Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Δεν ξέρει τι να κάμει ο αρχηγός

Δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις για τη στάση που πρέπει να κρατήσει απέναντι στον Καραμανλή. Ξέρει πολύ καλά ότι οι Καραμανλικοί είναι η κεντρική δύναμη του κόμματος. Η εσωτερική ισχύς του Καραμανλή ενισχύεται από το φωτοστέφανο της πρωθυπουργικής θητείας και οι δημοσκόποι ζητάνε να πάρει αποστάσεις ο αρχηγός από την κυβερνητική θητεία της παράταξης και τον πρώην πρωθυπουργό. Να επαναληφθεί ουσιαστικά το σκηνικό της «απομάκρυνσης» του Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Εν ολίγοις … μπάχαλο!
Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα αποκηρύξει ο πρόεδρος την καραμανλική θητεία; Οι εισηγήσεις των στενοσυμβούλων είναι αντικρουόμενες και οδηγούν όλες σε αδιέξοδο. Προς το παρόν τα προερχόμενα από την ΠΟΛΑΝ στελέχη προτείνουν στάση αναμονής. Βλέποντας και κάνοντας! Μαγική φόρμουλα δεν υπάρχει και ευελπιστούν ότι οι ...

.... συνθήκες θα προκαλέσουν την επιδιωκόμενη ρήξη.
Δεν πρέπει πάντως να τους διαφεύγει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να γυρίσει ως σωτήρας της παράταξης:«Πού θα πάει; Θα με φωνάξουν να τους σώσω»: Άρα θέλει να τη φέρει στον αρχηγό Αντώνη. Βλέπει κόσμο ο πρώην και στήνει επιπλέον μηχανισμό. Που ενδέχεται να εξελιχθεί στο ισχυρότερο club του κόμματος. Κάτι που δεν πρέπει με τίποτα να το επιτρέψει ο αρχηγός Αντώνης. Προς το παρόν … «στάση αναμονής».

Δεν υπάρχουν σχόλια :