Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η Μαντέλη “καρφώνει” Καραμανλή, Αγγέλου για το Βατοπέδι

Μερικές σκέψεις για την δημοσκόπηση του «Βήματος»

1. Το κυρίαρχο στοιχείο της νέας δημοσκόπησης είναι η κατάρρευση του δικομματικού συστήματος, ως έχει, στην Ελλάδα. Τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται ότι για πρώτη φορά δεν μπορούν να ανακόψουν την πορεία αμφισβήτησης και φθοράς που υφίστανται.
2. Σίγουρα την φθορά της κυβέρνησης δεν καρπώνεται η Νέα ΝΔ του Αρχηγού Αντώνη. Ο «Αντώνης» αδυνατεί να απορροφήσει τους κραδασμούς της κοινωνίας. Όλες οι πρόσφατες παρεμβάσεις «απόλυτης κυριαρχίας» δεν έφεραν κανένα δημοσκοπικό αποτέλεσμα. Όσο και αν οι μυστικοσύμβουλοι ονειρεύονται ανατροπή των .......

Σκοτεινό γαλάζιο

Κατά μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία, η συναίνεση στην κοινοβουλευτική Δύση και η μέσω αυτής προγραμματική σύγκλιση των παραδοσιακά αντιπάλων σοσιαλιστών - δεξιών ή της Δεξιάς - Αριστεράς, γέννησε το φαινόμενο του νέου δεξιού λαϊκισμού. Με λίγα λόγια η συναίνεση σε βασικούς τομείς που επέδειξαν στην Ευρώπη η Αριστερά και η Δεξιά άμβλυνε τις μεταξύ τους διαφορές, εγκλώβισε σε μονόδρομους τους πολίτες και τελικά ακυρώθηκε η ουσία της Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων και η γέννηση της νέας ακροδεξιάς, απότοκος της ........

Την επιστροφή της Αμμοχώστου ζήτησε ο πρόεδρος Χριστόφιας

Ως προϋπόθεση επανέναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε.
Ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, κάλεσε την Τουρκία να επιστρέψει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσια) και σε αντάλλαγμα «η Κυπριακή Δημοκρατία θα ξεπαγώσει κάποια από τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Κεντροδεξιός Κομορόβσκι προηγείται στα exit polls στην Πολωνία

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, ο κεντροδεξιός Μπρόνισλαβ Κομορόβσκι προηγείται του Συντηρητικού και ευρωσκεπτικιστή Γιάροσλαβ Καζίνσκι, στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην Πολωνία. Στον πρώτο γύρο, ο Μπ. Κομορόβκσι είχε έρθει πρώτος μεταξύ των δέκα υποψηφίων, συγκεντρώνοντας 41,5% έναντι 35,6% του Καζίνσκι.
Οι εκλογές για την πολωνική προεδρία γίνονται νωρίτερα από το προγραμματισμένο μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της 10ης Απριλίου, όταν το προεδρικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Σμολένσκ στην δυτική Ρωσία.

Πιο Καμμένος δεν γίνεται !!...!!

Για να παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία ή συνταγματικά δικαιώματα, κατά το Σύνταγμα της Ελλάδος, χρειάζονται 180 βουλευτές, τα 2/3 της Βουλής. Το μνημόνιο αυτό είναι άκυρο, αντισυνταγματικό και δε δίνει το δικαίωμα σε καμία προσωρινή πλειοψηφία των 172 βουλευτών, να παραχωρήσει συνταγματικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
-Περιγράφετε έναν πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Γιατί σε εμάς;

- Γιατί εμείς είμαστε το μόνο έθνος που ιστορικά και πολιτισμικά αντιστεκόμαστε και, αν ........

15% για ανύπαρκτο κόμμα!!!

Πού να υπήρχε κιόλας!
Πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό! 15% για ένα κόμμα το οποίο ούτε καν έχει δημιουργηθεί ακόμα! Σαφώς και θέλει πολύ δουλειά ακόμα από την πλευρά της κας Μπακογιάννη, αλλά για μια ανύπαρκτη πολιτική δύναμη, το 15% είναι συγκλονιστικό. Σημαίνει ότι ο κόσμος το περιμένει! Είναι βέβαιο πως με τη δημιουργία του κομματικού φορέα της, η κα Μπακογιάννη θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τουλάχιστον σε δημοσκοπικό επίπεδο. Για την κάλπη...πρέπει να κάνουμε υπομονή! 

Η Κάρμεν παρασύρει τους άνδρες στο Μεταξουργείο

Oι περαστικοί της οδού Κεραμεικού δεν πίστευαν στα μάτια τους: στο βάθος της στοάς, στο νούμερο 28, μέσα στην αυλή ενός σχεδόν εγκαταλελειμμένου νεοκλασικού, κάτι συνέβαινε. Πράγματι, σε αυτόν τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο τοποθέτησε ο Στάθης Λιβαθινός τη δική του Κάρμεν, μια σύγχρονη εκδοχή της νουβέλας του Προσπέρ Μεριμέ, στην οποία βασίστηκε η δημοφιλής όπερα του Μπιζέ.

Δύο παλιές στριφτές σιδερένιες σκάλες που οδηγούσαν στα ........

Η μεγαλύτερη τούρτα στον κόσμο ....


 ........ ύψους, 7,82 μέτρων βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την περασμένη Πέμπτη, στο Cite de l'Architecture et du Patrimoine.
Η ιδέα ήταν του σεφ Gilles Stassart και του αρχιτέκτονα, Jean Bocabeille, οι οποίοι συγκέντρωσαν μία ομάδα ανθρώπων που απαρτίζονταν από σεφ ζαχαροπλαστικής, αρχιτέκτονες, και μηχανικούς.
Σκοπός της συγκεκριμένης κατασκευής ήταν μία θέση στο ........

Τα κόμικς γέννησαν τους ουρανοξύστες

Ποιος θα το πίστευε ότι τα κόμικς, οι ταπεινές εικονογραφημένες αφηγήσεις που ξεκίνησαν ως φτηνή ψυχαγωγία στις εφημερίδες στα τέλη του 19ου αιώνα δεν άφησαν καμία τέχνη ανεπηρέαστη, ούτε καν την αρχιτεκτονική; Αν δεν το πιστεύετε, δείτε μερικούς από τους απίστευτους συνδυασμούς στους οποίους παραπέμπει μια μεγάλη έκθεση που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι.

Είναι ένα από τα μεγάλα εικαστικά γεγονότα αυτό το διάστημα στο Παρίσι. Μια μεγάλη έκθεση που ......

Tο μυστικό της μακροζωίας

Tο μυστικό της μακροζωίας, ανακάλυψαν γενετιστές από το πανεπιστήμιο του Μπόστον.
Εντόπισαν 150 χαρακτηριστικά του γενετικού υλικού αιωνόβιων που τους διαφοροποιούν από τους συνανθρώπους τους.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό "science", το 15% των ανθρώπων διαθέτει τις προϋποθέσεις για να ζήσει 100 χρόνια αλλά μόλις 1% τα καταφέρνει.
Οι υπόλοιποι καταστρέφουν το γενετικό υλικό τους με .......

3χρονο αγόρι έμεινε για 3 ώρες "κλινικά" νεκρό!

Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς.
Ο καθηγητής Lothar Schweigerer, θεράπων ιατρός του μικρού από το .........

9 τρόποι να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια

Αισθάνεστε ότι τρέχετε και δε φτάνετε; Επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μια εξαντλητική ημέρα στη δουλειά και δεν έχετε καμία διάθεση ούτε αποθέματα ενέργειας για να ασχοληθείτε με τίποτα; Υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από το μόνιμο αίσθημα κούρασης που δε σας επιτρέπει να είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξαναβρείτε τη χαμένη σας ενέργεια…
1. Ελέγξτε τυχόν προβλήματα υγείας
Η κούραση είναι κοινό σύμπτωμα πολλών ασθενειών, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, η αρθρίτιδα, η .......

«Μεγάλες μπάλες φωτιάς» στον Λυκαβηττό

Το 1976 πυροβόλησε τον μπασίστα του χωρίς να ξέρει ότι το όπλο ήταν γεμάτο μετατρέποντας το πάρτι των 41ων γενεθλίων του σε εφιάλτη, που κατέληξε στο κρατητήριο. Δεν πέρασε πολύς καιρός από το επεισόδιο και έβγαλε και πάλι όπλο, αυτή τη φορά απειλώντας ότι θα σκοτώσει τον Ελβις Πρίσλεϊ επειδή η φρουρά του τελευταίου δεν του επέτρεπε να περάσει την πύλη της Γκρέισλαντ. Πολλά χρόνια πριν από αυτά τα συμβάντα ο Τζέρι Λι Λιούις είχε ήδη .........