Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Διαφθορά και πελατειακές σχέσεις διαλύουν το κράτος!

Ρεκόρ καταγγελιών καταγράφηκε στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη κατά την διάρκεια του 2009. Τις 13.433 έφτασαν οι περιπτώσεις δυσαρεστημένων και αδικημένων πολιτών, που προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη για να βρουν το δίκιο τους, σε υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με θέματα δοσοληψιών στις δημόσιες υπηρεσίες ή παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων μεταναστών. Οι καταγγελίες ήταν αυξημένες κατά 18,45% σε σχέση με το 2008.
«Οι πελατειακές σχέσεις και η διαφθορά πλήττουν την κοινωνία μας» ανέφερε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε προχθες για την παρουσίαση της ...

«Πού είναι ο Καραμανλής»;

Ο Καραμανλής βρίσκεται στην Ιταλία για οικογενειακό ταξίδι. Παρέα με το ζεύγος Βαληνάκη.
Πολλοί πάντως αναρωτιούνται .. γενικά, πού βρίσκεται ο Καραμανλής μια και στη Βουλή δεν πολυφαίνεται. Άσε που όποτε πάει σκά στα γέλια και ενοχλεί την αίθουσα του Κοινοβουλίου από τα τελευταία έδρανα. Σαν τους κακούς μαθητές φέρεται όποτε πατήσει τα πόδια του εκεί μέσα.
Τις υπόλοιπες μέρες πού βρίσκεται;
Είναι στο γραφείο του καθημερινά και βλέπει κόσμο. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ούτε στο Μαξίμου δεν πήγαινε τόσο συχνά. Το είχε αφήσει στη γνωστή παρέα να κάνει κουμάντο σε όλα! Τώρα κάθε μέρα βρίσκεται στην Παναγή Κυριακού, στο γραφείο του, δίπλα στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη και αναλίσκεται σε ατέρμονες συζητήσεις για το μέλλον του. «Και τώρα τι κάνουμε»;
Τα έχει και με τον αρχηγό Αντώνη, που εγκατέλειψε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και με τη Ντόρα που πιστεύει ότι την πρόδωσε. Και πώς να πιστέψει η Ντόρα τα ψέματα που της έχει πει και τα κόλπα του πρώην Μαξίμου εναντίον της.
Καλά να πάθει ο Κάραμαν! Έτσι όπως τάκαμε, ας τα λουστεί!

Ποιός υφυπουργός δεν έχει ακόμη αρμοδιότητες;

Τώρα θα μου πείτε πολλοί στην κυβέρνηση μοιάζουν αναρμόδιοι .... τέλος πάντων!
Η συγκεκριμένη ερώτηση αφορά τον Μάρκο Μπόλαρη.
Έχει γίνει ανέκδοτο ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί τον κοροϊδεύουν. «Τι κάνεις Μάρκο» .. «Κουκιά σπέρνω»!
Είναι βαρύγδουπος «υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για αυτή την πολλά υποσχόμενη, πολυφορτωμένη και πολυδιαφημισμένη θέση, εξαιτίας της οποίας, καταργήθηκε το «Μακεδονίας-Θράκης»!
Τελικά οι αρμοδιότητες δεν δόθηκαν ποτέ και κάποιοι κατηγορούν την Λούκα Κατσέλη για την διαμορφωθείσα κατάσταση! Μπάχαλο!

Συντριβή Χατζή και στην Πάτρα

Με καθυστέρηση  μίας περίπου ώρας ξεκίνησε η προσυνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, καθώς ο  υποψήφιος, Κώστας Χατζής, καθυστέρησε  πολύ με τη πρόφαση ότι περιμένει  τον κόσμο του. 
Μέχρι εκείνη τη στιγμή στην κατάμεστη αίθουσα υπήρχαν μόνο οι αχαιοί υποστηρικτές του Παπαμιμίκου και 5 φίλοι του Χατζή. Ξαφνικά, όμως, έκαναν την εμφάνισή τους δύο λεωφορεία από την Αθήνα τα οποία ξεφόρτωσαν υποστηρικτές του Χατζή. 
Οι στρατευμένοι νεολαίοι του Κώστα Χατζή από το Πολιτικό της Νομικής και τα ΤΕΦΑΑ μπήκαν με προκλητική διάθεση στην αίθουσα λες και πήγαιναν στη μάχη. Στη συνέχεια ξεκίνησαν συνθήματα τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ. Φώναζαν διαρκώς «Ανδρέα στην πυρά, προσκύνα Χατζή και Σαμαρά» σε αντίθεση με τους υποστηρικτές του Παπαμιμίκου που φώναζαν διαρκώς «ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία ζήτω η Νέα Δημοκρατία». 
Ο Χατζής ακόμα κινείται στη λογική του μεταφερόμενου κόσμου για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πέρα όμως από τις ψεύτικες εντυπώσεις η ουσία σε αυτή την περίπτωση είναι μία. Ο Παπαμιμίκος  με υποστηρικτές μόνο από το πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ και την κοινωνία της Πάτρας είχε διπλάσιο κόσμο από τους μεταφερόμενους του Χατζή.
Είναι εμφανές ότι και στην Πάτρα ο Παπαμιμίκος σάρωσε.

Η Ελλάδα στην παγίδα της δήθεν επιτυχίας

Όλα τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν το νέο δανεισμό της Ελλάδας ως θρίαμβο και τεράστια επιτυχία! Δεν χρειάζεται πλέον τίποτε άλλο η Ελλάδα! Κινδυνεύουν να πάνε πίσω νομοσχέδια  και  μεταρρυθμίσεις που θεωρούνταν πολιτικά ριψοκίνδυνες. «Άστα για τους επόμενους» λες και τα προβλήματα λύθηκαν με την επιβάρυνση νέων δισεκατομμυρίων στην πλάτη του λαού.
Φυσικά ανοίγει και η όρεξη σε κάποιους κρατικοδίαιτους, όχι απλά να συμμετάσχουν (ως όφειλαν) στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα αλλά να «πάρουν» κι’ από πάνω από τα δις που οσονούπω καταφθάνουν! Δανεικά δις φυσικά που θα τα βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας με το ΔΝΤ στο κεφάλι μας.

Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να θέσει κάποιους βασικούς οικονομικούς στόχους και να τηρήσει το σχέδιο απαρέγκλιτα μακριά από κουτοπονηριές και πρόσκαιρες τυμπανοκρουσίες. Οι υπερβολές πάντα βλάπτουν γιατί πολύ γρήγορα και απότομα προσγειώνουν στην πραγματικότητα.
Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει εξαιτίας της δημόσιας διοίκησης, της ευνοημένης δημοσιοϋπαλληλικής τάξης και της ανεξέλεγκτης δημόσιας υγείας. Οι ύμνοι στην δήθεν «επιτυχία» της κυβέρνησης είναι παγίδα.

Α. Παυλίδης: "Είμαι παρών στην πολιτική ζωή"!

"Παρών στην πολιτική ζωή και στην πορεία ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας", δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρόδο, ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.
"...Αυτό που έκανα επί 35 χρόνια θα συνεχίσω να το κάνω, ως ελεύθερος Δωδεκανήσιος, και κανένας δεν μπορεί να μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα...", είπε και πρόσθεσε:
"...Μετέχω στην πορεία του κόμματος και οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους κανόνες, που έχουν καθοριστεί, τους οποίους συνέβαλα και εγώ να γίνουν..."Διατύπωσε, δυσαρέσκεια για τις διαρροές περί διαγραφής του, υποστηρίζοντας πως "είναι υποχρέωση όποιου πολιτεύεται, να έχει καθαρές και κρυστάλλινες θέσεις" και πως "το μισοσκόταδο δεν ταιριάζει στην πολιτική ζωή".
Για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι:
"...το ζήτημα θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα και όχι όποτε θέλουν οι πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Εγώ θα πολιτεύομαι όπως κάνω εδώ και 35 χρόνια και το ποιος είναι ανεπιθύμητος θα το αποφασίσει ο λαός..."

Κεφαλογιάννης στη "Σφήνα" : Από τα 300 δις χρέος, τα 285 είναι του ΠΑΣΟΚ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλάει στη «Σφήνα» και δηλώνει πως «οι πολίτες γνωρίζουν ότι ιστορικά η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη πάνω στην οποία στηρίζονται στις δύσκολες ώρες». Τονίζει πως η ΝΔ έκανε «πλούσιο έργο» και παραδέχεται πως «έγιναν και πολλά λάθη. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την αυτοκριτική για πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης μας. Εμείς έχουμε αποδεχθεί το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Ας αναλάβει όμως και το κυβερνών κόμμα τις δικές του τεράστιες ευθύνες». Κλείνοντας, λέει πως «οι πρόσφατες εκλογές ξεκαθάρισαν εν πολλοίς το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ. Το ίδιο θα γίνει και στο Συνέδριο της παράταξης μας».
Αποσπάσματα συνέντευξης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Κωστή Παρρά για τη «Σφήνα»
-Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση έχει ένα ιδιαίτερο στιλ. Στη Βουλή μαχητική και υψηλών τόνων, στη δημόσια συζήτηση επιθετική και καταγγελτική, στο εξωτερικό συμμαχική και συναινετική... Δεν φοβάστε ότι η τακτική αυτή μπορεί να παρεξηγηθεί από τους πολίτες ή έστω να μη γίνει κατανοητή;
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ιστορικά η ΝΔ είναι η...