Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Επιφυλακτικά τα διεθνή ΜΜΕ από τα μέτρα Παπανδρέου


Δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Μεγάλη προβολή γίνεται από αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η «New York Times» αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε «φιλόδοξα μέτρα για να καθησυχάσει την Ευρώπη και τους επενδυτές» και «σχέδιο εξόδου από την χειρότερη επί δεκαετίες κρίση που μαστίζει τη χώρα».Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά «στην πρόκληση που θέτει για το σύνολο της ευρωζώνης η οικονομική κρίση της Ελλάδας, καθώς δοκιμάζεται η αξιοπιστία του ευρώ». Επίσης, σημειώνεται ότι «διατυπώνεται και το δίλημμα των υπολοίπων χωρών της ζώνης ότι ενδεχόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα θα ερμηνευθεί ως επιβράβευση κακής συμπεριφοράς, ενώ σε ενδεχόμενη εγκατάλειψη της Ελλάδας στην τύχη της ή στο έλεος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πανικός θα εξαπλωθεί στην Ισπανία, την Ιρλανδία και άλλα κράτη - μέλη, που αντιμετωπίζουν δεινή οικονομική κατάσταση». Η νεοϋρκέζικη εφημερίδα υπογραμμίζει ότι με την χτεσινή ομιλία του «ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να κατασιγάσει τους φόβους της Ευρώπης» και παρουσιάζει ορισμένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την περιστολή των δαπανών και τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι

Η Ντόρα προτιμά να μείνει έξω από τη σκηνή, ώστε να στέλνει τα μηνύματα προς τα μέσα...

Πώς επιβιώνει κανείς μετά την πολιτική καταστροφή του; Σε αυτό το ερώτημα απάντησε η Ντόρα, αρνούμενη το σκιώδες χαρτοφυλάκιο Παιδείας και Πολιτισμού που της προσέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά επειδή έχω αδυναμία στις απότομες μεταπτώσεις του ύφους, ας δούμε πώς αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα ο κατ’ εξοχήν «καλλιτέχνης» της πολιτικής επιβίωσης, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Μετά την Καλλίπολη και την παραίτησή του από το υπουργείο Ναυτικών, υπέστη τον εξευτελισμό να φέρει τον τίτλο του υπουργού για το Δουκάτο του Λάνκαστερ (ή κάτι τέτοιο), μόνο και μόνο για να δικαιολογείται η παρουσία του στο υπουργικό συμβούλιο. Αφού το άντεξε όσο μπορούσε, θυμήθηκε ότι είχε ξεκινήσει από αξιωματικός του στρατού και αποφάσισε να προσφέρει τις ...

Κρυφό δάνειο ξαφνικά και μουλωχτά...

Τη γενικευμένη αντίδραση της αγοράς και την αναμενόμενη των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποτελεί η αιφνιδιαστική και χωρίς προειδοποίηση απόφαση του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σήμερα σε δανεισμό εκδίδοντας ομόλογο πενταετούς διάρκειας προκειμένου να αντλήσει ρευστό 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα οικονομικά πρακτορεία, το private placement διοργανώθηκε από τον ΟΔΔΗΧ και αφορούσε έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας FRN ήτοι euribor συν spread, ύψους λίγο πάνω από 2 δισ. ευρώ. Τελικά το spread διαμορφώθηκε στις 250 μονάδες βάσης και το δημόσιο αντλεί 2,02 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευτούν στις 4 Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή είναι στην ουσία αδικαιολόγητη, καθώς το spread μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Παπανδρέου, έχει εκτιναχτεί στα ύψη και αυτό φανερώνει την απογοήτευση των διεθνών κεφαλαιαγορών και τις σοβαρές ενστάσεις τους απέναντι στη χώρα μας. Επισήμως από το επιτελείο του Παπακωνσταντίνου λένε ότι το δάνειο συνάφθηκε για την ενίσχυση της ρευστότητας από τον επόμενο χρόνο. Ανεπισήμως όμως δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες για την απόφαση αυτή και ως εκ τούτου αύριο, θα προκληθούν αντιδράσεις.



Ανακλήθηκαν 800.000 εμβόλια της Sanofi Pasteur κατά του ιού Η1Ν1

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές αποφάσισαν σήμερα να ανακαλέσουν 800.000 δόσεις του εμβολίου Sanofi Pasteur, οι οποίες προορίζονταν για την προστασία των βρεφών και των παιδιών από τη νέα γρίπη και όπως αποδείχθηκε είχαν χάσει την αποτελεσματικότητα τους.

Πρόκειται για τέσσερις παρτίδες εμβολίων που αφορούσαν παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως τριών ετών. Σε επιστολή τους προς τους παιδίατρους, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απέδειξαν ότι οι παρτίδες έχουν...

Μπερλουσκόνι: «η αγάπη πάντα νικά το μίσος»

Στο πρώτο του μήνυμα ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή στο Μιλάνο, στη διάρκεια συγκέντρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε στους υποστηρικτές του ότι η αγάπη πάντα νικά το μίσος.
Το σύντομο μήνυμα του Μπερλουσκόνι έγινε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας του Λαού της Ελευθερίας, του πολιτικού του σχηματισμού. «Ειλικρινείς ευχαριστίες στους πολλούς που μου έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπάθειας. Λέω ξανά ότι όλοι θα πρέπει να είναι ήρεμοι και ασφαλείς. Η αγάπη πάντα νικά το κακό και το μίσος».
Αν και οι γιατροί του Ιταλού πρωθυπουργού του ζητούν να αναρρώσει πλήρως και μετά να επιστρέψει στα καθήκοντά του, περίπου σε δύο εβδομάδες, ο εκπρόσωπός του, Πάολο Μποναούτι επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να τον κρατήσει κανείς μακριά από τη δουλειά του.

Τεράστιος ο Μητσοτάκης στο Mega

Για να καταλάβετε πόσο σπουδαία ήταν η σημερινή παρέμβαση του Μητσοτάκη για την οικονομική κατάσταση της χώρας θα το καταλάβετε από την ταχύτητα που βγήκαν τα φερέφωνα της Ρηγίλλης για να αποδομήσουν υποτίθεται τη συνέντευξη. Αυτό και μόνο αρκεί για να διαπιστώσετε τον τρόμο τους. Έχουν κάθε λόγο να τον φοβούνται. Είναι παρόν. Η διαύγεια της σκέψης του Μητσοτάκη αποτελεί φαινόμενο. Και εξαιτίας των στοχευμένων παρεμβάσεων του αλλά και εξαιτίας της ηλικίας του .
Ήταν λογικό να μη μπορέσουν οι δημοσιογράφοι να του αποσπάσουν έστω και μία κουβέντα για τα εσωτερικά της ΝΔ αλλά και για τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Αυτό και είναι το σωστό. Αν και η άρνηση του να πάρει θέση δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Σαμαρά. Η κουβέντα περιστράφηκε στην οικονομία και έκανε κριτική σε όλους. Από τον Παπανδρέου ζήτησε να επιλέξει μεταξύ των δύο βασικών πλευρών που έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό του Πασόκ και να αντιπαρατεθεί στο βαθύ Πασόκ που αποτελούνται από συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτους και ευνοούμενους.

Η περιχαρακωμένη εικόνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Πολύ αρνητική η εικόνα που είδαμε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Είχε πολύ παρελθόν και μούχλα. Θύμιζε έντονα το πρόσφατο αποτυχημένο «καραμανλικό» παρελθόν. Απ’ το οποίο δεν θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα η «νέα ΝΔ». Κυρίως η ΠΟΛΑΝ που ήρθε και εγκαταστάθηκε εν θερμώ στη Ρηγίλλης. Πολύ σύντομα πρέπει να υποταχθούν όλες οι τοπικές και τότε θα ξεκινήσει το πανηγύρι. Πώς να αφήσουν τις θέσεις τους στελέχη που «ποτέ δεν έφυγαν» και τώρα έρχονται να κάμουν κουμάντο οι μεταλλαγμένοι. Οι κολλημένοι στο παρελθόν και τη «δικαίωση των αγώνων τους»!...!
Στο κεντρικό πλάνο τοποθετήθηκαν ο Ζαγορίτης, ο Σιούφας, ο Αρβανιτόπουλος και ο Δασκαλάκης. Το απόλυτο «κακό» του παρελθόντος. Δίπλα στον Αντώνη. Φάτσα κάρτα, οι υπεύθυνοι της ήττας. Οι εκφραστές της αποτυχίας. Αποτελούν όμως τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τη ΝΔ με τη «νέα ΝΔ». Συνδέουν το κομματικό κατεστημένο με τους μηχανισμούς της ΠΟλιτικής ΑΝοιξης. Τυχόν αποβολή τους σημαίνει προδοσία των συμφωνιών Σαμαρά-Καραμανλή και αθέτηση των υποσχέσεων που αντάλλαξαν μεταξύ τους, πριν από πολλά χρόνια! Οι βουλευτές από κάτω δεν χειροκρότησαν ποτέ με πάθος. Χλιαρά έως αδιάφορα υποδέχτηκαν τα τσιτάτα του Λαζαρίδη. Γνωστά πάνω κάτω που κινούνται. Οι πάντες καταλαβαίνουν τη «βαθιά σκέψη» του Χρύσανθου…. Το εθνικιστικό alter ego του Σαμαρά.

Ξέρουμε τώρα πάνω κάτω που θα κινηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος του Σαμαρά. "Ό,τι "καλό" θα κάνει η κυβέρνηση θα το στηρίζει".... Στις «σοσιαλιστικές» εκθέσεις ιδεών του Παπανδρέου θα απαντά με «υπερπατριωτικές» εκθέσεις ιδεών. Από … το μέλλον, τις κοινωνίες, τις αγωνίες, τις όμορφες παραλίες και τα δάση, μέχρι και τη μεσογειακή μας δίαιτα, του Παπανδρέου(Κοτζιάς - Μπριρμπίλη) περάσαμε στα σφουγγάρια, τις λίμνες, τους «παρίες», τα ποτάμια και τις γεμάτες μπαταρίες του Σαμαρά (εθνικιστής Λαζαρίδης). Και οι δύο αναφέρονται σε ό,τι τους πληγώνει, στις αξίες και τις απαξίες. Μια ζωή ψάχνουν το δισκοπότηρο της γνώσης σαν αιώνιοι φοιτητές. Και αυτό είναι εμφανές. Όπως το κατανοείς σε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση με δευτεροκλασάτους πρωταγωνιστές. Το ταμείο είναι μείον και το low budget δεν επιτρέπει να προσληφθούν πρωτοκλασάτοι πρωταγωνιστές. Δεν υπάρχει χώρος για πραγματική αντιπολίτευση. Οι μεγάλοι χρηματοδότες, οι από πάνω, που κινούν τα νήματα με εφημερίδες και δελτία ειδήσεων, δε βρίσκουν ότι υπάρχουν περιθώρια για ρίσκο και πειραματισμούς. Μια χαρά περνάνε με τις μετριότητες που στηρίζουν …. ανελέητα. Μια χαρά θα τα πάνε στην εικονική συγκυβέρνηση που μας έχουν ετοιμάσει.

Τα μέτρα του Παπανδρέου χάθηκαν... στο μέτρημα



Το πώς μπορεί να μιλάει κάποιος επί ώρες χωρίς να λέει απολύτως τίποτα απέδειξε εχθές το βράδυ ο Γιωργάκης.  Γενικολογίες, λαϊκίστικη φρασεολογία, φτηνοί εντυπωσιασμοί, αλλά ουσία μηδέν. Γι' αυτό και οι αγορές σήμερα τον αγνόησαν πλήρως και το ράλλυ των Ελληνικών spread συνεχίστηκε κανονικά, ενώ οι αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες ήταν μουδιασμένες. Και πώς να μην είναι. Εδώ σου λένε ότι έρχεται τσουνάμι, κι εσύ βγαίνεις στην παραλία να παίξεις με τα κουβαδάκια σου. Ενδεικτικές του ότι κανείς δεν κατάλαβε τι είπε, γιατί δεν μας είπε απολύτως τίποτα, ήταν οι κυβερνητικές εφημερίδες:
ΝΕΑ: "Πακέτο SOS με 30 μέτρα"
ΕΘΝΟΣ: "Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά... πενήντα επτά μέτρα-στόχους άμεσης εφαρμογής (ή επίτευξης) περιείχε τελικά η ομιλία του Γ. Παπανδρέου"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανατροπές με 80 μέτρα"
30, 57 ή 80 ανακοίνωσε εχθές ο Γιώργος ρε παιδιά;
Κατά τα άλλα το πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ είναι χαρακτηριστικό. Μιας και δεν άλλαξε και τίποτα στις 100 πρώτες μέρες, τώρα μας λένε ότι θα αλλάξουν όλα στις 100 δεύτερες!

Financial Times: "Απογοήτευσε την αγορά, ο Παπανδρέου"



«O Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών, αλλά απογοήτευσε τους παρατηρητές της αγοράς που περίμεναν πιο αποφασιστικά μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος».Με αυτή την αποτίμηση, την οποία ανήρτησαν ως πρώτο θέμα στην ηλεκτρονικής τους έκδοση, υποδέχθηκαν οι Financial Times τις ανακοινώσεις του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου», σημειώνει η Kerin Hope στην ανταπόκρισή της, «υποσχέθηκε σε συνδικαλιστές ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν πραγματικές αυξήσεις μισθών τον επόμενο χρόνο παρά τα επιδεινούμενα δημόσια οικονομικά της χώρας»
"Είναι εύκολο να κόψουμε μισθούς και συντάξεις για να βελτιώσουμε τους οικονομικούς δείκτες», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Αυτό που θα κάνουμε όμως είναι να ...

Το τραγούδι της Κοπεγχάγης!...!


Γκάφες για γέλια


Γεια χαρά κύριε Ρόβλια ....

Ας θυμίσουμε τί έλεγε ο κ. Ρόβλιας για τα ρουσφέτια όταν ήταν στην αντιπολίτευση:
Ο υπεύθυνος του ΠαΣοΚ για τον δημόσιο τομέα κ. Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος παρουσίασε και τα στοιχεία των προσλήψεων, δήλωσε ότι «πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ρουσφέτια (117.431) που δημιουργούν κομματικές εξαρτήσεις,που πλήττουν την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία». «Αν σε αυτούς» κατέληξε ο κ. Ρόβλιας «προστεθούν και οι ορισμένου χρόνου και οι εποχικοί (228.423),ένας μεγάλος αριθμός,οι οποίοι επίσης προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ, καθίσταται σαφές ότι

Άστο Αντωνάκη! Δεν πιάνει το κόλπο σου λέω...

Είχε το θράσος σήμερα ο κος Σαμαράς να πει ότι δεν υπάρχουν "δικοί του άνθρωποι". Αφού το ακριβώς αντίθετο αποδείξατε κύριε Σαμαρά με τις πράξεις σας. Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ανυποψίαστους? Τότε γιατί βάλατε σε όλες τις θέσεις του κόμματος ΜΟΝΟ δικούς σας ανθρώπους? Γιατί απέκτησαν ξαφνικά τον κύριο λόγο στο κόμμα άνθρωποι που το είχαν εγκαταλείψει (όπως ο Μανώλης), μόνο και μόνο επειδή σας στήριξαν στις εσωκομματικές? Δεν καταλαβαίνετε ότι η προσπάθεια εμπαιγμού είναι από τη φύση της .....

Παραιτήθηκε ο Ρόβλιας. Σιγά σιγά ρε παιδιά, μη βιάζεστε!


Ένας από τους τιμητές της πολιτικής ζωής του τόπου, ένας μονομάχος της κάθαρσης, αιτήθηκε παραίτηση και η παραίτηση έγινε δεκτή.
Τα προβλήματα και οι παραιτήσεις ξεκίνησαν στην κυβέρνηση του Πασόκ με το καλημέρα. Στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε περάσει ένα ολόκληρο εξάμηνο για να αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα. Ουσιαστικά μετά από δύο χρόνια άρχισαν οι πραγματικές συγκρούσεις. Τώρα τρέχουν γρήγορα να καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ.
Δεν μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά μια και ο Ρόβλιας είχε κάμει σημαία του «αγώνα» του, την αξιοκρατία και τον πόλεμο στα «γαλάζια παιδιά». Κάθε διορισμός ήταν σκάνδαλο και .....

Δεν έπεισε τις αγορές ο Γιωργάκης


"...Από την πρώτη ανάγνωση των μέτρων που μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου, το Ε.Β.Ε.Α. εκτιμά ότι χρήζουν περαιτέρω μελέτης και επεξεργασίας, κυρίως σε ότι αφορά στη δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής εφαρμογής τους. Ακόμη, επισημαίνει την απουσία συγκεκριμένων δράσεων με αναπτυξιακή διάσταση.

Οι αγορές, πάντως, απ’ ότι φαίνεται δε θεωρούν ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα καταστεί εφικτή η επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας ούτε, προφανώς, ότι θα επιτευχθεί η επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά», Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες μέτρων από τον πρωθυπουργό για την οικονομία. Και συνεχίζει: ...
«Ο πρωθυπουργός, χθες, ανακοίνωσε το περίγραμμα του διαλόγου για την έξοδο από την κρίση. Ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα σταθεί

Το βράδυ "κτυπά" ο Μητσοτάκης..!

Δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε δυο 24ωρα κάνει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ θα εμφανιστεί στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Θα μιλήσει για την οικονομία.
Θα εμφανιστεί δικαιωμένος για τα όσα έλεγε εδώ και χρόνια.
Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι...

Συνέντευξη Παρωδία

Από www.fimotro.blogspot.com

Θέλει πολύ θράσος για να δίνει συμβουλές ο Χατζηεμμανουήλ σχετικά με τα θέματα της Οικονομίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών. Το γαλάζιο Golden boy, ο κολλητός του Καραμανλή με τα bonus των εκατομμυρίων ευρώ, ο απρόσιτος μάνατζερ που δεν έχει ιδέα τι γίνεται στην κοινωνία, μιλούσε σήμερα το πρωί... στο Mega και για την οικονομία σχολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Οι δουλείες του Μεγάλου Καναλιού με τον πακτωλό κρατικών διαφημίσεων που έδινε από τον ΟΠΑΠ ο παραιτηθείς σήμερα από τον οργανισμό Χρ. Χατζηεμμανουήλ, δεν άφησαν τους Οικονομέα και Καμπουράκη να του θέσουν μια σειρά από ερωτήματα τα οποία είχαν σημασία. Συνέντευξη παρωδία. Οι τηλεθεατές θα πρέπει να βγήκαν από τα ρούχα τους σπάζοντας το τηλεφωνικό κέντρο από τις διαμαρτυρίες τους για τον προκλητικό Χατζηεμμανουήλ. Απαράδεκτοι όσοι έστησαν μια τέτοια συνέντευξη. Από τον Γ. Οικονομέα δεν περιμέναμε να κάνει κάτι τέτοιο. Κρίμα...



Εκτός κυβέρνησης ο Ντίνος Ρόβλιας

Αποδεκτή έγινε σύμφωνα με πληροφορίες πρίν από λίγο, η παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια που υποβλήθηκε την Τρίτη στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.
Η υπόθεση ξεκίνησε από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας http://www.zougla.gr/ σύμφωνα με την οποία ο κ. Ρόβλιας με έγγραφά του τα οποία παρουσιάζονταν στην ιστοσελίδα, ζητούσε «τακτοποιήσεις» - ρουσφέτια (αποσπάσεις, μετατάξεις κλπ) αστυνομικών και στρατιωτικών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε για την αποκάλυψη στο: http://www.zougla.gr/

Εφημερίδεεεςςς! Επίθεση... ιδεών από το Γιωργάκη...


Διαβάστε όλα τα σημερινά Πρωτοσέλιδα εδώ

Γιορτάζουν σήμερα... 15 Δεκεμβρίου

Ανθή, Ανθούλα, Ανθια, Ανθεια, Ελευθέριος, Λευθέρης, Λευτέρης, Λεφτέρης, Ελευθερία, Λευθερία, Λευτερία, Ρία, Σύλβια, Σωσσάνα, Σωσάνα, Σωσάννα

Χρόνια Πολλά!!!

Σαν σήμερα... 15 Δεκεμβρίου

1939: Πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».

1955: Ο πρώτος νεκρός του κυπριακού αγώνα. Ο Χαράλαμπος Μούσκος, αντάρτης της ΕΟΚΑ, φονεύεται κατά τη διάρκεια μάχης με τους Άγγλους στους Αρχαίους Σόλους. Ήταν ξάδελφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

1971: Ο Παναθηναϊκός, εκπροσωπώντας την Ευρώπη στον τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου, δίνει τον πρώτο αγώνα του στο Στάδιο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο. Ο αγώνας λήγει ισόπαλος 1-1 με γκολ των Φυλακούρη και Αρτίμε.

1991: Η Γερμανία επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να αναγνωρίσει την Κροατία και τη Σλοβενία, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ για τυχόν παρεμπόδιση της ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία.

1993: Μεταδίδεται από το MTV το περίφημο «Unplugged» των Nirvana.

1995: Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βαφτίζουν» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «ευρώ».

Θλιβερός ο Χατζηεμμανουήλ το πρωί στο Mega

Θλιβερή εικόνα παρουσίασε σήμερα το πρωί στο Mega ένα από τα περίφημα golden boys της διακυβέρνησης Καραμανλή. Ένας από τους ανθρώπους που θεωρούνται υπεύθυνοι για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της παραπολιτικής φημολογίας που προκλήθηκε γύρω από το όνομα τους. Αφορμές για την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία εναντίον τους, ήταν οι παχυλότατοι μισθοί τους και η αλαζονική συμπεριφορά τους.
Η προσπάθεια όλων αυτών να ξαναμπούν στο κάδρο και να ασκούν μέσω τηλεοπτικών εκπομπών κριτική στην κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση, αναίδεια και απαιτεί πολύ θράσος. Ο Σαμαράς δεν μπορεί εύκολα να ξεφύγει από όλους αυτούς που αποτελούσαν το διοικητικό κατεστημένο των

Νέα επίθεση των FINANCIAL TIMES στην ελληνική οικονομία


Νέα σκληρή επίθεση στην Ελληνική οικονομία εξαπολύουν οι Financial Times στην ηλεκτρονική αλλά και στην έντυπη έκδοσή τους σε ανταπόκριση από την Αθήνα. Στο ρεπορτάζ γίνονται αναφορές στα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση Παπανδρέου και αναλύεται η συνολική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας. Διαβάστε το έχει ενδιαφέρον..

του Στάθη στην Ελευθεροτυπία

O Παπανδρέου νομίζει ότι είναι ακόμα αντιπολίτευση;

papan140908tt
«Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών και όχι διαχείρισης. Θα πρέπει να πάρουμε σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Θα συγκρουστούμε, αλλά θα φέρουμε αξιοπιστία. Αν μείνουμε στη διαχείριση της καθημερινότητας θα υποστούμε φθορά και θα χάσουμε τα μεγάλα διακυβεύματα. Να μετατρέψουμε την πίεση σε ευκαιρία, ώστε να θεραπεύσουμε χρόνιες ασθένειες στην πολιτική και τη δημόσια ζωή», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Μας έχει μπερδέψει πολύ ο κ. Παπανδρέου. Ακομά και ως Πρωθυπουργός μας λέει τα ίδια που έλεγε και προεκλογικά. Αντί να μιλάει με έργα, μιλάει γενικά και αόριστα. Ας μου πεί κάποιος τι κατάλαβε από τα παραπάνω. Νομίζαμε ότι υπήρχε σχεδιο… Εντάξει, πριν τις εκλογές μας το κρατούσε κρυφό, ήθελε να κάνει την έκπληξη. Τώρα όμως γιατί συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο έκφρασης και δεν αποκαλύπτει το σχέδιο του;
Προσωπικά όμως, πιστεύω ότι .....

Η παρέα του Άμχερστ θέλει να θάψει και το σκάνδαλο Siemens


Η περίοδος χάριτος που διανύει το Πασόκ θεωρείται χρυσή ευκαιρία.

Η συμμαχία Παπανδρέου-Σαμαρά, γνωστή και ως «παρέα του Άμχερστ» προωθεί την επίσπευση της διερεύνησης του σκανδάλου Siemens. Προσπαθούν ουσιαστικά να σώσουν τους δικούς τους εμπλεκόμενους σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς . Ένα σκάνδαλο που έχει τις ρίζες του στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ακμή του, στα έργα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και τον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2002 και φτάνει μέχρι την πρόσφατη Καραμανλική περίοδο. Καθόλου αδικαιολόγητη η στήριξη που παρείχε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στον Α. Σαμαρά αλλά και η κάλυψη που έχει ο νυν πρόεδρος της ΝΔ από όλα σχεδόν τα οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν Πασόκ (π.χ. Μπόμπολας …..). Ο υποστηρικτικός μηχανισμός του Σαμαρά (μεγάλα συμφέροντα, Καραμανλική δεξιά, ΠΟΛΑΝ, ΚΕΠ) έχει βαλθεί να ενταφιάσει οριστικά τις σχέσεις Siemens με το κομματικό ταμείο της ΝΔ (Βαρθολομαίος), και όλo το θάψιμο σχετίζεται με την ανάλογη προσπάθεια του Πασόκ για τα δικά του ταμεία (Τσουκάτος). Η κομματική διαπλοκή τέμνεται απ το σκάνδαλο Siemens. Η πρόσφατη σπουδή της κυβέρνησης για επίσπευση της διερεύνησης του σκανδάλου, ταυτίζεται με τη σπουδή του Σαμαρά και των ελεγχόμενων από το Πασόκ εφημερίδες να φορτώσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο στη ….. Ντόρα! Εδώ θα καταλήξει και αυτό το σκάνδαλο που έχει τις απαρχές του στην διαπλοκή των αρχών της δεκαετίας 90. Ουσιαστικά γι’ αυτό δικαιώνουν τους αγώνες του Σαμαρά, ενός βαθύτατα δεξιόστροφου παράγοντα της σκληρής αβερωφικής δεξιάς, έντυπα και δημοσιογράφοι που αυτοπροσδιορίζονται κεντροαριστερά ή αριστερά. Πως είναι δυνατόν αντιδεξιά έντυπα να χειροκροτούν ή να εμπνέονται από τους αγώνες ενός σκληρού δεξιού που περιστοιχίζεται από σκληρούς εθνικιστές;
Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Ελλάδος πρόκειται να εγκλωβιστεί σε καφετιέρες γαλλικού καφέ, τηλεοράσεις πλάσματος 42 ιντσών και πλυντήρια-στεγνωτήρια! Αυτό είναι και το νόημα των εκπλήξεων που υπόσχεται ο Βαλυράκης! Δυστυχώς για όλους αυτούς τους νεκροθάφτες σκανδάλων, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι πρωταγωνιστές και αυτού του σκανδάλου βρίσκονται αρχικά στους εμπλεκόμενους με τα κομματικά ταμεία του Πασόκ και της ΝΔ και δευτερευόντως με πανίσχυρους διαπλεκόμενους παράγοντες που σχετίζονται με τον ΟΤΕ.

Τι είπε στην Κοπεγχάγη οTony Blair ?



O Tony Blair μιλώντας στην Κοπεγχάγη είπε ότ οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για τη σωτηρία του πλανήτη ακόμα και αν οι επιστήμονες έχουν κάμει λάθος στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση και την καταστροφή του περιβάλλοντος!