Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η ΝΔ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για καθυστέρηση!...!

Δηλαδή αυτοί, τα 5,5 χρόνια στην εξουσία, έτρεχαν με χίλια; 

Μήπως περίμεναν να ωριμάσει το ….. Jack Daniel’s; 

Ή μήπως τους εμπόδιζε ο φούφουτος να πάρουν μέτρα; 

Σίγουρα τους φταίει ο Χατζηπετρής. 

Τι νόημα έχουν καταγγελίες για καθυστέρηση 4 μηνών όταν ευθύνεσαι τα μέγιστα για την σημερινή κατάσταση της χώρας;

Θα περιμέναμε περισσότερη αξιοπρέπεια από κάποιους που κυβέρνησαν πέντε χρόνια και σε 4 μήνες αισθάνονται απελευθερωμένοι από τα πάθη και τα μίση της προηγούμενης «σεμνής» και σκανδαλώδους διακυβέρνησης ….

Αντιπολίτευση χωρίς ουσία. Σε κενό ιδεών και αέρος.

Προβληματίζονται οι μυστικοσύμβουλοι της Ρηγίλλης για την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την πρωτοφανή πτώση στην απήχηση της σημερινής ΝΔ και του Σαμαρά.
Είναι λογικό να ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους και όχι στην μέχρι τώρα ελεεινή συμπεριφορά των κολλητών και αρεστών του προέδρου Αντώνη. Πώς ακριβώς θέλουν να περάσουν στη νέα μεταπολίτευση χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ενώ οι οποιεσδήποτε φωνές για διεξοδικό έλεγχο των πεπραγμένων της προηγούμενης κυβέρνησης, αντιμετωπίζονται ως θύλακες εσωστρέφειας;
Η σημερινή ΝΔ νοσεί (και πρέπει να τονιστεί:στη σαμαρική μορφή της). Είναι πολιτικά ασθενής. Οι κολλητοί του προέδρου όχι απλά θέλουν να θεραπεύσουν την αρρώστια αλλά εργάζονται στην επιβολή μιας αυταρχικής δομής στο εσωτερικό του κόμματος, ώστε να υπονομευθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια ειλικρινούς κριτικής. Εδώ βρίσκεται και η μεγαλύτερη αιτία του κενού αντιπολίτευσης που παρουσιάζεται σήμερα στη χώρα μας. Να φανταστείτε ότι το κενό αυτό καλύπτεται από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και γνώριμες προσωπικότητες του κρατικοδίαιτου κομματικού συστήματος. Προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλα τα «καλά παιδιά»!
Η ειλικρίνεια έχει χαθεί σε όλες τις ...

Τελικά όποιος είχε ανταλλάξει έστω και μια χειραψία με τον Χριστοφοράκο είναι …. ύποπτος !...!

Εάν έχετε στο σπίτι σας συσκευή Siemens είστε και εσείς ύποπτος. Ειδικά, εάν κατέχετε κάποιο αξίωμα. Ενδέχεται να σας περιλάβει η "Ελευθεροτυπία" και η "Real"και να σας μπλέξoυν με τα «κρυφά ημερολόγια» του κυρίου 2%. Όλα είναι πιθανά στην χυδαιότητα της παραπληροφόρησης που ζούμε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπλέκεται στο σκάνδαλο απλά και μόνο διότι αγόρασε ένα κομπιούτερ από την εν λόγω εταιρεία. Φυσικά και το πλήρωσε. Αλλά η χυδαιοποίηση της «δημοκρατικής» ενημέρωσης έχει καθιερώσει επικοινωνιακά παιχνίδια και καλλιεργεί εντυπώσεις, γιατί αυτές μένουν τελικά. Λάσπη και κόλπα ΠΑΣΟΚ για να καλυφθούν, από δευτερεύουσες επικοινωνιακές καταιγίδες, η πραγματική εμπλοκή των κομμάτων εξουσίας με τα μαύρα ταμεία του Χριστοφοράκου. Φυσικά τους ενδιαφέρει περισσότερο να κρύψουν τα «δημοκρατικά» μαύρα ταμεία της «μεγάλης παράταξης». Δεν ενδιαφέρονται ούτε κατά διάνοια για την εμπλοκή της ΝΔ. Σε αυτά θα επικεντρωθούν σε περίπτωση που δούνε ότι δεν τους κάθεται καλά ο Αντωνάκης!
Τελευταία, όποιος έχει ανταλλάξει απλά και μια τυπική χειραψία ή ένα απλό τηλέφωνο με τον ισχυρό άνδρα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα (δεν ήταν μόνο τα μαύρα στις δραστηριότητές της!) κινδυνεύει να βρεθεί σε πρωτοσέλιδα, παραπολιτικά σχόλια και "σκουπίδια" ή ημερολόγια! Ζούμε μέρες αντίστοιχες με το σκάνδαλο Κοσκωτά και της τελευταίας περιόδου του Α. Παπανδρέου. Τότε όποιος ...

Στιγμιότυπα από την εντυπωσιακή ταινία μικρού μήκους Russia 88


Στιγμιότυπα από την εντυπωσιακή ταινία μικρού μήκους Russia 88 του Pavel Bardin. Στον ρόλο του Shtyk ο Fyodorov.

Βig Brother στήνει ο Σαμαράς στους σκιώδεις υπουργούς του...

Point system ξεκινά ο Σαμαράς στα στελέχη του κόμματος. Με σαμαρόμετρο θα αξιολογεί τους σκιώδεις υπουργούς του και την παρουσία βουλευτών και τομεαρχών στα ΜΜΕ. Έτσι πιστεύει θα ελέγχει την «πρόοδό» τους και ανάλογα θα αφήνει στην ίδια τάξη τους «αποτυχημένους».
Σαμαράς big eye is watching u!!! Το επίπεδο της εμπιστοσύνης μεταξύ συμβούλων του Σαμαρά και των εκπροσώπων της ΝΔ βρίσκεται κάτω του μηδενός. Δεν φταίνε βέβαια οι μυστικοσύμβουλοι τους οποίους αποκλειστικά εμπιστεύεται, ούτε ότι έχει αναλάβει ρόλο κομπάρσου στην άτυπη συγκυβέρνηση Γιωργάκη - Αντωνάκη. Φταίνε οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, τα οποία ψάχνει να βρει τρόπους να ξεφορτωθεί . Το «σύστημα αξιολόγησης» σε μηνιαία βάση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για απομόνωση όσων μπερδεύονται στα πόδια της «Νέας Άνοιξης». Θα τους πατήσουν με point system. Θα τους πάρουν και τις πινακίδες. Να δείτε που θα τους φορτώσουν και τον ...

Τι κατάφερε τελικά ο Γιωργάκης; Μια μεγάλη τρύπα στο νερό!

Αρχικά «ήξερε που είναι τα λεφτά». Έπειτα ανακάλυψε την παγκόσμια κρίση για την οποία φταίει ακόμα η προηγούμενη κυβέρνηση κυρίως και δευτερευόντως η οικονομική κρίση διεθνώς. Σήμερα πανικόβλητοι λαμβάνουν μέτρα με σκοπό να μας σώσουν και στο περιθώριο των εξελίξεων … πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός. Δηλαδή οι βιομήχανοι, τα μέσα ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των μέσων, ο Θέμος και ο Μάκης που έχουν πάντα δίκιο και άλλοι πολλοί που εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό χωρίς τον λαό φυσικά. Αυτόν ποτέ δεν τον ρωτάνε ιδίως έπειτα από μεγάλες προεκλογικές απάτες.
Για να πανηγυρίζουν τα τσιράκια του συστήματος ΠΑΣΟΚ, τύποι που ποτέ δεν πλήρωσαν το εισιτήριο, τότε ένα είναι σίγουρο. Δεν πάμε καθόλου καλά. Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση και τα πανηγύρια είναι τα προεόρτια

Απίστευτο. Το σημερινό «ΕΘΝΟΣ» ασχολείται με την «διαστρεβλωτική επιρροή των ΜΜΕ»!...!

Έχουν μεγάλη πλάκα στο «ΕΘΝΟΣ». Ένα από τα κυρίαρχα έντυπα του λεγόμενου «σαμαρικού συστήματος ΠΑΣΟΚ», ένα από τα ισχυρότερα μέσα διαπλοκής που προστατεύει την «άτυπη συγκυβέρνηση» και ένα από τα ΜΜΕ που κυριαρχούν στην παραπληροφόρηση και παραποίηση της ενημέρωσης, ασχολείται σήμερα με την «διαστρεβλωτική επιρροή των ΜΜΕ». Αυτοί που προβάλλουν μια πολιτική πραγματικότητα έξω από κάθε δεοντολογία και συνυφασμένη με τα οικονομικά συμφέροντα του αφεντικού τους διαπιστώνουν με βαθυστόχαστες μελέτες, για την παρέκκλιση των ΜΜΕ από τον ρόλο τους «ανάλογα με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους»!...! Αισθάνονται έτσι καλύτερα!

Είναι ίσως ο τελειότερος χώρος για ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα που αποτελεί και κοινωνικό πρόβλημα της εποχής. Τα μέσα ενημέρωσης είναι σήμερα εργαλείο στα χέρια ισχυρών συμφερόντων που δεν έχουν στόχο την ενημέρωση του κοινού αλλά την χειραγώγηση της πολιτικής. Με εκβιασμούς, κατασκευασμένες ειδήσεις και ενορχηστρωμένες επιθέσεις στους μη αρεστούς. Όσοι δεν υποκύπτουν στη θέληση των ισχυρών καίγονται στις σελίδες του «ΕΘΝΟΥΣ» και των λοιπών εντύπων του πράσινου διαπλεκόμενου συστήματος χειραγώγησης.
Αποτελεί πράγματι τον καλύτερο χώρο για ενασχόληση με τέτοια κοινωνικά ζητήματα το εργαστήριο του «ΕΘΝΟΥΣ». Αυτοί ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον. Είναι οι πρωτομάστορες.

Έκθεση-ντροπή για την Ελλάδα με σφραγίδα της Deutsche Bank

"Χρεοκοπημένη χώρα" αποκαλεί την Ελλάδα έκθεση με τη "βαριά' σφραγίδα της Deutsche Bank, μέσω της οποίας η Eυρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται εμμέσως για… "ευπιστία".

Το συγκεκριμένο... ραπόρτο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά FOREX περιλαμβάνει σωρεία βαρύτατων χαρακτηρισμών για τη χώρα μας (αποκαλεί την προσπάθεια που θα πρέπει να επιχειρήσει η Ελλάδα "το ελληνικό όνειρο ενός… θαύματος"!) και εμφανίζεται τουλάχιστον τυπικά να έχει εκπονηθεί για λογαριασμό της Deutsche Bank από τη γερμανική εταιρία αναλύσεων Cognitrend, που κατά δήλωσή της ειδικεύεται στo "behavioral finance".

Σημειωτέον δε ότι η Deutsche Bank ήταν ένας από τους ...

Σφάζονται τα παλικάρια των Νόμπελς στην ποδιά της Ελλάδας!

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτζ μιλάει εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική,
αλλά, την παγκόσμια οικονομία και επισημαίνει ότι:"Δεν είναι τόσο κακό το ΔΝΤ".
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ είναι ένας απο τους πλέον διάσημους, αλλά και αμφιλεγόμενους Αμερικανούς οικονομολόγους. Προβλέπει πως θα ξεπερασθεί η διεθνής κρίση, αλλά αφού πρώτα περάσουμε μια φάση στασιμότητος, σαν και αυτή που γνώρισε για πολλά χρόνια η Ιαπωνία. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα υποστηρίζει και πάλι πως η Ε.Ε. πρέπει να τη βοηθήσει και τονίζει ότι έχει μεγάλη σημασία η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει και αναπτυξιακά εργαλεία. Αυτό που φαίνεται παράδοξο είναι πως ο κ. Στίγκλιτζ δεν είναι αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο παρέμβασης του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Στίγκλιτς, στην "Καθημερινή"

Ο Κένεθ Ρόγκοφ έχει συνεργαστεί με το Τζόζεφ Στίγκλιτς, πριν και μετά την έντονη δημόσια διαφωνία τους για τον ρόλο του ΔΝΤ. Ηταν επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου την περίοδο της χρεοκοπίας της Αργεντινής. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ θεωρεί ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν μπορεί να περιμένει. Μιλάει έξω από τα δόντια για τις προοπτικές της Eλλάδας και τις επιλογές της κυβέρνησης. Θεωρεί ότι οι επόμενες εβδομάδες θα καθορίσουν αν η χώρα θα έχει ένα ή πέντε δύσκολα χρόνια. Συμβουλεύει άμεσα περικοπή δαπανών και δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση χωρίς εξωτερική παρέμβαση... Κυρίως ο Ρόγκοφ πιστεύει ότι η Ελλάδα "Δεν θα αποφύγει την ύφεση"
Ολόκληρη η συνέντευξη του Ρόγκοφ, στην "Καθημερινή"

Έντονο το ενδιαφέρον της Ντόρας για τα προβλήματα των Κρητικών αγροτών

Είναι γνωστό ότι οι αγρότες της Κρήτης αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ιδίως φέτος λόγω της καρπόπτωσης υπήρξε κάθετη πτώση στην παραγωγή λαδιού, ενώ οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις δεν έχουν ακόμα αποδοθεί.
Στις συναντήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με τους αγρότες επέμεινε ιδιαίτερα στο διαθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη η ανάπτυξη τομών και καινοτομιών στην παραγωγή, την τυποποίηση και τα δίκτυα διανομής που θα επιτρέψουν στα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν "επωνυμία" και εξωστρέφεια:«Η εξωστρέφεια είναι η μόνη διέξοδος για την ελληνική αγροτική παραγωγή.
Στις συναντήσεις με τους Δημάρχους Νεάπολης Λασιθίου , Αγ. Νικολάου και χθες το μεσημέρι με το Δήμαρχο Ρεθύμνου οι συζητήσεις στράφηκαν, όπως είναι φυσικό, στο νέο πρόγραμμα "Καλλικράτης". Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για μια ...

Τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ έκρυψαν δημοσκόπηση αρνητική για τη ΝΔ

Δεν θέλουν να στενοχωρούν τον υπάκουο Αντώνη τους
Φήμες λένε ότι πολύ πρόσφατη δημοσκόπηση δεν είδε το φως της δημοσιότητας γιατί η διαφορά έχει εκτιναχθεί στις 12 ποσοστιαίες μονάδες! Η αλλαγή μπορεί να ήρθε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά απ' ότι φαίνεται η κοινωνία δεν το έχει λάβει ακόμα το μήνυμα... Μήπως τελικά το σφουγγάρι δεν λειτούργησε όπως θα περίμεναν μέσα στη Ρηγίλλης??? Τώρα εξηγείται και η αλλαγή διάθεσης ορισμένων για τις δημοτικές εκλογές... πάει καιρός που κάποιοι καίγονταν να κατέβουν υποψήφιοι!
/ Δεξί Χαφ /

Το μεγάλο ψέμα του γνωστού ... Σπίνου, για ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον του

Δεν έφτανε η απαράδεκτη ενέργεια του να βγάλει ζωντανά στην εκπομπή του ακροδεξιούς με πανό, οι οποίοι(υποτίθεται) εισέβαλλαν χωρίς την θέληση του στο στούντιο του ΕΧΤΡΑ 3, ο Άρης Σπίνος(δημοσιογράφος κατά δήλωση του), είπε στο ξεκίνημα ένα τεράστιο ψέμα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως κέρδισε την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε εναντίον του ο δήμαρχος Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, ζητώντας να μην αναφέρεται στο όνομα του καθόλου απ' την εκπομπή που έχει. Η απόφαση του δικαστηρίου ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ(είχε δικηγόρο τον Βασίλη Καπερνάρο) και γι' αυτό άλλωστε ο Σπίνος δεν τόλμησε να αναφέρει το όνομα του ή να ....

Ποιούς δεν "βολεύει" η κατάθεση Μητσοτάκη;

Θα "σπάσει" η συμφωνία;
Πανικό και τρόμο έχει προκαλέσει στην Ρηγίλλης η πληροφορία που έχουν ότι ο Μητσοτάκης επιθυμεί να καταθέσει στην Εξεταστική για την Siemens.
Μάλιστα λέγεται ότι η πρόταση θα κατατεθεί στην Επιτροπή, για την πρόσκληση Μητσοτάκη, από Βουλευτή μέλλους της Εξεταστικής, που ανήκει στον ΛΑ.Ο.Σ.!
Λογική η επιθυμία Μητσοτάκη, από τη στιγμή που ο επίτιμος προτίθεται να αναφερθεί στα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την πτώση της κυβέρνησής του το 1993.
Ο Ψηλός έχει αρχίσει να υποψιάζεται ότι δεν θα τολμήσουν να ....

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [07-02-2010]

Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων

Τα κόλπα του "κίτρινου τύπου" με γκάλοπ στο δικό του site

Ο μύθος του Πολιτικού Κόστους έπεσε...
Η εφημερίδα το Veto του Απόλυτου Δημοσιογράφου δημοσιεύει αύριο μια διδδικτυακή δημοσκόπιση που έγινε από το site του Απόλυτου...

Σύμφωνα με τις γνώμες όσων ψήφισαν , ελάχιστοι από τα μέλη της κυβέρνησης είναι πάνω από την βάση με αρκετά "μεγάλα" ονόματα να μένουν μεταξεταστέα...

Διαφωνώ πλήρως με τον τίτλο της εφημερίδας που αναφέρει ότι τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι "ΣΟΚ" .

Ο Ελληνικός λαός (όσο και αν το πιστεύουν μερικοί) δεν είναι αδιάφορος για την χώρα του. Την αγαπά και θέλει να νιώθει υπερήφανος γι αυτή.

Παρένθεση : Δεν είναι τυχαία ούτε τα ποσοστά των ανησυχούντων για το νομοσχέδιο περί της μετανάστευσης που .....

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [07-02-2010]

Τα υπόλοιπα αθλητικά πρωτοσέλιδα παρακάτω

Στροφή της νέας δεξιάς ρητορικής, στο φόβο, την παρακμή και τον εθνικισμό

Από τις πρώτες δεκαετίες του δέκατου ένατου αιώνα η «βαθιά», αντιφιλελεύθερη δεξιά αντιλαμβάνεται τη σημασία των συναισθημάτων και των παθών στη διαμάχη των ιδεών.

Πολύ γρήγορα, προνομιακό της πεδίο έγιναν τα αισθήματα κοινωνικής αποξένωσης και οι εμπειρίες ηθικού αποπροσανατολισμού πολλών στρωμάτων του πληθυσμού στις νέες αστικές βιομηχανικές συνθήκες. Οπως γράφει ο Τζον Βάις στο ωραίο βιβλίο «Συντηρητισμός και ριζοσπαστική δεξιά» (εκδόσεις «Θύραθεν», 2009, μετάφραση: Σπύρος Μαρκέτος): «Πολύ προτού ασχοληθεί η αριστερά με την αποξένωση και την ανομία στη σύγχρονη βιομηχανική κοινωνία των πόλεων, αυτές οι αντιλήψεις ήταν βασικές στη συντηρητική σκέψη. Ιδίως ο Μπονάλντ θρηνούσε τη σταδιακή εξαφάνιση του χωριού, που είχε αυτάρκεια στην παραγωγή και στην κατανάλωση και μεγάλο μέρος των πόρων του ήταν κοινή περιουσία. Η παρακμή τού αυτάρκους χωριού, υποστήριζε, έδινε τέλος στην πυκνοϋφασμένη από γενιές ολόκληρες προσωπική επαφή των ανθρώπων».

Εκτοτε, μια ολόκληρη φιλολογία περί παρακμής στηρίζεται στην ...

Τα οπισθόφυλλα των Κυριακάτικων [31-02-2010]

Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα

Απόλυτη κυριαρχία του Γιώργου και της ηγετικής του ομάδας ….

Φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις (δέν αποκλείεται να υπάρξουν και αντίστοιχες δημοσκοπήσεις) ότι ο Γιώργος κυριαρχεί πολιτικά...
Οχι απλά ότι εμφανίζεται καλύτερος από τούς αντιπάλους του κλπ...
Κυριαρχεί χωρίς αντίπαλο...
Μιλάμε γιά πολιτική ηγεμονία..
Απο ότι φαίνεται δέν μπαίνει καν θέμα σύγκρισης...

Ο Γιώργος δείχνει να κυριαρχεί καί επίσης οι επιλογές του να δικαιώνονται...
Τά λάθη του καί ανακολουθία λόγων - έργων δέν δείχνουν να τον επηρεάζουν καθόλου...
Μάλιστα αν και ο κόσμος πιστεύει ότι δέν είναι συνεπής με αυτά πού έλεγε προεκλογικά αυτό δέν τον εμποδίζει να τον εμπιστεύεται για τη λύση τών προβλημάτων του..
Επίσης οι συνεργάτες του φαίνεται να ....

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων [07-02-2010]

Παρακάτω τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων