Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Με τον Schwarz συναντήθηκε η Άντζι

Angela Merkel Meets With Arnold Schwarzenegger In Los Angeles

Με τον Arnold Schwarzenegger, κυβερνήτη της California, συναντήθηκε η Άντζελα Μέρκελ. Μετά την συνάντηση των 47 ηγετών στην Ουάσιγκτον για την πυρηνική ασφάλεια (Nuclear Security Summit), πετάχτηκε μέχρι το Los Angeles για να τα πει λίγο με τον Arnold. Η πολιτεία της Καλιφόρνια δεν πάει καθόλου καλά τελευταία.

(Photo by David McNew/Getty Images)    Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Το Esperanza της Greenpeace έφτασε στην Αγία Πετρούπολη

Greenpeace ship Esperanza arrives in St Petersburg

Το πλοίο της Greenpeace, Esperanza, έφτασε στην Αγία Πετρούπολη. Το πανό πάνω στο πλοίο γράφει «RUSSIA IS NOT A NUCLEAR DUMP»


(Photo ITAR-TASS / Ruslan Shamukov) Photo via Newscom   Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Τα αέρια του ηφαιστείου ξεπέρασαν τα σύννεφα

Smoke billows from a volcano in Eyjafjallajokull
Βρισκόμαστε στην Ιρλανδία. Σε μια περιοχή με ένα πολύ περίεργο όνομα: Eyjafjallajokull . Όπου και το ηφαίστειο που εξερράγη. Ο καπνός του ηφαιστείου ξεπέρασε τα σύννεφα και δημιούργησε ένα υπέροχο θέαμα.


REUTERS/Ingolfur Juliusson (ICELAND - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Οι τουρίστες φωτογραφίζουν την «επανάσταση» της Ταϊλάνδης

Tourists Remain In Bangkok As Red Shirts Regroup

Θέαμα έγιναν οι «επαναστάτες» με τα κόκκινα πουκάμισα στην Ταϊλάνδη. Η σκηνή τραβήχτηκε κοντά στο μνημείο της Δημοκρατίας. Τα κόκκινα πουκάμισα απαιτούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Abhisit Vejjajiva.


(Photo by Luis Ascui/Getty Images) Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Ο Bousquet πανηγυρίζει τη νίκη του στα 50 ελεύθερο

France's Bousquet celebrates his win in the men's 50m freestyle swimming final at the French Swimming Championships in Saint Raphael


Ο Γάλλος Frederick Bousquet πανηγυρίζει τη νίκη του στο τελικό του ελεύθερου στα 50 μέτρα στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.
Στο Saint Raphael της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.



REUTERS/Sebastien Nogier (FRANCE - Tags: SPORT SWIMMING) Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Οι Public Image στη σκηνή έπειτα από 18 χρόνια

Public Image Limited Performs First US Show in 18 years



Στο Los Angeles της California ο John Lydon έδωσε τα ρέστα του. Οι Public Image εμφανίστηκαν onstage έπειτα από 18 χρόνια μακριά από τα φώτα της σκηνής.



Photo Credit: Robert Kenney/AdMedia Content © 2010 AdMedia All rights reserved.

ΟΝΝΕΔ - ΑΞΙΩΤΗΣ: εκσυγχρονισμός ΟΝΝΕΔ

Τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν στην ΟΝΝΕΔ προκειμένου να εκσυγχρονιστεί είναι πάρα πολλά και πρέπει να είναι γενναία. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

1ον: Άνοιγμα όλων των διαδικασιών: Το άνοιγμα όλων των διαδικασιών, όχι μονό της εκλογής του Προέδρου, αφορά τόσο την ΟΝΝΕΔ, όσο και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
2ον: Διαφάνεια όλων των διαδικασιών. Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, τόσο για τις πράξεις, όσο και για τις παραλείψεις όλων των μελών της οργάνωσης , αλλά να προβλέπονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις Τα μέλη της οργάνωσης μας δεν πρέπει να «φυτεύονται άνωθεν». Τα μέλη της οργάνωσής μας δεν γίνεται να είναι «φαντάσματα» και δη όσοι κατέχουν θέσεις.
3ον: Ηλικιακό όριο μελών ΟΝΝΕΔ. Το όριο των 32 ετών που ισχύει σήμερα απέχει κατά πολύ από το όριο που θέτουν οι περισσότερες νεολαίες στη Ευρώπη. Επίσης, .απέχει κατά πολύ από το μέσο όρο ηλικίας των νέων . Η μείωση του ορίου τουλάχιστον στο 30 έτος, είναι ......

Η NASA παρουσίασε τα επόμενης γενιάς humanoid ρομπότς. Τα Robonaut2

NASA handout shows a pair of next generation dexterous humanoid robots named Robonaut2
Ένα ζευγάρι επόμενης γενιάς dexterous humanoid ρομπότς, επονομαζόμενα Robonaut2 παρουσιάστηκαν τον Ιούλιο και οι φωτογραφίες τους δόθηκα σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα humanoids σχεδιάστηκαν για να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία με τους ανθρώπους και με παρόμοιο τρόπο.

Picture taken July 28, 2009. REUTERS/NASA/Handout (UNITED STATES - Tags: SCI TECH) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Για το περιβάλλον που ακούει ο αρχηγός Αντώνης

«Ο Σαμαράς να μην ακούει τους ανόητους … »
είπε στην Real News ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο Νικήτας είναι πρώην συνεργάτης του αρχηγού και γνωρίζει προσωπικά τί θα πει "περιβάλλον του Αντώνη".
Θα εννοεί μάλλον αυτούς τους περίεργους και φοβικούς τύπους που έχουν μαζευτεί στο περιβάλλον του αρχηγού. Αυτούς που φοβούνται τον εσωτερικό διάλογο, αποφεύγουν την αυτοκριτική, όπως «ο διάολος το λιβάνι» και μισούν την πρόσφατη ιστορία της μεγάλης και φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης. Αυτούς που μέχρι πρότινος περνούσαν απέξω και μακριά από τη Ρηγίλλης και τώρα το παίζουν «καθαροί δεξιοί» που δεν πρέπει να ντρέπονται που είναι δεξιοί.
Βρε τι μας νοιάζει εμάς αν εσείς ντρεπόσασταν που ήσασταν ή δεν ήσασταν δεξιοί ή ξαφνικά ανακαλύψατε το «αυγό» της δεξιάς. Πολύ λίγο απασχολούν τα κομπλεξικά σας σύνδρομα και ολόκληρο τον ελληνικό λαό !...!

Κουράστηκε πάρα πολύ ο Καραμανλής

Θα μου πείτε είναι πολύ κουραστικό να ακούς τον αρχηγό Αντώνη να απαγγέλει τα ποίματα που αρέσουν στον Λαζαρίδη. Όντως. Αλλά ειδικά ο Καραμανλής είχε κουραστεί πάρα πολύ από την πενταετία και στη διάρκεια της πρόσφατης ΚΕ της ΝΔ είπε να πάρει έναν υπνάκο να ξεκουραστεί λιγάκι!...! Του δίνει και μια βοήθεια ο ..... Μαρκόπουλος ...

Guardian για Παπανδρέου: Ένας cool τύπος...

Λονδίνο-της Στεφανίας Βουραζέρη.
Η Βρετανική εφημερίδα Guardian του Λονδίνου σε αφιέρωμα της στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάνει λόγο για έναν άνθρωπο εργατικό, ψύχραιμο και ειλικρινή που κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα με διπλωματική επιδεξιότητα και αποφασιστικότητα. «Συχνά αισθάνεσαι με τον Γιώργο σαν να βρίσκεσαι υπό την παρουσία ενός σοφού Σωκράτη της εξωτερικής πολιτικής που με λεπτούς χειρισμούς λύνει τους γόρδιους δεσμούς», σημειώνει ο Denis MacShane, πρώην υπουργός της Βρετανίας για ευρωπαϊκά θέματα και προσθέτει ότι «πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν ήταν διαθέσιμος να γίνει υπουργός εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Χρυσή» χαρακτηρίζει η Guardian την ευκαιρία που δίνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό να προωθήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις που όπως ελπίζει και ο ίδιος θα ....

"'Αποψη για την πολιτική" του υπ. Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Β. ΑΞΙΩΤΗ

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», αυτό ακούει ο απλός πολίτης κάθε μέρα.
«Όλοι, φωνάζουν «φέρτε πίσω τα λεφτά» και (φευ όπως θα έλεγαν κι οι παλαιότεροι) όλοι μαζί εξαντλούμεθα σε αστείρευτες αναλύσεις επί του θέματος, που όμως αποδεικνύονται στείρες φωνασκίες και τίποτε άλλο.
Τα κλεμμένα δε γυρίζουν πίσω, όπως δε γύρισαν ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Εδώ δυστυχώς δεν είναι Ισλανδία ή Ουγγαρία, όπου τα κοινωνικά αντανακλαστικά λειτουργούν σωστά και ο λαός επιστρέφει την αδικία στους αδικούντες που τον κυβερνούν.
Άρα… το ζητούμενο είναι να μην τους αφήσουμε να κλέψουν και άλλα από εδώ και πέρα.
Πρέπει να σταματήσει να αναπαράγεται το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς που έφτασε τη χώρα μας στην καταστροφή που ....

Iσχυρό προβάδισμα Παπαμιμίκου δείχνει δημοσκόπηση της Ρηγίλλης

Σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Ρηγίλλης, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει το θέμα του νέου Προέδρου της γαλάζιας νεολαίας. Στην ερώτηση πρόθεσης ψήφου «Ποιόν θα ψηφίσετε για Πρόεδρο την Κυριακή 18 Απριλίου;», ο Παπαμιμίκος συγκεντρώνει ποσοστό 48% με δεύτερο το Χατζή να βρίσκεται πίσω του 15 μονάδες και να είναι στο 33%. Ο τρίτος της παρέας, Βασίλης Αξιώτης, είναι περίπου στο 18%. Στην ερώτηση «Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι την Κυριακή ο νικητής;», η κλασσική ερώτηση της παράστασης νίκης, δηλαδή, ο Παπαμιμίκος αγγίζει το 68% με δεύτερο τον Κώστα Χατζή και τον τρίτο Αξιώτη ο οποίος παίρνει πολύ μικρά ποσοστά. Με βάση, τώρα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας και συγκεκριμένα στην ερώτηση «Ποιος υποψήφιος εκφράζει καλύτερα τις ανάγκες των νέων;», ο Παπαμιμίκος έχει το 45% και ακολουθεί ο Αξιώτης με 35%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει στο συγκεκριμένο ερώτημα ο ...

Tώρα είναι η ώρα για μια Νέα ΟΝΝΕΔ

Από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, υποψήφιο Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που βγάζει τις ιδέες μας μπροστά. Πιστεύουμε στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Είναι η λύση στα προβλήματα της εποχής και του τόπου μας. Οι ιδέες μας κυριαρχούν. Δίνουν λύσεις. Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες μας. Δεν τις διαπραγματευόμαστε. Δεν τις παραχωρούμε. Προωθούμε την ελευθερία, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες, την ανταγωνιστικότητα, την ατομική και κοινωνική ευθύνη, την ατομική και εθνική αξιοπρέπεια. Πιστεύουμε στην κατάργηση των μονοπωλίων, στον περιορισμό του κράτους και στην ελευθερία της αγοράς, όχι όμως και στην ασυδοσία της.

Θέλουμε μια ΟΝΝΕΔ που αρθρώνει ψύχραιμο πολιτικό λόγο, έχοντας συναίσθηση της ιστορίας μας, του χρέους μας στην πατρίδα, αλλά και του διεθνούς γίγνεσθαι. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών και της ευθύνης στα μεγάλα εθνικά θέματα. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Θέλουμε μια χώρα με αξιοπρέπεια, δυναμική στην ευρωπαϊκή της πορεία. Μια Ελλάδα σύγχρονη και εξωστρεφή, με πολυδιάστατη και ....

Παραιτήσου, κ. Καστανίδη!


Συμβαίνει τώρα!

Ωμή και πρωτόγνωρη απόπειρα παρέμβασης της Εκτελεστικής στη Δικαστική Λειτουργία επιχειρεί ο κυβερνητικός θίασος του Γιωργάκη διά του Υπουργού… Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη! Κάτι που αν είχε συμβεί επί Καραμανλή θα είχαν σηκωθεί παντιέρες «επανάστασης» ενάντια στη «χούντα της Δεξιάς»!!! Τώρα όμως τα διατεταγμένα φιλοπασοκικά ΜΜΕ πασχίζουν να «δικαιολογήσουν» τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφερόμενα στο κύρος και την ηθική του… Δεν αμφισβητούμε την ηθική υπόσταση του Υπουργού, όμως η προκλητική του ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί 49 Ανώτατους Αεροπαγίτες ότι δήθεν «έχασαν τον αυτοσεβασμό τους» συνιστά ύψιστο θεσμικό και συνταγματικό ατόπημα, απαράδεκτο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Και ο λόγος; Το ότι οι Δικαστές, με συντριπτική πλειοψηφία, αρνήθηκαν να «καρατομήσουν» το Νίκο Ζαγοριανό (πρώην ανακριτή στην υπόθεση του σκανδάλου Siemens), κάτι που θα βόλευε περίφημα την απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει τις δικές του σκανδαλώδεις διαπλοκές με την γερμανική εταιρεία και να μεταθέσει τις ευθύνες στη ΝΔ.
Ευτυχώς, οι Έλληνες Δικαστές αποφάσισαν, επιτέλους, να παλέψουν για την πραγματική λειτουργική τους ανεξαρτησία, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η δημοκρατική νομιμότητα. Έτσι, και μόνο έτσι, θα κατοχυρώσουν και τον αυτοσεβασμό τους και το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, κ. Καστανίδη. Όσο για εσάς, κ. Υπουργέ, ήδη τον χάσατε και οφείλετε να πάτε στο σπίτι σας.

Κώστα Χατζή ..... έχεις μήνυμα !...!

Κύριε Κώστα... με όλο το σεβασμό, πού ήταν χθές όλος αυτός ο κόσμος που ισχυρίζεστε ότι σας υποστηρίζει στη Θεσσαλονίκη; Τι πήγε στραβά; Δεν έγινε σωστή ενημέρωση; Kόλλησε το σύστημα πολλαπλής αποστολής μηνυμάτων;
Mπααα... Μην Αγχώνεστε!!! Απλά μάλλον δε θα βόλευε η ώρα της ομιλίας σας.
Τι σοφός υπήρξε ο ελληνικός λαός όταν έλεγε πως ένας κούκος ΔΕ φέρνει την άνοιξη; Εντελώς ενημερωτικά, ούτε 90(!!!) άτομα φέρνουν τη νίκη...
Γιατί,εδώ που τα λέμε...90 ήταν και όχι παραπάνω...Τώρα εσείς που τα βρήκατε τα 2345 μέλη που τα ευχαριστείτε κιόλας...;
Aαα... και αυτοί οι 90 δεν ήταν καν απ’ τη Θεσσαλονίκη...(Εκδρομούλα από Καστοριά και Σέρρες)

ΜΠΡΑΒΟ σας!!!

Το μήνυμά σας εμείς το πήραμε για να παρευρεθούμε...εσείς το δικό σας ‘’μήνυμα’’ απ’ τη Θεσσαλονίκη το πήρατε…;

Όταν δεν υπάρχει εσωτερική αξιοπρέπεια στη ΝΔ, πώς ακριβώς θα κυβερνήσει;

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ συγκρίνουµε δύο διαφορετικά περιστατικά. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ. Η κυβέρνηση καταθέτει ένα φορολογικό νοµοσχέδιο - µια νοµοθετική πρωτοβουλία κατ’ εξοχήν αµφιλεγόµενη και εκρηκτική.
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ λογικό, οι βουλευτές του ΠαΣοΚ αλλού διαφωνούν, αλλού συµφωνούν, αλλού διαφοροποιούνται, αλλού διατυπώνουν ενστάσεις ή επιφυλάξεις, γενικώς το κουβεντιάζουν. Οι Κοινοβουλευτικές Οµάδες δεν είναι λόχοι.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Η κυβέρνηση µπαίνει στην κουβέντα. Δέχεται πολλές αλλαγές, αποσύρει κάποιες επίµαχες διατάξεις, διαµορφώνει διαφορετικά ορισµένες άλλες. Ετσι, η νοµοθετική πρωτοβουλία οδηγείται σε ένα αποτέλεσµα που συνθέτει διάφορες επιµέρους απόψεις και παρατηρήσεις. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. Η Ν.Δ. αποφασίζει να κινήσει προσυνεδριακές διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου της, όπου προτίθεται να αλλάξει και κάποιες καταστατικές διατάξεις.
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ εξίσου λογικό και σίγουρα αναµενόµενο, άλλα στελέχη της Ν.Δ. έχουν την µια άποψη κι άλλα την άλλη. Αλλοι διαφωνούν, άλλοι συµφωνούν κι άλλοι ....

Απαράδεκτος ο Καστανίδης. Απαιτεί από τον Άρειο Πάγο να ισχύσει το «δίκαιο του ΠΑΣΟΚ»

Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει να επεμβαίνει ωμά στη δικαιοσύνη και απαιθτεί οι δικαστές να είναι τυφλά όργανά του. Εκπλήσσεται(!) όταν οι δικαστές αμφισβητούν την αυθεντία ΠΑΣΟΚ. Έτσι και σήμερα ο Καστανίδης υπερέβη τη νομιμότητα και τα όρια της αξιοπρεπούς κριτικής στη λειτουργία τηε δικαιοσύνης. Επειδή δεν έγινε δεκτή η προσωρινή αργία Ζαγοριανού, όπως απαιτούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ’αρης Καστανίδης. Μάλιστα το α΄’ιττημα Καστανίδη δεν έγινε δεκτό από τα 68 μέλη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. κατά πλειοψηφία (48-20).
Όταν μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Καστανίδης, κρίνει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) ως παράνομη και αντισυνταγματική δεν δικαιούται έπειτα η Ολομέλεια να διαφωνεί με τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η ολομέλεια θα είναι οπωσδήποτε ….. αντισυνταγματική, παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισοσιαλιστική. Το τελευταίο είναι και το χειρότερο …

«Εζησα μια τρομοκρατική επίθεση»

«Η βόμβα είχε μεταφερθεί κατά λάθος μέσα στο λεωφορείο.Προοριζόταν για αλλού.Εσκασε ανάμεσά μας,39 επιβάτες τραυματίστηκαν. Ενας 17χρονος μαθητής έχασε το πόδι του. Πολλοί
πληγωθήκαμε». Απόσπασμα από τη μαρτυρία μιας 41χρονης κοπέλας, θύματος βομβιστικής επίθεσης από... λάθος, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 15χρονου Αφγανού πριν από μία εβδομάδα στα Πατήσια. Πρόκειται για την υπόθεση της έκρηξης πριν από 25 χρόνια (το βράδυ  της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου 1985) μέσα σε αστικό λεωφορείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Και σε εκείνη την περίπτωση η τσάντα με τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από το ....

Η Ελλάδα απέφυγε την οικονομική χρεοκοπία, διαβεβαιώνει ο Γ.Παπανδρέου

Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, υπεραμύνθηκε του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, λέγοντας ότι με αυτό αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στην φορολόγηση των εισοδημάτων. «Είναι μία ακόμη προϋπόθεση για να καταφέρουμε να επανακκινήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε.

Τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διοίκησης στην Ελλάδα, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη στη χώρα.

«Η χώρα μας μπορεί να απέφυγε την οικονομική χρεοκοπία και σήμερα να διεκδικεί με αξιώσεις την επάνδοο στην σταθερότητα και την ανάπτυξη, όμως προϋπόθεση είναι να ανατραπεί το μοντέλο διοίκησης της χώρας. Διότι αυτό σίγουρα χρεοκόπησε», είπε ο κ.Παπανδρέου.
Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια φράση του, η οποία εντόνως έχει σχολιαστεί από τη ΝΔ:  «Πάντα λέγαμε ότι λεφτά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα ήταν, πού ....

Τζούφιες οι καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για διακοπή παρακολούθησης του Μαζιώτη επί ΝΔ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέψευσε κατηγορηματικά, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM, τις ανυπόστατες καταγγελίες από πλευράς κυβερνήσεως, περί τερματισμού της παρακολούθησης του συλληφθέντα για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, με εντολή του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη: «Από χθες το απόγευμα με πήρε ένας συνάδελφος σας ... όταν του είπα ότι για το 2009 δεν δόθηκε τέτοια εντολή και στο τέλος - τέλος εγώ θα ήμουν αρμόδιος να ...

Τα βραβεία Νόμπελ ανά χώρα

Υποκριτής, δόλιος, πονηρός: Πώς ο Ζιγδαντώνης εξαπάτησε τους αφελείς Νεοδημοκράτες! (Μέρος 3ο, τελευταίο)

(Συνέχεια από εδώ)

5ον. Σε αντίθεση με άλλα μεγαλοστελέχη της ΝΔ που έντιμα, ξεκάθαρα και δικαιωματικά έχουν σε ανύποπτο χρόνο αποκαλύψει στο λαό τις θεμιτές τους φιλοδοξίες, ο ίδιος το παίζει «νομιμόφρων καραμανλικός» και φτάνει στο απίστευτο σημείο υποκρισίας και γλοιώδους κολακείας να δηλώσει στις 13-02-09, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τα εξής: «Όσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής θα είναι ο μόνος πρωθυπουργός που θα εκλεγεί για τρίτη φορά θα πρέπει να συνηθίσουν...» Εν τω μεταξύ, ο ίδιος και οι πάντες γνώριζαν, ότι η ΝΔ υπό τον Καραμανλή όδευε σε ήττα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε λίγους μήνες μετά στις Ευρωεκλογές και ολοκληρώθηκε συντριπτικά στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου… Προς τι λοιπόν οι βαρύγδουπες «δηλώσεις πίστεως», όταν ο ίδιος θα ήταν από τους πρώτους που θα διεκδικούσαν την καρέκλα του Καραμανλή;
6ον. Παραμονές των τελευταίων μοιραίων για τη ΝΔ εκλογών, ο Αρχηγαντώνης -μαζί με άλλους που έπαιζαν το «παιχνίδι» του- δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας σε βάρος του Κώστα Καραμανλή, «υπερασπιζόμενος», δήθεν τον ίδιο τον Καραμανλή!!! Βγαίνει και...

Μόνοι μας καταστρέφουμε τον τουρισμό μας !...!

ΑΠΟ τη μια πλευρά χαρακτηρίζουμε τον Τουρισμό ως την πρώτη «βιομηχανία» στην Ελλάδα…
…ΚΑΙ από την άλλη, οι Ελληνες κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν αυτή τη «βιομηχανία»!..
Η τελευταία απελπιστική εξέλιξη (γράψαμε σχετικά και στον χθεσινό «Αδέσμευτο») είναι ότι πάνω από 500 ξενοδοχεία που έβαλαν λουκέτο βγαίνουν ήδη «στο σφυρί». Αλλά χωρίς αγοραστές!..
***
ΟΙ λόγοι της τουριστικής μας χρεοκοπίας δεν είναι άγνωστοι.
Ας τους υπενθυμίσουμε…
* Πρώτα – πρώτα είναι η αναρχία. Οταν ο ξένος βλέπει και ακούει για ....

"Ροζ τρομοκρατία" με τον Steven Hawking

«Καλωδιωμένοι» με τον Θεό

Πώς προκύπτουν η πίστη και τα βαθύτερα πιστεύω μας. Νέες έρευνες, με χρησιμοποίηση εγκεφαλικών απεικονίσεων ανθρώπων που προσεύχονται, προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί πιστεύουμε.

Οταν ρώτησαν τον Δαλάι Λάμα τι θα έκανε αν οι επιστημονικές έρευνες επιβεβαίωναν τα πιστεύω του, εκείνος γέλασε ειρωνικά και είπε: «Πολύ απλά, θα άλλαζα “πιστεύω”!». Και αυτό διότι σύμφωνα με τη διδασκαλία του Βούδα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα είναι ερμηνευτικός, γι΄ αυτό και δεν υπάρχει μια και απόλυτη αλήθεια. Από αυτήν την άποψη ο Δαλάι Λάμα μοιάζει να συμφωνεί απόλυτα με τους δύο αμερικανούς νευροεπιστήμονες που υπογράφουν το βιβλίο Γιατί πιστεύουμε. Πώς η επιστήμη του εγκεφάλου εξηγεί την ανάγκη μας για τον Θεό, αφού και εκείνοι παρατηρούν ότι τα ευρήματά τους είναι χρήσιμα αλλά απαιτούν διεξοδική ερμηνεία- και η ερμηνεία είναι κατά κάποιο τρόπο μια άλλη λέξη για την «πεποίθηση». Πού διαφωνούν λοιπόν οι μεν με τους δε; Μήπως πουθενά; Γιατί πάντα επιλέγουμε να ....

Η περιπέτεια ενός φιλελευθέρου στην Ελλάδα του 19ου αιώνα

Ποιος ήταν ο πολιτικός και νομομαθής Παύλος Καλλιγάς που έμεινε στη μνήμη περισσότερο ως συγγραφέας του μυθιστορήματος «Θάνος Βλέκας»

Ο Παύλος Καλλιγάς ήταν από τις μεγάλες μορφές του ελληνικού 19ου αιώνα. Συντάκτης θεμελιωδών νομικών κωδίκων της χώρας, καθηγητής του Διεθνούς και του Ρωμαϊκού Δικαίου, δικηγόρος, εισαγγελέας, υπουργός Δικαιοσύνης, ιστοριογράφος, που στο έργο του περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις όπως οιΜελέτες βυζαντινής ιστορίας από της πρώτης μέχρι της τελευταίας αλώσεως,συγγραφέας ενός από τα προδρομικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, του Θάνου Βλέκα,βουλευτής, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, υπουργός Εξωτερικών του Χαρίλαου Τρικούπη, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και ιδρυτής της Εθνικής Ασφαλιστικής υπήρξαν μερικά μόνο από τα έργα και τις ιδιότητες του ανθρώπου πουπέθανε λίγο πριν από την κατάρρευση της νέας Ελλάδας στον «Ατυχή πόλεμο» του 1897. Πίσω του άφησε μια ....

Aπό την καλημέρα στο kalimera

Από τον Τέτση και τον Μόραλη στην Γκερέκου
Η Ελλάδα επιστρέφει στo 1960 και διαφημίζεται με «kalimera» και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σαν να μην άλλαξε τίποτε. Το brand name «Ελλάδα» μοιάζει πολύ παλιό
«Εφτά τραγούδια θα σου πω» τραγουδούν οι Κάννες το 1955 και το κοινό τους παρακολουθεί μαγνητισμένο μια ελληνίδα θεά: τη Μελίνα - «Στέλλα». Κακογιάννης, Τσαρούχης, Χατζιδάκις και Τσιτσάνης δίνουν το στίγμα μιας Αθήνας με μπόλικο φολκλόρ αλλά και με αλήθεια που ξαφνιάζει. Πέντε χρόνια αργότερα η σταρ πλέον Μελίνα ξεσηκώνει τα πλήθη με τα «Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι, τραγουδώντας με τη βραχνή φωνή της και χορεύοντας σαν πραγματικό αλάνι με τις πενιές του Ζαμπέτα. Και το τελευταίο χτύπημα: Ζorba the Greek από τον Μιχάλη Κακογιάννη με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που γίνεται γνωστή παγκοσμίως ως συρτάκι. Η Κρήτη όπου έχει γυριστεί η ταινία σημειώνεται στον τουριστικό χάρτη και οι πρώτες ελληνικές λέξεις αρχίζουν να προφέρονται με εξωτική χάρη: tzatziki, moussaka, ouzo, Αkropolis. Επιτέλους η Ελλάδα γίνεται μόδα. Και αρπάζει την ευκαιρία. Η ελληνική φιλοξενία διαφημίζεται ανά τον κόσμο ως εγχώρια εφεύρεση και στα rooms to let οι ξένοι μαθαίνουν να ψελλίζουν «Καλημέρα». Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά, ως παρελθόντων ετών μετεξεταστέοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως, την ίδια λέξη καλούνται να μάθουν: Κalimera. Το νέο (!) σλόγκαν του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για το 2010 κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου με  ....

Οι κοκκινοπουκαμισάδες στην Ταϊλάνδη το έριξαν στη «ζωγραφική»

Anti-government red shirt demonstrators paint each other with traditional paste as they celebrate Songkran, a Thai new year, at a shopping district where protesters gather in central Bangkok April 14, 2010. Thailand's anti-government protesters on Wednesday started to congregate at a ritzy Bangkok shopping district, preparing for a final battleground in their campaign to oust army-backed Prime Minister Abhisit Vejjajiva. REUTERS/Damir Sagolj (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)
Ακτικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη βάφουν ο ένας τον άλλο συμμετέχοντας έτσι σις εορτές για το Songkran. Την ταϊλανδέζικη πρωτοχρονιά. Αποτελεί παράδοση στην Ταϊλάνδη το «βάψιμο» κατά την διάρκεια των εορτών για την Τάϊ πρωτοχρονιά.

REUTERS/Damir Sagolj (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Μόλις το 19% των νέων διαβάζει εφημερίδα

Αν και μόλις 19% των νέων διαβάζει κάποια ημερήσια πολιτική εφημερίδα, ενώ το 47% προτιμά ένα Κυριακάτικο φύλλο, ωστόσο είναι ενθαρρυντικό πως η νεολαία στην πλειοψηφία της αναγνωρίζει τη συμβολή των ΜΜΕ στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και την παρουσίαση διαφορετικών απόψεων και ιδεών (57%) και κυρίως, τη συμβολή τους στην ενδυνάμωση των πολιτών και την προαγωγή του θεσμού της δημοκρατίας (63%). Την ίδια στιγμή οι νέοι διαβάζουν τουλάχιστον ένα Περιοδικό (91%), βλέπουν καθημερινά Τηλεόραση (82%) και ακούν Ραδιόφωνο (72%), είναι On - Line στο Internet τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (82%) και συνδέονται στο Internet καθημερινά σε ποσοστό (29%). Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως, αν τα μέσα κατανοήσουν αξιοποιήσουν τις σύγχρονες πλατφόρμες που προσφέρει η Digital εποχή, θα διατηρήσουν και θα αναπτύξουν την επαφή με τους νέους, μέσα από λύσεις και «οχήματα» που εκείνοι προτιμούν. Πρόκειται για συμπεράσματα μεγάλης πανελλαδικής έρευνας (σε 2.000 νέους 16 έως 29 ετών), του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που παρουσιάζεται αποκλειστικά στον «Α.Τ.», από τον ....

Το ανέκδοτο του Έβερτ...


Μήπως να κρεμάσουμε και ένα κόκκινο φωτάκι;

Χθες (σ.σ. την περασμένη Κυριακή) έκανα το λάθος να συμμετάσχω στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτη φορά στην τριετή μου θητεία στο όργανο έφτασα στο σημείο να εξοργιστώ με ανθρώπους που εκτιμώ με αφορμή την κατάντια του οργάνου. Η θεματολογία της Κεντρικής Επιτροπής, θεωρητικά, ήταν η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ και η αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Περιφερειακής Οργάνωσης. Παράλληλα θα υπήρχαν και εισηγήσεις προς το συνέδριο για αλλαγές στο καταστατικό. Εν ολίγοις θα υπήρχαν σημαντικά ζητήματα προς ψήφιση.
Καθώς έφτανα στο χώρο της συνεδρίασης διαπίστωσα πως δεν υπήρχε μέριμνα για...

Καταργείται η βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πανηγυρίζουν οι… σουβλατζήδες της Τρίπολης!!!


Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και χωρίς μπούσουλα σε όλους τους τομείς αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα ο θίασος του Γιωργάκη… Προς το παρόν -μη έχοντας τι άλλο να κάνουν- αρκούνται στο να αναιρούν ό,τι έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, και κυρίως από τα… λίγα θετικά που έχει στο ενεργητικό της! Στα πλαίσια αυτά, η Υπουργός Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, αποφάσισε να… δικαιώσει το νέο βαρύγδουπο τίτλο της, χαρίζοντας στον τόπο και την Παιδεία νέες στρατιές… αιώνιων (ήτοι, «διά βίου») φοιτητών και σπουδαστών! Για το λόγο αυτό καταργεί με το νέο πολυνομοσχέδιο την βάση του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέτρο που πολύ ορθά είχε θεσπίσει η Μαριέττα Γιαννάκου το 2006. Συνεπώς, στο εξής θα εισάγονται στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας όχι μόνο οι άξιοι και επιμελείς μαθητές, αλλά και τα κοινώς λεγόμενα «τούβλα»! Μπάστε σκύλοι αλέστε και μοιράστε… πτυχία χωρίς αντίκρισμα και εργασιακή προοπτική! Μόνο και μόνο για να γεμίσουν οι θέσεις στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και να αυξηθεί ο… τζίρος στα μπαρ, τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα των πόλεων που τα φιλοξενούν! Αυτό θα πει… αναπτυξιακή πολιτική! Εύγε, κ. Διαμαντοπούλου! Και σας είχαμε σε μια κάποια εκτίμηση…

Πετάξτε έξω την «παστρικιά» και τα «μπάσταρδά» της!

Με τι να παρομοιάσουμε τη σημερινή δραματική κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία…; Κάποιες λέξεις-κλειδιά που κατά κόρον χρησιμοποιούνται αυτόν τον καιρό δίνουν στο νου φιτιλιές και παίρνει φωτιά…
Πολλά λοιπόν ακούγονται για το περίφημο «διαζύγιο» Σαμαρά-Ντόρας. Μόνο που οι περισσότεροι που μετέρχονται τέτοιες διατυπώσεις το κάνουν με πνεύμα αρνητικό για την πρώην Υπουργό, σαν εκείνη να είναι που απομακρύνεται από την Κεντροδεξιά Παράταξη! Και αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως πρόκληση για τις ανεξίτηλες μνήμες των αληθινών Νεοδημοκρατών.
Ε, λοιπόν, φίλοι μου, το «διαζύγιο» με τη Μεγάλη Παράταξη το έχει πάρει ο Αρχηγαντώνης και τα φανατικά «ΠΟΛΑΝάκια» του εδώ και 17 χρόνια! Όταν αποφάσισε να υπηρετήσει τον «πολιτικό εγωισμό» του και να ακολουθήσει τις απονενοημένες «προσωπικές στρατηγικές» του, προδίδοντας το κόμμα που τον ανέδειξε και παραδίδοντας τη χώρα στα φαύλα χέρια του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία σύμφωνα με τα κέφια του!
Σήμερα τι γίνεται; Έρχεται η...

Δεν ξέρω ακόμη...

Περίεργα πολιτικά “παιχνίδια” Καρατζαφέρη.!

Σε συνεργασία καλεί τη ΝΔ ο Καρατζαφέρης αλλά ταυτόγχρονα "κλείνει και το μάτι" στους δυσαρεστημένους, ακόμη και στην Ντόρα Μπακογιάννη!Προτείνει λοιπόν συνεργασία εν όψει των δημοτικών εκλογών και εμφανίζεται ανοικτός στο ζήτημα ανασύνθεσης της ευρύτερης κεντροδεξιάς.
Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή σε όλα τα μεγάλα στελέχη της Ν.Δ., προκειμένου από κοινού να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, έκανε όμως και νύξεις για βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι...

H δική μας απάντηση

Είκοσι χρόνια προβλέπουν καταστροφές και επιδημίες, είκοσι χρόνια μιλούν για περικοπές συντάξεων, για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, για δυστυχίες και συμφορές...
Σήμερα, έχουν δίκιο. Αλλά κανείς δεν έμεινε να τους ακούσει. Φρόντισαν γι' αυτό οι πολιτικοί και οι κυβερνώντες που τόσα χρόνια αυτοί οι ίδιοι υποστήριζαν και κάλυπταν. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε πίσω τα κλεμμένα.

Θέλουμε πίσω τα μυαλά μας κι αν δεν σας κάνει κόπο, επιστρέψετε και την αξιοπρέπεια μας...

Υπεροχή Παπαμιμίκου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πριν από τρεις μέρες σας αποκαλύψαμε την δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα και η οποία έδειχνε προβάδισμα Παπαμιμίκου κατά 16%. Σήμερα, παρουσιάζουμε ορισμένα επιμέρους στοιχεία της έρευνας. Στην Θεσσαλονίκη όπου αντλεί και την μεγαλύτερη δύναμη ο Παπαμιμίκος, συγκεντρώνει ποσοστό 79,4%, στοιχείο που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για εκλογικό ποσοστό που θα ξεπεράσει κατά πολύ το 80%. Όμως, και στην Αθήνα, η υποψηφιότητα Παπαμιμίκου έχει μεγάλο πέρασμα. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ένα 62% στον Πειραιά, ως αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάνει ο έμπειρος Κώστας Κατσαφάδος. Το συνολικό δημοσκοπικό ποσοστό του Παπαμιμίκου στην Αττική είναι το...

Οι "επιτυχίες" της Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό...


Όταν έχεις το "know how" σαν κόμμα, επί 20 χρόνια, στο να παρουσιάζεις τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έχεις με το μέρος σου και όλες τις ανυποψίαστες σουπιές , να χύνουν τόνους μελάνι για να θολώνουν τα νερά, είσαι απλά... ο Καλύτερος.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Κρίστοφ Στέεγκμανς, δήλωσε: "Το γεγονός ότι κρεμάστηκε στον τοίχο ένας πυροσβεστήρας δεν παρέχει καμιά απολύτως πληροφορία σχετικά με τις πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί".
Το ότι χρησιμοποιεί στη φράση του, πυροσβεστήρα και όχι όπλο, συμβάλει στην κατανόηση της σουρεαλιστικής μας επιτυχίας....
Η επόμενη διάκριση της χώρας μας αναμένεται να είναι στους...