Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Είναι αλήθεια ότι ο Μάξιμος δεν μιλιέται με τον Ευριπίδη;


Έτσι ακούγεται. Ο Γραμματέας Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος δεν μιλιέται καθόλου με τον γραμματέα προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη. Καθείς κι’ απάνω του. Ο Μάξιμος πιστεύει ότι τον υποσκάπτει ο Ευριπίδης και ότι είναι πολύ φίλος με τον ανταγωνιστή του στη Θεσσαλία. Τον Χρήστο Ζώη! Λέτε γι’ αυτό να μην μπορούν καθόλου να καταλήξουν σε προτάσεις και μέτρα και γι’ αυτό έγιναν θιασώτες του εύκολου λαϊκισμού; Πώς άραγε διαδίδουν ότι είναι έτοιμοι για τριπλές εκλογές το Νοέμβρη; Πλάκα μας κάνουν, όπως πλάκα έχει καταλήξει η καινούρια ΝΔ!...!

Δημοσκόπηση GPO: ΠΑΣΟΚ και ΝΝΔ καταβαραθρώνονται! Αδύναμα τα λοιπά υπάρχοντα κόμματα να απορροφήσουν τους τεκτονικούς κραδασμούς του πολιτικού συστήματος...

Η δημοσκόπηση της GPO (κλικ στην διπλανή εικόνα) που παρουσίασε σήμερα το Κεντρικό Δελτίο του MEGA σηματοδοτεί αναμφίβολα ένα ορόσημο: τη ριζική και οριστική μετάλλαξη του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Αφενός τα δύο μεγάλα κόμματα συρρικνώνονται σε δημοσκοπικά ιστορικά χαμηλά (αφού και τα δύο μαζί δεν ξεπερνούν το... 50%, με τη ΝΔ του Σαμαρά να «στοιχειώνει» στο 21% τους τελευταίους 5 μήνες παρά τη στρατηγική κατά του «μνημονίου»!), ενώ αναδεικνύεται και η ταυτόχρονη αδυναμία των μικροτέρων σχηματισμών να επωφεληθούν από την κρίση και τις πρωταρχικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γι’ αυτήν. Οι διακυμάνσεις των ποσοστών τους από τη μέτρηση του περασμένου Απριλίου είναι αμελητέες, με εξαίρεση τους Οικολόγους Πρασίνους που φαίνεται να αποκτούν ξανά αξιόλογη δυναμική εισόδου στη Βουλή. Σημαντική επίσης είναι η κάμψη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που εισέρχεται εκ νέου σε περίοδο σκληρής δοκιμασίας για το αν θα συνεχίσει να έχει ή όχι κοινοβουλευτική παρουσία... Ο Φώτης Κουβέλης και η «Δημοκρατική Αριστερά» του καταγράφουν -για πρώτη φορά σε μέτρηση της GPO- την παρουσία τους, χωρίς όμως να εμφανίζουν ιδιαίτερη, προς το παρόν, δυναμική εισόδου στη Βουλή.
Εντυπωσιακό (και αυξημένο από την προηγούμενη φορά) είναι το ποσοστό όσων επιλέγουν «άλλο κόμμα», άκυρο, λευκό ή αποχή. Ενώ η συγκεκριμένη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών μοιάζει περισσότερο συνειδητή από το παρελθόν, αφού τα ποσοστά της «αδιευκρίνιστης ψήφου» συρρικνώνονται στο 10,2% (από 12,1% τον περασμένο Απρίλιο).

ΤΕΙ Ρηγίλλης. Κάτω από τη βάση η ΝΔ στην Αθήνα!

Για την γκρίνια λόγω Κικίλια, στο εσωτερικό της ΝΔ σας έχουμε μιλήσει! Δεν σας έχουμε ενημερώσει για τα γκάλοπ που διεξάγονται στην Αθήνα και δείχνουν τη ΝΔ κάτω από τη βάση, άντε κάπου στο 10%. Θλιβερό! Ο Σαμαράς κατάντησε τη ΝΔ ΤΕΙ. Σήκωσε λευκή πετσέτα στην Περιφέρεια Αττικής. Μόνο με απειλές πλέον δεν βγαίνουν ανοιχτά οι διαφωνούντες για να εκφράσουν την αγωνία τους για τις επιλογές του Αρχηγού! Το χειρότερο πάντως είναι ότι πολλά στελέχη αρνούνται να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο συντριβής του Κικίλια για να μην φορτωθούν στο βιογραφικό τους μια από τις πιο μαύρες ήττες στην ιστορία της ΝΔ.

Πόσο εύκολα ξεχνά ο ωραίος Μπρούμελ Δημητράκης

Πόσο άραγε δικαιοδοτείται ο Αβραμόπουλος να απειλεί θεούς και δαίμονες, τις προσπάθειες που γίνονται για νέα κόμματα; Εάν η σημερινή ιστορική συγκυρία δεν ευνοεί νέα κόμματα, πότε τα ευνοεί; Μήπως τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας φοβούνται το μέλλον και σφυρίζουν αδιάφορα; Ακόμα χειρότερα για τη ΝΔ που έχει υποστεί ήττα και νομίζει ότι ο λαός ονειρεύεται την επιστροφή της δεξιάς στις ρίζες της! ΕΡΕΝέα Δημοκρατία! Μάλλον λάθος πρόσωπο διάλεξαν στη Νέα Ρηγίλλης για να δίνει συνεντεύξεις «ενότητας»! Αυτός δεν ήταν που έκανε δικά του κόμματα υπό τις ευλογίες των μίντια; Όσο για τον Αρχηγό του, μην ξεχνάμε ότι έριξε μια κυβέρνηση και τις συνέπειες ακόμη υπόκειται ο τόπος.

Για καλό μας το λένε ότι θα μας εκπλήξει ο Κικίλιας;

Έλα βρε Βασιλάκη! Βγες και μίλησε! Μας αρέσουν οι εκπλήξεις!
Όταν ο Πάνος βγαίνει και μας λέει ότι θα μας εκπλήξει ο Κικίλιας, τι εννοεί άραγε; Για καλό μας το λέει;  Προσωπικά τρομάζω! Δηλαδή θα πάει ακόμα πιο κάτω έτσι και βγει και μιλήσει; Δεν έχουν καταλάβει ότι ο Κικίλιας θα είναι το θύμα της οργής του κόσμου για την επάρατη πενταετία; Έχει να πέσει πολύ φάσκελο!

Ο Σαμαράς διαλύει τη Νέα Δημοκρατία

Οδηγεί την Παράταξη του 47% σε πρωτόγνωρη απαξίωση και συρρίκνωση. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή ενός ανίκανου και ανήμπορου πολιτικάντη. Στα μεγάλα αισθάνεται μειονεκτικά, προσπαθεί να φέρει τα πάντα στα μέτρα του...
Σήμερα έβαλε την ουρά στα σκέλια, πέφτοντας στα... πόδια της Έλσας Παπαδημητρίου. Παρά τις ευθείες βολές της τελευταίας ενάντια στον ίδιο και την ηγετική του ομάδα δεν τόλμησε να προχωρήσει σε διαγραφή της Βουλευτού Αργολίδος και στενής φίλης της Ντόρας Μπακογιάννη!
Πολύ βαρύ δύο διαγραφές κορυφαίων και ιστορικών στελεχών μέσα σε... 10 μέρες. Σκέτη απελπισία. Κορυφούμενη ψύχωση και αδιέξοδο...
Δεν αντέχει άλλο να βλέπει το βυθιζόμενο σκάφος να εγκαταλείπεται από το πλήρωμα... 
Για τους επιβάτες ούτε λόγος... Αυτοί ψάχνουν ήδη νέα πορεία...

Η Λιάνα Γούτα θέλει να «φάει» την Έλενα Ράπτη

H Λιάνα στη Θεσσαλονίκη το παίζει πολύ σαμαρική και οπαδός των λαϊκοδεξιών οραμάτων της Νέας ανοιξιάτικης ΝΔ… Θεωρεί την Έλενα πολύ χλιαρή και χαμηλών σαμαρικών προσδοκιών. Πιστεύει μάλιστα ότι την έχει «φάει» την μετριοπαθή Έλενα! Γι΄αυτό και απαιτεί από τον Αντώνη να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, ώστε να ενισχυθεί το σαμαρικό επιτελείο στην πόλη και να αποκτήσει η πόλη «πραγματικές» σαμαρικές φωνές στο Κοινοβούλιο! Ακούγεται ότι την πήρε την έγκριση!

Ακόμα και αυτόφωρο για τους καπνιστές

Μέχρι και αυτόφωρο προβλέπει ο νέος νόμος της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος για όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.

Ο νόμος τίθεται σε εφαρμογή από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

«Οριστικό όχι στο κάπνισμα»

Χάνεται το ήλιον

Σε 25 με 30 χρόνια από σήμερα τα αποθέματα του ηλίου μπορεί να έχουν εξαντληθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Το ήλιον είναι το δεύτερο ελαφρύτερο στοιχείο στο Σύμπαν, έχει το χαμηλότερο σημείο βρασμού και ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο για να φουσκώνει κάθε λογής μπαλόνια. Το ήλιον όμως δεν είναι ανανεώσιμο και αυτό σημαίνει ότι αν εξαντληθούν τα υπάρχοντα αποθέματα τότε θα εκλείψει από τη Γη.
Η προοπτική αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο νομπελίστας καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον. Οπως εξηγεί, τα αποθέματα ηλίου μειώνονται με ταχύ ρυθμό εξαιτίας ενός νόμου που ψηφίστηκε από τις ΗΠΑ το 1996 και σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε μέχρι το 2015 να διατεθούν προς πώλησησε πολύ χαμηλές τιμές- όλα τα αποθέματα του αερίου που είχε η χώρα.

Η καινούρια ΝΔ απειλεί και τον Μαντούβαλο

Σε όλα τα γκάλοπ, ο Μαντούβαλος προηγείται. Γέμισε και τον Πειραιά με αφίσες. Στη Νέα Δημοκρατία δεν αισθάνονται καθόλου καλά. Έχει καταλήξει σε ομηρικό ζήτημα η αναζήτηση υποψηφιότητας στο λιμάνι. Ο ένας μετά τον άλλο απορρίπτουν τις προτάσεις, αν και διαρρέουν ότι θα αποτελεί μεγάλη έκπληξη η τελική επιλογή. Το κρατάμε αυτό, γιατί μεγάλη έκπληξη ήταν και ο Κικίλιας και θα εκπλαγούμε περισσότερο όταν θα αρχίσει να μιλά!
Ειδικά για τον Μαντούβαλο ετοιμάζουν ολόκληρο φάκελο από τις δικαστικές περιπέτειες του. Ετοιμάζουν μάλιστα πολλούς φακέλους για όλους τους διαφωνούντες ή αντάρτες. Ξέρουν βλέπετε από φακελώματα οι ακροδεξιοί φίλοι του Αντώνη. Έχουν παρελθόν!

Αντίστροφη μέτρηση για το Σαμαρά μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές - Δημοσκοπήσεις-κόλαφος για τη ΝΝΔ σε όλες τις μεγάλες Περιφέρειες!

Ο Αντώνης το ξέρει. Το διαισθάνεται. Ο γαμπρός του «Κύκνου» καταφεύγει στα κύκνεια άσματά του, τις τελευταίες «αγριάδες» στο κενό, τον ψευτοτσαμπουκά που προκαλεί άφθονο γέλωτα στους «αντάρτες», αλλά και στους νεοκαραμανλικούς που βιάζονται ν’ αφήσουν πίσω τον αναλώσιμο Αντώνη και να ξαναγυρίσουν στον πρώην Καταλληλότερο!
Η Νέα Ρηγίλλης έχει στα χέρια της δημοσκοπήσεις-φωτιά που κατακαίνε το σαθρό ακρονεοδεξιό οικοδόμημα των Φαήλων, Χρυσάνθων και λοιπών «περιέργων» μυστικοσυμβούλων. Δημοσκοπήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις, π.χ. ξεκάθαρα στην Κρήτη, εμφανίζουν τη ΝΝΔ να πιάνει ταβάνι στην... τρίτη θέση, μετά το όποιο κόμμα της Ντόρας...!
Η κατάσταση στην Αττική και άλλες μεγάλες Περιφέρειες είναι επίσης τραγική για την πάλαι ποτέ Μεγάλη Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά Παράταξη. Ο Αντώνης ψάχνει κρυψώνα για το βράδυ των επερχόμενων Τοπικών Εκλογών... Μάλλον πως θα κουρνιάσει πίσω από το... πλούσιο «εκτόπισμα» του γραφικού Φαήλου... Αλλά οι ροχάλες των οργισμένων Νεοδημοκρατών θα τον βρουν ακόμη κι εκεί...

Τόση προσμονή για τον Μηταράκη και αποτέλεσμα μηδέν!

Τον Μηταράκη περίμεναν στη Νέα ΝΔ για να δώσει στη δημοσιότητα ο Αντώνης το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του για την οικονομία. Τρεις φορές αναβλήθηκε η ανακοίνωση των μέτρων για χάρη του Μηταράκη. Μεγάλη η χ'άρη του! Αυτό το πρόγραμμα που μας το παρουσίαζαν ως σωτηρία της Ελλάδας από το μνημόνιο, κατά πώς βέβαια θα μας βγάλει γρηγορότερα από τη χούντα του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Στήριξης και από το ΔΝΤ. Χωρίς όμως να παρουσιάζονται συγκεκριμένα μέτρα παρά μόνο ευχές για βελτίωση ορισμένων δεικτών όπως έλλειμμα, τόνωση της οικονομίας και ανεργία. Επί του πρακτέου τίποτα! Κάτι χειροπιαστό τίποτα. Τι θα πει «να σταματήσουν τα λουκέτα στην αγορά», όταν δεν προτείνεις τίποτα για να σταματήσουν, εύχεσαι μόνο κάτι που όλοι θέλουν να ακούσουν …..
Δηλαδή περίμεναν τον Μηταράκη για να μας ευχηθούν «καλύτερες μέρες» με μηδενικό κόστος, αφού πρώτα μηδενιστεί το κυκλικό έλλειμμα; Μάλλον σε αυτές τις εξυπνάδες περιορίστηκε η μεγαλειώδης συνεισφορά του «πολλά υποσχόμενου», όπως μας λένε Μηταράκη. Άξιος ο μισθός τους. Από εξυπνάδες κύριοι έχουμε χορτάσει. Από μέτρα θα μας πείτε τίποτα για να ξέρουμε τι μας γίνεται;
Σας υπενθυμίζουμε πάντως ότι τον αστέρα Μηταράκη τον ξαπόστειλαν  από την χρηματηστηριακή εταιρεία που δούλευε γιατί τους φόρτωσε με τα περίφημα ελληνικά ομόλογα και τώρα δεν ξέρουν τί να τα κάμουν. Η ΝΔ βέβαια του χρωστά γι' αυτό και του δίνει άλλη μια ευκαιρία για το μέλλον! 

100.000 ευρώ για τον Γιάννη Αγγέλου προτείνει η εισαγγελέας

Την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ εισηγείται με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου για τον πρώην στενό συνεργάτη του Κ.Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, κατηγορούμενο στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Η εισαγγελέας προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μειώσει το ποσό της εγγυοδοσίας στις 100.000 ευρώ από τις 300.000 ευρώ, που επέβαλε με διάταξή της στον κατηγορούμενο η εφέτης ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.
Στο διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορούμενο για ηθική αυτουργία σε απιστία, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν επιβάλει μετά την απολογία του χρηματική εγγύηση 400.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δόθηκε τελικά πολιτικό άσυλο στους έξι Ιρανούς απεργούς πείνας

An Iranian refugee with his mouth sewed, lies on a pavement during a hunger strike outside the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) in Athens August 6, 2010. Two Iranians who set up a camp outside the UNHCR offices 10 days ago continued their hunger strike on Friday after their asylum applications had been rejected, according to George Tsarbopoulos, head of the UNHCR office in Athens. REUTERS/Yiorgos Karahalis (GREECE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST SOCIETY)

Πολιτικό άσυλο δόθηκε στους έξι Ιρανούς απεργούς πείνας, ένας εκ των οποίων είχε μεταφερθεί σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, έχοντας ράψει το στόμα του, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση εξέτασης της αίτησής του.
Αν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιηθεί κατ' εξαίρεση η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου για να εξετάσει το αίτημα των .......

ΤΖΟΤΖΟΛΑ (ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?)

Καλησπέρα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!
Νοιώθω την ανάγκη να σας ενημερώσω για τα τελευταία νέα από το κόμμα μας!
Από την μια πλευρά λοιπόν αν το δεις πάμε πάρα πολύ καλά!!! Ο λαός αρχίζει να εμπιστεύεται τον μεγάλο μας Ηγέτη ΑΝΤΩΝΙΟ τον Ά (τον σταυρό πατριώτες και πατριώτισσες) και όλα αυτά που μας λέει για το μνημόνιο παρότι έχουμε μπερδευτεί λιγάκι. Το βασικό όμως που όλοι έχουμε καταλάβει είναι ότι στις εκλογές θα πολεμήσουμε μαζί με τους συμμάχους μας (ΚΚΕ και Τσίπρα) για να φύγουν οι Φον ΦΟΥΦΟΥΤΟΙ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να δώσουμε πίσω τα δανεικά των κουτόφραγκων και να πάμε στις λύσεις που πρότεινε ο Ηγέτης μας αλλά κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει μέχρι τώρα...
Από την άλλη, τα νέα δεν είναι τόσο καλά, γιατί τελευταία χάθηκαν αρκετά .......

Με γεύματα «πίεσης» ο Αρχηγός προσπαθεί να αυξήσει την πελατεία του

Τι σου κάνει ο τρόμος της κάλπης! Με πλούσια γεύματα προσπαθεί ο Αντώνης αυτοπροσώπως να πείσει δυσαρεστημένους ή αμφισβητίες να επανέλθουν στο μαντρί της Νέας ΝΔ ή να συμμετάσχουν στα ανοιξιάτικα ψηφοδέλτιά του. Άραγε το λογαριασμό τον πληρώνει η Ρηγίλλης που δεν ξέρει που χρωστά ή ο καθένας ξεχωριστά;
Στις φωτό ο Αρχηγός θερμοπαρακαλεί το Νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Δ. Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμπνευστής των προσωπικών γευμάτων πίεσης είναι ο Δήμας. Κάτι πρέπει να κάμει και αυτός ολόκληρος Αντιπρόεδρος. Το μισό Νούμερο 2 είναι ο άνθρωπος, ας δείξει τουλάχιστον λίγο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την καινούργια ΝΔ.

6 δισ. ευρώ ζημιά για τα Ταμεία από ομόλογα και μετοχές

Λογιστικές ζημιές έως και 47% ή 6 δισ. ευρώ, περίπου, έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στην αξία της κινητής περιουσίας τους, λόγω της πτώσης των τιμών των μετοχών, των κρατικών ομολόγων και των αμοιβαίων κεφαλαίων.
Έτσι, οι διοικήσεις των Ταμείων θεωρούν «απαγορευτική» κάθε σκέψη για ρευστοποίηση των κινητών αξιών, ακόμη και για την «αντιμετώπιση ταμειακών αναγκών», όπως επιτρέπει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Αύγουστο του 2009 η κινητή περιουσία των Ταμείων ήταν 29,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,2 δισ. ευρώ μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.

Γιατί υποχώρησε ο Πιτούλης από την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας; Τι παίχτηκε στο παρασκήνιο;

Με δήλωσή του ο Θωμάς Πιτούλης υποχώρησε «ατάκτως» από την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας και φαίνεται «κέρδισε» επάξια(!) μια θέση Αντιπεριφερειάρχη.
Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ο κ. Πιτούλης έκανε πολύ σκληρές επιθέσεις εναντίον του νυν "γαλάζιου" νομάρχη και υποψηφίου δημάρχου κ. Βασίλη Γιόγιακα. "Εγώ δεν είμαι γυμνοσάλιαγκας", τόνιζε ο κ. Πιτούλης και δήλωνε έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Όμως, για να το παίζεις "αντάρτης" και για να μην καταντάς τελικά "γυμνοσάλιαγκας", πρέπει να έχεις και..."κότσια".
Και όχι μόνο αυτό. Ο κος Πιτούλης αποδέχεται, δια της παραιτήσεως του από την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, να γίνει όργανο προς εκμετάλλευση και νεροκουβαλητής ψήφων, τόσο του κου Γιόγιακα, ο οποίος έχει .......

Είναι ελλειπτική η τροχιά της Γης;

Η ουσία του θεωρήματος Κολμογκόροφ- Αρνολντ- Μόζερ, ή ΚΑΜ όπως αποκαλείται συντομογραφικά, δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή ακόμη και από έναν μη ειδικό, αν θεωρήσει ως παράδειγμα την κίνηση της Γης. Στο σχολείο μαθαίνουμε ότι η Γη ακολουθεί ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ηλιο. Αυτό θα ήταν απόλυτα ακριβές αν ο Ηλιος είχε για μοναδικό πλανήτη τη Γη. Η έλξη όμως των άλλων πλανητών αναγκάζει τη Γη να ακολουθεί μια τροχιά που μοιάζει με έλλειψη, αλλά δεν είναι. Αν ένας, ή περισσότεροι, από τους υπόλοιπους πλανήτες είναι αρκετά μεγάλος ώστε η έλξη του να είναι ......

Πώς βλέπουν οι υπολογιστές;

5- 11 Σεπτεμβρίου Περί όρασης... υπολογιστών, στο Ηράκλειο
CRETA MARIS HOTEL, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το διεθνούς φήμης Ιδρυμα Ερευνας και Τεχνολογίας της Κρήτης (FΟRΤΗ) φιλοξενεί το 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Υπολογιστικής Ορασης (ΕCCV2010).Οπως πληροφορούμαστε από το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνεδρίου
(http://www.ics.forth.gr/eccv2010/intro.php), η εφετινή θεματολογία περιλαμβάνει: Variational Μethods for Computer Vision,Computer Vision and 3D Ρerception for Robotics,Computational Symmetry: Ρast,Current, Future,Diffusion Geometry in Shape Αnalysis,Feature Learning for Ιmage Classification,Statistical & Structural Recognition of Ηuman Αctions,Distance Functions and Μetric Learning,Νonrigid Structure from Μotion.
Για περισσότερα, στείλτε e-mail στο eccv2010@ics.forth.gr/ 

Μ. Χριστοφοράκος:"Εκανα χορηγίες και στα δύο κόμματα"

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της ελληνικής Βουλής θα συναντήσει στο Μόναχο τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens
Για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου πέντε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου φαίνεται να προγραμματίζουν το μεγάλο ραντεβού-πρόκληση με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδος, Μιχάλη Χριστοφοράκο, βασικό εμπλεκόμενο του μεγάλου σκανδάλου της γερμανικής εταιρείας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι από τα χείλη του ισχυρού μάνατζερ «κρέμονται» πολιτικές καριέρες, ακόμη και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε συγκεκριμένες περιοχές τον Νοέμβριο...
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Σήφης Βαλυράκης, πάντως, με τη συναίνεση όλων των .......