Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μιχαλάκη είσαι τρέλα με του μπάτσου τη φανέλα

Απαγόρευση χρήσης των δακρυγόνων και των χημικών κατά την αντιμετώπιση διαδηλώσεων, ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της αστυνομίας και των διαδηλωτών, ενώ απάντησε και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τα όσα έγιναν στο τριήμερο των εκδηλώσεων για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

====================

Άρση ασυλίας βουλευτή Πασόκ ζήτησε ο εισαγγελέας


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας, που κατηγορείται για πλαστογράφηση εγγράφου, το οποίο πιστοποιεί την παραίτησή του από τη θέση οδοντιάτρου του ΙΚΑ, ώστε να είναι νομίμως υποψήφιος στις εκλογές του 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δύο φορές. Στις εκλογές του 2007 και σε αυτές του 2009. Μετά την πρώτη εκλογή του, κατετέθη μήνυση από συνυποψηφίους του, οι οποίοι γνώριζαν από πρώτο χέρι πως ποτέ δεν υπέβαλε παραίτηση, ως ορίζει ο νόμος, πως κανένα έγγραφο παραίτησής του δεν έφθασε ποτέ στο ΙΚΑ και πως κατά τη διάρκεια του επίμαχου διαστήματος πληρωνόταν κανονικά από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Τριτοκοσμικές ηγεσίες

Πάντα πίστευα ότι κάθε λαός είναι αντάξιος της ηγεσίας του. Βλέποντας όμως τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τον νέο πρόεδρο της νέας Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, είναι να απορεί κανείς: Είμαστε ΤΟΣΟ τριτοκοσμικοί;

Διότι και οι δύο ηγεσίες πολλώ απέχουν από το να χαρακτηριστούν...

"Εθνική κυριαρχία"; Τι είπες ρε;



Τι το ήθελες αυτό το σημερινό με την "εθνική κυριαρχία" της χώρας Γιωργάκη μου?
Το άκουσε ο άλλος και αντάριασε.
Αφού τον ξέρεις τον Αντωνάκη τώρα από παλιά.
Είναι μην ακούσει για τέτοια πράγματα. 
Τρελλάθηκε σου λέω... άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός με τα εθνικά και τις κυριαρχίες, εντάξει?
Άρχισε μάλιστα να κελαηδάει και για κάτι περίεργα για..."εθνικά μέτωπα" και τέτοια πράγματα, αλλά ευτυχώς αυτά του τα έγραψαν για επίλογο.
Μην του κάνεις πολύ συχνά κάτι τέτοια του Αντωνάκη γιατί "απασφαλίζει" και εύκολα!

Καραμανλής ο νεότερος, ανάξιος γόνος

Image and video hosting by TinyPicΟ Καραμανλής είναι ο μοιραίος άνθρωπος όχι μόνο για τη Ντόρα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κωστάκης, όχι ο Κωνσταντίνος. Ανάξιος απόγονος ενός τεράστιου ονόματος κληρονόμησε αβρόχοις ποσίν ένα ολόκληρο κόμμα. Τόκανε μάλιστα με βαρύ στυλ.......

θαρρείς και τον παρακαλούσαν. Ίσως μία από τις πολύ λίγες φορές που δούλεψε στη ζωή του, το 1997. Και μετά τα μούσκεψε, όπως κάθε κακομαθημένος γόνος που έχει μάθει να τον υπηρετούν και να τον ξεσκ... Δεν υπήρξε χειρότερη φυγή από την εξουσία. Τα παράτησε και δεν άφησε τίποτε πίσω του. Ποια επιτυχία έχει να εμφανίσει ως πρωθυποργός; Καμία. Ένα τεράστιο κενό. Η μαύρη τρύπα 2004-2009 και όχι μόνο στα δημοσιονομικά.

Και τελικά τι κατάφερε με την αποχώρησή του; Έκανε -επιλογή του- αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Σ., ένα σκοτεινό πρόσωπο από το παρελθόν, που πληγώνει τους μισούς περίπου νεοδημοκράτες.
Από την οικογενειοκρατία που τον ανέδειξε πέρασε στο φεουδαλισμό της δεξιάς: Γηρασμένοι πληβείοι που τους ξεσήκωσαν για να υπηρετήσουν τον αναλώσιμο εκλεκτό.
Να το πρώτο πρόβλημα: Η Νέα Δημοκρατία ένα φέουδο των Καραμανλήδων.
Και να το μεγάλο πρόβλημα: Ο Καραμανλής, ο ανάξιος γόνος, ο αποτυχημένος.
erpeto-gr

Το σφουγγάρι είναι μολυσμένο

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το σφουγγάρι όταν απορροφά ποσότητα νερού και ακαθαρσιών μουχλιάζει, μαζεύει μύκητες, μολύνει και διαχέει στον χώρο απαίσιες οσμές. Μεταφέροντας την πραγματικότητα αυτή στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μάλλον ατυχής η φράση του νεοεκλεγέντος προέδρου της, ο οποίος θέλοντας να τονίσει την ενότητα της επόμενης ημέρας, μίλησε για το «σφουγγάρι» που προφανώς θα σβήσει τις αψιμαχίες και το δυστυχές παρελθόν αυτής της χειρίστης περιόδου που διήγε η κεντροδεξιά.
Κάποιος όμως πρέπει να στύψει και να καθαρίσει το μολυσμένο σφουγγάρι…
Και να το «καθαρίσει» από δύο πράγματα. Κατ’ αρχήν, από την ανυπαρξία.......

Βουλγαρία: «Παγώνει» ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, η οποία θα εκπονηθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος της Βουλγαρίας θα καθορίσει τη συμμετοχή της χώρας στο έργο, ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοβ, διευκρινίζοντας πως η μελέτη θα είναι έτοιμη μετά από 18 μήνες.

Εάν το υπουργείο δεν επιβεβαιώσει πως το έργο ανταποκρίνεται στα πρότυπα του κράτους τότε...

Βρετανία: Φόρος 50% επί των μπόνους των στελεχών για τις τράπεζες

Οι βρετανικές τράπεζες θα επιβαρυνθούν με ένα φόρο 50% επί των μπόνους που καταβάλλουν στα στελέχη τους, όταν αυτά υπερβαίνουν τις 25.000 στερλίνες (περίπου 27.500 ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ.

Ο φόρος, ο οποίος θα τεθεί αμέσως σε ισχύ και θα διαρκέσει ως τις 5 Απριλίου, έχει στόχο να αντιμετωπισθεί η οργή της κοινής γνώμης για...

Ο Γιωργάκης, από έργο .... ΜΗΔΕΝ εις το ΠΗΛΙΚΙΟΝ


"Απειλή για την εθνική κυριαρχία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, μιλώντας στην ανοιχτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να περιοριστεί, αλλά και για να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς."

Ρε τις σπατάλες του Δημόσιου Τομέα θα τις μαζέψει κανείς; Θα τολμήσει επιτέλους κάποιος να μειώσει το τεράστιο και αδηφάγο κράτος; Κλείστε κανά δημόσιο οργανισμό, πουλείστε καμιά ΔΕΚΟ, κόψτε τμήματα, διευθύνσεις ακόμη και γραμματείες του στενού δημόσιου τομέα. Όχι απλή διοικητική κατάργηση αλλά ΠΛΗΡΗ κατάργηση. Βάλτε τέλος στα προνόμια των ρετιρέ...Οι ορδές των χιλιάδων αργόμισθων συνδικαληστών να πάνε να δουλέψουν κι αυτοί όπως οι πληβείοι! ΤΕΡΜΑ στη ΛΟΥΦΑ και τη ΛΑΜΟΓΙΑ!

Κοπεγχάγη: Παραλλαγή του Πρωτοκόλλου του Κιότο στο προσχέδιο της Δανίας

Μία βελτιωμένη παραλλαγή του Πρωτοκόλλου του Κιότο θα αποτελέσει μία από τις βασικές παραμέτρους της μάχης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη έως το 2020, σύμφωνα με το προσχέδιο κειμένου που επεξεργάσθηκε η Δανία, χώρα η οποία φιλοξενεί τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

«Επιπλέον δεσμεύσεις από τις αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να λάβουν τη μορφή ενός ποσοτικοποιημένου περιορισμού των ρυπογόνων εκπομπών και σαφών στόχων για τη μείωση», τονίζεται στο κείμενο, το οποίο...

Πίνακας του Ρέμπραντ πουλήθηκε 33 εκατομμύρια δολάρια

Ένα πορτρέτο του διάσημου ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ, που έζησε από το 1606 έως το 1669, πουλήθηκε σε δημοπρασία 33 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις.

Ο πίνακας, με τον τίτλο "Το πορτρέτο ενός άνδρα", βγήκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία το 1930 και πουλήθηκε 18.500 λίρες. Επί 40 χρόνια δεν είχε εκτεθεί δημόσια.

Το 1958 κάποιος τον δώρισε το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και κοσμούσε το γραφείο του προέδρου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αποθήκη μέχρι χθες που δόθηκε για δημοπρασία.

Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1652, πουλήθηκε δια τηλεφώνου και το όνομα του αγοραστή δεν ανακοινώθηκε.

Ραγδαίες εξελίξεις από το μήνυμα Παπανδρέου...

Σειρήνες σοβαρότατων πολιτικών εξελίξεων ηχούν πλέον στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να συναντάται αύριο το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επισήμως, θα συζητήσουν για το συνέδριο της Κοπεγχάγης σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές, ανεπισήμως όμως θα κουβεντιάσουν τις πολιτικές παρενέργειες της οικονομικής κρίσης. Ο Παπανδρέου ανέφερε σήμερα, σε πολύ δραματικούς τόνους, ότι απειλούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση. Μίλησε για «πρωτοφανές αδιέξοδο» σηκώνοντας έτσι τα χέρια ψηλά, ενώ την ίδια ώρα...

Υπουργείο ΠΡΟ. ΠΟ.


ΜΑΤ ΝΕΟΝΑΖΙ ..... ΜΑΖΙ

όταν χαρίζεις την κοινή λογική στην ακροδεξιά, τότε η ακροδεξιά φαντάζει ως η λογική προοπτική.


Οι λέξεις και τα δόγματα ....... του Πάσχου Μανδραβελη, στην "Καθημερινή"
Ζούμε, λοιπόν, σ’ ένα «αστυνομικό κράτος», όπου «βασιλεύει ο τρόμος» και γίνεται «χημικός πόλεμος», όπου «παραβιάζονται σωρηδόν τα ατομικά δικαιώματα», όπου οι «δυνάμεις καταστολής» εισβάλλουν σε στέκια με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο «ούτε στην κατοχή» (σ.σ. τη γερμανική εννοούσε, ουχί την «κατοχή των Εξαρχείων»), και η ρίψη δακρυγόνων στο προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου είναι «εγκληματική πράξη»;
Είναι κάποιες λέξεις που χρόνια τώρα αραχνιάζουν στις δηλώσεις της κάθε λογής Προόδου. Επαναλαμβάνονται διαρκώς, που περνιούνται πλέον για αλήθεια. Οι μεταφορές και οι παρομοιώσεις ανακυκλώνονται και αποκτούν τη δική τους δυναμική. Παύουν να είναι εργαλεία που τονίζουν τα επιχειρήματα και γίνονται δόγματα.

"Δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης για την Ελλάδα"


«Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα» είπε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι περιμένει την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι τον Έλληνα ομόλογό της κ. Παπακωνσταντίνου «για να μιλήσουν για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας».
Ανέφερε πάντως ότι οι χώρες- μέλη της ευρωζώνης έχουν ζητήσει από την Ελλάδα την «άμεση εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου δράσης, για τον επαναπροσδιορισμό και την τακτοποίηση των δημόσιων οικονομικών».

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ οι Νεοδημοκράτες επιβράβευσαν την ιδιοκτησιακή διαχείριση του κόμματός τους…


Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε οι περισσότεροι από εμάς τα δημοσιεύματα των Κυριακάτικων εφημερίδων (6.12.2009) σχετικά με τον απόηχο των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ.


Με ιδιαίτερη έκπληξη διάβασα στο δημοσίευμα του Γιώργου Τερζή στην Καθημερινή της Κυριακής για την συνάντηση των Μολυβιάτη, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και Αχιλλέα Καραμανλή και το τηλεφώνημα του πρώτου στους Παυλόπουλο, Σιούφα και Καραμανλή για να τους πείσει να...

Υποψήφιος ξανά για το Δήμο Αθηναίων δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για την δημαρχία της Αθήνας, ακόμη και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης την Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε:

Η κ. Μπακογιάννη πρέπει να υπερασπιστεί εννόμως τον εαυτό της και εμάς…


Διαβάζω σε διάφορα μπλογκς προτροπές και παραινέσεις πληγωμένων νεοδημοκρατών προς την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να βγει και να καταγγείλει ανοιχτά τη διαδικασία-παρωδία της δήθεν «εκλογής προέδρου από τη βάση» που έλαβε χώρα στις 29 Νοεμβρίου.


Καταλαβαίνω την αγανάκτηση όσων δημοσιοποιούν τέτοιες απόψεις, αφού και εγώ η ίδια... τις συμμερίζομαι και γνωρίζω και «από μέσα» πόσο καλοστημένο και γεμάτο νοθεία και σκοτεινούς μηχανισμούς σε βάρος της κ. Μπακογιάννη ήταν το «παιχνιδάκι» -το τελευταίο… Playstation του Καραμανλή…- της 29ης Νοεμβρίου…

Η δικαίωση των επικριτών του

Όλους τους πολέμιους και επικριτές του φαίνεται να έχει δικαιώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό αποδεικνύεται και από τις χθεσινές κινήσεις του σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση νέων γραμματέων του κόμματος. Όσοι μιλούσαν για τον κίνδυνο περιχαράκωσης του κόμματος, είναι τώρα δικαιωμένοι. Ο κος Σαμαράς προέβη σε μια μονόπλευρη κατανομή ρόλων στο κόμμα με μοναδικό κριτήριο...

Σαν σήμερα... 9 Δεκεμβρίου

536: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.

1898: Ο πρίγκιπας Γεώργιος φτάνει στη μεγαλόνησο ως ύπατος αρμοστής της Αυτόνομης Ηγεμονίας της Κρήτης.

Σε ελεύθερη πτώση η ΝΔ

Η εικόνα που παρουσιάζει η ΝΔ τις τελευταίες μέρες είναι άκρως απογοητευτική. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
Τα δύο τελευταία γεγονότα το αποδεικνύουν περίτρανα.
Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα το τριήμερο που μας πέρασε η ΝΔ και ο νέος αρχηγός της ήταν εντελώς απόντες. Ούτε μία δήλωση, ούτε μία κριτική τοποθέτηση. Λες και δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση.
Επιπλέον, οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση του συνεδρίου...

Δανέζικο σχέδιο απειλεί να «τινάξει» στον αέρα την "Κοπεγχάγη"


Ένα σχέδιο κειμένου της Δανίας('Danish text'), η οποία προεδρεύει της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, προκάλεσε ταραχή, δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων. Το κείμενο αυτό -που σε αυτό το στάδιο δεν είναι παρά μια βάση για τη νέα συμφωνία κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη- κυκλοφορούσε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σε διάφορες αντιπροσωπείες και εμφανίστηκε την Τρίτη στους διαδρόμους της Διάσκεψης.
Αυτό συνιστά «σοβαρή παραβίαση που απειλεί την επιτυχία της διαπραγματευτικής διαδικασίας της Κοπεγχάγης», δήλωσε ο Λουμούμπα Στανισλάς Ντια Πινγκ, ο επικεφαλής της σουδανικής αντιπροσωπείας του οποίου η χώρα προεδρεύει της G77 (του συνασπισμού από 130 αναπτυσσόμενες χώρες).

Συνέντευξη από ένα καμικάζι Taliban


Κοπάνα! 110 υπάλληλοι της Ρηγίλλης "πετούν" χαρταετό

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ (Τους ψάχνει ακόμα και Σαμαράς)

110 εγγεγραμμένοι υπάλληλοι της Ρηγίλλης κάνουν διακοπές ενώ πληρώνονται κανονικά από το κόμμα.
Ο Σαμαράς έχει ξενερώσει τη ζωή του...
Τα παιδιά πρέπει να ξεκουραστούν κ.Σαμαρά! Αφήστε τα παράπονα επιτέλους! Χωρίς αυτά τα παιδιά δεν θα υπήρχε σωστή προπαγάνδα υπέρ σας!
Ξεκουράζονται τα παιδιά και πρέπει να τα αφήσετε στην ησυχία τους!

Το θέμα είναι ότι το δημοσίευμα βγήκε πρώτο στο "fimotro", είναι αληθές, αλλά δεν είναι 110!!!

Είναι περισσότεροι και την έχουμε τη λίστα!

Τα γραφεία της ΝΔ δεν είναι μόνο στη Ρηγίλλης, στην Αγ.Κωνσταντίνου και στη Λυκούργου... είναι ΚΑΙ αλλού...! Για ψάξτε λίγο... Δεξί Χαφ

Η κουστωδία της περιχαράκωσης



Αυτό ακριβώς εννοούσαμε όταν μιλούσαμε για τον κίνδυνο της περιχαράκωσης, σε περίπτωση που εκλεγόταν ο Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος της ΝΔ. Αυτό λοιπόν και έγινε. Όλοι οι άνθρωποι που ήταν ικανοί να επιτύχουν την περιχαράκωση μπήκαν σε κομβικές θέσεις στο κόμμα. Άνθρωποι χωρίς κοινωνικό έρεισμα, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν κατάφεραν καν να γίνουν βουλευτές και ξεπερασμένοι βασιλόφρονες της ξοφλημένης λαϊκατζούρικης ψευτοδεξιάς. Να τους χαίρεστε... καρφωτικός

«Μειώστε μισθούς όπως η Ιρλανδία»


Νέα σύσταση του προέδρου της ΕΚΤ προς την Ελλάδα να πάρει τολμηρά μέτρα, ανάλογα με αυτά της Ιρλανδίας που μείωσε τους μισθούς κατά 10%. Συνεχίστηκε ο «βομβαρδισμός» δημοσιευμάτων Πάρτε τολμηρά μέτρα, γιατί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τη σύσταση αυτή απηύθυνε εκ νέου χθες προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, προκρίνοντας το μοντέλο... Ιρλανδίας.

Εξέφρασε όμως παράλληλα την πεποίθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη διαύγεια για να θέσει και πάλι υπό έλεγχο το έλλειμμα του προϋπολογισμού».
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκε για ακόμη μία μέρα ο βομβαρδισμός της χώρας με επικριτικά δημοσιεύματα, με το Der Spiegel να αναφέρει ότι το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα και το αυξανόμενο δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα απασχολήσουν την επόμενη συνεδρίαση του ...... Συνέχεια

Ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν γονείς 13 συλληφθέντων στα επεισόδια


Υπόλογοι στη Δικαιοσύνη είναι οι γονείς δεκατριών ανηλίκων που συνελήφθησαν στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων σε βάρος των γονέων των ανηλίκων που -κατά τις διωκτικές αρχές- φέρονται ως δράστες αξιοποίνων πράξεων.