Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Αύξηση σε τσιγάρα - ποτά, μείωση σε επιδόματα

Αύξηση σε τσιγάρα - ποτά, και μείωση των επιδομάτων περιλαμβάνει το πακέτο φορολογικών μέτρων που μελετά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η αύξηση στα τσιγάρα και ποτά θα ανέλθει στο 20%.

Από την επιπλέον αύξηση προβλέπεται να εξοικονομηθούν 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί εντός του μήνα. 

Ακόμη  500 με 600 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν απο τη μείωση των επιδομάτων των δημόσιων υπάλληλων, 10% κατά μέσο όρο, το 2010.

Από το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται ακόμα η κατάθεση νομοσχεδίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει μεταβατική περίοδο προσαρμογής.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του συστήματος συγκέντρωσης των αποδείξεων τονίσθηκε ότι στο νέο φορολογικό καθεστώς θα μετράνε όλες, με εξαίρεση τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και τις μεγάλες αγορές αγαθών, όπως για παράδειγμα τα αυτοκίνητα.
ΣΚΑΪ : Αύξηση σε τσιγάρα - ποτά, μείωση σε επιδόματα

Κηδεύτηκε ο Γιάννης Βούλτεψης. Τα συλλυπητήρια μας στη Σοφία.


Στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου κηδεύτηκε την Τρίτη το μεσημέρι, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και αντιστασιακός Γιάννης Βούλτεψης, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 87 ετών.

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε η κόρη του, επίσης γνωστή δημοσιογράφος, Σοφία Βούλτεψη, τόνισε ότι ο πατέρας της «ήταν ένας άνθρωπος που με πάθος υπερασπίστηκε τις ιδέες του και με πάθος πολέμησε τον διχασμό».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος δήλωσε «αποχαιρετάμε τον αγωνιστή Γιάννη Βούλτεψη, ο οποίος δεν άφησε ευκαιρία να ...

Σιωπή από Ν.Δ. για τα σκάνδαλα της Υγείας

Εκκωφαντική ... σιωπή από τη Νέα Δημοκρατία στις αποκαλύψεις της σημερινής Ελευθεροτυπίας, περί ύπαρξης κυκλώματος διοικητών νοσοκομείων, γιατρών και φαρμακοποιών που προωθούν συγκεκριμένα φάρμακα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και την αγορά μέσω του υπουργείου Υγείας.
Κι ενώ η υπόθεση αφορά κατεξοχήν ΠΑΣΟΚους, αφού σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας το κύκλωμα δρα από τον Νοέμβριο, εν τούτοις η Ν.Δ. δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση.
Αντίθετα η Ξενογιαννακοπούλου, ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα και έστειλε τα σχετικά έγγραφα στον εισαγγελέα.
Σε ένα από αυτά, αναφέρονται λεπτομέρειες ακόμη και για τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις ενός εκ των εμπλεκόμενων γιατρών :
«Είναι ΠΑΣΟΚ και ΑΕΚ» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Υπεύθυνος του τομέα Υγείας στη Ν.Δ. είναι ο Σαλμάς ενώ πρώτο βιολί είναι ο Αβραμόπουλος ο οποίος και παρέδωσε στην Ξενογιαννακοπούλου τον περασμένο Οκτώβριο.
Άραγε, ο Σαμαράς έχει υπόψη του τα όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν στο υπουργείο ;
Σιωπή από Ν.Δ. για τα σκάνδαλα της Υγείας | parapolitika.gr

Ο ετήσιος θρήνος για το περιβάλλον.


Τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο, η ενημέρωση βρίθει οιμωγών.

Για το τέλος του κόσμου που έρχεται, για το περιβάλλον που βιάζεται, για το κακό που κάνουν στην υγεία τα εδέσματα των ημερών. Αν κανείς πίστευε στις αναλύσεις, θα είχαμε πεθάνει ίσα με 100 φορές ο καθένας, οι πάγοι θα είχαν λιώσει και συμπαρασύρει τον πλανήτη στα παγωμένα τους νερά ίσα με 1000 φορές, οι γαλοπούλες και τα μελομακάρονα θα ...

Ολόκληρο το άρθρο στο blog του Πέτρου Τατούλη

Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες από τις 15 Ιανουαρίου

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις δύο το μεσημέρι οι αγρότες από 19 νομούς της χώρας ετοιμάζονται να κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους.
«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί», υπογραμμίζει ο Βάϊος Γκανής, εκ μέρους του Πανελλαδικού Συντονιστικού οργάνου.
Οι αγρότες επιστρέφοντας στα χωριά τους θα συγκροτήσουν ένα μπλοκ σε κάθε νομό με προσυγκεντρώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 12 του μήνα στα χωριά.
Μέχρι τότε δεν κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας με το υπουργείο παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ομιλητών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Λιβαδειά, μίλησαν για «εμπαιγμό».
Αγρότες από την περιοχή του Δομοκού της Φθιώτιδας, από την περιοχή Φαρσάλων και την περιοχή της Καρδίτσας γέμισαν το δημοτικό θέατρο στο Δομοκό για να συμμετέχουν στη συζήτηση που άνοιξε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με τους αγρότες.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που έχουν σχέση με την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΓΡΟΓΗ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.
stifora   ,   gianniotis.gr

Τρέχουν πίσω από το Γιώργο για μια φωτογραφία.......

H συνάντηση που είχε χθες στο Ελληνικό Αρκαδίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος πήγε εκεί για το Σαββατοκύριακο................
dunamitis.blogspot

Ο Μητσοτάκης ζητά να καταθέσει στην εξεταστική για Siemens

Σε μείζον ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία πρόκειται να εξελιχθούν τα σκάνδαλα. Είναι γνωστόν ότι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών είναι της Siemens. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να το υποβαθμίσουν με τη μέθοδο της σκηνοθετημένης υπερεκτίμησης κάποιων παραμέτρων ή περιθωριακών παραπτωμάτων που συνδέονται με την Siemens. Όπως έκαμαν και με τα 100 χιλιάρικα του Παυλίδη, ενώ την ίδια στιγμή πέρασε στο απυρόβλητο η μεταφορά 1 εκατομμυρίου "μαύρων" ευρώ στα ταμεία του Πασόκ, μέσω Τσουκάτου. Το πείραμα πέτυχε. Ο κόσμος δεν κοίταξε τα μαύρα εκατομμύρια που μπήκαν στα κόμματα αλλά τα 100 χιλιάρικα. Οπότε γιατί να μην ξαναρολάρει το ίδιο σκηνικό; Αντί να πάει η συζήτηση στα μαύρα ταμεία Πασόκ και ΝΔ, θα πάει …. ψυγεία!
Αν ρωτήσετε έναν οποιοδήποτε πολίτη για τις σχέσεις κομμάτων και Siemens θα σας πουν ότι τα πολλά τα έφαγαν το Πασόκ και η ΝΔ (με ταμία τον Βαρθολομαίο). Η επιχείρηση «κουκούλωμα της μίζας» απαιτεί υψηλό θόρυβο με πολλά ντεσιμπέλ παραπληροφόρησης και χειραγώγησης. Άρα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ολόκληρο το σκάνδαλο να υποπέσει σε ομοβροντία αποπροσανατολισμού. Το σκάνδαλο θα επιχειρηθεί να εξευτελιστεί σε αποδείξεις για γεύματα, καφετιέρες, τηλεφωνάκια και ταξιδάκια!...!
Ο Μητσοτάκης σε ανύποπτο χρόνο έχει καταγγείλει την Siemens ως κύρια υπαίτια για την πτώση της κυβέρνησής του. Η σκανδαλώδης δηλαδή δράση της εταιρείας ξεκινά από πολύ παλιά για να εξευτελιστεί σε πρόσφατα ταξιδάκια. Ο ψηλός φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει στην εξεταστική. Λέγεται μάλιστα ότι τώρα έχουν συγκεντρωθεί και συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Κυκλοφορεί ότι τώρα υπάρχουν χαρτιά και ντοκουμέντα. Σύντομα θα αποδειχτεί αν πρόκειται για φήμες ή πάμε σε ντόμινο εξελίξεων.

Άννα Βίσση: Επιστροφή στην Κύπρο



Επιστρέφει στην Κύπρο η Άννα Βίσση για μια και μοναδική συναυλία. Η τραγουδίστρια μπορεί να έκανε Πρωτοχρονιά μακριά από τους δικούς της, αλλά σε λίγες μέρες θα βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Στις 12 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ θα δώσει συναυλία στο κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στη Λεμεσό.
Θα είναι η πρώτη της εμφάνιση στη Μεγαλόνησο μετά την παγκύπρια συναυλία του Σεπτέμβρη στη Λευκωσία και το ατύχημα του Γκρεγκ Λαντάνι, που σημάδεψε την Άννα Βίσση και τη στεναχώρησε όσο τίποτα άλλο την περασμένη χρονιά. Φυσικά η συναυλία γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδά της θα δοθούν στο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων.
gossip-tv


cobra-argos.blogspot

Περήφανοι οι Αιγύπτιοι για τον Μ. Αλέξανδρο

Διόδια στον δρόμο Αλεξάνδρεια προς Κάϊρο στην Αίγυπτο

Η αναγραφή του ονόματος της πόλεως και στα Ελληνικά ήταν συλλογική απαίτηση των Αιγυπτίων Δημάρχων της περιοχής της Αλεξάνδρειας, προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Μία αιχμηρή απάντηση όχι μόνο απέναντι στους ανιστόρητους γείτονες αλλά και στους γηγενείς μας...
 Αλλά εδώ οι Ευρωλιγούρηδες ντρέπονται γι΄αυτό που είναι, καταργώντας την ιστορία τους ακόμα και την γλώσσα τους.

Πάλι καλά που υπάρχουν οι Αιγύπτιοι που είναι περήφανοι τουλάχιστον για τους δικούς μας προγόνους.

Ευχαριστούμε τον φίλο Αντώνη Αντωνιάδη για το υλικό της ανάρτησης

atithasos.blogspot

Ο “Μίστερ Μπιν” στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής προεδρίας


Χάκερς παραβίασαν μέτρα ασφαλείας αξίας 12 εκ. ευρώ

Μπορεί η Ισπανική Κυβέρνηση να δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια και την τεχνική υποστήριξη της ιστοσελίδας που θα περιλάμβανε τις δράσεις για το εξάμηνο της προεδρίας της στην Ε.Ε, παρόλα αυτά χάκερς κατάφεραν και εμφάνισαν τη φωτογραφία του “Μίστερ Μπιν”, κατά κόσμο ηθοποιού Ρόουαν Άτκινσον.

Η φωτογραφία συνοδευόνταν από χαιρετισμό με τη φράση “γειά χαρά”, την οποία ο “Μίστερ Μπιν” απηύθυνε στους συνδεδεμένους εκείνη την ώρα χρήστες.

Το θέμα φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα El Mundo, οι διαχειριστές όμως της ιστοσελίδας δεν παραδέχονται ότι υπήρχε πρόβλημα στην ασφάλεια, απλά έκαναν λόγο για “κάποια τεχνικά προβλήματα”.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μεντβέντεφ και Πούτιν πήγαν μαζί διακοπές στην Κράσναγια


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν πήγαν διακοπές στην Κράσναγια Πολιάνα, κοντά στο Σόχι, για σκι και σνοουμομπάιλ.
Περνάνε καλά!

«Ναι» σε όλες τις εξεταστικές λέει τώρα η Νέα Δημοκρατία

«Ναι» σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές που έχουν προταθεί ήδη στη Βουλή λέει η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου, τονίζοντας ότι η θέση της Ρηγίλλης σε θέματα διαφάνειας είναι αταλάντευτη: «όλα στο φως, καμιά σκιά, διαφάνεια παντού και για όλους».

Πρεμιέρα εκπτώσεων με προσφορές και προκρατήσεις

Με προσφορές που φτάνουν ακόμα και το 60% και δυνατότητα προκρατήσεων σε τιμές εκπτώσεων με προκαταβολή το 20% της αξίας της αγοράς άνοιξε σήμερα ανεπίσημα η αυλαία των εκπτώσεων.
TA NEA On-line - Πρεμιέρα εκπτώσεων με προσφορές και προκρατήσεις

Η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων 70 ετών χτυπά τη Σεούλ


Απίστευτη χιονοθύελλα πλήττει τις τελευταίες ώρες και τη Νότια Κορέα. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την ισχυρότερη των τελευταίων 70 ετών. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται σε ολόκληρη την χώρα.

Κλείνει ο κύκλος της Βαλκυρίας



Πέθανε στα 98 της η Κόμισσα Φρέγια φον Μόλτκε, επιφανές στέλεχος της αντίστασης στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Η Φρέγια ανήκε στον "Κύκλο του Κράιζαουερ", ιδρυθέντα από τον σύζυγό της Χέλμουτ Τζέιμς Γκραφ φον Μόλτκε, γνωστό για τον αντιναζιστικό του αγώνα εντός της Χιτλερικής Γερμανίας και τη στήριξη που παρείχε στην επιχείρηση Βαλκυρία το 1944, που είχε στόχο τη δολοφονία του Χίτλερ. Η επιχείρηση τελικά απέτυχε παταγωδώς μια και ο Αδόλφος βγήκε αλώβητος και από αυτή την επίθεση με λίγα τραύματα.
Η επιχείρηση κατέληξε σε πλήθος εκτελέσεων αντιστασιακών. Σε αυτό το πογκρόμ διώξεων εκτελέστηκε και ο σύζυγός της από τους Ναζί για εσχάτη προδοσία τον Ιανουάριο του 1945. Μετά την εκτέλεσή του, η Φρέγια διέφυγε στη Νότιο Αφρική. Το 1960 εγκαταστάθηκε στο Βέρμοντ των ΗΠΑ.

Η Φρέγια φον Μόλτκε ασχολήθηκε με τη συγγραφή και προώθηση του έργου της αντιναζιστικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Για την προσφορά της τιμήθηκε το 1989 με το βραβείο των Γερμανών βιβλιοπωλών, που φέρει το όνομα των αντιστασιακών Χανς και Σοφί Σολ. Η κτηματική περιουσία της οικογένειάς της μετατράπηκε σε κέντρο για την Γερμανική και Πολωνική νεολαία.

Η φον Μόλτκε θα ταφεί την Παρασκευή στο Βερμόντ.

Σύμφωνα με τον γιο της έφυγε από τη ζωή ειρηνικά, πλαισιωμένη από την οικογένειά της, με την οποία γιόρτασε και τα τελευταία της Χριστούγεννα.

Τέλειωσαν οι διακοπές των Ομπάμα στην Χαβάη


Χθες επισκέφθηκαν το ζωολογικό κήπο της Χονολουλού και αργότερα αναχώρησαν για Ουάσιγκτον

Και ο Κάμερον πήρε θέση σήμερα για υγεία και παιδεία στην Αγγλία


Ο ηγέτης των Συντηρητικών της Αγγλίας, David Cameron πήρε σήμερα θέση για το σύστημα υγείας στην Αγγλία και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας του. Τις τελευταίες μέρες τα ζητήματα παιδείας και υγείας έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Αγγλία. Για τα συγκεκριμένα θέματα αναφέρθηκε και σήμερα ο Γκόρντον Μπράουν. Στις ανακοινώσεις τους έδωσαν επίσημο και προεκλογικό χαρακτήρα

To video του WALB που αναφέρεται στον "απαγχονισμένο" Obama


Βρέθηκε στην Τζόρτζια, ομοίωμα του Ομπάμα, "απαγχονισμένο"


Οι υπηρεσίες της Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου ανακάλυψαν ομοίωμα του Obama απαγχονισμένο. 

Το ομοίωμα κρέμονταν σε μια πολυκατοικία στην Τζόρτζια, που είναι γενέτειρα του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ. Η προσωπική ασφάλεια του προέδρου διεξάγει έρευνες. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα AJC (Atlanta Journal - Constitution).

Σύμφωνα με video που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο WALB-TV, η κούκλα-ομοίωμα του Obama ήταν κρεμασμένη με ένα σχοινί γύρω από το λαιμό μπροστά από μια κόκκινη, άσπρη και μπλε πινακίδα που έγραφε «Πλέινς, Τζόρτζια. Φέουδο του Τζίμι Κάρτερ, 39ου προέδρου μας» ("Plains, Georgia. Home of Jimmy Carter, our 39th President,").

Στην ίδια την κούκλα ήταν κρεμασμένη επιγραφή με γραμμένο το όνομα του Ομπάμα.

Ενόχληση στη Ρηγίλλης για τις αρχηγικές κινήσεις Αβραμόπουλου...

H συνάντηση που είχε χθες στο Ελληνικό Αρκαδίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος πήγε εκεί για το Σαββατοκύριακο (διαβάστε εδώ), προκαλεί ήδη πολλά σχόλια αλλά και προβληματισμούς. Οι προβληματισμοί είναι πιο έντονοι στη Ρηγίλλης όπου υψηλόβαθμα στελέχη σκέπτονταν ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα θελήσει να δώσει, μέσα και από τις "διαρροές" που κάνει, πολιτική χροιά στη συνάντηση αυτή.
Πρώτον διότι έτσι ξαναβγαίνει στο προσκήνιο ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες είχε περάσει σε δεύτερο πλάνο η παρουσία του, κάτι που τον ενοχλούσε πάρα πολύ και δεν τον έκρυβε σε κάποιους συνομιλητές του . Ο κ. Αβραμόπουλος αγωνιά να...

Επίθεση Ταρζάν στον Μπόμπολα

Έχετε προσέξει ότι τα μέσα ενημέρωσης συμφερόντων Μπόμπολα βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο; Στην μεταξύ τους διαμάχη φαίνεται ότι μέχρι στιγμής κερδίζει ο Μπόμπολας κυρίως μέσω των blogs και sites που βρίσκονται κοντά στο Θέμο Αναστασιάδη. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, κυρίως από την εποχή με τις μαύρες σακούλες και τα ροζ dvd του Ζαχόπουλου, κολλητού του Καραμανλή.
Η κόντρα αυτή δίνει πλήθος στοιχείων και σε εμάς τους μη μυημένους στον κόσμο των κρατικοδίαιτων συμφερόντων και των πραγματικών οικονομικών σκανδάλων. Δημοσιεύουν δηλαδή στοιχεία και ντοκουμέντα για πράγματα που θα ήταν αδύνατο να μάθουμε εάν δεν υπήρχαν οι παρασκηνιακές συγκρούσεις τους.
Σε αυτή την κατηγορία υπάγεται και η δριμεία επίθεση Ταρζάν ενάντια στον Άκτορα του Μπόμπολα μέσω του άρθρου :«Αυτές είναι οι εταιρείες που έκοψαν την Ελλάδα στην μέση», όπου υπονοούνται οι εγκληματικές παραλείψεις στα κατασκευαστικά έργα και η στημένη υπερκοστολόγησή τους για να κερδίσουν κάποιοι υπέρογκα ποσά που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές προδιαγραφές του έργου. Σε ολόκληρη την Ελλάδα βλέπουμε να πέφτουν κομμάτια από γέφυρες και να βουλιάζουν πανάκριβοι δρόμοι. Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι «επικρατεί πανικός στις τάξεις των κατασκευαστικών εταιρειών εν αναμονή του πορίσματος για την φονική κατολίσθηση στην κοιλάδα των Τεμπών».
Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της παράκαμψης των Τεμπών και επεδίδοντο στις περίφημες ανατινάξεις στον ορεινό όγκο του Κισσάβου είναι οι εξής: ...

Δεξιά στροφή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ | www.tovima.gr

Πότε ατενίζαμε με δέος το τέλος της χιλιετίας. Πότε περιμέναμε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Και πότε πέρασε η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Μια δεκαετία που σφραγίστηκε από ένα γεγονός και από ένα φαινόμενο.

Το γεγονός ήταν η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001. Με αυτήν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου της διεθνούς αποσταθεροποίησης, μιας αλληλουχίας πολέμων και συγκρούσεων η οποία δεν δείχνει ούτε να εξαντλείται ούτε να εκτονώνεται.

Το φαινόμενο ήταν η συντηρητική αναδίπλωση των δυτικών κοινωνιών. Μια αναδίπλωση που βάδισε με δυο πόδια: τον φόβο και την...

Ο Δωδεκάλογος της Οδικής Ασφάλειας:

1 Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει
οινοπνευματώδη ποτά.
2 Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
3 Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας
4 Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
5 Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα φορώ πάντα κράνος
6 Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
7 Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
8 Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
9 Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
10 Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
11 Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων
12 Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.

Επιλογές Β' Εθνικής (!) από τον Α. Σαμαρά...

Ακόμη και οι θυρωροί της Ρηγίλλης αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο με τις επιλογές που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Σαμαράς να κερδίσει εκλογές. «Πρόκειται για ομάδα δεύτερης εθνικής» παραδέχονται ακόμη και στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. Μάλιστα, έχουν αρχίσει ήδη να διαδίδουν ότι ουσιαστικά πρόκειται περί ενός μεταβατικού σχήματος. «Όλα θα αλλάξουν μετά το Συνέδριο» επισημαίνουν. Ωστόσο, ότι κι' αν λένε, η ουσία δεν αλλάζει. Αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα που απαρτίζουν την νέα ομάδα της Ν.Δ. παραπέμπουν είτε σε δεύτερη Εθνική, είτε στις μέρες της «Πολιτικής Άνοιξης». Αυτή είναι η αλήθεια. Μάλιστα, εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες αποστασιοποιήσεις από τις επιλογές του προέδρου Αντώνη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος έχει αρχίσει να κρατά αποστάσεις από τον σκληρό πυρήνα της Ρηγίλλης. Κάποιοι, διαδίδουν ότι ο πρώην υπουργός Υγείας έχει δυσαρεστηθεί πρώτον για το γεγονός ότι δεν του δόθηκε γραφείο στην Ρηγίλλης. Και, δεύτερον, γιατί του έβαλαν «καπέλο» τον Κώστα Ζωντανό στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι Συντάκτες των ενημερωτικών ιστοτόπων,στα τελευταία κυρίως τρία χρόνια, είναι σταθερά θύματα και στόχος υφαρπαγής των πνευματικών τους εργασιών από μέρους κυρίως ρεπόρτερς του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο,σε προκλητικό μάλιστα επίπεδο, αφού οι δράστες και άρπαγες εμφανίζουν τα κλοπιμαία ως δική τους ...έμπνευση, λησμονώντας αναιδώς να αναφέρουν την πηγή της δήθεν... έμπνευσής τους.

Είναι γνωστόν ότι τα τελευτά 2-3 χρόνια υπάρχει μια έκρηξη πολλαπλασιασμού των ενημερωτικών blogs και ιστοσελίδων σε όλη την επικράτεια και κατ΄επέκταση η μεγάλη παραγωγή αποκλειστικής, ενδιαφέρουσας ειδησεογραφίας. Δεν είναι δυνατόν το πολύτιμο αυτό υλικό να γίνεται...

Ο αγώνας του Μανώλη Γλέζου … συνεχίζεται.


Ο Μανώλης Γλέζος συνεχίζει τον αγώνα του για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Εξάλλου είναι πρόεδρος του «Εθνικού Συμβουλίου» που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό. 69 χρόνια φέτος "μάχεται" τους Γερμανούς με διάφορους τρόπους.
Τους καταγγέλλει ως τους μεγαλύτερους οφειλέτες της Ελλάδας. Διότι η Γερμανία μας οφείλει:

1ον. Την αποζημίωση που μας επιδίκασε η διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων (7,1 δις. δολάρια, αγοραστικής αξίας του 1958)+τους τόκους
2ον. Την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου (3,5 δις δολάρια) που «έδωσε» η Ελλάδα στο Γ’ Ράιχ
3ον. Την καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής
4ον. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν από τη χώρα μας. 

Μια ζωή «αμετανόητος» ο Γλέζος

Τρίτη επιστολή έστειλε ο Πέτρος Δούκας στον Σαμαρά

 
Για την διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου.
Την Τρίτη του επιστολή έστειλε στην ηγεσία της ΝΔ ο Πέτρος Δούκας ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου, της οποίας και ο ίδιος έπεσε θύμα. Φαίνεται οι συμφωνίες μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά δεν επιτρέπουν να ακουστούν άλλες φωνές και μάλιστα όταν αυτές δεν ανήκουν στο περιβάλλον του συστήματος Σαμαρά.
Ένα περιβάλλον που αντιμετωπίζει εκδηκητικά όποιον υπέπεσε στο σφάλμα να μην στηρίξει τον «μεγάλο» ηγέτη της Πολιτικής Άνοιξης.

Ο Πέτρος Δούκας ζητά τουλάχιστον να συσταθεί ειδική επιτροπή εντός των οργάνων του κόμματος που θα διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες (εάν υπάρχουν) των προσώπων που τα ΜΜΕ ενέπλεξαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Ειδικά ο Πέτρος Δούκας αισθάνεται αδικημένος μια και στο πόρισμα της Βουλής απηλλάγη ευθυνών.

Με όρους πολιτικούς έχει δίκιο να ζητά αυτοκάθαρση της παράταξης. Με όρους κομματικούς έχει χάσει γιατί είναι αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης ώστε να περάσουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι που έχουν βρει νέους ρόλους στη νέα Ρηγίλλης.

Για πολλές ώρες καθυστέρησαν σήμερα οι έλεγχοι των Παλαιστινίων εργατών στα ισραηλινά checkpoints.



Παλαιστίνιοι εργάτες περίμεναν σήμερα για πολλές ώρες στις ουρές των Ισραηλινών φυλακίων. Πρόκειται για εργάτες που δουλεύουν στην Ισραηλινή πλευρά της Δυτικής Όχθης. Είναι συχνό φαινόμενο οι καθυστερήσεις. Σήμερα ήταν ένα παραπάνω. Οι φωτογραφίες είναι σημερινές και από το στρατιωτικό checkpoint στο χωριό Ni'ilin αμέσως μετά την ένταση που δημιουργήθηκε. Μερικές φορές το πρόβλημα είναι μεγάλο και το πρωί. Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν από τα άγρια χαράματα μην τυχόν και πέσουν σε αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Φονική χιονοθύελλα σήμερα στο Πεκίνο


Όποιον δει ο Σαμαράς του τάζει θέση


Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μην τυχόν και πέσετε κατά λάθος πάνω στο Σαμαρά και είστε μεγαλοστέλεχος της ΝΔ.
Όποιον δει του τάζει κάποια θέση.
«Εσένα θα σε αξιοποιήσω στο επόμενο σχήμα». 
Λες και είναι κυβέρνηση και μοιράζει οφίτσια, καρέκλες και γραμματείες.

Κάποιοι κακεντρεχείς θυμούνται, ότι έτσι συμπεριφέρονταν και ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης.
Και τότε για να εξασφαλίσει διάφορες συμμαχίες μοίραζε θέσεις με περίεργους εκθαμβωτικούς τίτλους. Με ανύπαρκτες αρμοδιότητες στην ουσία.


Προτιμά την εύκολη λύση των διορισμών για να κυριαρχήσει στο κόμμα.

Παρά ταύτα και πάλι δημιουργούνται τριβές γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνομιλητές του έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και ζητούν συγκεκριμένα πόστα, όπου πιστεύουν ότι θα διαπρέψουν. Άδικα προσπαθούν γιατί τις καλές θέσεις τις έχει πάρει η Πολιτική άνοιξη και το πρώην Μαξίμου!