Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Τετράποδος φύλακας άγγελος

Η 6χρονη Ρεβέκκα Φαράρ διασκέδαζε με τους μικρούς της φίλους, όμως, χωρίς να το γνωρίζει, η ζωή της κινδύνευε.

Η Ρεβέκκα είναι διαβητική και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα της άρχισαν να πέφτουν ανησυχητικά πολύ, με αποτέλεσμα να πάθει υπογλυκαιμία και να κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

Η μητέρα της δεν είχε παρατηρήσει κάτι ........

....... ανησυχητικό με τη κόρη της εκτός από το γεγονός ότι ήταν λίγο χλωμή.

Συνήθως μια τέτοια κατάσταση θα την οδηγούσε στο να καταρρεύσει και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, αλλά όχι αυτή τη φορά, αφού η Σίρλει, το Λαμπραντόρ της, είναι πλέον ο φύλακας άγγελός της.

Η Σίρλει είναι ένα από τα οκτώ σκυλιά που μπορούν να ανιχνεύουν την υπογλυκαιμία και να προειδοποιούν την οικογένεια ότι η μικρή Ρεβέκκα κινδυνεύει άμεσα.

Όπως λέει η μητέρα του κοριτσιού, η 39χρονη Κλερ, "Η Σίρλει όποτε οσμίζεται την υπογλυκαιμία πάει κατευθείαν στο φαρμακείο του σπιτιού και φέρνει γρήγορα την απαραίτητη ένεση" προσθέτοντας ότι χάρη στην έγκαιρη προειδοποίηση της Σίρλει η Ρεβέκκα έχει γλιτώσει πολλές φορές από μια επικείμενη κρίση αφού η Σίρλει είναι άγρυπνος φρουρός δίπλα στο κοριτσάκι.

Οι σκύλοι πάντα χρησιμοποιούνταν για να βοηθάνε τους ανθρώπους όπως είναι οι κωφοί και οι τυφλοί αλλά η ικανότητά τους να ανιχνεύουν μια αρρώστια στους ανθρώπους πρωτοαναφέρθηκε το 2004 στο British Medical Journal, όταν παρατηρήθηκε ότι η όσφρησή τους είναι ικανή να ανιχνεύσει ίχνη καρκίνου στα ούρα.

Από τότε, ερευνώνται οι τρόποι που μπορούν περαιτέρω να μας βοηθήσουν οι τετράποδοι φίλοι μας. Μάλιστα όπως λένε όλοι οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν με σκοπό να βοηθήσουν τα διαβητικά αφεντικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :