Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Το δήθεν αυστηρό μήνυμα του Αντώνη: «Κλίνατε επί Δεξιά και βουλώστε το!»

Η ηγεσία της καινούριας ΝΔ πασχίζει να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στο εσωτερικό της ΝΔ. Ουσιαστικά τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης σε συνεργασία με την Λαϊκοδεξιά συνιστώσα της ΝΔ προσπαθούν μόνο κατ’ όνομα να διατηρήσουν τον τίτλο «μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη» και στην ουσία να επιβάλλουν την περιθωριακή τους θέληση και σε στελέχη που δεν αυτοπροσδιορίζονται λαϊκοδεξιά, καθαροδεξιά ή νεοδεξιά. Η νέα έκφραση που παίζει πολύ είναι μεγάλη λαϊκή κεντροδεξιά! Για δικούς τους μακροπρόθεσμους στόχους συνεργάζονται με τους Φίλους του Αντώνη και τα στελέχη του πρώην Μαξίμου. Οι νεοκαραμανλικοί.
Και μόνο αυτό το σκηνικό δείχνει το βάθος της κρίσης που βρίσκεται στον χώρο της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς. Η επιστροφή στις ρίζες της Λαϊκής Δεξιάς δεν γίνεται να αφήσει τη ΝΔ, χωρίς εμφανή ρήγματα. Ειδικά στη ΝΔ η οποία από το 1974 έως σήμερα έχει αναδείξει τους περισσότερους πρωθυπουργούς (5), τους περισσότερους αρχηγούς κόμματος (7) αν και έχει κυβερνήσει μόνο 16 χρόνια με το ΠΑΣΟΚ να έχει κυβερνήσει 20!!!
Η Νέα Δημοκρατία δηλαδή από την φύση της έχει δυσκολίες στην κατάκτηση της εξουσίας και μόνο με κεντρώο προφίλ μπορεί να πείσει τους υποψιασμένους πολίτες να την ψηφίσουν. Η στροφή στις ρίζες είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Ακόμα και αν κληθεί να κυβερνήσει η Νέα ΝΔ θα καταρρεύσει σύντομα και θορυβωδώς. Σχεδόν κάθε σύγκρουση για την Αρχηγία ή κάθε εκλογική αποτυχία άφηνε ανεξίτηλα σημάδια στην πορεία του κόμματος. Το 1985 δημιουργήθηκε η ΔΗΑΝΑ, το 1993 η ΠΟΛΑΝ, το 2000 ο ΛΑΟΣ και σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη οδεύει στον δικό της κομματικό σχηματισμό μέσα σε τελείως διαφορετικό πάντως κοινωνικό και ιστορικό περιβάλλον. Η δημιουργία κομμάτων από τον χώρο της Κεντροδεξιάς είναι νομοτελειακό φαινόμενο. Ούτε και τώρα μπορεί κανένας φίλος του Αντώνη να το διακόψει. Αντίθετα η συνωμοτική τους φύση ενισχύει καταλυτικά τα γεγονότα.
Η στροφή του Αντώνη σε έναν παλαιοκομματικό λαϊκισμό ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη σοβαρού και αξιόπιστου σχηματισμού προς το Κέντρο. Είναι απολύτως σίγουρο ότι οι φωνασκίες του Αντώνη και η επιστροφή του στην εποχή της ΕΡΕ δεν έχουν καμία πρακτική αξία. Ο Αντώνης ξέρει πολύ καλά ότι ακόμη κα να ήθελε δεν μπορεί να ξεφύγει από το μνημόνιο που ήταν αποτέλεσμα της αλόγιστης νεοκαραμανλικής διακυβέρνησης, στην οποία επίσης ήταν υπουργός και σπάταλος διαχειριστής παχυλότατων κονδυλίων. Πρέπει να μπει μια τάξη στην Ελλάδα και δυστυχώς το μνημόνιο ήταν τελικά ο μόνος τρόπος για να μπει. Κανένας δεν το ήθελε. Αλλά και ο απλός πολίτης κατανοεί ότι χρειάζεται όσο και αν δεν επιθυμεί λύσεις βίαιες. Το θέλω όμως λειτουργεί διαφορετικά από το πρέπει στην πολιτική. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες και δεν μπορούν να επιβληθούν χωρίς την έξωθεν πίεση και παρουσία. Ας γίνουν λοιπόν αναγκαστικά. Και ας βρούνε το δρόμο τους όσοι δεν αισθάνονται πλέον ιδεολογικά συγγενείς με τους περίεργους Φίλους του «Σοφού» Αντώνη.

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική μπάσκετ

Ioannis Bourousis (No. 5) of Greece battles for a high ball during their FIBA Basketball World Championship game against China in Ankara August 28, 2010. REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: SPORT SPORT BASKETBALL)China's Jinhui Ding (L) drives to the basket past Kostas Tsartsaris (R) of Greece during their FIBA Basketball World Championship game in Ankara August 28, 2010. REUTERS/Mark Blinch (TURKEY - Tags: SPORT SPORT BASKETBALL)Ioannis Bourousis of Greece celebrates scoring against China during their FIBA Basketball World Championship game in Ankara August 28, 2010. REUTERS/Mark Blinch (TURKEY - Tags: SPORT SPORT BASKETBALL)
«Με το δεξί» μπήκε η εθνική μπάσκετ των Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η «αυλαία» του οποίου άνοιξε σήμερα στην Τουρκία, επικρατώντας της Κίνας με 89-81. Κορυφαίοι της εθνικής οι Ζήσης και Μπουρούσης που πέτυχαν από 21 πόντους.

Πώς σας φάνηκαν τα μέτρα «φωτιά και μείγμα» του ταλαντούχου Αντώνη;

1. Ήταν μούρλια
2. Μου άφησαν μια γλυκόξινη εντύπωση
3. Με έπεισε ο Αντώνης. Είναι μεγάλος Ηγέτης και περισσότερο οξύνους και ευτυχής απ΄όσο νομίζει ο Γιανναράς
4. Άσε μας ρε Αντώνη!
5. Επιτέλους έμαθα ότι το κυκλικό έλλειμμα και όχι το διαρθρωτικό προκαλεί την ύφεση
6. Ο Αντώνης ξέρει πόσο πάει το αγγούρι ή να ρωτήσω το Μηταράκη;
7. Μετά τα μέτρα έχω μια φαγούρα!
8. Είμαι πλέον στρατιωτάκι του γοητευτικού star Αντώνη και της σταριλέτας Τζοτζολέτας
9. Ο Αντώνης έφαγε όλο το καρότο κι έμεινε με το μαστίγιο στο χέρι
10. Οι τέσσερις Καίριες Θέσεις της ΝΔ είναι απόσταγμα μακραίωνης σοφίας
11. Αντώνη είσαι λέρα
12. Έχε χάρη βρε που ακρίβυναν οι ντομάτες. Αλλιώς, θα σού λεγα εγώ!
13. Μετά τα μέτρα του Αντώνη, η Ντόρα πρέπει οπωσδήποτε να πάει σε μοναστήρι
14. Ο Αντώνης είναι πράγματι Δισέκγονος του Πανελληνισμού (καμιά σχέση με τους πανελίστες, βρε άσχετε!)
15. Άσχετο! Τί κατοικίδιο έχει ο Αντώνης; Μπας και είναι καμιά λυσσασμένη γάτα;

Γιατί παραιτήθηκε ο Κωστάκης;

1. Ήθελε να κάμει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες
2. Ήθελε να παραδώσει στον Αντώνη τη Νέα ΝΔ για να γλυτώσει η χώρα από το Μητσοτακέϊκο
3. Ήθελε να φάει επιτέλους σαν άνθρωπος. Με την ησυχία του. Στο Μέγαρο δεν χαιρόταν το φαΐ. Τον διέκοπταν συνεχώς οι συνεργάτες του.
4. Δεν ήθελε να τον φάνε οι Αμερικάνοι
5. Δεν ήθελε να τον φάνε οι νταβατζήδες
6. Δεν ήθελε να τον φάνε οι δημοσιογράφοι
7. Δεν ήθελε να τον φάνε οι Έψιλον
8. Δεν ήθελε να βλέπει άλλο τη Ντόρα
9. Βαρέθηκε
10. Κουράστηκε