Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ο Καραμανλής ήταν νεοφιλελεύθερος;


Με τον κ. Σαμαρά συνέβη το εξής απλό. Τον ευνόησε η συγκυρία να τον επαναφέρει ο Καραμανλής στη Νέα Δημοκρατία, με στόχο να κρατήσει ένα αντίβαρο απέναντι στην κ. Μπακογιάννη, η οποία με τη σειρά της πίστεψε ότι το παιχνίδι ήταν σικέ (ήταν, αλλά σε βάρος της), ενώ ο λαός αυτός που λησμονά γρήγορα, προτίμησε τον λιγότερο φθαρμένο σε σχέση με τους συνενόχους των τελευταίων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια. Η απουσία του κ. Σαμαρά από το προσκήνιο λειτούργησε κάπως σαν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, μέσα στην οποία αναβαπτίστηκε και παραδόθηκε λευκός και αμόλυντος στον ελληνικό λαό για νέα Κρίση.
Είναι λευκός και αμόλυντος; Προφανώς όχι. Δεν θα εμείνω στη φιλοδοξία του να φτιάξει κόμμα, ούτε στον πατριωτικό λαϊκισμό του και τον κίβδηλο μεγαλοϊδεατισμό του, της περιόδου 90-93 που ακόμη σαν χώρα πληρώνουμε. Ούτε μπορώ ασφαλώς να συμμεριστώ τις ρηχές αναλύσεις του ενός και του άλλου, ότι δήθεν ο λαός με αυτήν του την επιλογή έστειλε στα τάρταρα την πολιτική οικογενειοκρατία αυτού του τόπου, αφού και ο κ. Σαμαράς υπήρξε ο ίδιος μεγάλος ευνοούμενος του συστήματος, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποδείξει ότι το άξιζε.
Αντίθετα. Ο κ. Σαμαράς σήμερα δεν είναι λευκός και αμόλυντος για δύο λόγους. Αφενός είχε την ατυχία να είναι .....

«Έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα το ΔΝΤ»

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα, σε περίπτωση που του ζητηθεί, τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπεύθυνος για την Ευρώπη Μάρεκ Μπέλκα.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της μηχανισμό για την στήριξη των κρατών όταν βρίσκονται σε θέση ανάλογη με αυτή της Ελλάδας.

Το σενάριο να ενταχθεί η Ελλάδα σε πρόγραμμα του ΔΝΤ ανέφερε ως πιθανό, αλλά όχι αναπόφευκτο, η Deutsche Bank σε πρόσφατη έκθεση της για την .....

Ο "δαπανοκόφτης"


Ο Γ.Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) θα προβλέπει επιπλέον περικοπές δαπανών «εκεί που πράγματι πρέπει να γίνουν» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα -και μέσω προσλήψεων και γενικότερα άλλων δαπανών- από όσες προβλέπει ο προϋπολογισμός.  
Για τις περικοπές δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις μεταρρυθμίσεις (δεν μπορούμε να την ακούμε άλλο αυτή τη λέξη...) που προωθούνται για τον εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τον διοικητή της ΤτΕ. Ο Γιώργος Προβόπουλος μίλησε για πρωτοβουλίες «σημαντικές για την έξοδο της οικονομίας από τα προβλήματα».

Νέα γρίπη: 71 νεκροί στην Ελλάδα, 12.220 παγκοσμίως


Τρεις ακόμη ασθενείς με νέα γρίπη, μεταξύ των οποίων ένας 36χρονος άνδρας χωρίς επιβαρημένη υγεία, απεβίωσαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τον ιό Η1Ν1 σε 71 στη χώρα μας.
Τα τελευταία θύματα της νόσου είναι ένας άνδρας 36 ετών χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία γυναίκα 62 ετών με ιστορικό αναπνευστικού νοσήματος και μία 75χρονη με ιστορικό κακοήθειας.
Σε κρίσιμη κατάσταση εισήχθησαν και νοσηλεύονται στην εντατική έξι γυναίκες, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες.

Έφυγε στα 72 του ο Νίκος Κακαουνάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη το βράδυ ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.

Ο Ν. Κακαουνάκης νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στο ΙΑΣΩ, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες εγχειρίσεις στο παχύ έντερο, που είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει ανεπάρκεια σε πολλά ζωτικά του όργανα.
Ήταν 72 ετών.

Βρέθηκε νεκρός ο Δήμαρχος Παγγαίου


O Τριαντάφυλλος Κουκούδης,49 ετών, Δήμαρχος Παγγαίου, που αγνοείτο από τις 27 Δεκεμβρίου, βρέθηκε νεκρός, σε παραλία του Δήμου Ελευθερίου της Καβάλας.

Tο σώμα του άτυχου άνδρα, βρέθηκε στο πορτ-παγκαζ αυτοκινήτου και σύμφωνα με πληροφορίες έφερε τραύμα από σφαίρα .

Την εξαφάνιση του Δημάρχου είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές, ο αδελφός του μετά από δύο σχεδόν 24άωρα.

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται για τα μεγαλοστελέχη της Πολιτικής Άνοιξης

Πλήθος στελεχών από το παρελθόν της ΠΟΛιτικής ΆΝοιξης βρίσκουν τη θέση τους στους νέους μηχανισμούς της Ρηγίλλης. Ο Σαμαράς δείχνει να εμπιστεύεται μόνο άτομα που έχουν δοκιμαστεί στο πείραμα της ΠΟΛΑΝ και δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει σε πρόσωπα που έχουν δώσει εξετάσεις μόνο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η κομματική ταυτότητα βρίσκεται σε κατάσταση δίωξης. Στις πραγματικά καίριες θέσεις του κόμματος όπως είναι οι γραμματείες προτεραιότητα έχουν μόνο όσοι έχουν κομματική ταυτότητα ΠΟΛΑΝ και όσοι τον υποστήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές. Προτεραιότητα έχουν πρόσωπα όπως :Γιάνναρης, Σταμάτης, Διαμαντοπούλου, Σιμόπουλος (βασικός χρηματοδότης του Σαμαρά στη Β. Ελλάδα), Γιούτα, Κόλλιας, Κωνσταντινίδης, Πιπιλή. Παπακώστα, Σολδάτος, Λιβανός, Σκανδαλάκης, Σταθόπουλος, Αναγνωστάκος, Λεκκέας κ.ά.
Όλοι αυτοί που βρίσκονταν στο περιθώριο της πολιτικής για πολλά χρόνια και οι περισσότεροι εξ' αυτών, αντιμέτωποι με τη Νέα Δημοκρατία. Αισθάνονται επιτέλους ο αγώνας τους να δικαιώνεται! Τόσα χρόνια περίμεναν στη γωνία. Τώρα παίρνουν την εκδίκησή τους, κατακτούν τις πολυπόθητες καρέκλες και διώχνουν από τη Ρηγίλλης κόσμο και κοσμάκη με το πρόσχημα της «ενότητας»!
Κανονικό πογκρόμ διώξεων εξελίσσεται στη Ρηγίλλης και η πρώην ηγεσία προτιμά να σκοτώνει την ώρα της στο «18» για να πάνε κάτω τα φαρμάκια!
Η συνθηματολογία του συστήματος Σαμαρά περί πολιτικής και ψυχικής ενότητας αποτελούν προφάσεις ώστε να επιβληθεί η πραγματική γραμμή εξόντωσης των διαφωνούντων στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Ενώ στη σκιώδη κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκαν πρόσωπα από όλες τις πλευρές, για επικοινωνιακούς λόγους και τηρώντας τα προσχήματα, στις γραμματείες, το σύστημα Σαμαρά έδειξε τις πραγματικές προθέσεις του. Προθέσεις που σχετίζονται άμεσα με τον συγκρουσιακό χαρακτήρα που έχουν αποκτήσει οι εσωτερικές ισορροπίες στη Ρηγίλλης. Οι γραμματείες όμως αποτελούν τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος. Αποτελούν τον ουσιαστικό μηχανισμό ελέγχου της Νέας Δημοκρατίας. Το σύστημα Σαμαρά αντελήφθη την ουσία της κομματικής επιρροής των γραμματειών και ανάλογα έδρασε.
Αποκεφαλίζοντας τους πολιτικούς δεσμούς που είχε η ΝΔ με το κεντρώο φιλελεύθερο παρελθόν της.

Αυξήσεις ψίχουλα




Από ένα μέχρι τέσσερα κουλούρια θα πάρετε. 
Ένας ένας μη βιάζεστε. 
Όλοι θα πάρετε το κουλούρι σας!

Μεγάλο πρόβλημα με την αντιπολιτευτική τακτική

Σοβαρό πρόβλημα με την αντιπολιτευτική της τακτική έχει η νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ο ίδιος ο Παπανδρέου ανακοινώνει την επιβολή βαρύτατων φόρων σε όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων , την αύξηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την αύξηση του ΦΠΑ! Καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί ακόμη από τη Ρηγίλλης, ούτε και από τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ ...

Ηλεκτρισμός «με τη βοήθεια» του Ποσειδώνα...

Ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τα κύματα της θάλασσας θα απολαμβάνουν στο μέλλον οι Κύπριοι καταναλωτές.

Ύστερα από μελέτες και ενέργειες τριών ετών η ισραηλινή εταιρεία «SDΕ» ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τελικές διαβουλεύσεις με κυπριακές και άλλες εταιρείες για διαμόρφωση κοινοπραξίας για την κατασκευή μονάδας που θα παράγει στην Κύπρο ηλεκτρισμό από την ενέργεια των κυμάτων της θάλασσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η ισραηλινή «SDΕ» ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων που ...

Φόροι ... και μια συγνώμη για ξεκάρφωμα

Φόροι, φόροι και μια επικοινωνιακή συγνώμη για ξεκάρφωμα. Αν ακούς βρε Γιώργο τις αδικίες πως τις διορθώνεις με συγνώμες στα δελτία των φιλικών σου δελτίων ειδήσεων;


"Μυστική" σύνοδος για να σωθεί η Γη

Ακούγεται σαν χολιγουντιανή ταινία καταστροφής όπως το «2012» ή ο «Αρμαγεδδών», αλλά ρώσοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και αναλαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του!

Συγκεκριμένα, οι ρώσοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν σύντομα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσουν πως θα αποφευχθεί η πτώση στη Γη γιγαντιαίου αστεροειδή σε 26 χρόνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, Ανατόλι Περμίνοφ.

"Το επιστημονικοτεχνικό συμβούλιο μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να ...

Η Νέα Δημοκρατία υποτάσσεται στην ΠΟΛΑΝ

Η αθέατη όψη των διορισμών στις γραμματείες κρύβει τις πραγματικές προθέσεις που έχει ο πρόεδρος Αντώνης στον σχεδιασμό κατάληψης της Ρηγίλλης.
Ο κομματικός μηχανισμός της ΠΟΛΑΝ κάνει γιουρούσι στο νεοκλασικό και πολύ σύντομα δεν θα επιτρέπεται κανένας μη-αρεστός να περάσει. Γι’ αυτό και έχει ανάγκη ο νέος μηχανισμός τη δημιουργία ενός νέου κλειστού club στην κορυφή της νεοδημοκρατικής πυραμίδας. Για τη δόμηση της πυραμίδας πρέπει να χρησιμοποιηθούν «υλικά» αποκλειστικά από το Σαμαρικό παρελθόν για να είναι περισσότερο στεγανοποιημένη. Όσο πιο ψηλά βρίσκονταν τα πρόσωπα αυτά στην κομματική πυραμίδα της Πολιτικής Άνοιξης τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν για τη συμμετοχή τους στο νέο νεοδημοκρατικό σχήμα.
Εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία των πρώην αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας στην έφοδο που πραγματοποιείται από ένα αποτυχημένο κόμμα με διφορούμενο ρόλο και αποτυχημένους κομματικούς παράγοντες, για την κατάληψη των ανακτόρων της Ρηγίλλης!
Κανένας δεν φαίνεται ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει το νέο κατεστημένο που προσπαθεί να δημιουργήσει το επιτελείο του Σαμαρά και οι άνθρωποί του.
Ως πηγή «νέων» προσώπων, το επιτελείο του Σαμαρά, χρησιμοποιεί άτομα που είχαν συμμετάσχει στην πτώση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 1993 και συμμετείχαν στο «αποτυχημένο» πείραμα της ΠΟΛΑΝ, στη δεκαετή συνέχειά του.
Όπως Γιάνναρης, Σταμάτης, Διαμαντοπούλου, Σιμόπουλος (βασικός χρηματοδότης του Σαμαρά στη Β. Ελλάδα), Γιούτα κ.ά. τώρα ο αγώνας τους δικαιώνεται! Τόσα χρόνια περίμεναν στη γωνία. Τώρα παίρνουν την εκδίκησή τους και διώχνουν από τη Ρηγίλλης κόσμο με το πρόσχημα της «ενότητας»!

Ο Ρουσόπουλος είναι ακόμα στη Ρηγίλλης;

Αυτά που λέει ο Ζαγορίτης τα σκέφτεται μόνος του;

Δεν λέμε ότι ο άνθρωπος είναι "γκαγκά"... αλλά κάποιος άλλος είχε τέτοιες απόψεις...

Κάτι μας θυμίζει...!

dexihalf.blogspot

Μπιρμπιλοχαράτσι Νο 2

Γιατί το ΥΠΕΚΑ προχωρεί σε υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων των ΑΠΕ που πληρώνει ο Ελληνικός λαός?
Στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί προσεχώς το ΥΠΕΚΑ αυξάνει τις τιμές που πληρώνει ο ελληνικός λαός (μέσω του ειδικού τέλους ΑΠΕ στους λογαριασμούς ΔΕΗ) στους ιδιώτες ιδιοκτήτες αιολικών πάρκων...
από 9,6% έως 54,4% (http://www.opengov.gr/minenv/?p=101) σε σχέση με πέρσυ .
Οι αυξήσεις είναι αστρονομικές! Πως δικαιολογούνται εν μέσω κρίσης, αφού οι παραγωγοί από ΑΠΕ δεν επηρεάζονται από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου (που έχουν πέσει σε σχέση με πέρσυ), αλλά και ο πληθωρισμός είναι κοντά στο 1% ???

Στη φωτό οι προηγούμενες τιμές στο λινκ οι προτεινόμενες τιμές

Λέτε μετά από λίγο καιρό αφού πληρώσουμε να μας ξαναπούν κάναμε λάθος όπως και με τα τέλη

kafeneio-gr.blogspot

Έρχεται η Φάπα.




Με τις υγείες σας.

Πόσο άραγε μεγάλο χτύπο θα ρίξουν;

θολή μας "πρασινοχρονιά"...

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
Θολή μας «πρασινοχρονιά»!
Κι αρχή «καλός» μας χρόνος…
Στ’ αρχοντολόι οι χαρές
Και στο λαό ο πόνος!


Σα ζωντανά ν’ αναμασούν
Τα ίδια παραμύθια
Και ο λαός να γεύεται
Της πίκρας την αλήθεια…
.....

Οφθαλμός αντί οφθαλμού και «μύτη αντί μύτης»


Πακιστανικό δικαστήριο έδωσε εντολή να κόψουν τα αφτιά και τις μύτες δύο ανδρών γιατί έκαναν το ίδιο σε μια γυναίκα που είχε απορρίψει την πρόταση γάμου του ενός εκ των δύο.

Παράλληλα, όμως, ο δικαστής της Λαχόρης, τους καταδίκασε  σε ισόβια.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Εχτισάμ Καντίρ, η τιμωρία τους επιβλήθηκε με βάση την αρχή «οφθαλμός αντί οφθαλμού».
Οι Σερ Μοχάμαντ και Αμανάτ, απήγαγαν το Σεπτέμβριο την  22χρονη ξαδέρφη τους Φαζιλάτ Μπίμπι, καθώς ......

Χιλιάδες πολίτες ακινητοποιούν τα Ι.Χ. τους


Των Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - Δ. ΓΚΟΛΙΑ - Κ. ΦΛΩΡΟΥ
«Αρχισαν τα όργανα» στις Εφορίες καθώς χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων ή αυτοκινήτων που επιβαρύνονται με προσαυξημένα τέλη κυκλοφορίας λόγω παλαιότητας, καταθέτουν ο ένας μετά τον άλλον τις πινακίδες κυκλοφορίας για να απαλλαγούν από το χαράτσι των τελών.
Όπως και να το κάνουμε, σαν κεραμίδα ήρθε αυτό το χαράτσι στους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων

Τα νέα του Πάκη

Τον θυμάμαι, όταν από το βήμα της Βουλής ευχαριστούσε τους μετανάστες που προτιμούν τη χώρα μας. (Λες και ήσαν τουρίστες και όχι άνθρωποι αναγκεμένοι...). Επίσης, τον θυμάμαι, με το μπλέιζερ και το δακρύβρεκτο -σήμα κατατεθέν- ύφος να επισκέπτεται καταυλισμούς μεταναστών και να τους λέει τα συνήθη σπαραξικάρδια: Καρδούλες μου, ψυχούλες μου και άλλα παρόμοια. Γι’ αυτό, απορώ τι μύγα τσίμπησε τον Πάκη Παυλόπουλο και, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μάλλον αβαντάρει τις θέσεις του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό. Αδυνατώ να το εξηγήσω και υιοθετώ την εξήγηση που δίνουν .....

Συγνώμη λάθος, αλλά πληρώστε...

Tου Γιωργου Π. Tερζη

Ακουγα χθες τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προαναγγέλλει «διορθωτικές κινήσεις» της κυβέρνησης ως προς τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Ο ίδιος περιέγραψε μείωση των (αυξημένων φέτος) τελών και ενίσχυση των εσόδων που σχετίζονται με τη χρήση του αυτοκινήτου, δηλαδή -με απλά λόγια- αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αναρωτιέμαι αν η κυβέρνηση έπρεπε να φθάσει σε αυτό το σημείο -να εγείρονται δηλαδή πλήθος εύλογων αντιδράσεων για τα αυξημένα τέλη, να κατατίθενται πινακίδες στις εφορίες και να κινδυνεύουν οι ήδη επιβαρυμένες πόλεις να γεμίσουν εγκαταλελειμμένα σαραβαλάκια- για να διαπιστώσει ότι οι αλλαγές που επέβαλε στα «περιβαλλοντικά τέλη» που είχε εισηγηθεί ο κ. Γ. Σουφλιάς ήταν επί τα χείρω.

Ομολογώ ότι αντιμετώπισα το μέτρο που εισηγήθηκε ο πρώην υπουργός ...

Τι έλεγαν οι Άγγλοι το 1979 για το άνοιγμα της ΝΔ προς το Κέντρο και το Συνέδριο του 1979

Το 1979, οι εντάσεις μεταξύ δεξιάς πτέρυγας και των νεοεισελθέντων μετά τη διεύρυνση προς το κέντρο είχαν μειωθεί. Σε έγγραφό του λίγο μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το Μάιο ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Τζιμ Σάδερλαντ εκτιμά ότι ο Καραμανλής, φαινόταν αποφασισμένος να δημιουργήσει κομματικές δομές που θα συνεχίζονταν και μετά την ηγεσία του. Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 1980 πάνω στη βάση της ένταξης στην ΕΟΚ. Επίσης, ο Βρετανός πρέσβης προέβλεπε μετακίνηση του Καραμανλή στην προεδρία. Στα ονόματα των πιθανών διαδόχων του Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ περιλαμβάνονται οι Μητσοτάκης, Παπακωνσταντίνου, Αβέρωφ και Ράλλης.
Μετά το συνέδριο της ΝΔ διαπιστώνεται ότι ο Καραμανλής δεν ήταν ιδεολόγος ή πολιτικός φιλόσοφος, αλλά έθετε σαφείς πολιτικές αρχές, επαναβεβαιώνοντας την προσήλωση της ΝΔ ως «προοδευτικού κόμματος» στη «ριζοσπαστική φιλελεύθερη» κοινωνική πολιτική. Οι βασικές αρχές ήταν μεταξύ άλλων η πίστη στο εθνικό ιδεώδες, η πίστη στην ειρηνική συνύπαρξη με τις χώρες της Δύσης, αλλά και τις αραβικές χώρες και τους Βαλκάνιους γείτονες και η πίστη στη μαχόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το άνοιγμα του Καραμανλή προς το κέντρο έδωσε τον τόνο του συνεδρίου, σχολιάζει ο Βρετανός πρέσβης, με αποτέλεσμα ο Αβέρωφ, ηγέτης της δεξιάς πτέρυγας, να αλλάξει την τελευταία στιγμή την ομιλία του, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίνοντας για πρώτη φορά τον προσεταιρισμό του κεντρώου χώρου.

Κανένας δεν περίμενε τόσο μεγάλη λαϊκή αντίδραση με παράδοση πινακίδων

Κανένα από τα νοσηρά μυαλά της κυβέρνησης δεν είχε μελετήσει την πιθανότητα μαζικής λαϊκής αντίδρασης στην αύξηση των ασφαλίστρων. 

Οι παραδόσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Πρόκειται για μια από τις πιο αγνές λαϊκές αντιδράσεις των τελευταίων ετών που συμπυκνώνει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. 

Νόμιζαν ότι τα λεφτά τα έχει ο απλός πολίτης και ο απλός εργαζόμενος που χρησιμοποιούν σαραβαλάκια για να πάνε στις δουλειές τους. 

Τα συγνώμη είναι αστεία  επικοινωνιακά τρικ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην κοινωνία που υποφέρει από τεράστια οικονομικά και δισεπίλυτα κοινωνικά προβλήματα.

Πως έβλεπαν οι Άγγλοι τον Παπανδρέου το 1979

Ο αυταρχικός, τρικυμιώδης και ηγετικός Ανδρέας Παπανδρέου

Εκτιμήσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Σε αναφορά στο ιστορικό και την προσωπικότητα του ηγέτη της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, σχολιάζεται ότι η «δημαγωγική και επιθετική ρητορική του έχει απήχηση στους νέους και στα λιγότερα προνομιούχα στοιχεία της κοινωνίας». Ωστόσο, προστίθεται, «από καιρού εις καιρόν έρχονται στην επιφάνεια αποδείξεις δυσαρέσκειας στο κόμμα του ενάντια στο αυταρχικό του στιλ ηγεσίας». Χαρακτηρίζεται επίσης ως πιο ορθολογικός στον ιδιωτικό του βίο σε σχέση με τις μελοδραματικές δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ η προσωπική του ζωή περιγράφεται ως .....

Βαθιά «Νέα Πόλαν» και στους Γραμματείς που ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Η νέα Νέα Δημοκρατία κλίνει όλο και δεξιότερα. Οι υπεύθυνοι για τις γραμματείες που ανακοινώθηκαν χθες αποδεικνύουν το πολιτικό μίγμα που εγκρίνει ο πρόεδρος Αντώνης και οι συνεργάτες του. Βαθιά Δεξιά «ανανεωμένη» από ακραίες προσωπικότητες προερχόμενες από την ΠΟΛΑΝ που επίσημα πλέον αναλαμβάνουν καίρια πόστα στον κομματικό μηχανισμό.
Οι τοποθετήσεις από το επιτελείο της ΠΟΛΑΝ έχουν καθαρά συγκρουσιακό χαρακτήρα μια και ο Σαμαράς προσπαθεί στην πραγματικότητα να δώσει βήμα και εξουσία στους δικούς του μόνο ανθρώπους. Αυτούς που πάντα εμπιστεύονταν μια και τα τελευταία χρόνια απείχε από τον πραγματικό κομματικό μηχανισμό του κόμματος.
Οι πρώτες συγκρούσεις θα δίνουν το δικαίωμα στο νέο πρόεδρο της άμεσης αντικατάστασης του διαφωνούντα με ακόμα περισσότερο οικεία πρόσωπα! Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι συγκρούσεις αυτές εάν δεν έλθουν μόνες τους οι μυστικοσύμβουλοι θα τις επιδιώξουν.
Το σχέδιο άλωσης της ΝΔ έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και έχει μελετηθεί σε όλες τις λεπτομέρειές του. Όσοι δε από του αριβίστες καραμανλικούς νόμιζαν ότι με τη στήριξη του Αντώνη εδραίωναν τη θέση τους στο κόμμα, απλά έκαμαν λάθος. Ο ρόλος τους τελείωσε. Εκτός και εάν είχαν πολύ στενή σχέση με τα ταμεία του κόμματος ή έχουν πολύ στενή σχέση με τον ίδιο τον Καραμανλή (οπότε υπάγονται σε παρασκηνιακές συμφωνίες μεταξύ του πρώην και νυν προέδρου της ΝΔ). Ειδάλλως να αποχαιρετήσουν της Ιθάκη.
Οι μυστικοσύμβουλοι έχουν άγριες διαθέσεις και το απέδειξαν στις …. Γραμματείες!

Πως έβλεπαν οι Άγγλοι τον Καραμανλή το 1979

Ο συνετός, θαρραλέος και γαλαντόμος Κων/νος Καραμανλής

Επίσκεψη Καραμανλή στην Ντάουνινγκ Στριτ

Στις 24 Οκτωβρίου του 1979, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και για τρεις ώρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής έγινε δεκτός από τη Βρετανίδα ομόλογό του Μάργκαρετ Θάτσερ στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης, ο Κ. Καραμανλής άρχισε ευχαριστώντας την ομόλογό του για τη στήριξη της Βρετανίας στις επιτυχημένες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΕΟΚ. Η κα. Θάτσερ στη συνέχεια τόνισε την επιθυμία της για καλές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της χώρας της για την κατασκευή μονάδων παραγωγής ενέργειας και την πώληση αρμάτων μάχης στην Ελλάδα. Ο Καραμανλής, αφού διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ....

Τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις για την Ελλάδα το 1979

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές στην Κύπρο και κυρίως στο Αιγαίο, καθώς και η συνάντηση Καραμανλή με τη Θάτσερ στην Ντάουνινγκ Στριτ ήταν τα κυριότερα θέματα σε σχέση με την Ελλάδα που απασχολούσαν τους Βρετανούς διπλωμάτες το 1979, όπως προκύπτει από τα νεότερα ετήσια αποχαρακτηρισθέντα αρχεία του Φόρεϊν Όφις.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έδινε επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στα σενάρια μετακίνησης του τότε πρωθυπουργού στην προεδρία της Δημοκρατίας, στις προσπάθειες του Ανδρέα Παπανδρέου να μεταμορφώσει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα εξουσίας και στην αίτηση της Αθήνας για επανένταξη στο ....

Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Οι αιώνιοι φοιτητές περισσότεροι από τους κανονικούς


Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας που ανακοινώθηκαν χθες , οι αιώνιοι φοιτητές έχουν ξεπεράσει τους ενεργούς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Υπολογίζεται ότι οι αιώνιοι φοιτητές ξεπερνούν τις 300.000.

Ελάχιστα Ιδρύματα έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα των μητρώων τους.......

kafeneio-gr.blogspot

Wingsuit Jump


Στα ανεμοδαρμένα ύψη της Νορβηγίας

Νέο σκάνδαλο στη Ρηγίλλης


 Έτοιμο να σκάσει νέο σκάνδαλο στη Ρηγίλλης.

Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, του προέδρου Αντώνη, τον περιτριγυρίζουν και άλλες φήμες για πρόσωπο πολύ κοντά στο περιβάλλον του και στον κεντρικό πυρήνα της σημερινής Ρηγίλλης.

Να πούμε και του χρόνου;

Δεν θα ήταν υπεκφυγή μια και αλλάζει αύριο ο χρόνος!

Ιρανικά σώματα ασφαλείας καταδιώκουν διαδηλωτές με ...... αυτοκίνητα


Οι Τούρκοι ζητούν από την Ιταλία τα λείψανα του Αγίου Νικολάου

Στη φωτογραφία, η κρύπτη όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο μέρος των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι της Ιταλίας
Oι Τούρκοι διεκδικούν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου. Ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας κ. Ερτογρούλ Γκιουνάι δήλωσε ότι η Τουρκία θα τα ζητήσει από την Ιταλία. Τον εν λόγω Αγιο οι Τούρκοι αποκαλούν «Πατέρα των Χριστουγέννων». Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ» ο τούρκος υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι «θα διεκδικήσουμε τα κλεμμένα λείψανα του Αγίου για να εκτεθούν στον τόπο όπου γεννήθηκε». Στις δηλώσεις αυτές ο κ. Γκιουνάι προέβη κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Ντέμρε της Αττάλειας, με αφορμή την 25η επέτειο από τη δημιουργία της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσογείου. Κατά τους Τούρκους και συγκεκριμένα κατά τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Νεβζάτ Τσεβίκ, του Τμήματος Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μεσογείου, τα λείψανα του Αγίου Νικολάου εκλάπησαν κατά μία εκδοχή από ιταλούς ναυτικούς το 1087 οι οποίοι τα μετέφεραν στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο κ. Γκιουνάι τόνισε ότι τα λείψανα του Αγίου θα πρέπει να ...

«Να δώσετε τις γερμανικές αποζημιώσεις»

«Απαράδεκτη και αλαζονική» χαρακτηρίζουν 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης τη δήλωση του υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων», με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Μάλιστα εγείρουν το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων από την Κατοχή που, όπως αναφέρουν, η Γερμανία αρνείται εδώ και 60 χρόνια να καταβάλει στην Ελλάδα, θυμίζοντας ότι πρόκειται για αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).
Οπως τονίζουν οι αντιστασιακοί «συνιστούμε στον κ. Σόιμπλε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας:Αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία».
Και καταλήγουν: «Απαντήστε, κύριεΣόιμπλε, και μην κρυφτείτε, όπως οι συνάδελφοί σας επί 60 χρόνια. Το ξέρετε ότι έχουμε επικοινωνήσει με πολλούς αληθινά δημοκρατικούς Γερμανούς και συμφωνούν για το ολοφάνερο δίκιο μας». Μεταξύ άλλων το κείμενο διαμαρτυρίας υπογράφουν οι κκ. Β. Βαρδινογιάννης, Γ. Βούλτεψης, Μ. Γλέζος, Π. Δημητρίου, Λ. Κύρκος, Γ.-Α. Μαγκάκης, Λ. Μαυροειδής, Τ. Μπενάς, Χρ. Πασαλάρης και η κυρία Βούλα Δαμιανάκου.

"Κενό ασφαλείας" καταγγέλει ο Ομπάμα στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι «αποτυχία του συστήματος» που συνδέει τις υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ, επέτρεψε την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε βάρος Αμερικανικού αεροσκάφους με προορισμό το Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν επεξεργάστηκαν, ως όφειλαν, πληροφορίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία μετά και τις προειδοποιήσεις του πατέρα του δράστη. O Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το κενό αυτό ασφάλειας «τελείως απαράδεκτο» και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκαταστήσουν αμέσως τέτοιου είδους κενά στο σύστημα εσωτερικής ασφάλειας.

Όποιος διαφωνεί στο Ιράν, είναι "εχθρός του Θεού"

Ανώτερος Ιρανός κληρικός, ο Αγιατολλά Βαέζ Ταμπάσι, στενός συνεργάτης του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολλά Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης «εχθρούς του Θεού» που θα μπορούσαν να εκτελεστούν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο. Η εν λόγω ανακοίνωση του Αγιατολλά Βαέζ Ταμπάσι, κυκλοφόρησε καθώς η αντιπολίτευση ανακοίνωνε τις συλλήψεις περισσότερων μελών της. Τουλάχιστον 20 ανώτερα στελέχη της αντιπολίτευσης στο Ιράν έχουν συλληφθεί μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και αιματηρές συγκρούσεις της Κυριακής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η ...

Τους πέφτει βαριά η φορολογία


Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας  Τζέιμι Ντίμον δήλωσε στον υπουργό  Οικονομικών πως «η τράπεζα για πολλές δεκαετίες πολιτεύτηκε σωστά στη Βρετανία τώρα, όμως, εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει αλλού...».   Τα  στελέχη  της τράπεζας  λένε  ότι
Η αμερικάνικη τράπεζα “JP  Morgan” (τι μου θυμίζει;),  σύμφωνα  με  δημοσίευμα της “Financial Times”, απειλεί να φύγει  από την Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας  της υψηλής φορολογίας που  έχει επιβληθεί στα  μπόνους των τραπεζιτών (50% φόρος).