείς αυτοί, οι οποίοι, ας σημειωθεί, έχουν χαρακτήρα Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αποδύονται σε έναν μεταξύ τους «ευγενή» ανταγωνισμό κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν .....

Ο «γόρδιος δεσμός» της ΝΔ

Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι η ΝΔ βιώνει μια ισχυρή «υπαρξιακή κρίση».
Είναι σαφώς κάτι πολύ περισσότερο από μία εκλογική ήττα, που πάντα συνοδεύεται από «μετεκλογικές αναταράξεις», μέχρι να αποκατασταθεί μια «ισορροπία».
Ούτε συνδέεται αποκλειστικά με τη νέα ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα της εθνικο-λαϊκής Δεξιάς, που επιχειρεί να δώσει στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς. Σε τελευταία ανάλυση, είναι μια «αμυντική περιχαράκωση» για να αναδιοργανώσει και να ανασυγκροτήσει τον «χώρο του», σε μια συγκυρία που οι «πολυσυλλεκτικότητες» δοκιμάζονται. Με άλλη διατύπωση, ο «λαϊκισμός» της ΝΔ μπορεί να έρχεται σε .......

"Θα στηρίξουμε εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα"

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα "Πιερικοί Αντίλαλοι"

"Για τη Νέα Πελοπόννησο, Αρχή της Περιφέρειας οι Πολίτες"

Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις . Οι πολίτες, απορρίπτουν τη συνενοχή με το πελατειακό κράτος και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η νομιμότητα και η αξιοκρατία που μπορούν να κάνουν το κράτος σύμμαχο του πολίτη, όχι εχθρό.
Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Στην κρίση θεσμών και αξιών, στην οποία βύθισε τον τόπο το πολιτικό σύστημα υπάρχει αντίλογος. Οι παλιές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Θεσμούς δημοκρατικούς, ελεύθερους και συμμετοχικούς. Το άσχημο, συγκεντρωτικό Κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην περιφέρεια. Οι πολιτικοί επιστρέφουν στον πολίτη μέρος των ........

«Πυρά» κατά του Λ. Οίκου από τον ιδρυτή της Wikileaks

LONDON, ENGLAND - JULY 26: Julian Assange of the WikiLeaks website speaks to reporters in front of a Don McCullin Vietnam war photograph at The Front Line Club on July 26, 2010 in London, England. The WikiLeaks website has published 90,000 secret US Military records. The Guardian and The New York Times newspapers and the German Magazine Der Spiegel have also published details today. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)MIAMI - JULY 26: The homepage of the WikiLeaks.org website is seen on a computer after leaked classified military documents were posted to it July 26, 2010 in Miami, Florida. WikiLeaks, an organization based in Sweden which publishes anonymous submissions of sensitive documents from governments and other organizations, released some 91,000 classified documents that span the past six years of U.S. combat operations in the war Afghanistan. (Photo Illustration by Joe Raedle/Getty Images)WASHINGTON - JULY 26: White House Press Secretary Robert Gibbs answers questions at the White House during the daily briefing July 26, 2010 in Washington, DC. Gibbs responded to the leak of tens of thousands of documents relating to the U.S. war in Afghanistan by the organization Wikileaks during the briefing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζουλιάν Ασάντς, κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι δεν απάντησε στο αίτημα βοήθειας που του απηύθυνε προκειμένου να προστατευθούν άνθρωποι που ενδεχομένως να έθετε σε κίνδυνο η δημοσίευση των απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times.
Το Πεντάγωνο έχει καταδικάσει εντονότατα τη δημοσίευση την Κυριακή 92.000 χιλιάδων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, εκτιμώντας ότι μεταξύ άλλων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή Αφγανών πληροφοριοδοτών και απειλεί να υπονομεύσει τη δουλειά των μυστικών υπηρεσιών στη χώρα αυτή, ενώ από την πλευρά του ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, σε συνέντευξη τύπου στην Καμπούλ, χαρακτήρισε τη δημοσίευση των εγγράφων «εξαιρετικά ανεύθυνη και σοκαριστική. Αφορά ζωές και οι ζωές αυτές κινδυνεύουν».

Επικυρώθηκε από το ΔΝΤ η παροχή νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας της Ουκρανίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία για να χορηγηθεί στην Ουκρανία νέο πακέτο στήριξης, ύψους 15,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για διάστημα 29 μηνών. Η βοήθεια αυτή θα εκταμιευθεί τμηματικά.
Η πιστωτική διευκόλυνση προς την Ουκρανία, που επί της αρχής είχε εγκριθεί στις αρχές του μήνα και επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, παρέχεται για «να υποστηριχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικής προσαρμογής», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα στην Ουκρανία έχει στόχο «την ενίσχυση των δημοσιονομικών, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και την ανάπτυξη πλαισίου για πιο δυναμική νομισματική πολιτική», όπως επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ανακοίνωσή του.

Ζητούνται Ηγέτες

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ δύσκολη. Η χώρα έχει ξαναπεράσει τόσο δύσκολες στιγμές. Άλλες πέντε φορές. Και κάθε φορά ευτύχησε να βρίσκονται στα ηνία της, πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς και ευρύτερου πολιτικού φάσματος από τον κομματικό φορέα που εκπροσωπούσαν. Πολιτικών, ικανών στη σύνθεση και την λήψη σκληρών και αντιλαϊκών αποφάσεων, από τα οποία μόνο μακροπρόθεσμα οφέλη προσδοκούνταν.
Όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης που οραματίστηκε την Ελλάδα του 20ού αιώνα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο που έχτισε την Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα και το 1929 παρέλαβε μια επίσης διεθνή κρίση που κατέληξε στην λήψη πολύ σκληρών αποφάσεων, του Νικόλαου Πλαστήρα που πέθανε πάμφτωχος και του Κ. Καραμανλή που ξεκίνησε την δεκαετία του 60 να «χτίζει» την σύγχρονη Ελλάδα σε μια κατεστραμμένη απ’ τον Εμφύλιο, έρημη χώρα.
Η λογική της αντιμετώπισης των κρίσεων συνίσταται στην σύνθεση, στην τόλμη, στην αποφασιστικότητα, στην αποτελεσματικότητα και στην πλήρη αδιαφορία για το πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Κάπως έτσι πρέπει να κινηθεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία. Ακριβώς αντίθετα δηλαδή από την στρατηγική του Σαμαρά και των μυστικοσυμβούλων του, που βρήκαν την ευκαιρία στην κρίση (για την οποία και οι ίδιοι ευθύνονται) για λαϊκισμό, εκχυδαϊσμό της πολιτικής και φτηνή ψηφοθηρική προπαγάνδα. Βρήκαν την ευκαιρία να περιχαρακώσουν ένα ανοιχτό κόμμα και να αρχίσουν να σκάβουν στο παρελθόν για να βρουν τις λαϊκοδεξιές ρίζες τους και την ακροδεξιά τους ταυτότητα. Πολύ θλιβερή πολιτική μοναξιά που δεν ταιριάζει στην Ελλάδα μας, σε αυτή την συγκυρία. Ας βρουν τις ρίζες τους χωρίς εμάς και μακριά από μας!...!
Θα ήταν απίστευτη κακοτυχία για την Ελλάδα να κυβερνούσε σήμερα ο Σαμαράς και οι εθνοπατριώτες του!...! Ή ακόμα χειρότερα εάν κυβερνούσε ο Καραμανλής ο Β’(ήδη μας απειλούν με την "επιστροφή" του!...!), ο οποίος θα παρέπαιε μεταξύ δειλίας και ατολμίας, βλέποντας αμέριμνα από το Μαξίμου (αυτός και η «αγγελική» παρέα του) τη χώρα να καταρρέει!...! Τελικά ο Κωστάκης Καραμανλής αποδείχτηκε ο "καταλληλότερος" για την χρεοκοπία μιας χώρας. Οικονομικά και αξιακά .....

Δικαστής ανέστειλε σημαντικά άρθρα του νέου νόμου για το μεταναστευτικό που τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Αριζόνα.

Two activists hang a banner from a construction crane after U.S. District Judge Susan Bolton blocked the most controversial sections of Arizona's new Senate Bill 1070 immigration law in Phoenix July 28, 2010. Bolton on Wednesday blocked key parts of Arizona's tough new immigration law just hours before it was to take effect, handing a victory to the Obama administration as it tries to take control over the issue. REUTERS/Joshua Lott (UNITED STATES - Tags: CIVIL UNREST POLITICS SOCIETY)

Samuel Aldaraca holds a U.S. flag and a sign outside the Arizona's State Capital after U.S. District Judge Susan Bolton blocked the most controversial sections of Arizona's new Senate Bill 1070 immigration law in Phoenix July 28, 2010. Bolton on Wednesday blocked key parts of Arizona's tough new immigration law just hours before it was to take effect, handing a victory to the Obama administration as it tries to take control over the issue. REUTERS/Joshua Lott (UNITED STATES - Tags: SOCIETY POLITICS IMAGES OF THE DAY)
Ομοσπονδιακή δικαστής ακύρωσε σημαντικά τμήματα του νέου νόμου που τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Αριζόνα για την μετανάστευση, γεγονός που ερμηνεύεται ως νίκη για την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο όσον αφορά το θέμα.
Η κυβερνήτης της Αριζόνας Τζαν Μπρούερ δήλωσε ότι θα ασκήσει ένσταση για να τεθούν σε ισχύ οι επίμαχες διατάξεις, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τυγχάνουν στήριξης από μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων στην πολιτεία αλλά συναντούν έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα, οργανώσεις μεταναστών και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Αθώος...

Τρελοί και ζόμπι στη ΝΔ. Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι θρίλερ...

@ Ο Καραμανλής ακούει Άντζελα στο Παρίσι. "Θα μιλήσω όταν θέλω να μιλήσω..." Σοφοί στίχοι. Όλα τα έχει πει η θεά.
@ Ο Πρόεδρος Αντώνης πάλι, μετά τα "πολιτικά ζόμπι" της Πιπιλή, τα έχει ακούσει όλα. Προεδριλίκι του είχανε τάξει, εξορκιστής κατέληξε.
@ Ο Βουλγαράκης από την άλλη χαρακτήρισε ψυχιατρική περίπτωση την Πιπιλή. Εντύπωση προκαλεί που είναι ο πρώτος που το παρατήρησε...
@ Τρελοί και ζόμπι στη ΝΔ. Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι θρίλερ.
@ Μετά την κρυάδα των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος Αντώνης πάει Μυτιλήνη. Ότι δηλαδή νοιάζει τους Μυτιληνιούς το κυκλικό, το τρίγωνο και το τετράγωνο έλλειμμα.
@ Η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται αδιάκοπα. Ζουράρις και...

Θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά ο Σαμαράς;


Ο Σαμαράς πιστεύει στ' αλήθεια ότι βρίσκει το χαμένο νήμα με την κοινωνία, όταν στέλνει Λυκουρέντζο και Στυλιανίδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δηλώσουν ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο, αλλά εφεύρεση του ΠΑΣΟΚ για να πληγεί η ΝΔ; Μόνο κάποιος που έχει πολιτικά αυτοκτονικές τάσεις θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, σε μια χώρα που είναι πεπεισμένη σε ποσοστό 90% ότι το Βατοπέδι είναι τεράστιο σκάνδαλο, με εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Οταν ακόμη και ο ίδιος ο Καραμανλής το έχει χαρακτηρίσει σκάνδαλο και έχει μιλήσει για πολιτικές ευθύνες, πώς είναι δυνατόν ο διάδοχός του να παίρνει αυτή τη θέση; Είναι προφανές ότι οι επιτελείς της Ρηγίλλης βρίσκονται σε πολιτική σύγχυση. Από τη μια διοχετεύουν στα ΜΜΕ τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι...

Επικοινωνιακή φούσκα με κρυφές «παγίδες» οι «ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» της Λούκας… Δεν «ανησυχούν» οι «κακές» Τράπεζες!...


Μια Κυβέρνηση-Παιδική Χαρά έλαχε να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στην πιο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας της. Ας όψεται ο Απόλυτα Ανίκανος Ολετήρας, Κωστάκης ο Τυροπιτάκιας, που μπροστά του ο Γιωργάκης φαντάζει… σοβαρός Πρωθυπουργός… Μετά τους πολιτικάντικους ερασιτεχνισμούς που οδήγησαν στην αδιέξοδη σύγκρουση με τους Φορτηγατζήδες και παρέλυσαν επί τριήμερο την οικονομία της χώρας, η Κυβέρνηση των Νεοσοσιαλιστών αποδεικνύεται αφερέγγυα και στα ζητήματα που καίνε χιλιάδες απλούς πολίτες. Το περίφημο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε χθες, για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στο βαρύγδουπο τίτλο του, αλλά και κρύβει «παγίδες» στους αστερίσκους και τις υποσημειώσεις τουΠάντως, οι «κακές» Τράπεζες δεν… ανησυχούν καθόλου, αφού τα βασικά τους προϊόντα, τα στεγαστικά δάνεια, εξαιρούνται από τις «ευνοϊκές ρυθμίσεις», ενώ περισσότερο δείχνει να… απειλείται η χήρα με τον κακοπληρωτή νοικάρη!...!

Τα «τρωκτικά» ποτέ δεν πεθαίνουν… όσο υπάρχει χρήμα!...!

Μεγάλη έριδα έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε μπλόγκερς και δημοσιογράφους, για το αν το νέο μπλογκ tro(ma)ktiko - που λανσάρεται ως η «επανεκκίνηση» του troktiko- συγκροτείται από τους συνεργάτες του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια ή όχι. Σιγά τα ωά, φίλοι! Τι σημασία έχει εάν τα φυσικά πρόσωπα είναι τα ίδια; Αυτό που αβίαστα διαπιστώνει κανείς είναι ότι πρόκειται για αντίστοιχου μεγέθους και εμπνεύσεως εγχείρημα, με πολλούς συνεργάτες και διαρκή ροή αναρτήσεων, όπως ακριβώς συνέβαινε και με το μπλογκ του Γκιόλια. Κατά την άποψή μας στο νέο αυτό μπλογκ συμμετέχουν, αν όχι όλοι, αρκετοί από τους πρώην «τρωκτικούς», τους οποίους η «στέρηση» των τελευταίων ημερών οδήγησε στο νέο εγχείρημα. Η «στέρηση» είναι η μία όψη του νομίσματος… Η άλλη -και η κυριότερη- είναι τα ισχυρά συμφέροντα που «κινητοποιούσαν» τις μηχανές της ομάδας Γκιόλια.
Ο Γκιόλιας είναι νεκρός, όμως οι μεγαλοπαράγοντες που προσφέρουν το χρήμα παραμένουν και σίγουρα δεν θέλουν να στερηθούν ένα τόσο αποτελεσματικό μοχλό πίεσης… Η συνέχεια θα αποδείξει πόσο δίκιο έχουμε.

Χαμηλή η πληρότητα στην ακτοπλοΐα

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εικόνα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τις αρχές Ιουνίου, καθώς ο αριθμός των μετακινούμενων επιβατών αλλά και των μεταφερόμενων οχημάτων εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει προσφορές στους ναύλους που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 50%.

Ανάλογα «πεσμένη» εμφανίζεται και η πληρότητα των πλοίων, αλλά σε αυτήν την περίπτωση τα ποσοστά διαφοροποιούνται τα Σαββατοκύριακα από τις καθημερινές. Eτσι, ενώ την ........

Η ατελής κυβέρνηση, η ελαφρούτσικη Ν.Δ. και η μεταρρύθμιση

Παρά τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση. Παρά το κακό ξεκίνημα το φθινόπωρο (όταν η ανακοίνωση ελλείμματος ίσου με το 12,5% του ΑΕΠ δεν συνοδεύτηκε από αυστηρές πολιτικές αλλά με παροχές). Παρά τις μικρές ή μεγάλες καθυστερήσεις (ακόμα δεν έγινε τίποτα για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης!..), παρά τα φαινόμενα αδράνειας (χρειαζόμαστε επενδύσεις, αλλά τίποτα δεν κινείται από το Ελληνικό έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…), παρά τις ημιτελείς μεταρρυθμίσεις, παρ' όλα αυτά (και άλλα…) γεγονός είναι ότι τα πράγματα έχουν μπει σε καλό δρόμο. 
Το πελατειακό κράτος ξηλώνεται αργά αλλά σταθερά, μάχες γίνονται με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, το πρόγραμμα σταθερότητας και μεταρρύθμισης εξελίσσεται ικανοποιητικά, η ύφεση θα είναι  ........

Δημοσιογραφούν οι Φούφουτοι

Ανόητος λαϊκισμός. Δίνουμε στον κόσμο ότι θα ήθελε να ακούει και όχι την αλήθεια. Η αλήθεια όπως πάντα πληγώνει! Ξεπεσμός και χυδαιότητα της ενημέρωσης. Όταν διαβάζεις «Ποντίκι» και κάποιες άλλες «σοφές» κεφαλές των «Φίλων του Αντώνη Σαμαρά», καταλαβαίνεις γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Στα υπέρογκα δάνεια για να εξυπηρετήσουμε κολλητούς, βολεμένους και τα «δικά μας παιδιά» (…. και ταμεία φυσικά!). Οι φούφουτοι της δημοσιογραφίας έχουν μετατρέψει τον λαϊκισμό σε δουλειά τους για να πουλήσουν τσαμπουκά και μούρη, σε μια κοινωνία που εξαπατήθηκε από δάνεια και φρούδες ελπίδες! Αυτός ακριβώς ο τσαμπουκάς (της φυλής) ευθύνεται για την σημερινή κατάντια μας! Σκεφτείτε να βάζαμε τέτοιους φούφουτους κάποια στιγμή να κυβερνήσουν την χώρα μας. Τότε θα καταλαβαίναμε ότι δεν υπάρχει πάτος. Θα μας έπαιρνε όλους ο Φούφουτος!...!