Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Δια βοής εξελέγη ο Λυκουρέντζος. ΚΚΣΕ ένα πράμα.

Αν και το δήθεν παρασκήνιο για την εκλογή του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας ΝΔ ήταν μούφα και στημένος ο «καβγάς» Σαμαρά-Μαρκόπουλου, τελικά το εντυπωσιακό ήταν ο τρόπος της εκλογής Λυκουρέντζου. Δια βοής. Μεθοδολογία ΚΚΣΕ. Ο ακρονεοδεξιός σταλινισμός στην πράξη. Οι μυστικοσύμβουλοι, θητεύσαντες σε σταλινικές νοοτροπίες, δεν ξεχνούν τις κακές συνήθειες. Οι κακές συνήθειες είναι σαν το ποδήλατο. Δεν τις ξεχνάς ποτέ και σου κάνουν τη ζωή ποδήλατο. Το εκπληκτικό είναι η γρήγορη προσαρμογή καραμανλικών στελεχών στη σταλινοποίηση νοοτροπιών, ακροαριστερού λαϊκισμού και ανοιξιάτικων συμπεριφορών.

"95000 ευρώ ενοίκιο θα πληρώνει η ΝΔ στον Βωβό για τα νέα της γραφεία στη Συγγρού"

ΚΡΙΣΗ Ή ΚΡΟΙΣΟΙ;

"Από 1η Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία θα πληρώνει ενοίκιο 95.000 ευρώ το μήνα στον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό για τα γραφεία 7.000 τ.μ. στη Λ. Συγγρού 340. Tα καθαρά ...

τετραγωνικά γραφείων είναι περίπου 5.500 και τα υπόλοιπα είναι αποθήκες κι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.Μετα σου λεει εχουμε κριση!Ε ρε γλεντια..."

Αποκαλυπτήρια

Άλλωστε, η νέα Νέα Δημοκρατία δεν έχει πια να απολογηθεί για τίποτε.

Κι επιτέλους, τον Ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει σήμερα τι έγινε χθες, ούτε τι έγινε προχθές…

Δεν σχολιάζω τίποτα. Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

''Πλέρια'' δημοκράτης ο Αρχηγός Καίσαρας Αντώνιος

Το σαμαρικό εξαπτέρυγο, η εφημερίδα ''Ελεύθερος (από τι;) Τύπος'' με ενθουσιασμό καταγράφει τη δημοκρατική συμπεριφορά του Αντωνίου, ο οποίος, γράφει, κατέστησε σαφές πως δεν θα δεχτεί μύγα στο σπαθί του, καθώς έφτασε κοντά ακόμα και στο σημείο να θυσιάσει το στενό κομματικό του φίλο Κώστα Μαρκόπουλο αν επέμενε στην υποψηφιότητά του για γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Προειδοποιεί δε τους βουλευτές….....

Γεωργιάδης-Κανέλλη-ΚΚΕ: Απίστευτο σκυλοφάγωμα μέσα στη Bουλή! Δείτε το video

Σε απευθείας μετάδοση στο πανελλήνιο ...Απολαμβάνουν οι του ΚΚΕ μια ιδιότυπη ασυλία και κανεις δεν τους λέει τίποτα, έλεγε ο Γεωργιάδης ... Ουρακοτάγκοι, μαυραγορίτες, προδότες, ταγματασφαλίτες φώναζαν οι ΚΚουέδες στον Μπουμπούκο ... έξαλη η Κανελλη. Το έλα να δείς έγινε.

Η Πράβντα σήμερα

Η κατηφόρα του Ελεύθερου Τύπου προς την αναξιοπιστία και ανυποληψία συνεχίζεται αμείωτη. Το ότι ο Σαμαράς επενέβη εκβιαστικά για να μην υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες για τη θέση του γραμματέα του Πολίτ Μπιρό της Μ-Λ-ΝΔ, πέραν του εκλεκτού του, τιμώντας προφανώς την απαρέγκλιτη στρατηγική του ανοιχτού κόμματος (στις ορέξεις του προέδρου), είναι λόγος να πανηγυρίζει η Πράβντα της Δεξιάς για την πυγμή που έδειξε ο πρόεδρος. Επίπεδο νηπιαγωγείου.
Στο πρωτοσέλιδο πάλι πληροφορούμαστε ότι υπό την πίεση Σαμαρά αναδιπλώθηκε ο Γιώργος. Προφανώς εννοεί την αρτηριακή πίεση, διότι άλλου είδους πίεση δεν υπάρχει. Ο Γιώργος αλωνίζει μόνος του, ενώ ο Σαμαράς κάνει τον παιδονόμο στην ομάδα του, και οι μόνοι οι οποίοι αντιδρούν είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που απουσία σοβαρής αντιπολιτεύσεως έχουν αναλάβει το ρόλο και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος αυτούς υπολογίζει. Με τον Σαμαρά ούτε που ασχολείται. Αυτή είναι η πραγματικότητα και καλά θα κάνουν να τη δουν στον Ε.Τ. για να μην διασύρονται.

Ιδου ο νεος Γραμματεας της ΝΔ

Πειθηνιο τσιρακι και υπηρετης του Ρουσοπουλου, γι αυτο χρηματισε και υφυπουργος. Απο τη φοιτιτικη του ζωη αρχισε να διαπλεκεται και γι αυτο εκανε τη στρατιωτικη του θητεια στο γραφειο του Κων/νου Καραμανλη....
Επειδη λατρευει τη νεολαια......, στη Αρκαδια εχει του χεριου του τη Δαπ και την Οννεδ και επειδη δεν ξεχνα αυτους που τον βοηθησαν, οταν αρχισε να παιρνει αξιωματα στη ΝΔ εδιωξε τον εξ αρχης ιδιαιτερο του επειδη τον συμβουλευε διαφορετικα πραγματα απο οτι η συζηγος του ( την οποια παντρευτηκε λογω περιουσιας )
Πριν τις εκλογες του 2009 ,φροντισε να διοριστει ο ιδιος στην ΕΒΟ, να διοριοσει τη συζηγο του και να τροποποιησει τα επαγγελματικα δικαιωματα της σχολης της κορης του.
Θρασυδειλος και ελεεινος μεχρι εκει που δεν παιρνει, ενω στην αρχη ειχε παρεβρεθει ΜΟΝΑΧΑ σε ομιλιες και εκδηλωσεις της Ντορας σε Αθηνα και Τριπολη, μετα αλλαξε το τροπαριο και πηγε με το Σαμαρα οταν ο ανεξαρτητος Τατουλης αρχισε να παιρνει τα πανω του λογω Ντορας.
Ρουσφετολογικοι διορισμοι και προσληξψεις μαιμου εδιναν και επερναν, δεν εχει εργαστει ποτε στη ζωη του και πριν ακομα γνωρισει τη γυναικα του, ειχε σπιτι στη Λυκοβρυση, σαπιτι στην Τριπολη, αυτοκινητα, γραφειο στη Σολωνος.....
Διαγωνισμος για 72 θεσεις ωρομισθιων στο οποιο ο Λυκουρεντσος εβαλε απο το παραθυρο περιπου 500...!!!!!!

Σε συνεντευξη του στο Μεγκα ειχε δηλωσει :

"Η ΝΔ είπε δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ και να ανοίξει τις πόρτες του δημοσίου για διορισμούς προκειμένου να καλύψει το χάντικαπ των 4 μονάδων....."
Για ποιες πόρτες μας μιλάς ρε μεγάλε; Αυτές που εχεις ανοίξει εδώ και χρόνια διάπλατα;
Αστειος, κηφηνας και θρασυδειλος οπως και η Νεα Δημοκρατια.
Το Σεμνα και Ταπεινα επανηλθε....

Συναυλία δίνουν οι Modrec στο Λονδίνο

Συναυλία στο Λονδίνο δίνει το ελληνικό συγκρότημα Μodrec, ένα από τα πιο υποσχόμενα συγκροτήματα του αγγλόφωνου ελληνικού rock, ενώ η κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ για τη δισκογραφική εταιρεία Rough Τrade είναι γεγονός. Συγκεκριμένα, αυτό το Σάββατο, 3 Ιουλίου, οι Μodrec θα πραγματοποιήσουν ένα live show case σ’ ένα από τα πιο γνωστά live clubs του Λονδίνου, το Monto Waters Rats Theatre, στο Kings Cross.

Αντώνη Σαμαρά, ήταν λάθος σου η διαγραφή της Ντόρας.!

Δεν σε ..."σπούδασαν" ωραία οι δασκάλοι σου - κατά το άσμα - Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης "Ντόρα Μπακογιάννη".
Ήξερες από την πρώτη μέρα της εκλογής σου στην ηγεσία της ΝΔ, ότι θα είχες έναν μόνιμο εσωκομματικό αντίπαλο.
Αυτό το γνώριζαν και οι ...πέτρες.!
Ήξερες επίσης ότι πίσω από την Ντόρα, κρύβεται ένα άριστα και καλά οργανωμένο Ντορικό - Μητσοτακικό επιτελείο που διαθέτει όλους τους μηχανισμούς. Απίστευτους μηχανισμούς που τους ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα.
Αλλά προ πάντων, χρήμα.!
Πάρα πολύ χρήμα. Χρήμα με ...ουρά.!
Ήξερες ότι ουδέποτε θα γίνεις αποδεκτός από μια πολιτική οικογένεια που ξέρει καλά από ...βεντέτες.
Και λέω πως δεν σε ..."σπούδασαν" ωραία οι δασκάλοι σου, διότι από την πρώτη στιγμή θα ..........

Η Κλεοπάτρα δεν πέθανε από δάγκωμα φιδιού

Σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Τρίερ, Κριστόφ Σέφερ, η Κλεοπάτρα δεν πέθανε από δάγκωμα φιδιού όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα. 
Στην πραγματικότητα, όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής, η Κλεοπάτρα επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της καταπίνοντας δηλητήριο. «Για μένα είναι βέβαιο ότι δεν επρόκειτο για κόμπρα» δήλωσε ο κ. Σέφερ. 
Ο κ. Σέφερ μελέτησε μαρτυρίες της εποχής και συμβουλεύτηκε τοξικολόγους. Κατέληξε έτσι, στο ότι η Κλεοπάτρα πέθανε από έναν συνδυασμό τοξικών δηλητηρίων, που της προκάλεσαν έναν ήρεμο και ........

Νέα γενική απεργία για την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Νέα γενική απεργία για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αποφάσισε χθες η διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβει και η ΑΔΕΔΥ για τον δημόσιο τομέα.

Οι σιδηροδρομικές γραμμές, το διαστημικό λεωφορείο και… τα καπούλια του αλόγου.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε! Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ράγιες των Σιδηροδρομικών γραμμών στις ΗΠΑ είναι 4 πόδια και 8,5 ίντσες (143,5 cm). Μάλλον παράξενος αριθμός.

- Γιατί άραγε έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο διάκενο;

- Διότι ο σιδηρόδρομος στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε με τον τρόπο που είχε .........

Ολόκληρη η σημερινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην "Κοινωνία ώρα MEGA" (κείμενο και video)

Παραθέτουμε τη σημερινή συνέντευξη της Ανεξάρτητης Βουλευτού, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του MEGA, "Κοινωνία ώρα MEGA", με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.
Παρατίθενται τόσο τα βίντεο όσο και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης.



Δείτε τα παρακάτω...

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σήμερα εναντίον γραφείων της αμερικανικής οργάνωσης αρωγής DAI στην πόλη Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. «Σήμερα το πρωί, έξι Ταλιμπάν καμικάζι επιτέθηκαν στα γραφεία αμερικανικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 52 ξένοι βρίσκονταν στο εσωτερικό των κτιρίων, χωρίς να υπολογίσουμε τους φρουρούς ασφαλείας και τους αστυνομικούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουζαχίντ. «Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο (των γραφείων της DAI), ο δεύτερος ανατινάχθηκε στο εσωτερικό, σκοτώνοντας έναν ........

Επίθεση αυτοκτονίας Πακιστάν

Τρείς βομβιστές αυτοκτονίας έπληξε χθες Πέμπτη 1η Ιουλίου το τέμενος Σούφι στη Λαχόρη του Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 120, δήλωσαν αξιωματούχοι. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επίθεση στην πόλη μέσα σε ένα μήνα.
A devotee walks through the rubble of the damaged Data Durbar shrine after multiple suicide bomb attacks in Lahore early July 2, 2010. Three suicide bombers struck the Sufi shrine in Pakistan's eastern city of Lahore on Thursday, killing at least 41 people and wounding more than 120, officials said, the second major attack in the city in a month. REUTERS/Mohsin Raza  (PAKISTAN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CRIME LAW RELIGION) TEMPLATE OUTREUTERS/Mohsin Raza (PAKISTAN - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CRIME LAW RELIGION) TEMPLATE OUT
Devotees stand near wreckage left in the aftermath of multiple suicide bomb attacks at Data Durbar shrine early morning in Lahore July 2, 2010. Three suicide bombers struck a Sufi shrine in Pakistan's eastern city of Lahore on Thursday, killing at least 41 people and wounding more then 120, officials said. REUTERS/Mohsin Raza  (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW RELIGION)Content © 2010 Reuters All rights reserved.


Τετράποδος φύλακας άγγελος

Η 6χρονη Ρεβέκκα Φαράρ διασκέδαζε με τους μικρούς της φίλους, όμως, χωρίς να το γνωρίζει, η ζωή της κινδύνευε.

Η Ρεβέκκα είναι διαβητική και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα της άρχισαν να πέφτουν ανησυχητικά πολύ, με αποτέλεσμα να πάθει υπογλυκαιμία και να κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

Η μητέρα της δεν είχε παρατηρήσει κάτι ........

H τουρκική αεροπορία βομβάρδισε χθες, θέσεις Kούρδων ανταρτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε χθες, Πέμπτη 1η Ιουλίου θέσεις των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που είχαν στόχο θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), στις περιοχές Χακούρκ και Καντίλ του βορείου Ιράκ όπου βρίσκονται βάσεις της διοίκησης του ΡΚΚ.

Αναβλήθηκε η πτήση του αεροσκάφους Solar Impulse

"Εντοπίστηκε πρόβλημα σε ένα σημαντικό όργανο του αεροσκάφους", εξήγησε ο Μπερτράν Πικάρ, επικεφαλής του προγράμματος κατασκευής του αεροσκάφους. Εκπρόσωπός του διευκρίνισε πως το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο τηλεμετρικό σύστημα.
Ο Πικάρ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο πότε θα πραγματοποιηθεί η πτήση, αφού απαιτούνται ειδικές κλιματικές συνθήκες. Πάντως εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.
Το Solar Impulse είναι ένα μοναδικό αεροσκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια η οποία συλλέγεται στις 12.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες που καλύπτουν τα πτερύγια του και τροφοδοτούν τις τέσσερις μηχανές του.

παιδόφιλος καθολικός ιερέας

Καθολικός ιερέας στην Αυστραλία, καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις σε 25 παιδιά τα τελευταία 20 χρόνια. Ο John Sidney Denham, 67 ετών, κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε αγόρια σχολείων της Δυτικής Ουαλίας. Ο κατηγορούμενος Denham, απολογήθηκε στα θύματα και τις οικογένειες τους και παραδέχτηκε ότι ήταν παιδόφιλος.

Το βίντεο της ημέρας: Κατοικίδιο-Ρομπότ!

Οι εργαζόμενοι του Βarθelonica ανέλαβαν τη διαχείριση της επιχείρησης

Την αυτοδιαχείριση εστιατορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφύγουν το «λουκέτο» και την απόλυση, ανέλαβαν από τις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι, μετά την ανακοίνωση των ιδιοκτητών του μαγαζιού ότι η επιχείρηση θα κλείσει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και είναι αμφίβολο αν θα ξανανοίξει, καθώς «δεν πηγαίνει καλά».
Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο εστιατόριο «Barθelonica», που εδρεύει στην οδό Βενιζέλου (Στοά Ρογκότη), οι ιδιοκτήτες ανακοίνωσαν επίσης στο προσωπικό ότι θα απολυόταν άμεσα, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν τον Οκτώβριο, αν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα.
Ακολουθεί το κείμενο των εργαζομένων στο αυτοδιαχειριζόμενο εστιατόριο barθelonica:
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:

Δαγκώνουν και... ταμεία τα βαμπίρ της «Εκλειψης»

Εισπράξεις-ρεκόρ 30 εκατ. δολαρίων έκανε η τέταρτη ταινία της σειράς «Λυκόφως» μέσα σε μόλις τρεις ώρες στις ΗΠΑ, ενώ κατά την πρώτη ημέρα προβολής της στην Ελλάδα «έκοψε» τον πρωτοφανή αριθμό των 50.500 εισιτηρίων

Διαστάσεις φαινομένου τείνει να λάβει η επιτυχία της τελευταίας ταινίας της κινηματογραφικής «σειράς» «Λυκόφως» η οποία βασίζεται στα μπεστ σέλερ της αμερικανίδας συγγραφέα Στέφανι Μέγερ. Οπως όλες οι ταινίες αυτής της σειράς, έτσι και η «Εκλειψη» θριάμβευσε σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός όμως ότι στις ΗΠΑ πέτυχε εισπράξεις 30 εκατ. δολαρίων μέσα σε μόλις τρεις ώρες δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με το CΝΝ και το ΒΒC, τόσα ήταν τα έσοδά της τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, όταν έκανε την πρεμιέρα της στις αίθουσες των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η «Εκλειψη» κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ που ως τώρα διατηρούσε η προηγούμενη ταινία του «Λυκόφωτος», η «Νέα Σελήνη», η οποία στις πρώτες ώρες του ανοίγματός της τον περασμένο Νοέμβριο απέφερε στα αμερικανικά ταμεία...

Ο καλός άνθρωπος

Θα μπορούσε να πει κανείς διάφορα για τον βουλευτή της Ν. Δ. Ακη Γεροντόπουλο, τα οποία ενδεχομένως να μην ικανοποιούσαν τον ίδιο. Κανείς όμως, εφόσον τον έχει γνωρίσει, δεν θα μπορούσε να του αρνηθεί ότι είναι καλός άνθρωπος. Ψυχοπονιάρης άνθρωπος, σπλαχνικός και ευαίσθητος, πάντα έτοιμος να προσφέρει τον ώμο του στον πονεμένο συνάνθρωπο για να τον ποτίσει με τα δάκρυά του, αδιαφορώντας για το σακάκι του. Ετσι χθες, αφού ο Κώστας Μαρκόπουλος είχε υποχρεωθεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εκστομίζοντας την ιστορική ρήση «τι Μαρκόπουλος, τι Λυκουρέντζος...», ο Ακης πήρε τον Μαρκόπουλο αγκαζέ και τον πήγε για...

Η επιστροφή του Πάκη

Στην ομάδα των βουλευτών της Ν.Δ που θα συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων περιλαμβάνεται και ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Η δικαιολογία της Ρηγίλλης είναι η νομική του κατάρτιση.
Μια κατάρτιση όμως που δεν του επέτρεψε να μην εξελιχθεί σε έναν από τους χειρότερους υπουργούς της Μεταπολίτευσης .

Βάλαμε τους ανίκανους να καταδιώκουν τους φαύλους...

Από το ημερολόγιο ενός "τυφεκιοφόρου"

Πρέπει να πέρασαν πολλά χρόνια από την στιγμή που είχε κληθεί προς στρατολόγηση. Η επιλογή του τότε ήταν προφανής. Και η πορεία του στο στράτευμα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επιτυχής. Μια σειρά από νίκες με ισχυρότερο και πιο οργανωμένο αντίπαλο δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Χωρίς εκπλήξεις και παλινωδίες. Εικοσιοκτώ χρόνια, επίσημα, στρατευμένος. Εικοσιοκτώ χρόνια στα πεδία της μάχης πίσω από την ίδια σημαία. Εικοσιοκτώ χρόνια μνήμες.
Είχε μέσα του προεξοφλήσει ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να του αλλάξει τη ζωή. Ήταν τόσο σίγουρος που ούτε καν μπορούσε να το διανοηθεί. Η ανθρώπινη φύση σιχαίνεται τις εκπλήξεις. Βολεύεται στην θαλπωρή του δεδομένου. Επιζητεί την αδράνεια.

Ακόμη και την στιγμή που η ψυχή του υπόγραφε την παραίτησή του δεν το είχε συνειδητοποιήσει. Σαν φάντασμα τριγυρνούσε στις αναμνήσεις του. Η υπογραφή μιας παραίτησης είναι εύκολη, η παραγραφή μιας ζωής δεν είναι απλή υπόθεση...Ακόμη και για τα φαντάσματα.

Από την άλλη ένοιωθε μια πρωτόγνωρη ελευθερία. Η κατάσταση στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες είχε καταντήσει αποπνικτική. Είναι αλήθεια πως με τίποτα δεν μπορούσε να "χωνέψει" πως ο παλιός...