Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η αντιμνημονιακή υστερία βοήθησε τελικά μόνο την Αριστερά

Όλος αυτός ο ντόρος και η σκόνη εναντίον του μνημονίου το μόνο που κατάφερε είναι να αυξήσει τα ποσοστά της Αριστεράς. Δικαιώθηκε σε αυτό ο Καρατζαφέρης που πάνω κάτω το είχε προβλέψει. 
Είδαμε την βαριά ήττα που υπέστη η Νέα Δημοκρατία στις Περιφερειακές εκλογές ενώ θα έπρεπε να πάρει όλες τις Περιφέρειες και τους περισσότερους Δήμους της χώρας. 
Κάτι που δεν έγινε, ούτε και φαίνεται στον ορίζοντα! Αυτό που φαίνεται είναι ότι οι .............. 

Η Βάσω η Τζότζολα νίκησε!

Δεν θα ανεχόμουνα με τίποτα να έχανα τη Βασιλικούλα ζάχαρη, Βασιλικούλα μέλι. Είχα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό και του διαμαρτυρήθηκα εντόνως για τις φήμες που ήθελαν την Τζότζολα να μετακομίζει σε άλλο πόστο και όχι πάντως σε κάποιο τομέα επικοινωνίας.
Είχα στενοχωρηθεί. Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Τζότζολα; Ας διώξει τον κόκκινο Πάνο που έχει γίνει ρεζίλι με το κομοδινί και δεν πάμε με τίποτα το ύφος deadline που του ................

The Best Thing About Me Is You

Κάποιοι Γερμανοί μας αγαπάνε

Είναι φανερή σε πολλά επίπεδα η οργή των Γερμανών κατά της Ελλάδας. Έχουν τους λόγους τους που εμείς δεν τους καταλαβαίνουμε και πολύ. Ή κάνουμε πως δεν τους καταλαβαίνουμε.
Εντάξει, δεν είναι έτσι όλοι τους. Κάποιοι δημοσιογράφοι μας κάνουν καμιά πάσα. Δεν μας έχουν τελείως στη γωνία. Τις περισσότερες φορές οι φιλελληνικές παρεμβάσεις περνάνε απαρατήρητες. Είμαστε και λιγουλάκι μυγιάγγιχτοι. Φωνάζουμε μόνον όταν χυδαιολογούν εναντίον μας. Την καλή κουβέντα την προσπερνάμε. Έτσι και η «Hannnoversche Allgemeine» σε αφιέρωμα για την .............

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την επίσκεψη Λίμπερμαν στην Αθήνα

Η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και οι εντεινόμενες διμερείς επαφές είναι θετικές εξελίξεις και ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ δύο λαών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές που χαρακτηρίζουν την πολιτική της χώρας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει την αντίθεση της με τις απόψεις του υπουργού Εξωτερικών και ηγέτη του υπερδεξιού κόμματος του Ισραήλ Μπεϊτενού Αβινγκορ Λίμπερμαν που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα. Το όραμα του κ. Λίμπερμαν για ένα «εθνικά ομοιογενές» Ισραήλ, από το οποίο θα έχουν εκδιωχθεί καθ' ολοκληρία οι Άραβες κάτοικοι, βρίσκεται στον αντίποδα των ................

Ανακοίνωση ΣΥΝ για τα αιματηρά γεγονότα στην Αλγερία και την Τυνήσια

Τα πολυήμερα αιματηρά γεγονότα στις δύο όμορες χώρες του Μάγρεμπ, και η ένταση που λαμβάνουν οι ένοπλες συρράξεις στην Τυνησία μας ανησυχούν ιδιαίτερα.
Ο αυτοπυρπολισμός του νεαρού τυνήσιου πλανόδιου μικροπωλητή, μετά την κατάσχεση του εμπορεύματος του από την αστυνομία, δείχνει χαρακτηριστικά το αδιέξοδο στο οποίο έφερε πλατιά λαϊκά στρώματα ο αυταρχισμός της άκρα νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μπεν Αλί. Και η Ελλάδα βίωσε την εμπειρία του πώς ένα απομονωμένο τραγικό γεγονός πυροδοτεί κοινωνικές εκρήξεις.
Η έλλειψη βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ο ..................

Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την επίσκεψη του ισραηλινού ΥΠΕΞ

Η επίσκεψη του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Άβιγκορ Λίμπερμαν, στη χώρα μας δεν πρέπει να περιοριστεί σε θέματα ενεργειακής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας. 
Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής καλών σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, μαζί με την επιζητούμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, οφείλει να θέσει και το .................

Έντονα ενοχλημένος ο Καραμανλής με την απομόνωση των δικών του

Ο Σαμαράς την έφερε του Καραμανλή στην ποσόστωση. Ο Καραμανλής ήθελε περισσότερους δικούς του στο νέο σχήμα και δεν συγχωρεί τον Σαμαρά για την αναίδειά του. Μάλλον ο Σαμαράς «ξεχνά» ποιος είναι ο κλειδοκράτορας! 
Είναι φανερή η υπόγεια προσπάθεια της ακροδεξιάς πτέρυγας να καπελώσει το κόμμα και να απαλλάξει την παράταξη από τον νέο-καραμανλισμό. Φυσικά και δεν μπορούν να βγουν στα κεραμίδια οι φρουροί του Κωστάκη αλλά του τη χρωστάνε του Αντώνη.
Ως πρώτο μήνυμα για την αποδυνάμωση της καραμανλικής πτέρυγας ήταν τα περί ντιντήδων από τους ....................

"Η ΕΥΠ δεν υπηρετούσε το ρόλο της"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα από το Wikileaks.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Σκάι", ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε «πού ακριβώς συνίσταται η "αποκάλυψη" για το θέμα της ΕΥΠ», επισημαίνοντας: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο υπήρχε μια πραγματικότητα πολύ δυσάρεστη. Την έχω περιγράψει στον ................

Οι δικτυωμένοι συνεχίζουν να παραμένουν πίσω από τις κουρτίνες .... ισχυρότεροι

Εκεί είναι ισχυρότεροι και θα μπορούν να ελέγχουν το παιχνίδι. Άδικα φωνάζουν κάποιοι ότι δεν τους άκουσε ο Σαμαράς. Τα δίκτυα νίκησαν στο εσωτερικό της ΝΔ και η εσωκομματική δημοκρατία ηττήθηκε για πάντα. Οι δικτυωμένοι κατοχύρωσαν επίσημα τον ρόλο των εικονικών εκτελεστών του Σαμαρά. Αυτό ήθελαν από την αρχή. Να επιβάλλουν την εσωτερική τάξη προς όφελος της ακροδεξιάς πτέρυγας.
Πολλοί λίγοι έχουν καταλάβει ότι ουσιαστικά τα κλειδιά τα έχει δώσει ο Σαμαράς στην ακροδεξιά «συμμορία των ουζ». [ουζ<αντινιούζ] Στους επικίνδυνους, ακροδεξιούς και χρυσανθένιους φαήλους. 
Κανένας μα κανένας δεν περιμένει ότι το τεράστιο αυτό "σκιώδες" σχήμα που δημιούργησαν πρόκειται να περπατήσει. Με τίποτα. Γι’ αυτό και το έκαναν τόσο βαρύ και δυσκίνητο. Αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός. Ο εντυπωσιασμός και η αποδυνάμωση των εσωκομματικών τάσεων. 
Για να αφήσει ο Σαμαράς όλα τα περιθώρια κινήσεων στους σκληρούς του ακραίου παρασκηνίου. Το αντινιούζ είναι πλέον η ................

Ρώσοι, Γάλλοι και όχι Πορτογάλοι

Η κίνηση τουριστών στο αεροδρόμιο Ρόδου το 2010. Ήρθαν 107.313 περισσότεροι τουρίστες από το εξωτερικό το έτος 2010. Επιβεβαιώθηκε και επίσημα, από τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου "Διαγόρας" της Ρόδου, η αύξηση κατά 8,09% της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό το 2010. (Εφημ. ΠΡΟΟΔΟΣ, Νομός Δωδεκανήσου).

Έχει πολύ πλάκα η πραγματικότητα

Θυμάστε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ; Όταν ο επαναστάτης ποπολάρος Σαμαράς είχε βγει το πρωί και αρνήθηκε να δώσει χείρα βοηθείας σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση; Το βράδυ είχε αλλάξει απόφαση και στήριξε την αντιλαϊκή κυβέρνηση. 
Ξέρετε γιατί; Διότι ο Αρβανιτόπουλος υπενθύμισε στον Σωτήρα Σαμαρά ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι σχεδόν ίδιο με ανάλογο που είχε προτείνει ο Καραμανλής και δεν πήγαινε τώρα να το αρνούνται. Και όμως εάν ανατρέξετε σε δηλώσεις των μαχητών του Σαμαρά εκείνη την ..............

Που πήγαν τα κλεμμένα;

Ξέρετε πόσα αναπηρικά επιδόματα δίνονται στην Αχαΐα; 12.000 …. :δώδεκα χιλιάδες. 
Όλοι ανάπηροι είναι εκεί πέρα; Ή όποιος έχει δόντι βαφτίζεται και ανάπηρος; 
Κάτι δεν πάει καλά και η υπόθεση βρωμά διαφθορά και ρουσφέτια. 
Πάντως η Αχαΐα κρατά τα σκήπτρα σε ανάπηρους!

Ένας από τους λόγους που έχει αλλάξει γραμμή η Μέρκελ

Είναι η έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) που κατηγορούσε την Μέρκελ και την τακτική της Γερμανίας, ότι είναι υπεύθυνοι για την εκτίναξη των spreads στην Ευρωζώνη. 
Έκτοτε η Μέρκελ έχει μαλακώσει σε πολλές διεθνείς επαφές της και έχει εγκαταλείψει την ανένδοτη στάση της σε πολλά ζητήματα. 
Οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να αρχίσουν να την βρίζουν και δεν έλεγε η ίδια να πουλά τσαμπουκά. 
Μέχρι και ο δικός μας τσαμπουκάς, ο Σαμαράς, εγκατέλειψε αθόρυβα πολλά ............ 

Επιστολή Ντόρας Μπακογιάννη στους πολιτικούς Αρχηγούς για το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο στην Ελλάδα

«Σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες υφίστανται αβάστακτες θυσίες για να πετύχουν τη δημοσιονομική εξυγίανση και την περιστολή των ελλειμμάτων και ενώ στο πλαίσιο του μνημονίου, έχουν υπάρξει συγκεκριμένες δεσμεύεις για να περιοριστούν δραστικά οι σπατάλες στο χώρο της υγείας, ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι στον τομέα αυτό «ξοδεύουμε τα πιο πολλά σε όλο τον πλανήτη» και ότι μπορούν να εξοικονομηθούν φέτος από τις σπατάλες αυτές «ένα δισεκατομμύριο τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ». 
Γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζεται το νοσηρό φαινόμενο, που ............

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίστομο

H σχετική διορία λήγει στις 14 Ιανουαρίου
«Η Ελλάδα θα ασκήσει παρέμβαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο πλευρό των κατοίκων του Διστόμου που διεκδικούν γερμανικές αποζημιώσεις για τη σφαγή 218 κατοίκων από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 10 Ιουνίου του 1944», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

Ουγγρική προεδρία και Ρομά: Στρατηγική ή πολιτική βιτρίνας;

Διακηρυγμένη προτεραιότητα της ουγγρικής προεδρίας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά. Στην Ουγγαρία ζουν γύρω στις 600.000 Ρομά. Πως τους αντιμετωπίζει η δεξιά εθνικιστική κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν; Οι Ρομά αποτελούν στην Ουγγαρία τη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα.
Οι περισσότεροι Ρομά της Βουδαπέστης ζουν στο 8ο διαμέρισμα της πόλης, κοντά στην αγορά Τελέκι. Η περιοχή θυμίζει αμέσως υποβαθμισμένη συνοικία. Έχει ετοιμόρροπα σπίτια, φτωχοντυμένους κατοίκους, πολύ μπετόν και............

Αγρότες των Σερρών ετοιμάζουν μπλόκο στον Προμαχώνα.

Στους δρόμους αναμένεται να βγουν οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, στα μέσα περίπου του Γενάρη, διαμαρτυρόμενοι για τους ελέγχους του ΕΛΓΑ, για τις αυστηρές διατάξεις που έχουν εκδοθεί για την καλλιέργεια του καλαμποκιού, καθώς και την παύση του ‘κόκκινου πετρελαίου’ (αγροτικό πετρέλαιο).
Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών δηλώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν στις .....................

Η ‘τρύπα’ του Έβρου που οδηγεί στο φρούριο Ευρώπη

«Η ‘τρύπα’ που οδηγεί στο φρούριο Ευρώπη», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι Γερμανοί ρεπόρτερ επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, κοντά στη Νέα Βύσσα και στην τουρκική πλευρά, στην Ανδριανούπολη.
«Το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών Φυλάκιο διαθέτει 1.500 τ.μ. κατοικήσιμου χώρου, ένα κοιτώνα για πέντε γυναίκες, ένα για ανήλικους και πέντε για ............

Το σκάνδαλο της διοξίνης λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις….

Οι γερμανικές αρχές διέταξαν σήμερα τη σφαγή εκατοντάδων χοίρων αφού έλεγχοι έδειξαν ότι περιείχαν υψηλές ποσότητες χημικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bielefelder Blatt" οι υπουργοί Γεωργίας των ομόσπονδων κρατιδίων του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, της Κάτω Σαξονίας και της Ρηνανίας Βεστφαλίας θα προσφύγουν στη γερμανική δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων από τους ................

«ΗΠΑ και Κίνα μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα στρατιωτικές συνομιλίες»

«Οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου επίσημες στρατιωτικές συνομιλίες στα μέσα του χρόνου» δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς. 
Ο κ. Γκέιτς ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα είχε εκφράσει νωρίτερα τις ανησυχίες του για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας και κυρίως για τα κινεζικά προγράμματα κατασκευής του νέου μαχητικού αεροπλάνου μεγάλου βεληνεκούς καθώς και του αντί-πυραυλικού πλοίου. 
Το Πεντάγωνο αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας οι οποίες θα .................

«Η Πορτογαλία πρέπει να κατευνάσει τις αγορές» .....



«Η Πορτογαλία χρειάζεται να προχωρήσει σε αποφασιστικά πολιτικά βήματα προκειμένου να κατευνάσει τις διεθνείς αγορές», δήλωσε σήμερα ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Γίρκι Κατάινεν.
«Η Πορτογαλία έχει ήδη ανακοινώσει πολλές ενέργειες αλλά καλό θα ήταν να επανεξετάσει τι άλλο θα μπορούσε να γίνει» δήλωσε ο κ. Κατάινεν στο φινλανδικό MTV3. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ιρλανδία ίσως να μην είναι η τελευταία χώρα που θα .................

11 νέα ερωτήματα για τη σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ



     1.      Σκοπεύει να δώσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ τη νέα σύμβαση στη δημοσιότητα, με βάση τις αρχές της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης που διακηρύσσει η κυβέρνηση;
2.      Διατηρούνται και στη νέα σύμβαση οι λεόντειες -υπέρ του Ομίλου ΙΝΤΡΑΛΟΤ- ποινικές ρήτρες εχεμύθειας της σύμβασης του 2007, σύμφωνα με τις οποίες: «Τα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεούνται να .............

«Μεγαλώνει η ψαλίδα των τιμών του παραγωγού και του καταναλωτή στα αγροτικά προϊόντα»

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση, προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη. Στην ερώτηση αναφέρεται: 
“Όλοι βιώνουμε τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με τις ...........

Στο έλεος των πλημμυρών η Αυστραλία

Δύο ακόμη σοροί εντοπίστηκαν σήμερα από την αστυνομία αυξάνοντας σε τουλάχιστον 12 τον αριθμό των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες που σαρώνουν τις πόλεις του Μπρισμπέιν.
Τη Δευτέρα χείμαρροι νερού έπληξαν τους δρόμους αρκετών κοινοτήτων δυτικά του Μπρισμπέιν. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς αλλά η πρωθυπουργός της πολιτειακής κυβέρνησης στο Κουίνσλαντ, Άννα Μπλάι, προειδοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός των ............

Σκληρή ανακοίνωση γιατρών - νοσηλευτών του Νοσοκομείου Ξάνθης

Καταγγέλλουν νέους ξυλοδαρμούς στα επείγοντα, εκθέτουν σειρά εργασιακών και μισθολογικών προβλημάτων. Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση στην Υγεία αλλά και στο Νοσοκομείο Ξάνθης, γιατροί και νοσηλευτές που συνιστούν την Πρωτοβουλία Υγειονομικών Ξάνθης.
Σε κείμενο που απέστειλαν μάλιστα στο XatnhiPress.gr (που δεν κάνει… στρατευμένη δημοσιογραφία), αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλουν νέους ξυλοδαρμούς στα επείγοντα του νοσοκομείου και ................

Ο μητσοτακισμός έχει δικαιωθεί ...... (η δικαίωση του Μητσοτάκη είναι ο εφιάλτης της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας ΝΔ)

Γι’ αυτό και οι τελευταίες κύκνειες υλακές του αποψυχούντος συστήματος της παρακμής στρέφονται κατά του Μητσοτάκη, της Ντόρας και όσων υποστηρίζουν τις παγκόσμια πια δικαιωμένες ιδέες τους. Γι’ αυτό και η Συμμαχία των Προθύμων Εργολάβων της Λάσπης αναζητά απεγνωσμένα ανύπαρκτα «στοιχεία», για να εξαπολύσει συκοφαντίες και να κολλήσει «ρετσινιές» στο Μεγάλο Ηγέτη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και -φυσικά- αυτήν που τους απειλεί άμεσα στο παρόν και το μέλλον, τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Όμως, οι Απελεύθεροι Πολίτες όλο και σε μεγαλύτερη έκταση συνειδητοποιούν ποιος... είναι αυτός ο βόθρος που ................

Σάλος για τα καύσιμα στην Κακαβιά !

Μετωπική σύγκρουση για τα Duty Free πρατήρια καυσίμων. Μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να επαναλειτουργήσουν τα βενζινάδικα σε Κακαβιά, Ευζώνους και Κήπους.
Η Κυβέρνηση επαναφέρει την πώλησή των καυσίμων χωρίς Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α στην παραμεθόριο.  "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζουν την απόφαση οι πρατηριούχοι των παραμεθόριων περιοχών και προτείνουν τον αποκλεισμό των μεθοριακών σταθμών. (Εφημ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, Νομός Ιωαννίνων).
Θα εκτιναχθεί το λαθρεμπόριο λένε οι Γιαννιώτες βενζινοπώλες. Την ίδια ώρα που η ............

Πλούσιο πρόγραμμα στο Megaron Plus

Για το πλούσιο πρόγραμμα του Megaron Plus, την οικονομική κατάσταση, το άνοιγμα στον κόσμο μέσα από τις συνεργασίες με τη Scala του Μιλάνου και το Teatro Real της Μαδρίτης, αλλά και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες, που πρόκειται να αναλάβει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενόψει της νέας χρονιάς, μίλησε χθες ο Πρόεδρος του Μεγάρου, Ιωάννης Μάνος.
Σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προγράμματος του Megaron Plus, ανακοίνωσε την υποχρέωση που ..................

- Ανταρσία στα διόδια.

Επιτροπή και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. 
«Υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο και διογκούμενο κίνημα κατά των διοδίων σε όλη την Ελλάδα και καθ’ όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, που εκφράζει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών ενάντια σ’ αυτήν τη φρικτή τακτική των ιδιωτικών εταιρειών, να εγκαθιστούν έναν υπερβολικά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα αριθμό διοδίων…» αναφέρει η δικηγόρος Ελένη Λαφτσή, που εκπροσωπεί την Επιτροπή κατά των διοδίων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. (Εφημ. Ο ΧΡΟΝΟΣ, Νομός Ροδόπης).

"Μόνο οι νόμιμοι μετανάστες" στην Ελλάδα

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν το δικαίωμα του ασύλου και διεθνούς προστασίας και κανείς άλλος, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα όλοι οι υπόλοιποι να φύγουν είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση.

«Σε αδιέξοδο οι δύο μεγάλοι δήμοι της Αργολίδας για τα σκουπίδια»

Δεν πρόλαβαν καλά - καλά να αναλάβουν τα ηνία των νέων Kαλλικρατικών δήμων οι νέες δημοτικές αρχές Άργους - Μυκηνών και Ναυπλίου και ήδη πονοκεφαλιάζουν στην προσπάθειά τους να βρουν προσωρινές λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων...
Οι δύο μεγάλοι δήμοι της Αργολίδας βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς στους ..............

Μαζικές προσφυγές ετοιμάζουν οι καταναλωτικές ενώσεις

Επί...ποδός βρίσκονται οι οργανώσεις καταναλωτών ανά την Ελλάδα, καθώς η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που άνοιξε επισήμως στις 4 Ιανουαρίου, κινητοποίησε τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι για την ώρα αποφεύγουν να προσφύγουν μόνοι τους στα ειρηνοδικεία και βολιδοσκοπούν. Επιλέγουν να απευθυνθούν για βοήθεια στις καταναλωτικές ενώσεις, οι οποίες συλλέγουν αιτήσεις και ετοιμάζονται για μαζικές προσφυγές. Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, τρεις μόνον αιτήσεις είχαν υποβληθεί έως αργά χθες την Τρίτη.

Όταν ο Τάκης Χατζής πλέκει το εγκώμιο του Σαμαρά

Στο newpost.gr διαβάζουμε ένα άρθρο που πλέκει το εγκώμιο του Σαμαρά, με τίτλο «Η στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά» και υπογράφει ο Τάκης Χατζής.
Ο κος Χατζής για όσους δε γνωρίζουν και δε θυμούνται είναι αυτός ο δημοσιογράφος όπου περίπου ένα χρόνο πριν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα και συγκεκριμένα
το zougla.gr για το μισθό που ..................