Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Απογοητευτικός και σήμερα ο Αρχηγαντώνης στη Βουλή!

Ατέλειωτες παύσεις, ουσία μηδέν, ανιαρές μεταφορές και παρομοιώσεις, θεατρινισμός και άγνοια της οδυνηρής πολιτικής πραγματικότητας. Έτσι εξηγούνται και τα ακατανόητα κενά στον ειρμό της σκέψης του αρχηγού.
Ήταν πολύ καλύτεροι Καρατζαφέρης και Τσίπρας. Κέρδισαν τις εντυπώσεις απέναντι σε έναν αρχηγό Αντώνη που δεν έδωσε τίποτα καινούριο. Ως συνήθως αποφεύγει τις καθαρές προτάσεις, αρκούμενος στις γενικόλογες αοριστολογίες του, πράγμα που άρχισε να τον κάνει κουραστικό και επαναλαμβανόμενο.
Ενοχλητική η συνεχής αναφορά στο «εγώ» και «εγώ». … «Εγώ θα βάλω πλάτες»! Που κρυβόταν τόσο ταλέντο και τόση πολιτική δύναμη, κανένας δεν γνωρίζει. Ο αρχηγός προσπαθεί να καταπλήξει τα πλήθη. Έγινε ο Κουταλιανός της πολιτικής ζωής του τόπου.... Κάπως έτσι ως σωτήρας ερχόταν και ο πρω Γιώργος και σήμερα πηγαινοέρχεται σε όλο τον κόσμο για να πάρει ένα δάνειο ... που κατά βάθος "δεν χρειάζεται", όπως λέει!
Το νέο στοιχείο που προσετέθη στην φαρέτρα της "επιχειρηματολογίας" του πρόεδρου είναι το γλείψιμο σε δημοσιογράφους από το βήμα της Βουλής. Γι’ αυτό αναφέρθηκε σήμερα προσωπικά στον Πρετεντέρη. Εγκαινιάζει μια νέα προσπάθεια προσέγγισης δημοσιογράφων που συνήθως θέτουν την πένα τους κριτικά απέναντι στις ιδεοληψίες της Νέας Ρηγίλλης.
Την επόμενη φορά θα αναφερθεί και στην υψηλού επιπέδου δημοσιογραφία του Παπαγιάννη. Δεν θα εκπλαγούμε! Αν προσέξετε κάποιους που θεωρούν εαυτούς, σαμαρικότερους του Σαμαρά, δεν είναι καλύτεροι! Τι το κακό έχει δηλαδή ο Παπαγιάννης; Μια χαρά προσωπικός υμνητής του αρχηγού είναι!

Ομπάμα εξ’ αμάξης

Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι του Ομπάμα στην Ινδονησία. Λόγω της ψήφισης του «Health Care Reform». Είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί την Τζακάρτα στις 21 Μαρτίου αλλά τώρα η επίσκεψη προγραμματίζεται για Ιούνιο! Πάντως οι Ινδονήσιοι πρόλαβαν κι’ έφτιαξαν ένα άγαλμα στον Αμερικανό Πρόεδρο. Παριστάνει τον Ομπάμα να κάθεται σε χαρακτηριστικό ινδονησιακό αμαξάκι και τοποθετήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Πρόβλημα και με τον Αβράμ

Πονοκέφαλο προκαλεί και ο Αβράμ στη Νέα Ρηγίλλης. Σε κάθε ευκαιρία ανάλογα με τον βαθμό δυσαρέσκειας και τις απαιτήσεις που έχει, προκαλεί και ανάλογες δονήσεις στο στενό επιτελείο του αρχηγού. Δηλώσεις όπως «πολύ θετικές οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού» προκάλεσαν μεγάλη δυσαρέσκεια στους Λαζαριδομουρούτηδες. Και το ξέρει ο Αβράμ γι’ αυτό και προκαλεί.
Τι θέλει;
Μα βλέπει ότι στον ηγετικό πυρήνα της Ρηγίλλης διορίστηκαν μόνο Καραμανλικοί και στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Στην απέξω τα στελέχη του ΚΕΠ. Διαφωνεί και σε βασικές επιλογές του σαμαρικού επιτελείου. Ξέρει ότι όσο θα περνά ο καιρός οι πιθανότητες να εισακουστεί θα λιγοστεύουν!

Πότε επιστρέφει ο Θοδωρής;

Οι σχέσεις Καραμανλή-Ρουσόπουλου έχουν πλήρως αποκατασταθεί και η επικοινωνία τους είναι σχεδόν καθημερινή. Ο Καραμανλής έχει πλέον το δικό του μυστικοσύμβουλο που δεν είναι άλλος από τον Θοδωρή. Μαζί του και ο πρώην συνεργάτης του Θόδωρα … Κώστας Χατζής. Το πρόβλημα είναι ότι οι στενοσύμβουλοι του αρχηγού Αντώνη (έχουν μπλέξει τα μπούτια τους οι συμβουλάτορες στη Νέα Δημοκρατία) δεν θέλουν με τίποτα να ακούσουν για πιθανή επιστροφή στη Ρηγίλλης, ενός ακόμη στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Έχουν μπουχτίσει με τους πρώην. Μακριά κι’ αγαπημένοι! Ο Θοδωρής πάντως «βλέπει» ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα επιστρέψει ο πρώην πρωθυπουργός, θριαμβευτής και καλύτερα να κάνει υπομονή. Τότε θα αποκατασταθεί και ο ίδιος πλήρως!...! Έτσι πιστεύει, έτσι συμβουλεύει …
Τελικά όπου λαλούν πολλοί σύμβουλοι αργεί να ξημερώσει ή νυχτώνει γρήγορα!

Θρίαμβος για τον Ομπάμα η ψήφιση για την μεταρρύθμιση της υγείας

Η μεταρρύθμιση προβλέπει την εξασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης 32 εκατομμυρίων Αμερικανών που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία ασφάλιση και χαιρετίζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα ως ιστορική πρόοδος στην κοινωνική Δικαιοσύνη.
Δέκα αμερικανικές πολιτείες προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματική τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, η οποία εγκρίθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε μία νίκη-ορόσημο για την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, το οποίο ...

Απορίες για Μενέλαο!

Μήπως η αυτοκάθαρση θα έπρεπε να αφορά πρωτίστως ανθρώπους σαν τον κύριο Δασκαλάκη?
Τον πολιτικό χαμαιλέοντα της ΝΔ;
Τον άνθρωπο των παρασκηνίων, των υπόγειων διαδρόμων και του εκάστοτε κλειστού club..?

Τον άνθρωπο που είχε το θράσος να αναφερθεί από το βήμα του Προσυνέδριου της ΝΔ για το τέλος εποχής των club στη ΝΔ?
Ο clubber που βαρέθηκε τα club...ή σκούζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης...?

Δεν ξέρει τι να κάμει ο αρχηγός

Δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις για τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στον Καραμανλή. Ξέρει πολύ καλά ότι οι Καραμανλικοί είναι η κεντρική δύναμη του κόμματος. Η εσωτερική ισχύς του Καραμανλή ενισχύεται από το φωτοστέφανο της πρωθυπουργικής θητείας και οι δημοσκόποι ζητάνε να πάρει αποστάσεις ο αρχηγός από την κυβερνητική θητεία της παράταξης και τον πρώην πρωθυπουργό. Να επαναληφθεί ουσιαστικά το σκηνικό της «απομάκρυνσης» του Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Εν ολίγοις … μπάχαλο!
Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα αποκηρύξει ο πρόεδρος την καραμανλική θητεία; Οι εισηγήσεις των στενοσυμβούλων είναι αντικρουόμενες και οδηγούν όλες σε αδιέξοδο. Προς το παρόν τα προερχόμενα από την ΠΟΛΑΝ στελέχη προτείνουν στάση αναμονής. Βλέποντας και κάνοντας! Μαγική φόρμουλα δεν υπάρχει και ευελπιστούν ότι οι ...

Απόψε: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά!

Σήμερα 22 Μαρτίου στις 23.00 ΟΙ "ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ"  του ΣΚΑΪ ανοίγουν με μία έκτακτη, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά για την κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την οικονομική κρίση, το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και τις αντοχές του.

Μας έπνιξαν τα αντιβιοτικά!

Αλλη μία θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των Ευρωπαίων: είναι ο υπ΄ αριθμόν 1 καταχραστής... αντιβιοτικών! Η εγκληματική άνεση με την οποία οι φαρμακοποιοί μοιράζουν στο κοινό αντιβιοτικά
Τελικώς είμαστε το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης σε πολλούς τομείς. Δεν «πάσχουμε» μόνον οικονομικώς αλλά κινδυνεύουμε και κυριολεκτικώς από σοβαρές παθήσεις, αφού πρώτοι στην Ευρώπη κάνουμε κατάχρηση αντιβιοτικών. Το αποτέλεσμα είναι ότι καθιστούμε άχρηστα αυτά τα σημαντικά «όπλα» της φαρμακευτικής φαρέτρας δίνοντας στα βακτήρια την ευκαιρία να γίνουν ανθεκτικά εναντίον τους. Στην γκρίζα σημερινή πραγματικότητα συντελούν πολλοί παράγοντες: η ίδια η λανθασμένη νοοτροπία των Ελλήνων, αυτή ορισμένων γιατρών αλλά και εκείνη των φαρμακοποιών. Διότι χωρίς τους τελευταίους δεν θα μπορούσε ο κάθε... άμυαλος Ελληνας να προμηθευτεί το κουτί με το αντιβιοτικό για «ψύλλου πήδημα». Μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτυπώνει την κατάσταση σε ό,τι ...

Ο Γκάνταλφ - ΜακΚέλεν ... επιστρέφει

Ο Ιαν ΜακΚέλεν ετοιμάζεται να ξαναβάλει τη φορεσιά του μάγου Γκάνταλφ , που του έχει μείνει από τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», για το «Hobbit» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. 

Η πολυαναμενόμενη παραγωγή του Πίτερ Τζάκσον, ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του ο ΜακΚέλεν, θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιούλιο στη Νέα Ζηλανδία, τα οποία θα κρατήσουν δύο χρόνια. Το ομότιτλο βιβλίο του Τζ. Ρ. Τόλκιν θα μεταφερθεί στο σινεμά σε ένα πρώτο κινηματογραφικό κεφάλαιο, το οποίο θα δώσει πάσα σε μια δεύτερη ταινία - ένα πρωτότυπο στόρι του Τζάκσον και της συζύγου του, Φραν Γουόλς, που θα ενώνει το «Hobbit» με την τριλογία του «Αρχοντα...». 

«Στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας θα κερδίσουμε τη μάχη»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Παραδόθηκε η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη  Νομισματική Πολιτική
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2009-2010. 
Παραδίδοντας την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Προβόπουλος ανέφερε:
Διοικητής ΤτΕ: «Οι προσπάθειες θα είναι επίπονες
 αλλά η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες»
«Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Η Κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης έχει σηματοδοτήσει την ισχυρή πολιτική βούληση να αντισταθεί στο δυσμενές κλίμα, το οποίο είναι απόρροια μιας σχετικά μακράς περιόδου από το παρελθόν και νομίζω ότι θα τα καταφέρει να βγούμε από αυτό. Βέβαια, οι προσπάθειες θα είναι επίπονες, δεν θα είναι εύκολη η πορεία, αλλά νομίζω ότι όλοι θα βοηθήσουμε ώστε να ...

«Τα όνειρα λένε αλήθειες που δεν μας συμφέρουν»

Ο 19χρονος τετραπληγικός ποιητής Αλέξανδρος Δαμουλιάνος μιλά για το αδιάκοπο βάσανο της τέχνης του
Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, τον  
«μεταφραστή» του  Νομίζω ότι δεν σας το έχω ξαναπεί. Όταν μου δίνουν μια διεύθυνση, δεν ζητάω πολλές διευκρινίσεις. Τη γράφω σε ένα χαρτάκι, πάω στην περιοχή και αρχίζω να ρωτάω. «Στο βάθος του δρόμου» (...) «Στο επόμενο στενό» (...) «Μετά το ζαχαροπλαστείο» (...) Το ψάξιμο στα στενά είναι για μένα μια αναγνωριστική βόλτα στην αυλή του άλλου. Λες και οι δρόμοι έχουν το άρωμα των ανθρώπων όπως συνέβαινε παλιά στα χωριά. Τέλος πάντων. Βεΐκου, μια μεγάλη κατηφόρα, αδιέξοδο, η γέφυρα της Ηρακλείου, μια εξίσου μεγάλη ανηφόρα και μετά ένα μικρό στενό με κατοικίες, μηχανάκια και αυτοκίνητα που πάνε βόλτα μόνο τα Σαββατοκύριακα. Για τον Αλέξανδρο δεν ήξερα και πολλά. Μερικά μονόστηλα στις εφημερίδες που μιλούσαν για τον νεαρό τετραπληγικό ποιητή. Στο τηλέφωνο είχα μιλήσει με τον πατέρα του, περιπτερά στην Ριζούπολη. Ο Αλέξανδρος άλλωστε δεν είναι εύκολος στα λόγια. Και για να τον παρακολουθήσεις, θέλει μεγάλη προσοχή.
«Μπείτε γρήγορα να μη φύγει η γάτα». Ο Αλέξανδρος ήταν με το αμαξίδιό του στο σαλόνι. Ένα μικρό σπρώξιμο του μοχλού με τον ...

Σκότωνε γιατί περνούσε μια φάση

ΟΤΑΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΦΗΚΩΝ, ΚΑΝΕΙΣΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΙΕΝ ΜΠΑΝΚΣ. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΦΙΘΥΜΗ.
ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΝΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΣΙΝΗΣΑΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ.
ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ,ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ DΑΙLΥ ΕΧΡRΕSS ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ:«ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ»
Το 1997 η εφημερίδα Ιndependent ζήτησε από 25.000 αναγνώστες να αποφανθούν για τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα. Από την τελική λίστα έλειπαν ο Σαρτρ, η Λέσινγκ, ο Μέιλερ, όμως το Εργοστάσιο σφηκών του Ίεν Μπανκς φιγουράριζε στον κατάλογο.

Καθόλου άσχημα για το μυθιστόρημα ενός συγγραφέα ο οποίος με την πρώτη του εμφάνιση, το 1984, προκάλεσε σάλο.

Το Εργοστάσιο σφηκών είναι ένα Βildungsroman, ένα μυθιστόρημα μαθητείας και ενηλικίωσης, βουτηγμένο στα γοτθικά στοιχεία. Ο θάνατος, τα κάθε λογής βασανιστήρια ζώων, η διασαλευμένη συμπεριφορά, το γκροτέσκο είναι το φόρτε του. Το χιούμορ του βάναυσο.

Ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής, Φρανκ Κόλντειμ, ετών 17, αφηγείται την ιστορία του και την ιστορία της οικογένειάς του: Ο Φρανκ ζει σ΄ ένα νησί, η έκταση του οποίου αποτελεί οικογενειακή περιουσία. Ο πατέρας του, βέρος ψυχαναγκαστικός τύπος και ιδεοληπτικός επιστήμονας, δεν έχει δηλώσει την ύπαρξη του ...

Τα νέα στοιχεία για τον Φούντα

Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας από τις κινήσεις, τις επαφές και τις δραστηριότητες του νεκρού τρομοκράτη
Ο ΛΑΜΠΡΟΣ Φούντας απουσίαζε με άδεια από τη δουλειά του σχεδόν όλες τις ημέρες που σημειώθηκαν επιθέσεις της νέας γενιάς τρομοκρατών! Ηταν μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά τον Δεκέμβριο του 2008 «μεταγράφηκε» στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία προήλθε από διάσπαση του «Επαναστατικού Αγώνα». Εχει λάβει επιστολές από τέσσερις αντιεξουσιαστές, οι οποίες περιέχουν αποσπάσματα βιβλίων από ξένους συγγραφείς που αναφέρονται στη δημιουργία αυτής της οργάνωσης και στην ανάγκη να υπάρξει νέο κύμα επιθέσεων. Είχε καθοριστικό ρόλο στην ένοπλη δράση και στο σπίτι του βρέθηκαν άτυποι «φάκελοι» αντιεξουσιαστών που περιείχαν σχόλια για τις κινήσεις και τις επιλογές τους. Αυτά είναι ορισμένα από τα εννέα νέα στοιχεία στον ...

Συνετρίβη ο Σαρκοζί

Οι δυνάμεις της γαλλικής αριστεράς επισφραγίζουν τη νίκη τους απέναντι στη δεξιά στο δεύτερο γύρο των κρίσιμων περιφερειακών εκλογών.
Με καταμετρημένο το 80,2% των ψήφων το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) υπό την Μαρτίν Ομπρί και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν ποσοστό 53,7% σε εθνική κλίμακα και 21 από τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες.
Η κυβερνώσα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί της ακολουθούν με ποσοστό 35,2%.
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο λαμβάνει ποσοστό 10%, αλλά ο ηγέτης του Ζαν-Μαρί Λεπέν συγκεντρώνει τη στήριξη σχεδόν του 25% των ψηφοφόρων στην εκλογική του περιφέρεια στο νότο της Γαλλίας.

Το ανέκδοτο της «αυτοκάθαρσης»

Σαν τους πνιγμένους που πιάνονται απ' τα μαλλιά τους και τους δονκιχωτικούς ανεμόμυλους!
Ο αρχηγός, οι στενοσύμβουλοι και οι υποτακτικοί του κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους. Το εφεύρημα της αυτοκάθαρσης είναι δικαιολογία για την αποφυγή της … αυτοκριτικής. Χωρίς αυτοκριτική η ΝΔ και ο αρχηγός Αντώνης θα βγαίνουν και απλά θα τσιρίζουν. Η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη γιατί τα στελέχη της ΠΟΛΑΝ, πίστεψαν ότι η αυτοκριτική οδηγεί το κόμμα σε εσωστρέφεια. Όταν οι ίδιοι, γραφικοί και υπερδεξιοί τύποι, κάνουν τα πάντα για να διατηρούν την φωτιά της εσωστρέφειας. Έτσι συμφέρει την πολιτική του επιτελείου της Νέας Ρηγίλλης. Το φάντασμα της εσωστρέφειας και η απουσία αυτοκριτικής είναι κάποια λύση μπροστά στον κατήφορο που έχει πάρει η απήχηση της ΝΔ στην κοινωνία.
Μια τόσο σκληρή και αδίστακτη κυβέρνηση, δεν έχει αντίπαλο. Τι το καλύτερο για την αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να εξοντώσει εσωτερικούς αντίπαλους. Ασχολείται με κάτι! Έχει πιστέψει άραγε κανένας ότι ...

Ο αρχικλαμπίστας... Μενέλαος

Είναι προκλητικό να μιλά αυτός για ανάγκη κατάργησης των κλειστών clubs του κόμματος, σήμερα στο Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης. Είναι εξοργιστικό, ο άνθρωπος που διευθύνει ακόμα ένα κόμμα το οποίο έχει σαθρές βάσεις, να δίνει συμβουλές για το πως η ΝΔ θα προχωρήσει στο μέλλον, όταν η συμβολή του στην συντριπτική ήττα είναι καθοριστική.
Είναι γελοίο, άνθρωποι που έρχονται από βεβαρυμένο παρελθόν, αφού ποτέ στην ουσία δεν...

εργάστηκαν υπέρ του κόμματος αλλά του εαυτού τους, να μιλούν για μια νέα Νέα Δημοκρατία.
Είναι υποκριτικό, ενώ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμα στη θέση του Διευθυντή του κόμματος όπου παραμένει για λόγους ισορροπιών, να μιλά για τους τρόπους που στο κόμμα θα έρθει η ισορροπία και η προοπτική.
Έχοντας σε όλα τα private clubs της Νέας Δημοκρατίας των τελευταίων ελεύθερη πρόσβαση και ...

Πού πήγαν τα λεφτά;

Καθημερινά τα λαϊκά  πρωινά προγράμματα της τηλεόρασής μας θέτουν το εύλογο ερώτημα «πού  πήγαν τα λεφτά;». Δυστυχώς, μια εύλογη απάντηση θα ήταν «σε όλους», με  πολλές βεβαίως διαβαθμίσεις και διαφοροποιήσεις.

Ας ξεκινήσουμε  κατ’ αρχήν με τα λεφτά που πήγαν σε αυτούς που έκλεψαν, έτσι απλά. Οι  άνθρωποι που κρύβονται πίσω από τις παραγγελίες πανάκριβων χόβερκραφτ  για το ναυτικό τα οποία ουδέποτε λειτούργησαν, ανεξήγητα μεγάλου αριθμού  τανκς τα οποία ποτέ δεν απέκτησαν τα πυρομαχικά που συνήδαν με τις  προδιαγραφές τους, αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης τα οποία «βλέπουν»  μόνο από.. τη μία πλευρά, πρωτότυπων υποβρυχίων  που υποτίθεται ότι θα ήταν αόρατα αλλά τελικώς δεν ήταν κ. λπ. κ. λπ.,  είναι υπεύθυνοι για την απώλεια τεράστιων ποσών που εγκλώβισαν την  ...