Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα

Σε έξι ώρες έγιναν στην Αθήνα δώδεκα ληστείες, μια κλοπή ΑΤΜ και μία εμπρηστική επίθεση.
18.27 στον Κορυδαλλό, άγνωστος μπήκε σε κομμωτήριο, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσε άρπαξε 200 ευρώ.
20.10 στη Ν. Ιωνία 2 άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε κατάστημα ψιλικών, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη πήραν 50 ευρώ.
20.24 στο Π. Φάληρο 2 δράστες μπήκαν σε σούπερ μάρκετ ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους πυροβολώντας μάλιστα μια φορά στον αέρα και αφαίρεσαν από τα ταμεία, άγνωστο χρηματικό ποσό.

20.40 στη Δάφνη, 3 ληστές μπήκαν σε κατάστημα ρούχων και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία, άγνωστο χρηματικό ποσό.
21.12 στον Αγ. Δημήτριο, δυο ληστές εισέβαλαν κρατώντας όπλα σε κατάστημα ψιλικών και στις 21.37 σε κατάστημα ΠΡΟΠΟ.
22.07 στη Ν. Σμύρνη, άγνωστος χτύπησε σε μίνι μάρκετ, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τον ιδιοκτήτη και ....

Οι ..."αξιοκρατικές" προσλήψεις στο ΥΠ.ΠΟ.

Παραπλεύρως παρουσιάζεται η Χριστουγεννιάτικη προκήρυξη ενός φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού...
Και δεν είναι ο μόνος...
Που πήγαν τα περί ΑΣΕΠ;
Δείτε και καμαρώστε πως προσλαμβάνουν... Έβγαλαν μια προκήρυξη μέσα στα Χριστούγεννα και οι υπάλληλοι όπως λέει η προκήρυξη θα επιλεγούν από τριμελή επιτροπή της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων...
Δεν γνωρίζουμε αν είναι φωτογραφικές θέσεις.. Αλλά δεν είχαν πει πως όλα θα περνάνε από ΑΣΕΠ;
Ιδού οι αποδείξεις της προσπάθειας Αναστήλωσης της Αναξιοκρατίας!
Λεπτομέρειες, και ανάλογες προκυρήξεις θα βρειτε στο: http://www.yppo.gr/3/g30.jsp?catid=76.
Κάντε "κλικ" για πλήρες μέγεθος.
vivliothikarios

Τα πέντε κύρια μέτωπα του συστήματος Σαμαρά και οι τρεις συμμαχίες

Πέντε μέτωπα
Ο Παπανδρέου:(λόγω άτυπης συγκυβέρνησης, πάει πίσω το «αναγκαστικό» μέτωπο με την κυβέρνηση. Ο συγκάτοικος δίνει στο φίλο του χρόνο να τακτοποιήσει τα υπόλοιπα μέτωπα…
Ο Κ. Μητσοτάκης:δύσκολη περίπτωση. Τι θα βγει αν τον διαγράψουν; Δεν κερδίζουν τίποτα. Ατίθετα χάνουν από το ισχυρό εκτόπισμα του ψηλού. Στόχος παραμένει η Ντόρα.
Ντόρα Μπακογιάννη:πιστεύουν ότι με τις εξεταστικές θα φορτώσουν σε δικούς της και στην ίδια όλα τα σκάνδαλα. Έτσι θα γλυτώσουν από την παρουσία της.
Ο Καρατζαφέρης:θεωρούνταν ο ευκολότερος στόχος λόγω της δεξιάς στροφής στη Νέα Δημοκρατία. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Δημήτρης Αβραμόπουλος:ο Δημήτρης επιδιώκει να κατακτήσει τη θέση νούμερο 2 στο κόμμα. Το σύστημα Σαμαρά αντιστέκεται και θέλει όλες τις εξουσίες. Ο Δημήτρης στέκει πάνω και στις δύο βάρκες. Και του συστήματος και του μετώπου. Προς το παρόν κλείνει υπέρ του συστήματος γιατί έχει και ένα συνέδριο μπροστά του. Μετά όμως είναι ζόρικη η κατάσταση. Τα μεγαλοστελέχη της ΠΟΛΑΝ πιστεύουν ότι χαλά τη σούπα της καθαρής δεξιάς!
Τρεις συμμαχίες
Με τον Καραμανλή:μια σχέση που έχει ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια και φτάνει μέχρι την παράδοση της ηγεσίας του κόμματος, τώρα ο Σαμαράς αναλαμβάνει υπό την προστασία τους σκανδαλιάρηδες και τα φερέφωνα του πρώην Μαξίμου. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η αντίστοιχη σχέση στο Πασόκ (Παπανδρέου-Σημίτη) στοίχησε στον Παπανδρέου την περίοδο 2004-2008
Με τον Παπανδρέου:λόγω συγκατοίκησης και κοινής παιδείας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα μέτωπο αυτή τη στιγμή Γιωργάκη-Αντωνάκη!
Με τους εργολάβους του τύπου: δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που είχαν πριν από ένα τρίμηνο γνήσια αντινεοδημοκρατική στάση, ξαφνικά θαυμάζουν τον Αντώνης και γίνονται το δεκανίκι του. Έθνος, Veto και Πρώτο Θέμα μόνο που δεν κάνουν κωλοτούμπες. Μόνο που δεν πίνουν νερό στο όνομα του. Φυσικά, για τους ίδιους λόγους συμφερόντων που στηρίζουν Γιωργάκη. Όλοι αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της διαπλοκής.

Πόσα έχασε το κράτος από την αύξηση των τελών;


Εκεί που ήθελαν να μαζέψουν ζεστό χρήμα στα ταμεία, τους γύρισε ανάποδα. Τελικά χάνουν κι’ από πάνω. Γύρω στα 300 εκατομμύρια. Ο κόσμος αντέδρασε και αντί να πάει να πληρώσει γύρισε τις πινακίδες. Μόνο που έμειναν πολλοί χωρίς  αυτοκίνητο γιατί η αύξηση χτύπησε τους φτωχούς και συνταξιούχους.

Πολύ έξυπνοι οι εμπνευστές των αυξήσεων. Έχει άραγε και άλλα τέτοια μυαλά ο Γιωργάκης; 

Έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με τις αποδείξεις;

Παρά τη δωρεάν κυβερνητική «διαφήμιση» που γίνεται από τα δελτία ειδήσεων για τη συλλογή αποδείξεων (από αλλού τα παίρνουν οι καναλάρχες), δεν βλέπω ενθουσιασμένο τον κόσμο. Ούτε ξέρουν τι θα μαζεύουν, ούτε πως. Οι περισσότερες αποδείξεις φθείρονται με τον χρόνο και οι περισσότεροι θυμούνται την αποτυχία της προηγούμενης φοράς που η εφορία ζητούσε αποδείξεις της ... αγάπης μας για την Ελλάδα. Θα μπορούσαν να μας ζητήσουν να συλλέγουμε γραμματόσημα ή πεταλούδες, αλλά προτίμησαν αποδείξεις...
Τώρα τα γεροντάκια ρωτάνε τι να κάνουν. Να καταγράφουν σε ένα τετράδιο ό,τι μαζεύουν; Αλλά και πάλι τι να καταγράφουν στο τετράδιο. Δεν ξέρουν. Μήπως πρέπει να οργανωθούν σεμινάρια λογιστικής για αρχάριους και "βλάκες"; Κάποιος πρέπει να εκλαϊκεύσει στους απλούς ανθρώπους πως θα χειρίζονται το θέμα.
Να δεις που ο Σημίτης ήταν λογιστάκος και ο Παπανδρέου θα εκδικηθεί το Σημίτη κάνοντας όλους τους Έλληνες … οικιακούς λογιστές!...!

Πόλεμος δεν έγινε. Πως φαληρίσαμε;


Πρωθυπουργός σε παγκόσμια τουρνέ



Ο Γιωργάκης αποφάσισε να ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία για να πει σε όλους τους λαούς της Γης ότι έγινε πρωθυπουργός. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη πρέπει να φτάσει το μήνυμα! Σταθμοί στην παγκόσμια τουρνέ του, το Πακιστάν, η Ινδία, το Ιράκ και η Βραζιλία. Τι να κάμει ο άνθρωπος εδώ! Είναι και να τον λυπάσαι!
Ο ρόλος του εδώ τελείωσε. Βγήκε πρωθυπουργός. Οι δουλειές για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι για άλλους. Μπορεί να φέρει τον Στίγκλιτς και άλλους σοφούς να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και αυτός να συνεχίσει την παγκόσμια τουρνέ όπου και θα έχει μεγαλύτερο σουξέ.

Αγγλοσαξονικά sorry από τον Γιώργο!

Τα παιδία παίζει!
Οι Άγγλοι έχουν μάθει μόλις τους δώσεις κάτι να λένε αμέσως thank you και μόλις αισθάνονται ότι σε στενοχώρησαν να πετάνε αμέτρητα sorry. Τις περισσότερες φορές είναι εκνευριστικό. Ένας ηγέτης πρέπει να λέει με πολύ περίσκεψη συγνώμη. Διαφορετικά δεν ισχύει. Τι θα πει ζητάω συγνώμη για τα τέλη αλλά θα τα αποσύρω το 2011! Όταν κάνεις μια γκάφα ζητάς συγνώμη και εμπράκτως διορθώνεις το λάθος σου. Διαφορετικά η μεταμέλεια είναι τζούφια. Παραμένεις άδικος εάν δεν διορθώσεις την αδικία. Στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης που γλύφουν προκλητικά τον πρόεδρος τους Γιώργο, έμειναν στον θρίαμβο του θάρρους της συγνώμης. Και δεν έφτασαν στη ανάγκη αποκατάστασης του λάθους. Έμειναν ως συνήθως στους τύπους γιατί δεν τους συμφέρει η ουσία. Για να έχει αυτή η πρωθυπουργική συγνώμη αντίκρισμα οφείλει να επιστρέψει στους μεροκαματιάρηδες τα λεφτά που έδωσαν στις εφορίες και τις τράπεζες. Δε λέει να σου παίρνουν τα λεφτά και να σου λένε συγνώμη που στα πήρα!
Και του χρόνου κύριε πρόεδρε!

Εξεταστική για τα εμβόλια


Αλήθεια σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ζητήσει εξεταστική για τα... εμβόλια που παρήγγειλε προεκλογικά το Υπουργείο Υγείας για τη νέα γρίπη...

Η ΝΔ θα συναινέσει;

Τι λέει γι' αυτό ο "Καγκελάριος";

dexihalf.blogspot

Πόσους Αλβανούς κουμπάρους έχει ο Θανάσης Κοκκινούλης;


α) 1
β) 2
γ) 3


Απάντηση:...


Τρεις Αλβανούς κουμπάρους έχει ο Αγροτοσυνδικαλιστής, για τους οποίους έχει ήδη εξασφαλίσει την ψήφο τους για τη ΝΔ...! Τους έχει βολέψει δηλαδή!

"Χαζός είμαι να υπογράψω το δημοψήφισμα του ΛΑΟΣ"!!!

Αυτά δήλωσε ο Θανάσης Κοκκινούλης στο Κανάλι 1



dexihalf.blogspot

Νιώθει εγκλωβισμένος ο Μιχαλολιάκος

Δεν προλαβαίνει να μπαλώσει τη μια τρύπα, ανοίγει άλλη!

Νέος μνηστήρας για το Δήμο Πειραιά, ο "παλιός" Α.Ανδριανόπουλος!

Στα γνωστά λημέρια της πλατείας Κοραή θέλει να επιστρέψει ο Ανδριανόπουλος και ο πονοκέφαλος του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλο και μεγαλώνει...




Φέτος κλείνουν 29 χρόνια από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Και είμαστε ακόμη το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Μας θεωρούν απατεώνες και κάποιοι εύχονται να μην είχαμε μπει ποτέ στην «οικογένεια» τους. Φάγαμε, φάγαμε, φάγαμε. Και λογαριασμό δε δίνα(ου)με σε κανένα. Οι βοήθειες, τα πακέτα και τα πλαίσια εξαντλήθηκαν στην κακοδιαχείρηση. Σήμερα δεν ξέρουν ούτε καν που πήγαν τα λεφτά. Που άραγε εξαφανίστηκαν τόσα ολοκληρωμένα και τόσα Ντελόρ που φάγαμε;
Ή μήπως πρέπει να λέμε …. φάγανε;

«Την Ελλάδα μην τη φοβάστε»…

Ακούγοντας αυτό το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του νεοεκλεγέντος προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπόρεσα παρά να σκεφτώ: «Εμείς δεν τη φοβόμαστε, άλλοι τη φοβούνται»…Και προφανώς, εννοούμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει σε σχέση με το στρεβλό της και αβέβαιο μέλλον. Δεν ξέρω γιατί τέτοια λόγια ψευτοκουράγιου μου προκαλούσαν πάντοτε αποστροφή. Ίσως επειδή είναι κοινό μυστικό ότι λέμε ψέματα πρώτα και καλύτερα στον εαυτό μας. Ενδεχομένως πάλι διότι πολλοί είναι εκείνοι που τα ψέματα αυτά τα πιστεύουν από πάνω και μάλιστα αναθαρρούν. Ή μάλλον επειδή αυτά τα ψευτοπατριωτικά, με μαθηματική ακρίβεια, δεν οδηγούν σε τίποτε το ουσιαστικό. Αντίθετα, συνεχίζουν να μας αποκοιμίζουν.

Την ίδια στιγμή, διαβάζω ότι η πρώτη συζήτηση που θα έλθει στη Βουλή με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά θα αφορά το ζήτημα της διαφθοράς. Ερμηνεύοντας την κίνηση αυτή, πιστεύω εύλογα ότι ο ....

Τώρα ο Καραμανλής κοιμάται ήσυχος


Πέταξε από πάνω του τις ευθύνες της κυβέρνησης και μεταμορφώθηκε. Λες και καταπιέζονταν στο Μαξίμου. Έκανε κάτι που δεν του ταίριαζε και δεν το ήθελε. Έγινε και πάλι χωρατατζής, λέει ανέκδοτα, πάει για μπύρες σε μπαράκια και για ούζα σε κουτουκάκια. Ο άνθρωπος ήθελε την ξαπλωτή του και την αραχτή του. Ίσως εάν μετέτρεπαν το Μαξίμου σε κουτούκι να απέδιδε καλύτερα. Μεζεδάκια και ουζάκια στο … Μέγαρο. Χαλαρά! Λέω τώρα. Ίσως!

Νέα υπόθεση «μαύρων ταμείων» στο οποίο εμπλέκεται η Ελλάδα.

Από http://www.politis-gr.com
Νέα απόθεση «μαύρων ταμείων» στο οποίο εμπλέκεται η Ελλάδα αποκαλύφθηκε σε ΗΠΑ και Βρετανία και ήδη έχει αρχίσει η δικαστική διερεύνησή του.

Η υπόθεση αφορά Έλληνες γιατρούς και μέλη διοικητικών συμβουλίων μεγάλων ελληνικών νοσοκομείων, που φέρονται να δέχονταν μεγάλα χρηματικά ποσά για να χρησιμοποιούν υλικά αμερικανικής εταιρείας ορθοπεδικών, με αντάλλαγμα 23%- 30% επί της τιμής του προϊόντος...

Στην Ελλάδα η υπόθεση παραμένει στον πάγο καθώς καθυστερεί η εξέταση των στοιχείων που στάλθηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές για τουλάχιστον 35 γιατρούς, μέλη διοικήσεων νοσοκομείων και μέλη εταιρειών ιατρικού υλικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στην υπόθεση εμπλέκεται η εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DeΡuy Ιnternational -θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson.

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται το 2006, όταν η Johnson & Johnson άρχισε την ....

Ο Σαμαράς δε γουστάρει το νεοκλασικό της Ρηγίλλης

Του θυμίζει λέει την παρακμή. Ο άνθρωπος έχει μάθει στους «χρυσούς αιώνες». Τι δουλειά έχει αυτός μέσα σε μουχλιασμένα γραφεία που θυμίζουν τον ανεπρόκοπο Καραμανλή; Τουλάχιστον τα δικά του γραφεία (και των συμβούλων του εννοείται) δεν θα είναι στο νεοκλασικό. Όλα εκεί θυμίζουν τον κομματικό μηχανισμό (που στήριξε βεβαίως το σύστημα Σαμαρά) αλλά οι περισσότεροι σύμβουλοί του δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία της ΝΔ και την πορεία της. Θέλουν να ξεφύγουν. Να πάρουν αέρα. Ιδίως αυτή η γραμματεία για τις σχέσεις του κόμματος με την κοινωνία, δεν κάνει με τίποτα στο νεοκλασικό! Ο πρόεδρος Αντώνης έδωσε τόσες γραμματείες και οι φαρισαίοι δεν έχουν ούτε καν δικά τους γραφεία. Βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση κτιρίων εκτός Ρηγίλλης και αν είναι δυνατόν όσο πιο μακριά γίνεται! Που να θυμίζουν ΠΟΛΑΝ και όχι ξενέρωτη νεοδημοκράτικη αισθητική.

Συνταξιούχοι στην Αγγλία καίνε βιβλία γιά να ζεσταθούνε

Συνταξιούχοι καίνε βιβλία γιά να ζεσταθούνε. Στην Αγγλία, όπου περνάνε το χειρότερο χειμώνα μετά από πολλά χρόνια, οι πιό οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, δηλαδή οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι, το βρίσκουν δύσκολο να πληρώσουν γιά ξύλο ή κάρβουνο γιά να ζεσταθούν.

Καίνε, λοιπόν, στις σόμπες και τα τζάκια τους βιβλία, τα οποία αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές από μαγαζιά αλληλεγγύης (charity shops). 

Ένα βιβλίο 500 γραμμαρίων με σκληρό εξώφυλλο μπορεί να κοστίζει 5 pence (περίπου 6 λεπτά του Ευρώ) , και, επειδή καίγεται αργά, αποτελεί ιδανικό καύσιμο γιά τις παγωμένες νύχτες, όπου η θερμοκρασία στο Λονδίνο πέφτει στο -6οC, στο -7οC στο Μanchester και στο -13οC στη Σκωτία. Μιά σακούλα κάρβουνα 20 κιλών κοστίζει 5 λίρες (περίπου πεντέμισυ Ευρώ).

Το καραβάνι Viva Palestina μπαίνει στην Γάζα μετά από επεισόδια και συγκρούσεις


Ακριβώς ένα μήνα μετά την εκκίνηση του καραβανιού από την Βρετανία, τα 210 οχήματα με την ανθρωπιστική βοήθεια που συλλέχθηκε από Ευρώπη, Τουρκία και Συρία, καθώς και οι 500 εθελοντές μπαίνουν αυτή τη στιγμή στην Λωρίδα της Γάζας, από το πέρασμα της Ράφα
Προηγήθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία της Αιγύπτου στο Ελ-Αρίς, χθες βράδυ, καθώς οι εθελοντές του Καραβανιού διαμαρτύρονταν ειρηνικά για την αθέτηση από τις αιγυπτιακές αρχές της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί προ μερικών ημερών. Συγκεκριμένα, η Αίγυπτος αρνούνταν την επιστροφή των ...

Νέες προκλήσεις των Τούρκων ανήμερα των Φώτων


Για δεύτερη φορά από τα Χριστούγεννα παραβίασαν οι Τούρκοι το μνημόνιο για τα μέτρα εμπιστοσύνης, στέλνοντας στο Αιγαίο μαχητικά αεροσκάφη ανήμερα της εορτής των Φώτων.
Συγκεκριμένα, και παρά την απαγόρευση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ισχύουν απο το 1988, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται πτήσεις για ασκήσεις στο Αιγαίο κατά τις μεγάλες εθνικές και θρησκευτικές εορτές των δυο χωρών, η τουρκική αεροπορία έστειλε σήμερα δυο σχηματισμούς με συνολικά 16 αεροσκάφη εντός του FIR Aθηνών. 


"Το διαστημικό ρομπότ Spirit έκλεισε έξι χρόνια στον Άρη!"

Οι αρχικές προβλέψεις των επιστημόνων του έδιναν μόλις 90 ημέρες ζωής. Το Spirit, παρά τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει, έκλεισε έξι χρόνια ζωής στον πλανήτη Άρη. Το εξάτροχο ρομπότ, βάρους 180 κιλών, έχει βυθιστεί στην άμμο από τα τέλη Απριλίου, στην άκρη του κρατήρα Τροία, στο νότιο ημισφαίριο του Κόκκινου Πλανήτη.

Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες που έγιναν για να βγει από την παγίδα απέτυχαν. Η τελευταία, στα τέλη Νοεμβρίου, προκάλεσε και βλάβη στον πίσω δεξί τροχό του. Ο μπροστινός δεξιός τροχός είχε ήδη καταστραφεί από το 2006, πιθανόν επειδή διαβρώθηκε το ηλεκτρικό μοτέρ του.

Ανίκανο πλέον να κινηθεί, το Spirit δεν μπορεί να ...

Με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά ο εορτασμός των Θεοφανίων


Λαμπρές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και πλήθος πολιτικού κόσμου έδωσαν το «παρών» στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον μητροπολίτη Πειραιά Σειραφείμ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από το αδερφό του Νίκο. Έγινε δεκτός από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου, Δημήτρη Χαλκιώτη, το βουλευτή Λέσβου και υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή.
in.gr - Με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά ο εορτασμός των Θεοφανίων - Ελλάδα

Η Μαρία Κάρι και η Άννα Κέντρικ φτάνουν στο 2010 Palm Springs International Film Festival




2010 Palm Springs International Film Festival



Στο 2010 Palm Springs International Film Festival που έγινε στο Palm Springs της Καλιφόρνια τιμήθηκαν ο ηθοποιός Morgan Freeman (παρέλαβε το βραβείο του από τον μεγάλο Clint Eastwood), η ηθοποιός Helen Mirren, η Marion Cotillard, ο Jeff Bridges, ο σκηνοθέτης Quentin Tarantino και ο συγγραφέας Mark Boal.

Στην Αυστραλία το μπαλέτο της Βραζιλίας


To Bale de Rua έκανε επίδειξη «Βραζιλιάνικου» μπαλέτου έξω από την Όπερα του Σύδνεϋ.


Οι grand champions του Σούμο γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στην Ιαπωνία


Θεαματικές επιδείξεις Σούμο στην Ιαπωνία με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Η γιορτή έγινε στο Meiji Jingu Shrine.


Αστείο φερέφωνο της Ρηγίλλης, ο …. Κοκκινούλης

Αστείους τύπους χρησιμοποιούν οι εθνοδέξιοι μυστικοσύμβουλοι του συστήματος Σαμαρά για να πλήξουν(έτσι νομίζουν) τον Μητσοτάκη και τη Ντόρα. Φαίνεται φοβούνται να βγουν ανοιχτά και να διαφωνήσουν με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη (για κυβέρνηση εθνικής ενότητας) και την ηχηρή σιωπή που έχει επιλέξει η Ντόρα Μπακογιάννη. Γι΄αυτό βγάζουν με δόσεις, περίεργους τύπους που δεν προτείνουν κάτι διαφορετικό αλλά απειλούν και βρίζουν. Συμβάλλουν με τον τρόπο τους και στις τέχνες και στον πολιτισμό. Μια και έχει γεμίσει ποιητές βήτα διαλογής, η λαϊκή δεξιά. Είναι μόδα σήμερα η ποίηση στην Ρηγίλλης!
Αφού δεν πέρασε η στημένη και προβοκατόρικη επίθεση του στρατηγού Μαρκόπουλου, βγάζουν το βαρύ πυροβολικό της λαϊκής και βαθιάς δεξιάς. Τον κύριο εκπρόσωπο του κρατικοδίαιτου αγροτοσυνδικαλισμού. Τον Κοκκινούλη. Το βλαχαδερό που υποτίθεται ότι έχει λαϊκό έρεισμα, μια και μοιράζει επιδοτήσεις, κλείνοντας τους δρόμους. Ο κύριος εκπρόσωπος αυτών που αρμέγουν τους Έλληνες σαν αγελάδα γιατί κανένας δεν θέλει να αγοράσει τα σάπια μπαμπάκια τους. Με τις ελαφρολαϊκές ακροδέξιες λύσεις και προτάσεις. Είναι αυτός που βλέπει σχεδιασμούς, συνωμοσίες και τρικλοποδιές πίσω από μια ρεαλιστική κεντρώα πρόταση. Κρίνουν βέβαια εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι σκοτεινοί συνωμότες είναι φυσικό να βλέπουν παντού περίεργες συνωμοσίες. Συμβουλεύει λοιπόν το Μητσοτάκη να μην κάνει τέτοιες προτάσεις.
Παρατηρούμε μια εξέλιξη στο σκεπτικό των μυστικοσυμβούλων του συστήματος Σαμαρά. Από τις φασιστικές φούσκες του «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείται» και τις υβριστικές απειλές του «μικρού Νικολά» Μαρκόπουλου, κατεβήκαμε δυο σκαλοπάτια, στον Κοκκινούλη. Φαίνεται ότι κατάλαβαν τη γκάφα τους και επεξεργάστηκαν περισσότερο την παρασκηνιακή τους αντίδραση. Τι θεωρίες των παιγνίων σπούδαζαν;
Τώρα να βάζουν τον Κοκκινούλη με το ύφος τριών βουβάλων να εκφράζει δημόσια τις «επεξεργασμένες» απόψεις τους, δεν θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερο. Μάλλον δεν παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα μαζικής χειραγώγησης ή έχουν υπερεκτιμήσει το μυστικοπαθές ύφος που καλλιέργησαν συνειδητά τα τελευταία 10 χρόνια. Τότε ξεκίνησε η συμμαχία Καραμανλή- Σαμαρά Αν και από φάτσες η λαϊκή δεξιά … σκίζει. Πάρτην Πιπιλή και χτύπα το Μανώλη. Αλλά και αυτός ο Κοκκινούλης είναι ακόμα πιο αστείος. Διασκεδάζει τον κόσμο με τις "προτάσεις" του. Ιδίως όταν συμβουλεύει τη Ντόρα να πάει στο …. μοναστήρι. Μη δει μαρκούτσι ο αυτοκράτωρ του κάμπου και τούρχονται τα μοναστήρια στο μυαλό. Τον επηρεάζουν θρησκευτικά τα μικρόφωνα!
Μάλλον μόνο έτσι καταλαβαίνουν την εσωκομματική δημοκρατία τα εθνικιστικά alter ego του Αντωνάκη. Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική λειτουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος όπως είναι η Νέα Δημοκρατία. Ξυπνά το δεξί DNA μέσα τους. Το αρρωστημένο παρελθόν. Αποφασίζουν και διατάζουν. Όλοι οι άλλοι υποχρεούνται να είναι χειροκροτητές και συνοδοιπόροι με το πιστόλι της λαϊκής εθνοδέξιας καμαρίλας στον κρόταφο. Είναι πράγματι αστείοι!

Θα αποφασισει να μαζεψει απο τα ραδιοφωνα το ανεκδιηγητο βλαχαδερο;

Αυτό το ανεκδιήγητο βλαχαδερό, που έχει πάρει σβάρνα τα μισά ραδιόφωνα της χώρας και πέρα από αναρχοσυνδικαλιστής της Νέας Δημοκρατίας, το παίζει και traffic controller για το ποιος πρέπει να μείνει και το ποιος πρέπει να φύγει από το κόμμα, θα αποφασίσει κάνα Σαμαράς να το μαζέψει;
Εκτός και αν το εν λόγω βλαχαδερό απηχεί επακριβώς τις απόψεις και διαθέσεις του πρόεδρου της ΝΔ...

Άντε, γιατί η πολλή αμετροέπεια, εξαντλεί κάθε περιθώριο υπομονής και η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τα όρια, εύκολα και ανά πάσα στιγμή!

poleatics.blogspot

Ο ποιητικός λόγος του Κώστα Μαρκόπουλου

Η στήλη έχει επισημάνει και παλαιότερα τη ροπή του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου προς τις τολμηρές μεταφορές, τα ιδιότυπα συντακτικά σχήματα και, γενικώς, προς όλα εκείνα τα γλωσσικά στοιχεία που προσδίδουν στον πολιτικό λόγο του κάτι το «ποιητικό», υπό την έννοια ότι αφήνουν να πλανάται η εντύπωση ότι, ως ρήτωρ, κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του ο δεύτερος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κατά κάποιο τρόπο επεκτείνει τα όρια της γλώσσας της πολιτικής.

Εξοχο παράδειγμα ο ύμνος προς τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο τελειώνει βαρυσήμαντο άρθρο του σε εφημερίδα προσκείμενη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν προέρχεται από παραδοσιακή πολιτική οικογένεια. Οχι πως αποτελεί μειονέκτημα η αναζήτηση κληρονομικών αρχόντων. Είναι, ωστόσο, πρόβλημα η διαιώνιση αυτής της νοοτροπίας. Ετσι, χωρίς χρέη, χωρίς εξαρτήσεις, ραπίζοντας τις ισορροπίες, αποθεώνοντας τις αξίες και τους άξιους, καλείται να απενοχοποιήσει μια παράταξη από συμπλέγματα και αγκυλώσεις». Βλέπουμε, εδώ, με πόση τέχνη ο Κ. Μαρκόπουλος πλέκει τους φιλοσοφικούς στοχασμούς του για το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική ηγεσία με την -τουλάχιστον πρωτότυπη- εικόνα ενός Σαμαρά ο οποίος ραπίζει τις ισορροπίες και αποθεώνει τους άξιους!
(Ωραίες οι αναλύσεις στον Τύπο για τα πολιτικά προβλήματα που έχει μπροστά του ο νέος αρχηγός της Ν.Δ., το δυσκολότερο όλων όμως είναι οι ακραιφνείς πιστοί του...)
Και προσωκρατικός
Πάντως, επειδή οφείλω να αντισταθμίσω τους επαίνους για τον Κ. Μαρκόπουλο, επισημαίνω και μία αδυναμία του ύφους του: Πολύ συχνά ....

Υψηλή τεχνολογία εναντίον κυνηγών φάλαινας


«Προστατέψτε τις φάλαινες»
Το υψηλής τεχνολογίας Ady Gil «συγκρούστηκε» στην Ανταρκτική με κυνηγούς φάλαινας από την Ιαπωνία. full story

Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν είναι αριστερή επιλογή…

Κυρίαρχο θέμα των ημερών είναι η Φορολογική πολιτική της κυβέρνησης μας, δηλαδή ποιοί, πότε και πόσους φόρους θα πληρώσουν, είτε ανάλογα με τα εισοδήματα τους, είτε ανάλογα με τις συναλλαγές που θα πραγματοποιήσουν. Δεν εξετάζουμε σήμερα, αν η πολιτική που θα εφαρμοσθεί είναι δίκαιη ή όχι..
Από την Φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων, το ελληνικό Δημόσιο συγκεντρώνει πάρα πολλά έσοδα τα οποία όμως δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε! Με άλλα λόγια, όλοι γνωρίζουμε, ότι τα χρήματα αυτά καταλήγουν στον πίθο των Δαναϊδων, όταν δεν καταλήγουν σε τσέπες.
Αν τα έσοδα αυτά τα είχε μια άλλη χώρα με τους ίδιους πολίτες θα μπορούσε να κάνει θαύματα! Όντως είχε δίκιο ο κ. Παπανδρέου που μας έλεγε: “λεφτά υπάρχουν!”

Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το σύστημα που εφαρμόζεται και το οποίο ....

Διασκευάζονται τραγούδια του Bowie. Θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο.


Τραγούδια του Bowie διασκευάζονται
28 κομμάτια του David Bowie θα διασκευαστούν από γνωστούς καλλιτέχνες και γκρουπ και θα συμπεριληφθούν σε ένα tribute album για τον σπουδαίο μουσικό. Ανάμεσα στα ονόματα που θα συμμετάσχουν, συναντούμε τους Α Place Τo Bury Strangers, τους MGMT και τους Duran Duran. Το άλμπουμ αναμένεται τον Μάιο, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο τίτλος του.
Ιδού και το tracklist: .....

Οι πιο hot συναυλίες του 2010!


Ο ενθουσιασμός μας δεν περιγράφεται! Κρατάμε βέβαια... μικρό καλάθι γιατί στην Ελλάδα οι ακυρώσεις είναι συχνό φαινόμενο, παρόλ'αυτά δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι!

Επιβεβαιωμένα είναι από τώρα τα live των Metallica τον Ιούνιο, Manu Chao τον Ιούλιο και φυσικά U2 τον Σεπτέμβριο.

Φημολογείται όμως ότι από την Ελλάδα θα περάσουν στα πλαίσια των world tour τους και οι: Norah Jones, Rammstein, Pearl Jam, Elvis Costello αλλά και... Lady Gaga, Rihanna, Eminem, Robbie Williams και Black Eyed Peas!
MAD.TV - Οι πιο hot συναυλίες του 2010!

Τι κατέβαζε ο κόσμος το 2009;


Heroes, Lost, Prison Break, Dexter, House, 24, Desperate Housewives, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Grey's Anatomy και True Blood.
Αυτές ήταν οι σειρές που οι χρήστες του torrentsfreak κατέβασαν περισσότερο μέσα στο 2009.
Μάλιστα το Heroes και το Dexter το είδαν περισσότερο σε μορφή torrent παρά από την τηλεόραση!
MAD.TV - Τι κατέβαζε ο κόσμος το 2009;

Tο πολυτραγουδισμένο «σχέδιο για την οικονομία» ουδέποτε υπήρξε!

Τρεις μήνες μετά την άνοδο του ΠαΣοΚ στην εξουσία, ένα πράγμα μοιάζει βέβαιο: το πολυτραγουδισμένο «σχέδιο για την οικονομία» ουδέποτε υπήρξε! Ολες οι θεωρίες περί αναθέρμανσης της οικονομίας μέσα από τη διανομή επιδομάτων, βοηθημάτων και αυξήσεων ήταν απλώς μια αφελής συζήτηση για αφελείς ψηφοφόρους.

Πολλοί το είχαμε υποψιαστεί. Θυμάμαι ότι λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές αναρωτιόμουν εδώ τι σόι «αναθέρμανση» θα είναι αυτή που θα μοιράζει με το ένα χέρι επιδόματα και με το άλλο θα μαζεύει υπερπολλαπλάσιους φόρους.

Απάντηση δεν πήρα αλλά νομίζω ότι η απάντηση ήταν αυτονόητη: Τέτοια πολιτική ούτε υπάρχειούτε μπορεί να υπάρξει. Αλλωστε, ούτε λεφτά υπήρχαν. Εκτός κι αν η κυβέρνηση καταφέρει να εισπράξει τελικά εκείνες τις ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 31 δισ. ευρώ που είχε εντοπίσει προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Πολύ φοβούμαι όμως ότι το πρόβλημα σήμερα με την οικονομική πολιτική δεν είναι αν κινείται σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση αλλά αν έχει ....

Τρισδιάστατη τηλεόραση από τον Ιούνιο στις ΗΠΑ

Δύο δίκτυα της Αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να μεταδίδουν σε τρισδιάστατο τηλεοπτικό σήμα.  Το δίκτυο Discovery γνωστό για τα επιστημονικά του προγράμματα ανακοίνωσε συνεργασία με την Sony και την αλυσίδα κινηματογράφων IMAX για να δημιουργήσουν δίκτυο με τρισδιάστατο σήμα στις ΗΠΑ. 

Παράλληλα το αθλητικό δίκτυο ESPN ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να ...

Το λάθος των 100 πρώτων ημερών

Κοντεύουν να συμπληρωθούν οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου και αρκετοί είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ότι έγιναν πολλά και ότι το κλίμα άλλαξε ή ακόμη ότι η χώρα απέκτησε έπειτα από μακρά περίοδο ακυβερνησίας στιβαρή ηγεσία, ικανή να διαχειρισθεί τα κρίσιμα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Ισως όντως αυτό να ήταν το κλίμα των πρώτων μετεκλογικών ημερών, όταν άρχισαν να λέγονται καινούργια πράγματα και να υιοθετούνται νεωτερικές ιδέες.

Ωστόσο, προϊόντος του χρόνου, όλη εκείνη η ατμόσφαιρα νεωτερικότητας σχεδόν εξατμίσθηκε ή καλύτερα καλύφθηκε από την αχλύ της αναποφασιστικότητας- έτσι εξέλαβαν οι περισσότεροι την καθυστέρηση αντίδρασης στην οικονομική κρίση- που έφερε και την αμφισβήτηση ως προς την ικανότητα διαχείρισης των οξύτατων δημοσιονομικών προβλημάτων.

Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές η κυβέρνηση επέλεξε να κινηθεί σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, δεν ανέτρεψε τον προεκλογικό σχεδιασμό της, παρά τις διαπιστώσεις της για .....

Η Ελεύθερνα της Κρήτης στο top 10 των εντυπωσιακότερων αρχαιολογικών ανασκαφών

Μέσα στις δέκα εντυπωσιακότερες αρχαιολογικές ανασκαφές του κόσμου, σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Αrchaeology», εντάσσεται και η έρευνα που διεξάγεται στην Κρήτη από τον καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη και την ομάδα του.

Μια ελληνική ανασκαφή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εκπλήξει τον αρχαιολογικό κόσμο για τα ευρήματά της, αυτή στην αρχαία Ελεύθερνα της Κρήτης, η οποία διεξάγεται από τον καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη, περιλαμβάνεται ανάμεσα στις δέκα εντυπωσιακότερες του κόσμου για τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Αrchaeology». Στο τεύχος Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί, το περιοδικό (υπάρχει και αντίστοιχος δικτυακός τόπος) παραθέτει τη λίστα αυτών των δέκα σημαντικών αρχαιολογικών γεγονότων, τα οποία, όπως θα διαβάσει στη συνέχεια ο αναγνώστης, δεν είναι απαραίτητα μόνον ανακαλύψεις αλλά είναι και αποτελέσματα επιστημονικών μελετών, τα οποία πάντως εμπλουτίζουν τη γνώση των σημερινών ανθρώπων για το παρελθόν.

Κατά πόσον όμως οι δέκα αυτές περιπτώσεις είναι ισότιμες μεταξύ τους είναι θέμα συζήτησης. Αυτό το ωραίο θραύσμα αγγείου με στίχους του Ομάρ Καγιάμ, ας πούμε, που βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ, δεν αποτελεί και την ανακάλυψη της... πυρίτιδας! Ή τα θύματα του... χημικού πολέμου στη Συρία της ρωμαϊκής εποχής. Επιπλέον θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι η μανία των Αμερικανών με το αρχαίο παρελθόν της ηπείρου τους συνεχίζεται αδιάλειπτα...

Μασονικούς συμβολισμούς χρησιμοποιεί στο " On to the Next One", ο Jay-Z



Δεκάρα δεν δίνουν οι Αμερικανοί για τα καμώματα των celebrities


Μαζί με τις «φούσκες» που έσκασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έσκασε και η «φούσκα» των celebrities.
«Σήμερα, ακόμη κι αν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς εμφανιστεί στο δρόμο γυμνή, να σέρνει πίσω της μια μαϊμού, κανείς δεν θα της δώσει μεγάλη σημασία» εξήγησε στη «Γκάρντιαν» ο Γκέιλ Μέρφι, που έχει πάρει τις μεγαλύτερες συνεντεύξεις διάσημων σταρ.
Το φαινόμενο θα μπορούσε να ονομαστεί «celebrity-fatique» και η αμοιβή των παπαράτσι έχει μειωθεί κατά 30%, αφού το κοινό δεν ενδιαφέρεται για ζουμερές φωτογραφίες και αποκαλύψεις.
Η κούραση από τους πλούσιους και άτακτους διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές κι άλλους τινάς εξηγείται με οικονομικούς όρους.
Όταν εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται άνεργοι, να παλεύουν να συντηρήσουν όπως όπως το σπιτικό τους, δεν δίνουν δεκάρα για το ...